Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

 

Το σάλπισμα για μια «νέα αρχή» για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που έδωσε από τη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκει σιγά σιγά εφαρμογή σε όλη τη χώρα. Και μπορεί το επιτελείο της Κουμουνδούρου να ετοιμάζει μια σειρά από εξορμήσεις του προέδρου ανά την επικράτεια, την ίδια ώρα ωστόσο όλο το στελεχικό δυναμικό και οι νομαρχιακές κινούνται σε αντίστοιχη κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εκδήλωση της τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ευαίσθητη περιοχή όπως αυτή της Α' Αθήνας πριν από λίγες μέρες, όπως και αντίστοιχη δράση που έλαβε χώρα στην Κηφισιά. Στην πρώτη η εκδήλωση έγινε παρουσία των Δημήτρη Τζανακόπουλου, Νίκου Φίλη και Δημήτρη Παπαδημούλη, ενώ στη δεύτερη μίλησαν ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Ανδρέας Ξανθός. Οι εκδηλώσεις αυτές θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα ακολουθώντας το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για προεκλογική ετοιμότητα, καθώς στην Κουμουνδούρου επικρατεί η βεβαιότητα ότι η χώρα έχει εισέλθει σε μακρά προεκλογική περίοδο.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η προσπάθεια συσπείρωσης και ετοιμότητας από κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου. «Εργαζόμαστε, όπως έχουμε υποχρέωση, για να μετατραπεί η διογκούμενη κοινωνική δυσαρέσκεια σε κοινωνικό αίτημα που στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, θα στηρίξουν μια αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων για να υπάρξει προοδευτική διακυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στην κυριακάτικη «Kontra», την ώρα που ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνέντευξή του στην «Αυγή» τόνιζε πως «η κυβέρνηση της Δεξιάς πρέπει να ηττηθεί στις κάλπες και να φύγει το συντομότερο».

Ταυτόχρονα όμως εξέφρασε την άποψη ότι το συνέδριο του κόμματος πρέπει να γίνει «το συντομότερο δυνατόν», καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ «χρειάζεται ριζική ανασύνταξη». Στην ίδια συνέντευξη ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται «εκλεγμένη ολιγομελή ηγετική ομάδα, με ισχυρή παρουσία της νεότερης γενιάς, που μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, με ενίσχυση των συλλογικών δημοκρατικών λειτουργιών και με σύνθεση απόψεων, θα ενώσουν και θα μεγαλώσουν το κόμμα μας».

Στην περαιτέρω ενίσχυση του κόμματος αναφέρθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο». Εκτίμησε ότι «εκτός από πολιτική συμμαχιών, υποχρέωσή μας είναι και η διεύρυνση και η οργανωτική πύκνωση και στην αυτοδιοίκηση και στη νεολαία και στα συνδικάτα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ισχυρή παράταξη στην κοινωνία» και κατέληξε πως «το σενάριο σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης είναι πλέον το ισχυρό σενάριο, όταν ο κ. Μητσοτάκης έχει παραδεχτεί ότι είναι απομονωμένος και ότι δεν θα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση μετά την κάλπη της απλής αναλογικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...