Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

“Ισοπεδώνει” Πέτσα η Ακρίτα: “Νομίζει ότι τα κληρονόμησε από τον μπάρμπα του” τα 20 εκ. στα ΜΜΕ



Επιμένει να μετράει μέρες η Έλενα Ακρίτα που ο Στέλιος Πέτσας αρνείται να δώσει τη λίστα με τα ποσά που πήραν τα μέσα για την συμμετοχή τους στην καμπάνια του κορονοϊού.

Όπως γράφει σήμερα είναι “ημέρα ένατη”, ενώ επισημαίνει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνείται να δώσει τη σχετική λίστα με τα χρήματα γιατί “νομίζει προφανώς ότι τα κληρονόμησε από το μπάρμπα του”.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:

“Κι όσο εμείς τσακωνόμαστε για το σποτ, ο Πέτσας με τα δικά μας εκατομμύρια στην τσέπη, αρνείται να μάς πει πόσα χρήματα έδωσε στο κάθε σάιτ. Νομίζει προφανώς ότι τα κληρονόμησε από τον μπάρμπα του. Δεν αφήνουμε να ξεχαστεί το σκάνδαλο, μπήκαμε ήδη στη #ημέρα_ένατη.

“Ντρίμπλα” από τον Κρέτσο που ανήρτησε τα ποσά που πήραν τα ΜΜΕ για να δημοσιεύσουν το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών: “Ας το κάνει και ο Πέτσας να μην υπάρχουν σκιές”



Τα ποσά που δόθηκαν στις εφημερίδες προκειμένου να δημοσιεύσουν το τελικό και πλήρες κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών ανήρτησε ο Λευτέρης Κρέτσος στο λογαριασμό του στο Twitter, καλώντας παράλληλα τον Στέλιο Πέτσα, που αρνείται πεισματικά να δημοσιοποιήσει τα ποσά που έλαβαν τα ΜΜΕ για την καμπάνια “Μένουμε Σπίτι” και “Μένουμε Ασφαλείς” για τον κορονοϊό, να  κάνει το ίδιο για “να μην υπάρχουν σκιές όπως λέει.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο Λευτέρης Κρέτσος  αναφέρει:

“Οι υπηρεσίες του Υπουργειου ζήτησαν (Ίαν. 2019) από τις εφημερίδες ποσο κοστολογούν την καταχ/ση της Συμφωνίας των Πρεσπών SOS: Μόνο το τελικό κείμενο Συμφωνίας. Οι εφημερίδες ανταποκρίθηκαν κ ιδού τα ποσά που δόθηκαν. Ας κανει το ίδιο και ο κ. Πέτσας να μην υπάρχουν σκιές”.

Ολόκληρη η λίστα:

Το πριγκιπάτο της Φαμίλιας (του Κώστα Βαξεβάνη)



Ψάξτε όσο θέλετε στη σύγχρονη πολιτική ιστορία. Δεν πρόκειται να βρείτε πρωθυπουργό ή πολιτειακό παράγοντα που να έχει προσπαθήσει απροκάλυπτα όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εµφανίσει το σόι του ως τµήµα της θεσµικής κρατικής λειτουργίας. Να επιβάλει τη σύζυγο, τον ανιψιό του ή τα παιδιά του ακόµη ως συνέχεια και εξαργύρωση της εκλογικής εµπιστοσύνης που του έδειξε ο κόσµος.

Αυτό που συµβαίνει µε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δεν σχετίζεται µε τη γενική πεποίθηση που ενδέχεται να έχουν και άλλα πολιτικά πρόσωπα ότι τα παιδιά τους µπαίνουν σε µια επετηρίδα της πολιτικής για να δρέψουν τους καρπούς ενός κράτους σχεδόν ιδιοκτησίας τους.

Η λειτουργία του σηµερινού πρωθυπουργού είναι πέρα και από αυτά τα συµφεροντολογικά όρια που δηµιουργεί το µυαλό του πολιτικού παλιάς κοπής. Ο Μητσοτάκης κοροϊδεύει τους θεσµούς, δηµιουργεί µια οικογενειοκρατία κλειστού τύπου και εκ των πραγµάτων δηµιουργεί κινδύνους για τη δηµοκρατία.

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου η οικογένεια Μητσοτάκη επιβίβασε το παιδί της στο C-27 που πετούσε προς Ισραήλ µία µέρα πριν από την επίσηµη συνάντηση των πρωθυπουργών των δύο χωρών και το επέβαλε ως συνδαιτυµόνα στις επίσηµες συναντήσεις. Φυσικά το παιδί δεν φταίει σε τίποτε. Φταίνε οι γονείς του γιατί πρωτίστως δεν αισθάνονται καµιά ανάγκη να το προστατέψουν, αλλά αντιθέτως επιχειρούν να το επιβάλουν στη σφαίρα της κληρονοµικής πολιτικής µε άκοµψο τρόπο. Στη συνέχεια φταίνε γιατί µετατρέπουν τη δηµοκρατία σε µείγµα οικογενειακών καπρίτσιων και instagramισµού, όπου οι φωτογραφίες καταγράφουν τη σκηνοθετηµένη ευτυχία και σπουδαιότητα.

Δεν πρόκειται για κάποια επιπολαιότητα του πρωθυπουργού και της συζύγου του. Η Φαµίλια έχει περικυκλώσει την πολιτική όπως ο κισσός τα δέντρα και ρουφά κάθε δηµοκρατική υγρασία, αφήνοντας ένα κουφάρι µεταλλαγµένων θεσµών. Υπάρχει συστηµατική προσπάθεια επιβολής της Φαµίλιας στην κοινή γνώµη αλλά και την πολιτική σκηνή ως γενικού κουµανταδόρου της ζωής µας.

Από τις πρώτες µέρες ανάληψης της εξουσίας ο ανιψιός του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δηµητριάδης ανέλαβε στο Μαξίµου ως σκιώδης πρωθυπουργός. Με µόνη δηµοσιότητα από τα αµαρτωλά χρόνια της Energa, όπου υπήρξε δικηγόρος ειδικών αποστολών του Αρη Φλώρου, ο ανιψιός έγινε η γκρίζα εικόνα του «επιτελικού κράτους». Η φηµολογία που αναπτύσσουν εναντίον του οι ίδιοι οι δυσαρεστηµένοι υπουργοί της Ν∆ τον εµπλέκει σε διάφορες υποθέσεις ως τον άνθρωπο που κινεί τα νήµατα. Πρόσφατα ο φιλικός προς τη ΝΔ Γιώργος Τράγκας υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργικός ανιψιός κατάφερε να τον αποπέµψει τρεις φορές από µέσα ενηµέρωσης όπου εργαζόταν.

Ως λόγο για το µένος εναντίον του ο Τράγκας εµφάνισε τις αναφορές που έκανε σε εκποµπές του για τις σχέσεις του Δηµητριάδη µε κάποιον Λαβράνο αλλά και την υπόθεση µε τις αστυνοµικές ταυτότητες. Το όνοµα του κυρίου Λαβράνου πλανιέται ως φάντασµα πάνω από το Μαξίµου πολύ καιρό. Πρόκειται για κάποιον κύριο που έχει εµπλακεί σε υπόθεση µε σύστηµα ασφαλείας το οποίο προµηθεύτηκε η προηγούµενη κυβέρνηση της Ν∆, µε πληρωµές από διάφορες offshore.

Λέει αλήθεια ο Τράγκας; Το δεδοµένο είναι ότι ούτε τον έχουν διαψεύσει ούτε τον έχουν µηνύσει, ενώ ο ίδιος επιµένει ότι έχει πολλά στοιχεία και ότι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Προς το παρόν ο Δηµητριάδης έχει βάλει τη δική του ουρά στα σκέλια.

Ζούµε ήδη τη µετατροπή της Ελληνικής Δηµοκρατίας σε Μητσοτακική Οικογενειακή Δηµοκρατία. Ενα είδος πριγκιπάτου, µε τα µέλη της οικογένειας να επιδιώκουν ισοβιότητα µέσα από τη µιντιακή ισχύ και την πολιτική εξαπάτηση. Γύρω από αυτά τα δύο στοιχεία, και από την οικογένεια φυσικά, κυκλοφορεί κρατικό χρήµα το οποίο χρησιµοποιείται ως µέρος του ιδιωτικού ταµείου. Δίνεται αδιαφανώς και ανεξέλεγκτα. Αν λάβουµε υπόψη και την Πέτσινη καµπάνια του Πέτσα, ενίοτε χάνεται και σε µαύρες τρύπες του µητσοτακικού σύµπαντος, όπως τα ανύπαρκτα σάιτ.

Στο πριγκιπάτο του Μητσοτάκη καθοριστικό ρόλο φαίνεται ότι παίζει η σύζυγος. Αφού η Μαρέβα Γκραµπόφσκι απογυµνώθηκε απ’ όλο το αφήγηµα περί δυναµικής επιχειρηµατία χάρη στις αποκαλύψεις για τις όχι και τόσο κερδοφόρες επιχειρήσεις, τις offshore, τα σπίτια του Βολταίρου και τις παραδείσιες δραστηριότητες, έβαλε σκοπό να ντύσει την Ελλάδα ή τουλάχιστον όσες είχαν ανάγκη την πρωθυπουργική εύνοια. Δεν ενοχλείται καν που όσες θέλουν πρόσβαση στο περιβάλλον της φωτογραφίζονται µε prêt à porter Μαρέβας ούτε φαίνεται να απειλείται από αυτό τον ευτελισµό το σύστηµα αξιών της.

Δεν υπήρξε ποτέ πρόσωπο περιφερειακό στην πολιτική που να έχει τέτοια παρεµβατικότητα και προσπάθεια επιβολής σε όλα τα επίπεδα της δηµόσιας σφαίρας. Η Φρειδερίκη του Μαξίµου είναι παντού. Στα περιοδικά, στις πολιτικές συναντήσεις, στην πολιτική καθηµερινότητα, µε πόζες και χαµόγελα αυταρέσκειας, µε το έτσι θέλω ή µε το έτσι θέλει ο σύζυγος. Βρέθηκε µέχρι και στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στα έδρανα της επίσηµης ελληνικής αντιπροσωπείας, µε τη Μελάνια Τραµπ να παρακολουθεί από το θεωρείο.

Δεν έχει σηµασία αν οι λόγοι που οδηγούν τον Μητσοτάκη στην παραβίαση των κανόνων ευπρέπειας και σεµνότητας µε τους οποίους κινούνταν ως τώρα οι σύζυγοι των πρωθυπουργών (σε αυτές συµπεριλαµβάνεται η µητέρα του) είναι ψυχολογικοί ή πολιτικοί. Σηµασία έχει ότι συµβαίνει και είναι επικίνδυνο. Εχει δικαίωµα να έχει τη σύζυγό του κορόνα στο κεφάλι του, υποβολέα του ή και Φρειδερίκη του. Δεν έχει δικαίωµα να την επιβάλλει ως παράγοντα της θεσµικής λειτουργίας.

Ο µητσοτακικός τοξικός βολονταρισµός µε όλα τα συνοδευτικά του στοιχεία (αλαζονεία, απαξίωση των άλλων, πίστη µονιµότητας) εξελίσσεται σε παθογένεια και για την ίδια τη Νέα Δηµοκρατία. Ολο και περισσότεροι ψιθυρίζουν (ακόµη) ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να έχει το τακτ και την ευπρέπεια να κρατά µακριά από το κόµµα και τη διακυβέρνηση το άγχος να στέψει τον εαυτό του βασιλιά. Αλλωστε η ζωή των βασιλιάδων ενίοτε αποδείχθηκε επικίνδυνη. Των γιαλαντζί συµπεριλαµβανοµένων.

Πως τους πετσόκοψε έτσι… (του Ανδρέα Πετρόπουλου)



Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ. Το θεωρώ έξυπνο, εύστοχο, με καυστικό χιούμορ, άμεσο και απόλυτα κατανοητό. Το μήνυμα είναι σαφές και φτάνει και στους μη επαρκώς ενημερωμένους πολίτες. Ακόμα και σε όσους λίγους πήρε κάτι το αυτί τους για κάποια 20 εκατ. ευρώ που δόθηκαν αφειδώς, και σκανδαλωδώς, και σε απόλυτη προτεραιότητα σε φίλους της κυβέρνησης. Ακόμα και σε ανύπαρκτες ιστοσελίδες που στήθηκαν στο άψε σβήσε ή σε κλειστές που επαναλειτούργησαν για να εισπράξουν.

Σκάνδαλο μέγα και καραμπινάτο, πολλαπλάσιο των θρυλικών «σκοϊλ ελικικού» που «λοιμώχθηκαν» εν μέσω καραντίνας και οι ούτε ένας αστέρας της τηλεόρασης που σήμερα παρουσιάζεται θιγμένος, δεν αναφέρθηκε στοιχειωδώς στο θέμα, αν δεν έβαζε και άγριο χέρι ή δεν «έκοβε» τη σύνδεση «στον αέρα» σε όποιον έκανε την παραμικρή αναφορά.

Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ κάνει πραγματικά θραύση στο λαϊκό κόσμο και τη μεσαία τάξη, ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων. Γιατί αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα, σε ένα τεράστιο σκάνδαλο. Σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών παρέμενε οικειοθελώς εσώκλειστη για τη δική της προστασία και του κοινωνικού συνόλου, κάποιοι αετονύχηδες στο Μαξίμου στείναν «μηχανές» με τα δικα΄του χρήματα.

Το σπότ απευθύνεται στη μεγάλη πλειοψηφία που σήμερα ψάχνει δανεικά να ανοίξει το μαγαζί και οι τράπεζες δεν του δίνουν απευθύνεται σε αυτόν που επιστρέφει μετά την πανδημία στη δουλειά του και θα πάρει το μισό μισθό, ενώ έχει ήδη χάσει το Δώρο του Πάσχα και το Επίδομα Αδείας.

Και στον καλλιτέχνη που του είπαν ότι είναι χομπίστας και περιττός, και σε αυτή τη φάση επανεκκίνησης της οικονομίας και της αγοράς, ολίγον …επικίνδυνος λόγω της φύσης του επαγγέλματος.

Θίγει το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ εν γένει και εν συνόλω τους δημοσιογράφους; «Τσουβαλιάζει» ένα κλάδο ολόκληρο όπως έπραξαν και συνεχίζουν να κάνουν τα πληρωμένα «πιστόλια» της δημοσιογραφίας (και όχι ο κλάδος και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων) με τους δημόσιους υπαλλήλους, του τεμπέληδες εκπαιδευτικούς, για να θυμηθούμε κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις; Μήπως οι – γνωστοί – αργυρώνητοι που σήμερα «μηγιάζονται» είδαν τον εαυτό τους στον καθρέφτη;

Ως δημοσιογράφος δεν αισθάνθηκα σε κανένα σημείο να με αφορά, ούτε θίγει τη δουλειά μου και τη δουλειά της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων μου.

Και πραγματικά καταλαβαίνω ότι δικαιως οι 30 – 40 -50 ξέρουν ότι τους αφορά και καλά κάνουν και αντιδρούν. Κάποιοι ελάχιστοι που τσίμπησαν και ταυτίστηκαν, τσουβαλιάστηκαν από μόνοι τους.

Γιατί αν ταυτίστηκες με αυτόν που είπε ότι «λόγω πανδημιας έχουμε αποφασίσε να μήν καλούμε εκπροσώπους της αντιπολίτευσης», νιώθεις δικαιώς τσουβαλιασμένος…

Αν ταυτίζεσαι με αυτόν που συμφωνεί, με κατεβασμένο κεφάλι, όταν ακούει τον Αδωνη να λέει «θα στενοχωριόμουν αν έπαιρνε λεφτά το »Ντοκουμέντο”, επίσης δικαίως νιώθεις έτσι.

Αν θεωρείς φυσιολογικό, το ΕΣΡ να αποφασίζει με μεγάλη πλειοψηφία ότι δεν χρειάζεται ούτε καν έλεγχος για το αν τηρείται η πολυφωνία στα κανάλια, οικειοθελώς ταυτίζεσαι…

Το σκάνδαλο των χρηματοδοτήσεων της κυβέρνησης προς τα MME είναι κορυφαίο θέμα, δεν πρόκειται να κλείσει όσες μανούβρες και αν επινοηθούν από τον «Μωυσή», τον Πέτσα και τους παρατρεχάμενους.

Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ έπιασε σφυγμό. Είπε με απλο και κατανοητό τρόπο αυτό που πραγματικά συμβαίνει, «πετσόκοψε» το κυβερνητικό αφήγημα, είπε με δύο λόγια αυτό που σχολιάζεται από τους ίδιους τους πολίτες και όχι αυτό που παρουσιάζεται στα δελτία ειδήσεων 15η είδηση πριν τα αθλητικά…

Και δικαίως το πολεμούν με τόση λύσσα, οι 30-40-50,από κοντά δυστυχώς και όσοι οικειοθελώς τσουβαλιάζονται….

Σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση του νερού με 24ωρη απεργία στις 25 Ιουνίου



Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ μέσω ΣΔΙΤ που θα εκχωρήσουν τη διαχείριση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας (ΕΥΣ) σε εργολάβους με το πρόσχημα δήθεν του…ανταγωνισμού.

Στην τελευταία της συνεδρίαση η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για την Πέμπτη 25 Ιουνίου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΕΥΣ της Αθήνας.

Την ίδια ημέρα, θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο Χολαργό, ενώ οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν και την επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας κατά της ιδιωτικοποίησης του ΕΥΣ.

Παράλληλα, η εκτελεστική επιτροπή της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ σχεδιάζει να οργανώσει συνέντευξη Τύπου σε συνεργασία με το Σωματείο εργαζομένων της ΕΥΑΘ στην Αθήνα και το νομικό σύμβουλο Αλ. Σαρηβαλάση για τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά τη νέα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που βάζει στοπ στην ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Οι εργαζόμενοι σκοπεύουν ακόμα να ολοκληρώσουν τις συναντήσεις τους με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων αλλά και να ενημερώσουν τους δήμους και τις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος, Στερεάς Ελλάδος, Εύβοιας και Αττικής, για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης του ΕΥΣ ενώ παράλληλα θα κατατεθεί αίτημα για έγκριση ψηφισμάτων από τα Δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια ενάντια στην επιχειρούμενη εμπορευματοποίηση του νερού.

Ανάρτηση-έπος Πολάκη: Στο τέλος θα γράψουμε βιβλίο “Ο Νότης στον κάμπο με τα λεφτόδεντρα”!!! Επί Μηταράκη ό,τι πάρεις τιμολογείται 3-23 φορές πιο ακριβά σε σχέση με ΣΥΡΙΖΑ



Συνεχίζει τις καταγγελίες ο Παύλος Πολάκης για το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου του Νότη Μηταράκη, ο οποίος με νέα ανάρτησή του μιλά για υπερτιμολογήσεις σε υπηρεσίες που αγοράζει ο υπουργός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι επί Μηταράκη, ό,τι πάρεις τιμολογείται από 3-23 φορές πιο ακριβά σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ“!

Μάλιστα ο πρώην αν.Υπουργός Υγείας ξεκινάει τη νέα του ανάρτηση με καταγγελίες για το υπουργείο του κ.Μηταράκη λέγοντας ότι στο τέλος θα γράψουμε βιβλίο και θα το ονομάσουμε «Μηταρακειαδα»» ή «Ο Νότης στο κάμπο με τα ΛΕΦΤΟΔΕΝΤΡΑ»!!!”.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Στο τέλος θα γράψουμε βιβλίο και θα το ονομάσουμε «Μηταρακειαδα»» ή «Ο Νότης στο κάμπο με τα ΛΕΦΤΟΔΕΝΤΡΑ»!!!
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Μετά την απομαγνητοφώνηση (την οποία πληρώνει 23 φορές πιο ακριβά από ό,τι πλήρωνε η Αχτσιόγλου), μετά την φύλαξη των Γραφείων Ασύλου (την οποία πληρώνει 18 φορές πιο ακριβά από ό,τι πλήρωνε ο Μουζάλας), μετά την αγορά των “χρυσών” αναλογίων, ο Μηταράκης συνεχίζει ακάθεκτος!!!
Α) Για την επέκταση και συντήρηση του ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ λογισμικού προγράμματος της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου (που ο Μπαλάφας είχε αγοράσει και εγκαταστήσει το 2018 με 24.795€, πετυχαίνοντας έκπτωση για τα υλικά 98%,φωτό 4-5-6)αυτός δίνει στην ίδια εταιρεία 60.822€!!!
Δεν αγοράζει απολύτως τίποτα, αυξάνει μόνο την χωρητικότητα των εγγραφών του προγράμματος!!!! (Φωτό 1-3)
Β) Για τη συντήρηση του λογισμικού προγράμματος της Υπηρεσίας Ασύλου, για την οποία ο Βίτσας το 2019 είχε δώσει 6.917,96€, (φωτό 7-8) αυτός δίνει το 2020 στην ίδια εταιρεία 18.177,16€!! (Φωτό 9-10)
Επί Μηταράκη ό,τι πάρεις, τιμολογείται από 3 – 23 φορές πιο ακριβά σε σχέση με τον Σύριζα!!!
ΥΓ 1:ταχε πει ο Κωνστανταρας…(φωτό 1)
ΥΓ 2: ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΝΑ ΠΡΟΣΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΟΤ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ , «δημοσιογράφο των τριάκοντα αργύριων» ,ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ αυτά που γράφω παραπάνω!!!(στοίχημα δε βάζω βέβαια ,θα κλέψω εκκλησία )

“Κοφτερή” δήλωση Ραγκούση για κυβέρνηση: Είναι ο τρόπος που κυβερνούν το να κρύβουν την αλήθεια για τη λίστα Πέτσα και τον ξυλοδαρμό πολίτη από Πραιτωριανούς του Μαξίμου


Σε μία αιχμηρή δήλωση προχώρησε ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζοντας πως η συνεχιζόμενη άρνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ποσά που έλαβαν τα ΜΜΕ από την καμπάνια για τον κορονοϊό δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά το μοντέλο διακυβέρνησης που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την άρνηση αποκάλυψης περαιτέρω στοιχείων για τον ξυλοδαρμό στη μέση της Μιχαλακοπούλου μοτοσυκλετιστή από μέλη φρουράς του Μαξίμου, περιστατικό το οποίο παρά τους μάρτυρες και τα βίντεο αντιμετωπίζεται σχεδόν ως μη γενόμενο!
Αναλυτικά του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ:
Είναι μοντέλο διακυβέρνησης και όχι μεμονωμένα περιστατικά η απόκρυψη της αλήθειας για το περιστατικό στη Μιχαλακοπούλου, καθώς και η απόκρυψη της λίστας Πέτσα.
Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της αποθράσυνσής τους, πριν από λίγες ημέρες -στη δεύτερη κατά σειρά ερώτηση που τους υποβάλαμε για τον ξυλοδαρμό μοτοσικλετιστή από Πραιτωριανούς του Μαξίμου- απάντησαν ως εξής: «…ουδέν έχουμε να επισημάνουμε ή να προσθέσουμε πλέον των ειρηθέντων κατά την ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας επί της … Επίκαιρης Ερώτησης …».
Δηλαδή ακόμη και σήμερα, παρά την ύπαρξη βίντεο καθώς και τόσων πολιτών που ήταν παρόντες, τολμούν και επιμένουν σε όσα ψέματα έχουν ήδη πει. Δηλαδή, πως δεν υπήρχε ούτε συνοδεία, ούτε συνοδός-επομένως συνεχίζουν να αποκρύπτουν το κυβερνητικό στέλεχος που οι αστυνομικοί συνόδευαν -καθώς και πως ήταν μόνον ένας ο αστυνομικός στο επεισόδιο.
Εάν συμπεριφέρονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, με αυτόν το χυδαία αλαζονικό τρόπο-χρησιμοποιώντας τόσα αδίστακτα ψέματα-τότε εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος πως θα συμπεριφερθούν στον κάθε μεμονωμένο πολίτη που θα θεωρήσουν ότι αποτελεί εμπόδιο στην πορεία τους;

“ΑΥΓΗ” : Περνάει “πριονοκορδέλα” … Μωυσή και κανάλια – “Τα κανάλια αμύνονται με βιτριόλι, απαγωγές παιδιών και γιατρούς μαϊμούδες. Αλλά το success story του Κυρ. Μητσοτάκη φυλλορροεί με εντυπωσιακούς ρυθμούς”


Ούτε η ίδια η κυβέρνηση έχει καταλάβει πώς, από κει που την αποθέωναν, βγαίνει συνεχώς απολογούμενη και υποχρεωμένη να διαχειρίζεται κρίσεις.
Αποκαλυπτικό το κύριο άρθρο της “Αυγής” με τίτλο“Πώς ο «Μωυσής» τα έκανε (Ερυθρά) θάλασσα”
Η παράσταση Μητσοτάκη στο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης ακούγεται εντελώς άκυρη μπροστά στην πρώτη εικόνα από το άνοιγμα του τουρισμού και τις προβλέψεις ότι η φετινή ζημία θα φτάσει το 70%.
Η ύφεση της τάξης του 10% με 15% για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 είναι μια πραγματικότητα που δεν κρύβεται με γραφικότητες, ούτε με υποσχέσεις ότι στο τρίτο τρίμηνο θα καλπάσουμε προς την ανάπτυξη.
Χιλιάδες είναι οι επιχειρήσεις που αποκλείονται από την πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία εξήγγειλε με τυμπανοκρουσίες η κυβέρνηση. Η ανεργία έχει εκτοξευτεί. Η τρύπα στα δημόσια έσοδα διευρύνεται.
Ο ανασχηματισμός, που θα γλίτωνε την κυβέρνηση από κάποια βαρίδια, «κάηκε» από τον Αντ. Σαμαρά, ο οποίος έσπευσε να προστατεύσει τους δικούς του και απαίτησε να γίνει υπουργός Δικαιοσύνης η Ν. Κεραμέως – γιατί έχει κάτι λογαριασμούς με την Τουλουπάκη. Κι έτσι ο Κυρ. Μητσοτάκης εγκατέλειψε το σχέδιο διαψεύδοντας όσα έλεγαν μέχρι την προηγούμενη μέρα ο ίδιος, ο Πέτσας και ο Γεραπετρίτης.
Η μεγάλη πανωλεθρία όμως είναι η λίστα με τα χρήματα στα ΜΜΕ. Μια υπόθεση που έχει προκαλέσει την κοινωνία παραμένει πεισματικά στο επίκεντρο της δημοσιότητας και φθείρει τον Κυρ. Μητοστάκη και τον Στ. Πέτσα με ταχύτατους ρυθμούς. Ο «Μωυσής» εδώ πληρώνεται.
Τα κανάλια αμύνονται με βιτριόλι, απαγωγές παιδιών και γιατρούς μαϊμούδες. Αλλά το success story του Κυρ. Μητσοτάκη φυλλορροεί με εντυπωσιακούς ρυθμούς.
Ή στραβή είναι η… Ερυθρά Θάλασσα, ή στραβά αρμενίζουμε, που λέει κι ο σοφός λαός.

Νίκος Παππάς στην ΑΥΓΗ: Όσο πιο μαζικό θα είναι το νέο “εμείς” τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες να σταματήσουμε τον Μητσοτάκη


Συνέντευξη του τομεάρχη Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκου Παππά, στην “Αυγή της Κυριακής” και τον δημοσιογράφο Κώστα Παπαγιάννη:
► Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι ντε φάκτο, διά της λαϊκής ψήφου, ο κορμός της αριστερής προοδευτικής παράταξης της χώρας. Είναι το μεγαλύτερο κόμμα στο προοδευτικό τόξο. Έχει, λοιπόν, την πρώτη ευθύνη να αναλάβει πρωτοβουλίες συντονισμού των προοδευτικών δυνάμεων, που κατ’ αρχήν θα ανασχέσουν αρνητικές εξελίξεις, αλλά και θα δημιουργήσουν μια εναλλακτική προοδευτική προοπτική.
► Η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι ένα ιστορικό κείμενο διότι αξιοποιεί με τον πιο δημιουργικό τρόπο την κυβερνητική εμπειρία, αλλά και διότι αναδεικνύει εκ νέου τη στρατηγική του δημοκρατικού δρόμου για τον σοσιαλισμό, η οποία είναι μια συνολική πορεία αλλεπάλληλων ρήξεων και διαρθρωτικών προοδευτικών αλλαγών με επίκεντρο την ίδια τη δημοκρατία. Είναι ομόφωνα ψηφισμένο. Συγκροτεί το νέο «εμείς». Αναγνωρίζει την αναγκαιότητα συνάντησης όλων των θετικών παραδόσεων της Αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου στη βάση ενός αριστερού προγράμματος. Ταυτόχρονα αποτυπώνει και τη συνειδητοποίηση ότι καμία παράδοση της Αριστεράς δεν είναι αυτάρκης.
► Τα τελευταία χρόνια μεγάλη μερίδα αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων στηρίζει, ψηφίζει, πιστεύει και υπηρετεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτόν τον κόσμο έχουμε μια ιστορική υποχρέωση. Να του δώσουμε τη δυνατότητα να συνδιαμορφώσει το νέο πρόσωπο της Αριστεράς που θέλει να είναι χρήσιμη για τον λαό. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Και θα το κερδίσουμε.
► Η ανάσχεση της ύφεσης, η διάσωση δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας απαιτούν γενναία δημόσια παρέμβαση και άμεσα μέτρα στήριξης, όπως πράττουν όλες οι χώρες της Ευρώπης. Για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία εμείς κινούμαστε αντίθετα από τη Ν.Δ., η οποία έχει εκχωρήσει τον σχεδιασμό του αύριο στις τράπεζες, των οποίων η λογική είναι αντίθετη με το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας.
► Προσφυγή στον ESM σημαίνει Μνημόνιο. Και μάλιστα μόνο για 4 δισ., τα οποία μπορούν να αντληθούν από τις αγορές. Τα περί προσφυγής στον ESM τα επαναφέρουν κάποιοι τραπεζικοί κύκλοι, οι οποίοι υποστήριζαν την προοπτική των γραμμών στήριξης του ESM ακόμη και όταν η Ελλάδα πετύχαινε την καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια. Μάλλον έχουν βάλει στο μάτι και τα 15 δισ. του «σκληρού» μαξιλαριού, ενώ επιθυμούν και εξωτερικούς καταναγκασμούς για να μονιμοποιηθεί ένα πτωχευτικό δίκαιο όπως αυτό που ετοιμάζει η Ν.Δ. και είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:
Σε δύο εβδομάδες κλείνει ένας χρόνος διακυβέρνησης από τη Ν.Δ. Αν βάλουμε εντός παρενθέσεως τον κορωνοϊό, η Ν.Δ. κινήθηκε στην κατεύθυνση που την περιμένατε, χειρότερα ή καλύτερα;
Ταχύτερα προς το χειρότερο. Την πορεία αντιστροφής των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησής μας τη γνωρίζαμε. Το πάθος και η σπουδή για το πισωγύρισμα είναι αξιοσημείωτα. Άρση προστασίας της εργασίας και του περιβάλλοντος, ιδιωτικοποίηση των κρίσιμων υποδομών, μηδενική στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πτωχευτικό δίκαιο χωρίς προστασία της πρώτης κατοικίας, πάγωμα των μεγάλων έργων. Πρόκειται για μία σκληρή νεοφιλελεύθερη ατζέντα, η οποία έρχεται μαζί με μια πρωτοφανή διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και καθεστωτική αδιαφάνεια.
Πολλοί σας κατηγορούν για υποτονική αντιπολίτευση και θεωρούν ότι αυτό είναι ένδειξη αδυναμίας. Τι απαντάτε;
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απέδειξε ότι κινείται με το βάρος της ευθύνης ενός κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με βάση το πρόγραμμα και τις αξίες της Αριστεράς. Στα θέματα αντιμετώπισης του κορωνοϊού συμβάλαμε για τη μη εξάπλωση του ιού, αλλά και για τη θωράκιση του συστήματος Υγείας.
Στα θέματα της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος ασκούμε από την πρώτη στιγμή έντονη αντιπολίτευση. Φέρνουμε στο φως όσα επιθυμούν να κρατήσουν στο σκοτάδι ακόμη και σε κορυφαίο κοινοβουλευτικό επίπεδο. Και στο Κοινοβούλιο και στην κοινωνία.
Στα θέματα της οικονομίας και της εργασίας ασκούμε αντιπολίτευση δομική. Συγκροτούμε αναλυτική πρόταση για την οικονομία. Την επικαιροποιούμε όχι σε περίκλειστες κομματικές διαδικασίες, αλλά σε συνεχή διαβούλευση με την κοινωνία. Επιμελητήρια, εμπορικοί σύλλογοι και συνδικάτα σε όλη τη χώρα έχουν ανταλλάξει απόψεις με τα στελέχη μας και έχουν συμβάλει στη συγκρότηση του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι». Το πρόγραμμά μας το επικοινωνούμε με τον κόσμο με περιοδείες στελεχών και βουλευτών σε όλη τη χώρα.
Στα εθνικά δεν κάνουμε αντιπολίτευση τύπου Πρεσπών. Επισημαίνουμε με ευθύτητα και ψυχραιμία ολιγωρίες που οδηγούν σε αρνητικές εξελίξεις συνολικά για την περιοχή μας και τα εθνικά συμφέροντα. Προασπίζουμε τα συμφέροντα της χώρας, τα οποία ταυτίζονται με την προάσπιση του Διεθνούς Δικαίου.
Συνολικά ασκούμε αντιπολίτευση με βάση το πρόγραμμα και την ευθύνη που αντιστοιχεί στην Αριστερά, η οποία διεκδικεί και κατακτά τον ρόλο του πρωταγωνιστή στα πολιτικά πράγματα. Της Αριστεράς που κυβέρνησε και θα ξανακυβερνήσει τον τόπο.
Στο επίκεντρο της κριτικής σας βρίσκεται η διαχείριση της οικονομίας από τη Ν.Δ. για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία. Τι θα κάνατε διαφορετικά εσείς;
Η ανάσχεση της ύφεσης, η διάσωση δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας απαιτούν γενναία δημόσια παρέμβαση και άμεσα μέτρα στήριξης, όπως πράττουν όλες οι χώρες της Ευρώπης. Με γνωστή την κατάταξη της Ελλάδας στις πρώτες θέσεις κινδύνου από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, θα έπρεπε να είμαστε πρωτοπόροι στην παρέμβαση και τελικά έχουμε μείνει ουραγοί.
Εμείς κινούμαστε αντίθετα από τη Ν.Δ., η οποία έχει εκχωρήσει τον σχεδιασμό του αύριο στις τράπεζες, των οποίων η λογική είναι αντίθετη με το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Η Ελλάδα έχει και τους πόρους και τους τρόπους για να στηρίξει την οικονομία της. Και από την κληρονομιά που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, την οποία πλέον παραδέχονται ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του, και από τις δυνατότητες που δίνουν αρκετές ευρωπαϊκές αποφάσεις.

Για μια ενδεχόμενη προσφυγή στον ESM τι θα λέγατε; 
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης έχει καταστατικό. Δεν έχει ανασταλεί η εφαρμογή του. Προσφυγή στον ESM σημαίνει Μνημόνιο. Και μάλιστα μόνο για 4 δισ., τα οποία μπορούν να αντληθούν από τις αγορές. Τα περί προσφυγής στον ESM τα επαναφέρουν κάποιοι τραπεζικοί κύκλοι, οι οποίοι υποστήριζαν την προοπτική των γραμμών στήριξης του ESM ακόμα και όταν η Ελλάδα πετύχαινε την καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια. Μάλλον έχουν βάλει στο μάτι και τα 15 δισ. του «σκληρού» μαξιλαριού, ενώ επιθυμούν και εξωτερικούς καταναγκασμούς για να μονιμοποιηθεί ένα πτωχευτικό δίκαιο όπως αυτό που ετοιμάζει η Ν.Δ. και είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.
         
Φαίνεται πως υπάρχουν πολλές αντιδράσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την έλλειψη χρηματοδότησης τόσο από τις τράπεζες όσο και από το κράτος. Γιατί συμβαίνει αυτό κατά την γνώμη σας;
Η Ν.Δ. εφαρμόζει τη στρατηγική της «ανοσίας της αγέλης» στην οικονομία. Αφήνει την ύφεση να διογκωθεί, οδηγεί μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε ασφυξία, κρατά το δημόσιο χρήμα για τις μεγάλες εταιρείες.
Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτή την πρακτική. Στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ έχουν ενταχθεί μόνο 10.000 επιχειρήσεις και στην επιστρεπτέα προκαταβολή μόνο 53.000 από το σύνολο των 750.000 επιχειρήσεων της χώρας. Από τη δεύτερη φάση της επιστρεπτέας ανακοινώθηκε ότι αποκλείονται δεκάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις.
Η πολιτική Μητσοτάκη οδηγεί την οικονομία σε μια υφεσιακή πορεία L και όχι V.
         
Σε πρόσφατο άρθρο σας στην «Αυγή» υποστηρίξατε ότι σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, επείγει η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων. Με ποιες κινήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ως βασικός κορμός της δημοκρατικής παράταξης στην Ελλάδα, μπορεί να κινητοποιήσει σε αυτή την κατεύθυνση τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις;
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι ντε φάκτο, διά της λαϊκής ψήφου, ο κορμός της αριστερής προοδευτικής παράταξης της χώρας. Είναι το μεγαλύτερο κόμμα στο προοδευτικό τόξο. Έχει, λοιπόν, την πρώτη ευθύνη για να αναλάβει πρωτοβουλίες συντονισμού των προοδευτικών δυνάμεων, που κατ’ αρχήν θα ανασχέσουν αρνητικές εξελίξεις, αλλά και θα δημιουργήσουν μια εναλλακτική προοδευτική προοπτική.
Να σας πω ένα παράδειγμα. Η Ν.Δ. θα φέρει νέο πτωχευτικό δίκαιο. Θα είναι ένα πλαίσιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των πιστωτών. Οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να βρουν κοινό έδαφος οι δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης. Όχι για το καλό των κομμάτων. Για το καλό της κοινωνίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει μπροστά μία διαδικασία διεύρυνσης και ανασυγκρότησης, την οποία πολλοί διαβάζουν μονοσήμαντα ως διεύρυνση προς το Κέντρο. Θεωρείτε ότι η στρατηγική αυτή πρέπει να είναι αμφίπλευρη; Να απευθύνεται δηλαδή και σε κόσμο της Αριστεράς που είτε απομακρύνθηκε είτε δεν είχε ποτέ σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ; 
Η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι ένα ιστορικό κείμενο διότι αξιοποιεί με τον πιο δημιουργικό τρόπο την κυβερνητική εμπειρία, αλλά και διότι αναδεικνύει εκ νέου τη στρατηγική του δημοκρατικού δρόμου για τον σοσιαλισμό, η οποία είναι μια συνολική πορεία αλλεπάλληλων ρήξεων και διαρθρωτικών προοδευτικών αλλαγών με επίκεντρο την ίδια τη δημοκρατία.
Είναι ομόφωνα ψηφισμένο. Συγκροτεί το νέο «εμείς». Αναγνωρίζει την αναγκαιότητα συνάντησης όλων των θετικών παραδόσεων της Αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου στη βάση ενός αριστερού προγράμματος. Αυτός είναι ο στόχος μας. Ένα ιστορικό στοίχημα για το μέλλον του ελληνικού λαού. Είναι μία ιστορική αναγκαιότητα. Ταυτόχρονα αποτυπώνει και τη συνειδητοποίηση ότι καμία παράδοση της Αριστεράς δεν είναι αυτάρκης.
Τα τελευταία χρόνια μεγάλη μερίδα αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων στηρίζει, ψηφίζει, πιστεύει και υπηρετεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό τον κόσμο έχουμε μια ιστορική υποχρέωση. Να του δώσουμε τη δυνατότητα να συνδιαμορφώσει το νέο πρόσωπο της Αριστεράς που θέλει να είναι χρήσιμη για το λαό. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Και θα το κερδίσουμε.
Υπάρχει φόβος μετάλλαξης;
Δεν έχω ακούσει κανέναν να εισηγείται την προγραμματική μετατόπιση ή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Δεν έχω ακούσει κανέναν να εισηγείται να υιοθετήσουμε ως μόνιμες προγραμματικές προτεραιότητες πολιτικές που αναγκαστήκαμε να εφαρμόσουμε λόγω Μνημονίων.
Το πρόγραμμά μας κινείται έξω από τα μνημονιακά απόνερα. Για παράδειγμα, ειδικά στις συνθήκες της ύφεσης, θεωρούμε ότι υπάρχει ανάγκη για θωράκιση και ενίσχυση της δημόσιας περιουσίας. Και αυτή η ανάγκη δεν κάμπτεται ούτε από δεσμεύσεις που προέκυψαν από τα Μνημόνια ούτε βέβαια από μία αντίληψη που λέει ότι ο πρώτος στόχος πρέπει να είναι η «δημοσιονομική ασφάλεια».
Και όπως το πρόγραμμά μας κινείται έξω από τα μνημονιακά απόνερα, το κόμμα μας και η παράταξη κινείται έξω από λογικές αυτάρκειας της μίας ή της άλλης παράδοσης της Αριστεράς.
Όσο πιο μαζικό κόμμα χτίζουμε, όσο μεγαλύτερη κοινωνική διείσδυση εξασφαλίζουμε, τόσο μεγαλώνουν οι δυνατότητες ανάσχεσης πιέσεων που θα δεχτεί μια προοδευτική διακυβέρνηση στο μέλλον. Τα κόμματα με μικρές οργανωτικές δυνατότητες κάνουν πολύ πιο εύκολα πολιτικές μετατοπίσεις. Ακριβώς επειδή δεν έχουν αντίβαρα και αρμούς στήριξης μέσα στην κοινωνία. Τέτοια κόμματα επιθυμεί να έχει απέναντί της η Δεξιά και βεβαίως η διαπλοκή.
Πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας, εσείς και άλλα στελέχη έχετε χαρακτηρίσει ενδιαφέρουσα την πορεία απομάκρυνσης της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές και τη συνεργασία με τη Δεξιά. Ωστόσο, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν φαίνεται προς το παρόν ιδιαίτερα «ζεστό» για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;
Η δυσαρέσκεια απέναντι για τις πολιτικές Μητσοτάκη πυκνώνει και θα πυκνώνει καθώς περνάει ο χρόνος. Η εφαρμογή μιας πολιτικής μείωσης των ανισοτήτων θα γίνεται όλο και πιο αναγκαία. Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι ένας δρόμος που μπορεί να οδηγήσει σε αυτόν τον στόχο. Η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι τα πράγματα πολλές φορές ωριμάζουν στην κοινωνία πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο οι ηγεσίες νομίζουν. Για ένα πράγμα να είστε βέβαιος. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα σταθεί στο ύψος της ιστορικής αυτής ευθύνης. Θα θέλαμε να το κάνουν και άλλοι.

Τα είπε χύμα και ο Παπαδημούλης: “Η προσπάθεια συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι από όσους ‘τσουβαλιάζονται’, αλλά από όσους νιώθουν ότι ‘φωτογραφίζονται’ από αυτό το βίντεο”


Χύμα και τσουβαλάτα … που λέει ο λαός, τα είπε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης το πρωί στον ΑΝΤ1 για τη απελπισμένη προσπάθεια διαφόρων κέντρων αλλά και της ΝΔ να συκοφαντήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνοντας το μήνυμα του σποτ που έχει ήδη σπάσει όλα τα κοντέρ δημοφιλίας και θέασης στο διαδίκτυο (παρά τον αποκλεισμό του από τα συστημικά ΜΜΕ).
Όλος αυτός ο καβγάς γύρω από το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ κρύβει το πραγματικό πρόβλημα, που είναι η επί χρήμασι χειραγώγηση της ενημέρωσης των πολιτών. Προφανώς δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι ίδιοι. Προφανώς δεν είναι όλοι οι πολιτικοί ίδιοι. Χρειάζεται ενίσχυση των μέσων ενημέρωσης, αλλά με διαφάνεια και με λογοδοσία. Σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης δεν γίνεται αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, τα κρυφά που θυμίζουν Μπανανία. Δεν μπορεί ένα μέσο ενημέρωσης που πουλάει 10 φορές λιγότερο, να παίρνει δεκαπλάσια και εκατονταπλάσια επιχορήγηση. Αν αυτό γίνεται, είναι βρωμιά.
Επομένως, και ελπίζω να συμφωνείτε και εσείς, πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυτό που ζητάει η ΕΣΗΕΑ -δώστε τώρα τη λίστα. Έπρεπε να έχει δοθεί από την πρώτη στιγμή μαζί με τα κριτήρια κατανομής των ποσών. Όπως γίνεται στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία. Ξεσηκώθηκε η κοινωνία, όλη η αντιπολίτευση, η Καθημερινή το έκανε πρωτοσέλιδο, ακόμη και η Ντόρα Μπακογιάννη το ζητά. Και δεν είναι πλέον θέμα Πέτσα, είναι ευθύνη του κ. Μητσοτάκη.
Η προσπάθεια να απαξιωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το ψευδές επιχείρημα ότι δήθεν εξομοιώνει όλους τους δημοσιογράφους απαντιέται από τις επίσημες ανακοινώσεις του κόμματος, που είναι σαφείς: “Μακριά από εμάς το τσουβάλιασμα όλων των δημοσιογράφων. Γιατί υπάρχουν δημοσιογράφοι έντιμοι, δημοσιογράφοι άνεργοι, δημοσιογράφοι που αγωνίζονται για ένα κομμάτι ψωμί”.
Η προσπάθεια συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι από όσους "τσουβαλιάζονται", αλλά από όσους νιώθουν ότι "φωτογραφίζονται" από αυτό το βίντεο. Και όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Καθαρές κουβέντες. Μιλάω για όσους έχουν ανεβεί στα κεραμίδια, γιατί μιλάμε εδώ για τη χειραγώγηση της ενημέρωσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει καλέσει την ένωση συντακτών να συναντηθούν ακόμη και αύριο και να ζητήσουν να δοθεί επιτέλους η λίστα αμέσως στη δημοσιότητα - όχι αφού μαγειρευτεί.
Για την υπόθεση του «πόθεν έσχες»
Επί 6 εβδομάδες, η ΝΔ, με την υποστήριξη συγκεκριμένων δημοσιογραφικών συγκροτημάτων και μεγαλοδημοσιογράφων, καλοταϊσμένων από τα 20 εκατ. ευρώ - τα οποία αδιαφανώς και σκανδαλωδώς αρνείται η κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα ποιοι πήραν και πόσα - προσπαθεί να εμφανίσει ως δήθεν σκάνδαλο ένα πεντακάθαρο, 100% νόμιμο πόθεν έσχες, και μια διαδρομή την οποία ο Αλ. Τσίπρας και το κόμμα μου χαρακτηρίζουν αψεγάδιαστη.
Η ενορχηστρωμένη αυτή προσπάθεια, που είναι βρώμικη και ανήθικη, προσπαθεί να κρύψει πραγματικά σκάνδαλα λεηλασίας δημοσίου χρήματος. Την ίδια ώρα δεν γίνεται καμία κουβέντα, δεν έχει ρωτηθεί κανένας άλλος -βουλευτής, υπουργός της ΝΔ - για το πόθεν έσχες του, με τα δανεικά και αγύριστα, με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ούτε για το σπίτι του Βολταίρου που κοστίζει μόνο αυτό πολύ παραπάνω από τα περίφημα ακίνητα του Παπαδημούλη, και το οποίο μπαινοβγαίνει στο πόθεν έσχες του πρωθυπουργού. Αυτό πώς σας φαίνεται; Είναι μια προσπάθεια της ΝΔ με ενορχηστρωμένη επικοινωνιακή στήριξη, που παραβιάζει κάθε έννοια δεοντολογίας, ένα μη σκάνδαλο να εμφανίζεται ως σκάνδαλο, για να κρυφτεί η λεηλασία του δημόσιου χρήματος και τα πραγματικά σκάνδαλα.
Καλοδεχούμενη η κριτική από τον Πρόεδρο του κόμματος μου. Την ακούω όπως πάντα με πολλή προσοχή. Αποδεκτή και η πολιτική κριτική ακόμη και από τους πολιτικούς μου αντιπάλους. Κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Αυτό, όμως, που δεν δέχομαι είναι να εισπράττω κατηγορίες περί ανεντιμότητας και περί ανηθικότητας. Έχουν ακουστεί και τέτοια και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.
Στελέχη της ΝΔ με δόλιο τρόπο επιχείρησαν να με συκοφαντήσουν δημόσια, ταυτίζοντάς με, με πρόσωπα αμετάκλητα καταδικασμένα από την ελληνική δικαιοσύνη για διαφθορά. Όπως οι κ.κ. Τσοχατζόπουλος, Μαντέλης και Παπαγεωργόπουλος. Έχω δώσει εντολή στους δικηγόρους μου αυτές τις υποθέσεις να τις πάνε στη δικαιοσύνη.
Το θέμα θεωρείται λήξαν από τον Αλ. Τσίπρα και από το κόμμα μου. Για, δε, τη δήλωση του Στέλιου Κούλογλου δεν θέλω να κάνω κανένα απολύτως σχόλιο.
Είμαι επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μετά από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα. Επομένως η παραίτησή μου είναι από την πρώτη ημέρα που εκλέχθηκα επικεφαλής στη διάθεση του Προέδρου. Ο Αλ. Τσίπρας, όπως και όλοι οι ευρωβουλευτές, πλην ενός, στηρίζουν αυτή την επιλογή. Η προσπάθεια να συντηρηθεί από τη ΝΔ για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα αυτό το σήριαλ υπηρετεί ένα σχέδιο αντιπερισπασμού, προκειμένου να κρύψει πραγματικά σκάνδαλα ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, και τη συνεχιζόμενη λεηλασία του δημόσιου χρήματος.

Οι “Μαυρογιαλούροι” της ΕΣΗΕΑ! “Όταν η ΝΔ έλεγε τους δημοσιογράφους «παπαγαλάκια» (Video) αλλά αυτοί πέταγαν αετό…”


Χρειάστηκαν μόνο 5 ώρες προχτές, όταν κυκλοφόρησε το σούπερ επιτυχημένο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ που στηλιτεύει την κυβερνητική πρακτική της προσπάθειας διαμόρφωσης σχέσεων αλληλοεξάρτησης των Μέσων με το κυβερνητικό αφήγημα και το οποίο αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από την κοινή γνώμη καθώς έχει σπάσει όλα τα κοντέρ θέασης (μισό εκατομμύριο μόνον από τα social media και το διαδίκτυο καθώς τα Μέσα το έχουν αποκλείσει….), για να σπεύσει η ΕΣΗΕΑ να ταυτιστεί με τη γραμμή της ΝΔ (και δυστυχώς και του ΚΙΝΑΛ) και να αποδοκιμάσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υιοθετώντας την κυβερνητική προπαγάνδα και τον πόλεμο λάσπης των τρολ του διαδικτύου.
Εντούτοις όπως υπενθυμίζει η avgi.gr, δεν είναι πάντα τόσο γρήγορα … τα αντανακλαστικά της ΕΣΗΕΑ
Τότε που η Νέα Δημοκρατία ήταν στην κυβέρνηση και παρομοίαζε τους δημοσιογράφους με παπαγαλάκια…
Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Απλά δείτε το σποτ της ΝΔ για τις ευρωεκλογές του 2009.
Τότε το κόμμα που ήταν στην κυβέρνηση παρομοίασε τους δημοσιογράφους με παπαγαλάκια. Και μάλιστα τα έδειχνε πράσινα λόγω ΠΑΣΟΚ.
Δεν θυμόμαστε η ΕΣΗΕΑ να έβγαλε τότε καμία ανακοίνωση διαμαρτυρίας.

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...