Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Έσπευσε να εκπληρώσει τον αμερικανικό όρο του “πακέτου” Μπλίνκεν ο Μητσοτάκης - Τηλέφωνησε σε Ζελένσκι να του πεί οτι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία!

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πριν από λίγο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μαζί με την ενημέρωση για την έγκριση των F-35 o Μπλίνκεν στην επιστολή του εκπροσωπώντας την αμερικανική κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει οπλικά συστήματα που θα παραχωρηθούν δωρεάν – ή με «μικρό» αντίτιμο – ως «πλεονάζον υλικό» των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, η παραχώρηση των οποίων όμως συνδέεται ευθέως από την αποστολή στην Ουκρανία οπλικών συστημάτων από το οπλοστάσιο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας Μητσοτάκη – Ζελένσκι με πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού έγινε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις, ενόψει και της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ενώ ο Ζελένσκι εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στήριξη της Ελλάδας.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...