Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Νέα επική ανάρτηση του Π. Πολάκη: Ο Ζορό και ο μουγγός !!!


Άνοιξε το (πολιτικό) Τριώδιο η ΝΔ και ήρθαν νωρίς οι Απόκριες και ο … στιχοπλόκος Κρητικός αν. Υπουργός Υγείας δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη! 
Οι αφορμές; Πολλές και μαζεμένες. Κάτι η αποκριάτικη διαφήμιση των Τζάμπο με τον … ύμνο της ΝΔ και πρωταγωνιστή του σποτ τον Π. Ψωμιάδη, κάτι η βωβή παρουσία του Κυριάκου στο Μαξίμου …ε, δεν ήθελε και πολύ ο Παύλος!
«Ο ένας κάνει το Ζορό, κι ο άλλος κανει το μουγγό!!!!!!
Ο ένας σώζει τις απόκριες με το μαστίγιό του, ο άλλος το παίζει παρεξηγιάρης και κάνει μορφασμούς μέσα στο Μαξιμου!!!!
Αριστεία και καρΝαΔάλι», ήταν το κείμενο που συνόδευε τις φωτογραφίες.

Κάτι τρέχε με το Βενιζέλο! Με δεύτερη συνεχόμενη ανάρτησή του, αδειάζει τον Κυρ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ για το Μακεδονικό



Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέχεια της χθεσινής ανάρτησής του στον προσωπικό λογαριασμό στο facebook για τη δεσμευτικότητα που επιβάλει η Ενδιάμεση Συμφωνία με τη ΠΓΔΜ, ως ισχύον Διεθνές Δίκαιο, στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας για την απάλειψη των αλυτρωτικών προβλέψεων, με νέα ανάρτηση αναφέρει ότι έχει ήδη συμμορφωθεί. Σύμφωνα με τα όσα σημειώνει η ενδιάμεση συμφωνία του 1995 έχει αποφανθεί για τα θέματα του αλυτρωτισμού, αδειάζοντας ουσιαστικά τη ΝΔ η οποία θέτει τέτοια ζητήματα.
Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι η Ενδιάμεση Συμφωνία πρωτοκολλήθηκε από την Ελλάδα στη Γραμματεία του ΟΗΕ και βεβαίως κρίθηκε απολύτως δεσμευτική με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης της 5.12.2011 ενώ απαντά και στο ερώτημα τι πρόκειται να συμβεί αν καταγγελθεί η Ενδιάμεση Συμφωνία.
Η νέα ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι η εξής:
«Η χθεσινή ανάρτησή μου για το άρθρο 6 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και για τις δεσμεύσεις που ισχύουν κατά το Διεθνές Δίκαιο ήδη από το 1995, ως προς το περιεχόμενο και την ερμηνεία του Συντάγματος της ΠΓΔΜ, είδα ότι προκάλεσε ενδιαφέρον όχι μόνο πολιτικό αλλά και νομικό.
Είναι συνεπώς χρήσιμο να προσθέσω μερικές συνοπτικές παρατηρήσεις που δίνουν απάντηση σε εύλογες απορίες εκείνων που ενδιαφέρονται και θέλουν να έχουν πλήρη εικόνα των πολιτικών αλλά και νομικών δεδομένων, εφόσον βασική αρχή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι πάντα η επίκληση του Διεθνούς Δικαίου.
1. Το γεγονός ότι η ΠΓΔΜ έχει αναλάβει ήδη από το 1995 διεθνείς δεσμεύσεις για το Σύνταγμά της και το γεγονός ότι το άρθρο 6 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας υπερισχύει των σημερινών ή μελλοντικών διατυπώσεων του εθνικού Συντάγματος, δεν ακυρώνει τη σημασία της αναθεώρησης του Συντάγματος ως απόδειξη συμμόρφωσης στις διεθνείς υποχρεώσεις. Την Ελλάδα όμως την κατοχυρώνουν έναντι τυχόν αλυτρωτικών διατυπώσεων οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και όχι οι κανόνες του συνταγματικού δικαίου της ΠΓΔΜ. ‘Αλλωστε σε συμμόρφωση με την Ενδιάμεση Συμφωνία, η ΠΓΔΜ προέβη στις τροποποιήσεις I και II του Συντάγματός τηςΗ πρώτη αφορά το άρθρο 3, την μη ύπαρξη εδαφικών διεκδικήσεων από γειτονικές χώρες και τη δέσμευση ότι οποιαδήποτε αλλαγή συνόρων θα γίνεται σύμφωνα με τους γενικώς ισχύοντες διεθνείς κανόνες. Η δεύτερη αφορά το άρθρο 49 παρ. 1 και τη δέσμευση ότι η ΠΓΔΜ δεν θα παρεμβαίνει στην άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών. Έχουν όμως δημοσιευθεί 32 τροποποιήσεις του Συντάγματος. Η τροποποίηση IV αντικαθιστά το προοίμιο. Η τροποποίηση V αφορά τη γλώσσα που ονομάζεται «Μακεδονική» με ρητή αναφορά ότι η γραφή της γίνεται με το κυριλλικό αλφάβητο. Η τροποποίηση VII αφορά τη θέση της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας». ‘Αρα η ισχυρή, υπερισχύουσα και σταθερή δέσμευση περί μη αλυτρωτικών αναφορών στο Σύνταγμα δεν απορρέει από το ίδιο το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ αλλά από τη διεθνή συμφωνία ( τώρα την ενδιάμεση και μετά την οριστική, εφόσον συναφθεί ) η παραβίαση της οποίας συνεπάγεται διεθνή ευθύνη.
2. Η Ενδιάμεση Συμφωνία ισχύει, αλλά είναι, όπως λέει ο τίτλος της, «ενδιάμεση», έχει συναφθεί ενόψει οριστικής συμφωνίας. Όπως έγραψα, η οριστική συμφωνία θα επαναλαμβάνει το άρθρο 6 της Ενδιάμεσης για τα μείζονα θέματα με τις προσθήκες που είναι αναγκαίες για άλλα ζητήματα ( πχ γλώσσα, ιθαγένεια).
3. Στην παρατήρηση ότι η Ενδιάμεση Συμφωνία μπορεί να καταγγελθεί, η απάντηση είναι ότι στην περίπτωση αυτή δεν θα υπάρξει οριστική συμφωνία και το ζήτημα του ονόματος θα επανέλθει στο Συμβούλιο Ασφαλείας, στον κατάλογο θεμάτων του οποίου είναι εγγεγραμμένο. Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται και η Ενδιάμεση Συμφωνία έχει συναφθεί σε συμμόρφωση προς σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Επιπλέον, ακόμη και σε περίπτωση καταγγελίας της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, τα μέρη δεσμεύονται από τις υποχρεώσεις που απορρέουν από άλλους κανόνες του διεθνούς δικαίου σχετικά με τον αλυτρωτισμό και την αμφισβήτηση των υφιστάμενων συνόρων.
4. Στο ερώτημα, τέλος, αν η Ενδιάμεση Συμφωνία ισχύει χωρίς κύρωση (κατά το εσωτερικό δίκαιο) και επικύρωση (κατά το διεθνές δίκαιο), η απάντηση είναι ότι η Ενδιάμεση Συμφωνία ανήκει στην πολύ διαδεδομένη πλέον κατηγορία των διεθνών συμφωνιών απλοποιημένης μορφής που είναι πλήρως δεσμευτικές διεθνείς συμβάσεις διεπόμενες από τη Σύμβαση της Βιέννης για το Δίκαιο των συνθηκών. Ο αγαπητός και σεβαστός Εμμανουήλ Ρούκουνας, Έλληνας ad hoc δικαστής στο ΔΔΧ στην υπόθεση ΠΓΔΜ κατά Ελλάδος για την μη ένταξη στο ΝΑΤΟ, θεωρεί στο εγχειρίδιο του την Ενδιάμεση Συμφωνία χαρακτηριστικό παράδειγμα συμφωνίας απλοποιημένης μορφής. Η Ενδιάμεση Συμφωνία πρωτοκολλήθηκε από την Ελλάδα στη Γραμματεία του ΟΗΕ και βεβαίως κρίθηκε απολύτως δεσμευτική με την απόφαση του ΔΔΧ της 5.12.2011.
Ας πάμε λοιπόν στην ουσία του θέματος, με γνώμονα την ακριβή καταγραφή των δεδομένων, την αλήθεια και το εθνικό συμφέρον».

Βωβή αντιπολίτευση…



Είπε ότι δεν θα πάει, αλλά μετά είπε ότι θα πάει, αλλά μετά είπε ότι - όταν θα πάει - δεν θέλει να ακουστεί και μετά πήγε και δεν ακουγόταν…
Με πρόσχημα το ταξίδι που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για συναντήσεις με… επενδυτές, η Ν.Δ. προανήγγειλε χτες την άρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό.
«Είναι ανεύθυνος ο τρόπος που χειρίζεται η κυβέρνηση το θέμα της ονομασίας», είπε η κ. Σπυράκη και πρόσθεσε ότι «δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση της αντιπολίτευσης, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες ερήμην της, και τώρα είναι πολύ αργά για ενημέρωση».
Στη συνέχει η αξιωματική αντιπολίτευση το ξανασκέφτηκε, με πηγές να εκφράζουν την αλλαγή γραμμής του κόμματος «για λόγους θεσμικής τάξης και σοβαρότητας», όπως δήλωσαν.
Τελικά ο Κυρ. Μητσοτάκης άφησε για λίγο τον γάμο με τους… επενδυτές και πήγε Μαξίμου, αφού πρώτα το επιτελείο του είχε συνεννοηθεί να μην υπάρξει ήχος στα βίντεο από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όπως διευκρίνισε το Μαξίμου με ανακοίνωσή του.
Θα είναι αυθαίρετο να υποθέσουμε ότι το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του κόμματος αλλά και ο πονοκέφαλος του επικείμενου συλλαλητηρίου έκαναν τον κ. Μητσοτάκη να σκεφτεί το γνωστό «τι θα πει ο κόσμος»; Να αρνηθεί, δηλαδή, να ακουστεί έστω και ένας τυπικός χαιρετισμός του με τον Αλ. Τσίπρα, έστω και μερικές φράσεις από αυτές τις «χλιαρές» που λέγονται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, μην τυχόν και εκληφθούν ως φιλική διάθεση και οικειότητα.
Είναι δυνατόν να σκέφτηκε έτσι ένας πολιτικός που ομνύει στην πολιτική συνεννόηση;
Είναι… Αν αναλογιστούμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως η λύση στο «Μακεδονικό» πρέπει να αναζητηθεί σε άλλη συγκυρία. Αν υπολογίσουμε πόσα γαλάζια στελέχη αντιτίθενται στα συλλαλητήρια, τα οποία κάποια άλλα στελέχη προπαγανδίζουν, αναγνωρίζοντάς τους μέγιστη πολιτική σημασία. Με πρώτο και καλύτερο φυσικά τον αντιπρόεδρο-προσωπική επιλογή, Άδ. Γεωργιάδη, που δήλωσε με παρρησία πως υποστηρίζει τις λαοσυνάξεις, αφού στόχος είναι να πέσει ο Τσίπρας…
Βωβή, λοιπόν, η εικόνα του αρχηγού της Ν.Δ. στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να μην εκτεθεί στα μάτια των ακραίων στοιχείων;
Η είδηση για τη… βουβαμάρα
Η Πειραιώς φαίνεται πως δεν είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τα φιλικά της ΜΜΕ για τη… βουβαμάρα.
Στον μεν ΣΚΑΪ αναρωτιόταν ο παρουσιαστής γιατί δεν υπάρχει ήχος στο βίντεο της ΕΡΤ, ενώ το protothema.gr έπεσε σε σχετική γκάφα.
Το site της εφημερίδας ανέφερε στον τίτλο της είδησης ότι η συνάντηση έγινε «χωρίς εικόνα και δηλώσεις», ενώ επέρριπτε και ευθύνες στην ΕΡΤ για τον τρόπο που έκανε την κάλυψη.

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Ο Ψωμιάδης σε ρόλο Ζορό και ο παραποιημένος ύμνος της ΝΔ


Το σερί των καλτ και αμφιλεγόμενων διαφημίσεων της γνωστής αλυσίδας συνεχίζεται, αυτή τη φορά με την συμμετοχή του Ψωμιάδη σε ρόλο Ζορό. Μάλιστα, τραγουδώντας παραποιημένο τον ύμνο της ΝΔ («Σε περιμένω να ρθεις και πάλι»), ο πρώην περιφερειάρχης και γραφικός πρωταγωνιστής των συλλαλητηρίων για το «Μακεδονικό», ήρθε για να... σώσει τις απόκριες. Σίγουρα πάντως, το πρώην γαλάζιο στέλεχος, «δεν σώζεται» από την αυτογελοιοποίηση:

Αυτή τη φορά το “Πρώτο Θέμα” δεν είχε συνεννοηθεί καλά με τον Κυριάκο – #Fake News κατά της ΕΡΤ


Φαίνεται ότι δεν είχαν μιλήσει σήμερα το πρωί στο τηλέφωνο από το “Πρώτο Θέμα” με τη Μαρία Σπυράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για αυτό προέβησαν σε μία πρωτοφανή δημοσιογραφική γκάφα, προσθέτοντας άλλο ένα fake news στη “βίβλο” των fake news του “Πρώτου Θέματος”.
Μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου για τις εξελίξεις στο «Μακεδονικό», αμέσως έγινε όπως ήταν φυσικό έκτακτη είδηση. Τα site το μετέδωσαν….αλλά για μια ακόμη φορά το «Πρώτο Θέμα» προσπάθησε να αποδομήσει την συνάντηση και να λανσάρει fake news. Το site της εφημερίδας σχολιάζοντας την συνάντηση των δυο ανδρών, ανέφερε στο τίτλο της είδησης ότι η συνάντηση έγινε ”χωρίς εικόνα και δηλώσεις”.
Στην συνέχεια επέρριψε ευθύνες στην ΕΡΤ καθώς όπως αναφέρει την στιγμή που συνήθως καλύπτει με κάμερα τις συναντήσεις αυτές από το εσωτερικό του Μαξίμου, δεν έδειξε εικόνα από τη συνάντηση. Βέβαια εικόνα μετέδωσε η ΕΡΤ, αλλά εκεί στο «Πρώτο Θέμα» δεν παρακολουθούν κατά πως φαίνεται…τις ενημερωτικές εκπομπές και κάνουν δική τους μετάδοση. Προφανώς και δεν περιμένουν να δουν τις εξελίξεις που στην συνέχεια τους διαψεύδουν, καθώς όπως ενημέρωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, υπήρχε και αίτημα του επιτελείου του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη να μην υπάρχει ήχος στη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό και όπως σημειώνεται το αίτημα έγινε αποδεκτό.

Άμεση απάντηση του Μαξίμου στο Μητσοτάκη: Αναμενόμενο ότι θα επέλεγε τον εύκολο δρόμο της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού


Άμεση ήταν η απάντηση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού στην κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, για το χειρισμό του ονοματολογικού από τον Αλέξη Τσίπρα.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:
Ήταν αναμενόμενο και προδιαγεγραμμένο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα επέλεγε τον εύκολο δρόμο της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού.
Η χώρα όμως έχει ανάγκη από ηγεσία αποφασισμένη να πορευθεί τον δύσκολο δρόμο, για να υπερασπισθεί τα εθνικά συμφέροντα κι όχι τον εύκολο που οδηγεί σε αδιέξοδα.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ασκήσει κριτική στους χειρισμούς του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στο θέμα της πΓΔΜ, μετά τη συνάντηση που όπως έλεγαν συνεργάτες του Κ.Μητσοτάκη διήρκεσε λίγο περισσότερο από μισή ώρα και έγινε σε ψυχρό κλίμα. Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι δεν ενημέρωσε το κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό, προσήλθε στη διαπραγμάτευση δίχως να έχει εξασφαλίσει καν την στήριξη του κυβερνητικού εταίρου, δίχασε τους Έλληνες, περιφρόνησε τους πολίτες που εκφράζουν πατριωτική τους ευαισθησία. Αντί να επιδιώξει ισχυρό εθνικό μέτωπο, επιδίδεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια. Τόνισε με νόημα, ότι “η ΝΔ υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με σθένος και αποτελεσματικότητα, ο βίος και η πολιτεία του κ. Τσίπρα δεν δίνουν εγγυήσεις ότι μπορεί να κάνει το ίδιο” και ότι οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα, ενώ επανέλαβε την περίφημη φράση ότι «δεν θα διχάσει τους Έλληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς».

Σκωπτική ανακοίνωση του Μαξίμου: Η απουσία … ήχου οφείλεται σε αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη …


Σε μια λακωνική … ανακοίνωση, προχώρησε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ενδεικτική της “καχυποψίας” και της αρνητικής προκατάληψης με την οποία προσήλθε στη συνάντηση για να ενημερωθεί από τον Πρωθυπουργό για το εθνικό ζήτημα του Μακεδονικού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης… Αναφέρει συγκεκριμένα το Γρ. Τύπου του Πρωθυπουργού ότι “η απουσία ήχου στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλεται σε χθεσινό αίτημα του επιτελείου του κ. Μητσοτάκη, το οποίο κι έγινε αποδεκτό” …

Απίστευτες γκριμάτσες Μητσοτάκη στη συνάντηση με τον Τσίπρα




Μπορεί η απουσία ήχου στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προκαλεί ερωτηματικά, μπορεί να ήταν “συνάντηση - σφηνάκι” όπως γράφτηκε ή ακόμα και “ξεπέτα”, το σίγουρο πάντως είναι ότι χάρισε μερικά ακόμα εξαιρετικά φωτογραφικά στιγμιότυπα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Απολαύστε υπεύθυνα:







Βιαζόταν να πάει στους Άραβες ο Μητσοτάκης και “ξεμπέρδεψε” γρήγορα με την υποχρέωση για το Μακεδονικό στο Μαξίμου! Συνάντηση “ξεπέτα” …


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη για το Σκοπιανό και την προκειμένου να ενημερωθεί ο πρόεδρος της ΝΔ για τις συνομιλίες Τσίπρα -Ζάεφ. Η συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν διάρκειας μόλις 40 λεπτών και ο πρόεδρος της ΝΔ έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να κάνει δήλωση.
Ο Κ. Μητσοτάκης όπως ενημέρωναν οι συνεργάτες του θα βρεθεί στη Βουλή όπου και αναμένεται να κάνει δηλώσεις. Η διάρκεια της συνάντησης και βιασύνη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που στην αρχή είχε αρνηθεί να προσέλθει για ενημέρωση επικαλούμενος προγραμματισμένο ταξίδι στα ΗΑΕ, αλλά μετά … υπαναχώρησε, αποτυπώνει το “ηλεκτρισμένο” κλίμα που επικρατεί, από πλευράς του Κυριάκου Μητσοτάκη …


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κο Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τις τελευταιες εξελίξεις στα εθνικά θέματα και τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ

Ο ΣΥΡΙΖΑ τιμά τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος



Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την καθιερωμένη από τον ΟΗΕ Διεθνή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, 27 Ιανουαρίου.


Ο ΣΥΡΙΖΑ τιμά την καθιερωμένη από τον ΟΗΕ Διεθνή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, 27 Ιανουαρίου, ως ημέρα αντιφασιστικής εγρήγορσης και κινητοποίησης.
Σε μια περίοδο που η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και ο νεοναζισμός σημειώνουν άνοδο σε πολλές της Ευρώπης, οι κοινωνίες οφείλουν να θυμούνται τα πρωτοφανή εγκλήματα των γερμανών εθνικοσοσιαλιστών, στο όνομα της φυλετικής καθαρότητας και άρνησης της πολυθρησκευτικότητας και πολυπολιτισμικότητας.
Ιστορικά, ο αντισημιτισμός ευθύνεται για μεγάλα πογκρόμ και «κυνήγια μαγισσών» εις βάρος των εβραίων . Ωστόσο με την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, το 1933, επιβλήθηκαν αντιλήψεις για την πλήρη εξόντωση των εβραίων, με αποτέλεσμα, το Ολοκαύτωμα που σε όλη την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου οδήγησε στην απώλεια έξι εκατομμυρίων ζωών.
Με την ευκαιρία της ημέρας αυτής, θυμόμαστε την προειδοποίηση της αριστεράς κατά τον μεσοπόλεμο ότι «φασισμός σημαίνει πόλεμος». Άρα η Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος πρέπει να είναι και αντιπολεμική ημέρα.
Η Ελλάδα είχε τα δικά της ολοκαυτώματα στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, την περίοδο 1941-44, με πρώτα θύματα τις εβραϊκές κοινότητες, ιδιαίτερα εκείνη της Θεσσαλονίκης, που είχε συνεισφέρει τα μέγιστα στην ανάδειξη της πόλης ως πολυπολιτισμικού κέντρου των Βαλκανίων, καθώς και κοιτίδας του εργατικού κινήματος, με την Φεντερασιόν. Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την βεβήλωση μνημείων του Ολοκαυτώματος ή εβραϊκών νεκροταφείων στη χώρα μας.
Ακόμα μία φορά να αντηχήσει στις κοινωνίες στο προσκήνιο το σύνθημα που υψώθηκε πάνω από τα ερείπια και την φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, «Ποτέ πια φασισμός – ποτέ πια πόλεμος».

Δεν κάνει πίσω η Ντόρα προβάλλει δεύτερη γραμμή στη ΝΔ! “Συνολική λύση πακέτο τώρα, για όνομα (erga omnes) και αλυτρωτισμό! 25 χρόνια βάρος για την Ελλάδα το θέμα των Σκοπίων”


“Θα είναι μείζον λάθος εάν η Ελλάδα παρασυρθεί σε σαλαμοποίηση για την λύση του προβλήματος με τα Σκόπια και δεν υπάρξει μια συνολική λύση ως πακέτο” ήταν η θέση που διατύπωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε ομιλία της στον Βόλο.
Για την κ.Μπακογιάννη “τα Σκόπια είναι ένα θέμα που ταλανίζει την πολιτική σκηνή για 25 χρόνια και είναι ένα βάρος για την χώρα μας. Το θέμα παραμένει ανοιχτό χάρη στην κυβέρνηση Καραμανλή, με την θέση του στο Βουκουρέστι, γιατί πέτυχε να διατηρηθεί το ζήτημα ζωντανό τόσο για το ΝΑΤΟ όσο και για την Ε.Ε.»
Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι «κακό είναι το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ομοιογένεια για το Σκοπιανό, αφού ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Άμυνας και ο υπουργός Εξωτερικών διατυπώνουν ο καθένας και μια διαφορετική θέση για το ζήτημα. Δεν αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο το όνομα, αλλά η ουσία βρίσκεται στις αλυτρωτικές τάσεις από την γένεση της γειτονικής χώρας. Πρέπει να βρεθεί ένα όνομα erga omnes και μέχρι τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεκίνησε το θέμα με απίστευτη επιπολαιότητα και μικροπολιτική στόχευση. Εμείς στην Ν.Δ. είμαστε μπετόν-αρμέ».

O εμίρης και ο κακομοίρης


«Ναι, ναι κοιτάξτε… στην αρχή αυτοί ήθελαν να γίνει συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, αλλά ύστερα ούτε εμείς αυτό δε θέλαμε, αυτοί είπαν μετά όχι θέλουμε να γίνει, ε και εμείς μετά ότι λέμε όχι δε θα γίνει μετά ήθελαν αλλά εμείς δε θέλαμε γιατί θα πηγαίναμε στα Αραβικά Εμιράτα, αλλά τελικά στο τέλος θα πάμε»… Δε βγάλατε νόημα; Ούτε και εμείς. Κάπως έτσι τα κατάφερε, πάλι, ο «πρόεδρος του Εδεσσαίκου» της πολιτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πως θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, για τις εξελίξεις στο «Μακεδονικό» και όσα συζητήθηκαν στο Νταβός. Η πρώτη ενημέρωση των συνεργατών του προέδρου της ΝΔ ήταν ότι ο πρόεδρος δε θα παρευρεθεί στο συμβούλιο καθώς «είναι αργά για ουσιαστική ενημέρωση», ενώ ταυτόχρονα ανακοινώθηκε το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ηνωμένα Αραβικά ΕμιράταΛίγα -στην κυριολεξία- λεπτά αργότερα, όμως έγινε γνωστό ότι τελικά ο πρόεδρος της ΝΔ θα παραστεί, με βαριά καρδιά, στο συμβούλιο και μετά θα ταξιδέψει στα Εμιράτα.
Δε θα μας κάνει καμία εντύπωση αν οι σύμβουλοι του προέδρου της ΝΔ τον συμβούλευσαν να πάει τελικά στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, αλλά να κρατήσει μουτράκια στον Τσίπρα. Είναι επίσης σίγουρο πως κάποιος εκ των 20 συμβούλων επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα του πρότεινε, όταν κάνει δηλώσεις μετά το συμβούλιο, να υπενθυμίσει ότι είναι πιο ψηλός απ’ τον πρωθυπουργό, έχει πτυχίο απ’ το Χάρβαρντ, σπίτι στο Παρίσι και καλύτερη καφετιέρα γερμανικής εταιρείας.
Το παιχνίδι, βέβαια, είχε ήδη χαθεί από χθες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όταν έκανε την πρωτοφανή δήλωση, ότι «η λύση (για το Μακεδονικό) να αναζητηθεί σε άλλη συγκυρία», που στην ουσία μεταφράζεται σε ας βρεθεί οποιαδήποτε στιγμή λύση, αλλά όχι απ’ τον Τσίπρα. Δεν είναι τυχαίο πως ο μόνος Ευρωπαίος που υποστήριξε τον πρόεδρο της ΝΔ ήταν ο ομόσταβλός του, ακραίος Γερμανός χριστιανοδημοκράτης, Μανφρέντ Βέμπερ, ο οποίος και έχει διακριθεί για τις ανθελληνικές θέσεις του στο ευρωκοινοβούλιο. Ο Τζιάνι Πιτέλα, επικεφαλής της ευρω-ομάδας των σοσιαλιστών, δήλωσε χαρακτηριστικά πως, «Υπάρχει επιτέλους μια πραγματική ευκαιρία να επιλυθεί το διχαστικό ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ. Θα ήταν τρομερό να χαθεί αυτό το ραντεβού με την ιστορία. Είναι ανεύθυνο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μάνφρεντ Βέμπερ εργάζονται για τη διαίρεση στην Ευρώπη, αντί για την πρόοδο και τη συμφιλίωση»
Η γερμανίδα πρόεδρος των Πρασίνων στη Γερμανία, Σκα Κέλερ, σχολίασε τις ακραίες θέσεις Μητσοτάκη – Βέμπερ, με ανάρτησή της στα ελληνικά, στο twitter:

Η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ήταν απλά θλιβερή… αν δεν ήταν θεσμική.
ΥΓ. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα πάει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να μιλήσει με αξιωματούχους και επενδυτές για την Ελλάδα ή για να βρει fund που θα αγοράσει τα χρέη της χρεοκοπημένης ΝΔ, που είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση;

Ο Πολάκης δεν άφησε την καταδίκη Μιχελάκη να “πέσει κάτω”: Αριστεία με τη σέσουλα!!! Κι έρχονται κι άλλα…


Σκωπτικά σχολίασε για άλλη μία φορά τις εξελίξεις με τους “άριστους” της ΝΔ ο Παύλος Πολάκης, με αφορμή αυτή τη φορά την καταδίκη του Γιάννη Μιχελάκη για παθητική δωροδοκία από τον επιχειρηματία Πάλλη.
“Πάρτε αριστεία με τη σέσουλα!!” σχολίασε ο αν.Υπουργός Υγείας, προειδοποιώντας ότι “έρχονται και άλλα πολύ μεγάλα…”

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

2015 - 2018: 3 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση


Με καυστικό τρόπο αντέδρασε το Μαξίμου στην “απρέπεια” της Γεννηματά: Δεν θα έβλαπτε περισσότερη εθνική υπευθυνότητα


«Η κα Γεννηματά πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη πολιτική δυσκολία για να προβαίνει σε ανακριβείς διαρροές υποτιθέμενων διαλόγων της με τον Πρωθυπουργό, πριν ακόμα προσέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου για ενημέρωση. Λίγο περισσότερη εθνική υπευθυνότητα σε τέτοια συγκυρία δεν θα έβλαπτε» …
Κυβερνητικός αξιωματούχος σχολιάζοντας την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών από το περιβάλλον της κ. Γεννηματά (αναφορικά με τα όσα διημείφθησαν κατά την τηλεφωνική επικοινωνία της προέδρου της ΔΗΣΥ με τον πρωθυπουργό για την οριστικοποίηση της συνάντησης για το Μακεδονικό), χαρακτήρισε υποτιθέμενους τους διαλόγους που διέρρευσαν, συνιστώντας παράλληλα στην πρόεδρο της ΔΗΣΥ περισσότερη εθνική υπευθυνότητα.

Το ΝΑΙ της Φώφης Γεννηματά στην αυριανή συνάντηση, οδήγησε τον Κυριάκο στην αλλαγή στάσης. Το πρωινό “θρίλερ” λεπτό προς λεπτό


Τεράστιο παρασκήνιο παίχτηκε πίσω από την “υποχώρηση” Μητσοτάκη και την αποδοχή της πρόσκλησης από τον Πρωθυπουργό να ενημερωθεί αύριο (όπως και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί) για την εξέλιξη του εθνικού θέματος με τα Σκόπια! 
Πιο συγκεκριμένα, ενώ στις 12.30′ από το Μοσχάτο διέρρευσε η αρχική πληροφόρηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα πήγαινε στο Μαξίμου το Σάββατο για να ενημερωθεί από τον Τσίπρα, έπεσε τηλεφώνημα από την Χαρ. Τρικούπη, ότι η Φώφη Γεννηματά είχε ήδη αποδεχτεί την πρόσκληση του Πρωθυπουργού και μάλιστα το ραντεβού είχε οριστεί στις 12,30′! 
Αποτέλεσμα ήταν μίση ώρα αργότερα κατά τις 1.00 μ.μ. να γίνει γνωστό ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχεται την πρόσκληση. 
Αυτό έγινε για να μην “απομονωθεί” ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς! 
Ενώ και η πρόταση της Φώφης Γεννηματά για Σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, εκτιμάται ως ένα “δωράκι” προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να έχει περιθώριο ελιγμών αύριο το μεσημέρι απέναντι στους δημοσιογραφους, σχετικά με τη θέση της ΝΔ, όταν θα βγαίνει από τη συνάντηση με τον Τσίπρα…
Πιο συγκεκριμένα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας με την Φώφη Γεννηματά. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από την πρόεδρο της ΔΗΣΥ να συναντηθούν προκειμένου να την ενημερώσει για τις εξελίξεις στο πεδίο της διαπραγμάτευσης για το Μακεδονικό, με το ραντεβού να ορίζεται για τις 12:30, το Σάββατο.
Η κ. Γεννηματά ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να διεξαχθεί το προσεχές διάστημα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.
Ειναι αυτονόητο, λένε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ότι η κ. Γεννηματά θα πάει αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 12.30 το μεσημέρι, γιατί λειτουργεί θεσμικά.

Ένοχος για παθητική δωροδοκία ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης



Σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης και ο επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης, σύμφωνα με το  koutipandoras.gr. Το δικαστήριο τους έκρινε αμφότερους ένοχους, τον πρώτο για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και τον δεύτερο γι’ αυτό της ενεργητικής.
Παράλληλα τους επιβλήθηκε ποινή στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων τους για έναν χρόνο, ενώ τους επιβλήθηκε παρεπόμενη χρηματική ποινή ύψους 3.500 ευρώ στον καθένα. Και στους δύο κατηγορούμενους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, πράγμα που είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας της έδρας μόνο όμως για τον Γιάννη Μιχελάκη.
Ο Γιάννης Μιχελάκης, όπως είχε αποκαλύψει με διαδοχικά ρεπορτάζ του το περιοδικό Hot Doc και το koutipandoras.grκατηγορείτο ότι έλαβε χρήματα από το υπόδικο Αναστάσιο Πάλλη ο οποίος είχε υπάρξει και μέτοχος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» προκειμένου να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο, καταθέτοντας ερώτηση υπέρ των συμφερόντων του. Ο Γιάννης Μιχελάκης εμφανίζεται να είχε εισπράξει το ποσό των 7.000 ευρώ.

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης

Η εμπλοκή του Γιάννη Μιχελάκη στην υπόθεση, προέκυψε έπειτα από έρευνες των αρχών στο σπίτι και το πολεμικό μουσείο του Αναστάσιου Πάλλη, απ’ όπου μεταξύ άλλων, κατασχέθηκε το αρχείο του επιχειρηματία. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονταν χειρόγραφες σημειώσεις του, στις οποίες εμφανιζόταν το όνομα του βουλευτή τότε Γιάννη Μιχελάκη και δίπλα το ποσό των 7.000 ευρώ, το οποίο ο υπουργός εμφανιζόταν να έλαβε προκειμένου να καταθέσει ερώτηση υπέρ των συμφερόντων του Πάλλη και κατά εκείνων του Βίκτορα Ρέστη, με τον οποίο ο Πάλλης είχε αντιδικία.
Εντοπίστηκε παράλληλα προσχέδιο ερώτησης, την οποία είχε γράψει ο ίδιος ο Πάλλης, σε χαρτί που φέρει τη σφραγίδα του και το οποίο, όπως φαίνεται, έδωσε ο ίδιος στον Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος με τη σειρά του την κατέθεσε, ελαφρώς αλλαγμένη, στη Βουλή. Βρέθηκε τέλος, κοινοβουλευτική ερώτηση του έτερου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιου Νταβλούρου, σχετική με εμπλοκή του Πάλλη στο σκάνδαλο εξαπάτησης του ΟΤΕ, η οποία είχε σταλεί στον επιχειρηματία από αριθμό FAX ο οποίος ανήκει στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά τη μαρτυρία συνεργάτη του Αναστάσιου Πάλλη, ο οποίος κατέθεσε ενόρκως στις εισαγγελικές αρχές, ότι ο Γιάννης Μιχελάκης είχε βρεθεί στο σπίτι του Πάλλη στις 5 ή 6 Φεβρουαρίου 2013 και ότι ο ίδιος, κατόπιν εντολής του εργοδότη του, είχε τοποθετήσει σε φάκελο 7.000 ευρώ, με σκοπό αυτά να παραδοθούν, κατά την εκτίμησή του, στον τότε βουλευτή της ΝΔ.

Έκρυβαν επί μήνες τη δικογραφία για να μην πάει στη Βουλή

Το Hot Doc αποκάλυψε την υπόθεση τον Απρίλιο του 2014 κι ενώ η δικογραφία κατά του Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος τότε ήταν βουλευτής της ΝΔ, βρισκόταν καταχωνιασμένη σε κάποιο συρτάρι του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο Άρειος Πάγος είχε ήδη καταλήξει από τον Φεβρουάριο του 2014 πως η Βουλή όφειλε να συζητήσει την άρση ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη ώστε να δικαστεί για τη δωροληψία. Ωστόσο ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου καθυστερούσε τη διαβίβασή της.
Στις 8 Απριλίου 2014, δύο ημέρες πριν το Hot Doc αποκαλύψει την ύπαρξη δικογραφίας κατά του Γιάννη Μιχελάκη και αφού το γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης είχε ενημερωθεί από τη δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικού για το ρεπορτάζ, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, έκανε το αδιανόητο. Επέστρεψε, κατά παράβαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, τη δικογραφία στον Άρειο Πάγο, ζητώντας τον επανέλεγχο της νομικής βασιμότητας της κατηγορίας.
Στο έγγραφό του προς τον αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου, Ιωάννη Σακελλάκο, μάλιστα, σημείωνε ότι δεν υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης, και παραδεχόταν ότι δεν έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα, όπως πράγματι συμβαίνει αφού βάσει του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, ο ρόλος του υπουργού Δικαιοσύνης είναι τυπικός και μοναδική του αρμοδιότητα είναι να διαβιβάσει την όποια δικογραφία στη Βουλή, δεδομένου και του γεγονότος ότι ήδη την έχει ελέγξει το ανώτατο δικαστήριο της χώρας.
Η απάντηση του Αρείου Πάγου στο -ομολογουμένως- πρωτόγνωρο αίτημα του Χαράλαμπου Αθανασίου ήταν αφοπλιστική και εξέθετε τον υπουργό Δικαιοσύνης. Στο νέο διαβιβαστικό του προς τον Χαράλαμπο Αθανασίου, ο αντιεισαγγελέας Σακελλάκος σημείωνε: «Σας (επανα)διαβιβάζουμε τη δικογραφία και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, καθόσον πριν από την αρχική διαβίβασή της είχαμε ήδη προβεί στον υπό του άρθρου 83 του Κανονισμού της Βουλής επιβαλλόμενο έλεγχο, και ως εκ τούτου αρμόδια για τα περαιτέρω είναι η Βουλή των Ελλήνων».
Κατόπιν αυτής της απάντησης ο υπουργός Δικαιοσύνης αποφάσισε, μετά από αδράνεια σχεδόν τριών μηνών, να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή στις 30 Απριλίου, απέστειλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης αίτημα, προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή «ό,τι σχετικό υπάρχει στα χέρια των δικαστικών λειτουργών». Την ίδια στιγμή ο Γιάννης Μιχελάκης ο οποίος σήμερα καταδικάστηκε, μιλούσε για συκοφαντίες και κατέθετε μηνύσεις και αγωγές κατά του Hot Doc και του Κώστα Βαξεβάνη.

Ο Σημίτης φέρεται να είχε συμφωνήσει μυστικά στο όνομα … «Μακεδονία-Σκόπια»! Τι αποκάλυψε ο Ζάεφ στον Τσίπρα στο Νταβός!


Ο Κώστας Σημίτης, όπως αναφέρει σε σημερινή της έκδοση η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, φέρεται να είχε αποδεχθεί μυστικά συγκεκριμένο όνομα το οποίο «πέταξε» στο τραπέζι και ο Ζόραν Ζάεφ κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.
Αυτό δεν είναι άλλο από το «Μακεδονία-Σκόπια» που όπως τόνισε ο Ζάεφ στον Έλληνα πρωθυπουργό το είχαν αποδεχθεί άλλες ελληνικές κυβερνήσεις στο παρελθόν.
Ειδικότερα, η εφημερίδα παραθέτει ένα «καυτό» απόσπασμα από το βιβλίο του τότε Έλληνα πρέσβη μας στον ΟΗΕ και διαπραγματευτή με την πΓΔΜ, Χρήστο Ζαχαράκη. Σε αυτό, γίνεται αναφορά στο παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων για το όνομα από το 1996 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 1998.
Πιο συγκεκριμένα, ο Χρήστος Ζαχαράκης γράφει στο βιβλίο του «Άκρως απόρρητο, ειδικού χειρισμού» (Λιβάνης, 2008) για συναντήσεις του με τον κ. Σημίτη τον Μάρτιο του 1996, τον Σεπτέμβριο του 1997 και τον Φεβρουάριο του 1998 τα εξής:
«Του επεσήμανα ότι κατά σειρά προτιμησιακής προτεραιότητος προηγούνται τά ονόματα χωρίς τόν όρο «Μακεδονία» ή παράγωγο του, όπως Δημοκρατία του Βαρδάρη, Δημοκρατία των Σκοπίων καί Βαρδανία. Άκολουθοΰν τά σύνθετα ονόματα μέ χρήση του όρου «Μακεδονία», βάσει του έθνοτικοΰ κριτηρίου (Σλαβομακεδονία, Σλαβομακεδονική Δημοκρατία) ή του γεωγραφικού κριτηρίου (Μακεδονία του Βαρδάρη, Μακεδονική Δημοκρατία του Βαρδάρη, Μακεδονία των Σκοπίων, Μακεδονική Δημοκρατία των Σκοπίων, Βόρειος ή Άνω Μακεδονία) ή, τέλος, του χρονικού κριτηρίου (Νέα Μακεδονία, Νεομακεδονία, Νεομακεδονική Δημοκρατία, Δημοκρατία Νέας Μακεδονίας), ενώ θά πρέπει, κατά τήν γνώμη μου, νά αποκλεισθούν οί όροι «Δημοκρατία τής Μακεδονίας/Σκόπια» ή «Σκόπια».
«Ό Πρωθυπουργός μέ άκουσε μέ ενα ελαφρώς σαστισμένο ϋφος καί μέ άφησε νά αντιληφθώ ότι, άν καί θά ήθελε νά «απαλλαγεί» άπό τό όλο θέμα, εντούτοις αισθάνεται ανασφαλής, εν όψει τής γνωστής αποφάσεως του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, ύπό τόν Κ. Καραμανλή, άλλά καί των πιθανών αντιδράσεων στήν Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ.
«Γιά τό δεύτερο, δέν μου έπεφτε λόγος, άλλά γιά τό πρώτο του υπέδειξα ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί άρχηγοί έχουν είτε άποβιώσει είτε άποσυρθει άπό τήν ενεργό πολιτική σκηνή, πλήν τής κυρίας Παπαρήγα, ή οποία καί ήταν ή μόνη άντίθετη προς τή σχετική άπόφαση!
«Ό Σημίτης δέν σχολίασε, άλλά συμφώνησε μέ τόν Πάγκαλο νά εκθέσω τήν κατάσταση στήν Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, άν καί ό Θέμελης εξέφρασε φόβους γιά άκριτομυθίες άπό τά μέλη της, ενώ, γενικότερα, εισηγήθηκε νά προχωρήσουμε στή διαπραγμάτευση χωρίς, όμως, νά φαίνεται ότι έλαβε άποφάσεις ο Πρωθυπουργός, σέ περίπτωση αλλαγής πολιτικής!
»Τέλος, ό Πρωθυπουργός, θέλοντας, προφανώς, νά πιαστεί άπό κάπου, ζήτησε άπό τόν Πάγκαλο νά του φέρει τούς υπηρεσιακούς φακέλους μέ τίς παλαιότερες άπόψεις του Κάρ. Παπούλια περί άποδοχής του σύνθετου ονόματος! […]
«Ό Πάγκαλος επιβεβαίωσε, ενώπιον όλων τών παρισταμένων, τή σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού καί, μετά τή λήξη τής τηλεφωνικής συνομιλίας, μου έδωσε οδηγίες νά άνακοινώσω στον Vance ότι ή ελληνική κυβέρνηση άποδέχεται τήν προτασή του.
«Πιστός στήν άρχή πού έχω τηρήσει από χρόνια, απηύθυνα πάραυτα επίσημο επιβεβαιωτικό τηλεγράφημα στόν ΥΠΕΞ, τό όποιο παρέλαβε ιδιοχείρως ό Β. Παπαϊωάννου, ότι, σύμφωνα μέ τίς σημερινές προφορικές οδηγίες του, κατόπιν καί τής σχετικής τηλεφωνικής συνεννοήσεώς του μέ τον Πρωθυπουργό, προτίθεμαι νά άνακοινώσω, αύριο, στόν Vance ότι ή ελληνική κυβέρνηση άποδέχεται, κατ’ άρχήν, τήν πρότασή του προς τό Σ.Α. περί «R.M./ Skopje».!…].
«Ανακεφαλαιώνοντας, ό Σημίτης μου έδωσε οδηγίες νά άπορρίψω τήν πρόταση Vance-Nimetz, νά δηλώσω ότι ή ελληνική πλευρά είναι διατεθειμένη νά συζητήσει τήν πρόταση του Vance περί ενός ονόματος μέ τόν όρο R.M./ Skopje καί, σέ περίπτωση αδιεξόδου, νά προτείνω άναστολή τών διαπραγματεύσεων για ένα εξάμηνο».

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...