Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

“Βόμβα” στην Εξεταστική!!! Συναλλαγές με το Ερρίκος Ντυνάν είχε ο αδελφός του Άδωνη Γεωργιάδη, την περίοδο που εκείνος ήταν υπουργός!!!



Στην Επιτροπή έφτασε μηχανογραφημένος κατάλογος με τους προμηθευτές του Ντυνάν, αλλά και κατάλογος για τις αποζημιώσεις σε μέλη του Δ.Σ. από το 2006 έως το 2014. Ανάμεσα σε αυτούς και οι εκδόσεις Γεωργιάδη του αδελφού του αντιπροέδρου της ΝΔ και τέως υπουργού Υγείας.
Ανάμεσα στις συναλλασσόμενες εταιρίες εντοπίζονται ΜΜΕ, αλλά και το όνομα «Γεωργιάδης Αθ. Λεωνίδας», του αδελφού του αντιπροέδρου της ΝΔ και τέως υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Οι συναλλαγές φέρονται να έγιναν τα έτη 2013 – 2014, επί υπουργείας Γεωργιάδη. Άδιευκρίνιστο παραμένει … τι είδους συναλλαγές είχε, με το Νοσηλευτικο Ιδρυμα, ένας εκδοτικός Οίκος συγγραμμάτων!!! Μάλιστα την περίοδο που ο αδελφός του ιδιοκτήτη ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος του Ερρίκος Ντυνάν, και εξέχων μέλος της τότε κυβέρνησης, ενώ το Ίδρυμα ήταν ήδη με το ένα πόδι στον γκρεμό της χρεοκοπίας…«Γεωργιάδης Αθ. Λεωνίδας» αναγράφεται στον κατάλογο του «Ερρίκος Ντυνάν» μαζί με την περιοχή που έχει έδρα η επιχείρηση, όπως επίσης σημειώνεται το ΑΦΜ και το τηλέφωνο της εταιρίας «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ».
Στον κατάλογο, όπως επισήμανε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Γκιόλας, δεν αναγράφονται ούτε τα ποσά, ούτε το είδος της συναλλαγής προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το τι είδους υπηρεσίες παρασχέθηκαν στο Ερρίκος Ντυνάν από τις εκδόσεις Γεωργιάδη.

Στο “μικροσκόπιο” Εισαγγελικής έρευνας ο Σημίτης για μίζες του συστήματος C4i !!!



Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς έχουν μπει οι καταγγελίες πρώην κορυφαίου στελέχους Γαλλικής εταιρείας, σύμφωνα με τις οποίες, αφήνονται υπόνοιες χρηματισμού ακόμη και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για την υπογραφή της σύμβασης του C4i, σύμφωνα με δημοσίευμα του real.gr
Όπως αναφέρει αναλυτικά το ρεπορτάζ της Άννας Κανδύλη στο real.gr:
Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς έχουν μπει οι καταγγελίες πρώην κορυφαίου στελέχους Γαλλικής εταιρείας, σύμφωνα με τις οποίες, αφήνονται υπόνοιες χρηματισμού ακόμη και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για την υπογραφή της σύμβασης του c4i.
Η Εισαγγελία άνοιξε προ ολίγων ημερών δικογραφία μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία δόθηκε εξ αφορμής σχετικών δημοσιευμάτων.
Σύμφωνα με αυτά, η ελληνική δικαιοσύνη έχει στα χέρια της από το 2006, κατάθεση ενώπιον των Γαλλικών εισαγγελικών αρχών του Μισέλ Ζοσεράν, πρώην προέδρου της εταιρείας Thales Engineering & Consulting, η οποία ανέλαβε τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού.
Ο Ζοσεράν είχε ισχυριστεί -πέραν των καταγγελιών του για παράνομες πληρωμές στον τότε υπουργό Άμυνας για τις φρεγάτες- ότι ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας που αντιπροσώπευε την Thales στην Ελλάδα είπε πως έχασαν τη σύμβαση για το σύστημα C4I που αφορούσε στην ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, επειδή η ανταγωνίστρια εταιρία Saic υποστηριζόταν από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ την περίοδο 2001-2009, Ντικ Τσένεϊ.
Επιπλέον, ο αντιπρόσωπος είχε υποστηρίξει ότι « χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό». Εν ολίγοις έβαλε στο «κάδρο» τον Κώστα Σημίτη, επί πρωθυπουργίας του οποίου υπεγράφη η σχετική σύμβαση. Η συγκεκριμένη κατάθεση περιλαμβάνεται στο αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλαν οι γαλλικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνάς τους για τυχόν διαφθορά στην Γαλλική εταιρεία.

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

«Για να δουλέψει, πόσα ήθελε;»!!! Και ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά ανάμεσα στις αργομισθίες του Ερρίκος Ντυνάν!!!


«Για να δουλέψει, πόσα ήθελε;» ήταν μια εύστοχη απορία που ακούστηκε στην Επιτροπή. Τον σύζυγο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά καταγγέλλει στην Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία ο Λυκούργος Λιαρόπουλος ο οποίος ήταν στενός συνεργάτης του Ανδρέα Λοβέρδου!!! 
Είναι άλλη μία απόδειξη πως ο ένας κρατάει τον άλλο στο ΠΑΣΟΚ!!!
«Υπάρχουν άτομα τα οποία πληρώνονται κανονικά με τον μηνιαίο μισθό τους, αλλά δεν έγινε αντιληπτό το διακριτό έργο τους το νοσοκομείο και δεν φαίνεται ότι προσέρχονται κανονικά στο νοσοκομείο» σημειώνεται αρχικά στην έκθεση του υψηλά αμειβόμενου συμβούλου του «Ντυνάν», Λυκούργου Λιαρόπουλου, και προστίθεται:«Προτείνουμε την άμεση διακοπή της καταβολής των μισθών και την επανεκτίμηση της σκοπιμότητας παραμονής τους στον οργανισμό με άλλης μορφής συνεργασία ή διακοπή της συνεργασίας τους».
Ακολουθούν τα ονόματα 9 αργόμισθων μαζί με τους παχυλούς μισθούς που λάμβαναν. «Άννα Παναγιωταρέα, Σύμβουλος Γραφείου Τύπου, 3.000 ευρώ» είναι το πρώτο από τα ονόματα. «Πιερουτσάκος Ιωάννης, (Παιδίατρος, Μαιευτικό), 3.500 ευρώ» αναγράφεται στη λίστα και πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ και γ.γ. του υπουργείου Υγείας επί Αβραμόπουλου, ενώ ανάμεσα στα λοιπά ονόματα εντοπίζεται και αυτό του Ανδρέα Τσούνη. Ο οδοντίατρος – επιστημονικός σύμβουλος έπαιρνε 2.500 ευρώ για να μην εργάζεται -σύμφωνα με την έκθεση Λιαρόπουλου- και πρόκειται για το σύζυγο της Φώφης Γεννηματά. 

Όταν έγινε αναφορά του ονόματος του συζύγου της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική Επιτροπή, η Εύη Χριστοφιλοπούλου άρχισε να ωρύεται λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Γεννηματά δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί σας και έχετε πρόβλημα». «Πρόβλημα έχουν οι προβληματικοί» απάντησε δηκτικά ο Σπύρος Λάππας. Η εισηγήτρια της ΔΗΣΥ κατέθεσε και επιστολή σύμφωνα με την οποία αποδεικνύεται ότι δεν υπήρξε αργομισθία.

“Με εντολή Μητσοτάκη” οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζουν την απεργία!!! Καθοριστική η ψήφος της ΔΑΚΕ στην απόρριψη της πρότασης της κυβέρνησης!!!


Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε την ΝΔ ότι με εντολή του κ Μητσοτάκη η ΔΑΚΕ υποστήριξε στη συνεδρίαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με σκοπό τη προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων στη καθαριότητα και η ΝΔ, πρόσθεσε, έχει τεράστια ευθύνη για τη στάση της αυτή. Όπως είπε ο υπουργός στον Alpha σε πάρα πολλούς δήμους γίνεται αποκομιδή των σκουπιδιών ενώ στην Αθήνα μετά την αναστολή της απεργίας της ΠΟΠ- ΟΤΑ το πρόβλημα δεν είναι τόσο έντονο, ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι μέχρι την Πέμπτη θ αρχίσει να αποκλιμακώνεται η κατάσταση…
Νωρίτερα οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν έκαναν δεκτή τη βελτιωτική πρόταση που τους παρουσίασε ο το πρωί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με συνέπεια η απεργία να συνεχίζεται εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών, με τα σκουπίδια σε κάθε γειτονιά να σχηματίζουν λόφους και τους ειδικούς να προειδοποιούν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη Δημόσια Υγεία.
Κατόπιν της απόφασης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, συνεχίζονται οι αποκλεισμοί στα αμαξοστάσια των δήμων και στους ΧΥΤΑ, ενώ θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη 24ωρη πανελλαδική απεργία την προσεχή Πέμπτη, οπότε θα επανακαθοριστεί η περαιτέρω στάση της Ομοσπονδίας.
“Συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό, όμως οι κάποιες βελτιωμένες προτάσεις που έγιναν από την κυβέρνηση δεν λύνουν το πρόβλημα διότι πιστεύουμε ότι η τροπολογία που κατεβάζει η κυβέρνηση θα έχει απολύσεις”, ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Νίκος Τράκας.Συμπλήρωσε επίσης πως “συνεχίζουμε μέχρι την Πέμπτη. Δίνουμε τη μάχη για να περάσει η πρόταση που έχουμε καταθέσει στην κυβέρνηση και μετά την απεργιακή κινητοποίηση θα συνεδριάσει ξανά η εκτελεστική επιτροπή”.Ο Νίκος Τράκας συμπλήρωσε ότι το προσωπικό ασφαλείας που πραγματοποιηθεί τη αποκομιδή των απορριμμάτων θα αυξηθεί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης του “δημοκρατικού ευρωπαϊκού τόξου”!!! Αποθέωση από το site της ΧΑ μετά το χθεσινό “ξέπλυμα” που της έκανε!!!


Στην πρώτη σελίδα του ιστότοπου που εκφράζει την γραμμή της Χρυσής Αυγής, φιλοξενείται με αποθεωτικούς τίτλους, η χθεσινή δήλωση του προέδρου (;) της ΝΔ, στην αμερικανική πολιτική ιστοσελίδα Politico, όπου κυριολεκτικά “ξεπλένει” τη ΧΑ και την ακροδεξιά … 




Λίγες ώρες αργότερα το κόμμα της ΧΑ έδειξε ότι πήρε το “μήνυμα” από τον πρόεδρο της ΝΔ και συντάχθηκε πλήρως με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη στην προσπάθεια υπεράσπισης ενός επιχειρηματία, στη Βουλή,σε υπόθεση που έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Και λίγο πιο μετά η “αποθέωση” για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήρθε στον ιστότοπο που εκφράζει τη γραμμή της ΧΑ…
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο η Φωφη Γεννηματά, ο Ευ Βενιζέλος, το Ποτάμι, ο Βασ. Λεβέντης αλλά και το σύνολο της δήθεν διανόησης (πχ Χωμενίδης, Ράμφος κλπ) αλλά και τη “ακαδημαϊκής κοινότητας”, στην Ελλάδα, τον θεωρούν ως εκφραστή του “δημοκρατικού ευρωπαϊκού τόξου”, φαίνεται ότι ξέχασε (ή δεν τον συμφέρει στην παρούσα να θυμάται) από ποια πλευρά ήταν τα θύματα Λαμπράκης, Πέτρουλας, Κομνηνός, Κουμής, Κανελλοπούλου, Καλτεζάς, Τεμπονέρας, Γρηγορόπουλος, Φύσσας!!! 
Αλλά και ποια πλευρά ευθύνεται για τον θάνατό τους… Εμείς πάλι όχι!!! 
Υποσχόμαστε να μην ξεχάσουμε, αυτό το πρωτοσέλιδο 
ΥΓ Μπράβο στον Μητσοτάκη. Το λέει και η Χρυσή Αυγή: “Θα έχει επίπτωση και στη δίκη”.

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Αρνήθηκε να προσέλθει στην Εξεταστική της Βουλής ο Γ. Παπαντωνιου!!! Απέστειλε επιστολή, στη Δικαιοσύνη τον παραπέμπει το Σώμα!!!


Μέσω επιστολής στον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τις μίζες των εξοπλιστικών, επιχειρεί να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίου δεν θα παραστεί στη σημερινή της συνεδρίαση, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου. Ο Γιάννος Παπαντωνίου μπορούσε να παραστεί είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω συνηγόρου είτε μέσω υπομνήματος. Τελικά ο ίδιος αποφάσισε να απαντήσει με επιστολή προς τον πρόεδρο της επιτροπής Νίκο Παρασκευόπουλο, με την οποία γνωστοποιεί πως δεν θα παρευρεθεί στη σημερινή συνεδρίαση.
Όπως δηλώνει στην επιστολή, «δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη, ή ίχνος στοιχείου, στις υπό εξέταση δικογραφίες για ενέργειες ή παραλείψεις μου που θα μπορούσαν να εκληφθούν ως έστω ελάχιστα αποκλίνουσες από την αυστηρή τήρηση της νόμιμης υπηρεσιακής διαδικασίας».
Επιχειρώντας να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μην παρεβρεθεί, σημειώνει πως «το γεγονός ότι επιλέξατε να μην εξετάσετε την ουσία της υπόθεσης –για ενδεχομένως εύλογους νομικούς λόγους- καθιστά την συμμετοχή μου άνευ αντικειμένου. Θα ήταν, ασφαλώς προτιμότερο, για τη διαφύλαξη του κύρους του Κοινοβουλίου, αν αυτοί οι νομικοί λόγοι είχαν ληφθεί υπόψη πριν η κυβερνητική πλειοψηφία αποφασίσει, με τυμπανοκρουσίες, να συγκροτήσει την Επιτροπή».
Σε κάθε περίπτωση, η επιτροπή αναμένεται απόψε να συζητήσει το πόρισμά της, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας του και αναμένεται να είναι κοινό.
Μέσα στις επόμενες μέρες μάλιστα, το πόρισμα θα συζητηθεί και θα ψηφισθεί από την Ολομέλεια της Βουλής.
Όπως όλα δείχνουν, η Ολομέλεια θα παραπέμψει το φάκελο με όσα στοιχεία έχει συλλέξει στην τακτική Δικαιοσύνη.

“Η Φ. Γεννηματά προετοιμάζει μία συνεργασία με τη ΝΔ”!!! Ποιος το είπε…


Μιλώντας στον Realfm 97,8 και σχολιάζοντας τη δήλωση της Φώφης Γεννηματά με την οποία απορρίπτει την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για προοδευτική συγκυβέρνηση μετά το τέλος των μνημονίων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Π. Κουρουπλής) τόνισε: «Ο πιο σκληρός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ τι άλλο περισσότερο θα μπορούσε να πει; Δεν ξέρω εάν αυτό που λέει η κ. Γεννηματά ανταποκρίνεται στον δημοκρατικό κόσμο. Η κ. Γεννηματά αυτήν τη στιγμή, με αυτό που λέει, προετοιμάζει μία συνεργασία με τον κ. Μητσοτάκη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεπλένει τη Χρυσή Αυγή!!! Σα να μην υπήρξε Παύλος Φύσσας δηλώνει στο Politico ότι “τη βία την ασκεί μόνον η Αριστερά”!!!


Το πραγματικό του πρόσωπο και το πραγματικο ακροδεξίο πολιτικο προφίλ της ΝΔ με την οποία σχεδιάζει να επανέλθει στην εξουσία, κατέδειξε περίτρανα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεντευξή του στην ξένη πολιτικη επιθεώρηση Politico , όπου υιοθετώντας ανοιχτά την ακροδεξιά ατζέντα του αντιπροέδρου του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη, του πρώην προέδρου του κόμματος και πρωην προέδρου της ακραιας εθνικιστικής Πολιτικής Άνοιξης, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στελεχών όπως ο Μακης Βορίδης, ο Δημ Σταμάτης και άλλοι, επιχειρεί το “ξέπλυμα” της Χρυσής Αυγής!!!



Συγκεκριμένα ο προεδρος της ΝΔ απαντωντας σε σχετικο ερώτημα αναφορικά με την επιρροή της ακραίας ΧΑ στην ελληνική κοινωνία , ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού αποφαίνεται ότι “δεν αποτελεί κίνδυνο…” την χαρακτηρίζει ως “ανύπαρκτη και περιθωριοποιημένη” (παρά το οτι ακομα και οι γνωστοι ελεγχομενοι δημοσκόποι της Πειραιώς την παρουσιάζουν σταθερά ως τριτη πολιτικη δύναμη στο πολιτικο σκηνικο). Μάλιστα δεν διστάζει να προχωρήσει σε μια υβριστικη για την μνημη του δολοφονημενου Παυλου Φυσσα, δήλωση, προς το αμερικανικο δίκτυο όπου ο προεδρος της ΝΔ “κλείνει το μάτι” στους οπάδούς της ΧΑ, καταγγέλοντας ότι ” η μοναδική βία που εκδηλώνεται τα … τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, προέρχεται αποκλειστικά από την … Αριστερά!!!” . Ντροπή μονον για την άθλια και εξυβριστική για τον Παύλο Φύσσα και τη μητέρα του, ακροδεξιά συκοφαντική για τον λαό, δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη !!!

Στο Μέγαρο Μαξίμου καλεί αύριο ο Αλέξης Τσίπρας, τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ!!!


Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απηύθυνε πρόσκληση στους εκπροσώπους της ΠΟΕ – ΟΤΑ για συνάντηση την Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 και ώρα 10 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να βρεθεί λύση όσον αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες.

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Από #paraititheite έγιναν #exafanisteite!!! Που χάθηκαν οι διοργανωτές;


Τι έγινε ωρέ; 
Τρεις κι ο κούκος (ακόμη και αυτός αμφισβητείται) στην πολυδιαφημισμένη συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε» και μόκο τα συστηματικά ΜΜΕ, Σκάι και λοιπά. Βουλωμένο στόμα έχουν και τα σόσιαλ μίντια όπου το πάνω χέρι το έχουν τα πληρωμένα τρολάκια.
Σκεφθείτε μόνο μία στιγμή αν τα “φιλόδοξα” παιδάκια, με τη στήριξη του αντιπροέδρου της ΝουΔούλας Γεωργιάδη, είχαν καταφέρει να μαζέψουν μερικές χιλιάδες έστω νοματαίους (αντί αυτό το αγράμματο ασκέρι ολίγων δεκάδων)… Σκεφθείτε τις ουρανομήκεις κραυγές, τα «φύγετε τώρα», «κάντε εκλογές σήμερα», «χαμένοι», «άθλιοι» , κοκ.
Τώρα;
Μούγκα στη στρούγκα. «Εξαφανισμένοι» οι “εθνεγέρτες” Τατσόπουλος, Χειμωνάς και λοιπά παλλικάρια…
Για λίγο βέβαια.
Γιατί δεν μαθαίνουν.
Σε λίγο θα βρούνε κάτι άλλο να σκούζουν.
Σαν τα “κακά σκυλιά”…

Σχέδιο πτώσης της κυβέρνησης με τα σκουπίδια!!! Ανεξήγητη η άρνηση των συνδικαλιστών!!! Ετερόκλητες συμμαχίες στο παρασκήνιο!!!


Κάποιο πολύ ύποπτο και πολύ όζων παιχνίδι παίζεται με τα σκουπίδια και τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ!!! 
Απόφαση να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα στους ΟΤΑ έλαβε η ΠΟΕ – ΟΤΑ, ενώ λίγο νωρίτερα η ΠΟΠ-ΟΤΑ είχε αποφασίσει αναστολή της αποχής!!! 
Εδώ και τώρα 15.000 μόνιμες προσλήψεις!!! 
Όσες δεν έγιναν στα 7 Χρόνια των μνημονίων!!!! 
(Εδώ να τονιστεί ότι για 4,5 χιλ. προσλήψεις στην Υγεία η κυβέρνηση έχει φτύσει αίμα!!!) 
Κι ενώ το ΕΣ επισείει από πάνω τους τη Δαμόκλειο σπάθης της νεοφιλελε τύπου απόλυσης, απαγορεύοντας σε πρώτη φάση, επί ποινή παραπομπής στη Δικαιοσύνη σε οποιονδήποτε Δήμο να τους πληρώνει!!! 
(Μετά από προσφυγή Πατούλη!!!) 
Την ώρα που η ΝΔ του Κυριάκου μιλάει ανοιχτά για ιδιωτικές εταιρείες που θα αναλάβουν τα απορρίμματα και για αθρόες απολύσεις στον τομέα της περισυλλογής των απορριμάτων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι συνδικαλιστές οι προσκείμενοι στον Περισσό σφίγγουν την θηλιά στο λαιμό της κυβέρνησης εν μέσω καύσωνα, πιέζοντας κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις προς την πλευρά του νεοφιλελε Κυριάκου!!!
Γι αυτό λέμε!!! 
Κάτι …Όζει και δεν είναι οι σωροί των σκουπιδιών, στην υπόθεση…

“Κτηνωδία δεν είναι τα σκουπίδια αλλά η συμμαχία με την πιο κτηνώδη συντηρητική δεξιά”!!! Οι περίεργες επιλογές του ΚΚΕ!!!


Γιατί δεν μπορεί κανείς να απορεί με τον Περισσό;
Γιατί κανείς δεν μπορεί να απορεί με τη στάση του ΚΚΕ που ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΕΙ με τη Δεξιά του Κούλη;
Γιατί κανείς δεν μπορεί να αγνοεί την Ιστορία.
Ήδη από το 1946 είχε φανεί πόσο φοβόταν το ΚΚΕ να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας.
Μια ευθύνη που ανέλαβε ο Αλέξης ο Τσίπρας.
Και σήμερα του το πληρώνουν μαζί με ένα συνονθύλευμα ‘αριστεριστών’ και άλλων με ιδεολογική (ίσως και άλλη) σύγχυση, με το απεχθέστερο νόμισμα: την ανίερη συμμαχία με την Δεξιά. Την χειρότερη, τη ρεβανσιστικότερη, κτηνώδη συντηρητική Δεξιά. Τη Δεξιά του Κούλη, του Άδωνη, του Βορίδη, του Πατούλη και λοιπών.
Εξ ου και η σημερινή χυδαία συμμαχία πάνω στα σκουπίδια – τίποτε δεν είναι τυχαίο.
Είναι αποκαλυπτικό:
Πάνω στα σκουπίδια και τους αρουραίους, “σκουπίδια” και “τρωκτικά” της πολιτικής επιχειρούν να ανατρέψουν την πρώτη νόμιμα εκλεγμένη αριστερή κυβέρνηση της πατρίδας.
Αφού δεν τους βγήκαν οι «Παραιτηθείτε», περνάνε τώρα στο παρασύνθημα.
Την ασφυξία και τον εκβιασμό, παίζοντας με την υγεία των ανθρώπων.
Φυσικά και δεν ντρέπονται γιατί δεν έχουν τσίπα.
Ασχημονούν, εμετικοί και χυδαίοι.
Κρίμα για τα απλά μέλη του ΚΚΕ.
Ντροπή για μια ηγεσία κατώτερη των περιστάσεων, που επιλέγει Κούλη για τη δική της επιβίωση.
Ντροπή για μια «Αριστερά» που δεν αντέχει την Ευθύνη.
Δεν πειράζει.
Ο Αλέξης και η κυβέρνησή του τα βγάζουν πέρα χωρίς αυτούς. Γιατί έχουν τους ανθρώπους που καταλαβαίνουν τα χυδαία, αντιδημοκρατικά σχέδια, στο πλευρό τους.

ΟΙ ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!!! Δεν θέλουν τον ΑΣΕΠ, έχουν συνηθίσει στο … “κομματόσημο”!!!


Αποφάσισαν να πνίξουν τις γειτονιές με σκουπίδια και τρωκτικά γιατί δεν έχουν μονιμοποιηθεί στο Δημόσιο. Ακούγεται συμπαθητικό και δίκαιο ως αίτημα εργατικής διεκδίκησης των εργαζομένων στους δήμους που όμως αναιτίως αντιδρούν στις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ.
Τι δεν καταλαβαίνουμε όλοι οι υπόλοιποι και μας πνίγει στην μπόχα ο Τράκας της ΠΟΕ ΟΤΑ με το σαρδόνιο χαμόγελο? Ας δούμε τα δεδομένα, η κυβέρνηση το 2016 με νόμο καταργεί την επιστράτευση και δίνει πάσα στις εργατικές τάξεις των υπηρεσιών δημοσίου συμφέροντος όπως η καθαριότητα να αποφασίζουν αυτοδίκαια με γνώμονα το κοινό δημόσιο καλό. Ποιοι είναι οι εργοδότες των εργατών της καθαριότητας? μα φυσικά οι Δήμοι. Η συνολική μεγάλη πλειοψηφία των Δήμων ανήκει στα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Έδωσε μόνη της η Κυβέρνηση στην αντιπολίτευση την δυνατότητα να μας πνίγουν στο σκουπίδι και να απειλούν την υγεία των πολιτών μέσω των εργατών της καθαριότητας. Οι Δήμαρχοι της Χώρας την ίδια στιγμή καθοδηγούμενοι και συνεπικουρούμενοι ( καμία αντίδραση έναντι της απεργίας) από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και της αγανάκτησης των πολιτών προχωρούν σε παραχώρηση της καθαριότητας σε Ιδιώτες.
Η Κυβέρνηση σταθερή στις απόψεις της αντιδρά στην παραχώρηση της Καθαριότητας. Σε μία κοινοβουλευτική δημοκρατία οι πολιτικοί συσχετισμοί και η δύναμη τους διαμορφώνουν την γραμμή εξουσίας. Δεν μπορείς να κυβερνάς μία αστική δημοκρατία και να απεμπολείς τα βασικά της εργαλεία συμμόρφωσης και επιβολής της κυβερνητικής γραμμής όπως τα μέτρα της επίταξης και επιστράτευσης. Εάν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και η ΚΕΔΕ κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για ιδεοληψίες καιρός να τους αποδείξει η Κυβέρνηση ότι θα κυβερνά με επαναφορά της επιστράτευσης, αφού οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να διαχειριστούν τις τύχες τους και είναι υπόδουλοι κομματικών επιρροών που στόχο έχουν την πτώση της Κυβέρνησης. Να δούμε τότε τους Μπράντ Πίτ του ΚΚΕ πως αυτοί και το Κόμμα τους θα απολογηθούν στην τάξη των εργαζόμενων της Καθαριότητας???

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ μετά τη θετική αποτίμηση της απόφασης του Εurogroup από αγορές και επενδυτές την οδηγεί σε σχέδια αποσταθεροποίησης!!!


Το κλείσιμο της αξιολόγησης και η συμφωνία για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους αποτιμούνται θετικά από αγορές και επενδυτές, το δε στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο εχει περιέλθει η ΝΔ και ο πρόεδρός της θα φανεί περίτρανα στη Βουλή, στην επικείμενη συζήτηση, τονίζει σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού
“Μετά την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup, η πορεία των ελληνικών ομολόγων, που σημειώνουν χαμηλά επταετίας, αλλά και η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας εκ μέρους του οίκου Moody’s και μάλιστα με θετική προοπτική (positive outlook), που είναι και το σημαντικότερο, αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι τα αποτελέσματα της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και της συμφωνίας για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, αποτιμώνται ως θετικά από τις αγορές και τους επενδυτές.
Αυτή είναι και η καλύτερη απάντηση στη διαρκή μεμψιμοιρία και καταστροφολογία της Νέας Δημοκρατίας η οποία ακριβώς για το λόγο αυτό προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα και να δημιουργήσει ένα σκηνικό σήψης, εκτελώντας τις εντολές της πιο σκοτεινής μερίδας επιχειρηματικών συμφερόντων της χώρας.
Είναι προφανές ότι δεν τους έχει μείνει τίποτε άλλο, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να δημιουργήσουν κλίμα αποσταθεροποίησης”.

Στην επικείμενη συζήτηση στη Βουλή, θα φανεί πλήρως το στρατηγικό αδιέξοδο που μόνοι τους δημιούργησαν στους εαυτούς τους αρνούμενοι την πραγματικότητα που βλέπει όλος ο υπόλοιπος πλανήτης.

Όταν δακρύζουν οι κροκόδειλοι του κοινωνικού αυτοματισμού!!!


Πέτρος Κατσάκος

Για μήνες έβαλαν λυτούς και δεμένους ώστε να μην πληρώνονται τα εντάλματα πληρωμής της μισθοδοσίας για τους συμβασιούχους που έστελναν οι οικονομικές υπηρεσίες των δήμων. Πάρεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου άρχιζαν να απορρίπτουν τα εντάλματα και εργαζόμενοι προσέφευγαν ομαδικά στα δικαστήρια, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα κατά των δήμων προκειμένου να εξασφαλίσουν τη μισθοδοσία αλλά και τη μονιμοποίησή τους. Την ίδια εποχή στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι η «μονιμοποίηση των συμβασιούχων έχει στόχο τη 'συριζοποίηση' του κράτους».
Με κατά παραγγελία δημοσιεύματα και ρεπορτάζ καρμπόν ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, η κοινή γνώμη διάβαζε και άκουγε για τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που είτε διόριζαν είτε έβαζαν από πόρτες και παράθυρα χιλιάδες συμβασιούχους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και οι αρχιμάστορες του κοινωνικού αυτοματισμού σιγοντάριζαν τη συκοφάντηση χιλιάδων εργαζομένων που χρόνια τώρα ζουν στην ομηρεία. Από τη μία διάβαζες για “πάρτι στο Δημόσιο” κι από την άλλη άκουγες για τον “στρατό των ρουσφετολογικών προσλήψεων” του ΣΥΡΙΖΑ.
Κι από κοντά και κάποιοι δήμαρχοι που πάνω στην αναμπουμπούλα έριχναν και την πάντα επίκαιρη ιδέα του “να δώσουμε καλύτερα την καθαριότητα στους ιδιώτες, να ησυχάσει το κεφάλι μας από συμβασιούχους και απεργίες”, όπως καλή ώρα το θυμήθηκαν χθες στον Δήμο της Θεσσαλονίκης και άρχισαν τα γνωστά φιλελεύθερα όργανα. Κάτι που φυσικά δεν ξεχνά ποτέ και η νεοφιλελεύθερη πλέον Νέα Δημοκρατία, που από τη μία βλέπει και καταγγέλλει το “πελατειακό κράτος” του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα κι όταν πρόκειται για προσλήψεις σε τομείς όπως η υγεία και η παιδεία, και από την άλλη δεν έχει κανένα πρόβλημα να κατηγορήσει την κυβέρνηση επειδή δεν έχει καταφέρει να βρει λύση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των ΟΤΑ, που η ίδια, άμα τη επιστροφή στην εξουσία, θα πετάξει την ίδια μέρα στον δρόμο για χάρη των ιδιωτών εργολάβων.
Και εν μέσω αυτού του θεάτρου του παραλόγου, που μήνες τώρα παίζεται στις πλάτες εργαζομένων, να και ο γαλάζιος πολυθεσίτης της Αυτοδιοίκησης, που, ενώ επί μήνες πριόνιζε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης για τον απεγκλωβισμό των συμβασιούχων από την ομηρεία, είπε να κάνει χθες και ένα πέρασμα συμπαράστασης έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, με αποτέλεσμα να φύγει κακήν κακώς από τη συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ...

Συνεχίζει να επιδίδεται στη μόνη δουλειά που κάνει με επιτυχία ο Κυριάκος!!! Αυτή τη φορά δυσφημίζει τη χώρα στη FAZ!!!



Απαντώντας σε ερώτημα για τις διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς πιστεύουμε σε μια φιλελεύθερη ατζέντα μεταρρυθμίσεων. Μέχρι σήμερα το κόμμα του Αλ. Τσίπρα δεν ταυτίζεται με τις μεταρρυθμίσεις. Σε πολλούς τομείς μάλιστα καταγράφεται οπισθοδρόμηση», τονίζει ο Κ. Μητσοτάκης και αναφέρεται στις ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις στην επένδυση στο Ελληνικό και την αξιοποίηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων από την Fraport.
Επικρίνοντας την κυβέρνηση Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζει: «Κάτω από την επιφάνεια μιας κυβέρνησης, που μόνο εικονικά ανταποκρίνεται σε όσα ζητούν οι δανειστές, γίνεται μεγάλη ζημιά στους τομείς της Διοίκησης και της Παιδείας. Όποιος ισχυρίζεται ότι αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να περάσει από την ακραία Αριστερά σε μια μετριοπαθή σοσιαλδημοκρατική πολιτική δεν ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στην παρατήρησή του. (…) Όσο περισσότερος χρόνος χάνεται τόσο δυσκολότερα η Ελλάδα θα ξαναβρεί το δρόμο της».
Για να γίνει ανταγωνιστικότερη η ελληνική οικονομία δεν αρκούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τονίζει σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξηγεί: «Χρειαζόμαστε ελευθερία κινήσεων στην δημοσιονομική πολιτική για να μειώσουμε την φορολογία. Η ελευθερία αυτή θα επιτευχθεί μειώνοντας τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα που μας έχουν επιβάλλει. Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις χωρίς φορολογικές μειώσεις δεν θα οδηγήσουν μακροπρόθεσμα στην ανάπτυξη».
Αναφερόμενος τέλος στο πρόβλημα της νεανικής ανεργίας δηλώνει: «Πολλοί νέοι δεν πιστεύουν ότι έχουν μέλλον στην πατρίδα τους. Εκατοντάδες χιλιάδες εγκαταλείπουν τη χώρα και έτσι χάνουμε τους καλύτερους και πιο έξυπνους. Δαπανούμε μια περιουσία για την εκπαίδευση γιατρών και μηχανικών, οι οποίοι αργότερα πληρώνουν φόρους σε κάποια άλλη χώρα. Η προτεραιότητά μου είναι να σταματήσουμε, κι αν είναι δυνατόν να αντιστρέψουμε, αυτή την έξοδο. Θα επιτύχουμε ωστόσο αυτό το στόχο μόνο αν δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και προσελκύσουμε επενδύσεις. Και πιστεύω ότι γνωρίζω τον τρόπο, με τον οποίο θα τα καταφέρουμε».

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Τσίπρας, Κέλερ, Μανιέτ, Αμόν, Πιτέλα, Τσίμερ μαζί σε ανοιχτή εκδήλωση την άλλη Τετάρτη για την προοδευτική αλλαγή στην ΕΕ!!!


Ο Αλέξης Τσίπρας, η Σκα Κέλλερ, ο Πολ Μανιέτ και ο Μπενουά Αμόν θα είναι οι κεντρικοί ομιλητές σε ανοικτή εκδήλωση που διοργανώνει στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Τετάρτη (21 Ιουνίου) η Προοδευτική Συμμαχία (Progressive Caucus)* του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τίτλο «Τhe Missing Scenario – Αn Alternative for Europeans» (Το σενάριο που λείπει – Μια εναλλακτική για τους Ευρωπαίους).

Πέραν των κεντρικών ομιλιών από τον Έλληνα πρωθυπουργό, τη συμπρόεδρο της Ομάδας των Πρασίνων, τον σοσιαλιστή πρόεδρο της Βαλλονίας και τον σοσιαλιστή υποψήφιο στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, παρεμβάσεις στη συζήτηση θα πραγματοποιήσουν και οι πρόεδροι των πολιτικών ομάδων: Τζιάνι Πιτέλα (Σοσιαλιστές) και Γκάμπι Τσίμερ (Ευρωομάδα της Αριστεράς).

Με αφορμή και τη δημοσίευση της «Λευκής Βίβλου» που εκπόνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα πέντε σενάρια του προέδρου της, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για το μέλλον της Ευρώπης, ευρωβουλευτές που προέρχονται από τρεις πολιτικές ομάδες, της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων, ανοίγουν μια συζήτηση σχετικά με «το σενάριο που λείπει» και που μπορεί να αποτελέσει μια προοδευτική απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις της Ευρώπης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου, 19.30 ώρα Ελλάδος, και θα δώσει την ευκαιρία σε εξέχοντες Ευρωπαίους αριστερούς και προοδευτικούς πολιτικούς, να διατυπώσουν τις προτάσεις τους για ένα σχέδιο προοδευτικής αλλαγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Ποια είναι η Προοδευτική Συμμαχία
 
Η Προοδευτική Συμμαχία (Progressive Caucus) είναι μία κοινή προσπάθεια αρκετών ευρωβουλευτών που προέρχονται από 3 πολιτικές ομάδες (Ευρωομάδα της Ενωμένης Αριστεράς, Σοσιαλιστές και Πράσινοι), με σκοπό να αναζητηθούν κοινές λύσεις για μία άλλη Ευρώπη, πιο δίκαιη, πιο δημοκρατική, με ανάπτυξη και δικαιώματα για όλους και όλες. Έχει έντονη παρουσία στον διάλογο που αναπτύσσεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς συσπειρώνει Ευρωβουλευτές που αντιλαμβάνονται το αίτημα για προοδευτική αλλαγή των ευρωπαϊκών συσχετισμών, ως βασική προϋπόθεση για έξοδο από την οικονομική και πολιτική κρίση που αντιμετωπίζει η ΕΕ τα τελευταία χρόνια. Στην Εκτελεστική Γραμματεία της Προοδευτικής Συμμαχίας, μεταξύ άλλων, συμμετέχει και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Πιτέλα:«Δεν χρειαζόμαστε μια νέα κινητοποίηση στο Κέντρο, χρειαζόμαστε μια νέα Αριστερά. Φοβάμαι οτι ο Μακρόν δεν πήρε το “μήνυμα” του Κόρμπιν!»


«Ο ελληνικός λαός», λέει ο κ. Πιτέλα, «έχει ήδη υποφέρει πάρα πολύ από στενόμυαλους υπολογισμούς μοχθηρών πολιτικών». Σημειώνει ότι «η συνέχιση της ομηρίας της Ελλάδας για εθνικούς πολιτικούς λόγους θα ήταν αυτοκτονία για την Ευρώπη», για να υπογραμμίσει πως «πρέπει να αποδείξουμε ότι τηρούμε τις δεσμεύσεις μας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» και πως «είναι καιρός οι Έλληνες να ανακτήσουν τον έλεγχο του μέλλοντός τους».
«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο τελευταίο Eurogroup βάζει μια πρώτη τελεία στην αχρείαστη ελληνική περιπέτεια», τονίζει ο επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Ευρωβουλή, Τζιάνι Πιτέλα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».
Ο κ. Πιτέλα επικρίνει τους πιστωτές της Ελλάδα για «ανυπόφορα» αιτήματα που ακόμη διατυπώνουν παρά την μεγάλες προσπάθειες και θυσίες του ελληνικού λαού και των ελληνικών αρχών, σχολιάζοντας ότι «στην κορυφή όλων αυτών, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και οι φίλοι του, που στραγγαλίζουν τώρα την Ελλάδα για λόγους εσωτερικής εκλογικής σκοπιμότητας».
Ο Τζιάνι Πιτέλα διαφωνεί με την εκτίμηση περί δεξιάς στροφής στην ΕΕ και τον δυτικό κόσμο γενικότερα. Υποστηρίζει ότι στις πρόσφατες εθνικές εκλογές στην ΕΕ ζήσαμε «την εμπειρία μιας δυναμικής αποδόμησης των παραδοσιακών πολιτικών δυνάμεων -είτε συντηρητικών είτε προοδευτικών» και ότι κινούμαστε γρήγορα προς μια διαδικασία επαναπροσανατολισμού των πολιτικών δυνάμεων.
«Έχουμε τη βαθιά πεποίθηση ότι η αντιπαράθεση Αριστεράς-Δεξιάς πρέπει να είναι καθαρή και προφανής, καθώς έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, διαφορετικές αξίες και διαφορετικές προτάσεις», υπογραμμίζει. «Δεν χρειαζόμαστε μια νέα κινητοποίηση στο Κέντρο, χρειαζόμαστε μια νέα Αριστερά, ικανή να υπερασπιστεί τους χαμένους των μεγάλων αλλαγών των τελευταίων ετών, της παγκοσμιοποίησης και της μετάβασης στην ψηφιακή πραγματικότητα».
Ως προς αυτό, φοβάμαι ότι ο Μακρόν δεν έχει καταλάβει ότι υπάρχει ανάγκη για μια καθαρή αλλαγή, ότι, δηλαδή, αυτό το οικονομικό σύστημα πρέπει να αλλάξει ριζικά», αναφέρει. «Η μεγάλη επιτυχία της καμπάνιας του Κόρμπιν και των Εργατικών στη Βρετανία δείχνει πολύ καθαρά ότι η συνεκτικότητα και οι συγκεκριμένες προτάσεις είναι ο τέλειος συνδυασμός». Για την Ιταλία υποστηρίζει πως η διαίρεση Αριστεράς-Δεξιάς είναι ακόμη πολύ καθαρή.

“Κυψέλη” νέων θέσεων εργασίας το Ελληνικό!!! Που και πότε ανοίγουν 9000 νέες θέσεις απασχόλησης στην παραλιακή!!!


Οι ανάγκες νέων θέσεων εργασίας εστιάζονται στο εμπορικό κέντρο που θα δημιουργήσει 4.500 θέσεις εργασίας, καθώς και στην απορρόφηση 2.000 θέσεων εργασίας από την κατασκευή και λειτουργία του Διεθνούς Ιατρικού Κέντρου και 2.500 θέσεων εργασίας από την κατασκευή και λειτουργία του Διεθνούς Πανεπιστημιακού Κέντρου. Νέες θέσεις εργασίας από ευρύ φάσμα ειδικοτήτων δημιουργούνται από τις νέες χρήσεις, όπως από τη δημιουργία πρότυπου επιχειρηματικού πάρκου, συνεδριακό κέντρου, νέου γηπέδου γκολφ, της αξιοποίησης του Ολυμπιακού Κέντρου κανό -καγιάκ κλπ.
Όπως έχουν επισημάνει στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας (Lamda Development-όμιλος Λάτση) , η ένταξη στο Σχέδιο Γενικής Διάταξης (Master Plan) σημαντικών εκτάσεων για κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις, όπως παιδικοί σταθμοί, εγκαταστάσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διοικητικές εγκαταστάσεις, πολιτισμικοί χώροι, εγκαταστάσεις πρόνοιας/υγείας για την εξυπηρέτηση τόσο του πληθυσμού της περιοχής όσο και άλλων περιοχών του λεκανοπεδίου θα συμβάλει όχι μόνο στην διατήρηση υφιστάμενων θέσεων εργασίας αλλά και στην ανάγκη νέων προσλήψεων.

Ο … καλός “συνάδελφος” Άρης Πορτοσάλτε, συμφωνεί με τη ΝΔ για ΕΡΤ με αφορμή την Ακριβοπούλου!!!


Ο γνωστός δημοσιογράφος του Ομίλου ΣΚΑΪ, στη σκιά της επίσημης καταγγελίας της Νέας Δημοκρατίας κατά της Κατερίνας Ακριβοπούλου, και του αιτήματος για… απόλυσή της από την κρατική τηλεόραση, έκανε το παρακάτω σχόλιo-επίθεση στους “συναδέλφους” του στην ΕΡΤ …


(Υπενθυμίζεται ότι η εκδικητικοτητα της ΝΔ ξέσπασε με αφορμή ένα σατυρικό φοτοσοπ σχόλιο της Κατ Ακριβοπούλου, όχι στην εκπομπή της στην ΕΡΤ, αλλά στον προσωπικο της λογαριασμό στο facebook…) 
Αλήθεια, τώρα … ποιος είναι ο φανατικός, Άρη;;;

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Πέμπτη 15/6)


Συμπληρωματικά στοιχεία για Μητσοτάκη και Κεφαλογιάννη ζητεί η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες»

Απάντηση σε δημοσιεύματα που επιχείρησαν να προκαταβάλουν την απόφαση της Επιτροπής  «Πόθεν Έσχες» που διερευνά τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Μανώλη Κεφαλογιάννη, δίνει  η προέδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου. (αναλυτικά)

«Πρύτανης των μεθοδεύσεων ο Γεωργιάδης»

Σε οποιοδήποτε σοβαρό κράτος η αίσθηση της δημόσιας ηθικής θα επέβαλε να μην παρουσιάζεται στο δημόσιο βίο ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε ως υπουργός παραίτηση σε δ.σ. χωρίς να έχει την εποπτεία του «παραιτηθείτε να διευκολύνουμε τον κ. Σάλλα» και τελικά έγινε ιδιωτική περιουσία ένα κοινωφελές μη κερδοσκοπικό νοσοκομείο, είπε ο πρόεδρος της Εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία Αντώνης Μπαλωμενάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και το Στάθη Σχινά. Οι υπουργοί θα κληθούν όταν θα μπορούν να ερωτηθούν για αυτά που τους αφορούν, όπως ο κ. Βορίδης για την τροπολογία του, που «επίσης πάσχει» και ο κ. Λοβέρδος για το συμβιβασμό που «άνοιξε το δρόμο». (αναλυτικά)

Νέο πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ για τη διαμόρφωση ελληνικού σήματος σε προϊόντα αγροδιατροφής

Νέο πρόγραμμα, μέσω ΕΣΠΑ, για τη διαμόρφωση ελληνικού σήματος σε προϊόντα αγροδιατροφής, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο συνέδριο εξαγωγών (Export Summit) για τα δίκτυα μεταφορών και διανομής, που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). (αναλυτικά)

Προσλήψεις ανέργων μέσω ΟΑΕΔ σε δημόσιο και δήμους

Σε προγράμματα του ΟΑΕΔ σε δημόσιο και δήμους, θα μπορούν να εντάσσονται με ΚΥΑ μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, ηλικίας 55 έως 67 ετών, όπως προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας. (αναλυτικά)

Διακυβερνητική Συμφωνία για τον αγωγό EastMed στο τέλος του έτους

Η υπογραφή Διακυβερνητικής Συμφωνίας για την προώθηση του σχεδιασμού του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης και Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων του Ισραήλ, Γιουβάλ Στάινιτς, σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των τριών χωρών. (αναλυτικά)

Μετά τις κινητοποιήσεις και την παρέμβαση του υπ. Εργασίας

Οι συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις που ξέσπασαν από τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της επιχείρησης «Κώστας Γεωργίου ΑΕ» στον Αυλώνα, με αφορμή την καταγγελία του απολυμένου Ασίφ Μαχμούντ ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον εργοδότη και τον γιο του, φαίνεται πώς φέρνουν αποτελέσματα. (αναλυτικά)

To πρωτοσέλιδο της Liberation για το Eurogroup: «Κύριε Μακρόν, δώστε το χέρι σας στον ελληνικό λαό»!!!


Οι ευρωπαϊκοί λαοί πρέπει να δώσουν στον Έλληνα πολίτη αυτό που ζητάει σήμερα η Liberation από το Γάλλο πρόεδρο, να δώσουν το χέρι στους Έλληνες … οι εταίροι μας πρέπει να κάνουν και αυτοί το χρέος τους ως προς τα συμφωνηθέντα, είπε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στο ρ/σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ και τον Γιώργο Τραπεζιώτη..
«Είμαστε σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης … δεν συζητάμε το πώς δεν θα χρεοκοπήσει η χώρα, πώς θα αποφύγει την καταστροφή, αλλά τον οδικό χάρτη μέσα από τον οποίο η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην κανονικότητα και το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη τροχιά», είπε ο κ. Ζαχαριάδης και υπογράμμισε ότι χρειάζονται «χαμηλοί τόνοι, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα … η ελληνική κυβέρνηση τα έχει και τα τρία, για να πάρει κρίσιμες αποφάσεις με σωστό τρόπο, με λογική και εξετάζοντας τα συμφέροντα της οικονομίας, της κοινωνίας και της πατρίδας πάνω από όλα».
Σχολιάζοντας το πολιτικό παιχνίδι στη Γερμανία, με την «διάσταση» μεταξύ Μέρκελ και Σόιμπλε, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «δεν έχουμε ούτε συμπάθεια ούτε αντιπάθεια προς οποιοδήποτε πρόσωπο, προσπαθούμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της χώρας και αυτό απαιτεί συμμαχίες και συμβιβασμούς σε βιώσιμο πλαίσιο».
«Σήμερα το βράδυ θα κριθεί εάν όλες οι πλευρές μπορούν να κάνουν μία μικρή, αλλά κυρίως ουσιαστική υποχώρηση, προκειμένου να υπάρξει βιώσιμο σχέδιο για το ελληνικό χρέος και την ελληνική οικονομία, προκειμένου να γυρίσουμε σελίδα και, σε ένα χρόνο και δύο μήνες να αφήσουμε πίσω τα μνημόνια και την επιτροπία» όπως είπε.

Σκληρή ανάρτηση Τζανακόπουλου για τα ξένα και τα … ελληνικά ΜΜΕ και τη ΝΔ!!!


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα, αντιπαρέθεσε στην ανάρτησή του στο Facebook τα σημερινά πρωτοσέλιδα της γαλλικής Liberation («Απλώστε το χέρι σας στον ελληνικό λαό») με αυτό των «ΝΕΩΝ» («Ερασιτεχνισμοί με καυτές πατάτες»)

Αμετανόητη Όλγα Τρέμη: Τη σύνταξη δεν την πήρα για να συνταξιοδοτηθώ, την πήρα για να μη μου τη φάει ο Τσίπρας!!!


Η Όλγα Τρέμη μίλησε για όλους και για όλα στο Happy Day και τον Χρήστο Βαρθαλίτη…
Θα επέστρεφε στο Mega;
Εγώ είμαι ετοιμοπόλεμη και ορεξάτη. Από εκεί και πέρα, η ζωή θα δείξει.
Η σύνταξη που πήρε
Τη σύνταξη δεν την πήρα για να συνταξιοδοτηθώ, την πήρα για να μη μου τη φάει ο Τσίπρας. Ο μόνος λόγος που αποφάσισα να το κάνω τώρα, παρά το γεγονός ότι σας είπα πως παραμένω μάχιμη, είναι για να προλάβω τις δυσμενείς αλλαγές.
Οι φίλες της
Έχω φίλους στο χώρο της δημοσιογραφίας, πολύ λίγους αλλά έχω. Εγώ για τα κορίτσια έχω μιλήσει και για τη Μάρα Ζαχαρέα και για τη Μαρία Χούκλη και για τη Σία Κοσιώνη. Έχουμε μια πολύ γλυκιά σχέση μεταξύ μας.
Το λίφτινγκ
Δεν το μετάνιωσα ούτε κατά διάνοια. Ένας κίνδυνος υπάρχει μόνο όταν κανείς μπαίνει σε τέτοιες διαδικασίες: να θεωρήσει ότι αυτό είναι υποκατάστατο της νεότητας. Δεν γίνεσαι νεότερος με το λίφτινγκ. Γίνεσαι λίγο πιο συμπαθητικός σε σχέση με την κανονική σου ηλικία. Μια χαρά ένιωσα. Έβλεπα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και έλεγα: «Τι θεά είσαι εσύ παιδί μου»; Αστειεύομαι…
Το πολυσυζητημένο κολιέ
Το κολιέ που φορούσα στο δελτίο ειδήσεων ήταν ένα δώρο γάμου. Τι να κάνω; Να το εξαφανίσω; Φορούσα και τη βέρα μου, ενδεχομένως αν ενοχλήθηκαν κάποιοι.
Η κόντρα με την Έλλη Στάη
Όχι. Καμία σχέση! Ήταν ωραίο όμως, ιντριγκάριζε, πλάκα είχε. Όταν ήμασταν μαζί στο Mega, κάτι είχε συμβεί και μου είπε «τώρα θα λένε ότι τσακωνόμαστε». Της λέω «παιδάκι μου δεν κάνεις τον σταυρό σου; Όλος ο κόσμος θα ασχολείται με μας. Αν θα μαλλιοτραβηχτούμε στο δελτίο θα ανέβει κατακόρυφα η τηλεθέαση

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...