Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Διατάχθηκε άνοιγμα λογαριασμών! Εμπλοκή Σημίτη της συζύγου και του αδελφού του σε έρευνα της αρχής για το μαύρο χρήμα. Στο κάδρο και Μ Χρυσοχοΐδης και Β Μαλέσιος.


Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, διέταξε το άνοιγμα των λογαριασμών στην Ελλάδα του Κώστα Σημίτη, της συζύγου του, του αδερφού του και δύο πρώην υπουργών των κυβερνήσεών του (Μιχ. Χρυσοχοϊδη και Β. Μαλέσιου). “Σκευωρία” και “συκοφαντίες” βλέπει από πίσω και … ο Κ Σημίτης!
Πιο συγκεκριμένα το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και μελών της οικογενείας του ζήτησε η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με κατάθεση γάλλου στελέχους της εταιρείας Μισέλ Ζοσεράν που είχε αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών με γενικές αναφορές περί του τότε πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών παραγόντων.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», που παρουσιάζουν το σχετικό έγγραφο, στις 30 Οκτωβρίου διατάχθηκε από την Αρχή το άνοιγμα των λογαριασμών σε πέντε ελληνικές τράπεζες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης Σημίτη, του αδερφού του Σπύρου, καθώς και των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπουργού Δημόσιας Τάξης την περίοδο 2001-2003, και Βαγγέλη Μαλέσιου, υφυπουργού την ίδια περίοδο στο προαναφερόμενο.

Εκτός από τους λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού η Αρχή έχει ζητήσει και το άνοιγμα λογαριασμών της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Μιχ. Χρυσοχοϊδη και Ευάγγελου Μαλαίσιου ενώ παράλληλα ανοίγματα λογαριασμών σε Ελλάδα και Γερμανία έχου ζητηθεί και για τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού Σπύρο Σημίτη με αφορμή δημοσιεύματα για ποσό 800 χιλιάδων ευρώ για τα οποία ήδη διενεργείται έρευνα και από την Εισαγγελία Διαφθοράς.
«Δεν έχω τίποτα να κρύψω» δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης αναφορικά με το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών που ζήτησε η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων.
«Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω» υπογραμμίζει ο κ. Σημίτης και καταλήγει:
«Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται».
Νωρίτερα, τραπεζικές πηγές επιβεβαίωσαν το δημοσίευμα των «Νέων», σύμφωνα με το οποίο η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες ζήτησε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και μελών της οικογενείας του, καθώς και δύο μελών της κυβέρνησης του το 2003.
Υπενθυμίζεται ότι από το 2005 ο Γάλλος Μισέλ Ζοσράν, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Thales που είχε αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, σε κατάθεση του στις γαλλικές δικαστικές αρχές σχετικά με υποθέσεις δωροδοκίας εκ μέρους της εταιρίας, είχε αναφέρει επικαλούμενος συζητήσεις με άλλο πρόσωπο ότι οι Αμερικανοί κέρδισαν το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών αγώνων “γιατί στοχευσαν ψηλά” στην τότε πολιτική ηγεσία.
Υπενθυμίζεται πως οι ανακριτές Διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση των φρεγατών -για την οποία κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του – έχουν ζητήσει από τις γαλλικές αρχές στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής να τους επιτρέψουν την εξέταση του κ.Ζοσράν.
«Δεν εκπλήσσομαι» δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για το άνοιγμα των λογαριασμών του ιδίου και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, κατόπιν εισαγγελικής εντολής.
«Οι λογαριασμοί έχουν ανοιχτεί. Ας ανοίξουν ό,τι θέλουν» σημείωσε στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε μάλιστα λόγο για παιχνίδια δικαστικών λειτουργών με βάση τις συζητήσεις καφενείου. «Να ξέρουν όμως» πρόσθεσε, «ότι αυτό θα τους έρθει μπούμερανγκ γιατί η ίδια η δημοκρατία με τους νόμους της έχει απαντήσεις. Είμαι ένας πολίτης που σέβεται το νόμο, υπηρετώ το νόμο, παιχνίδια από δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι αντί να ασχοληθούν με σοβαρά ζητήματα με υπαρκτές απάτες, ασχολούνται με καφενειακού τύπου ζητήματα, θα λάβουν απαντήσεις».
Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Μαλέσιος χαρακτήρισε ως «μεγάλη ευκαιρία» το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών, για να αποκατασταθεί μέσα από τα πορίσματα και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και των αρμοδίων αρχών η προσωπική του τιμή και υπόληψη,που όπως λέει σε δήλωσή του «βάναυσα είχαν πληγεί από τις άδικες και συκοφαντικές επιθέσεις», ενώ  τόνισε ότι είναι στη διάθεση των αρμοδίων αρχών για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο Τσίπρας απαντάει σε Σημίτη και Γεννηματά: “Ιδιοκτήτης της εξουσίας είναι ο ελληνικός λαός”


Μετά την ομιλία της κας Γεννηματά, όπου επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι στοχοποιεί τον Σημίτη, τον οποίο εκθείασε για τα “επιτεύγματα” – όπως τα χαρακτήρισε – της ΟΝΕ, του Ελσίνκι, της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, των μεγάλων έργων” , ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τον λόγο και της απάντησε, εμμέσως όμως και στον Κ Σημίτη που το πρωί με αφορμή την απόφαση για το άνοιγμα των λογαριασμών του είχε μιλήσει για “προσωρινούς ενοίκους της εξουσίας” …
Αλ. Τσίπρας:
Έχετε επιλέξει μια στρατηγική μονόπλευρης αντιπαράθεσης. Κάνετε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ που ξεπερνά και το πλαίσιο ενός πολιτισμένου διαλόγου. καταφέρεστε με βαρύτατες εκφράσεις εναντίον μου και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Έχετε ως στρατηγικό στόχο λέτε τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ότι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει νίκη της Ν.Δ. Επιμένοντας σε αυτή τη ρητορική, δεν κάνετε τίποτε άλλο από το να επιταχύνετε τη στρατηγική ήττα της παράταξής σας.
Βρισκόμαστε εδώ γιατί το θέλησε ο ελληνικός λαός δυο φορές. Το Σεπτέμβριο του 2015 θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού τον συμβιβασμό που κάναμε.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς γίνεται να μας κουνάτε το δάχτυλο όταν έχετε ευθύνη ως παράταξη. πώς γίνεται όταν ο εμπνευστής του 86 είναι ο πρώην πρόεδρός σας και να μας κουνάτε σήμερα το δάχτυλο για την ανάγκη αλλαγής του άρθρου 86 χωρίς καμία αυτοκριτική.
Αυτό που δεν μπορώ να δεχθώ είναι πώς δεν αισθάνεστε στοιχειωδώς την ανάγκη όταν έχουν βγει οι υποθέσεις Τσοχατζόπουλου, Παπαντωνίου, δεν αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε μια συγγνώμη.
Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να αισθάνονται μόνιμοι ιδιοκτήτες του τόπου και όποιος πήρε την εντολή του ελληνικού λαού και βρίσκεται στη θέση της εκτελεστικής εξουσίας αν δεν είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ να είναι περιστασιακός ένοικος.
Ιδιοκτήτης της εξουσίας είναι ο ελληνικός λαός και κανένας άλλος και αν συνεχίσετε έτσι ο ελληνικός λαός θα σας στείλει σε έξωση από το πολιτικό στερέωμα.
Φ.Γεννηματά:
Ο στόχος της παράταξής μας είναι να υπηρετεί τον ελληνικό λαό. Δεν κάνουμε πόλεμο εναντίον σας. Είστε κυβέρνηση και σας κάνουμε κριτική. Εμείς έχουμε χαράξει την δική μας πορεία.
Εμείς δώσαμε εργαλεία στη Δικαιοσύνη για να έρχονται στο φως αυτές οι υποθέσεις. Εμείς ψηφίσαμε τους νόμους, εμείς διώξαμε από την παράταξή μας όσους υπήρχε υπόνοια εμπλοκής. Εσείς τι κάνατε όταν ακούγονταν στο υπουργικό συμβούλιο για Σόρος κλπ;
Εμείς δουλεύουμε για τον τόπο. Η αγωνία που δείχνετε για το εάν χάσετε από τη Ν.Δ είναι γιατί δεν έχετε κανένα σχέδιο για τον τόπο. Εμείς έχουμε πρόταση, το σχέδιο “Ελλάδα” και ζητάμε τη δύναμη από τον ελληνικό λαό για να κάνουμε την ανατροπή. Για να γυρίσουν τα παιδιά μας και να μη φύγουν και άλλα.
Δεν φταίμε εμείς εάν έχετε γίνει ο μεγαλύτερος χορηγός της Ν.Δ.
Αλέξης Τσίπρας:
Έχετε χαράξει στρατηγική που θα σας οδηγήσει στη δική σας στρατηγική ήττα. μην επικαλείστε την μεγάλη προοδευτική αλλαγή γιατί αυτή με τον κ. Μητσοτάκη, δεν γίνεται.
Φωφη Γεννηματά:

Εμείς δεν έχουμε συνεργασία με τον Μητσοτάκη. Εσείς συνεργάζεστε με το ακροδεξιό μόρφωμα.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Εργαζόμενοι του Ερρίκος Ντυνάν: “Δεν μας είχαν ρωτήσει ποτέ. Τα πάντα ήταν συμφωνημένα για να το πάρει η Πειραιώς”!


Όπως αναφέρει το σωματείο σε ανοιχτή επιστολή του ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για το ζήτημα, από τον πλειστηριασμό εκείνο, «οι εργαζόμενοι έλαβαν μέρος μόνο των αξιώσεών τους, καθώς δεν ικανοποιήθηκαν οι οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές που ανάγονταν σε χρόνο πριν τη διετία». Σημειώνουμε ότι στο σύνολο των εργαζομένων (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) οφείλονταν αναδρομικές αποδοχές χρονικής περιόδου από τον Σεπτέμβριο του 2008 έως και το Απρίλιο του 2012, καθώς το Ερρίκος Ντυνάν («Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν» – ΚΙΕΝ), αδιαφορώντας πλήρως για της εφαρμογή του Νόμου, επί μία πενταετία δεν εφάρμοζε τις εκδοθείσες Διαιτητικές Αποφάσεις του ΟΜΕΔ. Το τότε Υπουργείο Εργασίας, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες τους και παρότι η άρνηση εφαρμογής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας υπήρξε συνομολογημένη, δεν έλαβε κανένα μέτρο και δεν επέβαλε καμία διοικητική ή άλλη κύρωση. Τελικώς οι εργαζόμενοι ικανοποιήθηκαν μερικώς μέσω του πλειστηριασμού, λαμβάνοντας όχι μόνο μέρος της οφειλόμενης περιόδου, αλλά και μειωμένες αποδοχές, επιβαρυμένες και με πρόσθετες παρακρατήσεις. Παρότι δηλαδή οι εργαζόμενοι αναγγέλθηκαν στο πλειστηριασμό βάσει βεβαιώσεων που τους εγχείρισε το ΚΙΕΝ και στις οποίες αναγράφονταν οι καθαρές και ήδη φορολογημένες αποδοχές, τελικώς από αυτές τις καθαρές αποδοχές παρακρατήθηκε από τον Υπάλληλο του Πλειστηριασμού άλλο ένα 20% ως Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών.
Παρότι δια της διαδικασίας που ακολουθήθηκε είναι σαφές ότι πρόκειται για μεταβίβαση επιχείρησης, η διάδοχος εργοδότρια εταιρεία «Ημιθέα ΑΕ» αρνείται την εφαρμογή του ΠΔ 178/2002. Προσφάτως, ωστόσο, εκδόθηκαν οι πρώτες αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζομένους και κρίνουν αυτό που εξ αρχής το Σωματείο μας ανέφερε ότι δηλαδή ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίο θα μεταβιβαστεί το Νοσοκομείο, οι εργαζόμενοι θα περιέλθουν αυτοδικαίως στον διάδοχο εργοδότη.
Όπως προστίθεται στην επιστολή, ουδέποτε οι εργαζόμενοι ερωτήθησαν ή ενημερώθηκαν για τις αποφάσεις που κατά καιρούς ελήφθησαν στο Νοσοκομείο, πολύ δε περισσότερο για τη διεξαγωγή του προαναφερθέντος πλειστηριασμού. Την όποια ενημέρωση την έλαβαν εκ των υστέρων.
«Τα πάντα ήταν συμφωνημένα»
Όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι:
«Όπως από έγγραφα προκύπτει η όλη διαδικασία του πλειστηριασμού ήταν απόλυτα συναινετική από την πλευρά του ΚΙΕΝ. Καμία αντίδραση δεν υπήρξε όταν η Τράπεζα Πειραιώς δημιούργησε εκτελεστό τίτλο. Καμία ενέργεια δεν έλαβε χώρα όταν επισπεύθηκε η εκτέλεση. Καμία αντιδικία δεν υπήρξε στο Δικαστήριο όταν η Τράπεζα Πειραιώς ζήτησε άδεια για να εκπλειστηριάσει το Νοσοκομείο ως οικονομική οντότητα και φυσικά κανένα ένδικο μέσο δεν ασκήθηκε από το ΚΙΕΝ που να εμπόδιζε αυτή την κατ’ ευφημισμό μόνο αποκαλούμενη αναγκαστική εκτέλεση. Τα πάντα ήταν συμφωνημένα μέσω του Memorandum of Understanding και τελικώς το Νοσοκομείο μέσω του πλειστηριασμού κατακυρώθηκε επ’ ονόματι της ΗΜΙΘΕΑΣ ΑΕ η οποία είναι θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς που λίγες ημέρες πριν τον πλειστηριασμό είχε ακριβώς για αυτό το σκοπό τροποποιήσει το καταστατικό της, με το πραγματικό τελικό τίμημα για την αγορά του πολυτελούς Νοσοκομείου να είναι 55εκ ευρ, αφού από τα 115 εκ ευρω που το Νοσοκομείο πλειστηριάστηκε, τα 60 εκ προορίζονταν για την Τράπεζα Πειραιώς ως επισπεύδουσα στον πλειστηριασμό».
ΑΘΗΝΑ 6/11/2018
ΑΡ ΠΡ.1469
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις εξελίξεις τόσο για την διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της υγείας αναφορικά με την μεταβίβαση του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, όσο και για την περαιτέρω μεταβίβαση του μέσα από τον πρόσφατο Διαγωνισμό, αναμένοντας την τελική απόφαση της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Με ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό παρακολουθούμε και τις διαρκείς αναφορές που γίνονται στους εργαζομένους.
Επειδή στους εργαζομένους ανέκαθεν προσέτρεχαν διάφοροι αυτόκλητοι «σωτήρες» του Ερρίκος Ντυνάν, προκειμένου να δικαιολογηθούν άλλοτε ενέργειες και άλλοτε παραλείψεις τους, που εν τέλει το έβλαψαν πολλαπλώς και επειδή πολλοί συνεχίζουν ακόμη να ομιλούν για λογαριασμό μας, ως το μοναδικό θεσμικό όργανο όλων των εργαζομένων, και όλως ενδεικτικώς διευκρινίζουμε:
-Από τον υπό κρίση πλειστηριασμό οι εργαζόμενοι έλαβαν μέρος μόνο των αξιώσεών τους, καθώς δεν ικανοποιήθηκαν οι οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές που ανάγονταν σε χρόνο πριν τη διετία Σημειώνουμε ότι στο σύνολο των εργαζομένων (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) οφείλονταν αναδρομικές αποδοχές χρονικής περιόδου από τον Σεπτέμβριο του 2008 έως και το Απρίλιο του 2012, καθώς το Ερρίκος Ντυνάν, αδιαφορώντας πλήρως για της εφαρμογή του Νόμου, επί μία πενταετία δεν εφάρμοζε τις εκδοθείσες Διαιτητικές Αποφάσεις του ΟΜΕΔ. Το τότε Υπουργείο Εργασίας, παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας και παρότι η άρνηση εφαρμογής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας υπήρξε συνομολογημένη, δεν έλαβε κανένα μέτρο και δεν επέβαλε καμία διοικητική ή άλλη κύρωση. Τελικώς οι εργαζόμενοι ικανοποιήθηκαν μερικώς μέσω του πλειστηριασμού, λαμβάνοντας όχι μόνο μέρος της οφειλόμενης περιόδου, αλλά και μειωμένες αποδοχές, επιβαρυμένες και με πρόσθετες παρακρατήσεις. Παρότι δηλαδή οι εργαζόμενοι αναγγέλθηκαν στο πλειστηριασμό βάσει βεβαιώσεων που τους εγχείρισε το ΚΙΕΝ και στις οποίες αναγράφονταν οι καθαρές και ήδη φορολογημένες αποδοχές, τελικώς από αυτές τις καθαρές αποδοχές παρακρατήθηκε από τον Υπάλληλο του Πλειστηριασμού άλλο ένα 20% ως Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών.
-Παρότι δια της διαδικασίας που ακολουθήθηκε είναι σαφές ότι πρόκειται για μεταβίβαση επιχείρησης, η διάδοχος εργοδότρια εταιρεία «Ημιθέα ΑΕ» αρνείται την εφαρμογή του ΠΔ 178/2002. Προσφάτως ωστόσο εκδόθηκαν οι πρώτες αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζομένους και κρίνουν αυτό που εξ αρχής το Σωματείο μας ανέφερε ότι δηλαδή ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίο θα μεταβιβαστεί το Νοσοκομείο, οι εργαζόμενοι θα περιέλθουν αυτοδικαίως στον διάδοχο εργοδότη.
-Αναφορικά με τον πλειστηριασμό του Ερρίκος Ντυνάν σημειώνουμε ότι ουδέποτε οι εργαζόμενοι ερωτήθησαν ή ενημερώθηκαν για τις αποφάσεις που κατά καιρούς ελήφθησαν στο Νοσοκομείο, πολύ δε περισσότερο για τη διεξαγωγή του εν λόγω πλειστηριασμού. Την όποια ενημέρωση την έλαβαν εκ των υστέρων. Όπως από έγγραφα προκύπτει η όλη διαδικασία του πλειστηριασμού ήταν απόλυτα συναινετική από την πλευρά του ΚΙΕΝ. Καμία αντίδραση δεν υπήρξε όταν η Τράπεζα Πειραιώς δημιούργησε εκτελεστό τίτλο. Καμία ενέργεια δεν έλαβε χώρα όταν επισπεύθηκε η εκτέλεση. Καμία αντιδικία δεν υπήρξε στο Δικαστήριο όταν η Τράπεζα Πειραιώς ζήτησε άδεια για να εκπλειστηριάσει το Νοσοκομείο ως οικονομική οντότητα και φυσικά κανένα ένδικο μέσο δεν ασκήθηκε από το ΚΙΕΝ που να εμπόδιζε αυτή την κατ’ ευφημισμό μόνο αποκαλούμενη αναγκαστική εκτέλεση. Τα πάντα ήταν συμφωνημένα μέσω του Memorandum of Understanding και τελικώς το Νοσοκομείο μέσω του πλειστηριασμού κατακυρώθηκε επ’ ονόματι της ΗΜΙΘΕΑΣ ΑΕ η οποία είναι θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς που λίγες ημέρες πριν τον πλειστηριασμό είχε ακριβώς για αυτό το σκοπό τροποποιήσει το καταστατικό της, με το πραγματικό τελικό τίμημα για την αγορά του πολυτελούς Νοσοκομείου να είναι 55εκ ευρ ,αφού από τα 115 εκ ευρω που το Νοσοκομείο πλειστηριάστηκε τα 60 εκ προορίζονταν για την Τράπεζα Πειραιώς ως επισπεύδουσα στον πλειστηριασμό.
Διευκρινίζουμε ότι πάγια και διαχρονική θέση του Σωματείου μας αποτέλεσε η διατήρηση του κοινωφελούς χαρακτήρα του Νοσοκομείου και η λειτουργία του υπό την εποπτεία του Υπ. Υγείας. Την θέση αυτή δημοσιοποιήσαμε μέσα από ανακοινώσεις, δελτία τύπου, ανοιχτές επιστολές και κινητοποιήσεις, ενώ εντόνως αντιδράσαμε στην προσπάθεια μετάβασης του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ στον χώρο της ιδιωτικής υγείας.
Δεδομένου δε ότι η τύχη των εργαζομένων είναι άμεσα εξαρτημένη από την έκβαση της περαιτέρω μεταβίβασης μέσα από τον επικείμενο διαγωνισμό, προς όλες τις κατευθύνσεις διαμηνύουμε ότι παρακολουθούμε τις εξελίξεις, έτοιμοι να αναδείξουμε κάθε ενέργεια που αντιτάσσεται στη διαφάνεια, μη επιτρέποντας για άλλη μία φορά να κυριαρχήσουν μικρά ή μεγάλα συμφέροντα εις βάρος του Νοσοκομείου και των εργαζομένων που μπορεί να προσφέρει υψηλές υπηρεσίες υγείας, τις οποίες η Χώρα μας έχει ανάγκη.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΝΕΝ

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Παύλος Πολάκης μετά τις αποκαλύψεις της Documento για τα “διπλά βιβλία” και το χτισμένο δωμάτιο-κρύπτη του ΚΕΕΛΠΝΟ: “Όταν τους έλεγα συμμορία, μου λέγανε πως θα με κλείσουν φυλακή…”


Ξεσπάθωσε και ο αν Υπ Υγείας που πρωταγωνίστησε από την πρώτη μέρα, στον αγώνα για να έρθουν στο φως όλα τα στοιχεία της “αμαρτωλής περιόδου” του ΚΕΕΛΠΝΟ, όταν διασπαθίστηκε άφθονα δημόσιο χρήμα, ακόμα και την περίοδο που ο λαός δοκιμαζόταν σκληρα μεσα στα Μνημόνια, μετά τις σημερινές αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento για την ύπαρξη ενός χτισμένου δωματίου στα υπόγεια του Οργανισμού, όπου μεσα βρέθηκαν όλα τα οικονομικά στοιχεία που έψαχναν και δεν έβρισκαν οι ελεγκτές… Ο Παύλος Πολάκης που δέχτηκε λυσσαλες επιθέσεις από τα γνωστά κυκλώματα που λυμαίνονταν τον χώρο, απάντησε σήμερα με μια σκληρή ανάρτηση στο facebook όπου ανάμεσα στ’ άλλα, επισημαίνει ότι πλέον η Δικαιοσύνη έχει τον πρώτο λόγο, αλλά και ότι η κοινη γνώμη περιμένει από αυτην να κινηθεί γρήγορα και αποφασιστικά …
“Οταν τους έλεγα συμμορία ,οταν τους έλεγα offshore του Υπ Υγειας αυτα τα λαμόγια και τα πολιτικά αφεντικά τους ,όλα τα ΜΜΕ που τάιζαν απο τα μαύρα κονδύλια ούρλιαζαν πως μιλάω άσχημα, πως καπνίζω πως ειμαι αγενής,πως ειμαι τραμπούκος,πως θα με κλειςουν φυλακή κλπ κλπ
Όλα θα βγουν στη φορα λαμόγια !!!
Που τολμάτε και μιλάτε ακόμα !!!Απο αβραμοπουλο και Στουρνάρα μέχρι Λοβέρδο και Αδωνη ,απο Παπαδημητριου ,Οικονομου,πουλη Θεοφιλατου,Πολυζου ,Λυρη και άλλοι που θα βγουν στη φορα σύντομα ….
ΑΠΛΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!!
Έλα πείτε τωρα πως παρεμβαίνω στη δικαιοσύνη,ξαναμιλήστε για δόγμα!!!”
 σχολίασε ο Παύλος Πολάκης…

Επιβεβαιώνει και η Παπασπύρου ότι βρέθηκαν έγγραφα-φωτιά κρυμμένα πίσω από γυψοσανίδες στο ΚΕΕΛΠΝΟ


Πολύτιμα έγγραφα για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, βρέθηκαν σε «κρύπτη» του οργανισμού στο Μαρούσι, επιβεβαίωσε η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Τα ευρυματα είναι πολύ σημαντικά και θα βοηθήσουν να συμπληρωθούν τα πορίσματα αφού πρώτα αξιολογηθούν απο τους αρμόδιους επιθεωρητές. Τα παραστατικά αυτά έπρεπε να βρίσκονται στη θέση τους και όχι σε κρύπτη» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Παπασπύρου.
Η κ. Παπασπύρου δεν παρέλειψε να δώσει «συγχαρητήρια στους επιθεωρητές του μικτού κλιμακίου που με υπομονή και θάρρος ανακάλυψαν όσα ανακάλυψαν». Η κ. Παπασπύρου υπενθύμισε ότι είχε πολλές φορές αναφέρει ότι έλειπαν σημαντικά έγγραφα και ότι θα βρεθούν, τα οποία και βρέθηκαν.
«Η ζημιά είναι πολύ μεγάλη αλλά συνέχεια βγαίνουν καινούργια στοιχεία και δεν μπορεί ακόμα να εκτιμηθεί» είπε κλείνοντας την παρέμβασή της στην ΕΡΤ.

Πως αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 26/10 το “δωμάτιο πανικού” της διαπλοκής στο ΚΕΕΛΠΝΟ!


Το Documento αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο του πως ήρθε στο φως η μυστική “κρύπτη” στο υπόγειο του κτηρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ όπου ήταν “τσιμενταρισμένα” τόσα χρόνια τα οικονομικά και λογιστικά στοιχεία και παραστατικα των χορηγησεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι το 2015!
Το πρωί της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου μια ομάδα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, η οποία τα τελευταία χρόνια διενεργεί προκαταρκτική έρευνα για τα σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ, έφτασε συνοδεία αστυνομικών στο κτίριο της οδού Αγράφων 3 στο Μαρούσι και ζήτησε από τη διοίκηση να τους οδηγήσει στο δεύτερο υπόγειο όπου είναι το γκαράζ.
Το κλιμάκιο άρχισε να ερευνά τον χώρο του γκαράζ και έμοιαζε να αναζητά κάτι πίσω από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Αφού έκαναν μια γενική κατόπτευση του χώρου, πλησίασαν τους τοίχους του υπογείου και –προς μεγάλη έκπληξη των αστυνομικών– άρχισαν να ψηλαφίζουν τις επιφάνειες και στη συνέχεια να τις χτυπούν. Το θέαμα έμοιαζε μάλλον παράξενο, ειδικά όταν έπειτα από πολύωρη παραμονή οι επιθεωρητές άρχισαν να χτυπούν με αγωνία τις γροθιές τους ενώ ταυτόχρονα αφουγκράζονταν τους ήχους που προκαλούσαν.
Ηταν μεσημέρι όταν μια επιθεωρήτρια ενημέρωσε τους συναδέλφους της ότι κάτι είχε βρει και διευκρίνισε πως ο ήχος από το χτύπημα του τοίχου ακουγόταν υπόκωφος. Συμφώνησαν ότι αυτό που φαινόταν για τοίχος δεν ήταν τοίχος αλλά επιφάνεια που κάλυπτε κάποιο κρυφό άνοιγμα.
Τα επόμενα λεπτά κατάφεραν να αφαιρέσουν ένα κομμάτι γυψοσανίδα η οποία, ενώ εμφάνιζε την όψη τοιχοποιίας, στην πραγματικότητα έκρυβε μια πόρτα. Το μεικτό κλιμάκιο έρευνας του ΚΕΕΛΠΝΟ βρισκόταν μπροστά σε μια μεγάλη αποκάλυψη: στοιχείων αλλά και της μαφιόζικης λειτουργίας του αμαρτωλού κέντρου.
Βαθύ λαρύγγι ένας από τους υπόδικους;
Πίσω από την πόρτα που κάλυπτε η γυψοσανίδα υπήρχε ένα κρυφό δωμάτιο με ντουλάπες γεμάτο έγγραφα από τη λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Με εντολή της γενικής επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου ξεκίνησε η κατάσχεση και αρχειοθέτηση του υλικού και φυσικά η αξιολόγησή του, που κράτησε επτά ημέρες.
Η πληροφορία για την κρύπτη μέσα στο ΚΕΕΛΠΝΟ δόθηκε σύμφωνα με πληροφορίες μέσω τηλεφώνου από άτομο το οποίο δεν αποκάλυψε την ταυτότητά του αλλά εικάζεται πως ανήκει στην ομάδα στελεχών του κέντρου, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό να είναι κάποιος από τους ήδη υπόδικους ο οποίος θα εμφανιστεί αφού έδωσε την πληροφορία για να ελαφρύνει τη θέση του.
Η κρύπτη φαίνεται ότι ήταν γνωστή σε πολύ μικρό αριθμό ατόμων στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο χώρος μπροστά από την καλυμμένη πόρτα ήταν σε χρήση κανονικά ως πάρκινγκ αυτοκινήτων και είναι μάλλον απίθανο οι υπάλληλοι που σύχναζαν στο δεύτερο υπόγειο να γνώριζαν λεπτομέρειες.
Μετά την επίσημη αποκάλυψη του σκανδάλου το 2015 η πληροφορία για κρυφό λογιστήριο και αρχείο του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε φτάσει στα κλιμάκια έρευνας. Ως γιάφκα του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε προσδιοριστεί αρχικά διαμέρισμα κοντά στα κεντρικά κτίρια που φαίνεται να έχει νοικιαστεί από στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά δεν υπήρχαν άλλες πληροφορίες. Το κρυφό αρχείο και λογιστήριο κατέληξε να είναι κάτι σαν αστικός μύθος στα κλιμάκια έρευνας μέχρι που η πληροφορία την προηγούμενη βδομάδα αποκάλυψε αυτό το οποίο θεωρούσαν πλέον αδύνατο να υπάρχει.
Στις ντουλάπες το μικρό κλιμάκιο των επιθεωρητών εντόπισε συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, αποδείξεις και τιμολόγια, κινήσεις λογαριασμών και υλικό το οποίο αποτυπώνει τη λειτουργία του ως το 2015.


Ο Άδωνις Γεωργιάδης βρίσκει “σκουπίδια” … το πόρισμα και αιτείται βραβείου από τον Πρ. Παυλόπουλο για την πώληση του Ντυνάν! “Φιάσκο” λέει ο Λοβέρδος


«Κοινώς αιτούμαι μετά από αυτή την επιτυχία που είχαμε, από τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μας καλέσει, να μας δώσει και βραβείο για την επιτυχημένη πώληση του Ερρίκος Ντυνάν. Ως προς το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι για τα σκουπίδια, όπως είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ»… Αυτά – μεταξύ άλλων – δήλωσε ο πρώην υπουργός Υγείας και Αντιπρόεδρος της ΝΔ, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας της Εξεταστικής για την Υγεία.
«Όπως είχα εγκαίρως προβλέψει από την περασμένη εβδομάδα, όταν υπήρχαν σχετικές αναφορές περί προανακριτικής, αυτή η Εξεταστική δεν μπορεί να οδηγήσει σε καμία προανακριτική έναντι ουδενός υπουργού. Τι έλεγα; Θα κάνουν ένα πόρισμα, θα λένε γενικές ευθύνες, θα το ψάξει η Δικαιοσύνη, ότι έκαναν για το Ερρίκος Ντυνάν. Το λέω για να μην τους πιστεύετε, είναι κοινοί απατεώνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:
«Επί της ουσίας, το Ερρίκος Ντυνάν πουλήθηκε επί ημερών μας στην τράπεζα Πειραιώς με 115 εκατ. ευρώ, ενώ είχε 230 εκατ. ευρώ χρέη, το ελληνικό δημόσιο εισέπραξε 40 εκατ., όσα ακριβώς χρωστούσαν και οι εργαζόμενοι, που ήταν τρία χρόνια απλήρωτοι, εισέπραξαν όλα τα χρήματά τους. Σβήστηκαν τα χρέη στους υπόλοιπους ιδιώτες και τώρα το ελληνικό δημόσιο προσπαθεί μέσω του Ωνασείου ιδρύματος, όπως είπε ο κ. πρωθυπουργός, να αγοράσει το Ερρίκος Ντυνάν με περίπου 70 εκατ. ευρώ».
«Κοινώς αιτούμαι μετά από αυτή την επιτυχία που είχαμε, από τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μας καλέσει, να μας δώσει και βραβείο για την επιτυχημένη πώληση του Ερρίκος Ντυνάν. Ως προς το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι για τα σκουπίδια, όπως είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.
«Φιάσκο» χαρακτηρίζει το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
«Η έλλειψη συγκεκριμένων αναφορών, το φιάσκο αυτό, αποδεικνύει και την έκταση της πολιτικής μηχανορραφίας», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Λοβέρδος και συνεχίζει:
«Επιβεβαιώνομαι σε αυτό που δήλωσα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η κυβέρνηση και αυτή η πλειοψηφία έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο πολιτικής κατάντιας και εξαχρείωσης».

“Τρολάρει” χωρίς έλεος ο Παύλος Πολάκης! “Κατασκευαστική Άδωνι – Πουλή: Από μερεμέτια και γυψοσανίδες, μέχρι φακές Εγκλουβής και μπάνερ”


Μπαράζ αναρτήσεων με αφορμή τις αποκαλύψεις του Documento για τα “χτισμένα” τιμολόγια και έγγραφαπου βρέθηκαν σταυπόγεια του ΚΕΕΛΠΝΟ έκανε ο Παύλος Πολάκης.
Και αφού υπενθύμισε πως όταν “τους έλεγα συμμορία και offshore του Υπ Υγειας αυτα τα λαμόγια και τα πολιτικά αφεντικά τους ,όλα τα ΜΜΕ που τάιζαν απο τα μαύρα κονδύλια ούρλιαζαν πως μιλάω άσχημα, πως καπνίζω πως ειμαι αγενής,πως ειμαι τραμπούκος,πως θα με κλεισουν φυλακή” δεν παρέλειψε να κάνει και μία σκωπτική ανάρτηση σχολιάζοντας πόσο…”πολυπράγμονες” ήταν στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Σταμάτης Πουλής…
“ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΟΥΛΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”
-Συντηρήσεις κτιρίων,επισκευές ,μερεμέτια ,γυψοσανίδες ,διαμόρφωση υπόγειων χώρων.
-Ασχολούμαστε και με κέτερινγκ ,σπεσιαλιτέ οι φακές Εγκλουβής
-και μπάνερ φτιάχνουμε Τιμές που δεν θα το πιστεύετε!!!!!”

Για περαιτέρω έρευνα στη Δικαιοσύνη και όχι σε προανακριτική παραπέμπει η πλειοψηφία της Εξεταστικής για την Υγεία τους Γεωργιάδη και Λοβέρδο για το Ερ. Ντυνάν! Πολιτικές μόνον ευθύνες σε Βορίδη


Σε περαιτέρω έρευνα από τη Δικαιοσύνη και όχι από τη Βουλή , κάτι που θα σήμαινε σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης καταλήγει η κυβερνητική πλειοψηφία στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία στην υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν. Το πόρισμα της πλειοψηφίας επικεντρώνεται στην κατάθεση του Ανδρέα Λοβέρδου επισημαίνοντας ότι απέφυγε να απαντήσει με ειλικρίνεια ενώ το δεύτερο όνομα Υπουργού που αναφέρεται είναι αυτό του Άδωνη Γεωργιάδη.
Το πόρισμα για το Ερρίκος Ντυνάν, υποστηρίζει ότι υπάρχουν σημαντικές πολιτικές ευθύνες από τους κ.κ. Αβραμόπουλο, Γεωργιάδη, Λοβέρδο και Βορίδη και προτείνει προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να διαπιστώσουν εάν οι κύριοι Ανδρέας Λοβέρδος και Άδωνις Γεωργιάδης τέλεσαν αδικήματα «δια πράξεων ή παραλείψεων». Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το πόρισμα θα πρέπει να διαβιβαστεί στην εισαγγελία για την περαιτέρω διερεύνηση των φακέλων. Όσον αφορά στα ονόματα των υπουργών οι οποίοι κατά τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολιτικές ευθύνες αυτοί είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος για τον οποίο αναφέρουν ότι στην κατάθεση του απέφυγε να απαντήσει με ειλικρίνεια ενώ το δεύτερο όνομα είναι του Άδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με τις ιδιες πληροφορίες ο λόγος που δεν ζητείται η διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη πιθανών ποινικών ευθυνών και για τον Μάκη Βορίδη, είναι οτι ο πρώην υπουργός Υγείας, είχε περασει την τροπολογία για το Ντυνάν από την Βουλή
(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ – porisma_ntynan)
Αναφέρει μεταξύ άλλων το πόρισμα:
«Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι οι πολιτικές ευθύνες των Κυβερνήσεων των ετών 1992 – 2014 (και κυρίως των ετών 2006 – 2014) και των Υπουργών Υγείας, οι οποίοι παρενέβησαν είτε νομοθετικώς, είτε με άλλους τρόπους (Δ. Αβραμόπουλος, Α. Λοβέρδος, Α. Γεωργιάδης και Μ. Βορίδης), εκ του επιδιωχθέντος και εν τέλει επιτευχθέντος αποτελέσματος (εκποίηση δια πλειστηριασμού του Νοσοκομείου «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ») είναι σαφείς και μεγάλες, αφορώσες τόσον την παραβίαση του Συντάγματος και του νόμου, όσον και την μη ορθή υπηρέτηση του εν ευρεία εννοία δημοσίου συμφέροντος, που επλήγη από τη μεταβολή του περιεχομένου και των όρων της δωρεάς του Ε.Ε.Σ. προς το Κ.Ι.Ε.Ν. ως προς τις διατάξεις του Οργανισμού του υπέρ του κοινωφελούς σκοπού, που αυτό ετάχθη να εξυπηρετεί».
«Οι διεξοδικώς αναλυθείσες πρακτικές των Κυβερνήσεων και των Υπουργών Υγείας αναφορικώς με το Νοσοκομείο «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» ήταν απόρροια της sui generis διαπλοκής μεταξύ του Α. Μαρτίνη (ως Προέδρου του Ε.Ε.Σ. και του Κ.Ι.Ε.Ν. [Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν]), μεγάλου τμήματος του πολιτικού προσωπικού των κομμάτων του πρώην δικομματισμού και επιχειρηματικών κύκλων, που αλληλοεξυπηρετούντο ποικιλοτρόπως (προσλήψεις κατά το δοκούν, δωρεάν νοσηλείες υψηλού επιπέδου, διαχρονική ασυλία και διαχρονική ανοχή στην οικονομική κακοδιαχείριση του Α. Μαρτίνη χωρίς τον εκ του νόμου υποχρεωτικό κρατικό έλεγχο στο Ίδρυμα, αργομισθίες σε πρόσωπα συγγενικά ή φιλικά ‘προστατευόμενα’ από υψηλά ιστάμενους, υψηλές αντιμισθίες σε μέλη του Δ.Σ. – ακόμη και στους ορισθέντες από τους Υπουργούς Υγείας εκπροσώπους του Κράτους κ.ά.).
Η διαπλοκή, όμως, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε φαινόμενα και πρακτικές εκφυλισμού και διαφθοράς. Οι πρακτικές αυτές αφήνουν ‘αποτυπώματα’ και ‘ίχνη’. Ασφαλώς συνιστούν διαφθορά, επί παραδείγματι, οι αργομισθίες σε πρόσωπα συγγενικά ή φιλικά «προστατευόμενα» από υψηλά ιστάμενους. Ασφαλώς συνιστά διαφθορά η παντί τρόπω επιδιωχθείσα και επιτευχθείσα περιέλευση του Νοσοκομείου σε ιδιωτικά συμφέροντα».
Το παραπάνω απόσπασμα αποτελεί μέρος του πορίσματος στο οποίο κατέληξε η εξεταστική επιτροπή για σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας (η πλειοψηφία της επιτροπής ακριβέστερα), απόσπασμα στο οποίο συμπυκνώνεται, θα έλεγε κανείς, ο τρόπος λειτουργίας αυτής της sui generis διαπλοκής, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε άλλο σημείο σημειώνεται: «Οι ισχυρισμοί που κατέθεσαν εξετασθέντες μάρτυρες ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής (μεταξύ των οποίων και πρώην Υπουργοί Υγείας) για να πείσουν ότι δήθεν το Νοσοκομείο «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» ήταν ιδιωτικός φορέας (εν τέλει «βαπτίσθηκε» ιδιωτική κλινική) και ότι δήθεν δεν ετάχθη για να εξυπηρετεί κοινωφελή (= «κρατικόν … εν γένει δ’ επωφελή εις το κοινόν εν όλω ή εν μέρει σκοπόν») δεν ευσταθούν και καταδεικνύουν την πλήρη ένδεια των επιχειρημάτων, που επινοήθηκαν για να δικαιολογηθεί η όλη μεθόδευση (…)
Όπως κατέθεσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής ο Γεώργιος Σούρλας, Υπουργός Υγείας το έτος 1992, οπότε συνεστήθη το Κ.Ι.Ε.Ν., την πρωτοβουλία για τη σύστασή του και για την ανέγερση του Νοσοκομείου την είχε ο Ε.Ε.Σ., στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου Πρόεδρος ήταν ο Ανδρέας Μαρτίνης. Ο ίδιος κατέθεσε ότι για τον ίδιο, ως Υπουργό Υγείας τότε, κοινωφελής χαρακτήρας σήμαινε ότι το Κ.Ι.Ε.Ν. δεν κερδοσκοπεί, ότι όποια κέρδη προκύπτουν από την περίθαλψη των ασθενών διατίθενται μόνο και μόνο για τη βελτίωση του εξοπλισμού και ότι αυτό ήταν αυστηρό.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν επίσης:
«Η κακή οικονομική κατάσταση του Κ.Ι.Ε.Ν., δεν ενεργοποίησε τις αρμόδιες κρατικές και κυβερνητικές Υπηρεσίες προς την κατεύθυνση εξευρέσεως λύσεως, που θα έτεινε στην άρση της κακοδιαχειρίσεως (π.χ. ενεργοποίηση ελεγκτικών και εποπτικών μηχανισμών για την οικονομική κακοδιαχείριση, που ήταν σκανδαλώδης, αλλαγές στα Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. και του Κ.Ι.Ε.Ν. με περιορισμό ή αφαίρεση των υπερεξουσιών του Α. Μαρτίνη και των συν αυτώ) και στην διασφάλιση του εν ευρεία εννοία δημοσίου συμφέροντος δια της διατηρήσεως του κοινωφελούς χαρακτήρα του. Αντιθέτως, οι κυβερνητικές Υπηρεσίες (Υπουργείο Υγείας) υιοθέτησαν διαχρονικώς ιδέες, σκέψεις, προτροπές και αξιώσεις του Α. Μαρτίνη, που απέβλεπαν στην απρόσκοπτη συνέχιση της δικής του παντοκρατορίας και στη συντήρηση ενός καθεστώτος sui generis διαπλοκής με αλληλοεξυπηρετήσεις, με αλληλοκαλύψεις, με σχέσεις πελατειακού χαρακτήρος κ.ά.».
Για τον Α. Λοβέρδο
Στο πόρισμα που ξεπερνά κατά πολύ τις 100 σελίδες, γίνεται ειδική μνεία, όπως αναμενόταν άλλωστε, σε υπουργούς Υγείας των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Ενδεικτικώς για τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο σημειώνονται τα εξής: «Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι, αναφορικώς με όσα κατέθεσε ενώπιόν της ο Α. Λοβέρδος, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, δεδομένου ότι από τα προαναφερόμενα με σαφήνεια προκύπτει ότι κατά την ένορκη εξέτασή του στη συνεδρίαση της 18-7-2017 απέφυγε να απαντήσει με ειλικρίνεια στο ερώτημα για τον λόγο που η εν λόγω τροπολογία συνετάγη τον Ιούλιο του 2011 από τον Α. Μαρτίνη και τον Β. Στεργίου, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο αντιστοίχως του Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν., επιμείνας ότι αυτή συνετάγη τον Μάρτιο του 2012 από το νομικό του σύμβουλο Δημήτριο Μπαλασόπουλο, οπότε και ψηφίσθηκε».
Για τον Α. Γεωργιάδη
Ενώ για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδης, οι βουλευτές της πλειοψηφίας αναφέρουν: «Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι, αναφορικώς με την αποδοχή από τον Α. Γεωργιάδη και από τα μέλη του Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν. του Μνημονίου της 26-3-2014 και την με υπογραφή του από τον ίδιο (Α. Γεωργιάδη) και από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΚΙ.Ε.Ν. Γ. Κωσταρά και Α. Πανεθυμιτάκη αντιστοίχως, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, δεδομένου ότι (πέραν της παρακάμψεως του νομοθετικού προστατευτικού πλέγματος για το Ίδρυμα και για την κοινωφελούς σκοπού περιουσία του και πέραν της παρακάμψεως της τελευταίας διατάξεως της υπ’ αρ. 232/18-2-2014 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Αθηνών, που απαγόρευσε οποιαδήποτε εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ε.Ε.Σ.) με την αναγκαστική εκτέλεση κατά του συνόλου της περιουσίας του Κ.Ι.Ε.Ν. και την (αναγκαστική) πώλησή της δια του πλειστηριασμού της 24-9-2014 εζημιώθη αυτή (περιουσία και δη κοινωφελούς σκοπού) με σκόπιμες πράξεις και παραλείψεις προσώπων, τα οποία είχαν νομική υποχρέωση να την επιμελούνται και να την προστατεύουν».
Για τον Μ. Βορίδη
Σε ό,τι αφορά τις ενέργειες του έτερου υπουργού, Μάκη Βορίδη, επισημαίνεται: «Είναι άξιον απορίας ότι και ο Μ. Βορίδης, έγκριτος νομικός και δικηγόρος», προκειμένου να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της Κυβερνήσεως Σαμαρά και να περιέλθει στην κυριότητα τραπεζικού ομίλου το Νοσοκομείο «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» ως ομάδα περιουσίας (κατά την τροπολογία Λοβέρδου), «επέτρεψε – δια της προταθείσας τροπολογίας του – να συνεχισθεί το (νομικό) ‘θέατρο του παραλόγου’ αναφορικώς με τα ζητήματα ερμηνείας του όλου νομοθετικού πλέγματος που αφορούσε τα ιδρύματα και τις περιουσίες κοινωφελούς σκοπού» (…) Είναι απορίας άξιον ότι επέτρεψε να συμπεριληφθούν σε νόμο έννοιες και ορισμοί ανύπαρκτοι στο νομικό μας σύστημα. Είναι απορίας άξιον ότι επέτρεψε, σε σχέση με το νομοθετικό καθεστώς που διείπε το Κ.Ι.Ε.Ν., να συμπεριληφθούν σε νόμο λογικές και, κυρίως, νομικές ‘ακροβασίες’.
Δεν μπορεί να γίνει δεκτή η εκδοχή ότι ο (και νομικός – δικηγόρος) Μ. Βορίδης και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας αγνοούσαν ότι η άδεια ιδρύσεως ιδιωτικής κλινικής αποτελεί ξεχωριστό σώμα (άρθρο 7 του Π.Δ. 247/1991), όπως και η άδεια λειτουργίας ιδιωτικής κλινικής αποτελεί ξεχωριστό σώμα (άρθρο 13 του Π.Δ. 247/1991). Ομοίως, δεν μπορεί να γίνει δεκτή η εκδοχή ότι ο (και νομικός – δικηγόρος) Μ. Βορίδης και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας αγνοούσαν ότι η άδεια ιδρύσεως ιδιωτικής κλινικής αποτελεί προϋπόθεση για τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας ιδιωτικής κλινικής (συνδυασμός άρθρων 7 και 13 του Π.Δ. 247/1991)»
Δωρεάν νοσηλεία σε πολιτικούς, εκδότες κ.α.
Σε άλλο σημείο του πορίσματος διαβάζουμε για όσους νοσηλεύονταν δωρεάν στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα:
«Αυτή η αλληλεξάρτηση (σ.σ. μεγάλου μέρους του πολιτικού προσωπικού και της διοικήσεως Μαρτίνη) είχε διάφορες εκφάνσεις – συνέπειες, όπως:
Την ουσιαστικώς δωρεάν παροχή των υψηλής στάθμης νοσηλευτικών υπηρεσιών σε πολιτικά πρόσωπα και σε συγγενείς τους, σε εκδότες, σε δημοσιογράφους, σε καλλιτέχνες κ.λ.π. Για το θέμα αυτό (δωρεάν νοσήλια ή χαριστικές ρυθμίσεις νοσηλίων) ο Α. Μαρτίνης έχει παραπεμφθεί με το υπ’ αρ. 499/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για απιστία κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το Κ.Ι.Ε.Ν. φέρεται να υπέστη ζημία ύψους 1.741.242 ευρώ για 51 περιπτώσεις από την 1-1-2007 έως την 31-12-2010 (Για περίπου 8.000 περιπτώσεις ο έλεγχος κρίθηκε ανέφικτος και για τον λόγο αυτόν η ανακριτική έρευνα επικεντρώθηκε στις περιπτώσεις, που το ποσόν άρχιζε από τις 3.000 ευρώ). Κατά την εκτίμηση της εκθέσεως του μηνός Μαϊου 2010 της Ερευνητικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Αθηνών (συντονιστής ο καθηγητής Λυκούργος Λιαρόπουλος, που κατέθεσε την Έκθεση) υπό τον τίτλο «Διερεύνηση των όρων αποδοτικότητας του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ υπό διαφορετικά σενάρια λειτουργίας» (επισυναπτόμενο) το συσσωρευμένο κόστος δωρεάν νοσηλείας για την περίοδο 2005 – 2009 ανήλθε στα 33.636.856 ευρώ (!) (ιδ. ΠΡΑΚΤΙΚΟ της 27-6-2017)»
Σε άλλο απόσπασμα αναφέρει:
«1.Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι, αναφορικώς με όσα κατέθεσε ενώπιόν της ο Α. Λοβέρδος, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, δεδομένου ότι από τα προαναφερόμενα με σαφήνεια προκύπτει ότι κατά την ένορκη εξέτασή του στη συνεδρίαση της 18-7-2017 απέφυγε να απαντήσει με ειλικρίνεια στο ερώτημα για τον λόγο που η εν λόγω τροπολογία συνετάγη τον Ιούλιο του 2011 από τον Α. Μαρτίνη και τον Β. Στεργίου, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο αντιστοίχως του Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν., επιμείνας ότι αυτή συνετάγη τον Μάρτιο του 2012 από το νομικό του σύμβουλο Δημήτριο Μπαλασόπουλο, οπότε και ψηφίσθηκε.
2. Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι, αναφορικώς με τη σύμβαση της 4-7-2012 για εγγραφή πλασματικού ενεχύρου επί του συνόλου του εξοπλισμού του Νοσοκομείου «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ», απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, δεδομένου ότι η εν λόγω σύμβαση ήταν εξόχως καταχρηστική, αλλά και αχρείαστη, λαμβανομένου υπ’ όψιν του γεγονότος ότι το συνολικό χρέος του Κ.Ι.Ε.Ν. έναντι της «CYPRUS POPULAR BANK PUBLIC CO LTD» ήταν απολύτως ασφαλισμένο από το 2006 και το 2007 με τις προσημειώσεις υποθήκης και με την ενεχύραση και εκχώρηση των απαιτήσεων του Κ.Ι.Ε.Ν. έναντι του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων.
3. Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι, αναφορικώς με την αποδοχή από τον Α. Γεωργιάδη και από τα μέλη του Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν. του Μνημονίου της 26-3-2014 και την με υπογραφή του από τον ίδιο (Α. Γεωργιάδη) και από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΚΙ.Ε.Ν. Γ. Κωσταρά και Α. Πανεθυμιτάκη αντιστοίχως, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, δεδομένου ότι (πέραν της παρακάμψεως του νομοθετικού προστατευτικού πλέγματος για το Ίδρυμα και για την κοινωφελούς σκοπού περιουσία του και πέραν της παρακάμψεως της τελευταίας διατάξεως της υπ’ αρ. 232/18-2-2014 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Αθηνών, που απαγόρευσε οποιαδήποτε εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ε.Ε.Σ.) με την αναγκαστική εκτέλεση κατά του συνόλου της περιουσίας του Κ.Ι.Ε.Ν. και την (αναγκαστική) πώλησή της δια του πλειστηριασμού της 24-9-2014 εζημιώθη αυτή (περιουσία και δη κοινωφελούς σκοπού) με σκόπιμες πράξεις και παραλείψεις προσώπων, τα οποία είχαν νομική υποχρέωση να την επιμελούνται και να την προστατεύουν.
4. Η Εξεταστική Επιτροπή, έχοντας τη γνώμη ότι οι εκτιμηθείσες αξίες των πραγμάτων (κινητών και ακινήτων) και των άϋλων δικαιωμάτων υπελείποντο των πραγματικών, εκτιμά ότι απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση του όλου ζητήματος από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, δεδομένου ότι κατά τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτελέσεως δεν εφαρμόσθηκαν κατά τον προσήκοντα τρόπο οι διατάξεις του Κ.Πολ.Δ., που αφορούν την εκτίμηση των κατασχεθέντων περιουσιακών στοιχείων του Κ.Ι.Ε.Ν.
5. Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι, αναφορικώς με την μη διενέργεια προσωρινού φορολογικού ελέγχου και την μη προσκομιδή από το υπόχρεο Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν. των αναγκαίων για την ολοκλήρωση της υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπροθέσμων χρεών, με αποτέλεσμα αυτή να μην ενεργοποιηθεί, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, δεδομένου ότι το Ελληνικό Δημόσιο υπέστη οικονομική ζημία ισόποση με το ύψος των μη βεβαιωθέντων χρεών (πιθανό ύψος: 4.500.000 ευρώ) προς όφελος της μοναδικής ενυποθήκου δανείστριας ανώνυμης τραπεζικής εταιρίας με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.».
Περαιτέρω η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι:
6. Αναφορικώς με τις αργομισθίες των προσώπων, που αναφέρονται στο κατατεθέν από τον μάρτυρα Λ. Λιαρόπουλο έγγραφο υπό τον τίτλο ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 1, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί αδικήματα, δεδομένου ότι με την καταβολή των ποσών αυτών εζημιώθη η περιουσία του Κ.Ι.Ε.Ν. με σκόπιμες πράξεις προσώπων (όλων των εκάστοτε μελών των Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν., είτε αυτά είχαν ορισθεί από το Κεντρικό Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ., είτε από τον Υπουργό Υγείας), τα οποία είχαν νομική υποχρέωση να την επιμελούνται και να την προστατεύουν. Περαιτέρω, η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελέσει αδικήματα και τα πρόσωπα που ελάμβαναν τους αναφερόμενους στο ανωτέρω έγγραφο μηνιαίους μισθούς δίχως να παρέχουν υπηρεσίες.
Το πρώτο μέρος του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής που αφορά το «Ερρίκος Ντυνάν» θα συζητηθεί, αύριο Τρίτη, στις 15:00, σε ειδική συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής.