Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Ανοίγουν ιατρεία, ΜΕΘ και χειρουργεία σε δημόσια νοσοκομεία


Όπως ενημερώνει η διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), ξεκινάει και πάλι τη λειτουργία του το διαβητολογικό ιατρείο στο Γενικό Νοσοκομείο «Μαμάτσειο - Μποδοσάκειο», το οποίο είχε σταματήσει να λειτουργεί από το 2012. Παράλληλα, στο ίδιο δημόσιο νοσοκομείο ξεκινά την εβδομαδιαία λειτουργία του και ο υπερσύγχρονος μαγνήτης.

Νέα ιατρεία, μονάδες ΜΕΘ και χειρουργεία ανοίγουν σε δημόσια νοσοκομεία, που επί τουλάχιστον μια επταετία μετρούσαν απειλές για λουκέτα και παρήκμαζαν από την υποστελέχωση.

Όπως ενημερώνει η διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), ξεκινάει και πάλι τη λειτουργία του το διαβητολογικό ιατρείο στο Γενικό Νοσοκομείο «Μαμάτσειο - Μποδοσάκειο», το οποίο είχε σταματήσει να λειτουργεί από το 2012. Παράλληλα, στο ίδιο δημόσιο νοσοκομείο ξεκινά την εβδομαδιαία λειτουργία του και ο υπερσύγχρονος μαγνήτης.
Νέο χειρουργεία και ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό»
Επίσκεψη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, προκειμένου να ενημερωθεί και να επιθεωρήσει την πορεία των κατασκευαστικών εργασιών του νέου κτηρίου χειρουργείων και ΜΕΘ που φτιάχνεται με χορηγία της Εθνικής Τράπεζας».

Επιπλέον προγραμματίζεται η αγορά εξοπλισμού που απαιτείται, πέραν των χορηγιών, για να λειτουργήσουν όλες οι χειρουργικές αίθουσες, τα 20 κρεβάτια της νευροχειρουργικής, του αγγειογράφου και του στεφανιογράφου.

«Προχωράμε» και «ένα - ένα θα τα ανοίγουμε, πέντε - πέντε θα μοιρολογάτε», σχολιάζει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook ο Παύλος Πολάκης, αναφερόμενος στους «Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΙΣΑ - ΠΟΕΔΗΝ».

ΠΗΓΗ:

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

2.764 επείγοντα περιστατικά αντιμετώπισε το νέο νοσοκομείο Σαντορίνης

Σε καθημερινή εφημερία το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας 

Καθημερινά εφημερεύει το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους των Κυκλάδων, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πρώτο μήνα λειτουργίας της νέας δημόσιας δομής υγείας στην Σαντορίνη.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια του ενός μήνα αντιμετωπίστηκαν 2.764 επείγοντα περιστατικά, εξυπηρετήθηκαν 3.395 ασθενείς στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, πραγματοποιήθηκαν 580 εργαστηριακές εξετάσεις σε εξωτερικούς ασθενείς, 406 χειρουργικές επεμβάσεις στο σηπτικό και 4 στο κεντρικό χειρουργείο.
Επιπλέον, το νοσοκομείο σημειώνει πως σήμερα νοσηλεύονται 11 ασθενείς, Έλληνες και ξένοι, στους οποίους παρέχονται «υψηλού επιπέδου ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, σε πλήρη λειτουργία των ξενοδοχειακών υποδομών”.
Να σημειωθεί ότι, το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας απασχολεί 140 εργαζόμενους.
ΠΗΓΗ:
 

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

ΠΟΕΔΗΝ: Απόλυση εργολαβικού εργαζόμενου στο «Σωτηρία»

«Αναλώσιμος», χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα, με πενιχρές απολαβές, χωρίς επιδόματα και απλήρωτος επί μήνες. Αυτό είναι το προφίλ της συντριπτικής πλειονότητας των υπαλλήλων που εργάζονται σε δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα για λογαριασμό εργολαβικών εταιρειών που έχουν συνάψει ληστρικές συμβάσεις με νοσοκομεία.
Η απομάκρυνση των εταιρειών από τα δημόσια ιδρύματα έχει αποτελέσει προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η περίπτωση εργαζομένου στο νοσοκομείο «Σωτηρία», που σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) απολύθηκε εν μια νυκτί την περασμένη Πέμπτη, φανερώνει την αναγκαιότητα να λήξουν αυτές οι συμβάσεις.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η εταιρεία «Αριάδνη» απέλυσε εργαζόμενό της κατά την πρώτη ημέρα εργασίας μετά τη θερινή του άδεια, έχοντας ήδη φροντίσει για την αντικατάστασή του από άλλον εργολαβικό υπάλληλο.
Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ζητήσει η ΠΟΕΔΗΝ και του ζητά να παρέμβει ώστε να ανακληθεί η απόφαση της εταιρείας, κάνοντας λόγο για «ασυδοσία των εργολάβων».
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τα χέρια της διοίκησης του νοσοκομείου είναι «δεμένα», καθώς, βάσει σύμβασης με την εργολαβική εταιρεία, μπορεί να παρέμβει μόνο σε περίπτωση που παραβιάζονται συνθήκες των συμβάσεων με τη διοίκηση του ιδρύματος.

Νομοθετική ρύθμιση για την απομάκρυνση των εργολάβων

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως το καρτέλ των εργολάβων στη δημόσια Υγεία άσκησε σοβαρές πιέσεις και κατάφερε την προσωρινή δικαίωση ορισμένων εταιρειών που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να παραμείνουν στα νοσοκομεία. Γι' αυτόν τον λόγο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για την υποχρεωτική απομάκρυνση των εταιρειών. Τούτων δοθέντων, είναι πολλές οι διοικήσεις ιδρυμάτων που τηρούν στάση αναμονής μέχρι να προχωρήσουν στη σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας με τους εργολαβικούς εργαζόμενους.
ΠΗΓΗ:

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Εγκαινιάστηκε ο Τομέας ΕΚΑΒ Μουζακίου!!! Αποκλειστικές φωτογραφίες από τα εγκαίνια!!!

Ξεκινά και επίσημα την λειτουργία του την ερχόμενη Δευτέρα 22 Αυγούστου, ο τομέας ΕΚΑΒ Μουζακίου, καλύπτοντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Να αναφέρουμε πως θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση, με έμπειρο προσωπικό και ένα ασθενοφόρο με εξοπλισμό κινητής μονάδας υγείας.

Τα εγκαίνια έγιναν σήμερα στις 7 το απόγευμα, στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου, παρουσία του Αντιπροέδρου ΕΚΑΒ Αθηνών κ. Μιλτιάδη Μυλωνά και του Διευθυντή ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Δημήτριου Παπαγγελή.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος, ενώ παραβρέθηκαν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού κ. Σπύρος Λάππας και κα. Παναγιώτα Βράντζα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, οι Δήμαρχοι Μουζακίου και Αργιθέας κ.κ. Γιώργος Κωτσός και Λάμπρος Τσιβόλας αντίστοιχα, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Μάττας και Ορέστης Ψαχούλας αντίστοιχα, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορας Αντωνίου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Βάιος Βαρελάς, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Σωτήρης Κουλοκτσής, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μουζακίου, εκπρόσωποι του στρατού, της ΕΛ.ΑΣ. και εργαζόμενοι.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Μυλωνάς εξέφρασε τη χαρά του για την ίδρυση του τομέα στο Μουζάκι, λέγοντας πως ήρθε η ώρα, οι πολίτες να νιώσουν την παρουσία της πολιτείας στο χώρο της υγείας. Υπογράμμισε δε πως υπάρχουν πολλά κενά, τα οποία σιγά – σιγά θα καλυφθούν.












ΠΗΓΗ:

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Ένα παιδί από τη Συρία σοκαρισμένο στο ασθενοφόρο (και ο κόσμος δεν δίνει δεκάρα)


Ο 5χρονος Ομράν Νανκές φυγαδεύεται από ένα κτίριο που είχε μόλις βομβαρδιστεί στο Χαλέπι της Συρίας και μεταφέρεται στο ασθενοφόρο, όπως καταγράφει βίντεο που ανέβηκε μόλις χθες στο διαδίκτυο από το Aleppo Media Center. Ο Ομράν είναι ένα από τα εκατοντάδες παιδιά της Συρίας που υποφέρουν, ματώνουν, πληγώνονται, σκοτώνονται καθημερινά εδώ και 5 χρόνια. Και κάθεται σοκαρισμένος, σκουπίζοντας μόνο λίγο από το αίμα στο μέτωπό του.

Ο Ομράν δεν έχει όμως κανένα μέλλον. Ο πόλεμος στη Συρία, εκεί όπου εμπλέκονται όλες οι «μεγάλες δυνάμεις» του κόσμου τούτου, δεν έχει μπει σε κανένα μονοπάτι τερματισμού. ΗΠΑ, Ρωσία, Ιράν, Γαλλία, βομβαρδίζουν «για να χτυπήσουν το Ισλαμικό Κράτος», υπερασπιζόμενες εν τέλει μόνο τα δικά τους συμφέροντα. Το Ισλαμικό Κράτος κρατάει τις θέσεις του. Το καθεστώς Άσαντ συνεχίζει τη σφαγή των ίδιων του των πολιτών. Η κατακερματισμένη αντιπολίτευση φιλοξενεί κάθε πιθανή συμμαχία. Κανείς δεν ξέρει με ποιον να πολεμήσει, ενάντια σε ποιον.

Και ο Ομράν διασώζεται από τα ερείπια. Αλλά - αν υποθέσουμε πως έχει ακόμα οικογένεια - ούτε η προσφυγιά είναι πια λύση. Το πέρασμα στην Τουρκία είναι δύσκολο, θανατηφόρα επικίνδυνο, αβέβαιο, πανάκριβο. Κι αν φτάσει ως τη θάλασσα, το σύνορο με την Ελλάδα έχει κλείσει, με ΝΑΤΟ και Frontex να το «φυλάνε» με πολεμικά πλοία από τους πρόσφυγες του πολέμου. Γιατί αυτό προβλέπει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας - το άλλο της σκέλος, που προβλέπει την απευθείας μετεγκατάσταση Σύρων προσφύγων από την Τουρκία, δεν φαίνετια καθόλου να προχωράει. Κι αν περάσει, θα βρεθεί εγκλωβισμένος για μήνες στα ελληνικά νησιά, σε δύσκολες συνθήκες στους καταυλισμούς, με καθόλου απίθανο το ενδεχόμενο απέλασης. 

Ο Ομράν δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο. Μόνο να περιμένει στο ασθενοφόρο, σοκαρισμένος, και να σκουπίζει το αίμα από το μέτωπό του.



ΠΗΓΗ:

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Αλλάζει Το Σύστημα Μετακινήσεων Των Δημοσίων Υπαλλήλων


Εντός Σεπτεμβρίου αναμένεται, τελικά, να οδηγηθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για το νέο σύστημα μετακινήσεων των δημοσίων υπαλλήλων.
Η διαβούλευση του νομοσχεδίου έχει ολοκληρωθεί στο opengov.gr, αλλά το κείμενο της νομοθετικής πρωτοβουλίας δεν έχει προφτάσει να κατατεθεί επίσημα στο Κοινοβούλιο, το οποίο πλέον έχει κλείσει για το καλοκαίρι και αναμένεται να ξανανοίξει το τελευταίο επταήμερο του Αυγούστου.
Τότε, αναμένεται να πάρει την κοινοβουλευτική οδό το νομοσχέδιο για την κινητικότητα προκειμένου να ψηφισθεί εντός Σεπτεμβρίου. Όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης “είναι θέμα της Βουλής το πότε θα ξεκινήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία για την κινητικότητα”.
Υπενθυμίζεται ότι ο νέος μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2017. Με τις αλλαγές που θα φέρνει υπολογίζεται ότι θα μειώσει σε περίπου δύο μήνες το μέσο χρόνο μιας μετάταξης που φτάνει σήμερα από ένα έως και τρία χρόνια.
Βασικά σημεία του νέου πλαισίου είναι:
Η κινητικότητα μεταξύ φορέων αφορά στην κάλυψη κενών θέσεων και θα έχει πλήρως εθελοντικό χαρακτήρα.
Η κινητικότητα εντός του ίδιου φορέα θα έχει την μορφή απόσπασης του υπαλλήλου με προσωρινό χαρακτήρα για την κάλυψη αναγκών.
Θα παρέχονται κίνητρα σε όσους επιλέξουν παραμεθόριες περιοχές και νησιά. Τα κίνητρα θα έχουν σχέση με την μισθολογική και την βαθμολογική εξέλιξη των υπαλλήλων. Η αποκάλυψη ήρθε σήμερα από τον ίδιο τον υπουργό, ο οποίος αναφέρθηκε σε συνεργασία που έχει ξεκινήσει ήδη με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ώστε -πέρα από τα προβλεπόμενα βαθμολογικά κίνητρα- να επιτευχθούν και μισθολογικά στο μέλλον για τις θέσεις που προαναφέραμε.
Μετά το διορισμό ή τη μετάταξη στη νέα θέση θα υπάρχει υποχρέωση παραμονής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (τουλάχιστον τρία χρόνια).
11 ερωτήσεις – απαντήσεις
Έντεκα ερωτήματα και, βεβαίως, τις απαντήσεις τους, δίνει το ΥΠΕΣΔΑ για το νέο Νόμο Κινητικότητας στο Δημόσιο σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Αναλυτικά:
Τι ακριβώς είναι ο νέος νόμος για την κινητικότητα; Πρόκειται για μια απλή τροποποίηση του υπαλληλικού κώδικα σχετική με τις μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων;
Όχι. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη δημόσια πολιτική που αφορά στην κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Για πρώτη φορά στη διοικητική ιστορία το ζήτημα «κινητικότητα» αντιμετωπίζεται ολοκληρωμένα και ενιαία. Πρόκειται για νόμο – τομή, η δημοσίευση του οποίου θα αποτελέσει την πράξη τέλους της αναρχίας και της χαοτικής κατάστασης που επικρατούσε για δεκαετίες σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, αλλά και των δημοσίων υπαλλήλων. Πυρήνας της νέας κινητικότητας είναι η σύνδεση των αναγκών των υπηρεσιών με τις ατομικές επιλογές των υπαλλήλων.
Υπάρχει κάποια βασική αρχή που διέπει το νέο σύστημα;
Υπάρχει ένα πλαίσιο συνταγματικών αρχών που κατοχυρώνεται ρητά στο νόμο: Ισότητα, διαφάνεια, αξιοκρατία. Βασική επίσης αρχή είναι αυτή της εθελούσιας συμμετοχής του υπαλλήλου, σε θέσεις που μπορεί να προσφέρει με τον πλέον αποτελεσματικό και ποιοτικό τρόπο τις υπηρεσίες του στο Κράτος και, κατ’ επέκταση, στους πολίτες. Έτσι το νέο σύστημα δεν απέχει απλώς παρασάγγας από τις σπασμωδικές και αυταρχικές προσπάθειες των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίες κατάφεραν απλώς να διαλύσουν το διοικητικό μηχανισμό, αλλά βρίσκεται στους αντίποδες αυτών των πολιτικών. Αυτό συμβαίνει γιατί δομήθηκε με τρόπο επιστημονικό στη βάση των σύγχρονων πορισμάτων της διοικητικής επιστήμης και της επιστήμης της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού και όχι με γνώμονα γνωστές ιδεοληψίες.
Το νέο σύστημα επιφέρει και αλλαγές στο γνωστό σύστημα των αποσπάσεων και μετατάξεων;
Το νέο σύστημα επιφέρει μείζονες αλλαγές στο απαρχαιωμένο και ξεπερασμένο από τα πράγματα σύστημα των αποσπάσεων και μετατάξεων. Πλέον οι μετακινήσεις από τη μία δημόσια Υπηρεσία σε άλλη διενεργούνται ως μετατάξεις και μόνον κατ’ εξαίρεση, όταν συντρέχουν σοβαρές υπηρεσιακές ανάγκες, παίρνει τη μορφή της απόσπασης. Και πάλι όμως, η απόσπαση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα έτος με μόνη δυνατότητα μιας και μόνον επιπλέον παράτασης.
Ποιους υπαλλήλους και ποιους φορείς περιλαμβάνει το νέο σύστημα;
Στο νέο σύστημα περιλαμβάνονται όλοι οι πολιτικοί διοικητικοί υπάλληλοι εφόσον έχουν συμπληρώσει διετία από το διορισμό τους, μόνιμοι ή υπηρετούντες με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που υπηρετούν σε όλες τις δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αλλά και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος. Εξαιρούνται οι υπάλληλοι όλων των κλάδων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΕΣΥ, πλην των διοικητικών, οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ και οι δικαστικοί υπάλληλοι.
Τι είναι η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας;
Πρόκειται για συλλογικό όργανο με αυξημένες εγγυήσεις αντικειμενικότητας, αμεροληψίας και γνώσης. Αποτελείται από έναν αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ ως πρόεδρο, ένα μέλος του ΑΣΕΠ, έναν νομικό σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τον αναπληρωτή Διοικητικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας συντονίζει και επιβλέπει την εφαρμογή του Ενιαίου συστήματος Κινητικότητας, αξιολογεί τα αιτήματα των φορέων και έχει την εποπτεία της διαχείρισης του Ψηφιακού Οργανογράμματος της Δημόσιας Διοίκησης.
Τι είναι το Ψηφιακό Οργανόγραμμα της Δημόσιας Διοίκησης;
Για πρώτη φορά δημιουργείται η ψηφιακή αποτύπωση όλων των φορέων του Δημοσίου με ταυτόχρονη καταγραφή του ανθρώπινου δυναμικού τους. Η συμμετοχή των Υπηρεσιών σε αυτό, αποτελεί μάλιστα προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στο νέο σύστημα κινητικότητας, όπως και η προηγούμενη έκδοση Οργανισμών κατόπιν αξιολόγησης των δομών τους.
Τι αλλάζει στις διαδικασίες κινητικότητας;
Η καταγραφή των αναγκών των Υπηρεσιών θα αποτυπώνεται σε μία ενιαία βάση δεδομένων όπου θα εισάγονται οι προσφερόμενες θέσεις. Με βάση αυτή, το πρόγραμμα κινητικότητας θα διεξάγεται τρεις φορές το χρόνο ως εξής: Οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι, εφόσον διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα, καταθέτουν τις αιτήσεις τους οι οποίες αξιολογούνται και κρίνονται με βάση συγκεκριμένα προαπαιτούμενα από τριμελές όργανο αυξημένων εγγυήσεων της Υπηρεσίας υποδοχής.
Και τι γίνεται με τη γνωστή γραφειοκρατία των μετατάξεων και αποσπάσεων;
Η γραφειοκρατία που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ανήκει στο παρελθόν. Οι δεκάδες υπογραφές που απαιτούνταν για την απλή μετακίνηση ενός υπαλλήλου από τη μία Υπηρεσία στην άλλη καταργούνται και εκδίδεται πλέον μόνο μία διοικητική πράξη από το αρμόδιο όργανο του φορέα υποδοχής. Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι σήμερα για μία απόσπαση ενός υπαλλήλου απαιτείτο η διοικητική εμπλοκή τριών Υπουργείων, κάτι που σήμαινε γραφειοκρατικά βάρη, οικονομικό κόστος και τελικά καθυστερήσεις και παράλογες καταστάσεις που στρέβλωναν το σκοπό του συστήματος κινητικότητας.
Τι γίνεται όμως με τους φορείς από τους οποίους αποχωρούν οι υπάλληλοι;
Κατ’ αρχήν εισέρχονται δικλείδες ασφαλείας για να διασφαλιστεί ότι καμία Υπηρεσία δεν θα αδειάσει και θα συνεχίσει να λειτουργεί σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Δεύτερον, όλοι οι φορείς θα μπορούν να υποβάλλουν σχετικά αιτήματα, οπότε θα έχουν κι εκείνοι τη δυνατότητα να αναπληρώσουν το αναγκαίο προσωπικό και μάλιστα με εκείνους τους υπαλλήλους που είναι κατάλληλοι για τα συγκεκριμένα καθήκοντα.;
Άρα καταργούνται και οι πελατειακές σχέσεις;
Το ισχύον σύστημα είχε δομηθεί πάνω σε μια παλαιού τύπου αρχιτεκτονική των δημοσίων υπηρεσιών και δεν μπορούσε να ακολουθήσει την οργανωτική και θεματική ανάπτυξη του δημόσιου Τομέα. Όμως εξυπηρετούσε το παλαιό πολιτικό σύστημα, το οποίο κατά την τελευταία πενταετία αντί να το εξορθολογίσει το καθιστούσε ολοένα και πιο περίπλοκο, για να απαιτείται η πολιτική παρέμβαση ακόμη και για την απλούστερη περίπτωση. Κατέστησε το σύστημα κινητικότητας από εργαλείο βελτίωσης της Δημόσιας Διοίκησης προς όφελος του πολίτη σε όχημα πολιτικής εκμετάλλευσης προς επιβίωση του πολιτικού κατεστημένου. Σήμερα το ενιαίο σύστημα κινητικότητας έχει αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.
Οι πρόνοιες για συνυπηρέτηση και αμοιβαίες μετατάξεις παραμένουν;
Οι πρόνοιες τόσο για αμοιβαίες μετατάξεις όσο και για τη συνυπηρέτηση συζύγων διατηρούνται και μάλιστα απλοποιούνται και τους αποδίδεται ακόμη μεγαλύτερη ευκολία. Επιπλέον, η νέα κινητικότητα διαμορφώνει κίνητρα μετακίνησης σε παραμεθόριες, δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές.
ΠΗΓΗ:

Προσλήψεις στο Δημόσιο: 1.660 μόνιμοι στα νοσοκομεία


ΕΙΝΑΙ ΘΈΜΑ ΧΡΌΝΟΥ Η ΠΡΟΚΉΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΎ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΌΣΛΗΨΗ 1.660 ΜΌΝΙΜΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΈΝΤΡΑ ΥΓΕΊΑΣ ΌΛΗΣ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ ΜΈΣΩ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.


Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να φτάσει στο ΑΣΕΠ η νέο προκήρυξη του υπουργείου Υγείας και ο διαγωνισμός να δρομολογηθεί ως τα μέσα του Σεπτεμβρίου. 
Στόχος του υπουργείου είναι ως τα τέλη του 2016 να έχουν καλυφθεί τα κενά που παρουσιάζονται στα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.
Για να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία σε πρώτη φάση η κάλυψη των κενών θα γίνει απο τους επιλαχόντες των δυο προηγούμενων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ για το 2015 (προκηρύξεις 4Κ και 5Κ).
Για τις υπόλοιπες θέσεις, πλην νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, που δεν θα καλυφθούν από τους επιλαχόντες προηγούμενων διαγωνισμών, το ΑΣΕΠ θα προκηρύξει άμεσα νέο διαγωνισμό, για τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικές αιτήσεις.


ΠΗΓΗ:
 

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Ελάχιστα κι... ετοιμοθάνατα τα ασθενοφόρα στη Μεσσηνία!!! Απάντηση του αντιπρόεδρου ΕΚΑΒ Μιλτιάδη Μυλωνα

Ελάχιστα κι… ετοιμοθάνατα τα ασθενοφόρα που καλούνται να σώσουν ζωές στη Μεσσηνία. Αλλα μένουν από βλάβη στην εθνική οδό ενώ μεταφέρουν ασθενείς ή πρόωρα νεογνά στην Αθήνα,  άλλα σπεύδουν σε σοβαρά περιστατικά και φεύγουν με… γερανό. 
Πολύ λίγα είναι τα ενεργά οχήματα του ΕΚΑΒ σε έναν νομό που… βουλιάζει από ντόπιους κι επισκέπτες τον Αύγουστο. Οι στιγμές που βιώνουν οι τηλεφωνητές του 166 προφανώς μοιάζουν πραγματικός εφιάλτης για τους ίδιους, όταν καλούνται να διαχειριστούν κρίσιμες καταστάσεις, χωρίς να έχουν διαθέσιμο ασθενοφόρο, με σοβαρό κίνδυνο για τον καθένα που θα χρειαστεί άμεση διακομιδή.
Στην Καλαμάτα από τα 7 οχήματα που διαθέτει το ΕΚΑΒ, τα μισά είναι στο… συνεργείο, ενώ τα υπόλοιπα «χρέπια» κυκλοφορούν στους δρόμους για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, θέτοντας όμως σε κίνδυνο ασθενείς και διασώστες. Σε όλη τη Μεσσηνία υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα  3 - 4 ασθενοφόρα, 2 εκ των οποίων στην Τριφυλία, ένα στην Πυλία κι ένα στη Μεσσηνιακή Μάνη, αλλά τις περισσότερες ώρες της ημέρας και τις νύχτας τα πιο πολλά δεν έχουν… οδηγό. Σε κάθε περίπτωση κανένα από τα οχήματα δεν θεωρείται ασφαλές, αφού όλα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, λόγω παλαιότητας. Δικαίως μάλιστα ο στόλος του ΕΚΑΒ στη Μεσσηνία θεωρείται γερασμένος, αφού όλα μετρούν από 15 έως 20 χρόνια κυκλοφορίας με πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα το καθένα.
Διασώστες σε απόγνωση δικαιολογημένα αναρωτιούνται «Τι θα κάνουμε αν συμβεί κάτι σε κάποιον ακόμα τώρα;». Την ίδια ώρα 3 – 4 οχήματα είναι στο μάστορα, άλλο έμεινε στο δρόμο καθ’ οδόν για την Αθήνα, άλλο έχει κινητοποιηθεί από άλλη περιοχή του νομού για σοβαρό περιστατικό και την ίδια στιγμή υπάρχει κλήση για σοβαρό πρόβλημα υγείας σε ηλικιωμένο που ζει σε απομακρυσμένη περιοχή… Τα περιστατικά το ένα μετά το άλλο περιμένουν το 166 και συγγενείς ασθενών γκρινιάζουν, φωνάζουν περιμένοντας ασθενοφόρο γιατί ο άνθρωπός τους κινδυνεύει.
Μια πραγματικότητα που εκ των έσω τη γνωρίζουν όλοι και περιμένουν κάποια στιγμή να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις για νέα οχήματα. Πρόσφατα ανακοινώθηκε η προμήθεια 10 ασθενοφόρων μέσω ΕΣΠΑ για το ΕΚΑΒ από το υπουργείο Υγείας,  για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πως θα γίνει η διανομή τους; Θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες, λένε. Ελα όμως που όλοι οι νομοί αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα… Δεν φτάνουν.
Να σημειωθεί πως ο εν λόγω διαγωνισμός ήρθε με σημαντική καθυστέρηση, καθώς είναι χρόνιο αίτημα η προμήθεια ασθενοφόρων. Μάλιστα, λόγω της κωλυσιεργίας των προηγούμενων ετών είχε κινητοποιηθεί η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας –το 2014- με τον διοικητή Γιώργο Μπέζο να κινεί τα νήματα και να επιτυγχάνει τότε την έγκριση σκοπιμότητας για την προμήθεια 6 ασθενοφόρων, πράγμα που τότε εγκρίθηκε, με προϋπολογισμό 420.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, κάτι που όμως δεν προχώρησε καθώς στη συνέχεια άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο και ορίστηκε κύριος υπεύθυνος το ΕΚΑΒ. Τώρα πλέον φαίνεται να προχωρά η διαδικασία για νέα ασθενοφόρα εκ των οποίων ίσως 2 ή 3 να διατεθούν στη Μεσσηνία. Όπως ο ίδιος ο κ. Μπέζος δηλώνει, παρότι εξηγεί πως το ζήτημα δεν είναι στη δική του αρμοδιότητα: «Μας είναι γνωστό το πρόβλημα του περιορισμένου και γερασμένου στόλου του ΕΚΑΒ. Μέχρι του χρονικού σημείου όπου για τη μεταφορά και τη διακομιδή ασθενών εμπλεκόταν το Νοσοκομείο Καλαμάτας, είχαμε υποβάλλει στο Υπουργείο Υγείας πρόταση μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου για την προμήθεια 6 ασθενοφόρων. Είχε εκδοθεί απόφαση σκοπιμότητας, ωστόσο, η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που όρισε ως κύριο υπεύθυνο το ΕΚΑΒ φρέναρε την ένταξη της πρότασης.  Ωστόσο, εκτιμώ πως αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η περαιτέρω ενίσχυση του στόλου των ασθενοφόρων με την προμήθεια νέων και σύγχρονων οχημάτων».
Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί πως η προσπάθεια που γίνεται για την ενίσχυση με νέο ιατρικό προσωπικό και νέες ειδικότητες του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, έχει στόχο και τη μείωση των διακομιδών προς την Αθήνα.
Η απάντηση της Διοίκησης του ΕΚΑΒ μέσω του αντιπροέδρου Μιλτιάδη Μυλωνά
Σε επικοινωνία μας με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, ο αντιπρόεδρος Μιλτιάδης Μυλωνάς, τονίζει πως στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση του ΕΚΑΒ. Ωστόσο, σε αυτή τη φάση, με τα 10 οχήματα που έρχονται προς την Πελοπόννησο, στόχος είναι 2 με 3 οχήματα να διατεθούν στο στόλο της Μεσσηνίας. Αναγνωρίζει την πραγματικότητα πως λόγω παλαιότητας πολλά οχήματα είναι… ετοιμοθάνατα. Μια πραγματικότητα που όπως λέει η παρούσα διοίκηση έχει βάλει στόχο να ανατρέψει, όσο μπορεί, καθώς τα προβλήματα από το παρελθόν είναι πάρα μα πάρα πολλά. Την ίδια ώρα, κι ενώ «κυρίαρχο ρόλο για εμάς έχει ο πολίτης» όπως λέει, διαπιστώνονται καθημερινά φαινόμενα… εκτός πραγματικότητας. Όπως διακομιδές ασθενών με πλωτά από νησιά με πολύ υψηλό κόστος χωρίς να υπάρχει άμεση ανάγκη ή αεροδιακομιδές ιδιαίτερα υψηλού κόστους για το Δημόσιο που καταλήγουν σε… ιδιωτικές κλινικές. Στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος αναφέρεται και στην είσοδο των ιδιωτικών ασθενοφόρων στο χώρο της Δημόσιας Υγείας…
Και όσο και αν αυτά τα περιστατικά δεν αφορούν στη δική μας περιοχή, προφανώς επηρεάζουν τις δυνατότητες που υπάρχουν γενικότερα για τις διακομιδές ασθενών στη χώρα μας.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά από τη μεριά του, όταν ανέλαβε η υφιστάμενη διοίκηση, βρήκε πλήθος ακινητοποιημένων ασθενοφόρων για ζημιές της τάξης των 10, 15 ή 30 ευρώ, και μόλις… 44 ενεργά ασθενοφόρα στην Αττική για συνολικά 6.000.000 πολίτες. Πλέον υπάρχουν σχεδόν 70, λέει. Την ίδια ώρα απαιτείται ένα ασθενοφόρο για 25.000 κατοίκους, ανεξάρτητα όμως από το γεωγραφικό ανάγλυφο και τις ανάγκες της κάθε περιοχής.
«Ο νεοφιλελευθερισμός τσάκισε τη Δημόσια Υγεία» επισημαίνει και συμπληρώνει πως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει το εκάστοτε Νοσοκομείο να είναι έτοιμο να υποδεχτεί μια διακομιδή, με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό σε ετοιμότητα.
Ειδικότερα για τα νέα ασθενοφόρα, εκτιμά πως θα έχουν προστεθεί στον υφιστάμενο στόλο και θα έχουν αντικαταστήσει κάποιο από τα πολύ παλιά μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Όπως εξηγεί επιπλέον, το ΕΚΑΒ δεν έχει πάρει ασθενοφόρα από το 2003. Η διαδικασία του διαγωνισμού αν κι έχει ξεκινήσει από το 2007 ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2015 -για τα 90 από τα 186 που προβλέπονταν- από το Υπουργείο Υγείας.
Μέχρι πρόσφατα όπως παρατηρεί δεν υπήρχε χαρτογραφημένη η κατάσταση στο ΕΚΑΒ. Ούτε καν πόσα ασθενοφόρα ή πόσο προσωπικό ήταν διαθέσιμο στα Κέντρα Υγείας δε φαινόταν. Επίσης, για χρόνια λέει δεν είχε προσληφθεί προσωπικό. «Το ΕΚΑΒ ήταν όπως ο Τιτανικός. Πήγαινε καρφί στο παγόβουνο», παρατηρεί. Τώρα «Αν σώζεται, σώζεται γιατί γίνονται προσπάθειες από το υπουργείο Υγείας και την πολιτική ηγεσία. Αλλά μη μας κάνουν κριτική εκείνοι που αρρώστησαν την υγεία».
Πλέον, όπως τονίζει ο κ. Μυλωνάς, προβλέπεται η πρόσληψη 2 διασωστών για την περιοχή της Πύλου, ενώ, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, η Καλαμάτα ήδη καλύπτεται από 40 διασώστες, η Πύλος από 5, η Κυπαρισσία και τα Φιλιατρά από 10 και ο Αγιος Νικόλαος από 2.
Πλέον, σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά, επιχειρείται η δυνατότητα ακόμα και άτομα της τοπικής αυτοδιοίκησης (π.χ. οδηγοί) ή στελεχών – εργαζομένων της Πυροσβεστικής κ.λπ. να οδηγούν σε ανάγκη ένα ασθενοφόρο για τη διακομιδή ασθενούς… αφού όπως σχολιάζει «δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε 1.000 διασώστες», τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση «προτεραιότητα έχει ο πολίτης».
Τέλος, να σημειωθεί πως για το επόμενο διάστημα ετοιμάζεται διαγωνισμός για επιπλέον 113 ασθενοφόρα προκειμένου να καλυφθούν κάποιες συμπληρωματικές ανάγκες ανά την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ:
 

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Αξιολόγηση και αναδιοργάνωση: Αλλάζει ο χάρτης του Δημοσίου εντός του Σεπτεμβρίου


Με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθορίζονται οι κατευθύνσεις και τα χρονοδιαγράμματα για την αξιολόγηση και την αναδιοργάνωση των κρατικών δομών. Με βάση τα επικαιροποιημένα οργανογράμματα θα νομοθετηθεί εντός του Σεπτεμβρίου το νέο σύστημα κινητικότητας και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.


Σαφείς οδηγίες προς όλες τις υπηρεσίες των υπουργείων προκειμένου να επαναξιολογήσουν ταχύτατα τις δομές τους δίνει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ώστε να καταστεί εφικτή στο τέλος του έτους η υλοποίηση του στόχου της αξιολόγησης - αναδιοργάνωσης των κρατικών δομών.

Η σχετική εγκύκλιος που έστειλε σε όλους ο υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης περιγράφει τα βήματα, τις κεντρικές κατευθύνσεις και τα χρονοδιαγράμματα τα οποία οφείλουν να ακολουθήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να συντάξουν τα νέα οργανογράμματα.

Μεταξύ των κατευθύνσεων περιλαμβάνεται και ο περιορισμός της διάσπασης του αντικειμένου ενός υπουργείου σε πολλές Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, ενώ πάνω στα επικαιροποιημένα οργανογράμματα θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα κινητικότητας που θα νομοθετηθεί εντός του Σεπτεμβρίου.

πηγη: left.gr

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΑΦΑΝΗΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


Δηλαδή, κατά το ΚΚΕ ( ποιο ΠΑΜΕ, τώρα … ) ο Πολάκης ” επιτίθεται με ύβρεις ( ενώ τα καλοπαιδα της ΠΟΕΔΗΝ δεν έβρισαν, είναι από το Κατηχητικό ) γιατί δεν μπορούν να κρύψουν τη βάρβαρη πραγματικότητα που βιώνουν ασθενείς, περιθαλπόμενοι, χρόνιοι πάσχοντες, αλλά και οι υγειονομικοί που εργάζονται με όλες τις εργασιακές σχέσεις.” ! Αυτό δηλαδή το καθεστώς που βάλθηκε να ξηλώσει από την πρώτη μερα η κυβέρνηση με την εκδίωξη των μεσολαβητών εργολάβων, των εργαζομένων στα Νοσοκομεία.
” Δεν μπορούν να κρύψουν το τεράστιο έγκλημα που διαπράττει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεχίζοντας επί της ουσίας την πολιτική της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης, την πολιτική της παράδοσης της Υγείας στα μεγάλα μονοπώλια, στις Ανώνυμες Εταιρείες, τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ”μπίζνες πλαν”!!! Δηλαδή κατηγορούν την κυβέρνηση για την κατάσταση για την οποία είναι υπεύθυνοι, αυτοί ακριβώς τους οποίους υπερασπίζονται με αυτή την ανακοίνωση, και για τους οποίους κατηγορούν τον υπουργό ότι τους καθυβρίζει… Επίσης ( έλεος όμως… ) εγκαλούν την κυβέρνηση για παράδοση της Υγείας στα ιδιωτικά μονοπώλια, γιατί ,,, άνοιξε ένα Δημόσιο Νοσοκομείο !!! Πρόσεχε Φίλη, μην ανοίξεις κανά σχολείο, γιατί θα σου πουν ότι … προωθείς την ιδιωτική εκπαίδευση !!!
ΥΓ Θα ήθελα να ειρωνευθώ τους συντάκτες της ανακοίνωσης γραφοντας κάτι σε δημοσιογραφικό κλισέ της εποχής. Του στυλ, “σφιξανε οι ζέστες”, “τι πίνετε ρε παιδιά εκεί στον Περισσό και δεν μας δίνετε κι εμάς,,, ” κλπ. Δυστυχώς όμως, η σημερινή ανακοίνωση είναι για θλίψη. Πολύ θλίψη. Και προβληματισμό. Για έναν κόμμα ( προσοχή, κόμμα και όχι το λαό … ) που επιβεβαιώνει ότι … έχει χάσει πλέον καθε επαφή με το… προλεταριάτο, που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται. Και ανήκει πλέον στο Σύστημα, που υποτίθεται ότι πολεμά και το οποίο , με συνέπεια, στηρίζει με τις επιλογές του, εδώ και 40 χρόνια. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΑΦΑΝΗΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ! Στην Υγεία, στα ΜΜΕ, στις Τράπεζες, στα καρτέλ των Κατασκευαστικων, στην Ιδιωτική Παιδεία, στην ΤΑ, παντού…
πηγη: thefaq.gr

Πολυτραυματίας με ανακοπή, σώθηκε στο Νοσοκομείο Σαντορίνης από τη Μονάδα εμφραγμάτων και την άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ! Τι θα είχε συμβεί αν δεν λειτουργούσε ; …


Τελικά τις απαντήσεις, τις δίνει η ίδια η ζωή, αναφέρει σε ανάρτησή του ο αν Υπ Υγείας Πάυλος Πολάκης, που μαζί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έχουν βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, εξαιτίας ( και ) της απόφασής τους να θέσουν άμεσα σε λειτουργία το Νοσοκομείο-κόσμημα της Σαντορίνης, που παρέμενε, αν και έτοιμο, κλειστό, για τους πολίτες επί 5 χρόνια, προκειμένου να θησαυρίζουν τα ιδιωτικά συμφέροντα, το πολιτικό σκέλος των οποίων εκπροσωπεί πανάξια στη Βουλή το κοινό μέτωπο της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και στον Συνδικαλισμό, η ΠΟΕΔΗΝ, που εχει αναλάβει αυτόκλητος επικοινωνιακός χορηγός…
Το περιστατικό που φέρνει στη δημοσιότητα ο υπουργός, και συνέβη χθες 10/8 το απόγευμα (7.30 μμ περίπου ) αφορά την περίπτωση ηλικιωμένου άντρα , με βεβαρυμένη υγεία, που έπεσε θύμα τροχαίου και όντας πολυτραυματίας, υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή… Ο ( παρολίγον ) άτυχος συμπολίτης μας, αντιμετωπίστηκε έγκαιρα και αποτελεσματικά, από την ομάδα της μονάδας εμφραγμάτων που διαθέτει το … “υποστελεχωμένο” κατά την ΠΟΕΔΗΝ και το δίδυμο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Νοσοκομείο και στη συνέχεια συαθεροποιήθηκε κατάστασή του. Η απορία βέβαια, που ΕΥΤΥΧΩΣ, δεν θα απαντηθεί ποτέ, είναι … ΤΙ θα είχε συμβεί, αν Τσίπρας και Πολάκης, δεν είχαν επιμείνει, παρά τον ανηλεή πόλεμο, τη λάσπη και την παραπληροφόρηση. της διαπλοκής, να θέσουν άμεσα σε λειτουργία το Νοσοκομείο Σαντορίνης …
Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη ( στην οποία ο υπουργός δεν παραλείπει να μνημονεύσει τα ονόματα των γιατρών που συνέβαλαν στην άρτια αντιμετώπιση του κρίσιμου περιστατικού )

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Υπουργείο Υγείας: Αυτά κάναμε για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, κάντε τις συγκρίσεις


Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας «παραθέτει αδιάσειστα στοιχεία σχετικά με τα πεπραγμένα της για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και προκαλεί τον οποιονδήποτε να τα διαψεύσει ή να τα αντιπαραθέσει με τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων 2010-2014»
Όσον αφορά στο ΕΚΑΒ:
  • Ορκίστηκαν τον Ιανουάριο 187 νέοι διασώστες.
  • Μετά από προκήρυξη εσωτερικής κάλυψης κενών θέσεων στην περιφέρεια, προκηρύχθηκαν 100 νέες θέσεις διασωστών, για τις οποίες έχει γίνει ήδη η κατανομή και έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο Εργασίας και άμεσα θα σταλούν στον ΑΣΕΠ.
  • Έχουν ήδη παραδοθεί στις Περιφέρειες 65 από τα συνολικά 90 ολοκαίνουρια ασθενοφόρα, μέσω του διαγωνισμού που είχε ξεκινήσει το 2007, αλλά παρέμενε στα συρτάρια των αρμοδίων έως και το περασμένο καλοκαίρι. Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Ελεγκτικό Συνέδριο κατάφεραν να ολοκληρώσουν το διαγωνισμό σε χρόνο ρεκόρ. Τα υπόλοιπα 25 ασθενοφόρα θα έχουν παραδοθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.
  • Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για την προμήθεια άλλων 115 καινούριων ασθενοφόρων.

Όσον αφορά στη στελέχωση των Δομών Υγείας
  • Ολοκληρώνεται η διαδικασία των προσλήψεων από τους πίνακες κατάταξης της προκήρυξης 4κ/2015, που αφορούσε 125 νέες μόνιμες θέσεις Π.Ε. και 101 νέες μόνιμες θέσεις Υ.Ε. νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.
  • Ολοκληρώνεται η διαδικασία των προσλήψεων από τους πίνακες κατάταξης της προκήρυξης 5κ/2015, που αφορούσε 690 νέες μόνιμες θέσεις Τ.Ε. και Δ.Ε. νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.
  • Δόθηκε παράταση έως τις 30/09/2017 στις συμβάσεις 1.735 ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού.
  • Έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί από τις Υ.ΠΕ. οι προκηρύξεις για 585 θέσεις λοιπού επικουρικού προσωπικού και προχωρά σταδιακά ο διορισμός των επιτυχόντων.
  • Έχουν ήδη σταλεί στον ΑΣΕΠ 1536 νέες θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Από αυτές όσες είχαν προκηρυχθεί στις 4κ και 5κ θα καλυφθούν από τους πίνακες κατάταξης των αντίστοιχων προκηρύξεων, ενώ οι υπόλοιπες θα προκηρυχθούν. Οι θέσεις αυτές αφορούν κυρίως τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της περιφέρειας, ενώ έχει δοθεί και ιδιαίτερη έμφαση στην στελέχωση δομών Ψυχικής Υγείας (όπως φαίνεται στους πίνακες κατανομής), για την οποία θα κατατεθεί και το σχετικό νομοσχέδιο το Σεπτέμβρη.
  • Εντός του 2016 έχουν τοποθετηθεί στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας τουλάχιστον 643 επικουρικοί ιατροί και αναμένεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να ικανοποιηθούν άλλα 484 αιτήματα επικουρικών ιατρών.
  • Έχουν διορισθεί από τον Απρίλιο 141 άτομα σε θέσεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μέσω του προγράμματος του ISF, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
  • Έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος AMIF και έχουν ήδη προκηρυχθεί μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ περίπου 850 νέες θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, για την αντιμετώπιση των αναγκών του προσφυγικού. Για την υποβολή των αιτήσεων έχει δοθεί παράταση έως 31/08/2016.
  • Έχει ήδη δοθεί έγκριση Π.Υ.Σ. για 1200 νέες μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, για τις οποίες το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τις Υ.ΠΕ. και τους εποπτευόμενους φορείς ολοκληρώνει την κατανομή ώστε ο τελικός πίνακας κατανομής να σταλεί στον ΑΣΕΠ. Οι θέσεις αυτές αφορούν κυρίως στην ενίσχυση νοσοκομείων της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, με σκοπό την αντιμετώπιση των τεράστιων ελλείψεων αλλά και την εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων μετάταξης εργαζόμενων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.
  • Το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε 757 νέες θέσεις μόνιμων ιατρών ΕΣΥ, για τις οποίες τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας ολοκληρώνου σταδιακά την προκήρυξή τους. Οι θέσεις αυτές αφορούν κυρίως δομές της περιφέρειας, απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών, οι οποίες αντιμετώπιζαν σοβαρότατες ελλείψεις. Ως παράδειγμα για δομές νησιωτικών περιοχών που ανήκουν στη 2η Υ.ΠΕ. έχουν προκηρυχθεί ή πρόκειται να προκηρυχθούν άμεσα 91 νέες θέσεις μόνιμων ιατρών ΕΣΥ.
  • Έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία 52 ιατροί και 195 νοσηλευτές/ριες από την προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ, για τις ΜΕΘ. Απομένει η ανάληψη υπηρεσίας 10 ιατρών και 9 νοσηλευτών/ριών, από τους πίνακες επιτυχόντων, ενώ οι υπόλοιπες 38 θέσεις ιατρών και οι 196 νοσηλευτών/ριών που δεν καλύφθηκαν θα επαναπροκηρυχθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Καθίσταται λοιπόν σαφής και πλήρως στοιχειοθετημένη η βούληση της Κυβέρνησης την οποία υλοποιεί η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ώστε οι πολίτες της χώρας να απολαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες Υγείας.

ΠΗΓΗ: left.gr

Ποιός γράφει τις ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ; Νέο “πολιτικό μανιφέστο” με “ύβρεις” κατά του Πολάκη και του Τσίπρα, ακόμα και για το … ΕΚΑΣ!!!


«Ο κος Τσίπρας επέλεξε τον κ. Πολάκη στο ρόλο του αναλώσιμου Υπουργού, του τυφεκιοφόρου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να πολεμάει στην πρώτη γραμμή προκειμένου να καταστείλει την αντίσταση του λαού ενάντια στην κοινωνική διάλυση» … και, «Τι να περιμένει κανείς από μία κυβέρνηση που δεν έχει τσίπα πάνω της. Από μία κυβέρνηση που δεν δίστασε να κόψει ακόμη και το ΕΚΑΣ από τους πιο ανήμπορους συμπολίτες μας. Καλές κορδέλες στου κουφάρια του ΕΣΥ κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης» !!!
Όχι, δεν αποτελεί απόσπασμα, από τμήμα ανακοίνωσης του γραφειου Τύπου, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, της ΝΔ ή του Ποταμιού. Πρόκειται για το νέο δτ της ΠΟΕΔΗΝ, που για όσους από εμας εύλογα έχουν πλέον μπερδευτεί, πρόκειται για το Συνδικαλιστικό Σωματείο των Εργαζομένων στα Νοσοκομεία. Και αποτελεί σημερινή συνέχεια στο προχθεσινό, όπου ένας … “συνδικαλησταράς”, που … “δεν μασάει” από υπουργούς και κυβερνήσεις, χαρακτήρισε, με την σφραγίδα του Σωματείου και όχι τη δική του,“χειρουργό αιμορροίδων” τον γιατρό υπουργό, επειδή έλαβε μέρος σε μία επέμβαση ( αλήθεια, αν ο κ Πολάκης είχε χειρουργήσει σε άλλο Νοσοκομείο και όχι σε εκείνο της Σαντορινής που είχε δοθεί από το προηγούμενο σύστημα “πανωπροίκι” στο βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ και τους “αντιπροσώπους” του στο χώρο της Υγείας, θα είχαν αντιδράσει έτσι;…) και “Μαυρογιαλούρο” (!!!) τον Πρωθυπουργό, που εγκαινίασε το Νοσοκομείο και δεν άκουσε τις … “παρακλήσεις” για 3-4 μήνες αναβολή, να τελειώσει η τουριστική περίοδος, να προλάβουν τα “παλιόπαιδα τα ατίθασα”, να κάνουν μια ακόμα “αρπαχτή” από τον κοσμάκη και τους τουρίστες…
“Κοινωνική διάλυση” λοιπόν, βαπτίζεται η … διάλυση από τον Πολάκη, τον Ξανθό και τον Τσίπρα, όλων εκείνων των κυκλωμάτων και των καρτελ, που είχαν καταντήσει την Υγεία “ναό ανομίας, μαυρου πολιτικού χρήματος, εξαγοράς δημοσιογραφών και λαθραίου πλουτισμού ημετέρων”. Και …” αντίσταση του λαού” βαπτίζεται, η “αντίσταση” , των πρώην Διοικήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, που πλήρωναν εκατοντάδες εκατομμύρια στα ανύπαρκτα sites δημοσιογράφων για να υποστηρίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να κλείνουν τα μάτια στην ενοικίαση κτιρίων χωρίς τοίχους πόρτες και παραθυρα. “Αντίσταση του λαού” βαπτίζεται η λυσσαλέα αντίσταση της κάστας των “εργολάβων” καθαριότητας που έπαιρναν συμβόλαια επ αόριστον, από τους κομματικά τοποθετημένους Διοικητές των Νοσοκομείων, και χρησιμοποιούσαν τις γυναίκες που ειχαν αναγκη ενός μεροκάματου περίπου ως “σκλαβες εργασίας”, με μπλοκάκι και 250 και 300 ευρώ το μήνα, χωρίς καμία εξασφάλιση.
Και μετά ήρθε, αυτή η κακή κυβέρνηση και τους έκανε στην άκρη και προσέλαβε απευθείας τις καθαρίστριες με συμβάσεις, ασφάλιση και διπλασιασμό μισθού και πλήρη διακιώματα.
“Αντίσταση του λαού” και η αντίσταση των Γενικών Διευθυντών που παραπέμφθηκαν από τη Δικαιοσύνη για 430 χιλιάρικα κακοδιαχείριση.
“Αντίσταση” του λαού, και το ξεμπλοκάρισμα της αγοράς ασθενοφόρων που την … είχαν μπλοκάρει επί 5 χρόνια οι … “φίλοι του λαού” επειδή δεν τα βρίσκανε μεταξύ τους στις μίζες και στο “καπέλο” πάνω στην τιμή του κάθε οχήματος. Και οι ετοιμόγεννες και ο κοσμάκης στην επαρχία πήγαιναν στα Κέντρα Υγείας και τα μαιευτήρια στην καρότσα αγροτικού…
“Αντίσταση του λαού” και το ξήλωμα των δοτών Διοικητών, που … τη μια μέρα έπαιρναν από τον υπουργό την ανανέωση της θητείας τους και την άλλη μέρα υπέγραφαν απόσπαση στις Βρυξέλλες με διπλομισθία και μπόνους για οικοσκευή και μετακίνηση, στον κολλήτο του υπουργού, πρώην βουλευτή, και προσωπικό φίλο και σύμβουλο του αρχηγού του κόμματος… Ε !… Δεν υπάρχει “Ελπίς” σ’ αυτόν τον χώρο. Ή, μήπως υπάρχει;

ΠΗΓΗ: thefaq.gr

«Αμετάκλητη πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης η απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία»


Σε άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα κατοχυρώσει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα των Νοσοκομείων, προχωρά η κυβέρνηση προκειμένου να ρυθμίσει την εκκρεμότητα που προέκυψε με τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ, που πάντως, πρέπει να επικυρωθεί από την Ολομέλεια, όταν εισαχθεί…
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Σχετικά με τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορά στις Ατομικές Συμβάσεις Μίσθωσης Έργου για την καθαριότητα των νοσοκομείων, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δηλώνει τα εξής:
Αποτελεί αμετάκλητη πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης η απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία και η προάσπιση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η Κυβέρνηση θα αναλάβει, εντός του Αυγούστου, νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα κατοχυρώνει αυτή την πολιτική επιλογή, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, εξοικονόμησης πόρων, προστασίας των εργαζομένων και προάσπισης της Δημόσιας Υγείας.
ΠΗΓΗ: thefaq.gr

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Π. Πολάκης προς ΠΟΕΔΗΝ: Χάσανε την πρόσβαση για να παίζουν πελατειακά παιχνιδάκια και τα βλέπουν όλα μαύρα!!


"Δεν αποτελεί ντροπή να είσαι χειρουργός (και) αιμορροϊδων, αποτελεί όμως διπλή ντροπή να είσαι συνδικαλιστής μόνο της ανατομικής περιοχής στην οποία ανήκουν οι αιμορροϊδες" τονίζει ο Παύλος Πολάκης
"Χάσανε την πρόσβαση για να παίζουν πελατειακά παιχνιδάκια και τα βλέπουν όλα μαύρα" τονίζει στην ανάρτησή του ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης απαντώντας στην τελευταία ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ που έκανε λόγο για πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ.
"Αποτελεί τουλάχιστον γελοιότητα να υποστηρίζει η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εργάζεται με γνώμονα το συμφέρον της ιδιωτικής Υγείας. Ο λαός θυμάται πότε άρχισαν να ξεφυτρώνουν τα ιδιωτικά κέντρα υγείας σαν μανιτάρια, ο λαός θυμάται πότε πήγαινε στα δημόσια νοσοκομεία και πλήρωνε 5 ευρώ, οι ανασφάλιστοι θυμούνται πότε πήγαιναν στα νοσοκομεία και πλήρωναν για να γιατρευτούν" τονίζει στην ανακοίνωσή του  ο αναπληρωτής υπουργός υγείας.
Όσον αφορά την αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ για την συμμετοχή του υπουργού σε εγχείρηση αιμορροΐδων στην Σαντορίνη ο Παύλος Πολάκης τονίζει στην ανακοίνωση:  "δεν αποτελεί ντροπή να είσαι χειρουργός (και) αιμορροϊδων, αποτελεί όμως διπλή ντροπή να είσαι συνδικαλιστής μόνο της ανατομικής περιοχής στην οποία ανήκουν οι αιμορροϊδες."
Σε απάντηση της χθεσινής ανακοίνωσης της ΠΟΕΔΗΝ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Είναι απόλυτα κατανοητή η αγωνία του κου Γιαννάκου και των συν αυτώ να παρουσιάσουν την κατάσταση στο χώρο της Δημόσιας Υγείας με τα μελανότερα χρώματα. Πρόκειται για τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις εξαρτημένες σχέσεις «παροχής και λήψης υπηρεσιών» με το πολιτικό κατεστημένο το οποίο καταδυνάστευσε το λαό επί δεκαετίες.
Θεωρώ υποχρέωσή μου να επισημάνω στον κ. Γιαννάκο ότι τα κόκκαλα των «αείμνηστων» εμπνευστών του ΕΣΥ τρίζουν εδώ και δεκαετίες και συγκεκριμένα από τότε που από Εθνικό Σύστημα Υγείας, μετατράπηκε σε εθνικό σύστημα διακίνησης μαύρου χρήματος και διαπλοκής, μέσω του οποίου οι διαπλεκόμενοι του συστήματος θησαύρισαν εις βάρος του λαού.
Έτριζαν τα κόκκαλα των «αείμνηστων» εμπνευστών του ΕΣΥ, μέχρι που δεν άντεξαν άλλο και έσπασαν όταν αντιλήφθηκαν ότι ενώ από τη μια ο ΕΟΠΥΥ όφειλε 9,5 εκατ. ευρώ σε κέντρο μεταμοσχεύσεων πνευμόνων της Αυστρίας, το οποίο προσωρινά διέκοψε τη μεταφορά ασθενών με κυστική ίνωση από τη χώρα μας, από την άλλη μεριά  η πολιτική βούληση των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν να μοιράζουν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ εκατομμύρια ευρώ σε ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης, εξαγοράζοντας έτσι στην ουσία την προβολή των προεκλογικών τους προγραμμάτων. Συγκεκριμένα για το 2014 η δαπάνη επικοινωνίας του ΚΕΕΛΠΝΟ ανήλθε στα 6 εκατ. ευρώ περίπου.
Και δεν φτάνει που έσπασαν τα κόκκαλα των «αείμνηστων» εμπνευστών του ΕΣΥ, αλλά εξαϋλώθηκαν κιόλας όταν οι πολιτικοί τους απόγονοι έπεσαν στο ίδιο καζάνι με τους πάλαι ποτέ πολιτικούς τους αντιπάλους, με μοναδικό σκοπό να στηρίξουν τα συμφέροντα της διαπλοκής την οποία εξέθρεψαν και γιγάντωσαν στο διάβα των χρόνων.  
Δεν μπορώ να γνωρίζω ποια θα ήταν η κατάληξη των «αείμνηστων» εμπνευστών του ΕΣΥ, μα θέλω να πιστεύω πως δεν θα είχαν αφομοιωθεί από αυτό το σάπιο σύστημα το οποίο έκατσε στο σβέρκο ενός ολόκληρου λαού σαν μπιστικός των σύγχρονων αστοτσιφλικάδων.
Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν οι κάτοικοι των Ιωαννίνων σοκαρίστηκαν από την εμφάνιση στην πόλη ενός ολοκαίνουριου ασθενοφόρου με αναμμένους τους φάρους του λόγω μικρής καθυστέρησης της άφιξής του στην τελετή παράδοσης – παραλαβής των 11 νέων ασθενοφόρων, σίγουρα όμως θα κατατρομοκρατήθηκαν βλέποντας την άλλη μέρα τα ασθενοφόρα της πόλης να κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς πληρώματα (οδηγούς και διασώστες) όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.
Αποτελεί τουλάχιστον γελοιότητα να υποστηρίζει η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εργάζεται με γνώμονα το συμφέρον της ιδιωτικής Υγείας. Ο λαός θυμάται πότε άρχισαν να ξεφυτρώνουν τα ιδιωτικά κέντρα υγείας σαν μανιτάρια, ο λαός θυμάται πότε πήγαινε στα δημόσια νοσοκομεία και πλήρωνε 5 ευρώ, οι ανασφάλιστοι θυμούνται πότε πήγαιναν στα νοσοκομεία και πλήρωναν για να γιατρευτούν.
Τέλος, επειδή η περεταίρω ενασχόληση με τις γελοίες ανακοινώσεις του καθοδηγούμενου από συγκεκριμένα κομματικά  συμφέροντα Προεδρείου της ΠΟΕΔΗΝ είναι περιττή, θα ήθελα να απευθυνθώ στους αγωνιστές – λειτουργούς της Δημόσιας Υγείας, στους ανθρώπους που υπερβαίνοντας κάθε λογικό όριο αντοχής στήριξαν και στηρίζουν τις δομές της, στους ανθρώπους των οποίων η αντικειμενικότητα τους επιτρέπει να διακρίνουν τον έντιμο αγώνα της κυβέρνησης, του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και το δικό μου για τη στήριξη και την αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας , τους ανθρώπους που χωρίς κομματικές παρωπίδες διακρίνουν τα σαφή και συνεχόμενα δείγματα βελτίωσης, να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή καθιστώντας σαφές στους εργατοπατέρες ότι "δεν αποτελεί ντροπή να είσαι χειρουργός (και) αιμορροϊδων, αποτελεί όμως διπλή ντροπή να είσαι συνδικαλιστής μόνο της ανατομικής περιοχής στην οποία ανήκουν οι αιμορροϊδες.»

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...