Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Έφυγε το πρώτο εξώδικο Φλαμπουράρη για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα που εμπλέκουν το όνομά του στην υπόθεση της Folli Follie!!! ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ διαρρέει επιλεκτικά αποσπάσματα της έκθεσης ελέγχου σε ΜΜΕ!!!

 


Με εξώδικο απάντησε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέκος Φλαμπουράρης στα συκοφαντικά δημοσιεύματα που εμπλέκουν το όνομά του στην υπόθεση της Folli Follie.

Το πρώτο εξώδικο του πρώην υπουργού Επικρατείας, απευθύνεται στην ιστοσελίδα mononews.grστο Διευθυντή, την αρχισυντάκτη αλλά και τη συντάκτρια του επίμαχου άρθρου, καθώς όπως αναφέρεται «επιδίδονται συστηματικά και εντατικά από χθες στην κατασυκοφάντησή μου, ότι δήθεν λειτούργησα ως ισχυρός σύμμαχος του ομίλου Folli Follie».

Η ιστοσελίδα καλείται να δηλώσει και να διευκρινίσει προς πάσα κατεύθυνση «ότι ουδέν στοιχείο διαθέτει που να συνδέει αποδεδειγμένα τον Αλ. Φλαμπουράρη με τον όμιλο Folli Follie, τα πρόσωπα ή τις υποθέσεις αυτού και να ανακαλέσει οιαδήποτε αναφορά που επιτρέπει ή αφήνει «σκιές» τέτοιας συσχέτισης».

Η ΝΔ διαρρέει επιλεκτικά αποσπάσματα της έκθεσης διαχειριστικού ελέγχου, αναφέρει σε νέα ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Την ίδια στιγμή, όμως», συνεχίζει η Κουμουνδούρου, «αποκρύπτει επιμελώς το γεγονός ότι ο ίδιος ο συντάκτης της εν λόγω έκθεσης υπογραμμίζει εμφατικά πως δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ούτε «την ακρίβεια των ισχυρισμών του, ούτε αν όσα περιγράφονται είναι πραγματικά».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Η Ν.Δ. μπροστά στα αδιέξοδά της σε πανδημία και οικονομία συνεχίζει να επενδύει στη συκοφαντία.

Διαρρέει στον Τύπο επιλεκτικά αποσπάσματα της έκθεσης διαχειριστικού ελέγχου της Folli Follie, υιοθετώντας παντελώς ψευδείς, ασυνάρτητους και ανυπόστατους ισχυρισμούς του συνεργάτη των υπόδικων Κουτσολιούτσων, χωρίς κανένα στοιχείο που να τους τεκμηριώνει.

Την ίδια στιγμή, όμως, αποκρύπτει επιμελώς το γεγονός ότι ο ίδιος ο συντάκτης της εν λόγω έκθεσης υπογραμμίζει εμφατικά πως δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ούτε «την ακρίβεια των ισχυρισμών του, ούτε αν όσα περιγράφονται είναι πραγματικά».

Για τους συκοφαντικούς και ασυνάρτητους ισχυρισμούς του, ο συνεργάτης των υπόδικων σύντομα θα κληθεί να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, ώστε να αποκαλυφθούν οι λόγοι αλλά και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί με τις ψευδείς του αναφορές.

Η Ν.Δ. όμως αποκρύπτει επίσης επιμελώς και άλλες δυο βασικές πτυχές της υπόθεσης που κατεδαφίζουν τα περί μεθόδευσης καθυστερήσεων της διερεύνησης του σκανδάλου Folli Follie:

Ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη, μόλις πριν λίγες μέρες, αρχειοθέτησε οριστικά τη δικογραφία για τυχόν ευθύνες και καθυστερήσεις της επιτροπής κεφαλαιαγοράς στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Και ότι η ίδια η Ν.Δ. υπερψήφισε ως αντιπολίτευση και επανέφερε το 2020 ως κυβέρνηση την δήθεν «σκανδαλώδη» τροπολογία, η οποία ουδεμία σχέση έχει με καθυστερήσεις στην υπόθεση.

Στο δρόμο της λάσπης, λοιπόν, που διάλεξε ο κος Μητσοτάκης για να καλύψει τις εγκληματικές του ευθύνες για τη πορεία της πανδημίας, αλλά και τα αληθινά σκάνδαλα της διαχείρισής της με τα εκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων, θα τον αφήσουμε μόνο του.

Τα υπόλοιπα ενώπιον της δικαιοσύνης.

Γιορτές διαπραγμάτευσης με τους καναλάρχες, για τον Στέλιο Πέτσα!!!

 


Αρκετοί υπουργοί -τουλάχιστον όσοι έχουν συναρμοδιότητα την πανδημία, την αγορά και την οικονομία, προφανώς και δε θα απολαύσουν δεόντως τις φετινές Γιορτές. Όμως, ένας ακόμη που θα έχει πολλή δουλειά -και ακόμη περισσότερο άγχος- θα είναι ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας: βλέπετε, από το νομοσχέδιο που έχει αποσυρθεί προς «διαβούλευση» θα κριθούν οι… μιντιακές συμμαχίες του μέλλοντος για το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι καναλάρχες γενικώς δεν θέλουν να υποχωρήσει η κυβέρνηση ως προς την «ευχέρεια» να απασχολούν δημοσιογράφους με «μπλοκάκι», ενώ οι όμιλοι Αλαφούζου και Μαρινάκη δεν θέλουν και κάτι άλλο: να επιτραπεί να έχει ενημερωτικό πρόγραμμα ένας θεματικός τηλεοπτικός σταθμός, αφού σε αυτή την περίπτωση το «Μακεδονία TV» του ομίλου Κυριακού και ΑΝΤ1 θα είναι ένας de facto ανταγωνιστής για τον ΣΚΑΪ και το Mega αντιστοίχως.
Με άλλα λόγια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος -αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης- θα περάσουν τις Γιορτές έχοντας να αντιμετωπίσουν σκληρά διλήμματα, που αφορούν τον πυρήνα της ισχύος της κυβέρνησης: δηλαδή, την ασυλία που απολαμβάνουν από τα ΜΜΕ -και δη από τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Στον κουβά και με τη Follie – Follie!!! Η τροπολογία αφορούσε στην παράταση της εργασίας των εργαζομένων στα καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών στα βόρεια σύνορα της χώρας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη την ανανέωσε για 2 ακόμη χρόνια!!!

 


H υποτιθέμενη «καταγγελλόμενη» τροπολογία και το υποτιθέμενο “ενδιαφέρον” της προηγούμενη κυβέρνησης, αφορούσε στην παράταση της εργασίας των εργαζομένων στα καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών στα βόρεια σύνορα της χώρας, αφετέρου πως αυτή η τροπολογία είχε υπερψηφιστεί από όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου (εκτός από το ΚΚΕ και την Χ.Α. που είχαν ψηφίσει «παρών»).

Όμως, η έρευνα που προκλήθηκε από τη σπέκουλα ΝΔ και των γνωστών ΜΜΕ που λειτουργούν χρόνια τώρα ως η “μακρια χειρ” των σκοτεινών μηχανισμών παραγωγής προπαγάνδας, έφερε και ένα ακόμη στοιχείο στο φως: “πως η ΝΔ όχι απλώς είχε ψηφίσει την τροπολογία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την είχε… ανανεώσει για δύο χρόνια με δική της νομοθετική ρύθμιση, τον περασμένο Μάιο”! Με άλλα λόγια, η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναγνώρισε την χρησιμότητα της τότε τροπολογίας και, προφανώς, δεν μπορεί πλέον να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως νομοθέτησε «κατά παραγγελίαν».

Παράλληλα οι ελεγκτές της PwC διαψεύδουν την προπαγάνδα του Μαξίμου καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα συμπεράσματα της έκθεσης τα όσα ισχυρίζεται στα επίμαχα email ο υπεύθυνος ασφαλείας της οικογένειας Κουτσολιούτσου ΝΣ δεν είναι δυνατόν να επαληθευτούν.

Πιο συγκεκριμενα  η ΝΔ αναφέρει ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 29 Μαΐου του 2018 «κατέθεταν τροπολογία, η οποία τελικά έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό κι ευνοούσε την εταιρεία». Ωστόσο αυτό που διαφεύγει από τη Νέα Δημοκρατία, είναι ότι πρόκειται για μία τροπολογία συνολικά για το duty free, την οποία μάλιστα είχε υπερψηφίσει μαζί με το Κίνημα Αλλαγής (ΔΗΣΥ τότε), το ΠΟΤΑΜΙ και την Ένωση Κεντρώων.

Ψήφοι


Όπως αναφερόταν στην αιτιολογική έκθεση, με τη νομοθετική ρύθμιση, «δίνεται η δυνατότητα ενίσχυσης της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας σε περίοδο κρίσης και ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες μεθοριακές περιοχές, ήτοι χερσαία σύνορα προς τρίτες χώρες, όπου λειτουργούν τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών, καθώς προσφέρεται εργασία στους κατοίκους αυτών».

Τροπολογία


Η ΝΔ έχει τέτοια επιλεκτική μνήμη, που ξεχνά ότι τον περασμένο Μάιο δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» η οποία προέβλεπε επίσης την αναστολή διατάξεων για τη διάθεση προϊόντων σε καταστήματα αφορολογήτων ειδών.

Άρθρο 19


Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κάνει λόγο για παραμύθι της ΝΔ που δεν έχει δράκο και εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι η Δικαιοσύνη θα ρίξει άπλετο φως και δεν θα μείνει καμία σκιά.

Σημειώνεται ότι η έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας (PwC) διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια που χειρίζεται τις έρευνες για τη Folli Follie.

“Καμπανάκι” συναγερμού από τον Αλέξη Τσίπρα!!! “Κίνδυνος 3ου κύματος χωρίς ενίσχυση του ΕΣΥ και μαζικά τεστ, μεγάλο λάθος ο εφησυχασμός με το εμβόλιο”!!!

 


Μετά από συνάντηση που είχε με την διοίκηση τους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου κάλεσε την κυβέρνηση έστω και τώρα και τώρα να αναλάβει την ευθύνη και να ενισχύσει το ΕΣΥ και το ανθρώπινο δυναμικό του που δίνει την μάχη στην πρώτη γραμμή και ταυτόχρονα κάλεσε την κυβέρνηση για άλλη μια φορά να προχωρήσει στην συνταγογράφηση των τεστ και στην πραγματοποίηση μαζικών τεστ σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες και εργασιακούς χώρους.

«Φοβάμαι ότι η μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης ήταν η επικοινωνία και η προπαγάνδα, όχι η ουσία. Γι αυτό και η χώρα μας βρίσκεται σήμερα στην δεύτερη χειρότερη στην Ευρώπη στους θανάτους ανά 100.000 πληθυσμού μετά την Ιταλία» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι «η ανθρώπινη ζωή είναι προτεραιότητα και πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να προστατευτεί».

Όπως ανέφερε, η κατάσταση συνεχίζει να είναι πάρα πολύ δύσκολη αφού όλες οι κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες και εξακολουθεί να είναι μεγάλος ο αριθμός ασθενών στην κλινική covid. Μπορεί όπως είπε η κατάσταση να είναι λίγο καλύτερη από τις προηγούμενες ημέρες παρόλα αυτά και το νοσοκομείο της Κατερίνης ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια του. «Γιατροί και νοσηλευτές ξεπέρασαν κι αυτοί τα όρια τους προκειμένου να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Ο απολογισμός δεν είναι ιδιαιτέρα θετικός καθότι και εδώ και στις υπόλοιπες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας είχαμε ένα πολύ μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας που τελικά χάθηκαν. 160 άτομα στον νομό Πιερίας είναι μεγάλος αριθμός» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όχι στον εφησυχασμό
Ιδιαίτερη όμως ήταν η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο θέμα του εμβολιασμού και στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το όλο ζήτημα. «Διότι ο κύριος Μητσοτάκης., όπως και το καλοκαίρι που μας είπε ότι νίκησε τον κορονοιό, έτσι και τώρα αφήνει να εννοηθεί ότι με την έναρξη του εμβολιασμού τελείωσε η πανδημία. Είναι μεγάλο λάθος να δημιουργείται η προσδοκία και ο εφησυχασμός του τέλους της πανδημίας μέσα από τον εμβολιασμό που είναι αναγκαίος και πρέπει να συνδράμουμε όλοι για να πετύχει» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Εν τούτοις η εικόνα που αυτή την στιγμή έχουμε είναι ότι αυτή η υψηλή προσδοκία μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ να μετατραπεί σε οργή σε θυμό από την πλευρά των πολιτών εξήγησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως τόνισε η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί για 2 εκατομμύρια εμβόλια μέσα στον Γενάρη αλλά τελικά μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου δεν θα έχουν εμβολιαστεί πάνω από 200 χιλιάδες πολίτες. «Με βάση τον αριθμό των εμβολίων που προβλέπονται για την Ελλάδα μέχρις στιγμής, μέχρι και το τέλος Μαρτίου ο αριθμός των δόσεων δεν θα επαρκεί για περισσότερους από 600 χιλιάδες συμπολίτες μας. Αυτό είναι το 1/17 του πληθυσμού» είπε ο Αλ.Τσίπρας.

Με αυτά τα δεδομένα όπως εξήγησε μέχρι και το τέλος Μάρτη λοιπόν δεν θα υπάρχει καμία πιθανότητα να δημιουργηθεί τείχος ανοσίας στον πληθυσμό με αποτέλεσμα να έχουμε μπροστά μας 4 πολύ δύσκολους μήνες.

«Μήνες που μπορεί ταυτόχρονα με τον εμβολιασμό αν εφησυχάσουμε να έχουμε και τρίτο κύμα πανδημίας χωρίς να έχει ενισχυθεί το ΕΣΥ» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ
«Θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει η απόφαση για συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ και η μαζική υλοποίηση τεστ σε ιδιαίτερες και κλειστές δομές προκειμένου να υπάρξει σκανάρισμα του πληθυσμού. Αναφέρομαι σε δομές ηλικιωμένων, Ρομά, προσφύγων, αστέγων αλλά και στους μαζικούς εργασιακούς χώρους. Στις βιομηχανικές μονάδες. Δεν είναι τυχαίο ότι σε περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση βιομηχανικών μονάδων είχαμε αυξημένη διασπορά του ιού στην κοινότητα. Διότι εκεί δεν γίνονται τεστ» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ενίσχυση του ΕΣΥ και στήριξη γιατρών και νοσηλευτών
Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση του ΕΣΥ και κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει τις ιδεοληπτικές εμμονές σε αυτό το θέμα και επιπλέον να προχωρήσει με στοιχειώδη στην συνταγογράφηση των τεστ , τον έλεγχο του πληθυσμού και ταυτόχρονα σε μια συνδυαστική πολιτική αντιμετώπισης και με εμβολιασμό αλλά και με χορήγηση φαρμακευτικής θεραπείας για να σώσουμε όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Το δεύτερο κύμα όπως φαίνεται βρίσκεται σε μια μικρή ύφεση , αλλά δεν πρέπει να γίνουν τα ίδια εγκληματικά λάθη που έγιναν από την κυβέρνηση ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα. Τώρα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική στήριξη στο ΕΣΥ να υπάρξουν προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών , να υπάρξουν και δομικές αλλαγές μέσα από την αναβάθμιση του μισθολογίου για να δοθούν κίνητρα σε νέους γιατρούς να συνδράμουν στο ΕΣΥ. Να ενισχυθούν οι οργανισμοί των νοσοκομείων που είναι στο 70% σε όλη την Ελλάδα. Να υπάρξει και ανταμοιβή στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Είναι αδιανόητο αυτοί οι άνθρωποι που κατά τα άλλα τους χειροκροτούσαμε, να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και να έχουν απώλειες. Το 15% των υγειονομικών στο νοσοκομείο εδώ στην Κατερίνη νόσησε και κάποιοι πολύ βαριά» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Είναι αδιανόητο όπως ανέφερε, αυτούς τους ανθρώπους να μην τους έχουμε ανταμείψει και ηθικά και υλικά για όλα όσα κάνουν και στήριξε το αίτημά τους για ένταξη των νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού μέσα από μόνιμες προσλήψεις και την αναβάθμιση του μισθολογίου τους.

Από το Greece is a state of mind στο “χρυσό βατόμουρο” του Bloomberg!!! Η Ελλάδα στην κορυφή της λίστας με τα χειρότερα μέρη στον κόσμο για να ζει κανείς εν μέσω πανδημίας!!!

 


Στο μηνιαίο παρατηρητήριο της έγκυρης αμερικανικής επιθεώρησης, με τις πιο ΑΣΦΑΛΕΙΣ χώρες του πλανήτη για να ζει κανείς εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, στην κορυφή πλέον κατατάσσει τη Νέα Ζηλανδία και την Ταιβάν με βάση το οτι έχουν καταφέρει να ελέγχουν πλήρως την εξέλιξη της πανδημίας COVID 19. Ακολουθούν Αυστραλία, Νορβηγία, Σινγκαπούρη, Φινλανδία και Ιαπωνία.

Στον πάτο … κυριολεκτικά, της λίστας του έγκυρου Bloomberg βρίσκεται η Ελλάδα. 50η ανάμεσα σε 52 χώρες, σε ποιότητα ζωής εν μέσω πανδημίας, Πραγματικός κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη που το καλοκαίρι πανηγύριζε με αλαζονεία και έλλειψη μέτρου αφήνοντας την χώρα και τον πληθυσμό ανοχύρωτους στη ανεξέλεγκτη διάδοση του θανάσιμου ιού με το άνοιγμα χωρίς τεστ των συνόρων, αλλά και αδιαφορώντας για την λήψη οποιουδήποτε μέτρου εν όψει του δεύτερου κύματος που όλοι γνώριζαν οτι θα ερχόταν το Φθινόπωρο! Πρόκειται για τη δεύτερη κατραπακιά μετά από αυτήν της προηγούμενης εβδομάδας, που μας κατέταξε στην 5η θέση ανάμεσα στις χώρες με τα πιο αυταρχικά μέτρα στον κόσμο. Και όπως αποδεικνύεται και από τους αριθμούς (4300 νεκροί πλέον) χωρίς κανένα αποτέλεσμα!


\

“Στον ΣΚΑΪ θα μάθουν να ζητάνε συγγνώμη”!!! Πολίτες προσέφυγαν στο ΕΣΡ για fake news του δελτίου εις βάρος των κατοίκων σε Ελευσίνα και Μαγούλα!!!

 


Κάποιοι άλλοι άνθρωποι και εγώ, αποφασίσαμε να κάνουμε καταγγελία στο ΕΣΡ κατά του ΣΚΑΙ.

Γιατί σε ρεπορτάζ του στις ειδήσεις της 21/12/2020 για την πόλη μου, (την Ελευσίνα), παρουσιάζει ψεύτικα γεγονότα ως αληθινά.

Ειδικότερα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββάτου, ρεπόρτερ του που έκανε -υποτίθεται- επιτόπιο ρεπορτάζ, είπε αυτά, τα οποία και εγράφησαν στη συνέχεια στο site:

Τόσο το ρεπορτάζ όσο και ό,τι γράφτηκε στην ιστοσελίδα είναι εντελώς ψευδές και παρουσιάζει μια πόλη με μόλις 4 κρούσματα κατά το τελευταίο προχθεσινό rapid test, ως μια πόλη απείθαρχων δημοτών, που τους πιέζει η αστυνομία να προσέλθουν για τεστ. Ενδεικτικά, στη φωτογραφία παραπάνω, η ουρά προχθές.

Επειδή, τα fake news κάνουν κακό σε μια ήρεμη πόλη που προσπαθεί να ξεφύγει απ’ την κακή της φήμη λόγω βιομηχανιών, και στους ανθρώπους της που είναι συνεπείς, πειθαρχημένοι και παράδειγμα προς μίμηση με τα 4 (και 4 στη Μαγούλα) μόνο κρούσματα, στον ΣΚΑΪ θα μάθουν να ζητάνε συγγνώμη.

Κατεβάζει τον πήχη η Λινού και προειδοποιεί την κυβέρνηση!!! Λίγα και με καθυστέρηση τα εμβόλια που θα έρθουν στην Ελλάδα!!!

 


«Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, γιατί το εμβόλιο καθυστερεί. Η Ελλάδα θα πάρει κάτι περισσότερο από 1 εκατ. δόσεις μέχρι το Μάρτιο πράγμα που σημαίνει ότι θα εμβολιαστούν 600.000 πολίτες. Είναι πολύ μικρό το νούμερο που αντιστοιχεί στο 5% και αν υπολογίσουμε πώς ακόμη ένα 5% είναι ασυμπτωματικοί και έχουν αποκτήσει ανοσία τότε πάμε σε ένα 10% που και πάλι είναι πολύ μικρό νούμερο» .

Κατεβάζει ιδιαίτερα τον πήχη όσον αφορά την κυβερνητική αισιοδοξία για το εμβόλιο η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού. Και αυτό, όχι για την ποιότητα του εμβολίου, αλλά όπως λέει, θα καθυστερήσει να έρθει και οι δόσεις θα είναι λίγες.

Όπως σημειώνει τα αποτελέσματα του εμβολίου θα αργήσουν να φανούν διότι και το ίδιο το εμβόλιο έχει αργήσει να φτάσει αλλά και οι δόσεις που θα έρθουν στην Ελλάδα θα είναι ικανές να δώσουν ανοσία μόλις σε 600.000 πολίτες, αριθμός που αντιστοιχεί με το 5% του πληθυσμού.

«Θα πάμε το επόμενο διάστημα με την τακτική βλέποντας και κάνοντας» σημείωσε ενώ δεν απέκλεισε δυσάρεστες «εκπλήξεις» από περιοχές της χώρας για τις οποίες δεν υπάρχει σαφή εικόνα λόγω μικρού αριθμού τεστ.

«Δεν ξέρουμε τι γίνεται αυτή τη στιγμή στα νησιά και στη νότια Ελλάδα» τόνισε και προέτρεψε την Πολιτεία να ετοιμάζεται για σοβαρότερα μέτρα όχι όμως με γνώμονα μόνο την αγορά.

«Πρέπει να ληφθούν καλύτερα μέτρα στη βιομηχανία, πρέπει να αξιοποιηθούν γιατροί εργασίας για να τους εργοδότες και τους εργαζόμενους, πρέπει να δούμε ξανά το θέμα με την συγκοινωνία εφόσον ανοίξουμε και την καθολική χρήση της μάσκας» είπε εξειδικεύοντας τις προτάσεις της.

Αναφορικά με το εμβόλιο και την διστακτικότητα με την οποία το αντιμετωπίζει μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού -μεταξύ αυτών και αρκετοί υγειονομικοί- η κ.Λινού σημείωσε πως πρέπει να γίνει ενημέρωση γιατί όπως είπε «υπάρχει παραφιλολογία και είναι φυσικό κάποιοι να ανησυχούν».

Τέλος, σχολιάζοντας τον μειωμένο αριθμό κρουσμάτων που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο διευκρίνισε πώς δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση γιατί αυτά τα κρούσματα προκύπτουν από λίγα τεστ και αναλογικά το ποσοστό θετικότητας παραμένει σε επικίνδυνα επίπεδα.

Στην αντεπίθεση περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Folli Follie!!! Ας απαντήσει η ΝΔ, έκανε κάποιο “νταραβέρι” όταν το 2018 μαζί με όλα τα κόμματα υπερψήφιζε την επίμαχη τροπολογία!!!

 


Μπούμερανγκ γυρίζουν στη ΝΔ οι κατηγορίες στον ΣΥΡΙΖΑ για «νταραβέρια» με φόντο τροπολογία που ψηφίστηκε το 2018 και σχετίζεται με τη Folli – Follie, αφού και η τότε αξιωματική αντιπολίτευση την είχε υπερψηφίσει. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, η κυβέρνηση με ΠΝΠ έδωσε παράταση έως τα τέλη του 2022 στο καθεστώς πώλησης αφορολογήτων ειδών που προέβλεπε η τροπολογία του 2018.

«Όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν για τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς και προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου και προσθέτει:

«Αντί λοιπόν η Ν.Δ., το κόμμα εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων, να συνεχίζει τη λάσπη στον ανεμιστήρα, ας απαντήσει: Έκανε κάποιο «νταραβέρι» όταν μαζί με όλα τα κόμματα υπερψήφιζε το 2018 την επίμαχη τροπολογία; Έκανε κάποιο «νταραβέρι» όταν το Μάιο του 2020 κύρωσε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που προέβλεπαν νέα παράταση ως το τέλος του 2022 για το ακριβώς ίδιο καθεστώς πώλησης αφορολογήτων ειδών που προέβλεπε η τροπολογία του 2018;».

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, για άλλη μια φορά η Ν.Δ. πάει για μαλλί και θα βγει κουρεμένη. «Ο ελληνικός λαός τους έχει πάρει χαμπάρι. Και αυτούς και τον πανικό τους για τα αδιέξοδα στην πανδημία και την οικονομία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

“Δηλητηριώδης” απάντηση ΣΥΡΙΖΑ για τη Folli Follie!!! Δυστυχώς για τη ΝΔ το παραμύθι δεν έχει δράκο!!! Χυδαία απόπειρα αντιπερισπασμού για να ξεφύγει από τα αδιέξοδα που δημιουργεί στη χώρα!!!

 


Σε αντίθεση με τη ΝΔ που φοβάται την πρόταση για έλεγχο των δαπανών και των απευθείας αναθέσεων με πρόσχημα την πανδημία, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν έχουν τίποτα απολύτως ούτε να φοβηθούν ούτε να κρύψουν τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή την υπόθεση του σκανδάλου της Folli Follie, η δικογραφία της υπόθεσης αναμένεται να αποσταλεί στη Βουλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Με περισσότερους από 4.000 νεκρούς, την πανδημία εκτός ελέγχου και την οικονομία σε πλήρη κατάρρευση, η ΝΔ για να διαφύγει από τα αδιέξοδα που δημιουργεί στη χώρα συνεχίζει να επενδύει πολιτικά σε χυδαίες προσπάθειες αντιπερισπασμού.

Δυστυχώς για τη ΝΔ το παραμύθι δεν έχει δράκο. Οι ισχυρισμοί του συνεργάτη των υπόδικων Κουτσολιούτσων είναι ασυνάρτητοι, έωλοι και συκοφαντικοί. Κανένας βουλευτής και κανένα κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία θα δημιουργούσε προσκόμματα στη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης της Folie Folie.

Είμαστε βέβαιοι πως η Δικαιοσύνη θα ρίξει άπλετο φως και δεν θα μείνει καμία σκιά.

Σε αντίθεση με τη ΝΔ που φοβάται την πρόταση για έλεγχο των δαπανών και των απευθείας αναθέσεων με πρόσχημα την πανδημία, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν έχουν τίποτα απολύτως ούτε να φοβηθούν ούτε να κρύψουν. Όλα αυτά θα αποδειχθούν στη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα λάμψει και οι συκοφαντίες θα επιστρέψουν στους λασπολόγους.

Απίστευτος εμπαιγμός και με το εμβόλιο!!! Τελικά μόλις 9.750 δόσεις μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου!!!

 


Το χρονοδιάγραμμα για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένονται 9.750 δόσεις στις 26 Δεκεμβρίου.

Στις 27/12 θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής. Στις 28/12, θα γίνουν οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου (Πάτρας). 

Από τα 700.000 εμβόλια του κ. Κικίλια τον Σεπτέμβριο και τις 300.000 δόσεις του κ. Πέτσα πριν από 5 μέρες.. στις 9750 και εάν … σήμερα από τον κ Θεμιστοκλέους. 

Απίστευτο φιάσκο!!!

Η παράδοση των δόσεων

Έως τις 30 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε εκτός απροόπτου την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer/BioNTech 83.850 δόσεων. Οι παραδόσεις των συγκεκριμένων εμβολίων που αντιστοιχούν στον πληθυσμό μας, με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, είναι να μας παραδοθούν έως το τέλος Ιανουαρίου του 2021 429.000 δόσεις κι άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.

Μέχρι το τέλος του Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει μόνο από την Pfizer/BioNTech συνολικά 1.265.550 δόσεις του εμβολίου. Στις δόσεις αυτές θα προστεθούν, εφόσον λάβουν έγκριση μέσα στον Ιανουάριο, δόσεις και από το εμβόλιο της Moderna και από το αντίστοιχο της AstraZeneca.

Η κατανομή των δόσεων θα γίνει υπό την καθοδήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Πώς θα γίνεται η αποθήκευση και η διανομή

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, η επιχείρηση «Ελευθερία» αφορά την ορθή αποθήκευση και διανομή του εμβολίου σε όλα τα σημεία της πατρίδας, ενώ οι φορείς που εμπλέκονται έχουν εγκατασταθεί ήδη στο υπουργείο για την καλύτερη συνεργασία τους.

Όσον αφορά στα βήματα της επιχείρησης, τα εμβόλια θα αποθηκευτούν σε ειδικούς χώρους που τηρούν όλες τις προδιαγραφές, ενώ η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει ήδη κατάλληλα ψυγεία, έχοντας επίσης μεριμνήσει και για τους χώρους αποθήκευσης, οι οποίοι θα είναι μυστικοί.

Η διανομή τους θα γίνει με τη συνδρομή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα, η διαδικασία εμβολιασμών για τους πολίτες θα οριστεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ειδικότερα, η διαδικασία εμβολιασμού θα γίνεται με δύο τρόπους:

Από τον ιστότοπο emvolio.gov.gr
Από φυσικά σημεία (π.χ. με ραντεβού σε φαρμακεία)

Θεοδωρίδου: Τα τρία στοιχεία που πρέπει να έχει ένα εμβόλιο

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου χαρακτήρισε το εμβόλιο «ελπίδα», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως ο λόγος που έχουμε γρήγορα εμβόλιο οφείλεται στην εξέλιξη της βιοτεχνολογίας και την πλουσιοπάροχη χρηματοδότηση.

Όπως είπε «τα εμβόλια αξιολογούνται από ανεξάρτητες διεθνείς ομάδες και οργανώσεις που βάσει ορισμένων κριτηρίων δίνουν την έγκριση».

Στη συνέχεια, ανέλυσε τα τρία κριτήρια που έχει ένα εμβόλιο το οποίο παίρνει το «πράσινο φως», ενώ επανέλαβε ότι τα εμβόλια mRNA δεν έχουν επίδραση στο DNA του κυττάρου.

Όπως εξήγησε, για να εγκριθεί ένα εμβόλιο χρειάζεται να τηρεί το κριτήριο της ασφάλειας, να μην έχει δηλαδή ανεπιθύμητες ενέργειες, δεύτερον να αυξάνει την ανοσία και τρίτον να αυξάνει την ασφάλεια του εμβολιαζόμενου όταν έρθει σε επαφή με τη νόσο.

Σύμφωνα με την κ. Θεοδωρίδου, επειδή έχουν ακουστεί πολλά, «το mRNA δεν μεταφέρει τον ιό και δεν έχει καμιά επίδραση στο DNA του κυττάρου».

Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι

Όπως είπε, πρώτοι θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, «οι μαχητές της πρώτης γραμμής».

Θα ακολουθήσουν άτομα μεγάλης ηλικίας που φιλοξενούνται σε δομές, και στη συνέχεια οι ηλικίας άνω των 85 ετών.

Σύμφωνα με την ίδια πάντως, το πρόβλημα δεν τελειώνει με το εμβόλιο.

Αλέξης Τσίπρας: Από κυβέρνηση των αρίστων, εξελίσσεστε σε κυβέρνηση των αχρήστων!!!

 


Η κυβέρνηση υπερβαίνει τα όρια, επιλέγει να νομοθετεί σα τον κλέφτη, όχι μόνο στην περίοδο των Χριστουγέννων αλλά από την αρχή της πανδημίας, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση την κατηγόρησε πως εκμεταλλεύεται τις έκτακτες συνθήκες και περνάει τροπολογίες, «δίχως διαβούλευση, δίχως δημοσιότητα, εξυπηρετώντας μόνο συμφέροντα».

«Η Κεραμέως εξισώνει τα πτυχία των ΑΕΙ με των κολεγίων, αυτή είναι η άποψή σας για την αριστεία; Αφήνετε έξω από την τριτοβάθμια 20.000 μαθητές για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών κολλεγίων» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Δεν σας φταίει το χάος στην καταγραφή κρουσμάτων αλλά οι δημοσιογράφοι που το αποκαλύπτουν. Έχετε κάνει την πανδημία ευκαιρία, αρνείστε τον έλεγχο δαπανών για την πανδημία» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καλώντας τον να δώσει εξηγήσεις για το τι νομοθετεί, τι συμφέροντα εξυπηρετεί και τι συμβάσεις έχει κάνει».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην κρυφή συνεργασία της κυβέρνησης με την αμερικανική εταιρεία Palantir με αφορμή την πανδημία. Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «βρώμικο παιχνίδι με τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών». «Τι δουλειά έχει η Palantir στην Ελλάδα»; αναρωτήθηκε, και πρόσθεσε «νομίζατε δεν θα τα μαθαίναμε;».

«Θα δώσετε τη σύμβαση με την Palantir στη δημοσιότητα, εταιρία που εκμεταλλεύεται προσωπικά δεδομένα πολιτών με πρόσχημα την πανδημία; - Είναι θέμα που αφορά τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Θα καταθέσουμε τις επόμενες μέρες αίτημα για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για θέματα δημοκρατίας, διαφάνειας και δημοκρατικής λογοδοσίας» σημείωσε.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση ντί να κάνει συνταγογράφηση των τεστ, κάνει λοταρία για 12.000 τυχερούς, ενώ σχολίασε και την εκτόξευση των εκκρεμών συντάξεων. «Αφήσαμε 110.000 και έχετε φτάσει 360.000, ο κ. Βρούτσης σχεδόν τετραπλασίασε τις εκκρεμείς συντάξεις» υπογράμμισε.

«Ανακοινώνετε αναστολή του πτωχευτικού κώδικα. Μα καλά, αυτός δεν ήταν εξαιρετικός νόμος και μας λέγατε ότι είναι δεύτερη ευκαιρία; Γιατί την κόβετε και το πάτε τον Ιούνιο; Δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Μας κατηγορούσατε ότι δίνουμε ψίχουλα το 16-17-18 για το κοινωνικό μέρισμα. Δίναμε μέρισμα και εσείς έχετε κλεισμένο τον κόσμο στο διαμέρισμα. Δεν αποταμιεύει ο κόσμος, δυστυχεί. Οι μικρομεσαίοι στενάζουν. Αν δεν ανοίξετε ουσιαστική συζήτηση και για 120 δόσεις αλλά και για διαγραφή μέρους του χρέους, δεν θα επιβιώσουν. Θα πάμε σε κόλαση με χιλιάδες λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις» σημείωσε σε άλλο σημείο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της κοινοβουλευτικής λειτουργίας και λογοδοσίας, διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα σας αναγκάσω να απολογηθείτε και να δώσετε στη δημοσιότητα συμβάσεις, όπως ο νόμος ορίζει. Η Δημοκρατία δε θα μπει καραντίνα» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην Κατερίνη αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

 


Στην Κατερίνη μεταβαίνει αύριο, Τρίτη, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, στις 10:30. Εκεί θα έχει σύσκεψη με τη Διοίκηση και Διευθυντές κρίσιμων κλινικών του Νοσοκομείου στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με εργαζόμενους.

Στις 12:00 ο κ. Τσίπρας θα συμμετέχει σε σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς του νομού Πιερίας.

Τα προβλήματα των εμβολιασμών

 


Εδώ και μήνες κυβερνητικοί παράγοντες διαφημίζουν την έλευση των εμβολίων. Κεντρικά η κυβέρνηση έχει εκδώσει ουκ ολίγες ανακοινώσεις επί του ζητήματος, ο πρωθυπουργός έχει κάνει απανωτές δημόσιες παρεμβάσεις για το θέμα, ενώ ορισμένοι -προφανώς επιθυμώντας να αντλήσουν πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη- προέτρεξαν αδικαιολόγητα, όπως ο υπουργός Υγείας.

Η συγκυρία προσφέρεται για τέτοιου είδους εμπόριο ελπίδας από την πλευρά της κυβέρνησης. Με 100 νεκρούς κάθε μέρα, όλος ο λαός αναζητά σανίδα σωτηρίας. Ωστόσο η εκμετάλλευση του φόβου είναι ένα ακόμα συστατικό στοιχείο μιας πολιτικής φατρίας, που έχει δείξει ότι κινείται μόνον βάσει της επικοινωνίας και όχι με άξονα την αποτελεσματικότητα, την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας, ευρυθμία της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Ο εμβολιασμός, όμως, είναι πολύ πιθανόν να επιφέρει σοβαρά προβλήματα. Δεν μιλούμε σε καμία περίπτωση για κινδύνους στην υγεία όσων εμβολιαστούν, οι πιθανότητες να πεθάνεις από το εμβόλιο είναι απειροελάχιστες σε σχέση με τον κίνδυνο που διατρέχεις εάν κολλήσεις κορωνοϊό.

Τα προβλήματα των εμβολιασμών επικεντρώνονται τόσο στις διαφόρων ειδών μεταβατικές περιόδους, όσο και στο τι θα συμβεί κατά την επιστροφή στην «κανονικότητα». Και η κυβέρνηση δείχνει επίτηδες να αδιαφορεί.

Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν ουσιαστικά στις αρχές Ιανουαρίου. Πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και έπειτα όσοι συμπολίτες μας διαμένουν σε δομές που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Οι μαζικοί εμβολιασμοί των υπόλοιπων πολιτών δεν πρόκειται να ξεκινήσουν πριν τον Φεβρουάριο. Οι ρυθμοί δεν αναμένεται να είναι γρήγοροι, το αντίθετο. Οι υποσχέσεις για εμβολιαστικά κέντρα στην Ελλάδα που μπορούν να διαχειριστούν πάνω από 2 εκατ. εμβολιασμούς σε πολίτες δεν μπορούν να αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, καθώς η Ελλάδα θα λαμβάνει μηνιαίως το 2,4% των παραλαβών της Ε.Ε.

Με τέτοια συχνότητα, ο στόχος να εμβολιαστούν 6 εκατ. κάτοικοι της Ελλάδας, μοιάζει μακρινός. Αν συνυπολογίσουμε δε το ότι οι δύο δόσεις των εμβολίων θα πρέπει να γίνονται σε κάθε άτομο σε διάστημα τριών εβδομάδων, ενώ για την επίτευξη της ανοσίας του καθενός και της καθεμιάς θα απαιτούνται τρεις μήνες, τότε γίνεται κατανοητό πως η επίτευξη μιας ικανοποιητικής μαζικής ανοσίας τοποθετείται χρονικά το νωρίτερο στις αρχές του καλοκαιριού. Το όλο σενάριο γίνεται, δε, περαιτέρω αμφίβολο αν επαληθευθούν οι ενδείξεις πως επικρατεί σκεπτικισμός ή δυσπιστία σε μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού.

Τι θα γίνει στο μεταξύ όλους αυτούς του μήνες μέχρι να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία της αγέλης; Ουδείς ή ελάχιστοι μιλούν για αυτή την μακρά περίοδο μηνών, κατά την οποία τα μέτρα προστασίας θα πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζονται αυστηρά. Ο εμβολιασμός, με άλλα λόγια, δεν οδηγεί αυτόματα στη «Γη της Επαγγελίας», όπως εμμέσως διαφημίζουν οι κυβερνητικοί παράγοντες.

Στην πραγματικότητα αποτελεί μια πολύ δύσκολη διαδικασία κατά την οποία ο πληθυσμός θα πρέπει να προστατευτεί. Και με την τακτική που ακολούθησε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, φαίνεται πως δεν αποκλείεται να δούμε και νέες καταστάσεις τύπου Θεσσαλονίκης ή τοπικά lockdown τύπου Δυτικής Αττικής.

Η κυβέρνηση πάντως εργάζεται άοκνα για την «επόμενη μέρα», και ιδιαίτερα για την περίοδο αφότου επιτευχθεί η μαζική ανοσία. Στήνει ένα νέο ολοκληρωτικό καθεστώς, στο οποίο οι επιταγές των ισχυρών οικονομικών παραγόντων γίνονται νομοσχέδια, τα δικαιώματα των εργαζομένων συρρικνώνονται ή εξαφανίζονται, η αστυνομοκρατία γίνεται καθεστώς. Τρέχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να νομοθετήσει το εργασιακό lockdown, τον αποκλεισμό των νέων και των φτωχών από εργασιακή αξιοπρέπεια και την ευπρεπή διαβίωση.

Τα συμφέροντα της κοινωνίας είναι, λοιπόν, αντίθετα από αυτά της κυβέρνησης. Και οι κοινωνικές δυνάμεις πρέπει άμεσα να φροντίσουν οι ίδιες για την προστασία τους από την πανδημία, αλλά και από την μισάνθρωπη πραγματικότητα που επιφυλάσσει η κυβέρνηση.

Κάτι τρέχει με τον Κύρτσο!!! Ξετίναξε σε 5 λεπτά το οικονομικό αφήγημα Μητσοτάκη - Σταϊκούρα!!! Ανάκαμψη μετά το 2023!!! “Χαμένη τετραετία” η θητεία Μητσοτάκη λόγω κορονοϊού!!! Λάθη στο άνοιγμα του Τουρισμού!!!

 


Το ερώτημα «πού το πάει ο Κύρτσος» απασχολεί εδώ και ορισμένες ημέρες το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Παρά τις στενές και διαχρονικές σχέσεις του ευρωβουλευτή της ΝΔ με την οικογένεια Μητσοτάκη και προσωπικά με τον πρωθυπουργό, ο Γιώργος Κύρτσος έχει υψώσει τους τόνους της κριτικής του προς την κυβέρνηση, σε σημείο που να εμφανίζεται σαν… ευρωβουλευτής της αντιπολίτευσης: είναι ενδεικτικό πως στην πρόσφατη εμφάνισή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra, ο Γιώργος Κύρτσος άσκησε κριτική στις κυβερνητικές επιλογές στην οικονομία ως τώρα, αλλά έκανε και κάτι άλλο, σοβαρότερο: αποδόμησε τις προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου και το αφήγημα της κυβέρνησης για… το μέλλον: 
Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής χαιρέτισε το γεγονός ότι «επιτέλους» -όπως είπε- ο Χρήστος Σταϊκούρας παραδέχεται τη διψήφια ύφεση του 2020, ενώ άσκησε κριτική στο υπουργείο Οικονομικών για τις συνεχείς διαψεύσεις των ως τώρα προβλέψεων για την εξέλιξη της οικονομίας. Ο Κύρτσος συνέχισε με τα λάθη που έγιναν στο άνοιγμα του τουρισμού και αμέσως μετά τεκμηρίωσε γιατί θεωρεί ότι η θητεία Μητσοτάκη θα είναι μία… «χαμένη τετραετία» λόγω κορωνοϊού! Συγκεκριμένα, προεξόφλησε ότι ο τουρισμός δε θα πάει καλά ούτε του χρόνου και εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει ανάπτυξη τύπου V»Αντιθέτως, ξεκαθάρισε ότι για του χρόνου και του παραχρόνου η ανάπτυξη θα είναι μικρή, υπενθύμισε με νόημα ότι ο ΟΟΣΑ «βλέπει» ανάπτυξη μόλις… 0,1% του ΑΕΠ και εξέφρασε την πρόβλεψη ότι η ουσιαστική αποκατάσταση του χαμένου εισοδήματος θα ξεκινήσει το… 2023. Φανταστείτε να μην ήταν Ν.Δ.

Στα μανταλάκια κρεμάει πασίγνωστο Γαλλικό έντυπο την προσπάθεια Μητσοτάκη να χαλιναγωγήσει τα ΜΜΕ και το κυνήγι “αντιφρονούντων” δημοσιογράφων!!!

 


Το άρθρο με τίτλο «Στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι φοβούνται πως η κυβέρνηση θα εξαγοράσει το Μέσα» αναφέρεται στη στάση της ΠΟΕΣΥ και στις απεργίες όσο και σε μια εκτίμηση της κατάστασης στα ελληνικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει «η κυβέρνηση ετοιμάζει μια μεταρρύθμιση που υπονομεύει τον Τύπο στο σύνολό του καθώς και τις συνθήκες εργασίας» προσθέτοντας πως «διάφορες αποφάσεις έχουν ήδη επικριθεί από δημοσιογράφους που δεν θέλουν να γίνουν τα σκυλιά της εξουσίας».

Σημειώνει πως μετά τις επικρίσεις και την απεργία η κυβέρνηση το παρέπεμψε για τον Ιανουάριο και αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ που δηλώνει:

«Αυτό το νομοσχέδιο απειλεί τις συμβάσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων και δημιουργεί κινδύνους για περικοπές θέσεων εργασίας και μαζικές απολύσεις».

Σημειώνει μάλιστα πως η τροπολογία αυτή έρχεται να ανατρέψει το νόμο του Νίκου Παππά, με τον οποίο επιχειρείτο να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο.

Σημειώνει πως ο νόμος Παππά απαιτούσε τουλάχιστον 400 μισθωτούς (δημοσιογράφους, τεχνικούς κλπ) αλλά είχε δύο προβλήματα όπως δηλώνει στο έντυπο ο Λέκτορας Νίκος Σμυρναίος, από το πανεπιστήμιο της Τουλούζης-ΙΙΙ. Από τη μία το μόνο κριτήριο για την διάθεση των αδειών ήταν το χρηματικό αντίτιμο έτσι ώστε μόνον οι ολιγάρχες θα μπορούσαν να διαθέσουν, από την άλλη οι προϋποθέσεις θα μπορούσαν να αλλάξουν με ευκολία. Αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει η δεξιά κυβέρνηση, σημειώνει.

Στο άρθρο επισημαίνεται πως τα Μέσα Ενημέρωσης είναι στα χέρια των εφοπλιστών και προσθέτει πως τα συνδικάτα και οι μισθωτοί (εργαζόμενοι) αρνούνται την εξαγορά των Μέσων Ενημέρωσης από την κυβέρνηση.

«Μια μικρή χούφτα ολιγαρχών, κυρίως εφοπλιστών, κατέχει σχεδόν το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών, του ραδιοφώνου, των εφημερίδων και των ηλεκτρονικών σελίδων» υπογραμμίσει ο Νίκος Σμυρναίος και συμπληρώνει: «Ως επί το πλείστον, βρίσκονται κοντά στο κυβερνητικό κόμμα και στέκονται ελάχιστα επικριτικοί».

Σημειώνει επίσης πως η δεξιά κυβέρνηση την Άνοιξη διέθεσε 20 εκατομμύρια προς τα ΜΜΕ και προσθέτει πως δύο εβδομάδες πριν η ΕΡΤ προσπάθησε να αποκλείσει από τα μέσα της έναν από τους πλέον γνωστούς Έλληνες συνθέτες, τον Σταμάτη Κραουνάκη που είναι ανοικτά αριστερός. Σημειώνει επίσης πως μια διάσημη δημοσιογράφος, η Έλενα Ακρίτα παραιτήθηκε καθώς η διεύθυνση των Νέων, ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Μαρινάκη, όπως και το Mega, λογόκρινε ένα από τα άρθρα της που αναφερόταν στον Αλέξη Τσίπρα.

Και το άρθρο καταλήγει:

«Σε αυτό το πλαίσιο, μια μνήμη επανεμφανίζεται στην Ελλάδα. Χρονολογείται από τον Ιούνιο του 2013. Με διάταγμα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (δεξιά) έκλεισε την ΕΡΤ και προκάλεσε κατακραυγή. Ο σημερινός πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν τότε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.»

Το 50% των γιατρών και οι 6 στους 10 νοσηλευτές δηλώνουν οτι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού!!! Περισσότερο αρνητικοί οι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στα Νοσοκομεία των Αθηνών!!!

 


Τις πρώτες δόσεις των εμβολίων που θα φθάσουν στη χώρα μας και αγγίζουν τις 300.000 θα κάνουν οι υγειονομικοί που είναι σε προτεραιότητα και έχουν εκδηλώσει ήδη την πρόθεσή τους. Τα σχετικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως το απόγευμα σήμερα στην πρεμιέρα της ενημέρωσης από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας αρμόδιο για την ΠΦΥ Μάριο Θεμιστοκλέους και την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Το ποσοστό των υγειονομικών που θέλει να κάνει το εμβόλιο διαφοροποιείται με βάση την ειδικότητα.

Κατά μέσο όρο στα νοσοκομεία όλης της χώρας το ποσοστό των γιατρών κινείται κοντά στο 50% ενώ χαμηλότερο είναι αυτό των νοσηλευτών και κινείται στο 35 με 40%. Πολύ χαμηλότερο είναι το ποσοστό όσων θέλουν να εμβολιασθούν κα ανήκουν σε άλλες ειδικότητες εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι περίπου 6 στους 10 νοσηλευτές είναι άκρως επιφυλακτικοί και δηλώνουν αρνητικοί στο να κάνουν το εμβόλιο. Γεγονός που προβληματίζει το υπουργείο Υγείας.

Στα νοσοκομεία της Αθήνας το ιατρικό προσωπικό στις μεγαλύτερες Μονάδες Υγείας κινείται στο 50% ενώ στους νοσηλευτές το ποσοστό αγγίζει το 46%. Μεγαλύτερη συμμετοχή έχουν δηλώσει όσοι εργάζονται σε ΜΕΘ και σε κλινικές covid κάτι που αποδίδεται και στην δραματική εμπειρία που έχουν αποκτήσει όλους τους μήνες της πανδημίας με τους ασθενείς να χάνουν τη ζωή τους.

Το λοιπό προσωπικό στα Νοσοκομεία της Αθήνας κατέγραψε ποσοστό θετικών δηλώσεων 30%.

Τα στοιχεία τόσο των Νοσοκομείων όσο και των Κέντρων Υγείας, επεξεργάζονταν τα στελέχη της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (1η ΥΠΕ) μέχρι αργά χθες το βράδυ ώστε το πρωί να παραδοθούν στο υπουργείο Υγείας.

Τα Νοσοκομεία Πειραιώς και Νήσων

Στα νοσοκομεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (2η ΥΠΕ) Πειραιώς και Νήσων οι γιατροί δήλωσαν σε σχετικά μεγαλύτερο ποσοστό «ναι» στο εμβόλιο του κορονοϊου.

Ειδικότερα τα στοιχεία η επεξεργασία των οποίων θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι σήμερα, δείχνουν ότι το 60% των γιατρών θέλουν να εμβολιασθούν και το 40% των νοσηλευτών.

Περισσότερο θετικοί είναι και στη 2η ΥΠΕ οι εργαζόμενοι στις κρίσιμες μονάδες που διαχειρίζονται περιστατικά covid.

Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας της Μακεδονίας όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι από κορονοϊό στη χώρα μας ειδικά τους τελευταίους μήνες, η εικόνα της Θεσσαλονίκης δεν διαφοροποιείται πολύ από την υπόλοιπη χώρα.

Στο σύνολο του προσωπικού των Κέντρων Υγείας το ποσοστό όσων δήλωσαν θετικά στο να κάνουν το εμβόλιο αγγίζει το 53%, ενώ στα Νοσοκομεία φθάνει το 52%. Και στην Βόρεια Ελλάδα πιο διστακτικοί είναι οι νοσηλευτές καθώς λιγότεροι σε σχέση με τους γιατρούς δήλωσαν ναι στο να κάνουν το εμβόλιο που φθάνει σε λίγες ημέρες και στην Ελλάδα.

Σήμερα πάντως αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί άλλη μία τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Διοικητών των ΥΠΕ με τους Διοικητές των Νοσοκομείων και τους Γενικούς Γραμματείς του υπουργείου Υγείας, ώστε να συνεχισθεί η οργάνωση των εμβολιαστικών κέντρων και η διάθεση των εμβολίων καθώς και η συνέχιση της δημιουργίας νέων κλινών ΜΕΘ για κάθε ενδεχόμενο.

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...