Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

 

Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή του υπουργείου Εσωτερικών στο σκάνδαλο Ασημακοπούλου και την παραίτηση του Γενικού γραμματέα Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μιλώντας στο Kontra ο καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Άικαν της Νέας Υόρκης Πουλίκος Πουλικάκος.

«Έλαβα τα δύο email το ένα αμέσως μετά από το άλλο, όπως και χιλιάδες άλλοι σε όλο τον κόσμο … 1η Μαρτίου, στις 2 τη νύχτα εδώ και μετά στις 3 τη νύχτα, πρώτα το email από το υπουργείο Εσωτερικών για να υποβάλλουμε για επιστολική ψήφο και μία ώρα μετά της καμπάνιας της κας Ασημακοπούλου … Είχα γραφτεί κι εγώ τέλος του 2022 για να ψηφίσω το 2023, είμαι μία τυπική περίπτωση … δεν έχω καμία σχέση ούτε με τη ΝΔ ούτε με την κα Ασημακοπούλου», είπε ο κ. Πουλικάκος.

«Όλοι παίρνουμε spam, από διάφορες πλευρές, αλλά εδώ υπάρχει ένα θέμα. Ο χρονισμός, η σύνδεση των δύο email, δείχνει συντονισμό. Κάποιος χρησιμοποιεί τον μηχανισμό των εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών για καμπάνια. Για μένα είναι ισοδύναμο με το να πάει κανείς σε αστυνομικό τμήμα να βγάλει διαβατήριο ή ταυτότητα και χαμογελαστά ο αστυνομικός να του δώσει μαζί και το φυλλάδιο ενός πολιτευτή … και μετά να μάθει ότι άλλοι 20.000-30.000 την ίδια ημέρα είχαν την ίδια εμπειρία σε όλα τα ΑΤ της χώρας … είναι πολύ σοβαρό πολιτικό και ηθικό πρόβλημα πέρα από τη διαρροή των δεδομένων», συνέχισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «Οι απαντήσεις, οι εξηγήσεις που ακούστηκαν ήταν χειρότερες».

Ο κ. Πουλικάκος τόνισε ότι «όλη αυτή η διαδικασία προφανώς μου δημιουργεί αμφιβολίες για το αν το υπουργείο Εσωτερικών μπορεί να διαφυλάξει οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία, γενικώς, εφόσον είναι προφανές ότι εδώ υπάρχει συντονισμός με κάποιο κόμμα για να χρησιμοποιείται ο εκλογικός μηχανισμός. Ο εκλογικός κατάλογος είναι μέρος του μηχανισμού διενέργειας των εκλογών. Οπότε φυσικά υπάρχει αμφιβολία και για την επιστολική ψήφο και για τις εκλογές εν γένει. Φανταστείτε κάποιος να προσθέτει κάποιες ψήφους ή κάποιους σταυρούς σε υποψήφιο της αρεσκείας του, επειδή έτυχε να βρίσκεται μέσα στο υπουργείο Εσωτερικών, να μπορεί να “γράφει” στα εκλογικά αποτελέσματα. Δεν ξέρω αν υπάρχει συντονισμός, αν το email στάλθηκε από το ίδιο πρόσωπο, ή σε κάποια συνεννόηση. Αλλά εδώ υπάρχει καθαρά κάποιος συντονισμός κάποιου κόμματος με το κράτος».

Επιβεβαίωσε επίσης ότι κινείται και αυτός νομικά. «Μίλησα με δικηγόρο, θα προχωρήσω σε εξώδικο στην κα Ασημακοπούλου να εξηγήσει πού βρήκε το email και κατά του υπουργείου Εσωτερικών, σε νομικές ενέργειες».

Επανέλαβε ωστόσο ότι είναι «πολύ περισσότερο ενοχλημένος από το πολιτικό ζήτημα, από τις απαντήσεις την επόμενη ημέρα, ξεκινώντας από την κα Ασημακοπούλου, την κα Κεραμέως … σχεδόν μας βρίζουν που αντιδρούμε, ή μας υποτιμούν. Ο κ. Γεωργιάδης, τα ίδια. Όλοι έχουμε λάβει spam email, αλλά όχι από αστυνομικό ή δικαστή, ή τον πρόξενο, από κρατικό αξιωματούχο. Αυτό είναι που ενοχλεί, όχι ότι πήραμε spam email».

«Κατ’ αρχάς, το λάθος δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί. Εδώ υπάρχει ποινική ευθύνη», σημείωσε επίσης. «Αν κάποιος μπορεί να το κάνει αυτό και τελικά απλώς “αποπέμφθηκε”, δεν ξέρω σε ποια θέση ήταν ένας γενικός γραμματέας που είδα, πού είναι η πραγματική τιμωρία; Αύριο, κάποιος χρησιμοποιεί την θέση του μέσα στο υπουργείο Εσωτερικών προς όφελος κάποιου κόμματος. Αυτό είναι ανήκουστο, να περνάει έτσι. Μπορεί να προσθέτει σταυρούς σε κάποιον, ψήφους σε κάποιον άλλον. Και μετά να λέμε “αποπέμφθηκε”, την επόμενη χρονιά, αν αποκαλυφθεί».

«Θα ψηφίσω, αλλά υπάρχει εδώ θέμα σοβαρό, δεν μπορεί να μένει έτσι. Υπάρχει θέμα γενικότερο, αξιοπιστίας του κράτους, δεν είναι απλό. Όλοι το ξέρουμε, η Δικαιοσύνη, το κράτος, μπορεί να κλίνουν προς την μία ή την άλλη πλευρά. Πάντοτε η κυβέρνηση προσπαθεί με κάποιους τρόπους εμμέσως, αλλά υπάρχουν προσχήματα. Εδώ, δεν υπάρχουν προσχήματα. Και μας βρίζουν κι όλας. Αυτό είναι το εξοργιστικό», κατέληξε ο κ. Πουλικάκος.

“Μήνυμα” από το Μαξίμου στον Καραμανλή: “Διευκόλυνέ μας …”

 

Πληθαίνουν οι κομιστές του μηνύματος “διευκόλυνε μας” από το πρωθυπουργικό περιβάλλον προς τον πρώην Υπουργό Μεταφορών καθώς πλέον η κυβέρνησης βρίσκεται σε δεινή θέση και σε ένα θανάσιμο σπιράλ πολιτικά από τις εξελίξεις και την επίδραση στην κοινή γνώμη στην τραγωδία των Τεμπών!

“Εγώ θα παραιτούμουν από την ασυλία”!

Η οργή των πολιτών για την επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, αλλά και η στάση του υπουργού Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος έχει «γατζωθεί» πίσω από την ασυλία, προκαλεί πλέον ασφυκτικό πολιτικο σκηνικό για το κυβερνών κόμμα με τις ευρωεκλογές μάλιστα να απέχουν πλέον λιγότερο από 90 ημέρες!

Η ένταση μάλιστα που επικρατεί στη ΝΔ αλλά και στο Μαξίμου έρχεται σιγά – σιγά στο προσκήνιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι δηλώσεις του βουλευτή Βοιωτίας της ΝΔ, Λευτέρη Κτιστάκη, ο οποίος εξέφρασε ανοικτά την αντίθεσή του με τη στάση του Κώστα Καραμανλή. Μιλώντας στο Attica TV, ο Λευτέρης Κτιστάκης ξεκαθάρισε ότι «Εγώ προσωπικά, ναι θα παραιτούμουν από την ασυλία. Το λέω δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είναι μια γενικότερη φιλοσοφία που έχω για χρόνια και τώρα που εκλέχθηκα δεν έχω κανένα λόγο να το αλλάξω». Πολλοί πάντως εκτιμούν οτι ο “μητσοτακικός” όπως τον χαρακτηρίζουν βουλευτής απλώς μετέφερε πιο ξεκάθαρα και ανοιχτά την διάθεση που επικρατεί στο Μαξίμου απέναντι στον πρώην υπουργό.

Χυδαία επίθεση Πορτοσάλτε σε Καρυστιανού

 

«Αυτό που βάζουν την κοινωνία και μαζεύει υπογραφές είναι γελοιότητες. Είναι γελοιότητες πραγματικά. Είναι σα να ζούμε σε μια δημοκρατία την οποία οι ίδιοι θέλουν να την κάνουν μπανανία»! Χυδαία επίθεση στους συγγενείς των νεκρών θυμάτων στα Τέμπη από τον Άρη Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΙ!

Αφου δεν έπιασε η προσπάθεια συγκάλυψης για το έγκλημα στα Τέμπη ο Άρης Πορτοσαλτε επιτίθεται χυδαία στην σπουδαία Μαρία Καρυστιανού, τη μάνα που εχασε τη 19χρονη κόρη της και δεν το έβαλε κάτω παρά σήκωσε στις πλάτες της την τιμή μιας ολόκληρης χώρας και της Δικαιοσύνης αλλά και στην ελληνική κοινωνία και την καταγγελει για … “ψύχωση”!

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Καταγγελία Κασσελάκη: Μπλοκάρουν την Ευρωπαία Εισαγγελέα να διερευνήσει το έγκλημα των Τεμπών, είναι ντροπή για το κράτος μας

 

«Το πολύ λυπηρό που μάθαμε τις τελευταίες ώρες είναι ότι η Ευρωπαία Εισαγγελέας δηλώνει ότι την μπλοκάρουν για να μη διερευνήσει το έγκλημα των Τεμπών. Πρέπει επιτέλους στη χώρα μας αυτή η ατιμωρησία να τελειώνει» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του «The Upfront Initiative».

«Η θεωρία του πρωθυπουργού ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δήθεν οργάνωσε 330 Ευρωβουλευτές να ψηφίσουν εναντίον της Ελλάδας και του Κράτους Δικαίου αποδεικνύεται ότι είναι μια παραπλάνηση, όταν η ίδια η Ευρωπαία Εισαγγελέας λέει ότι το κράτος μας μπλοκάρει την έρευνα» σημείωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε: Είναι ντροπή για το κράτος μας αυτό. Και είναι ανήθικο ως προς τις οικογένειες που έχουν χάσει τους συγγενείς τους. Τους έχουμε στο μυαλό μας….»

«Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια. Δυστυχώς, η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν» είπε η Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι στο STAR, ζητώντας επί της ουσίας να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

«Υπάρχει μία προοδευτική δημοκρατική παράταξη στη χώρα και αυτή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Είναι ξεκάθαρο» τόνισε σε άλλο σημείο ο Στέφανος Κασσελάκης, προσθέτοντας πως «όλος ο κόσμος της κεντροαριστεράς μπορεί να μπει στο κόμμα μας και να συνεισφέρει».

«Το μισό ΠΑΣΟΚ είναι κεντροδεξιά, δεν είναι κεντροαριστερά. Το είδατε και στο νομοσχέδιο με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτελεστικό Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ: Ως τις 17 Μαρτίου οι υποψηφιότητες για το ευρωψηφοδέλτιο – Στις 14 Απριλίου οι προκριματικές εκλογές για τις ευρωεκλογές

 

Ολοταχώς για τις ευρωεκλογές βαδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καθώς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου που διεξήχθη την Τετάρτη «κλείδωσαν» οι τελευταίες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις προκριματικές των ευρωεκλογών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ορίστηκε η 17η Μαρτίου.

  • Στις 22 Μαρτίου θα ανακοινωθεί η λίστα των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στις προκριματικές εκλογές.
  • Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθούν οι προκριματικές εκλογές με κάλπη, αλλά πιθανότατα και υβριδικά.
  • Όσοι θα συμμετάσχουν στις προκριματικές θα πρέπει να είναι ή να εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

“Βόμβες” Κασσελάκη: «Το μισό ΠΑΣΟΚ είναι κεντροδεξιά, δεν είναι κεντροαριστερά – Ομοφοβικό κόμμα το ΚΚΕ … Ντροπή τους για αυτό που ψήφισαν”

 

«Υπάρχει μία προοδευτική δημοκρατική παράταξη στη χώρα και αυτή είναι οι ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Είναι ξεκάθαρο» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του «The Upfront Initiative». Όπως σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ποτέ δεν πρόκειται να παρεκκλίνουμε από αυτό που είμαστε. Όλος ο κόσμος της κεντροαριστεράς μπορεί να μπει στο κόμμα μας και να συνεισφέρει».

Ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε την παρέμβαση της Ευρωπαίας εισαγγελέως σχετικά με το έγκλημα στα Τέμπη, τονίζοντας ότι η στάση της κυβέρνησης αποτελεί ντροπή για το κράτος μας. «Είναι πολύ λυπηρό ότι η Ευρωπαία εισαγγελέας λέει ότι την μπλοκάρουν από το να διερευνήσει το έγκλημα των Τεμπών. Κάποια στιγμή στη χώρα μας πρέπει αυτή η ατιμωρησία πρέπει να τελειώνει. Η θεωρία του πρωθυπουργού ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε 330 ευρωβουλευτές να ψηφίσουν εναντίον της Ελλάδας για το κράτος δικαίου, αποδεικνύεται ότι είναι μία παραπλάνηση. Είναι ντροπή για το κράτος μας, ανήθικο για τις οικογένειες που έχουν χάσει τους συγγενείς τους. Τους έχουμε στο μυαλό μας».
Ερωτηθείς για την ισότητα στον γάμο, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι είναι πάρα πολύ υπερήφανος που η αξιωματική αντιπολίτευση με τη στάση της μπόρεσε να περάσει αυτό το νομοσχέδιο. «Ουδέποτε παρεκκλίναμε από αυτό» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την αποχή του Παύλου Πολάκη από τη ψηφοφορία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε: «Ο Παύλος θα ανεβεί μαζί μου και στα 400 μέτρα υψόμετρο. Ασχοληθείτε με τα άλλα κόμματα που έχουν το ένα τρίτο της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδα να απέχει και να επιτρέπει τέτοιες συμπεριφορές που οδηγούν τον κόσμο στην αυτοκτονία».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να απολογηθεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αντιθέτως να σας θυμίσω ότι ο προκάτοχός μου, ο τέως πρόεδρος (σ.σ. Αλέξης Τσίπρας), ήταν αυτός που το καλοκαίρι του 2022 είχε υπογράψει πρώτος πρώτος την πρόταση νόμου για τον γάμο. Δεν πρόκειται να απολογηθώ ποτέ για τη στάση μας στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε άλλο σημείο τόνισε ότι «το μισό ΠΑΣΟΚ είναι κεντροδεξιά, δεν είναι κεντροαριστερά. Το είδατε και στο νομοσχέδιο με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια», ενώ χαρακτήρισε ομοφοβικό κόμμα το ΚΚΕ. «Ντροπή τους για αυτό που ψήφισαν» σημείωσε.

Παράλληλα σχολίασε νέα ομοφοβική δήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου, λέγοντας: «Του λέω να ασχοληθεί με τις κεραλοιφές που πουλάει και την φαλάκρα του. Εγώ χτες κουρεύτηκα, δεν έχω να κρύψω κάτι . Τέτοια εμμονή, κάτι έχει να κρύψει».

Σχετικά με τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας αλλά και τον «ιερό πόλεμο» μερίδας ιεραρχών κατά της ισότητας στον γάμο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε: «Είμαι θρησκευόμενος και πιστεύω στον Θεό, στον Χριστό, είναι χριστιανός ορθόδοξος, συγχρόνως δεν θεωρώ ότι χρειάζομαι την άδεια οποιαδήποτε ιερά για να μπω στην Εκκλησία. Ο πρώτος άνθρωπος που το απέδειξε είναι οι Οικουμενικός Πατριάρχης.

Έχω σκοπό να κάνω Πάσχα στην Κέρκυρα όπου ο μητροπολίτης εκεί πέρα προσπαθεί να αφήσει έξω βουλευτές που ψήφισαν την ισότητα στον γάμο. θα μπω στην εκκλησία και θα με βγάλει εκείνος έξω».

«Χρειάζεται μία ρύθμιση. Η εκκλησία πρέπει να υπηρετεί τον κοινωνικό της σκοπό στα όριά της και να επιτρέψει σε όλους τους Έλληνες να αισθάνονται σύγχρονοι Ευρωπαίοι πολίτες».

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και την ευθύνη που όπως είπε έχει στα προκριματικά. «Δεν φοβόμαστε να κάνουμε άλλη μία τομή στην κοινωνία. Θα δώσουμε δύναμη σε όποιον πρεσβεύει τις αξίες μας, χωρίς κονέ, να κατέβει, να πάρει ψήφους και να πάρει θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η δικιά μου ευθύνη στους ανθρώπους που ξεκινούν από ένα πιο δύσκολο σημείο εκκίνησης λόγω αναπηρίας, λόγω καταγωγής και προκαταλήψεων της κοινωνίας, να τους δώσω εγώ την πλατφόρμα να έχουν μία ισότιμη ευκαιρία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έκλεισε την παρέμβασή του λέγοντας: «Κάθε Ελληνίδα, ο κάθε Έλληνας να αισθανθεί υπερήφανος και υπερήφανη για τη χώρα του. Μπορούμε να είμαι μία καλύτερη κοινωνία, μία πιο δίκαια οικονομία. Υπάρχει μία εναλλακτική λύση».

Τομέας Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: “Η Ρένα Δούρου αθωώθηκε από δικαστές, χωρίς να κρυφτεί πίσω από την βουλευτική ασυλία”

 

«Η απόφαση της Ρένας Δούρου να κριθεί από τους φυσικούς δικαστές, χωρίς να κρυφτεί πίσω από την βουλευτική ασυλία, την τιμά ως σύγχρονη πολιτική προσωπικότητα» τονίζει σε δήλωσή του αναφορικά με την αθώωση της πρώην περιφερειάρχη Αττικής για την τραγωδία στην Μάνδρα ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Ποιο συγκεκριμένα ο Αλέξανδρος – Χρήστος Αυλωνίτης σημείωσε πως «η απόφαση της Ρένας Δούρου να κριθεί από τους φυσικούς δικαστές, χωρίς να κρυφτεί πίσω από την βουλευτική ασυλία, την τιμά ως σύγχρονη πολιτική προσωπικότητα, δίνοντας μαθήματα ήθους και αποδεικνύοντας στην πράξη ότι «μπορεί η δικαιοσύνη να προϋποθέτει υπομονή και καρτερία αλλά στο τέλος νικάει η αλήθεια», όπως αναφέρει και η ίδια στην ανακοίνωσή της».

«Οι πολύχρονοι δικαστικοί αγώνες τους οποίους είχε υποστεί με μεγάλη υπομονή και αξιοπρέπεια η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, η πρώτη με αριστερό πρόσημο και τεράστιο αυτοδιοικητικό έργο, είχαν, όπως φαίνεται, κατά βάση πολιτικά κίνητρα» τόνισε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Αλέξανδρου – Χρήστου Αυλωνίτη για την αθώωση της Ρένας Δούρου.

ΕΣΡ - Απολογία ΣΚΑΙ για τα ομοφοβικά σχόλια Χιώτη και Αυτιά κατά του Στ. Κασσελάκη

 

Ενώπιον της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) θα βρεθούν στις 28 Μαρτίου οι εκπρόσωποι του ΣΚΑΪ, απολογούμενοι για τα ομοφοβικά σχόλια κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα, καλούνται να παρέχουν εξηγήσεις για όσα ειπώθηκαν στη ραδιοφωνική εκπομπή «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη» από τον Βασίλη Χιώτη στις 11 Οκτωβρίου 2023, καθώς και στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα» από τον Γιώργο Αυτιά, τρεις ημέρες αργότερα (14 Οκτωβρίου) σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ραδιοσταθμός και η τηλεόραση του ΣΚΑΪ ελέγχονται εξαιτίας των όσων είπαν οι δύο δημοσιογράφοι με αφορμή την επικείμενη εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σημειώνεται πως ο Βασίλης Χιώτης, ο οποίος είχε παραδεχθεί το λάθος του δηλώνοντας πως έκανε «φάουλ» παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή του ραδιοφώνου και παραμένει σε εκπομπή με τον Νότη Παπαδόπουλο. Συγκεκριμένα ο Βασίλης Χιώτης είχε αναφέρει «βγάζουν καλά σύκα στην Καλαμάτα», προκαλώντας τότε σάλο στα κοινωνικά δίκτυα.

Αντίθετα ο Γιώργος Αυτιάς είχε αναφέρει στην εκπομπή του αναφερόμενος στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «Φαντάζεστε τι έχει να γίνει στη Θήβα, όταν εκείνος παρουσιαστεί; Στη Θήβα δε υπάρχει και γυμναστήριο για τους νεοσύλλεκτους, όπου πολύ σωστά το έχουνε κάνει, όπου εκεί να δούμε.. τι μέλλει γενέσθαι.». Ο ίδιος υποστήριξε πως το σχόλιό του δεν ήταν «ομοφοβικό», βρίσκοντας στήριξη και από τον Άδωνη Γεωργιάδη. Ο ίδιος έχει δηλώσει εμμέσως ότι θα είναι υποψήφιος της Ν.Δ. για το Ευρωκοινοβούλιο, αν και δεν είναι επίσημο ακόμα.

Έπειτα από την παροχή προφορικών εξηγήσεων, οι εκπρόσωποι του ΣΚΑΪ θα πρέπει μέσα σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων να υποβάλλουν τα αντίστοιχα γραπτά υπομνήματα.

Αποκαλυπτική για τη μεθόδευση συγκάλυψης η Ευρωπαία Εισαγγελέας για τα Τέμπη



Καταπέλτης κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το πέπλο συγκάλυψης που επιχειρεί στο έγκλημα στα Τέμπη είναι η Ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι, η οποία ζήτησε να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια. Δυστυχώς, η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν» είπε η εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι στο Star.

Παράλληλα επανέλαβε ότι αν η αμαρτωλή σύμβαση 717 «είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως και όπως έπρεπε, αυτό δεν θα είχε συμβεί», αδειάζοντας με αυτόν τον τρόπο το πόρισμα της ΝΔ στην Εξεταστική για τα Τέμπη.

«Αυτό το τραύμα δεν μπορεί να επουλωθεί χωρίς δικαιοσύνη. Τον Δεκέμβριο καλέσαμε 23 δημόσιους λειτουργούς σχετικά με αυτή την υπόθεση. Ερευνούμε μόνο τα κομμάτια που συνδέονται με το πώς αξιοποιήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρήματα σ’ αυτά τα πρότζεκτ» υπογράμμισε.

Όταν η Λάουρα Κοβέσι ρωτήθηκε για το ψήφισμα της Μαρία Καρυστιανού με τις 1.300.000 υπογραφές για ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, είπε:

«Δεν έχω λόγια για να τους πω γιατί δεν βρέθηκα στη θέση τους. Αλλά ως εισαγγελέας, τους υπόσχομαι ότι θα κάνουμε τη δουλειά μας. Η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει». Την ίδια στιγμή δεν έκρυψε τη συγκίνησή της όταν αντίκρισε φωτογραφίες με τα θύματα των Τεμπών: «Πολύ νέοι και αθώοι. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτήν την τραγωδία. Αυτό το δράμα» είπε.

Δεν ξέρουν πως να τον αντιμετωπίσουν! Ακομπλεξάριστος ο Στ. Κασσελάκης ανεβάζει βίντεο με το κούρεμα

 

Δεν παίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Μαξίμου δεν ξέρει πως να τον αντιμετωπίσει καθώς είναι ολοφάνερο πλέον οτι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κερδίσει από την πρώτη μέρα την πρωτοβουλία των κινήσεων και διαμορφώνει την ατζέντα στο πολιτικό σκηνικό.

Αυτή τη φορά λίγες μόνον ώρες μετά την συνέντευξη – “ανάκριση” στο Mega, την πιο επιθετική που έχει γίνει ποτέ σε πολιτικό αρχηγό, παρέα με την αγαπημένη του Φάρλεϊ, ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει τις τελευταίες προετοιμασίες κόβοντας τα μαλλιά του «ΣΥΡΙΖΑ πάντα» λίγο πριν γίνει νεοσύλλεκτος.

«48 ώρες. Μετράμε αντίστροφα» είναι ο τίτλος του νέου βίντεο που ανέβασε στο TikTok ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος αύριο Παρασκευή αναμένεται να παρουσιαστεί για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Παρέα με το αγαπημένο του κατοικίδιο, την Φάρλεϊ, ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει τις τελευταίες προετοιμασίες κόβοντας τα μαλλιά του «ΣΥΡΙΖΑ πάντα» και με τη χωρίστρα «πάντα αριστερά, όπως πάει και η καρδιά» λίγο πριν γίνει νεοσύλλεκτος. Μάλιστα, στο κομμωτήριο τον πειράζουν παίζοντας το τραγούδι «Είμαι φίνο φανταράκι» του Γιώργου Ζαμπέτα.

Σπαραγμός: «Θέλω να μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ ήσυχος, να μη με παίρνει από το χέρι να γυρνάμε να βρούμε τους υπεύθυνους και το πρωί να την αφήνω σε ένα σιδερένιο κρεβάτι νεκροτομείου»



Ανατριχίλα για μια ακόμα φορά από συγγενή θυματος των Τεμπών που ξεσπά στο OPEN μετά το “μπάζωμα” της συγκάλυψης από την πλειοψηφία της Εξεταστικής – παρωδία.

«Την γυναίκα μου δεν μπορεί κανένας να την φέρει πίσω στην ζωή. Θέλω να μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ ήσυχος, να μη με παίρνει από το χέρι να γυρνάμε να βρούμε τους υπεύθυνους και το πρωί να την αφήνω σε ένα σιδερένιο κρεβάτι νεκροτομείου… για να γυρίσω στην ζωή μου, αυτό θέλω…»
Συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη κατέθεσαν συμπληρωματικές μηνύσεις στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας κατά παντός υπευθύνου για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή, με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει.

Παραιτείται ο Όθων Ηλιόπουλος πρώτη επιλαχούσα η Πόπη Τσαπανίδου

 

Πληροφορίες ότι παραιτείται από τη θέση του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο Όθωνας Ηλιόπουλος έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ο καθηγητής Ιατρικής του Χάρβαρντ φέρεται να παραιτείται για επαγγελματικούς λόγους από επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη θέση αναμένεται να βρεθεί η τέταρτη τη τάξει στο ψηφοδέλτιο και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πόπη Τσαπανίδου. Σημειώνεται ότι χτες υπήρξε επαφή του Στ. Κασσελάκη με τον Αλέξη Τσίπρα σε κλίμα ομαλοποίησης.

Ωστόσο, δύσκολη εξίσωση εκτιμάται το ντόμινο παραιτήσεων ώστε να εισέλθει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή, που, υπενθυμίζεται, βρίσκεται στην 9η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Η αιτία είναι η άρνηση της προτελευταίας στη σειρά πριν τον Στέφανο Κασσελάκη, Ζορζέτας Λάλη να παραδώσει την έδρα καθώς έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ από το Νοέμβριο.

Τι είχε πει τις προηγούμενες μέρες ο Όθων Ηλιόπουλος

«Οι μισοί λένε ότι θα παραιτηθώ επειδή με έχει εξαναγκάσει ο Κασσελάκης. Τελευταίο σενάριο είναι ότι θα παραιτηθώ επειδή θα με εξαναγκάσει η δουλειά μου. Ένα πράγμα έχω να δηλώσω, ότι ουδείς με έχει πιέσει στη δουλειά μου, ότι ακόμη και αν με είχαν πιέσει εγώ προσωπικά παίρνω τις αποφάσεις για το τι θα κάνω και προσπαθώ να βελτιστοποιήσω τον τρόπο με τον οποίο θα εκπροσωπήσω τον απόδημο ελληνισμό», είχε αναφέρει τις προηγούμενες μέρες για το ζήτημα ο Όθων Ηλιόπουλος στο Attica TV.

Ο Όθωνας Ηλιόπουλος είχε τονίσει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης «ουδέποτε ζήτησε ή πίεσε να παραιτηθεί κανείς από τους βουλευτές Επικρατείας».

Μίλησε, όμως, για τον μεγάλο όγκο δουλειάς που έχει επωμισθεί, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. «Το σύστημά μου είναι υπερεκτεταμένο. Τρέχω μια κλινική, τρέχω ένα εργαστήριο, έχουμε πάρα πολύ μεγάλες κλινικές επιτυχίες τελευταία, δουλεύω με τους απόδημους πάρα πολύ, προσπαθώ να είμαι στη Βουλή και πηγαινοέρχομαι. Υπάρχει ένας φόρτος εργασίας, που νομίζω κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα δημιουργήσει το ερώτημα τι κρατάω, τι αφήνω και όσο περνάει ο καιρός συμμετέχω κατά κάποιον τρόπο περισσότερο στις στελεχικές λειτουργίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κασσελάκης στο MEGA: Αρνητικός για το εάν θα πάρει τη θέση κάποιου βουλευτή Επικρατείας

Μιλώντας χθες στο MEGA ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, απάντησε αρνητικά όταν ρωτήθηκε αν θα πάρει τη θέση κάποιου βουλευτή από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

«Ούτε θα πάτε στο Επικρατείας να παραιτηθούν οι άλλοι για να μπείτε εσείς;», ρωτήθηκε χαρακτηριστικά, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να απαντά λακωνικά «όχι».

Η πιο επιθετική συνέντευξη σε πολιτικό αρχηγό που έγινε ποτέ!

 

Δεν έχει γίνει ποτέ, κατά κοινή ομολογία, πιο επιθετική συνέντευξη σε πολιτικό αρχηγό ποτέ, στην ελληνική τηλεόραση. Και από την άλλη όλοι σημειώνουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε να έρχεται από το μέλλον της πολιτικής στην Ελλάδα!

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...