Στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβίβασε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, την μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει ο Κώστας Βαξεβάνης σε βάρος του πρόεδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, για τη γνωστή δήλωση του πόθεν έσχες της πρώτης, στην οποία δεν έχει συμπεριλάβει διαμέρισμα που έχει αγοράσει στο Παρίσι.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε την μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.
Ο κ. Βαξεβάνης με την μηνυτήρια αναφορά του, στρέφεται κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να ερευνηθεί εάν νόμιμα δεν περιέλαβε στην προσωπική-ατομική δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) και τη δήλωση της συζύγου του, ενώ ζητεί να διερευνηθούν οι λόγοι που δεν αναφέρθηκε το επίμαχο διαμέρισμα στην δήλωση του πόθεν έσχες της Μαρέβα Μητσοτάκη, όπως και η διαδρομή των χρημάτων με τα οποία έγινε η αγορά του ακινήτου.
Να σημειωθεί ότι ως προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λόγω του νόμου περί ευθύνης των υπουργών, δεν μπορεί να κινηθεί καμία δικαστική διαδικασία εάν δεν υπάρξει η προηγούμενη συγκατάθεση της Βουλής, περί άρσης ασυλίας. Έτσι, η προκαταρκτική έρευνα η οποία θα διενεργηθεί, αφορά μόνο τη Μαρέβα Μητσοτάκη που εφόσον κατά δήλωσή τους, είχαν χωρίσει, δεν θεωρείται πολιτκό προσωπικό, αλλά κοινός πολίτης.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δήλωση (7.2.2017) της κ. Μητσοτάκη, «από το 2006 έως το 2014 έζησα την δυσκολότερη φάση της ζωής μου, γιατί βρέθηκα μακριά από τον άνδρα μου, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον σύντροφό μου και πατέρα των τριών παιδιών μας» – με τον οποίο επανασυνδέθηκαν το 2014.
Ακόμη, στη δήλωση της χαρακτηρίζει την περίοδο εκείνη «τραγική», λέγοντας ότι «την μεταλλάσσουν σε προσπάθειά μας να αποφύγουμε δήθεν την δήλωση πόθεν έσχες».
«Ουδέν αναληθέστερον» απαντά στην κατηγορία αυτή η κ. Μητσοτάκη και δηλώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «από το 2006 είχε δηλώσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την υφιστάμενη διάσταση και το 2008 καταθέσαμε αίτηση συναινετικού διαζυγίου και ακολούθησε η πρώτη επ΄ακροατηρίω συζήτηση (ο νόμος τότε απαιτούσε δύο συζητήσεις για την έκδοση του διαζυγίου)».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου