Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Διαφορές Τσίπρα - Μητσοτάκη! Εσείς, τι θα διαλέξετε; Τη μια ή την άλλη πολιτική; Με την κοινωνία ή με την ελίτ των… άριστων;

“Ψιλό γαζί” δουλεύει το Μαξίμου το Μητσοτάκη! “Μπροστά στο αδιέξοδό του, τι Λωζάννη, τι Κοζάνη…”


Αιχμηρή απάντηση δίνει το Μέγαρο Μαξίμου στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τα αναδρομικά.
Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές:
«Για ακόμη μία φορά η ΝΔ κάνει αντιπολίτευση με λαθροχειρίες.
Η κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έδωσε αναδρομικά το 2014 για αμιγώς ψηφοθηρικούς λόγους, όταν είχε ήδη αποφασίσει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Και με την απόφασή της αυτή οδήγησε το πρόγραμμα «αναντίστροφα εκτός τροχιάς», όπως είπαν οι ίδιοι οι θεσμοί.
Η σημερινή κυβέρνηση:
και τα αναδρομικά σχεδόν 1 δισ. ευρώ θα καταβάλλει στους δικαιούχους,
και τα μέτρα ελάφρυνσης που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα ψηφίσει άμεσα,
και έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια,
και τέλος πετυχαίνει και με το παραπάνω τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα.
Αλλά μπροστά στο αδιέξοδο του κ. Μητσοτάκη, τι Λωζάννη τι Κοζάνη…»
Η ανακοίνωση της ΝΔ
«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατόπιν εορτής και αφού βρισκόμαστε ήδη σε άτυπη προεκλογική περίοδο, μας πληροφορεί ότι θα συμμορφωθεί με δικαστικές αποφάσεις για την καταβολή αναδρομικών σε εργαζομένους και συνταξιούχους ορισμένων κλάδων.
Κάτι το οποίο θα έπρεπε να έχει κάνει εδώ και καιρό. Αλλά επί 4 χρόνια, έδινε μόνον υποσχέσεις, αποδεικνύοντας, για ακόμη μία φορά, πόσο αναξιόπιστη είναι.
Θυμίζουμε ότι η Νέα Δημοκρατία, ως Κυβέρνηση, το 2014, προέβη, στο πλαίσιο τότε των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας, στην καταβολή όχι μόνον του 50% των αναδρομικών -αποδοχών και συντάξεων- αλλά και στην αποκατάσταση των τρεχουσών αποδοχών και συντάξεων εκείνης της εποχής κατά 50% σε σχέση με ό,τι ίσχυε προ των περικοπών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Επιπλέον, από τον Ιανουάριο, o Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευθεί ότι η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα απέδιδε και τα υπόλοιπα ποσά που οφείλονται.
Οι πολίτες γνωρίζουν ποιοι προχώρησαν στην επιστροφή των αναδρομικών σεβόμενοι τις δικαστικές αποφάσεις, και ποιοι προσπαθούν λίγο πριν την αποχώρησή τους από την Κυβέρνηση, και αφού άλλαξαν προς το δυσμενέστερο το μισθολογικό καθεστώς αυτών των κλάδων, να δείξουν δήθεν ότι ενδιαφέρονται.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Το ανέκδοτο της ημέρας από τον Αδ. Γεωργιάδη! “Να μην πληρώνει η ΝΔ το τέλος για την ΕΡΤ” !


Σε νέο αντικυβερνητικό παραλήρημα επιδόθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα». Αναφερόμενος στην απόφαση της ΝΔ για εμπάργκο στην ΕΡΤ, με αφορμή σχόλιο του δημοσιογράφου της «Δεύτερης Ματιάς» Σωτήρη Καψώχα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι αναζητεί τρόπο «οι νεοδημοκράτες να μην πληρώνουν το τέλος για την ΕΡΤ»! Αποδεικνύοντας γενικότερα την απέχθεια του αντιπροέδρου της ΝΔ στις οικονομικές υποχρεώσεις του κόμματός του στο Κράτος, αφού προσφατα ζήτησε και την διαγραφή του χρέους, πάνω από 200 εκατ, της ΝΔ ….
Για την καινοφανή αυτή πρόταση ρώτησε μάλιστα, όπως λέει, δικηγόρους. Στη συνέχεια προχώρησε σε βαρείς χαρακτηρισμούς τόσο για τον Σωτήρη Καψώχα, όσο και για την Κατερίνα Ακριβοπούλου, παρότι οι ίδιοι οι παρουσιαστές του πάνελ του έλεγαν πως δεν επιθυμούν τέτοιες εκφράσεις και ότι είναι συνάδελφοι τους.
Ο Άδωνις επέμεινε ότι δεν είναι δημοσιογράφοι (!), ότι είναι «λακέδες» όσοι δεν ασκούν κριτική στην κυβέρνηση και πως άργησε το εμπάργκο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δημόσια τηλεόραση.

Και άλλη μίζα 2,2 εκ. ευρώ “ξεσκονίζουν” οι ανακριτές του Γιάννου Παπαντωνίου


Τους τελικούς αποδέκτες και άλλης μίζας, ύψους 2.242.299 ευρώ ερευνούν οι ανακριτές του Γιάννου Παπαντωνίου, αφού τα χρήματα φέρονται να έχουν εμβαστεί από την ίδια εταιρεία που φέρεται ότι δωροδόκησε τον πρώην υπουργό και έχει διακινηθεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, μέσω offshore.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Κατή, από την ανάγνωση σημαντικών στοιχείων από τις επίμαχες δικογραφίες – που έχει στη διάθεση του το Documentonews.gr – και αφορούν σε εξοπλιστικά προγράμματα και στη μεταβίβαση της πολυτελούς κατοικίας στη Σύρο, αναδεικνύονται ακόμα και οι λεπτομέρειες για το πως φέρεται να στήθηκε το μεγάλο κόλπο και πώς ο Γιάννος Παπαντωνίου όντας βουλευτής αλλά και υπουργός τότε της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ φέρεται να κατάφερε να “ξεπλύνει” τουλάχιστον 2.835.197,05 ελβετικά φράγκα και να αποκτήσει – σύμφωνα με την Δικαιοσύνη- και μεγάλη ακίνητη περιουσία στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει από στοιχεία της ανάκρισης, η ελληνική Δικαιοσύνη ψάχνει τον τελικό αποδέκτη ακόμα 2.242.299 ευρώ που έχει εμβαστεί από την ίδια γαλλική εταιρεία που φέρεται ότι δωροδόκησε τον Παπαντωνίου για τις φρεγάτες, και διακινήθηκε με παρεμφερή τρόπο και μέθοδο με το ποσόν που αποδίδεται πλέον ότι κατέληξε στον Γιάννο Παπαντωνίου.
Τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του πρώην υπουργού είναι καταλυτικά… Γι αυτόν τον λόγο άλλωστε οι ανακριτές θεωρούν ότι στοιχειοθετείται σε βάρος του και η διάπραξη του εγκλήματος της παθητικής δωροδοκίας και ζήτησαν από τη Βουλή, που είναι πλέον η μοναδική αρμόδια, λόγω της ιδιότητας που έφερε ο εμπλεκόμενος, να προσώπου αποφανθεί εάν συντρέχει περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης και γι αυτήν την κακουργηματική κατηγορία.
Ενδεικτική της βαρύτητας των στοιχείων που έχουν πλέον στην διάθεση τους οι ανακριτικές αρχές αλλά και της μέγιστης ηθικής απαξίας της κακουργηματικής δράσης που περιγράφουν είναι οι παρακάτω φράσεις που περιλαμβάνονται στο άκρως αποκαλυπτικό έγγραφο των ανακριτών προς την Βουλή των Ελλήνων για τον… πολυπράγμονα πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ:
Σε εκτέλεση του σχεδίου δράσης και νομιμοποίησης των παράνομων οφελημάτων του ως πρώην Υπουργός χρησιμοποίησε πλήθος τραπεζικών λογαριασμών και υπολογαριασμών, μέσω των οποίων εκτελέστηκαν για λογαριασμό του εκατοντάδες κινήσεις εντός του ευρωπαικού χρηματοπιστωτικού τομέα, οι οποίες απέβλεπαν στο να καταστήσουν αδύνατο τον εντοπισμό τουλάχιστον της ανωτέρω ωφέλειας του από οποιονδήποτε και ταυτόχρονα να προσδώσουν νομιμοφάνεια σε αυτήν. Για το λόγο αυτό και προκειμένου αυτός να αποκρύψει από τα σχετικά τραπεζικά ιδρύματα ότι ο πραγματικά ωφελούμενος των ποσών που εμβάστηκαν στο ελβετικό χρηματοπιστωτικό σύστημα ήταν ο ίδιος συμφώνησε με τους συγκατηγορουμένους του Ανδρέα Μπάρδη και Σταυρούλα Κουράκου (σ.σ. η σύζυγος του) να διακινήσουν πρωτίστως αυτοί τα χρηματικά ποσά αποκρύπτοντας ότι ενεργούν στο όνομα και για λογαριασμό του δεδομένου ότι το επίδικο χρονικό διάστημα ήταν εν ενεργεία βουλευτής των Ελλήνων και υπουργός της ελληνικής Κυβέρνησης ήτοι ανήκε στα “πολιτικώς εκτεθειμένα πρόσωπα” (politically exposed persons-PEP), γεγονός το οποίο θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να δικαιολογηθεί πλήρως και αναλυτικά η προέλευση των χρημάτων, που θα διέρχονταν από τους εν λόγω λογαριασμούς“.
Ψάχνουν κι άλλους λογαριασμούς
Μεγάλη βαρύτητα όμως έχει και ένα ακόμα σημείο του ανακριτικού εγγράφου καθώς σηματοδοτεί και τυχόν νέες σοβαρές αποκαλύψεις.
Όπως τονίζεται στο έγγραφο των ανακριτών προς την Βουλή, από παράλληλη έρευνα τους για την ίδια υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη “έχουν προκύψει και περαιτέρω ενδείξεις καταβολής τουλάχιστον 2.600.000 από την ίδια γαλλική εταιρεία (THALES NEDERLNAD B.V.) , που διακινήθηκαν επίσης μέσω offshore, ποσόν για το οποίο υπάρχουν επίσης ισχυρές ενδείξεις ότι είναι προϊόν παθητικής δωροδοκίας και του οποίου αναζητούνται οι τελικοί αποδέκτες”.
Οι κινήσεις των λογαριασμών που δένουν την υπόθεση
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των δικογραφιών ο πρώην υπουργός φέρεται να χρησιμοποίησε τουλάχιστον επτά τραπεζικούς λογαριασμούς και 35 υπολογαριασμούς μέσω των οποίων εκτελέστηκαν για λογαριασμό του – μέσω τρίτων προσώπων- εκατοντάδες κινήσεις εντός του χρηματοπιστωτικού τομέα. Τα χρηματικά ποσά κατέληγαν σε συγκεκριμένο λογαριασμό δια του οποίου διαμοιράζονταν εν συνεχεία και πάλι σε άλλους λογαριασμούς, στους οποίους εμφανιζόταν ως συνδικαιούχος η Σταυρούλα Κουράκου αλλά ίδιος ο Γ. Παπαντωνίου ως τελικός αποδέκτης .Μέρος μάλιστα των επίμαχων υπολογαριασμών είχαν κινηθεί σε 200 ουγγιές χρυσού και 600 ουγγιές ασημιού.
“Από την επεξεργασία τραπεζικών στοιχείων -επισημαίνουν οι ανακριτές – που μας εστάλησαν από την αρμόδια Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) της Κυπριακής Δημοκρατίας , σε συνδυασμό με τραπεζικά στοιχεία που συλλέξαμε από τις ελβετικές δικαστικές αρχές, σε απάντηση αιτημάτων μας περί παροχής διεθνούς δικαστικής συνδρομής, έχουν προκύψει κατά τη γνώμη μας στοιχεία που δύνανται να στοιχειοθετήσουν σε βάρος του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ιωάννη Παπαντωνίου, πέραν των άλλων, και το αδίκημα της παθητικης δωροδοκίας, το οποίο φέρεται ότι τέλεσε κατά την άσκηση των ανωτέρω υπηρεσιακών του καθηκόντων. Κατά του πρώην Υπουργού έχουμε ήδη απαγγείλει στα πλαίσια του εξοπλιστικού προγράμματος του ΕΜΖ των Φ/Γ τύπου “S” του Π.Ν. την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα τα οποία αποκόμισε από την εκ μέρους του τέλεση του αδικήματος της υπηρεσιακής απιστίας (βασικό αδίκημα) κατά την άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων προκαλώντας ιδιαίτερα μεγάλη ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο.
Συγκεκριμένα φέρεται να νομιμοποίησε παράνομα ωφελήματα, δηλαδή μίζες, που πήρε από την κύρια υποκατασκευάστρια εταιρεία THALES NEDERLNAD B.V. τουλάχιστον ύψους 2.835.197,05 ελβετικών φράγκων, το οποίο αποτέλεσε μέρος του συνολικού χρηματικού ποσού των 4.608.773,02 ελβετικών φράγκων, το οποίο διατηρούσε εντός του ελβετικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, αποκρύπτοντας το στο σύνολο του από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές στην Ελλάδα. Οι επίμαχοι λογαριασμοί είναι στις ελβετικές τράπεζες EFG BANK, Credit Lyonnais (Suisse), UBS A.G,Gredit Suisse,Hypo Swiss Bank. Η εκτιμώμενη ζημιά του ελληνικού Δημοσίου ανέρχεται στα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

“Τι είναι φασισμός” … Το μάθημα του Παύλου Πολάκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη


Στις αναφορές του προ΄’εδρου της ΝΔ, στην συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ, περί “φασιστικής ανάρτησης” του Παύλου Πολάκη, απάντησε με ένα “ταχύρρυθμο μάθημα” περί φασισμού, ο αν Υπ Υγείας Παύλος Πολάκης! Γράφει στο facebook :
“Άκου Κυριακο Μητσοτακη :
-Φασισμός ειναι να έχεις τον Αδωνη και το Βορίδη να σου χαράζουν γραμμή στο κόμμα σου
-Φασισμός ειναι να υποδαύλιζεις τον εθνικισμό και να δίνεις κάλυψη σε Χρυσαυγίτες τώρα με τα συλλαλητήρια μπας και ρίξεις το Τσιπρα
-φασισμός ειναι να χρωστάει το κόμμα σου 300 εκατομ και να σφυρίζεις κλέφτικα γιατι νομίζεις πως σου ανήκει κληρονομικά αυτή η χώρα
-Φασισμός ειναι να έχει καταγγελθεί επίσημα και με στοιχεία πως η σύζυγος σου χρηματοδοτείται απο οφσορ,ο Ανηψιος σου να φτιάχνει τις οφσορ του Απατεώνα Φλωρου ,η Ανηψια σου να τρώει 300 χιλιάρικα απο τον Ερυθρό Σταυρό για αέρα κοπανιστό και αφενός να μην απαντάς και αφετέρου να τολμάς να μιλάς για οικογενειοκρατία του Συριζα !!!!
-Φασισμός ειναι να διώχνεις σε ενα βράδυ 15000 υπαλλήλους με απόλυση ή διαθεσιμότητα ,να αλλάζεις όλους τους προϊσταμένους του δημοσίου τον Οκτώβρη του 14 βάζοντας κομματικούς πιστούς σου ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ για σοβιετικό κράτος του Συριζα !
Κατάλαβες Κυριακο ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ;;;;
Όσο για το Φιλιοτσο και κουμπάρο του πατέρα σου τον Συνολάκη που του “ανέθεσες” μελέτη για την εκκένωση στο Μάτι αυτο που σας ενόχλησε στις αναρτήσεις μου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η δημοσιοποίηση της διεύθυνσης του που και στο χρυσό οδηγό να μπεις τη βρίσκεις και έχεις βαλει όλα τα τρολλακια σας να φωνάζουν για “προσωπικά δεδομένα”(το ξαναέκαναν αυτο και με τον απατεώνα το Φλωρο τις πρώτες μέρες για “δημοσιοποίηση στοιχείων ιατρικού φακέλου” μέχρι που αποδείχτηκε πως ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΠΛΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΜΠΗΚΕ ΦΥΛΑΚΗ και μετα το βούλωσαν όλοι )
Αυτο που σας ενόχλησε ηταν η αποκάλυψη των σχέσεων σας άρα και το κατευθυνόμενο των συμπερασμάτων ,καθώς η συζήτηση που ακολούθησε ΑΠΕΔΕΙΞΕ πως ο κύριος Συνολακης δεν εξέτασε το ερώτημα “αν μπορούσε να εκκενωθεί το Μάτι “αλλα το ερώτημα “πως θα μπορούσε να εκκενωθεί το Μάτι” κάνοντας μια σειρά απο παραδοχές οι οποίες ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ !!!!!(πχ αν δινόταν η εντολή για εκκένωση την ώρα που άναψε η φωτιά στο βουνό ή αν ξέραμε πως θα παει εκει και οχι στη νέα μακρη και τη Ραφήνα κλπκλπ) Επισης βεβαια ενόχλησε η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών της κολώνας της ΔΕΗ έξω απο το σπίτι του που φέρνει στο μυαλό του καθενός το “δάσκαλε που δίδασκες….”
Γι αυτο σου λέω Κυριακο Μητσοτακη ,αφήστε στην άκρη τις όψιμες ευαισθησίες περί προσωπικών δεδομένων (που δεν τις δείξατε ποτέ όταν δημοσιεύονταν φωτογραφίες απο τα σπίτια τα δικά μας ) και πάρτε το απόφαση πως η επιχείρηση Τυμβωρυχεια πανω στην καταστροφή και στους νεκρους στο Μάτι το μόνο που αποδεικνύει ειναι το λαϊκισμό ,την πολιτική εκμετάλλευση ,το πάθος σας για επιστροφή στην εξουσία και οχι τον πόνο σας .
ΥΓ για βραδινή μελέτη σου επισυνάπτω το παρακάτω άρθρο κριτικής της μελέτης του κυρίου Συνολάκη για το Μάτι .Διαβασε το να δεις πως γκρεμίζονται οι κατα παραγγελία μελέτες …..”

Θλιβερό να θέλει να γίνει πρωθυπουργός και να μην ξέρει τι λέει


“Θλιβερό και απολύτως ανησυχητικό ο κ.Μητσοτάκης να διεκδικεί την πρωθυπουργία και να μην ξέρει τι λέει” σχολίασε σε ανάρτησή του ο Γιάννης Ραγκούσης για την εξαγγελία Μητσοτάκη για τον ΕΝΦΙΑ.
Μάλιστα, χαρακτήρισε προβλητική για τη νοημοσύνη των πολιτών και το θεσμό της αυτοδιοίκησης την “κουτοπόνηρη πρόθεσή του” όπως λέει “αυτός να εμφανίζεται ότι δήθεν μειώνει τον ΕΝΦΙΑ γι να τον αυξάνουν οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια”.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση:
Ο ΕΝΦΙΑ, ως γνωστόν, είναι φόρος. Με βάση το γράμμα τονίζω του Συντάγματος (άρθρο78/1 και 78/4, καθώς και άρθρο102/5) σε καμία περίπτωση και σε κανέναν άλλο θεσμό πλην της κρατικής διοίκησης δεν επιτρέπεται η επιβολή, η είσπραξη καθώς και οτιδήποτε άλλο σχετικό με τους φόρους. Η σχετική αρμοδιότητα της φορολογίας ανήκει στο σκληρό πυρήνα των λεγόμενων κρατικών αρμοδιοτήτων που ΔΕΝ μεταβιβάζονται. Το Σύνταγμα καθώς και η σχετική νομολογία του ΣτΕ είναι καταπέλτης εναντίον της εξαγγελίας του κ. Μητσοτάκη. Αλλά ακόμη και αν από σεβασμό στους πολίτες είχε αναφέρει ότι η πρότασή του αυτή συνδέεται με την προοπτική αναθεώρησης του Συντάγματος, τότε δεδομένου ότι έχει αρνηθεί να υπερψηφίσει την εκκίνηση της σχετικής συνταγματικής αναθεώρησης από την παρούσα Βουλή, όχι το 2021 που εξήγγειλε, αλλά ούτε το 2027 δεν θα μπορούσε ενδεχομένως να πάρει σάρκα και οστά η υλοποίηση μιας τέτοιας εξαγγελίας.
Ειλικρινά είναι θλιβερό και απολύτως ανησυχητικό ο κ.Μητσοτάκης να διεκδικεί την πρωθυπουργία και να μην ξέρει τι λέει.

Υ.Γ. Αφήνω κατά μέρος την προσβλητική για τη νοημοσύνη των πολιτών αλλά και προσβλητική για το θεσμό της αυτοδιοίκησης και τους ανθρώπους που την υπηρετούν, κουτοπόνηρη πρόθεσή του, αυτός να εμφανίζεται ότι δήθεν μειώνει τον ΕΝΦΙΑ για να τον αυξάνουν οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Νεύρα. Πολλά νεύρα!!!


Ας υποθέσουμε πως οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μπαίνει στο Μαξίμου με σβηστές τις μηχανές ανταποκρίνονται χίλια τοις εκατό στην πραγματικότητα. Ας υποθέσουμε πως ακόμη κι αυτή η έρευνα της Marc, με τους πολίτες να τοποθετούνται αρνητικά σε αυτά που ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοίνωνε στη ΔΕΘ δυο – τρεις ημέρες μετά τη δημοσκόπηση, ήταν πέρα για πέρα αληθινή και αντικειμενική. Ας υποθέσουμε, με λίγα λόγια, πως είναι ζήτημα χρόνου η επιστροφή της Ν.Δ. στην εξουσία.
Ας υποθέσουμε επίσης πως οι νεοδημοκράτες, του αρχηγού τους προεξάρχοντος, έχουν όλα τα δίκια με το μέρος τους όταν από τις αρχές του καλοκαιριού προειδοποιούσαν τον ελληνικό λαό πως όχι μόνο δεν βγαίνουμε από τα Μνημόνια, αλλά αντιθέτως έχουμε ήδη μπει στο τέταρτο και η κυβέρνηση μας το κρύβει.
Ας υποθέσουμε τέλος πως οι πολυχρονεμένοι μας δανειστές, σύμφωνα με τον φιλομητσοτακικό Τύπο, έχουν γνώση και δεν πρόκειται να επιτρέψουν στον Αλέξη Τσίπρα να παίζει με τις συντάξεις και κυρίως με τον προεκλογικό σχεδιασμό της Ν.Δ. που έχει χαραχτεί με βάση τις πολυπόθητες για την Πειραιώς μειώσεις.
Αν τα υποθέσουμε όλα αυτά, και μερικά ακόμη που για οικονομία χώρου και χρόνου παραλείπουμε, τότε προς τι τα τόσα νεύρα; Προς τι ο τόσος εκνευρισμός; Αφού ο δρόμος για την επάνοδο της Ν.Δ. στην εξουσία είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και ποσοστά στάνταρ αυτοδυναμίας, γιατί τόσος πανικός στο “γαλάζιο” στρατόπεδο;
Πώς είναι δυνατόν με τέτοια δημοσκοπικά ποσοστά και τέτοιες διαφορές από τον -όπως υποστηρίζουν- ημιθανή ΣΥΡΙΖΑ να βγάζουν τέτοια τσαντίλα όταν έρχονται αντιμέτωποι με εκπροσώπους της κυβέρνησης στα τηλεοπτικά πάνελ;
Πώς είναι δυνατόν ακόμα και ο κατά τα λεγόμενα μετριοπαθής Χατζηδάκης να συναγωνίζεται σε υστερία τον ακροδεξιό ομόβαθμό του όταν πρέπει να αντιπαρατεθεί με τον Δ. Τζανακόπουλο στην ΕΡΤ;
Τι είναι αυτό που τόσο τους αγχώνει και δεν μπορούν να απολαύσουν τα ονειρικά ποσοστά των δημοσκοπήσεων και τη σιγουριά τόσων και τόσων ΜΜΕ που δεν βλέπουν την ώρα να υποδεχτούν τον αγαπημένο τους Κυριάκο στο Μαξίμου;
Αντί της σιγουριάς του αυριανού νικητή, αυτοί βγάζουν μονίμως νεύρα. Πολλά νεύρα. Νεύρα εντός, νεύρα και εκτός, με τη Μαρία Σπυράκη να κάνει διπλοβάρδιες σε Μοσχάτο και Στρασβούργο για να μας αποδείξει ότι τελικά κάτι δεν πάει καλά μ’ αυτούς και την “αυτοδυναμία” τους.

Σε λίγο ΣΚΑΙ, Νέα και Σπυράκη θα μας πουν ότι “μαζί τα δανειστήκαμε”…


«Παρά τις μεθοδευμένες προσπάθειες θαψίματος του σκανδάλου των θαλασσοδανείων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η υπόθεση παίρνει πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του για τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Όπως αναφέρει, «το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ ήταν αυτό που άνοιξε τον δρόμο για τη δικαστική διερεύνηση για τα φέσια στις τράπεζες ύψους 220 εκατομμυρίων της ΝΔ και 200 εκατομμυρίων του ΠΑΣΟΚ» «Την ώρα που οι πολίτες φορτώνονταν με δυσβάσταχτα βάρη, οι τράπεζες έδιναν έναν πακτωλό χρημάτων στα 2 κόμματα, χωρίς εξασφαλίσεις και χωρίς να ενδιαφέρονται να αποπληρωθούν» σημειώνει.
«Ήταν, μάλιστα, τέτοια η βεβαιότητα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τη διαχρονική ασυλία τους που ποτέ δεν ψέλλισαν μισή συγνώμη στον ελληνικό λαό, ποτέ δεν απολογήθηκαν για τη ζημιά στους Έλληνες φορολογούμενους, ποτέ δεν έδωσαν λογαριασμό για το πού πήγαν τα χρήματα αυτά» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να τονίσει: «Έχουν μόνο το απύθμενο θράσος να μιλούν για ρύθμιση και διαγραφή των δανείων τους, όπως επανέλαβε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Α. Γεωργιάδης».
«Τώρα όμως τα ψέματα έχουν τελειώσει για όσους χρεοκόπησαν και τη χώρα και τα κόμματά τους» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει εν είδει «υστερόγραφου»: «Τόσο ο ΣΚΑΪ, όσο και τα ΝΕΑ εγκαινίασαν σήμερα την υπερασπιστική γραμμή της ΝΔ για να ακολουθήσει η κ. Σπυράκη και να μιλήσει περί “σπίλωσης”. Σε λίγο θα μας πουν ότι “μαζί τα δανειστήκαμε”».

Με πολλές αιχμές η απάντηση του Παύλου Πολάκη στην Μιράντα Ξαφά για τον ΕΝΦΙΑ του διαμερίσματός της στο Κολωνάκι!


Με μια περιπαιχτική – κατά τη συνήθειά του – αλλά και με “αιχμές” ανάρτηση , απάντησε ο αν Υπ Υγείας, Παύλος Πολάκης, στην … viral , ανάρτηση της Μιράντας Ξαφά, στα social media. για τον “αυξημένο” ΕΝΦΙΑ που καλέιται να πληρώσει φέτος για το διαμέρισμα της στο Κολωνάκι… Παράλληλα ο Πάυλος Πολάκης δεν παραλείπει να σχολιάσει και την “απελπισία” του καφετζή στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα… Γράφει ο Παύλος Πολάκης:
“Πιάσε δουλειά στον καφετζή του πρώτου ΦΛΕΜΑΤΟΣ που ψάχνει ντελιβερά (προφανως με 2 ευρω την ώρα και αν) και δε βρίσκει!!!
WIN WIN λύση στα πλαίσια του τουρμποκαπιταλισμου που φανατικά υποστηρίζεις!!!
ΥΓ όσο για την απορία σου ,απλα πολλαπλασίασε επί δέκα και αφαίρεσε τρία το συντελεστή του τετραγώνου σου η Παπανατσιου καθώς οι πράκτορες του συριζαικου-μαδουρικου παρακράτους το ειχαν βάψει με κόκκινο στους πολεοδομικούς χάρτες με την ένδειξη “αποκτηθέν απο το ξεπούλημα της ΑΓΕΤ” “

Αίτημα του Αυγενάκη και της Ντόρας ο έλεγχος των δανείων των κομμάτων: Ικανοποιείται επί ΣΥΡΙΖΑ γιατί “ήταν δίκαιο και έγινε πράξη”!


Γιατί θυμώνουν ο ΣΚΑΙ, “Τα Νέα”, η Μαρία Σπυράκη, ο Πορτοσάλτε και οι λοιποί με τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της διεερεύνησης των λεγόμενων θαλασσοδανείων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;
Αν σκαλίσουν λίγο τη μνήμη τους, θα διαπιστώσουν ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ικανοποιείται, επιτέλους, ένα αίτημα που, εκτός από τον απλό λαό, είχε διατυπώσει τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη,  αδελφή του σημερινού προέδρου της ΝΔ και κόρη του πρώην προέδρου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αλλά και ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη Λευτέρης Αυγενάκης από το 2011!
Συγκεκριμένα, σε παρέμβασή της στη Βουλή στις 19.12.2011 η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για “ακραίο φαινόμενο διαπλοκής” μιλώντας για τα δάνεια των κομμάτων!
«Τα κόμματα δεν αρκέστηκαν στα πολλά λεπτά που εισπράττουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά ζητούν έσοδα από τον τραπεζικό δανεισμό με την πρωτόγνωρη και προκλητική διαδικασία της εκχώρησης ως εγγύησης τις μελλοντικές, ετήσιες κρατικές χρηματοδοτήσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων η Ντόρα Μπακογιάννη ως επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας και προσθέτει:
«Τα κόμματα χρωστούν το ιλιγγιώδες ποσό των 244, 2 εκατομμυρίων ευρώ. Μόνον ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί χρωστούν 235 εκατομμύρια ευρώ. Ως εγγύηση έχουν δώσει την επιχορήγηση που ελπίζουν πως θα πάρουν με βάση τους ψήφους που ελπίζουν πως θα πάρουν την ώρα που όπως όλοι γνωρίζουμε ο δικομματισμός έχει πεθάνει».
«Είναι προφανές πως για να αποπληρώσουν τα κόμματα ως το 2022 θα πρέπει να χρησιμοποιούν απολύτως τίποτα από τις χρηματοδοτήσεις», συμπληρώνει για να καταλήξει:
«Αποδεικνύεται ότι ο τραπεζικός δανεισμός των κομμάτων είναι το πιο ακραίο φαινόμενο διαπλοκής, όταν οι διορισμένες διοικήσεις των κρατικών τραπεζών δανείζουν τις ηγεσίες των κομμάτων που τους διορίζουν σε βάρος των μετόχων και των φορολογούμενων»
Δείτε το βίντεο από την Ομάδα Μνήμης:
Ερώτηση όμως είχε καταθέσει για το θέμα και ο σημερινός Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, στη γραμμή τότε της Ντόρας Μπακογιάννη, προκαλώντας την επέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα και είναι αυτή η έρευνα που αφού βγήκε από το συρτάρι όπου την έβαλαν το 2013 συνεχίζεται σήμερα με τις κλήσεις 50 τραπεζικών στελεχών και υπευθύνων των κομμάτων σε απολογία.
Όπως υποστήριζε το 2011, ο νυν Γραμματέας της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν πάρει (μέχρι τότε) συνολικά από τις τράπεζες δάνεια ύψους 244,2 εκατ. ευρώ, με μεγαλύτερο οφειλέτη την ΝΔ που έχει χρέη περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 105 στην Αγροτική Τράπεζα και τα 15 στην Τράπεζα Πειραιώς.
Ο κ. Αυγενάκης, υπογράμμιζε τότε, ότι σε αυτές τις «προκλητικές χρηματοδοτήσεις» είχε προστεθεί και η Τράπεζα Αττικής, που ενέκρινε στα δύο κόμματα δάνεια 3 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειώσουμε πως σήμερα τα δάνεια των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ξεπερνάνε κατά πολύ τα 400 εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα τα δάνεια της ΝΔ είναι μη εξυπηρετούμενα.
Στα πρακτικά μάλιστα της Βουλής (συνεδρίαση ΛΔ΄, σελ. 1821) έχει καταγραφεί στις 27 Νοεμβρίου 2011 και η δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη, τότε ηγετικού στελέχους της Δημοκρατικής Συμμαχίας, του κόμματος που είχε ιδρύσει δηλαδή η Ντόρα Μπακογιάννη, όταν είχε φύγει από τη ΝΔ μετά την εκλογή Σαμαρά.
«Ερωτώ κυρία Υπουργέ και κύρια Πρόεδρε της Βουλής: Δεν έχουν ευθύνη και οι διοικήσεις των τραπεζών αυτών για τις δανειοδοτήσεις; Ποιος, αλήθεια, τις ελέγχει; Καλώ τον οικονομικό εισαγγελέα να παρέμβει άμεσα στο προκλητικό αυτό θέμα και την τράπεζα της Ελλάδος να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί». Και συνεχίζει: «Δικαίως λοιπόν, οι πολίτες ερωτούν: Πως μπορούν τα χρεοκοπημένα κόμματα να βρίσκουν δάνεια από μια τράπεζα, ακόμα και ιδιωτική; Τι είδους συμφωνίες έχουν γίνει αυτή την ώρα; Το προηγούμενο διάστημα πληρώνονταν κανονικά τα δάνεια που είχαν λάβει ή ήταν δανεικά και αγύριστα; (….) Πως μπορούν οι πολίτες να εμπιστευτούν τη διακυβέρνηση της χώρας σε Σαμαρά, Παπανδρέου, σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα, όταν δεν μπορούν να διοικήσουν οι ίδιοι με χρηστό τρόπο, τα δικά τους οικονομικά; (….) Πόσο ανεξάρτητα είναι αλήθεια τα κόμματα, όταν δημιουργούνται τόσο μεγάλες εξαρτήσεις από συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κύκλους, οι οποίοι είναι και μεγαλομέτοχοι στις τράπεζες που χορηγούν αυτά τα προκλητικότατα δάνεια».



Γιατι ωρύονται Πορτοσάλτε, Τα Νεα και λοιποί πως ο ΣΥΡΙΖΑ ξεθάβει τα δάνεια των κομμάτων;
Aίτημα του Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ @l_avgenakis ήταν να επέμβει ο οικονομικός εισαγγελέας και ο ΣΥΡΙΖΑ (να το θυμάστε αυτό κ. Αυγενάκη) το έκανε πράξη!

Θα διαψεύσουμε διπλά τους νοσταλγούς του ΔΝΤ και του Πινοσέτ


Λυπούμαστε, αλλά θα τους διαψεύσουμε διπλά. Τόσο στην κατάθεση του προϋπολογισμού του 2019 όσο και στις επόμενες εκλογές, που θα στείλουν τους νοσταλγούς του ΔΝΤ και του Πινοσέτ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας“.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν:
Η ΝΔ έχει στηρίξει όλη της την πολιτική ύπαρξη στη βαθιά της επιθυμία να εφαρμοστεί η εμμονή του ΔΝΤ και να περικοπούν οι συντάξεις. Τόσο για να κατηγορεί την κυβέρνηση, όσο και γιατί αυτό είναι μέρος του προγράμματος Πινοσέτ που έχει αντιγράψει ο κ. Μητσοτάκης και επιθυμεί να εφαρμόσει στην Ελλάδα.
Λυπούμαστε, αλλά θα τους διαψεύσουμε διπλά. Τόσο στην κατάθεση του προϋπολογισμού του 2019 όσο και στις επόμενες εκλογές, που θα στείλουν τους νοσταλγούς του ΔΝΤ και του Πινοσέτ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε νωρίτερα η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο κ. Τσίπρας άφησε και πάλι μισόλογα για το αν θα κόψει τις συντάξεις που ο ίδιος ψήφισε και η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε.
Τα πράγματα είναι απλά: Αν δεν είχε βάλει τη χώρα σε τέταρτο άτυπο μνημόνιο δεν θα χρειαζόταν καμία διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για το αν θα κοπούν οι συντάξεις. Μέχρι να πάρει το πράσινο φως -όπως του ευχόμαστε- ας ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους για την “ευχή” που τους έδωσε προ εβδομάδος να μην μακροημερεύσουν για να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό».

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί και η μανία της δεν την αφήνει… “ομολογία” Χατζηδάκη για τους συμβασιούχους


«Ο επίδοξος ολετήρας της ΝΔ φαίνεται πως δεν αρκείται στην καταστροφή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης με την πρόταση για ασφαλιστικό Πινοσέτ προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων» αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κ. Χατζηδάκη.
Όπως σημειώνουν, «σήμερα ο αντιπρόεδρός της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ομολόγησε μεταξύ άλλων πως η ΝΔ θα απολύσει όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου. Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί και η μανία της δεν την αφήνει».
«Για τους συμβασιούχους θα ισχύσει ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα που δεν επιτρέπει τις συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσλάβει κομματικά ρουσφέτια και περιμένει όλους αυτούς να τους μονιμοποιήσουμε αυτό δεν θα γίνει. Το 2017 είχαμε αύξηση στο μισθολόγιο Δημοσίου κατά 400 εκ ευρώ σε σχέση με το 2016» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο ραδιόφωνο News 247.

Νέο αντιπολιτευτικό σόου της ΝΔ! Αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ενώ ήξερε εδώ και 1 μήνα την ατζέντα


Στον αέρα τίναξε η ΝΔ τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά,
Αποκλειστικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η σύσταση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, μίας μόνιμης δομής, υπό τον εκάστοτε Πρωθυπουργό, για τη διαχείριση κρίσεων με ιεραρχία και υπηρεσίες με ειδικούς επιστήμονες και αναλυτές όπως για παράδειγμα στις ΗΠΑ και σε άλλα κράτη. Θέμα δηλαδή αρκούντος σοβαρό που άπτεται της ασφάλειας της χώρας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για την μονοθεματική ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης είχαν ενημερωθεί, από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, όλα τα κόμματα από τον περασμένο Αύγουστο και συγκεκριμένα στις 16 Αυγούστου και δεν είχε κανένας εκφράσει αντιρρήσεις. Τους είχε ζητηθεί μάλιστα να στείλουν τις προτάσεις τους και είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το Ποτάμι ανταποκρίθηκε.
Κι ενώ στη σημερινή συνεδρίαση προσήλθαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, Κωνσταντίνος Δουζίνας, η Μαρία Τριανταφύλλου και ο Πάνος Τριγάζης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο τομεάρχης Εξωτερικών Γiώργος Κουμουτσάκος και ο Γιώργος Σαββίδης από τη ΝΔ, ο Ανδρέας Λοβερδος και η Σιλβάνα Ράπτη από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο Σπύρος Δανέλλης και ο Γιώργος Κακλίκης από το Ποτάμι, ο Κωνσταντίνος Κατσίκης και ο Ελευθέριος Καραγιάννης από τους ΑΝΕΛ και τέλος η Ελένη Μαρτσούκου από την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Κουμουτσάκος ζήτησε ξαφνικά τη διεύρυνση της ατζέντας.
Συγκεκριμένα ζήτησε να συζητηθούν το Κυπριακό, οι εξελίξεις στο Κόσσοβο, τα Ελληνοτουρκικά και Ελληνορωσικά κ.α., γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση ακόμη και των εκπροσώπων των υπολοίπων κομμάτων με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι της ΝΔ και ο κ. Κουμουτσάκος να προβεί σε δηλώσεις έξω από το ΥΠΕΞ.
Όπως μεταδίδει η «Καθημερινή», ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, αποχωρώντας δήλωσε πως η κυβέρνηση αρνήθηκε να παρέχει ενημέρωση για θέματα που ήταν εκτός της ημερησίας διατάξεως όπως τα ελληνοτουρκικά και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια.
Τελικά η συνεδρίαση του ΕΣΕΠ συνεχίζεται χωρίς τη συμμετοχή του κ. Κουμουτσάκου και της ΝΔ.

“To έκλεισαν το 2012 ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, το ανοίγουμε εμείς”! Το Νοσοκομείο Πατησίων θα λειτουργήσει ξανά ως σύγχρονο Κέντρο Υγείας


Για το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων που ετοιμάζεται να ξαναλειτουργήσει έγραψε στο facebook του ο Παύλος Πολάκης, κοινοποιώντας τη συνέντευξη της διοικήτριας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Ιωάννας Διαμαντοπούλους, που είπε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ανοίξει και πάλι ως σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο Κέντρο Υγείας Κέντρο Υγείας.
“Tο έκλεισαν το 2012 ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Το ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!!!!” σχολίασε ο αν. Υπουργός Υγείας.
Μιλώντας στο Κόκκινο, η κα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι με την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών διαμόρφωσης των χώρων του τέως νοσοκομείου και τη μεταφορά εκεί του Κέντρου Υγείας, το οποίο στεγάζεται σήμερα σε μισθωμένο κτήριο επί της Δροσοπούλου στην Κυψέλη, θα βοηθήσει σημαντικά στη μείωση των λειτουργικών εξόδων και θα αξιοποιηθούν οι κτηριακές υποδομές, καθως το κτίριο του μέχρι πρότινος κλειστού νοσηλευτικού ιδρύματος βρίσκεται επί της οδού Χαλκίδος, μόλις λίγα μέτρα από τον σταθμό του ΗΣΑΠ «Άνω Πατήσια», και αυτό διευκολύνει ιδιαίτερα το κοινό (ασθενείς, γιατρούς, συνοδούς κ.ά.).
Αυτή τη στιγμή είμαστε στην τελική ευθεία για την έναρξη των εργασιών διαμόρφωσης του χώρου υπογράμμισε η διοικήτρια αναφορικά με την πορεία υλοποίησης του έργου, καθώς υπάρχει προσωρινός ανάδοχος που προέκυψε μέσα από τον διαγωνισμό 14 φορέων, ο οποίος μειοδότησε με μέση έκπτωση 60.94% και συνολική δαπάνη 150.465 ευρώ. Τις επόμενες ημέρες, όπως μας επισήμανε αναμένεται η υποβολή του δεύτερου πρακτικού από την Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού και η αποστολή πρόσκλησης για υπογραφή σύμβασης.
Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με την κα Διαμαντοπούλου είναι αποτέλεσμα της συντονισμένης προσπάθειας του υπουργείου Υγείας για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τη βελτίωση του επιπέδου υγείας των πολιτών.
Όπως τονίζει η διοικήτρια η λειτουργία του Κέντρου Υγείας στο πρώην Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, θα εξυπηρετήσει τις υγειονομικές ανάγκες πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φροντίδας, των κατοίκων σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες συνοικίες της Αθήνας με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ανάγκες, αλλά και μεγάλου αριθμού διερχόμενων ατόμων.
Επίσης, ένα αναμενόμενο όφελος από την επαναλειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος είναι η αύξηση του αριθμού των γιατρών και των ειδικοτήτων που θα το στελεχώσουν, παράλληλα η εξυπηρέτηση των ασθενών θα γίνεται καλύτερα καθώς θα λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο.
Η αναβαθμισμένη λειτουργία του κέντρου, θα συμβάλει σημαντικά στην ανακούφιση της λειτουργίας των νοσοκομείων, μιας και πολλοί ασθενείς που χρήζουν υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας θα μπορούν να απευθύνονται σε αυτό, χωρίς να επιβαρύνουν τη λειτουργία των νοσοκομείων.
Σημειώνεται ότι βάση στοιχείων του υπουργείου Υγείας, το 70% των περιστατικών που επισκέπτονται τα νοσοκομεία είναι περιστατικά Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, οπότε η αναβαθμισμένη λειτουργία των Κέντρων Υγείας αλλά και των ΤΟΜΥ που είναι σε εξέλιξη η δημιουργία τους, αναμένεται σημαντικά να ανακουφίσουν και να ελαφρύνουν τη λειτουργία τους.
Μάλιστα, για το σκοπό αυτό, έχουν δρομολογηθεί προσλήψεις που τις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθούν. Συγκεκριμένα πρόκειται για 454 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού για την στελέχωση των Κέντρων Υγείας, όπως και 520 θέσεων για τη στελέχωση των Αυτόνομων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων.
Για το θέμα της αξιοποίησης του κλειστού νοσηλευτικού ιδρύματος το υπουργείο Υγείας, με ανακοίνωση του υπογραμμίζει ότι πρόκειται για επιτυχές αποτέλεσμα διετούς προσπάθειας το οποίο θα ωφελήσει άμεσα ή έμμεσα όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και αυτό αποδεικνύει την ικανότητα των φορέων του Δημοσίου να συνεργάζονται αποτελεσματικά και να ξεπερνούν γραφειοκρατικά εμπόδια, προς όφελος του συμφέροντος των πολιτών.

Εξελίξεις στην έρευνα για τα “θαλασσοδάνεια” των κομμάτων! 50 στελέχη από Εθνική- Αγροτική και τους “ταμίες” ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ καλεί ως υπόπτους ο Εισαγγελέας


Στην τελική ευθεία περνά η μεγάλη έρευνα των οικονομικών Εισαγγελέων για επισφαλή δάνεια” που έλαβαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ, μέχρι και το 2012 με την κλήτευση ως υπόπτων για την διάπραξη κακουργήματος τόσο πρώην εκπροσώπων των δανειοδοτηθέντων όσο και τραπεζικών στελεχών .
Οι Εισαγγελείς έχουν ήδη στείλει κλήσεις για ανωμοτί καταθέσεις σε συνολικά 50 τραπεζικά στελέχη, που κατά την επίμαχη περίοδο εργάζονταν στην Εθνική Τράπεζα και στην Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι έχουν λάβει την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη του αδικήματος της κακουργηματικής απιστίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι κλήσεις προς τους τραπεζικούς, 13 κληθέντες από την Εθνική και 37 από την Αγροτική Τράπεζα, έχουν ήδη παραδοθεί στους εμπλεκόμενους, ενώ αμέσως μετά οι Εισαγγελείς θα αποστείλουν κλήσεις στους εκπροσώπους των τριών ελεγχόμενων κομμάτων, της επίμαχης περιόδου. Οι κλήσεις προς τους επιτελικούς των τριών κομμάτων θα αφορά το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.
Οι ελεγχόμενες από τους Εισαγγελείς δανειοδοτήσεις αφορούν δανειακές συμβάσεις από το 2000 μέχρι και το τέλος του 2011 μεταξύ των κομμάτων και των ελεγχόμενων τραπεζών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας των Εισαγγελέων στα δύο μεγάλα κόμματα αποδίδονται δανειοδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, από τις οποίες ωστόσο θα εξειδικευθούν οι θεωρούμενες ως επισφαλείς και τα αντίστοιχα ποσά.
Ωστόσο το βασικό σημείο που ελέγχουν οι Εισαγγελείς για την απόδοση ή μη ευθυνών στην όλη υπόθεση δεν είναι τα ποσά αλλά οι εγγυήσεις με τις οποίες πιστώθηκαν χρήματα στα κόμματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφία για την υπόθεση, τα περισσότερα από τα υπό έλεγχο δάνεια, χορηγήθηκαν με μοναδική εγγύηση, τη μελλοντική κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων που έφτανε σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και το 2020. Η συγκεκριμένη τακτική μάλιστα φαίνεται να χαρακτηρίζεται από τους ορισθέντες από τους Εισαγγελείς πραγματογνώμονες ως “παγκοσμίως μοναδική τακτική” αφού το εχέγγυο “δεν υπάρχει στον παρόντα χρόνο” και “αναμένεται να υπάρξει σε μέλλοντα χρόνο”.
Οι κλητεύσεις των Εισαγγελέων αφορούν συγκεκριμένες δανειοδοτήσεις των κομμάτων ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΚΚΕ που χρίζουν ελέγχου καθώς δημιουργούν ενδείξεις επισφάλειας.
Η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση των κομμάτων ξεκίνησε για πρώτη φορά πριν σχεδόν επτά χρόνια, πλην όμως η δικογραφία που είχε σχηματιστεί, τέθηκε στο αρχείο το 2013 μετά από τροπολογία που είχε ψηφιστεί για “ακαταδίωκτο” εμπλεκομένων, τραπεζικών και κομματικών στελεχών, όσον αφορά κάποιες δανειοδοτήσεις. Ωστόσο η υπόθεση επανήλθε στα χέρια των Εισαγγελέων στα τέλη του 2017 μετά από παραγγελία της Εισαγγελέα τουΑρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, οπότε και διαβιβάστηκε το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και έτσι η έρευνα ξεκίνησε και πάλι.

Τελικά και τα δομημένα ομόλογα … όλοι μαζί τα φάγαμε! Κανέναν δεν βρήκαν ένοχο


Με την καταδίκη μόνο δύο εκπροσώπων της Χρηματιστηριακής ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ και την αθώωση όλων των υπολοίπων κατηγορουμένων στο αποκαλούμενο σκάνδαλο των ομολόγων, της αγοράς δηλαδή από ασφαλιστικά ταμεία δομημένου ομολόγου ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ και μη δομημένου ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ, που είχαν εκδοθεί το 2006, έκλεισε τελεσίδικα η μεγάλη δικογραφία.
Δεκαέξι μήνες μετά την έναρξη της δίκης στο εφετείο, σε δεύτερο δηλαδή βαθμό, των 13 κατηγορουμένων το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας εξέδωσε σήμερα την απόφαση του.
Η δευτεροβάθμια κρίση είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη του πρώτοδικου δικαστηρίου που είχε καταδικάσει τους εμπλεκομένους σε καθείρξεις από 15 έως 25 χρόνια.
Το δικαστήριο σήμερα, χωρίς να ανακοινώσει ούτε καν περιληπτικό σκεπτικό, εξέδωσε αθωωτική απόφαση για τους τότε υπευθύνους των ασφαλιστικών ταμείων που συμμετείχαν στην αγορά των επίμαχων προϊόντων αλλά και για τους εμπλεκόμενους χρηματιστές και εκπροσώπους χρηματιστηριακών εταιριών.
Όλοι οι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι από τις βασικές κακουργηματικές πράξεις που τους είχαν αποδοθεί και συγκεκριμένα της απάτης, της απιστίας αλλά και της εγκληματικής οργάνωσης.
Η αθωωτική απόφαση αφορά τους τότε επικεφαλής των ασφαλιστικών ταμείων ΤΕΑΔΥ Αγάπιο Σημαιοφορίδη και Παναγιώτα Καραδήμα, ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνο Χρηστίδη, ΤΕΑΥΦΕ Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γεράσιμο Κονιδάρη καθώς και τους υπευθύνους των εταιρειών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, Χάρη Αδαμόπουλο και Αβραάμ Σαββίδη της JP Morgan, Γιώργο Παπαμαρκάκη της Νorth Αsset Μanagement (NAM), το στέλεχος της Hyppovereinsbank Νίκο Μπούγο αλλά και τους εκπροσώπους της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ για το σκέλος των κατηγοριών σχετικά με την εμπλοκή τους στα επίμαχα ομόλογα.
Το δικαστήριο προχώρησε ωστόσο στην καταδίκη δύο κατηγορουμένων, εκπροσώπων της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, για κατηγορίες που αφορούν έκδοση εικονικών τιμολογίων της εταιρείας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών στον Γιώργο Αποστολίδη, τον έναν από τους δύο εκπρόσωπους της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, στον οποίο δεν δόθηκε αναστολή και θα οδηγηθεί στην φυλακή. Στον δεύτερο εκπρόσωπο της χρηματιστηριακής Θεόδωρο Πρινιωτάκη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 8 ευρώ η μέρα.
Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλει ποινές 20ετούς κάθειρξης στους υπευθύνους των επίμαχων ασφαλιστικών ταμείων που την περίοδο 2006-2007 αγόρασαν -υπερκοστολογημένο κατά την δικογραφία- το δομημένο ομόλογο αξίας 280 εκατομμυρίων ευρώ και 25ετους κάθειρξης στους υπευθύνους των βασικών χρηματιστηριακών εταιριών αλλά της τράπεζας, που ενεπλάκησαν σε όλη την διαδρομή του συγκεκριμένου προϊόντος. Επιπλέον είχε διατάξει κατασχέσεις περιουσιών ενώ είχε επιβάλει και χρηματική ποινή ύψους 11,6 εκατομμύρια ευρώ στον έναν από τους εμπλεκόμενους των χρηματιστηριακών εταιριών.

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...