Συνεχίζει τις αμφιλεγόμενες πολιτικά επιλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που μετά τον Άρη Σκέρτσο του ΣΕΒ και τον Δημήτρη Οικονόμου πρώην κορυφαίο στελεχος της Lamda Development του κ Λάτση σήμερα τοποθέτησε επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του ένα κορυφαίο στέλεχος της Merrill Lynch!
Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αλέξης Πατέλης αναλαμβάνει Προϊστάμενος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας πρωθυπουργού της προεδρίας της κυβέρνησης (επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος). Όπως αναφέρεται ο κ Πατέλης Θα συμβουλεύει τον πρωθυπουργό για θέματα οικονομικής πολιτικής και θα λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος με την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα
Στη συνεχεια παρατίθεται ένα βιογραφικό του κ Πατέλη όπου αναφέρεται πως ” είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα Οικονομικά από το πανεπιστήμιο του Princeton στις ΗΠΑ, όπου ολοκλήρωσε τη διατριβή του με επιβλέποντα καθηγητή τον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Ben Bernanke. Διαθέτει, επίσης, μεταπτυχιακό στα οικονομικά από το ίδιο πανεπιστήμιο και πτυχίο στα Οικονομικά και τα Μαθηματικά από το Sussex University του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα τελευταία 27 χρόνια εργάζεται ως οικονομολόγος και αναλυτής στον χρηματοπιστωτικό τομέα στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα.” . Για καποιο “περίεργο” λόγο – συμβαίνει συχνά πλέον με τα “βιογραφικά” των “Αρίστων” που αξιοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτακης, έχει “εξαφανιστεί” η προυπηρεσία του κ Πατέλη ως κορυφαίου στελεχους στην χώρα μας του αμερικανικού πολυεθνικου χρηματοπιστωτικού κερδοσκοπικου κολοσσού Merrill Lynch . Εδω να σημειώσουμε τον αμφιλεγόμενο ρόλο που κατα πολλούς έπιξε η συγκεκριμένη ιδιωτική τράπεζα-fund όπως και άλλες, αφου ταυτόχρονα διακρατούσαν CDS ( ασφάλιστρα κινδύνου σε περίπτωση χρεοκοπίας ) ενώ ( όπως ανέφερε σε σχετικό άρθρο στις 24 Ιουνίου του 2016 το έγκριτο euro2day.gr ): “Η συγκεκριμένη επιτροπή (Η αρμόδια επιτροπή για την Ευρώπη από 10 τράπεζες με δικαίωμα ψήφου, τις Bank of America/Merrill Lynch, Barclays, BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley, Societe Generale και UBS.), η οποία τελικά θα υποδείξει τι θα πρέπει να γίνει, τυγχάνει να εμφανίζει μια μικρή σύγκρουση συμφερόντων, αφού όλοι οι παραπάνω συμμετέχοντες αποτελούν ταυτόχρονα τόσο αγοραστές όσο και πωλητές της πλειοψηφίας των ελληνικών CDSs! Με μια δόση υπερβολής, λοιπόν, θα μπορούσαμε να πούμε ότι, στην περίπτωση αυτή, οι…”bookmakers” θα “κρίνουν”, μέσα σε κάποια νομικά πλαίσια, και ποιος κερδίζει το… στοίχημα!”
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου