Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Οι δημοσκόποι έγιναν «τσιρλίντερς» του Μητσοτάκη

 

Οι «τσιρλίντερς» στο NBA δεν έχουν διακοσμητικό ρόλο. Φτιάχνουν τη διάθεση των παικτών και κυρίως ανεβάζουν το ηθικό των οπαδών. Για να συνεχίζουν να ενισχύουν τις ομάδες τους.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στην Ελλάδα. Όχι στα παρκέ, αλλά στο «γήπεδο» της πολιτικής. Μόνο που οι εγχώριες «τσιρλίντερς» δεν μοιάζουν με τις δροσερές και πανέμορφες κοπέλες των παρκέ. Στη θέση τους είναι κάποιοι ξινοί κύριοι, με σοβαροφανές ύφος και αφόρητα βαρετό και βαριεστημένο ρεπερτόριο. Είναι οι δημοσκόποι (με εξαιρέσεις) βέβαια. Οι οποίοι τουλάχιστον την τελευταία τετραετία έχουν αναλάβει τον ρόλο να ψυχαγωγούν τον πρωθυπουργό. Και να ανεβάζουν το ηθικό του «στρατεύματος», των οπαδών δηλαδή και των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Ό,τι και να κάνει ο Μητσοτάκης το ποσοστό είναι κολλημένο. Προς τα πάνω βέβαια. Ότι και να κάνει ο Τσίπρας, επίσης το ποσοστό μοιάζει κολλημένο. Προς τα κάτω βέβαια.

ADVERTISEMENT

Στις προηγούμενες εκλογές με το ζόρι τον ανέβασαν τις τελευταίες μέρες στο 26-28%. Πήρε βέβαια 31,8%. Τι έγινε ξαφνικά, έβαζε τρίποντα και τα έγραφαν πεντάποντα; Κανείς δεν έμαθε.

Τώρα το ίδιο. Τι «διατάσσει» το αφήγημα Μητσοτάκη; Ότι στόχος του είναι η αυτοδυναμία. Τι κάνουν οι «τσιρλίντερς» των εταιρειών δημοσκοπήσεων; Κάνουν ρεαλιστικό τον στόχο. Στα όρια της αυτοδυναμίας η ΝΔ, βγάζουν οι έρευνες της φωτιάς και της πυρκαγιάς.

Κάποτε ο Λαλιώτης που τους γνώριζε και από την καλή και από την ανάποδη, έβαζε και στοιχήματα με τις «τσιρλίντερς» της εποχής του. Και συνήθως τα κέρδιζε. Καμμιά εθελόντρια «τσιρλίντερς» υπάρχει σήμερα;

Ο Γκρήνμπεργκ συμβουλεύει τώρα Μητσοτάκη να κάνει ντιμπέιτ με Τσίπρα!

 

Στον αμερικανό σύμβουλό του Σταν Γκρήνμπεργκ λέγεται ότι οφείλεται η διαφαινόμενη αλλαγή στάσης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην προοπτική ενός τηλεοπτικού ντιμπέϊτ με τον Αλέξη Τσίπρα.

Παρ ότι το καλοκαίρι του 2019 ήταν κάθετα αρνητικός και επέμεινε στο όχι μέχρι τέλους (υπό την καθοδήγηση του ίδιου συμβούλου, βεβαίως), φαίνεται ότι τώρα, τα μετράνε αλλιώς τα πράγματα στο μέγαρο Μαξίμου.

Στη δεδομένη συγκυρία προφανώς κρίνουν ότι η συνεχής άρνηση μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερο πολιτικό κόστος τόσο στην κυβερνητική πλειοψηφία όσο και στο ηγετικό προφίλ του κ. Μητσοτάκη, με φόντο και τις συνεχόμενες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Πέντε δικηγόροι, δυο εισαγγελείς και νομικά μυστήρια για Καϊλή, αλλά και Σπυράκη

 

Υπάρχει όρος «νομικοί παρατηρητές»; Όπως και αν τους ονομάσουμε, κάποιοι με γνώσεις Δικαίου δυσκολεύονται να κατανοήσουν την υπερασπιστική γραμμή της Εύας Καϊλή.

Η πρώην ευρωβουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ όταν συνελήφθη κάλεσε ως δικηγόρο τον - αναγνωρισμένο στο κοινοτικό κέντρο - Σπύρο Παππά, που χειριζόταν ήδη την υπόθεση με τους συνεργάτες της.

Της εξήγησε όμως ότι, της χρειάζεται ποινικολόγος και της συνέστησε τον Αντρέ Ριζόπουλο, που θεωρείται κορυφαίος, ειδικά σ' αυτά τα αδικήματα.

ADVERTISEMENT

Από την πλευρά της οικογένειας της Εύας Καϊλή εμφανίσθηκε όμως ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, παλαιός γνωστός τους, που χειρίζεται στην Ελλάδα αστικές υποθέσεις τους.

Η εξέλιξη είναι γνωστή: πέραν του αυτοδιασυρμού του με τα …γαλλικά Κορωπίου, έχει επιθετική ρητορική έναντι των βελγικής Δικαιοσύνης, μιλώντας για «βασανιστήρια» τύπου «Εξπρές του Μεσονυκτίου» και απειλώντας με προσφυγές.

Η φασαρία που προκαλεί δεν ωφελεί την πελάτισσά του και ενδέχεται να ωθήσει τον Ριζόπουλο σε παραίτηση.

Σ' αυτό το σημείο ξαναγίνεται συζήτηση για την περίεργη εμφάνιση του Σ. Κεχαγιόγλου, που έσπευσε στις Βρυξέλλες από την πρώτη μέρα για «να αναλάβει» την Καϊλή - χωρίς να τον καλέσει η ίδια.

Η επιμονή του αποδόθηκε σε κυβερνητική παρότρυνση - και φαίνεται ότι βρίσκεται πάντα εν αναμονή.

Εν τω μεταξύ ασάφειες υπάρχουν στην «υπόθεση των συνεργατών» στην οποία εμπλέκεται και η Μαρία Σπυράκη, την οποία, όπως είναι γνωστό, υπερασπίζεται νομικά ο καθηγητής και πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος– που έχει μετακινηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευρωπαίος εισαγγελέας ζήτησε άρση της ασυλίας των δυο κυριών, αλλά δεν συνέβη το ίδιο από κανέναν Έλληνα εισαγγελέα.

Παράδοξο, διότι η δίωξή τους με το ελληνικό δίκαιο, θα επιφέρει πολύ χαμηλές ποινές, αν τους καταλογισθεί ευθύνη.

Ωστόσο, η ελληνική εισαγγελική αρχή δεν κινείται και οι φήμες μιλούν κι εδώ για κυβερνητική παρέμβαση ώστε να μην ανακινηθούν στην Ελλάδα «θέματα που καίνε».

Σαν να απλώνεται για κάποιον δίκτυ προστασίας, υποψιάζονται οι προαναφερθέντες «ποινικοί παρατηρητές».

Προφανώς, υπάρχουν πολλά που δεν ξέρουμε…

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...