Σάββατο 20 Μαΐου 2023

ΣΤΙΣ 21 ΜΑΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

 

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι την Κυριακή! 

Στις 21 Μάη ψηφίζουμε στην κάλπη της ΑΛΛΑΓΗΣ. Στις 22 ανατέλλει ο ήλιος της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Ο Λαός γράφει Ιστορία και κοιτάζει μπροστά. 

Σταματάει με την ψήφο του την αδικία, την οικογενειοκρατία, τη διαφθορά, τη λεηλασία των εισοδημάτων, τις ιδιωτικοποιήσεις.

Σταματάει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, της ΔΕΗ, του Νερού, της Παιδείας, της Υγείας.

Στις 21 Μάη ψηφίζουμε για ΑΛΛΑΓΗ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και στην υγεία.

Η νέα προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται για ένα νέο δημόσιο δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας που νοιάζεται για τους ασθενείς και σέβεται τους υγειονομικούς.

Την επόμενη τετραετία ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ:

  • Να αυξήσουμε στο 7% τις δαπάνες για την υγεία.
  • Να κάνουμε 15000 προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, 5000 τον πρώτο χρόνο.
  • Να δώσουμε στους γιατρούς και το λοιπό προσωπικό τις αμοιβές που το λειτούργημά τους απαιτεί. 2000 ευρώ ΚΑΘΑΡΑ εισαγωγικός μισθός Επιμελητή Β´ και ανάλογες αυξήσεις στους υπόλοιπους βαθμούς.
  • Γενναία αύξηση, πέραν του 10% των δημοσίων υπαλλήλων, για τους υπόλοιπους υγειονομικούς. 
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Να θεσπίσουμε ένα νέο ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΕΣΥ με ειδικό πλαίσιο για άγονες, νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές. 1000 ευρώ ΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΙΑΙΟ  ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ για τους γιατρούς. Συνεχή μετεκπαίδευση με μέριμνα του κράτους. Υγειονομικό ισοδύναμο.
  • Να μονιμοποιήσουμε όλους τους συμβασιούχους της πανδημίας.
  • Να αναθεωρηθεί το πλαίσιο που ευνοεί τα ολιγοπώλια σε βάρος των μικρο-ιδιωτών ιατρών.
  • Να υπάρξει ειδική μέριμνα για την Ψυχική Υγεία, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την μετά νοσοκομειακή φροντίδα.
  • Να φέρουμε στο επίκεντρο τις ανάγκες ασθενών και υγειονομικών με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από την Κυριακή θεμελιώνεται η πρωταρχική επιδίωξη για ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Ποιότητα στην παροχή υγείας, ποιότητα στην θεραπεία των ασθενών, ποιότητα στα νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ νοιάζεται για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Νοιάζεται για τον ασθενή, το γιατρό, τον υγειονομικό.

ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Με καθαρή ματιά, καθαρά χέρια και ξεκάθαρους στόχους, την Κυριακή ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

για την ΑΛΛΑΓΗ

για την ΥΓΕΙΑ

για το ΝΕΟ ΕΣΥ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Το έγγραφο Σκέρτσου δεν είναι από το Λογιστήριο του Κράτους, αλλά από τον… Πατέλη

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Νέα Δημοκρατία κάνει πολιτική πάνω σε fake news και σίγουρα δεν είναι η τελευταία. Το έγγραφο που παρουσίασε ο Άκης Σκέρτσος στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά για την κοστολόγηση (82.809 δισ. ευρώ) του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία, φυσικά και δεν είναι από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αφού δεν είναι στις αρμοδιότητές του η αξιολόγηση των προγραμμάτων που παρουσιάζουν τα κόμματα.

Τι ακριβώς είναι και ποιος είναι ο συντάκτης του;

Ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ή τέλος πάντων κάποιος μετακλητός συνεργάτης του.

ADVERTISEMENT

Το παρουσίασε ο ίδιος στις 28 Απριλίου, όχι με κάποιον θεσμικό τρόπο (πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού δεν έχει την παραμικρή «θεσμικότητα» το έγγραφο), αλλά στο Twitter, προκαλώντας, τότε, πολλές αντιδράσεις – στις απαντήσεις του σχετικού tweet – για τα νούμερα που φιλοξενούσε.

Αν τα 400 ευρώ στους άνεργους νέους ήταν «φιλοδώρημα», τα προεκλογικά 150 ευρώ τι είναι;

 

Ως «φιλοδώρημα» είχε χαρακτηρίσει το 2017 ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα 400 ευρώ που είχε δώσει, τότε, ο Αλέξης Τσίπρας στους άνεργους νέους εν μέσω μνημονίων, με την ανεργία των νέων στα ύψη, τον ντροπιαστικό υποκατώτατο μισθό να κυριαρχεί μεταξύ των νέων και χρονικά αρκετά μακριά από τις επόμενες εκλογές.

«Δεν είναι μεταρρύθμιση να δίνεις 400 ευρώ στους νέους 18-24 ετών για να περάσουν καλύτερα Χριστούγεννα και να θεωρήσουν ότι με αυτόν τον τρόπο έρχεται η ελπίδα. Αυτό είναι ένα φιλοδώρημα, δεν είναι οι βαθιές αλλαγές που περιμένουν σήμερα οι νέοι», είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter στις 16 Δεκεμβρίου του 2017 ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ADVERTISEMENT

Τώρα ως πρωθυπουργός, λίγο πριν τις εκλογές και ενώ έχει ήδη παρουσιαστεί το πρόγραμμα διακυβέρνησης της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε 150 ευρώ στους νέους.

Αυτό πώς λέγεται αν όχι προσπάθεια εξαγοράς της ψήφου των νέων;

Οι νυχτερινές βόλτες του Τσακαλώτου στην Αθήνα με τη σκούπα του… Χάρι Πότερ

 

Με ένα λακωνικό χιουμοριστικό σχόλιο απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στις αναφορές που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον ίδιο, κατά την πρωινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ και τον Άρη Πορτοσάλτε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης (9/5) στον πρώην υπουργό Οικονομικών, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «δεν έχει κρύψει» πως «είναι μαρξιστής οικονομολόγος».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσακαλώτος -γνωστός (και) για το χιούμορ του- δεν έχασε την ευκαιρία και απάντησε στον κ. Μητσοτάκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του:

ADVERTISEMENT

«Όχι μόνο είμαι μαρξιστής αλλά ζω σε μια καλύβα με μαύρη γάτα, δεκάδες βότανα και μια σκούπα (Nimbus 2000) που οργώνω την Αθήνα το βράδυ» και συμπλήρωσε μέσα σε παρένθεση «φαντάζομαι θα το γνωρίζει ήδη μέσω predator».

Η χιουμοριστική ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

«Νισάφι πια»

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα (8/5) η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση «πατώντας» πάνω σε ένα συλλογικό θεωρητικό κείμενο της ομάδας των «53+» στη διαδικτυακή πλατφόρμα Commonality, think tank συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Το κείμενο αυτό μιλούσε για υιοθέτηση τοπικών νομισμάτων, το οποίο, ωστόσο, δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Με ανακοίνωσή της η ΝΔ έκανε λόγο για «νέες τυχοδιωτικές επιλογές και μάλιστα από υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τον επί τέσσερα χρόνια υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Τσίπρα».

Η ανακοίνωση της ΝΔ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος υπενθύμισε επί γραμματικά τα όσα έκανε όταν ήταν υπουργός Οικονομικών προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στο Ευρώ και τελικά να αποκτήσει ταμείο 37 δισεκατ. ευρώ.

«Σε απάντηση της επίσημης ανακοίνωσης της ΝΔ ότι «κάποιοι εξακολουθούν να μην πιστεύουν στο ευρώ» είναι προφανές ότι στο κυβερνών κόμμα είναι σε απελπισία. Επειδή η ΝΔ δεν θέλει να συγκρίνει πρόγραμμα με πρόγραμμα και να κάνει μια σοβαρή αντιπαράθεση τώρα βρήκε άλλο τροπάρι ανακαλύπτοντας διαφορά συλλογικά θεωρητικά κείμενα.

Και κατηγορεί εμένα που μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα ρυθμίσαμε το χρέος, διασφαλίσαμε τη δημοσιονομική σταθερότητα εξασφαλίζοντας την παραμονή στο ευρώ και βρίσκοντας ταυτόχρονα πόρους για την κοινωνία ότι ξαφνικά έγινα κάποιος άλλος και υιοθετώ απόψεις με τις οποίες έχω βρεθεί απέναντι εδώ και πολλά χρόνια.

Εγώ πάλεψα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, όταν ο σύμμαχος του κ. Μητσοτάκη Σόιμπλε (και οι δυο στο ΕΛΚ, ας μην το ξεχνάμε) πάλευε για να μας βγάλει έξω.

Άλλωστε κανένας υποστηρικτής τέτοιων σεναρίων δεν με συμπαθεί. Κάποιος άλλος -ενήλικας στο δωμάτιο- με παρουσιάζει στο βιβλίο του ως έναν κουβαλητή φακέλων.

Για να τελειώνουμε:

Οι μόνοι που διακινδύνευσαν την παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι αυτοί που την χρεοκόπησαν, την έβαλαν στα μνημόνια και μετά την άφησαν με άδεια ταμεία. Όχι εμείς που την βγάλαμε και αφήσαμε και 37 δις ευρώ.

Νισαφι πια…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος στην ανάρτηση-απάντησή του προς τη ΝΔ.

Ο backstage διάλογος της Δανάης Μπάρκα με τον Τσίπρα - «Πρώτη φορά Αριστερά»

 

Έναν μικρό χαλαρό διάλογο σε αρκετά θερμό κλίμα είχαν η Δανάη Μπάρκα με τον Αλέξη Τσίπρα, λίγο πριν βγουν στον αέρα του MEGA για τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχω λίγο άγχος», παραδέχθηκε στον Αλέξη Τσίπρα η παρουσιάστρια του MEGA, εξηγώντας ότι είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός από τον οποίο παίρνει συνέντευξη.

«Πρώτη φορά Αριστερά», της απάντησε χαμογελώντας ο Αλέξης Τσίπρας.

«Χαίρομαι πολύ που η πρώτη φορά θα είναι με εσάς» του ανταπάντησε η Δανάη Μπάρκα, προσθέτοντας ότι το διάστημα που προηγήθηκε έκανε «διδακτορικό» στις συνεντεύξεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να είναι καλά «διαβασμένη».

Μάλιστα, η ίδια εκμυστηρεύτηκε ότι όταν παρακολούθησε παλαιότερες συνεντεύξεις του Αλέξη Τσίπρα, τηλεφώνησε στην Πόπη (σ.σ Τσαπανίδου) και της είπε: «Πόπη, είναι υπέροχος, θέλω να γίνει φίλος μου!».

«Μπράβο που είστε cool, που κάνετε χιούμορ, δεν είναι σύνηθες», πρόσθεσε η Δανάη Μπάρκα.

Δείτε το βίντεο:

«Καλύτερα σφηνάκι, παρά τον Μητσοτάκη» - Σαρώνει στο Tik Tok το βίντεο του Αλέξη Τσίπρα

 

Η ατάκα του Αλέξη Τσίπρα «καλύτερα σφηνάκι, παρά τον Μητσοτάκη» φαίνεται πως είχε απήχηση στους νέους, αν λάβουμε υπόψη τα views που πραγματοποίησε το χθεσινό βίντεο που ανέβασε στο Tik Tok.

Το βίντεο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεντρώσει μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές 1,5 εκατ. θεάσεις, καθιστώντας πρώτο στη σχετική λίστα απ’ όλα τα βίντεο που έχουν ανέβει στον λογαριασμό του.

Η ατάκα του Αλέξη Τσίπρα, την οποία είχε πει και λίγο νωρίτερα στην ομιλία του στη Λαμία, πρόκειται για μια παράφραση της ατάκας «καλύτερα παπάκι, παρά τον Μητσοτάκη» που ακουγόταν σε όλη την Ελλάδα πριν τις εκλογές του 1985, όταν ο τότε πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επιχειρήσει να δελεάσει τους ψηφοφόρους υποσχόμενος φθηνότερα αυτοκίνητα.

Αφορμή φυσικά στάθηκε τα Youth Pass, ύψους 150 ευρώ που υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε θεματική συζήτηση στην Ελευσίνα, για κάθε νέο ή νέα που ενηλικιώνεται.

Αποκάλυψη - Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους διαψεύδει την κυβέρνηση για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

 

Χρειάστηκε μόνον ενα τηλεφώνημα από τους δημοσιογράφους (Αγγ. Προβολισιάνο) του Documento για να αποκαλυφθεί άλλη μια χυδαία “μηχανη” fake news που έστησε σε χρόνο dt το Μαξίμου για να προβοκάρει το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΑ-ΠΣ! Και πιο συγκεκριμένα τα ψέματα Σκέρτσου, η υιοθέτηση fake news από τον «ενορχηστρωτή» Μητσοτάκη, και η παραδοχή μετέπειτα Σκυλακάκη ότι το ΓΛΚ ουδέποτε κοστολόγησε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ!

Βέβαια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος παρουσιαζόταν σε πάνελ, ανακυκλώνοντας τον ισχυρισμό ότι το υπέρογκο κόστος του κυβερνητικού προγράμματος των πολιτικών του αντιπάλων πιστοποποιείται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Μάλιστα, δεν έχουν περάσει παρά μόνο δύο ημέρες από τη στιγμή που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ όπου παρουσίασε δήθεν έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αποδεικνύει ότι το πρόγραμμα είναι υπερκοστολογημένο.

Σε αυτό το μήκος κύματος, ο Γιώργος Αυτιάς πήρε το έγγραφο επαναλαμβάνοντας: «από το Γενικό Λογιστήριο είναι αυτό πιστοποιημένο;» δείχνοντας το στην κάμερα και προσθέτοντας κάτι για… «σφραγίδα».

Δημ. Παπαδημούλης - Στο Top 20 των πιο επιδραστικών ευρωβουλευτών για το 2023

 

Για ακόμη μια συνεχόμενη χρονιά, στους κορυφαίους «Ευρωβουλευτές με τη μεγαλύτερη Πολιτική και Κοινωνική επιρροή» αξιολογείται ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, με βάση την Έκθεση MEP Influence Index 2023, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, από την EU Matrix.

Η έκθεση της Eumatrix συνιστά μια μελέτη αξιολόγησης του έργου όλων των μελών του Ευρωκοινοβουλίου, με τα κριτήρια της ανάλυσης να αντικατοπτρίζουν την επιρροή ενός ευρωβουλευτή από την αρχή της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου μέχρι σήμερα.

Η αξιολόγηση αναδεικνύει τους 100 κορυφαίους ευρωβουλευτές που επηρεάζουν περισσότερο την χάραξη πολιτικής της ΕΕ και την διαμόρφωση της νομοθεσίας για πάνω από 440 εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες, με ικανότητα να επιφέρουν νομοθετικές αλλαγές μέσω προτάσεων, να κερδίζουν ψηφοφορίες στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και να διαμορφώνουν την πολιτική και κοινωνική ατζέντα των συζητήσεων.

Η παρούσα έρευνα μετρά την επιρροή των ευρωβουλευτών μέσω ενός συνδυασμού κριτηρίων που ομαδοποιούνται στις ακόλουθες κατηγορίες: Επίσημες και ανεπίσημες ηγετικές θέσεις, πραγματικό νομοθετικό έργο, πολιτικό δίκτυο, συμμετοχή σε επιτροπές και συμπεριφορά ψήφου.

Ο μόνος Έλληνας στο Τop 100 και πρώτος από την Ευρωομάδα της Αριστεράς
Είναι προφανές, ότι η διάκριση σε μια τέτοια αξιολόγηση ευνοεί τους ευρωβουλευτές από μεγάλες χώρες και πολιτικές ομάδες, ενώ αντίστροφα δυσχεραίνει την ανάδειξη ευρωβουλευτών από μικρές Πολιτικές Ομάδες και μικρότερες χώρες.

Όπως αναμενόταν – και αναφέρεται και στα βασικά ευρήματα και αποτελέσματα της Έκθεσης της EU Matrix, η γερμανική αντιπροσωπεία είναι η πιο επιδραστική συνολικά και επίσης με μία από τις καλύτερες επιδόσεις αναλογικά με το μέγεθός της.

Οι ευρωβουλευτές της Ιταλίας και Γαλλίας έχουν σαφώς χαμηλότερες επιδόσεις. Από τις μικρές χώρες, οι ευρωβουλευτές της Μάλτας και του Λουξεμβούργου υπερβαίνουν περισσότερο το βάρος της αντιπροσώπευσής τους, ενώ η Κύπρος, η Ιταλία και η Ουγγαρία έχουν τις εθνικές αντιπροσωπείες με τις χαμηλότερες επιδόσεις.

Η Ελλάδα βρίσκεται δυστυχώς σε πολύ χαμηλή θέση της συνολικής κατάταξης, γεγονός που κάνει τη συνεχιζόμενη διάκριση του Δημήτρη Παπαδημούλη στους 20 κορυφαίους ευρωβουλευτές ακόμη πιο σημαντική.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Top 100 των ευρωβουλευτών με τη μεγαλύτερη επιρροή, ο Δημ. Παπαδημούλης είναι ο μόνος Έλληνας.

Σε ό,τι αφορά για την ευρωομάδα της Αριστεράς (The Left) είναι χαρακτηριστικό είναι ο Δημ. Παπαδημούλης είναι ο μόνος από την Αριστερά στο Τop 20, με τον αμέσως επόμενο ευρωβουλευτή της Αριστεράς, τον Γάλλο Younous Omarjee, να ακολουθεί στο Νο 42 και τρίτη την Ολλανδή ευρωβουλεύτρια Anja Hazekamp, στο Νο77.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Έρευνας, διατυπώνεται η πρόβλεψη της έρευνας ότι η δύναμη και η πολιτική επιρροή της Ευρωομάδας της Αριστεράς Τhe Left θα ενισχυθεί στις επόμενες Ευρωεκλογές του 2024.

Αναφερόμενος στο ζήτημα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε σχετικά:

«H χθεσινή ευρωπαϊκή αξιολόγηση, που με κατατάσσει και πάλι στους κορυφαίους ευρωβουλευτές από το σύνολο των 705, αποτελεί μια ακόμη σημαντική τιμητική ευρωπαϊκή διάκριση, καθώς βαδίζω προς την ολοκλήρωση της τελευταίας μου θητείας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αυτή η θετική είδηση τιμά όχι μόνο εμένα αλλά και την ίδια τη χώρα μου, την οποία εκπροσωπώ στο Προεδρείο της Ευρωβουλής ως ο μόνος από την Αριστερά και ο μόνος πλέον από την Ελλάδα.

Μαζί με τους συνεργάτες μου, δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω, χωρίς καμία επανάπαυση, να εκπροσωπώ και την παράταξή μου και τη χώρα μου όσο μπορώ καλύτερα και να αγωνίζομαι για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, έως και την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής μου διαδρομής, τον Ιούλιο του 2024».

Η λίστα με τους 20 πιο επιδραστικούς ευρωβουλευτές για το 2023
Manfred WEBER Germany Christlich-Soziale Union in Bayern e.V. EPP
Roberta METSOLA Malta Partit Nazzjonalista EPP
Iratxe GARCÍA PÉREZ Spain Partido Socialista Obrero Español S&D
Heidi HAUTALA Finland Vihreä liitto Greens/EFA
Juan Fernando LÓPEZ AGUILAR Spain Partido Socialista Obrero Español S&D
Dita CHARANZOVÁ Czech Republic ANO 2011 Renew
Johan VAN OVERTVELDT Belgium Nieuw-Vlaamse Alliantie ECR
Othmar KARAS Austria Österreichische Volkspartei EPP
Bernd LANGE Germany Sozialdemokratische Partei Deutschlands S&D
Bas EICKHOUT Netherlands GroenLinks Greens/EFA
Cristian-Silviu BUŞOI Romania Partidul Naţional Liberal EPP
Paulo RANGEL Portugal Partido Social Democrata EPP
Michal ŠIMEČKA Slovakia Progresívne Slovensko Renew
Rainer WIELAND Germany Christlich Demokratische Union Deutschlands EPP
Ryszard Antoni LEGUTKO Poland Prawo i Sprawiedliwość ECR
Eider GARDIAZABAL RUBIAL Spain Partido Socialista Obrero Español S&D
Stéphane SÉJOURNÉ France Liste Renaissance Renew
Dimitrios PAPADIMOULIS Greece Coalition of the Radical Left The Left
Frances FITZGERALD Ireland Fine Gael Party EPP
Marian-Jean MARINESCU Romania Partidul Naţional Liberal EPP

Αλέξης Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης φοβάται μια ευθεία ερώτηση για τις υποκλοπές

 

“Δεν θεωρώ “σκράπα” τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αντίθετα είναι πολύ πειθαρχημένος στους επικοινωνιολόγους του”

Στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα «Πάμε Δανάη» για μια διαφορετική συνέντευξη από τα συνηθισμένα φιλοξενείται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «αισθάνεται άνετα στο ωραίο στούντιο».

Στη συνέχεια, μετά από ερώτηση της παρουσιάστριας, ο κ. Τσίπρας μίλησε για το debate για το οποίο είπε ότι «μπορεί να βαρεθεί ο κόσμος» έτσι όπως θα γίνει. «Είναι λίγο αποστειρωμένο».

«Στο MEGA μπορεί να βγει σε καλό επειδή έχει Champions League εκείνη την ώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι δεν υποτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη αφού δεν τον θεωρεί «σκράπα», αλλά τον θεωρεί «πειθαρχημένο» και ότι ακούει τους επικοινωνιολόγους του.

«Φοβάται μια ευθεία ερώτηση», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο ζήτημα των υποκλοπών.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε μειονεκτική θέση λόγω των πολιτικών που ακολούθησε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε μειονεκτική θέση λόγω των πολιτικών που ακολούθησε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

«Δεν έχεις ιδέα τι έχεις να τραβήξεις» θα έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας στον εαυτό του το 2015 και να προσέχει «ποιους εμπιστεύεται», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά από ερώτηση της Δανάης Μπάρκα.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τα κριτήρια που βάζει για να επιλέξει κάποιον για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι από τις πιο δύσκολες στιγμές του ήταν κάθε φορά που κλήθηκε να ανακοινώσει σε κάποιο μέλος του κόμματος και υπουργό ότι δεν θα είναι στον επόμενο ανασχηματισμό.

«Δεν έχουμε εμείς πρίγκιπες στο κόμμα μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ με τα άλλα κόμματα, όπως η Νέα Δημοκρατία.

«Έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η επικοινωνία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο μπορείς να «κριντζάρεις», αν δεν δείχνεις τον πραγματικό εαυτό σου, με τη Δανάη Μπάρκα να ενθουσιάζεται με την ατάκα και να τον αποκαλεί το επόμενο «επικοινωνιακό crash» της.

Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι ανεβάζει μόνος του τα βίντεο του στο TikTok και συνήθως το κάνει όταν είναι μέσα στο αυτοκίνητο όπου του αρέσει να κάθεται στη θέση του συνοδηγού.

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε είδος επικοινωνίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αφού ο κόσμος αλλάζει.

«Οι νέοι ποτέ δεν απαντούσαν στις μετρήσεις» γιατί δεν θέλουν να αποκαλύψουν σε κάποιον τι θα κάνουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι δεν θα έχουμε μεγάλη αποχή στις ερχόμενες εκλογές, «οι νέοι θα πάνε να ψηφίσουν». «Ελπίζω να μην διαψευστώ», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι γιοι μου βλέπουν Λούμπεν και Ράδιο Αρβύλα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ εξήγησε γιατί δεν έχουν τηλεόραση στον σπίτι «για να διαβάζουν τα παιδιά».

«Έχουμε όμως ένα προτζέκτορα όπου τα αγοράκια του σπιτιού βλέπουμε ποδόσφαιρο και η μαμά τσαντίζεται», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είδα το Maestro», αποκάλυψε ο κ. Τσίπρας μετά από ερώτηση για το ποια σειρά παρακολούθησε τελευταία και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για αυτό.

«Είχε γίνει μια δουλειά τα προηγούμενα χρόνια» για να υπάρχει τώρα αυτή η εξέλιξη στον χώρο της μυθοπλασίας, είπε.

«Δεν την παλεύω να μιλάω για πολιτικά όταν είμαι με φίλους», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν τσακωνόμαστε όμως μετά από τόσα χρόνια», είπε. Στη συνέχεια είπε ότι γελάει με γελοιογραφίες που τον αφορούν και ότι τις βλέπει μαζί με τα δύο του παιδιά.

«Nice to meet you, μαντάμ Λάρα Κροφτ», ήταν μια ατάκα που του άρεσε όταν είχε συναντήσει την Αντζελίνα Τζολί σε ένα βίντεο που είχε κυκλοφορήσει.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τα παιδιά του και το πώς βίωσαν την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός.

«Δεν θα παρέμβω στις επιλογές του γιου μου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αν θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά.

«Εμένα με οδήγησε η ζωή», «ήμουν σε ένα ροζ συννεφάκι», «δεν ήθελα να αποκτήσω αξιώματα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι προέκυψε τυχαία η ανέλιξή του η πολιτική. Μάλιστα, τη χαρακτήρισε σκληρή.

«Ο μεγάλος είναι στρωμένο παιδί», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ είπε για τον μικρό του γιο ότι είναι ατίθασος. Μάλιστα, διαβάζουν μαζί Ιστορία με την Μπέτυ Μπαζιάνα να θυμώνει επειδή αργούν αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του παρουσιάζει διάφορες άλλες πτυχές πέρα από αυτά που γράφει το βιβλίο.

«Θα είχα τα χαρακτηριστικά που έχω σε μεγαλύτερη ασυδοσία» χωρίς την Μπέτυ Μπαζιάνα, είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Βρήκα στην Μπέτυ έναν κοινό κώδικα αξιών», είπε ο κ. Τσίπρας και περιέγραψε ότι είχαν κοινό πάθος ότι μπορεί να αλλάξει ο κόσμος.

«Πιστεύαμε στο ίδιο όνειρο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε γιατί επιλέγουν να κάνουν ταξίδια με τα παιδιά στο εξωτερικό όπου δεν τους αναγνωρίζει σχεδόν κανείς και να ζουν σαν μια «κανονική οικογένεια».

«Είμαι ευσυγκίνητος άνθρωπος γενικά, μπορεί να με συγκινήσει και το βλέμμα ενός ανθρώπου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Με αηδιάζουν οι πολιτικοί που κλαίνε δημόσια, αλλά δεν έχουν την ευαισθησία να κλαίνε ιδιωτικά», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα παιδιά είχαν αγαπήσει τον Γαβρόγλου όταν είχε αποφασίσει να αφήνουν τις βαριές τσάντες στο σχολείο ως υπουργός Παιδείας», αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Όταν κουρεύομαι και βλέπω τις άσπρες τρίχες, βλέπω ότι ο χρόνος έχει περάσει», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά «δεν με έχουν πάρει και τα χρόνια».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν είναι ανάγκη για να κάνει κάποιος σημαντικά πράγματα στην πολιτική να «έχει αξιώματα» και ότι αυτό αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση. «Μπήκα νωρίς στην πολιτική, ελπίζω να βγω και νωρίς», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάποιος με τον οποίο δεν θέλει να δει τα αποτελέσματα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε με νόημα: «Δεν έχουμε Μητσοτάκη στο σπίτι».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι μια νέα προοδευτική κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα των νέων για να μείνουν στην Ελλάδα.

«Γερνάει η χώρα», θα πρέπει να υπάρχει «ριζική αλλαγή πολιτικής», είπε ο κ. Τσίπρας και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρα που θα πρέπει να παρθούν ειδικά για τις νέες μητέρες.

Ο Μητσοτάκης «πανηγυρίζει» για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ενώ 2,7 εκατ. πολίτες βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας

 

«Η ΕΛΣΤΑΤ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για φτώχεια και ανισότητες. Τα στοιχεία δικαιώνουν απόλυτα την πολιτική μας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης.

Ρίχνοντας μία ματιά στα στοιχεία που -κατά Μητσοτάκη- «δικαιώνουν απόλυτα» την πολιτική της κυβέρνησης, παρατηρούνται τα εξής: 2.722.000 πολίτες ζουν σε καθεστώς φτώχειας, ήτοι το 26,3% του πληθυσμού.

Mάλιστα, βάσει κριτηρίων που ίσχυαν έως το 2020, η κατάσταση είναι χειρότερη:. Ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού είναι υψηλότερος στην περίπτωση των παιδιών ηλικίας 17 ετών και κάτω (28,1%). Το ποσοστό πληθυσμού ηλικίας 18-64 ετών που διαβιεί σε νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας υπολογίζεται σε 10,9% επί του συνόλου του πληθυσμού αυτής της ομάδας ηλικιών.

Παράλληλα, στην έκθεση καταγράφονται ζητήματα όπως η δυσκολία αποπληρωμής ενοικίων, δόσεων δανείων, παγίων λογαριασμών και καταναλωτικών δανείων για το 29,1% των νοικοκυριών, ενώ αδυναμία για πληρωμή μίας εβδομάδας διακοπών για το 48,7% των νοικοκυριών. Επίσης, καταγράφεται αδυναμία διατροφικής κάλυψης με κοτόπουλο, κρέας ή ψάρι ανά δεύτερη ημέρα για το 10%.

Το 53,7% των νοικοκυριών δεν δύναται να αντικαταστήσει φθαρμένα ή κατεστραμμένα έπιπλα, ενώ το 18,7% δεν μπορεί να καλύψει οικονομικά τα έξοδα θέρμανσης τον χειμώνα και δροσιάς το καλοκαίρι

Εν ολίγοις αυτά είναι ορισμένα από τα στοιχεία της έκθεσης για την οποία… πανηγυρίζει ανερυθρίαστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παράλληλα δεν δίστασε να αμφισβητήσει την αξιοπιστία του ΟΟΣΑ που έκανε λόγο για μείωση 7,4% του πραγματικού μισθού και να υπερασπιστεί μέχρι κεραίας την εφαρμογή της επιδοματικής πολιτικής…

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Οι 57 στα Τέμπη ήταν θύματα των ιδιωτικοποιήσεων και της λιτότητας

 

Άρθρο – κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη από τη γνωστή εφημερίδα για την τραγωδία των Τεμπών και την «ατιμωρησία εταιρειών όπως η Siemens».

Εκτενές θέμα για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, τις πολιτικές αιτίες που φτάνουν μέχρι τις Βρυξέλλες και τον αντίκτυπο στις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου φιλοξενεί η τελευταία έκδοση της Le Monde Diplomatique, με τίτλο «Η μοιραία Οδύσσεια των ελληνικών σιδηροδρόμων».

Η μετωπική σύγκρουση των δύο συρμών, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, απηχεί για πολλούς στην Ελλάδα την σύγκρουση μεταξύ της λαϊκής βούλησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης την προηγούμενη δεκαετία, όταν επιβλήθηκαν στην χώρα ιδιωτικοποιήσεις και υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών.

Η Le Monde Diplomatique καυτηριάζει την μεθοδική προβολή του «ανθρώπινου λάθους» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα στελέχη της κυβέρνησης της ΝΔ. «Η τραγωδία πηγάζει από ένα ολόκληρο σύστημα», όπως τονίζεται, κάτι το οποίο και ο ίδιος ο (παραιτηθείς πλέον) υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής είχε παραδεχθεί, όταν δήλωνε ότι το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο δεν είναι κατάλληλο για τον 21ο αιώνα».

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται ότι το ένα τρίτο του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου θυσιάστηκε στις πολιτικές λιτότητας και αναφέρεται χαρακτηριστικά το δίκτυο της Πελοποννήσου, που από τα 706 χλμ. το 2000 και τα 435 χλμ. το 2009 συρρικνώθηκε σε μόλις 68 χλμ.

Ακόμη και η κεντρικότερη σύνδεση της χώρας, αυτή μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, είδε τον συνολικό αριθμό καθημερινών δρομολογίων να συρρικνώνεται από 32 το 2009 σε 14, όπως τονίζεται.

Υπογραμμίζονται επίσης οι κωλυσιεργίες στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά και η αίσθηση ακαταδίωκτου που έχουν εμπλεκόμενες εταιρείες. Όπως θυμίζει η Le Monde Diplomatique, για το σκάνδαλο της Siemens μετά από δεκαετίες η έρευνα έκλεισε με την οριστική αθώωση 15 πρώην διευθυντών…

Το αφιέρωμα της Le Monde diplomatique κλείνει με αναφορά στις ανεπιτυχείς πολιτικές που επέβαλε η τρόικα η στην Ελλάδα, με τον Νικόλαο Κουτσιούκη, τεχνικό της Hellenic Train να δηλώνει ότι «η τρόικα σκότωσε την Ελλάδα, όπως σκότωσε και τον ΟΣΕ».

Το «παράθυρο» συνεργασίας Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και ο… Ανδρέας Παπανδρέου

 

“Ο Αντρέας είχε μέτωπο με τη Δεξιά … Ο Ανδρουλάκης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Μητσοτάκη”

Ξεκάθαρη θέση ως προς την τακτική του Νίκου Ανδρουλάκη πήρε ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Δευτέρας στο OPEN.

Η τακτική των ίσων αποστάσεων από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που εφαρμόζει απαρέγκλιτα ο Νίκος Ανδρουλάκης, όσο πλησιάζουμε στην 21η Μάη, αναμφίβολα δημιουργεί πίεση προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ερωτώμενος (OPEN TV) εάν η Ν.Δ. συμφωνήσει με το ΠΑΣΟΚ απάντησε «αυτό δεν το γνωρίζω αλλά γνωρίζω πως ο κ. Ανδρουλάκης αποφεύγει με ξεκάθαρο τρόπο να βγει και να πει πως με την δεξιά του κ. Μητσοτάκη δεν συνεργάζομαι».

Η τακτική αυτή χαρακτηρίστηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «οξύμωρη» και διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν «να διεκδικεί την αποκλειστικότητα της παρακαταθήκης της κληρονομιάς του Ανδρέα Παπανδρέου και να αφήνει ανοιχτό να συνεργαστεί με την δεξιά του Μητσοτάκη» φθάνοντας στο συμπέρασμα πως «αυτή δεν είναι η παρακαταθήκη του Παπανδρέου που τα έβαζε μόνο με τη δεξιά».

Ο Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζοντας την αναφορά στο ΠΑΣΟΚ είπε: «Θεωρώ πολύ προβληματικό ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει θέσει ως μοναδική προϋπόθεση στο δημόσιο διάλογο το θέμα των προσώπων, των πολιτικών. Είναι πρωτοφανές σε ευρωπαϊκό επίπεδο να πηγαίνουμε σε εκλογές απλής αναλογικής και το τρίτο κόμμα που όπως φαίνεται θα έχει 20 μονάδες διαφορά από το πρώτο να θέλει να οικειοποιηθεί το δικαίωμα του ελληνικού λαού να εκλέγει πρωθυπουργό. Το ζήτημα είναι οι πολιτικές όχι τα πρόσωπα».

Και συνέχισε λέγοντας πως «επιλογές με πρωθυπουργό χωρίς της έγκριση του λαού δεν βγήκαν σε καλό», ενώ παρατήρησε πως στα εκλογικά προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν μεγάλες διαφορές. «Ο κ. Ανδρουλάκης έχει δυσκολία γιατί στο κόμμα του επικρατούν δύο διαφορετικές γραμμές».

Και με μισή μονάδα μπροστά, δεν θα πάει σε δεύτερες εκλογές – Έχει ιστορία στις αποστασίες

 

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο OPEN για την “μπλόφα” Μητσοτάκη με την αυτοδυναμία και τις δήθεν δεύτερες κάλπες του Ιουλίου!

«Αυτή είναι η μητέρα των μαχών, η μάχη που θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Γι’ αυτό ζητώ από τους ψηφοφόρους να βγάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτο κόμμα. Μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βγει πρώτο κόμμα, ανοίγει ο δρόμος για πολιτική αλλαγή». Αυτό υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας για τις κάλπες της 21ης Μαΐου, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Δευτέρα (8/5) το πρωί στο Open και τους δημοσιογράφους Δ. Καμπουράκη και Π. Στάθη.

«Τα ψέματα τελειώνουν, μπορεί να είναι εκλογές απλής αναλογικής αλλά είναι και εκλογές και απλής λογικής. Αυτός που θα κερδίσει, θα έχει πρώτο λόγο. Μην προεξοφλείτε ότι αυτές οι εκλογές θα είναι άγονες. Το πρώτο και το τρίτο κόμμα θα έχουν τη δυνατότητα να σχηματίσουν κυβέρνηση. Εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν ο κ. Μητσοτάκης έρθει πρώτος έστω και με μισή μονάδα, δεν θα πάρει ρίσκο να πάει σε δεύτερες εκλογές» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο αρχηγός της ΝΔ θα επιδιώξει συνεργασία είτε με τα κόμματα της «δεξιάς πολυκατοικίας», είτε με μεμονωμένους βουλευτές. «Υπάρχει και μια ιστορία που δείχνει ότι η οικογένεια Μητσοτάκη δεν έχει θέματα στις αποστασίες» πρόσθεσε με νόημα.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βγει πρώτος, πιστεύω ότι θα έχουμε κυβέρνηση» τόνισε, ενώ ερωτηθείς αν θα τα βρει με τον Ν. Ανδρουλάκη σημείωσε πως δεν το γνωρίζει και ότι ο κ. Ανδρουλάκης αποφεύγει να πει με ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν συνεργάζεται με την Δεξιά του Μητσοτάκη. «Είναι οξύμωρο να διεκδικεί αποκλειστικότητα στην παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και να αφήνει ανοιχτό να συνεργαστεί με τη Δεξιά του Μητσοτάκη» είπε, προσθέτοντας ότι «ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε έναν αντίπαλο, τη Δεξιά».

Την ίδια ώρα, απαντώντας στον Κυρ. Μητσοτάκη, που ισχυρίστηκε ότι θα πάει σε ντιμπέιτ των δύο στις δεύτερες εκλογές, ο Αλ. Τσίπρας γέλασε και είπε «αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος να πάμε σε δεύτερες εκλογές. Αλλά δεν το πιστεύω. Οι εκλογές αυτές της 21ης Μάη θα βγάλουν κυβέρνηση».

Όπως είπε, αν πάμε σε δεύτερες εκλογές θα έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος. «Ή Μητσοτάκης, ή Τσίπρας» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρατηρώντας ότι κανένα μικρό κόμμα δεν το συμφέρει να πάμε σε δεύτερες εκλογές.

Για τις δημοσκοπήσεις, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι διαχρονικά υποτιμούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Ο κόσμος δεν απαντά γιατί ξέρει ή φοβάται ότι κάποιος θα τον καταγράψει γιατί είμαστε στην εποχή του Predator, αν πει ότι δεν θα ψηφίσει Μητσοτάκη. Εδώ είδαμε τον εργοδότη να εκβιάζει τους εργαζόμενους του» ανέφερε.

Ξεκινώντας τη συνέντευξή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε πως πιστεύει ότι θα εκπλήξει η συμμετοχή στις εκλογές. Μόνο οι 250.000 εποχικοί εργαζόμενοι δεν θα ψηφίσουν, ενώ υπήρχε η δυνατότητα, επειδή τους φοβούνται στη ΝΔ» είπε.

Για νέες εξαγγελίες Μητσοτάκη, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι με 50άρια και 150άρια κανείς δεν σώθηκε, ίσα ίσα γυρνούν μπούμερανγκ αυτά. Χαρακτήρισε τις νέες εξαγγελίες πανικό και ερασιτεχνισμό και πρόσθεσε πως χρειάζεται μια ριζικά άλλη πολιτική για τους νέους ανθρώπους με αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης.

Σε ό,τι αφορά την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε δεσμευτεί εδώ και τρία χρόνια για την κατάργησή της. «Δίνει πελατεία στα ιδιωτικά κολέγια και αποσκοπεί στη μείωση των κονδυλίων για την παιδεία μέσω της μείωσης των εισακτέων. Πολλές πανεπιστημιακές σχολές της περιφέρειας μαραζώνουν, 20.000 υποψήφιοι μένουν έξω» είπε. «Δεν έχουμε τίποτα με τα παιδιά που πηγαίνουν στα κολέγια γιατί έχουν την δυνατότητα, το θέμα είναι να δούμε τι θα κάνουμε με τα παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα» συνέχισε, τονίζοντας ότι πρέπει να ενισχυθεί το δημόσιο πανεπιστήμιο και να αυξηθουν οι δαπάνες για τη δημόσια παιδεία.

Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι την εικόνα του ανάπηρου ηλικιωμένου που τον έβγαλαν από το σπίτι του θα την βλέπουμε καθημερινά αν δεν αλλάξουν τα πράγματα. Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που διατήρησε την προστασία της πρώτης κατοικίας με την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας, έχει προτείνει σχέδιο που βάζει κανόνες στα funds, υποχρεώνοντάς τα να προχωρούν σε ρυθμίσεις.

Για τις πιέσεις Μητσοτάκη στη «δεξιά πολυκατοικία», ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν έχουν γίνει ποτέ στον τόπο αυτά που καταγγέλλονται τώρα από τον πρώην αντιπρόεδρο του ΑΠ ότι τον κάλεσε για καφέ ο Γ. Γεραπετρίτης και του πρότεινε ανταλλάγματα. «Με πρόσχημα τη Χρυσή Αυγή, βρήκαν παπά να θάψουνε 5-6» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης, που ήρθε με την εικόνα του Ευρωπαίου πολιτικού, έκανε τη χώρα τελικά να είναι δακτυλοδεικτούμενη στην Ευρώπη και για τις υποκλοπές και για την κατάταξη στην ενημέρωση.

Τέλος, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην τραγωδία των Τεμπών, υπογραμμίζοντας ότι το επιτελικό κράτος κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. «Κάποιοι θεωρούν το κράτος τσιφλίκι τους το 2023 και διορίζουν έναν ανεκπαίδευτο σταθμάρχη» είπε. «Η υπόθεση βρίσκεται στην Δικαιοσύνη, αυτή έχει τον πρώτο λόγο. Αν έρθουν στην Βουλή φάκελοι με ευθύνες δεν μπορούμε να συγκαλύψουμε τίποτα» κατέληξε.

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...