Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Νέος φωτισμός στην Ακρόπολη!!! Τι του λείπει του ψωριάρη, φούντα με μαργαριτάρι!!!

 


Κι ενώ μας έχουν αλλάξει τα φώτα μεταφορικά, ήρθε η ώρα να μας τ’ αλλάξουν και κυριολεκτικά. Νέος φωτισμός στην Ακρόπολη και εκατομμύρια ζευγάρια μάτια σε ολόκληρο τον κόσμο (λέει) θα παρακολουθήσουν (σε live streaming) τα καινούργια φώτα του Ιερού Βράχου, που «θα αναδείξουν το πολιτισμικό μεγαλείο» ενός μνημείου που, για να λέμε την αλήθεια, δεν χρειάζεται φώτα για να λάμπει.

Το οικονομικό βάρος και την υλοποίηση του έργου έχει επωμιστεί η «ιδιωτική πρωτοβουλία» και μπράβο της κι ευχαριστούμε, αλλά… Θα εκσυγχρονιστεί (λέει) και η ηλεκτρολογική εγκατάσταση και το σύστημα αυτοματισμού και ελέγχου των φωτιστικών σωμάτων. Ωραία όλα τούτα, αλλά… Αλλά, τούτος ο τόπος έχει άλλες ανάγκες, αυτή χώρα – δεν πάει πολύς καιρός που κρεμόταν από τη θηλιά των μνημονίων – πονάει και οι (οικονομικές και όχι μόνο) πληγές της είναι ανοιχτές. Όταν, υπό τη σκιά της Ακρόπολης, κάποιοι κοιμούνται σε χαρτόκουτες, τα νέα φώτα στον Ιερό Βράχο είναι πολυτέλεια και τους χαλούν τα όνειρα. Όταν δεν επαρκούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για το μεγάλο κύμα της πανδημίας που θεριεύει, το ηλεκτρικό σύστημα της Ακρόπολης είναι σαν τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα: φαντάζει ανύπαρκτο κι αόρατο!

Όταν γέροντες πένονται με συντάξεις που δεινοπαθούν να εισπράξουν από ένα ανάλγητο, προκλητικό και δυσνόητο τραπεζικό σύστημα γι’ αυτούς, σαν ακούν για τα φώτα της Ακρόπολης σίγουρα θα σκοτεινιάζουν. Μαθητές στοιβάζονται σε κοντέινερ (οι μάσκες τους έλειπαν) σαν εμπορεύματα, μικρές επιχειρήσεις κλείνουν η μια πίσω από την άλλη, μισθωτοί καλούνται κάθε τόσο για μειώσεις. Η κυβέρνηση έχει κάθε μέρα εθνική γιορτή: παρέλαση και σημαιάκια… Κι όλα γύρω σκοτεινιάζουν, αν δεν το καταλάβατε. Κι η Ακρόπολη απόψε έλαμψε, αν δεν το είδατε…  Η «ιδιωτική πρωτοβουλία» – καλά να ‘ναι – αλλού έπρεπε να προσφέρει τα χρήματά της, για να πιάσουν τόπο. Υπήρχαν τρύπες να κλείσουν και πληγές να γιατρευτούν, αμέτρητες, αλλά… «Σ’ αυτόν τον τόπο τον στραβό, άλλος δεν ήταν κι ήρθα εγώ»…

Από τη μια αλόγιστες και προκλητικές σπατάλες με τα δικά μας χρήματα: Ο Μεγάλος Περίπατος, το γρασίδι που το ‘φαγαν οι κάμπιες, τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν για να μάθουμε να πλένουμε τα χέρια μας «πολύ σχολαστικά» από εκείνους που γνωρίζουν πια άριστα, πως τα «βρώμικα χέρια» που ξεπλύθηκαν είναι σαν να μην λερώθηκαν ποτέ… Κι από την άλλη, εθνικοί ευεργέτες με αρετή, που σίγουρα δεν θα πήγαινε μακριά, αν δεν της κρατούσε συντροφιά η ματαιοδοξία… Κι οσμές σκανδάλων, κι αποφορά αμαρτιών σαν σύννεφα καταιγίδας βαραίνουν, και μια βροχή πέφτει και πνίγονται άνθρωποι και χάνονται φτωχόσπιτα και δακρύζουν γερόντια, που βλέπουν να χύνονται τα χρόνια που τους απόμειναν στους χειμάρρους της προχειρότητας και της αναξιοπιστίας.

Και όλοι πια πολύ θα το χαρούν απόψε που θα ανάψουν τα καινούργια φώτα της Ακρόπολης. Κύριοι και κυρίες του υπουργείου Πολιτισμού, που αποδεχτήκατε την οικονομική στήριξη «τρίτων» για τον φωτισμό της Ακρόπολης, υπήρχαν «σκοτεινές γωνιές» της Ελλάδας να φωτίσετε με τους «προβολείς» σας εκατοντάδες. Η Ακρόπολη δεν είχε ανάγκη από «φώτα» για να λάμψει. Η Ελλάδα όμως, όπως την κατάντησαν οι πολιτικοί της, ακόμα και η φλόγα ενός κεριού της είναι απαραίτητη για να χαμογελάει. Έργα ουσίας και ζωτικής σημασίας μας λείπουν κι όχι «κενής δόξης»…

“Μπουρλότο”!!! 40 βουλευτές της ΝΔ απειλούν το Μητσοτάκη με καταψήφιση αν φέρει τις συμφωνίες με τη Β.Μακεδονία στη Βουλή!!!

 


Ανακοίνωση για το ζήτημα που προέκυψε με το Χρήστο Σταϊκούρα στο υπουργικό συμβούλιο έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ωστόσο προχωρά και σε μία αναφορά - “βόμβα” για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το “πάγωμα” της εισαγωγής των μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία στη Βουλή γιατί δεν το “επιτρέπουν” στον Κυριάκο Μητσοτάκη “περί τους 40 βουλευτές της ΝΔ” που απειλούν με καταψήφιση!

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: “Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης δήθεν έτριξε τα δόντια στους υπουργούς του για τις ευθύνες για το γενικευμένο κυβερνητικό μπάχαλο, η κα Κεραμέως χρεώνει το φιάσκο με τις μάσκες και τα κενά στα σχολεία σε όλους πλην του εαυτού της, ο κ. Σταϊκούρας βγάζει ανακοίνωση για την τοποθέτηση του στο υπουργικό συμβούλιο και την αντίθεση του στην προσφυγική δομή στην εκλογική του περιφέρεια καρφώνοντας τον κ. Μηταράκη και περί τους σαράντα βουλευτές της ΝΔ δεν επιτρέπουν στον κ. Μητσοτάκη να φέρει στη βουλή για ψήφιση τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία απειλώντας με καταψήφιση. Αν η κατάσταση απόλυτου χάους δεν ήταν τραγική για τους πολίτες, η κυβέρνηση θα θύμιζε απλά Δελφινάριο”.

Ανάλογη αναφορά σε “σύνδρομο απώλειας  της δεδηλωμένης” κάνει σε άρθρο του και ο Γ. Λακόπουλος στο anoixtoparathyro.gr όπου αναφέρει:

Η κυβερνητική διολίσθηση των ημερών κορυφώθηκε στη Βουλή, όπου ανέλαβε, ως μη όφειλε, ο Πρόεδρος της, να μεταφέρει την απίστευτη απόφαση του Πρωθυπουργού να μην κυρώσει τρεις συμφωνίες με τα Σκόπια, που όφειλε να κάνει ήδη από τις ημέρες που επισκέφθηκε την Ελλάδα ο Πρωθυπουργός της Β. Μακεδονίας Ζ. Ζάεφ.

Η διακηρυγμένη πρόθεση της ομάδας Σαμαρά, των ακροδεξιών της Κ.Ο.  και ενδεχομένως και άλλων  βουλευτών – ο Πλεύρης και ο Μαρκόπουλος εναντιώθηκαν ήδη στην πρωθυπουργική υποστήριξη στη συμφωνία- προκάλεσαν στην κυβέρνηση σύνδρομο απώλειας της δεδηλωμένης. Επί της ουσίας τουλάχιστον, αν όχι και τύποις, οπότε οι εξελίξεις θα ήταν ραγδαίες.

Μεταφέροντας στο μέλλον τη κύρωση, απλώς έκρυψε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί. Αλλά  έτσι επιδεινώνει τη θέση της.

Στο Μακεδονικό -που προσκαλεί αντίδραση βουλευτών, ενώ ο Σαμαράς  στρατολογεί  τις οργανώσεις των αποδήμων Μακεδόνων δια των οποίων έστησε να συλλαλητήρια- θα προστεθεί και ο «διάλογος» υποχωρήσεων στο Αιγαίο που θα προκαλέσει τη μεγάλη εξέγερση των Καραμανλικών.

Ακόμα και το antinews, σε σημερινό του άρθρο αναφέρεται στο ενδεχόμενο καταψήφισης από βουλευτές της ΝΔ των συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία, όταν έρθουν στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι όταν φτάσει εκείνη η ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης “θα κάνει τεμενάδες στους βουλευτές της αντιπολίτευσης μπας και τον στηρίξουν για να μην καταρρεύσει”:

Μπορεί ωστόσο να καταφέρει να πείσει αρκετούς εκμαυλισμένους νεοέλληνες -οι οποίοι συνεχίζουν απτόητοι να ψηφίζουν ψεύτικους σωτήρες βαυκαλιζόμενοι ότι θα επιστρέψουν στις… χρυσές πασοκικές εποχές- για τα οφέλη της προδοσίας, αλλά δεν πρόκειται με τίποτα να πείσει τις πατριωτικές δυνάμεις της ΝΔ.

Οι οποίες κατόπιν της οργής που εξέφρασαν για τα… σκοπιανά μνημόνια αναγκάζοντας τον Μητσοτάκη να τα κλειδώσει στο συρτάρι του μέχρι νεωτέρας, έχουν ανέβει ακόμη πιο ψηλά στα κάγκελα με τα περί… ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών.

Ως αναμενόμενο, και σε αυτή την περίπτωση, ο… νέος Μωυσής έκανε ακόμη μια κωλοτούμπα διατάζοντας τον ογκόλιθο της ελληνικής διπλωματίας να μην ξεστομίσει ξανά τέτοια λέξη, αλλά δεν νομίζουμε ότι κατευνάστηκε ο θυμός που προκάλεσε η ντροπή της πράξης.

Που σημαίνει ότι όταν φέρει την συνθηκολόγηση στην Ελλάδα για να ανοίξει ο δρόμος για την επικύρωση της προδοσίας στη Χάγη, θα κάνει τεμενάδες στους βουλευτές της αντιπολίτευσης μπας και τον στηρίξουν για να μην καταρρεύσει.

ΣΥΡΙΖΑ: Αν η κατάσταση δεν ήταν τραγική, η κυβέρνηση θα θύμιζε απλά Δελφινάριο!!! “Βραχυκύκλωμα” με Σταϊκούρα στο υπουργικό!!! Σήκωσε “μπαϊράκι” ο ΥΠΟΙΚ κατά νέας δομής προσφύγων στην εκλογική του περιφέρεια!!!

 


Μάλλον δεν κύλησε και πολύ ήρεμα το Υπουργικό Συμβούλιο και αυτή τη φορά τουλάχιστον η πρώτη αφορμή ήταν η μεταφορά προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα.

Η αμηχανία και η αδυναμία της κυβέρνησης μετά το έλλειμμα πολιτικής και την υποβάθμιση του προσφυγικού έρχεται πλέον να διχάσει τη ΝΔ αφού υπουργοί, στελέχη της και περιφερειάρχες «σπρώχνονται» και «σφάζονται» αρνούμενοι να δεχθούν πρόσφυγες στις περιοχές τους.

Ένας εξ αυτών είναι ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος δημοσιοποίησε την αντίθεσή του για επέκταση ή και παρουσία των δομών στη Φθιώτιδα, στην εκλογική του περιφέρεια δηλαδή.

Ο ίδιος όπως αναφέρει σε δήλωσή -για να ενημερώσει πρωτίστως το εκλογικό του σώμα- αντιτάσσεται με την παρουσία τους εκεί, ζητά να μην γίνει νέο «Κέντρο Φιλοξενίας» στις Θερμοπύλες αλλά και να απομακρυνθεί η υπάρχουσα δομή.

Μάλιστα το θέμα, όπως αναφέρει και κ. Σταϊκούρας, συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο και ο ίδιος ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι είναι εσφαλμένη η απόφαση για να γίνει νέο camp στις Θερμοπύλες.

Μπορεί το ύφος του κειμένου να είναι «χαμηλών τόνων», το περιεχόμενο ωστόσο δείχνει όχι απλά την πλήρη αντίθεσή του στις αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά και την αποφασιστικότητά του.

Ο ίδιος μπορεί να γράφει για τις επιτυχίες στο προσφυγικό της κυβέρνησης, ενδεχομένως ωστόσο γνωρίζει την αμέλεια και το έλλειμμα σοβαρότητας που έδειξε η κυβέρνησή του στο θέμα.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Χρήστου Σταϊκούρα για το θέμα του camp στις Θερμοπύλες:

Τοποθέτηση Υπουργού Οικονομικών για το ζήτημα των Θερμοπυλών | 30.9.2020

Ένα από τα μείζονα – εθνικής σημασίας – θέματα των τελευταίων ετών είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταναστών και προσφύγων και η διαχείριση της μετακίνησης ξένων πληθυσμών προς την πατρίδα μας.

Είναι γεγονός ότι επί ημερών της Κυβέρνησης της ΝέαςΔημοκρατίας η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι πληρέστερη και αποτελεσματικότερη.

Έχουν γίνει ήδη πολλά.

Όμως τα προβλήματα δεν λείπουν και συνεχώς αναζωπυρώνονται.

Ενδεικτικά αναφέρομαι στην ΠΕ Φθιώτιδας.

Στη Φθιώτιδα έχουμε εκφράσει τη βούληση να σηκώσουμε το βάρος που μας αναλογεί.

Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο.

Όμως τίθενται τα ερωτήματα: Σε ποιους χώρους; Σε τι εγκαταστάσεις; Για πόσο χρόνο; Ποιος θα έχει την ευθύνη;

Στις 14 Ιανουαρίου 2020, σε φάση αναζωπύρωσης του προβλήματος είχα δηλώσει:

«Α. Στηρίζω τη διαχείριση, στο πλαίσιο της Φθιώτιδας, του αριθμού των μεταναστών, που θα αντιστοιχούν όμως σε καθορισμένα κριτήρια.

Β. Στηρίζω τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών σε τόπο που θα συμφωνήσουν οι θεσμικά υπεύθυνοι (αρμόδιοι της Κυβέρνησης και φορείς της Αυτοδιοίκησης).

Γ. Στηρίζω την αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται, ενδεικτικά, με την ασφάλεια, την υγιεινή, την εκπαίδευση και δια βίου μάθηση.

Δ. Στηρίζω με έμφαση τη συμφωνία για αντισταθμιστικά μέτρα μεταξύ των αρμοδίων της Κυβέρνησης και των φορέων της Αυτοδιοίκησης.»

Σε αυτές τις θέσεις αρχής, σταθερά παραμένω.

Όμως τώρα υπάρχει νέα αναζωπύρωση, με την εκδήλωση πρόθεσης επέκτασης του hot spot στις Θερμοπύλες.

Το ζήτημα δεν προκύπτει εκ του μηδενός.

Τον Μάρτιο του 2016, η τότε Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με την τότε Αυτοδιοίκηση του Δήμου Λαμιέων και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Στερεάς Ελλάδας, αποφάσισαν να στεγάσουν τις προαναφερθείσες κατηγορίες πολιτών στις Θερμοπύλες.

Για το σκοπό αυτό παραχωρήθηκε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η χρήση των 2 παλαιών ξενοδοχείων «ΑΙΓΛΗ» και «ΑΣΚΛΗΠΕΙΟΣ».

Έκτοτε τη δομή διαχειρίζεται η Περιφέρεια.

Η αρχική εσφαλμένη παραχώρηση, είχε διάρκεια 3 μηνών.

Δυστυχώς, από τότε, πέρασαν 4,5 χρόνια, και η δομή χωρητικότητας 560 ατόμων παραμένει εκεί, με αρνητικές εξωτερικές επιπτώσεις στην περιοχή.

Και μάλιστα σχεδιάζεται η κατασκευή και πρόσθετης δομής, 1.240 ατόμων σε τμήμα του δημόσιας ιδιοκτησίας ακινήτου των Θερμοπυλών.

Η επιλογή αυτή, όπως παρουσίασα και στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, είναι εσφαλμένη, για μια σειρά από λόγους:

1ος. Οι Θερμοπύλες αποτελούν τόπο ο οποίος φέρει τεράστιο ιστορικό και πολιτισμικό φορτίο παγκόσμιας απήχησης.

Με τις Θερμοπύλες γειτνιάζει ο έτερος ιστορικός τόπος της Αλαμάνας.

Μάλιστα, το 2020 εορτάζουμε τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών, και το 2021 τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Έχουμε υποστηρίξει την ιδέα της ενοποίησης των δυο αυτών ιστορικών τόπων και της ανάδειξής τους ως μια ενιαία λειτουργική ενότητα ιστορίας και πολιτισμού.

Την 5η Νοεμβρίου 2019, απέστειλα σχετική επιστολή προς την Υπουργό Πολιτισμού κα. Μενδώνη, ζητώντας της το Υπουργείο Πολιτισμού να μπει μπροστά στην προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής.

2ος. Υπάρχουν εκκρεμότητες σχετικά με το καθεστώς που διέπει την κήρυξη του χώρου ως αρχαιολογικού, καθώς και ζητήματα που άπτονται της δασικής νομοθεσίας.

3ος. Πριν λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 10 Σεπτεμβρίου 2020, εγκρίθηκε, από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων του ΤΑΙΠΕΔ.

Σε αυτό είναι ενταγμένη η αξιοποίηση του ακινήτου των Θερμοπυλών, με άμεσα επόμενα βήματα ωρίμανσης τη σύνταξη Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) και Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

Σε σχετική επιστολή του ΤΑΙΠΕΔ προς το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στις 7 Μαΐου 2020, αναφέρεται ως προβλεπόμενος χρόνος εκκίνησης της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας, ο Οκτώβριος του 2021.

Πρέπει, συνεπώς, αφού βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο αξιοποίησης του ακινήτου, ένα χρόνο περίπου πριν τη διαγωνιστική διαδικασία, να μην επιβαρύνουμε την περιοχή τουλάχιστον περαιτέρω.

Στο σημείο αυτό απλά να επισημάνω ότι στο πλαίσιο της ταχείας ολοκλήρωσης – τον μήνα Οκτώβριο – όλων των προαπαιτούμενων ενεργειών σχετικά με την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, παραμένει επί μήνες ως εκκρεμότητα η μετεγκατάσταση της δομής προσφύγων (3.196 ατόμων) που βρίσκεται εντός της έκτασης των ναυπηγείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στις 13 Μαΐου 2020, δόθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών προς τη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ οδηγία για απρόσκοπτη – παρά την πανδημία – συνέχιση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, τουλάχιστον στις περιπτώσεις εκείνες που η διαδικασία αξιοποίησης δεν επηρεάζεται αρνητικά από την πανδημία.

Ζητήθηκε να μην υπάρξει αδράνεια, σε οποιοδήποτε μέτωπο, και να προχωρήσουν νέοι και παλαιοί διαγωνισμοί,με συντεταγμένο τρόπο.

Την επόμενη ημέρα, στις 14 Μαΐου 2020, απεστάλη επιστολή από τον Υπουργό Οικονομικών προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, με την οποία τονίστηκε η ανάγκη ταχείας αξιοποίησης της Εγνατίας Οδού, των Περιφερειακών Λιμένων και των Ιαματικών Πηγών.

Επισημάνθηκε τέλος το αυτονόητο, ότι στη διαδικασία αξιολόγησης του χαρτοφυλακίου του ΤΑΙΠΕΔ, πρέπει να λαμβάνεται πάντα υπόψη η τυχόν ιστορικότητα και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Σημειώνω ότι η Κυβέρνηση επέτυχε πολλά.

Επέτυχε να μειώσει, σημαντικά, τις ροές, μέσα από τη φύλαξη των συνόρων, την επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου, τον περιορισμό της διάρκειας παροχών, τις επιστροφές, τις κλειστές δομές και την πιστοποίηση ΜΚΟ.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προβλέπεται ο περιορισμός των δομών στην ενδοχώρα και το σταδιακό κλείσιμο όλων των ξενοδοχειακών δομών.

Τούτων δοθέντων, πρέπει να αποφευχθεί οι Θερμοπύλες να είναι μία από τις λίγες δομές που θα αυξηθεί η δυναμικότητά τους.

Αντιθέτως, πρέπει, στο πλαίσιο της επιτυχημένηςμεταναστευτικής πολιτικής της Κυβέρνησης, και λαμβάνοντας υπόψιν τις εθνικές προτεραιότητες για τηναξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, να δρομολογηθούν:

(α) Η αποφυγή της επέκτασης του υφιστάμενου κέντρου.

(β) Το συντομότερο δυνατόν, το σταδιακό κλείσιμο της υπάρχουσας δομής στην εν λόγω περιοχή.

(γ) Η ανάδειξη και ανάπτυξη της περιοχής.

ΣΥΡΙΖΑ:«Αν η κατάσταση δεν ήταν τραγική, η κυβέρνηση θα θύμιζε απλά Δελφινάριο»

Για το ζήτημα που προέκυψε με τον Χρήστο Σταϊκούρα τοποθετήθηκε και η αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει την ανακοίνωσή του με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο, σημειώνοντας ότι: «Αν η κατάσταση απόλυτου χάους δεν ήταν τραγική για τους πολίτες, η κυβέρνηση θα θύμιζε απλά Δελφινάριο».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης δήθεν έτριξε τα δόντια στους υπουργούς του για τις ευθύνες για το γενικευμένο κυβερνητικό μπάχαλο, η κα Κεραμέως χρεώνει το φιάσκο με τις μάσκες και τα κενά στα σχολεία σε όλους πλην του εαυτού της, ο κ. Σταϊκούρας βγάζει ανακοίνωση για την τοποθέτηση του στο υπουργικό συμβούλιο και την αντίθεση του στην προσφυγική δομή στην εκλογική του περιφέρεια καρφώνοντας τον κ. Μηταράκη και περί τους σαράντα βουλευτές της ΝΔ δεν επιτρέπουν στον κ. Μητσοτάκη να φέρει στη βουλή για ψήφιση τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία απειλώντας με καταψήφιση.

Αν η κατάσταση απόλυτου χάους δεν ήταν τραγική για τους πολίτες, η κυβέρνηση θα θύμιζε απλά Δελφινάριο.

ΣΥΡΙΖΑ κατά Κεραμέως: Επίδειξη “πυγμής” στους μαθητές και από πίσω … κινήσεις πανικού!!!

 


«Μύδρους» κατά της υπ. Παιδείας για τη δήλωσή της σχετικά με την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών στα σχολεία, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για «κινήσεις πανικού» και «δήθεν επίδειξη πυγμής» κάνει λόγο η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στην απόφαση της Νίκης Κεραμέως να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλίας λόγω καταλήψεων με μαθήματα τα Σάββατα και τις αργίες.

«Ως εκεί φτάνει η παιδαγωγική της αντίληψη», προσθέτει και υπογραμμίζει πως «το άνοιγμα των σχολείων έγινε με σοβαρότατες αστοχίες, λάθη και ελλείψεις», καλώντας την υπουργό Παιδείας ν’ αναλάβει τις ευθύνες της.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Με κινήσεις πανικού και επίδειξη δήθεν «πυγμής» απαντά η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως στις δίκαιες κινητοποιήσεις του μαθητικού κινήματος. Το μόνο που ξέρει να κάνει εξάλλου, όπως έχει αποδείξει.

Με δήλωσή της που μοίρασε στον Τύπο ενημερώνει ότι… διατάσσει εντός της ημέρας τους διευθυντές των σχολείων να καταρτίσουν πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης που θα εφαρμοστεί από αύριο (!) και «τιμωρεί» (τουλάχιστον, σίγουρα έτσι φαντάζεται) εκπαιδευτικούς και μαθητές με μαθήματα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Και αυτό, χωρίς να έχει προηγηθεί ίχνος διαλόγου με τη μαθητική κοινότητα στα σχολεία που έχουν καταγραφεί κινητοποιήσεις. Ως εκεί φτάνει η παιδαγωγική της αντίληψη. Ούτε φυσικά φαίνεται να την απασχολεί ότι με πρόσφατη απόφασή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων είχε εντοπίσει σωρεία προβλημάτων που έπρεπε να αντιμετωπιστούν πριν συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση.

Οι μαθητές παρά την εκστρατεία δυσφήμισης σε ΜΜΕ και social media, διεκδικούν ανοιχτά σχολεία σε συνθήκες υγειονομικώς ασφαλείς, με ολιγομελή τμήματα και κάλυψη των κενών σε διδακτικό προσωπικό, που θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερα καθώς επεκτείνεται η πανδημία. Ήδη, οι αριθμοί των κρουσμάτων ανάμεσα στους μαθητές από τις 14 Σεπτεμβρίου που άνοιξαν τα σχολεία προκαλούν δέος και ανησυχία, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των ειδικών που από την Άνοιξη, όπως αποκαλύφθηκε (παρά την επιχείρηση συσκότισης…) ζητούσαν μικρότερα τμήματα, αλλά δεν εισακούστηκαν.

Το άνοιγμα των σχολείων έγινε με σοβαρότατες αστοχίες, λάθη και ελλείψεις. Και σήμερα, με αστυνομία, εισαγγελικές παρεμβάσεις, επεμβάσεις ομάδων «αγανακτισμένων» πολιτών (όπως έχει καταγγελθεί σε κάποιες περιπτώσεις) και γενικευμένο αυταρχισμό, δεν καλύπτονται οι κυβερνητικές ευθύνες, μόνο θα διογκώνονται, σε βάρος των παιδιών και της εκπαίδευσης.

Δημοσκόπηση Prorata: Μεγαλώνει η αντιπάθεια στον Μητσοτάκη, γκρεμίζεται η φήμη Κεραμέως, Μενδώνη, Κικίλια!!!

 


Η φθορά που υφίσταται η κυβέρνηση, όπως καταγράφηκε σε πρόσφατη έρευνα της Prorata, «χτυπάει» και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε νέα έρευνα της εταιρίας με γενικό τίτλο «Έρευνα Ανίχνευσης Στάσεων Και Δημοφιλίας Πολιτικών Προσώπων», αυξάνονται διαρκώς οι πολίτες που δηλώνουν ότι σίγουρα ή μάλλον αντιπαθούν τον πρωθυπουργό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρνητικές γνώμες για τον πρωθυπουργό αυξήθηκαν κατά τέσσερις μονάδες μέσα σε τρεις μήνες, τάση που παραμένει αναλλοίωτη τους τελευταίους έξι μήνες.

Συγκεκριμένα το 47% των πολιτών δηλώνει πια ότι αντιπαθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ συμπάθεια εκδηλώνει το 48%.

Prorata δημοσκοπηση 30-9-2020 1

Πολύ αρνητική, και μάλιστα αυξανόμενα δυσμενή, άποψη έχουν όμως οι πολίτες για μια σειρά υπουργούς της κυβέρνησης. «Πρωταθλητές» στην αύξηση των αρνητικών απόψεων για το έργο τους είναι η υπουργός Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη (η αντιπάθεια προς τα πρόσωπά τους έχει αυξηθεί επτά μονάδες). Παράλληλα και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, φαίνεται να αυξάνει τις αρνητικές απόψεις στο πρόσωπό του (+6%). 

Prorata δημοσκοπηση 30-9-2020 2

Πέραων των Κεραμέως, Μενδώνη και Κικίλια, οι πολίτες δείχνουν να διατηρούν αισθήματα αντιπάθειας σε ποσοστό πάνω από 60% στους Άδωνι Γεωργιάδη, Γιάννη Βρούτση, Μάκη Βορίδη, Νότη Μηταράκη,   

Prorata δημοσκοπηση 30-9-2020 3

Όσον αφορά την παρουσία των αρχηγών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων στη ΔΕΘ, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως το 46% των πολιτών δηλώνει απόλυτα ή αρκετά ικανοποιημένο από τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Helexpo Forum, ενώ θετικές απόψεις για την αντίστοιχη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα έχει το 41%.

Το ενδιαφέρον έγκειται στο ότι η εικόνα αυτή είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τα ευρήματα πολλών δημοσκοπικών εταιριών, που υπολογίζουν την διαφορά των δύο κομμάτων σε πάνω από 15 μονάδες.

δημοσκόπηση prorata 30-9-2020 6
Prorata δημοσκοπηση 30-9-2020 4

 Αναφορικά, τέλος, με τα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ που εμπνέουν την μεγαλύτερη συμπάθειαs, οι Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλος, Ξανθός, Τζανακόπουλος και Τσακαλώτος εμφανίζονται να απολαμβάνουν την συμπάθειας των ψηφοφόρων του.

Prorata δημοσκοπηση 30-9-2020 5
Prorata δημοσκοπηση 7 30-9-2020

*Διαβάστε τα συμπεράσματα ολόκληρης της έρευνας της Prorata εδώ

Ο Νίκος Παππάς στους πληγέντες της Καρδίτσας για 3η φορά σε δέκα ημέρες!!!

 


Για 3η φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισκέφτηκε μαζί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ( ο υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας Κώστας Αγόρης, η πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Βράντζα, ο συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλ.Αντωνίου κα ) τους πληγέντες από τον Ιανό κατοίκους της περιοχής. Ο Νίκος Παππάς που μετέβη αμέσως μετά την λήξη της Συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου στην περιοχή, είχε προγραμματίσει για το βράδυ της Δευτέρας την επίσκεψή του αλλά τελικά αυτή καθυστέρησε μία ημέρα λόγω της αναβολής του ΠΣ, που αρχικά ήταν για το μεσημερι της Δευτερας. Πρόκειται για την τρίτη επίσκεψη του πρώην υπουργού στην Καρδίτσα αφού η πρώτη ήταν την ιδια ημερα της θεομηνίας, οταν εγκατέλειψε την αποστολή που συνοδευε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ για να βρεθεί αμέσως επιτόπου στην περιοχή που εκδηλώθηκε η τραγωδία που εκτός από τις καταστροφες και την παράλυση που με κυβερνητική ευθύνη συνεχίζεται μαζί με το δοκιμασία των κατοίκων μεχρι σήμερα, στοιχισε και την ζωή τριών κατοίκων. Σημειώνεται οτι μετά την καθυστερημενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τρεις ημερες μετα στην περιοχή, που κατέληξε σε επικοινωνιακό βατερλό για την κυβέρνηση και τον ίδιο λόγω των σφοδρών αποδοκιμασιών και της έντονης διαμαρτυρίας του πληθυσμού, κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν εχει επισκεφτει ξανά την περιοχή.

Ο Νίκος Παππάς επισημαίνει με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα από τον τόπο της καταστροφής, την κυβερνητική απουσία και αδιαφορία.

“Στη Λίμνη Πλαστήρα κατέρρευσαν δρόμοι&γέφυρες, χωριά αποκλείστηκαν. Απαιτείται άμεση&γενναία παρέμβαση κυβέρνησης-περιφέρειας για την ανάταξη των υποδομών&τη στήριξη των δήμων.”
“Στην Καρδίτσα για 3η φορά. 1η στάση στα σημεία από όπου ξεκίνησε να πλημμυρίζει η πόλη. Μόλις 1,5χλμ από την κεντρική πλατεία, αντιπλημμυρικά ασυντήρητα & ρέματα ακαθάριστα. Το 2018, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στην περιφέρεια Θεσσαλίας 67 εκατ. για σχετικά έργα. Αξιοποιήθηκαν;”

Προκλητικός ο Γεραπετρίτης!!! “Συμβολικό χαρακτήρα είχαν οι δωρεάν μάσκες, οι μαθητές έχουν δικές τους”!!! “Ταξικός ο χαρακτήρας των μαθητικών καταλήψεων”!!!

 


Αποποιήθηκε των ευθυνών για του φιάσκο με τις μάσκες, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε απάντηση για τις μάσκες – αλεξίπτωτα, μετά από επίκαιρη ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση, το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή.

Όπως ισχυρίστηκε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, υπάρχει δυσανάλογη αντίδραση, λέγοντας πως η δωρεάν μάσκα «έχει πρωτίστως συμβολικό χαρακτήρα» ενώ υποστήριξε πως η πλειοψηφία των μαθητών προσήλθαν στη τάξη με δική τους μάσκα. Ακόμα, επιτέθηκε στους μαθητές που έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις στα σχολεία κάνοντας λόγο για «καταδυνάστευση ταξικού χαρακτήρα» και «επιβολή της μειοψηφίας στην πλειοψηφία».

«Εγώ, κύριε Ραγκούση, αντιλαμβάνομαι πάντοτε την ευθύνη ως συλλογική. Η κυβέρνηση συλλογικά πιστώνεται τα θετικά και η κυβέρνηση συλλογικά χρεώνεται την αστοχία. Ποτέ, σε ό,τι με αφορά, δεν θα μετέφερα την ευθύνη σε άλλη κυβερνητική ή διοικητική μονάδα, πολλώ δε μάλλον δεν θα μετέφερα την ευθύνη σε μία υγειονομική επιτροπή, η οποία μας έχει στηρίξει όλο αυτό το διάστημα και πιστώνεται ένα μεγάλο κομμάτι τις επιτυχούς αντιμετώπισης του ιού», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ραγκούσης, τόνισε; «Έχετε καταστεί ηθικά και πολιτικά οι αυτουργοί των καταλήψεων»και πρόσθεσε: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη ΔΕΘ ανέφερε πως καταλήξαμε να είμαστε η χώρα με τα περισσότερα τετραγωνικά μέτρα μάσκας ανά μαθητή, αν δε ζητήσετε συγγνώμη για το φιάσκο θα είμαστε και η χώρα με τα περισσότερα τετραγωνικά μέτρα αλαζονείας και αμετροέπειας ανά Υπουργό».

Απευθυνόμενος στον κ. Γεραπετρίτη, ως Υπουργό της Κυβέρνησης που χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως ιστορική, είχαν την ευθύνη για την έγκαιρη προετοιμασία και διανομή των μασκών στην εκπαιδευτική κοινότητα. Και αυτό τεκμαίρεται διότι το είπε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στην ΔΕΘ, παρακάμπτοντας ουσιαστικά τους αρμόδιους υπουργούς. Ήθελε κατ’ αυτόν τον τρόπο να πιστώσει στον εαυτό του την «προεξοφλημένη» επιτυχία της έγκαιρης διανομής μασκών. Ίσως δε μπορούσε να κρύψει και τη χαρά του διότι μέσα από ουσιαστικά απ’ευθείας αναθέσεις, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, φιλικών συμφερόντων εταιρεία, άσχετη με το αντικείμενο, εταιρεία αλουμινίου, είχε πάρει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς.

«Είχαμε και αύξηση του ανώτατου αριθμού μαθητών στα δημοτικά σε σχέση με πέρυσι, παρά τις εισηγήσεις μελών της επιστημονικής επιτροπής του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Ραγκούσης απευθυνόμενος στον κ.Γεραπετρίτη, ως Υπουργό της Κυβέρνησης που χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως ιστορική, του υπενθύμισε πως ο ίδιος, το Μέγαρο Μαξίμου και ουσιαστικά ο Πρωθυπουργός είχαν την ευθύνη για την έγκαιρη προετοιμασία και διανομή των μασκών στην εκπαιδευτική κοινότητα. Και αυτό τεκμαίρεται διότι το είπε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στην ΔΕΘ, παρακάμπτοντας ουσιαστικά τους αρμόδιους υπουργούς. Ήθελε κατά αυτόν τον τρόπο να πιστώσει στον εαυτό του την «προεξοφλημένη» επιτυχία της έγκαιρης διανομής μασκών. Ίσως δε μπορούσε να κρύψει και τη χαρά του διότι μέσα από ουσιαστικά απ’ευθείας αναθέσεις, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, φιλικών συμφερόντων εταιρεία, άσχετη με το αντικείμενο, εταιρεία αλουμινίου, είχε πάρει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς.

«Όλοι είδαμε το φιάσκο του δήθεν επιτελικού κράτους», τόνισε ο κ. Ραγκούσης και συμπλήρωσε πως, «είδαμε 6 εκατομμύρια ευρώ να πηγαίνουν ουσιαστικά χαμένα και κυρίως οι μάσκες-αλεξίπτωτα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Και τι είχε προηγηθεί; Τα σχολεία άνοιξαν με 20 χιλιάδες λιγότερους εκπαιδευτικούς ενώ είχαμε και αύξηση του ανώτατου αριθμού μαθητών στα δημοτικά σε σχέση με πέρυσι, παρά τις εισηγήσεις μελών της επιστημονικής επιτροπής του ΕΟΔΥ».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, συμπέρανε πως γι’ αυτό το λόγο φτάσαμε στις καταλήψεις σχολείων, λόγω της απώλειας εμπιστοσύνης των μαθητών στην κυβέρνηση.

«Να βρείτε το σθένος να πείτε μια συγγνώμη από τους πολίτες, από τους γονείς», κατέληξε ο κ. Ραγκούσης καλώντας τον κ. Γεραπετρίτη να μην ακολουθήσει το δρόμο των κ Πιερακάκη (ο οποίος διέπραξε μια κοινοβουλευτική λαθροχειρία) και Χαρδαλιά που τις προηγούμενες ημέρες επέδειξαν αλαζονική συμπεριφορά και αρνήθηκαν να ζητήσουν συγγνώμη.

Σύντομος ο χρόνος για να διανεμηθούν οι μάσκες στα σχολεία αλλά η κυβέρνηση τα κατάφερε, ήταν ουσιαστικά η απάντηση του Υπουργού Επικρατείας. «Η κυβέρνηση χρεώνεται την αστοχία» παραδέχτηκε ο κ. Γεραπετρίτης για να συνεχίσει πως «πράγματι στις μάσκες που απευθύνονταν σε παιδιά κάτω των 10 ετών υπήρξε μια μη απολύτως ευκρινής αποτύπωση των διαστάσεων […] με αποτέλεσμα να παραχθούν μάσκες σχετικώς δυσανάλογες για ορισμένα από τα παιδιά».

Στη δευτερολογία του ο κ. Ραγκούσης με αιχμηρό τρόπο απάντησε στον Υπουργό ότι η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει είναι η μόνη ευρωπαϊκή κυβέρνηση που διένειμε μάσκες-αλεξίπτωτα. «Η ζημιά είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτό καθ’ εαυτό το θέμα της μάσκας», συνέχισε ο ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για να επαναφέρει το ζήτημα της μη δημόσιας παραδοχής του λάθους από μεριάς του Υπουργού.

«Έχετε καταστεί ηθικά και πολιτικά οι αυτουργοί των καταλήψεων», είπε ο κ. Ραγκούσης. «Αυτές οι καταλήψεις είναι διαφορετικές. Οι καταλήψεις αυτές στο μυαλό των μαθητών δεν είναι όπλο διεκδίκησης, είναι είναι μέσο αυτοπροστασίας.

Όπως δηλαδή ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος έθεσε το δίλημμα «αυτοπροστασία ή καραντίνα».

Γιατί ενώ μέσα σε 6 μήνες πανδημίας είχαμε 776 κρούσματα σε μαθητές, μέσα σε δύο εβδομάδες είχαμε 365 κρούσματα. Επίσης έχουμε ήδη 150 τάξεις σε σχολεία είναι κλειστά λόγω των επιλογών σας», ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και συνέχισε: «μακάρι σε λίγες εβδομάδες να μην είναι περισσότερα σχολεία κλειστά από κορωνοϊό από ότι τώρα από καταλήψεις»

Κάλεσε την κυβέρνηση να μην αντιμετωπίζει με αστυνομική λογική της μαθητικές καταλήψεις, όπως π.χ. έκανε στο Κερατσίνι ή στην Καβάλα όπου αστυνομικές δυνάμεις εστάλησαν να απειλήσουν μικρά παιδιά. «Οι μαθητές είναι εν δικαίω, εσείς είστε εν αδίκω», συμπέρανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για να καταλήξει: «Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη ΔΕΘ ανέφερε πως καταλήξαμε να είμαστε η χώρα με τα περισσότερα τετραγωνικά μέτρα μάσκας ανά μαθητή, αν δε ζητήσετε συγγνώμη για το φιάσκο θα είμαστε και η χώρα με τα περισσότερα τετραγωνικά μέτρα αλαζονείας και αμετροέπειας ανά Υπουργό».

Μέτρα συνετισμού για τους καταληψίες ανακοίνωσε η Κεραμέως!!! “Λάδι στη φωτιά” από την Υπουργό Παιδείας!!!~

 


Με εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα να τελούν υπό κατάληψη η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πριν από λίγο πως θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες. Πρόκειται ουσιαστικά για … “λάδι στη φωτιά” των καταλήψεων, καθώς καταδεικνύει οτι σε μια δυσμενή πολιτική συγκυρία γι εκείνην, η κυβέρνηση επιλέγει το χαρτί του κοινωνικού διχασμού, στοχοποιώντας τη διαμαρτυρία των μαθητών και επιλεγοντας μετρα εκφοβισμού και συνετισμού αντι για λύσεις! Μάλιστα η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι «διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση».

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:

Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση», σημείωσε η υπουργός

Απίστευτο!!! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι οι οπλαρχηγοί του ’21 είχαν εμπνευστεί από την Αμερικανική επανάσταση!!!

 


Ποιος θα το περίμενε ότι θα μαθαίναμε από τα πλέον επίσημα χείλη ότι … Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Μπότσαρης, Ανδρούτσος και οι άλλοι οπλαρχηγοί του ελληνικού ξεσηκωμού το 1821 , είχαν … “εμπνευστεί” … από την Αμερικανική επανάσταση!

Δεν είναι τρολάρισμα, είναι όσα ισχυριστήκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός χθες κατά την επίσκεψή του, μαζί με τον Μάικ Πομπέο, στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βάσης της Σούδας, σε μία χοντροκομμένη προσπάθεια να χαιδέψει τα αυτιά του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αλλά και να στείλει ένα ακόμα μήνυμα “δεδομένου” συμμάχου …προς τις ΗΠΑ. Μόνον που … ανιστόρητος – όπως έχει αποδειχθεί πολλες φορές – οτι είναι και χωρίς συναίσθηση του μέτρου, φάνηκε μάλλον γραφικός με ένα …. ιστορικής … σημασίας ψέμα!

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός είπε: «Σε λίγο θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, μια Επανάσταση η οποία εμπνεύστηκε από την Αμερικανική Επανάσταση». Μέχρι χθες, όλοι γνώριζαν πως η ελληνική επανάσταση εμπνεύστηκε από τη Γαλλική Επανάσταση και τον Διαφωτισμό. Ωστόσο, ενώπιον του υψηλά ιστάμενου αξιωματούχου, η Αμερικανική Επανάσταση… προσπέρασε τη Γαλλική, η οποία ξεκίνησε μερικά χρόνια αργότερα.

Μάλλον οι οπλαρχηγοί του ’21 είχαν αναζητήσει μέσω… Google τι συνέβαινε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Ήταν και η Γαλλική Επανάσταση τότε που συγκλόνισε την Ευρώπη. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εμείς πήραμε τα φώτα μας από την Αμερικανική.

Βαριά καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ!!! Δημιουργήθηκαν άρον – άρον ακατάλληλες ΜΕΘ για κορονοϊό στο “Αγία Όλγα”!!!

 


Ακατάλληλους χώρους στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» που αναπτύχθηκαν θάλαμοι νοσηλείας περιστατικών κορονοϊού, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, σε ανακοίνωσή της.

«Το Σωματείο Εργαζομένων και οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου «Η ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ» επισημαίνουν τους κινδύνους που διατρέχουν οι ίδιοι και οι ασθενείς της Παθολογικής κλινικής από τη διασπορά του κορωνοϊού, λόγω της ακαταλληλότητας των χώρων που αναπτύχθηκαν θάλαμοι νοσηλείας περιστατικών κορονοϊού», τονίζει.

«Οι θάλαμοι νοσηλείας περιστατικών κορονοϊού βρίσκονται δίπλα στους θαλάμους που νοσηλεύονται ασθενείς με παθολογικά προβλήματα και όχι σε απομονωμένη κλινική», προσθέτει.

Ακολουθεί η επιστολή στον ΕΟΔΥ για αυτοψία προκειμένου να κρίνει την ακαταλληλότητα λειτουργίας της κλινικής.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΘΡΑΣΥΤΑΤΗΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

 


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΘΡΑΣΥΤΑΤΗΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Προς: Δ.Σ. Σωματείου ΕΚΑΒ

Κοινοποίηση: ΠΟΕΔΗΝ, Πρόεδρο ΕΚΑΒ


Υπό άλλες συνθήκες, τέτοιο καιρό όλα τα Σωματεία στον χώρο της Υγείας, θα προγραμμάτιζαν εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης εκπροσώπων των εργαζομένων στα Δ.Σ. και την ΠΟΕΔΗΝ.

Ψηφίστηκε όμως νόμος που αναβάλει για προφανείς λόγους τις εκλογές για το 2021.

Ο σχεδιασμός για να διεξαχθούν οι Εκλογοαπολογιστικές Γενικές Συνελεύσεις, έτσι ώστε να τηρηθούν οι διαδικασίες που ορίζονται από τα καταστατικά και τους εργασιακούς νόμους, με μέλημα την ασφαλή αλλα και μαζική συμμετοχή των εργαζομένων (τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω covid-19), τους καλεί για διεξαγωγή συνελεύσεων στους προαύλιους χώρους εργασίας.

 

Χθές παρευρεθήκαμε στο κάλεσμα του Σωματείου για Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση με θέμα:

- Οικονομικός και Διοικητικός απολογισμός

- Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

Λέξη για εγγραφή των επικουρικών, λέξη για κάλπες σε κάθε νομό!!!

Βρεθήκαμε ακόμη μια φορά μπροστά σε νέο «πραξικόπημα» του γνωστού διδύμου Μαθιόπουλου - Κιτσόπουλου.

Χωρίς κανένα απολύτως σχεδιασμό για αληθινή Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση (χωρίς ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους, χωρίς προκήρυξη στάσης εργασίας και κυρίως χωρίς πρόβλεψη χώρου πραγματοποίησής της), μας έκλεισαν στον χώρο του Σωματείου, ανακοινώνοντάς μας ότι η διαδικασία θα γίνει χωρίς την συμμετοχή των εργαζομένων και «τις αποφάσεις θα τις πάρουμε μεταξύ μας».

Όπως εξάλλου έκαναν και για τα ανεπαρκή μέτρα σαφαλείας – προστασίας των πληρωμάτων τον Φλεβάρη και τον Μάρτη, όπως ακριβώς έκαναν με την επιχειρηθείσα ιδιωτικοποποίηση των αεροδιακομιδών το καλοκαίρι και τόσες άλλες.

Αυτά τα ψευτο-συνομωτικά πίσω από κλειστές πόρτες χωρίς καμία συμμετοχή των εργαζομένων, θυμίζουν τα «Σωματεία σφραγίδες» ενός άλλου διδύμου που συνταξιοδότησε η «Αλλαγή».

Μιλάμε για το εργατο-πατερικό συμπληρωματικό δίδυμο Μακρή – Θεοδώρου που έδωσε και το όνομα του σε τέτοιες πρακτικές (Μακρηθεοδωρισμός, για τους νεώτερους).

Οι εργαζόμενοι που παρευρεθήκαμε στον χώρο του Σωματείου, αριθμητικώς δεν είμασταν η απαρτία που ορίζεται για την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης.

Οι παρόντες Θ.Τ., Χ.Μ., Θ.Κ., Μ.Μ., Γ.Μ., Α.Κ., Ν.Τ., Ν.Μ., Σ.Ξ., Χ.Ν., Ζ.Κ., Κ.Λ., Δ.Γ., Χ.Μ., καθώς και η παρουσία του νομικού συμβούλου, αποδεικνύουν το απροχημάτιστο ψεύδος ότι εμείς μπορούσαμε να αποτελέσουμε την απαρτία, για την έγκριση του Οικονομικού - Διοικητικού απολογισμού και την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.

Οι πλαστογράφοι ήταν ακόμη λιγότεροι!!!

Εξ άλλου πως τα 35 τ.μ. των γραφείων θα χωρούσαν τους εκατοντάδες εργαζομένους της απαρτίας; Ούτε τα 418 χθεσινά κρούσματα δεν θα χωρούσαν!!!

Αλήθεια, η Διοίκηση συναινεί με ότι υπήρξε τάχα συγκέντρωση εκατοντάδων εργαζομένων στο εσωτερικό του κτιρίου με κλειστό αμφιθέατρο;

Το ξέρει άραγε αυτό ο αυστηρός Hard Nick;

Η δε ΠΟΕΔΗΝ που εμφανίζεται ως φύλακας της υγείας των εργαζομένων, τελεί εν γνώσει των μεθοδεύσεων των διακεκριμένων στελεχών της;

Τους καταγγέλλουμε και τους αφήνουμε στο γέλιο και στο κράξιμο, των πληρωμάτων σημειώνοντας ωστόσο ότι όλοι οι ανωτέρω αυτόπτες δηλώνουμε διαθέσιμοι ως μάρτυρες, σε οοιαδήποτε νόμιμη συνδικαλιστική, διοικητική ή δικαστική διαδικασία χρειαστεί.

Παλεύουμε για εκλογές με δημοκρατικές διαδικασίες και όσα ορίζουν το καταστατικό και η εργατική νομοθεσία.


Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Απίστευτοι και στο Υπουργείο Μεταφορών!!! Νοικιάζουν μεταχειρισμένα λεωφορεία 10 ετών από τη Γερμανία με 30 εκ. ευρώ για 3 χρόνια!!!

 


Αφού δεν είχαν κάνει τίποτα με αποτέλεσμα μετά το άνοιγμα του πρώτο lockdown να στοιβάζεται ο κόσμος μέσα στα λεωφορεία αλλά και στα υπόλοιπα ΜΜΕ, τώρα βρίσκουν ευκαιρία με την αγανάκτηση των πολιτών να εκμισθώσουν με τη μέθοδο leasing 100άδες λεωφορεία.

Όπως διατυμπάνισε ως καθυστερημένη «επιτυχία» της κυβέρνησης ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής μέσω του φιλοκυβερνητικού ΣΚΑΪ, ως το τέλος του χρόνου θα έχουν φτάσει στην Ελλάδα με τη μέθοδο της εκμίσθωσης(leasing) 300 λεωφορεία, όχι καινούργια αλλά ηλικίας έως 10 ετών.

Βέβαια αφού η κυβέρνηση αδράνησε για μήνες, τώρα δηλώνει πως τα πρώτα 10 (δέκα) λεωφορεία θα βγουν την Πέμπτη στους δρόμους…

Όπως ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών την Πέμπτη θα βγουν τα πρώτα 10 επιπλέον λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας, στη συνέχεια θα βγουν άλλα 40 και άλλα 50 και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα έχουν προστεθεί στο στόλο συνολικά 200 επιπλέον λεωφορεία των ΚΤΕΛ με τους δικούς τους οδηγούς.

Είπε μάλιστα πως θα γίνουν 655 προσλήψεις σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ με fast track διαδικασίες αλλά με όρους ΑΣΕΠ σε ειδικότητες αιχμής, δηλαδή οδηγούς και τεχνικούς.

Τώρα πως μπορούν να γίνουν ταχύτατες προσλήψεις με όρους ΑΣΕΠ… μόνον ο γαλάζιος υπουργός ξέρει!

Για να δικαιολογήσει ο υπουργός τα κέρδη των ιδιωτών μέσω του παραθύρου της εκμίσθωσης ανέφερε ότι η σύμβαση leasing είναι τριετής και αφορά 300 λεωφορεία με ετήσιο κόστος ανά λεωφορείο 33.800, δηλαδή συνολικά το κόστος είναι περίπου 30 εκ. ευρώ για 3 χρόνια. Εάν το δημόσιο αγοράσει τα αντίστοιχα λεωφορεία, αστικού τύπου με 50 θέσεις, θα χρειαστεί τουλάχιστον 60 εκ. ευρώ. Υπογράμμισε επίσης ότι στην τιμή του leasing συμπεριλαμβάνονται το κόστος ανταλλακτικών και η αποκατάσταση των βλαβών.

Το θέμα είναι πως θα νοικιάσουμε λεωφορεία με υπέρογκο ποσό χωρίς καν να μας μείνουν…

Γιατί απλά το τεράστιο αυτό ποσό αφορά μόλις τρία χρόνια…

«Προσπαθούμε να κάνουμε ένα υβριδικό σχήμα, να κρατήσουμε τις αστικές συγκοινωνίες δημόσιες, αλλά και -εκεί που χρειάζεται- να κάνουμε τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα», πρόσθεσε σημειώνοντας πως η κυβέρνηση επενδύει μισό δισ. ευρώ στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στο τέλος θα μας πουν πως χάνουν και οι ιδιώτες γιατί συμπαθούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο Μπογδάνος ανέβασε σκίτσο με μαθητές σαν... πιθήκους!!!

 


Έτσι θεώρησε σκόπιμο να ενεβάσει στο twitter ένα αμφιλεγόμενο σκίτσο που παρουσιάζει τους μαθητές που κάνουν κατάληψη σαν... πιθήκους πάνω στα κάγκελα και με περισσό θράσος τους χαρακτηρίζει "φίδια στον κόρφο των σχολείων".

“Αυτοί που πριν από δυο χρόνια χαιρέτιζαν τις καταλήψεις σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας για το Μακεδονικό χαρακτηρίζοντας «ήρωες» τους μαθητές, έρχονται τώρα να κανιβαλίσουν τους μαθητές  που διεκδικούν πιο ασφαλείς συνθήκες μόρφωσης, λιγότερα παιδιά στις τάξεις και  προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Αντί να αναζητήσουν χώρους για να αποσυμφορηθούν οι τάξεις, αντί να εξετάσουν τη δυνατότητα εφαρμογής της διπλής βάρδιας για ένα χρονικό διάστημα, αντί να προσλάβουν άμεσα και γρήγορες διαδικασίες εκπαιδευτικούς, κατασυκοφαντούν και στοχοποιούν τους μαθητές που σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας έδειξαν μεγαλύτερη υπευθυνότητα από την κυβέρνηση”.

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...