Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Μύδροι από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αποκάλυψη από τους ξένους των κρυφών συμφωνιών Μητσοτάκη που δεσμεύουν την χώρα

 

Σκληρή επίθεση στον Πρωθυπουργό που συμπεριφέρεται ως ηγεμόνας που αντιμετωπίζει την χώρα ως προτεκτοράτο του και διαπράττει εν κρυπτώ συμφωνίες που την μπλέκουν σε περιπέτειες και εθνικούς κινδύνους. Συμφωνίες που τις πληροφορούμαστε από τους ξένους κάθε φορά, καθώς ο ίδιος απαξιεί να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και αντιθέτως τον παραπλανεί με ψέματα…

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «μόλις λίγες μέρες αφότου πληροφορηθήκαμε από τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας για την απόφαση Μητσοτάκη να αποστείλει νέο, βαρύτερο οπλισμό στην Ουκρανία, πληροφορούμαστε τώρα από τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς ότι η Ελλάδα θα αποστείλει τεθωρακισμένα στην Ουκρανία. Και μάλιστα, τεθωρακισμένα χρήσιμα για την άμυνα της χώρας, εξού και η αναπλήρωσή τους από άλλα γερμανικά τεθωρακισμένα».

«Θεωρούμε αδιανόητο την είδηση αυτή να τη μαθαίνει ο ελληνικός λαός από τον Γερμανό Καγκελάριο, την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είπε κουβέντα στη δική του συνέντευξη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συνεχίζει λέγοντας ότι «η επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα, άμεση εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας αυξάνεται κάθε εβδομάδα που περνά, την ίδια στιγμή μάλιστα που κλιμακώνεται η ένταση από την πλευρά της Τουρκίας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να σταματήσει να παίρνει αποφάσεις εν κρυπτώ για κρίσιμα εθνικά θέματα. Πόσο δε μάλλον που η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αντίθετη με επιλογές που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας και είναι σε αντίθεση με τα εθνικά μας συμφέροντα».

«Απαιτούμε άμεση ενημέρωση για τον οπλισμό που έχει αποστείλει και θα αποστείλει στην Ουκρανία, όπως κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, σεβόμενες τους πολίτες τους» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Έκρυψε ο Μητσοτάκης ότι δινουμε τεθωρακισμένα στην Ουκρανία και τον “κάρφωσε” ο Σόλτς

 

Σε ένα απίστευτο ατόπημα προέβη ο Πρωθυπουργός που έδωσε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες και απέκρυψε πως συμφώνησε να στείλει η χώρα μας τεθωρακισμένα άρματα στην Ουκρανία! Οι δημοσιογράφοι που δεν το γνώριζαν καθώς οι επίσημες ενημερώσεις της κυβέρνησης διαβεβαίωναν ότι δεν στέλνουμε εξοπλισμό δεν τον ρώτησαν. Και μισή ώρα αργότερα ο Καγκελάριος Σολτς με τον οποίο είχε συναντηθεί νωρίτερα αποκάλυψε ότι η Γερμανία θα αντικαταστήσει τεθωρακισμένα οχήματα της Ελλάδας που θα σταλούν στην Ουκρανία.

Η Γερμανία θα παραδώσει τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (IFV) στην Ελλάδα, ώστε η κυβέρνηση της Αθήνας να μπορέσει να παραδώσει όπλα στην Ουκρανία, δήλωσε την Τρίτη ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

«Θα παράσχουμε στην Ελλάδα γερμανικά οχήματα μάχης πεζικού», δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τη διήμερη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Ο Σολτς δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το τι είδους οχήματα μάχης πεζικού θα παραδώσει το Βερολίνο στην Ελλάδα – ή τι είδους όπλα θα παραδώσει η Αθήνα στο Κίεβο. «Τα υπουργεία Άμυνας θα επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες και θα εφαρμόσουν γρήγορα αυτή τη συμφωνία», είπε.

Σημειώνεται πως προ ημερών ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν σε δηλώσεις του είχε τονίσει πως η Ελλάδα επρόκειτο να στείλει νέα όπλα για την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας.

Έβαλε μπρός τις μηχανές ο Αλέξης Τσίπρας

 

Μετά την αναφορά ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πάει σε εκλογές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για να προσλάβει την απόλυτη κατάρρευση λόγω των μεγάλων αυξήσεων ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε και επίσημα το «καυτό» θέμα της συγκρότησης των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τα τέλη Ιούλη, όπως είπε χαρακτηριστικά. Τουλάχιστον του βασικού κορμού.

Επιπροσθέτως, για το Εκτελεστικό Γραφείο που θα παρακολουθεί την πολιτική του κόμματος πρότεινε τα τρία μέλη ΠΓ που προβλέπει το Καταστατικό να είναι η Ε. Αχτσιόγλου, Ρ. Δούρου και Μ. Ξενογιαννακοπούλου οι οποίες θα πλαισιωθούν από τους δύο γραμματείς του κόμματος, τον εκπρόσωπο Τύπου και την Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να ενισχυθεί άμεσα η δουλειά σε νεολαία, συνδικαλιστικό κίνημα και τοπική αυτοδιοίκηση, όπου θα πρέπει έγκαιρα να αναδειχθούν υποψήφιοι και συνδυασμοί. Μάλιστα για κάθε ένα από τα παραπάνω θέματα πρότεινε να γίνει ξεχωριστή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το επόμενο διάστημα και να οργανωθούν δύο μεγάλες εκδηλώσεις της νεολαίας μας στα τέλη Αυγούστου τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάζει σε σταθερή βάση μία φορά το μήνα, πλην των έκτακτων συνεδριάσεων όποτε απαιτηθεί ενώ θα δοθούν χρεώσεις σε όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Στόχος είναι η οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, η ένταξη στο κόμμα των 110.000 νέων μελών, η ψηφιοποίηση της οργανωτικής δουλειάς, η ανάδειξη μέτρων άμεσης εφαρμογής και υλοποίησης από μία προοδευτική κυβέρνηση μετά τις εθνικές εκλογές, στη βάση των 5+1 προγραμματικών δεσμεύσεων.

Τέλος στη ΔΕΘ, αρχές Σεπτέμβρη, θα ανακοινωθεί ένα «δομημένο, ρεαλιστικό και ριζοσπαστικό κυβερνητικό πρόγραμμα», ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί να κατανοήσει τι θα σημαίνει στη ζωή και στη καθημερινότητά του η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και η προοδευτική κυβέρνηση.

Θα είναι το “θερμό” καλοκαίρι στο Αιγαίο απαρχή εξελίξεων;

 

Θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών εγείρει εκ νέου η Άγκυρα καθώς ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έθεσε ζήτημα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για παραβίαση του καθεστώτος των νησιών του ανατολικού Αιγαίου από την Ελλάδα.

Μάλιστα, όπως είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν «θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία τους».

Η Άγκυρα βάζει παράλληλα επίσημο τέλος στη διαδικασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, σύμφωνα με όσα σήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάνοντας λόγο για εχθρικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και για ασυνεπή στάση της Αθήνας στις προσπάθειες διαλόγου.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία έστειλε δύο επιστολές στον ΟΗΕ, καταγγέλλοντας την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις συνθήκες. «Και η Ελλάδα άλλαξε το καθεστώς των νησιών και πρέπει να τα αποστρατιωτικοποίησει. Αλλιώς μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία τους», είπε.

Ο Τσαβούσογλου επιμένει στα περί επεκτατικής πολιτικής από την πλευρά της Ελλάδας, λέγοντας ότι με αυτό το κίνητρο παραβιάζει το καθεστώς.

«Το Διεθνές Δίκαιο είναι ξεκάθαρο» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ είπε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε εναντίον μιας ΝΑΤΟϊκής χώρας και έκανε λόμπι στο Κογκρέσο εναντίον της Τουρκίας.

«Εχουν μένος εναντίον μας» συμπλήρωσε.

Η «εταιρεία Μητσοτάκης» θα παίξει με την εργαλειοποίηση της βίας και του προσφυγικού, διότι έχει χάσει τα πάντα

 

«Η Ράνια Σβίγκου και ο Γιώργος Βασιλειάδης θα δουλέψουν για να φτιάξουν το σπίτι μας. Ήταν οι πιο σημαντικές αποφάσεις, που πήραμε στο Συνέδριο του κόμματος»

«Η σύνθεση είναι το βασικό ζήτημα και στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι χωράνε όλοι, αλλά θα πρέπει να είναι αυτοί, που έχουν βάλει στήθη μπροστά σε μάχες, οπότε κανείς δεν θα μου βάλει ζήτημα πως είναι δυνατόν να επιλέγεις ή να σταυροδοτείς αυτόν, που δεν είναι από εδώ και πρέπει να πριμοδοτήσουμε τον άλλον, που είναι από εκεί. Εμένα ο εχθρός μου είναι ο Κ. Μητσοτάκης, είναι η δεξιά, το κεφάλαιο, αφού ο βασικός μου στόχος είναι ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς, η πρωτοπορία του και πρέπει να κάνει συμμαχίες με όλους τους ανθρώπους» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία/ The Left, Κώστας Αρβανίτης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με τις πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες μετρά πλέον 172.000 μέλη, εκ των οποίων τα 110.000 είναι νέα, αλλά χρειάζεται και άλλα υποστηρίζει ο Κ. Αρβανίτης, «δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουμε σε δυο παράλληλες μάχες το 2019 και να μην μπορούμε να στελεχώσουμε τα εκλογικά τμήματα με μέλη, με ανθρώπους. Δεν είναι δυνατόν να έχεις πάνω από 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόρους και να έχεις 30.000 μέλη, είναι ετεροβαρές. Και όσοι είχαν θέμα ότι αυτό το άνοιγμα ήταν λάθος πρέπει να μας πείσουν ότι το προηγούμενο σύστημα ήταν ορθό και να δούμε σε πόσα εργατικά σωματεία συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε πόσους Δήμους συμμετείχε σε πλειοψηφίες» και για αυτό υπογραμμίζει ότι είναι σημαντικό τα δεκάδες χιλιάδες μέλη, που εγράφησαν στο κόμμα θα πρέπει να ενεργοποιηθούν.

«Είμαστε 172.000, δεν πρέπει να χάσουμε ούτε 1.000. Πρέπει τα μέλη αυτά να τα συναντήσουμε, να τους εντάξουμε, να μας ερωτευτούν, γιατί μας έχουν αγαπήσει, γιατί μας ψήφισαν,  δεν είναι περιστασιακοί, είναι μαζί μας σε μια διαδρομή, είναι πριν το 2015 μαζί μας, έχουν δώσει μάχες στους δρόμους και πρέπει να τους εντάξεις, να τους δώσεις χώρο να εκφραστούν και να πουν και τις δικές τους απόψεις, και αν υπάρχει διαφωνία να το κουβεντιάσουμε. Η ζύμωση και η ιστορία είναι η ομορφιά, η διαλεκτική του μαρξισμού, αυτό είναι το εξαιρετικό, αν θεωρήσε Αριστερός» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για την Ράνια Σβίγκου, που εξελέγη στην θέση της γραμματέως του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε ότι «είναι ένας άνθρωπος, που ακούει, ένας άνθρωπος κομματικός, είναι γυναίκα, είναι ένα καλό στέλεχος», ενώ για τον αναπληρωτή γραμματέα, Γιώργο Βασιλειάδη επισήμανε ότι «ως υφυπουργός Αθλητισμού έδωσε τις μάχες του, έντιμος άνθρωπος και αν θυμάστε η πρώτη του δουλειά στη κυβέρνηση ήταν για την διαφθορά. Ένα μέλος του κόμματος από τα πολύ παλιά, η παρέα των 40αρηδων, όπως και η Ράνια δηλαδή» αυτό, που τόνισε επίσης είναι το γεγονός ότι «δεν μπορεί οι γραμματείς να είναι και υποψήφιοι στις εκλογές ή αύριο υπουργοί, δεν μπορεί αυτός, που  είναι στο κόμμα, να είναι σκαλοπάτι, χωρίς να το θέλει, για άλλη μια κατάσταση. Νομίζω ότι αυτοί οι δυο άνθρωποι θα δουλέψουν για φτιάξουν το σπίτι μας, χωρίς να έχουν άλλη φιλοδοξία μετά, βάση του καταστατικού και τις θεωρώ από τις πιο σημαντικές αποφάσεις, που πήραμε στο Συνέδριο του κόμματος».

Για την κυβέρνηση της ΝΔ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/The Left σχολίασε ότι «η εταιρεία Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να παίξει σε δυο ταμπλό, διότι έχει χάσει τα πάντα (covid, ακρίβεια, ενεργειακό), οπότε θα παίξει με την εργαλειοποίηση της βίας, θα στήσει πράγματα, θα γίνουν και άλλες επιχειρήσεις» και επίσης θα εργαλειοποιήσει το προσφυγικό, «θα ξαναπαίξει πάλι με τον φόβο και θα παίξει πάλι το θέμα των μαδούρων και των νοικοκυραίων. Εδώ θα πρέπει εμείς να είμαστε τεκμηριωμένοι, ήρεμοι στην αντιπαράθεση και να τους αποδυναμώσουμε πλήρως στην εργαλειοθήκη τους, διότι δεν έχει βάση».

Καταγγελία – “φωτιά” του Παύλου Πολάκη για Πλεύρη

 

Στο φως έφερε ο πρώην αν. Υπ. Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την αγορά – πέρασε στα σιωπηλά από τα ΜΜΕ – 2.289.913 δόσεων εμβολίου της Pfizer. Μάλιστα όπως επισημαίνει ο πρώην υπουργός και εντατικολόγος γιατρός, τα εμβόλια αυτού του τύπου που ΔΕΝ πιάνει την παραλλαγή Όμικρον, η οποία ε΄χει πλέον κυριαρχήσει και με τις παραλλαγές της είνια η μοναδική πλέον στη Δύση. Ο Παύλος Πολάκης αναφέρει ότι η συνολική αξία της αγοράς ανήλθε περίπου στα 44.500.000 ευρώ, τα οποία μάλιστα προπληρώθηκαν στην εταιρεία του κ Μπουρλά! “Για όσους επιμένουν να μην καταλαβαίνουν: 460χιλ.δόσεις σε 2 μήνες (Απρίλιο -Μάιο 2022) κι αυτός προπληρώνει 760χιλ. δόσεις/μήνα για Ιούλιο και Αύγουστο!!” τονίζει με έμφαση ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αφήνει αιχμές κατά του Υπ. Υγείας Θάνου Πλεύρη για “ντιλ’! Ενώ γράφει χαρακτηριστικά: “θα κανεις τον Αβραμοπουλο να φαίνεται είναι κολλεγιόπαιδο μπροστά σου!!!! ”

Η ανάρτηση του κ Πολάκη:

“Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΣ…..
Έγραφα το πρωί στην ανάρτηση για τον Πλεύρη και την ανακοίνωση του πως «απλά κάνει ντιλς»(φωτό 1)
ΝΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ :(φωτό 2-3-4)
Η έγκριση σκοπιμότητας με την υπογραφή του για αγορά 2.289.913 δόσεων εμβολίου της Pfizer (αυτού που ΔΕΝ πιάνει την παραλλαγή Όμικρον)
συνολικής αξιας περίπου 44.500.000 ευρώ στην τιμή των 19,5 ευρώ το ένα και ….ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗ τους!!!!!!!!!!!!!!!!
ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗ!! Το καταλάβατε ;;;;;;
Είναι μετά να μην «εκτιμα πως θα υπάρξει καθολικός εμβολιασμός για την 4η δόση»;;;;
Η κυβέρνηση των 30.000 νεκρών πρέπει να ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ!!!
ΥΓ.1: Για όσους επιμένουν να μην καταλαβαίνουν: 460χιλ.δόσεις σε 2 μήνες (Απρίλιο -Μάιο 2022) κι αυτός προπληρώνει 760χιλ. δόσεις/μήνα για Ιούλιο και Αύγουστο!! (Φωτό 5-6-7-8)
Πλεύρη ,θα κανεις τον Αβραμοπουλο να φαίνεται είναι κολλεγιόπαιδο μπροστά σου!!!!
ΥΓ2: Ο τομέας Διαφάνειας του Συριζα -ΠΣ έκανε το καθήκον του βρίσκοντας τα έγγραφα ,ο Τομέας Υγειας έχει το λόγο για τα υπόλοιπα (ΑΝΑΔΕΙΞΗ στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη αυτης της ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ!)”

Ακυβέρνητο καράβι! Μέσα σε 3 μήνες η ακρίβεια ανέβηκε 4 μονάδες (6,9% Μάρτιος – 10.7% Μάιος)

 

Νέο ρεκόρ κατέγραψε ο πληθωρισμός τον μήνα Μάιο, με τη Eurostat να ανακοινώνει ότι ο ετήσιος εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτών σκαρφάλωσε στο 10,7% τον Μάιο από 9,1% τον Απρίλιο και 6,9% τον Μάρτιο του 2022.

Ο πληθωρισμός κινείται πλέον χωρίς φρένα καταγράφοντας το νέο ρεκόρ μετά το άλλο, εντείνοντας τη πίεση στα ελληνικά νοικοκυριά.

Την ίδια ώρα, στις χώρες της Ευρωζώνης ο ετήσιος πληθωρισμός έφθασε στο 8,1% έναντι 7,4% τον Απρίλιο, ενώ ο μηνιαίος πληθωρισμός ανήλθε στο 0,8%. Όσον αφορά τους παράγοντες που «πυροδότησαν» τη νέα έκρηξη τιμών, η ενέργεια παραμένει στην πρώτη θέση, με τις τιμές να εκτοξεύονται στο 39,2% σε ετήσιο επίπεδο (από 37,5% τον Απρίλιο) και στο 2% σε μηνιαίο επίπεδο.

Παράλληλα με την πιο ακριβή τιμή καυσίμου πλέον στην Ευρώπη, με την αμόλυβδη να φλερτάρει με τα 3 ευρώ το λίτρο, ενώ οι εκτιμήσεις βενζινοπωλών μετα και το χτεσινό εμπάργκο της ΕΕ στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, δείχνουν ακόμα και 4 ευρώ το λίτρο μέσα στο καλοκαίρι, η υβέρνηση εντούτοις απουσιάζει χαρακτηριστικά από οποιαδήποτε ουσιαστική παρέμβαση και περιορίζεται στο να στήνει σκηνικά τεχνητής έντασης στα Πανεπιστήμια και στην παραγωγή σεναρίω για υβριδικό πόλεμο από εξωτερικούς εχθρούς!

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές οι δημοσκοπικές εταιρείες θα ψαλιδίζουν τις διαφορές γιατί θέλουν να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους

 

«Το μήνυμα νίκης έχει έρθει από τις 15 Μαΐου με τη φοβερή συμμετοχή των προοδευτικών πολιτών στις μαζικές μας διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου και μελών Κεντρικής Επιτροπής», είπε Στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Γιώργος Βασιλειάδης.

«Σε μία περίοδο γενικότερης αποπολιτικοποίησης και ιδιώτευσης των ατόμων και λόγω της οικονομικής κρίσης, οι συμπολίτες μας αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα. Έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση αλλά και στο κόμμα μας, ότι είναι εδώ, ότι θέλουν να πορευτούν μαζί μας και επιθυμούν τη μεγάλη δημοκρατική αλλαγή. Εμείς οφείλουμε να ακούσουμε το μήνυμα, να το ερμηνεύσουμε και με βάση αυτό να πορευτούμε. Οι πολίτες που προσήλθαν με μαζικό τρόπο στο κάλεσμά μας, δεν συμμετείχαν σε μια κίνηση δια της ανάθεσης, αλλά κινητοποιήθηκαν για να συμμετάσχουν στη διεύρυνση του συμμετοχικού κόμματος και στις μεγάλες αλλαγές που ξεκίνησαν στις 15 Μαΐου.

Έχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται από μακριά και πηγαίνει μακριά. Είναι ένα κόμμα σε συνεχή κίνηση, δεν μεταλλάσσεται και δεν αλλάζει τα χαρακτηριστικά του αλλά προσαρμόζεται μαζί με τους ανθρώπους, τα κινήματα και τους πολίτες εκφράζοντας σε κάθε χρονική συγκυρία τις ανάγκες περισσότερων ανθρώπων.  Μπορεί να αλλάζουν οι συνθήκες και οι ρόλοι αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μεταλλάσσεται».

Απαντώντας σχετικά με τις τάσεις, ο κ Βασιλειάδης υπογράμμισε: «Πολλοί πολιτικοί αναλυτές δεν ξέρουν ούτε την κουλτούρα μας ούτε τον τρόπο που εμείς λειτουργούμε. Προφανώς κανένας δεν θέλει τάσεις που λειτουργούν σαν παραμάγαζα και με τρόπους πέρα και πάνω από πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Όσοι επικεντρώνονται στο θέμα των τάσεων, βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μάθει να ανταλλάσσουμε απόψεις και μέσα από αυτόν το διάλογο, να προχωράμε μπροστά και να εξελισσόμαστε».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, ο αν. γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., τόνισε ότι «όσο πλησιάζουμε στις εκλογές η διαφορά θα ψαλιδίζεται γιατί όλοι και οι δημοσκοπικές εταιρείες θα θέλουν να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους. Πέρα όμως από τις δημοσκοπήσεις, υπάρχει και η κοινωνία όπου εκεί γίνεται η μεγαλύτερη και Η πραγματική δημοσκόπηση. Όλα τα άλλα θα τα κρίνει η κάλπη η οποία όσο πιο αργά έρθει, τόσο πιο δύσκολα θα είναι για μας γιατί τόσο λιγότερα εφόδια θα έχουμε για να στήσουμε στα πόδια της την Ελληνική κοινωνία. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που ζητάμε μετ’ επιτάσεως εκλογές. Σε κάθε περίπτωση όμως, η μεγαλύτερη δημοσκόπηση είναι ο δρόμος».

Στέλνουν “μήνυμα” οι Πέρσες στον Μητσοτάκη!

 

Το Ιράν κάλεσε την Ελλάδα, να συνεργασθεί για την επίλυση της κρίσης χωρίς την ανάμειξη των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά την σύλληψη των δύο ελληνικών τάνκερ από τις ιρανικές δυνάμεις στον Κόλπο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuter’s

Η Τεχεράνη πραγματοποίησε στρατιωτική επιχείρηση κατά των ελληνικών τάνκερ, αφού η Αθήνα είχε ακινητοποιήσει προηγουμένως υπό ιρανική σημαία τάνκερ, ενώ στην συνέχεια, οι ΗΠΑ κατέσχεσαν το φορτίο πετρελαίου που αυτό μετέφερε, στο πλαίσιο των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί κατά της Τεχεράνης.

Αμερικανοί και έλληνες διπλωμάτες κάλεσαν το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως τα ελληνικά τάνκερ. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον υποστηρίζει την Ελλάδα «μπροστά σε αυτήν την αδικαιολόγητη σύλληψη».

«Ο κ. Μπλίνκεν πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή που οι ΗΠΑ επέβαλλαν μόνες τους τους κανόνες τους στον κόσμο έχει παρέλθει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Σαΐντ Χατιμπζαντέχ, σύμφωνα με το Reuters, και χαρακτήρισε την Ουάσινγκτον «μεγαλύτερο παράγοντα διατάραξης του ελεύθερου εμπορίου στον κόσμο».

«Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση έδειξε ότι το να λαμβάνει εντολές από μία τρίτη πλευρά είναι σημαντικότερο για εκείνη … Αλλά πιστεύουμε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και την Ελλάδα πρέπει να παραμείνουν καλοπροαίρετες», δήλωσε ο εκπρόσωπος τους δημοσιογράφους.

«Συμβουλεύω την ελληνική κυβέρνηση να λάβει την νόμιμη και δικαστική οδό για το θέμα αυτό χωρίς φανφάρες», είπε προσθέτοντας ότι η κατάσταση της υγείας των μελών του πληρώματος των ελληνικών πλοίων είναι καλή και ότι βρίσκονται σε τηλεφωνική επικοινωνία με τις οικογένειές τους.

Ο κ. Μητσοτάκης θα πάει σε εκλογές το Σεπτέμβρη για να προλάβει την απόλυτη κατάρρευση

 

“Εκλογές τον Σεπτέμβρη” ... διεμήνυσε στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τις κάλπες της 15ης Μαίου, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας. Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θα συμπληρώσουν το νέο Εκτελεστικό Γραφείο. Συμμετέχουν ex officio Όλγα Γεροβασίλη, Ράνια Σβίγκου, (Γ.Βασιλειάδης) και Νάσος Ηλιόπουλος

Κατά την εισήγησή του στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «νέα κατάσταση και νέα καθήκοντα» και μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Ζήτησα να συνεδριάσει άμεσα η νέα Πολιτική Γραμματεία γιατί οι εξελίξεις τρέχουν και δεν έχουμε χρόνο. Πρέπει να αναδιατάξουμε άμεσα το κόμμα και να προχωρήσουμε σε χρεώσεις καθηκόντων τόσο στην ΠΓ όσο και στην Κεντρική Επιτροπή. Πρέπει να βάλουμε άμεσα μπροστά την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος. Και φυσικά, να εντείνουμε το σχεδιασμό πολιτικής με το βλέμμα προς τα έξω, προς την κοινωνία και όχι προς τα μέσα, όχι ενδοσκόπηση.

Βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κοινωνική κρίση που θα φέρει σύντομα και πολιτικές εξελίξεις. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται σε διαρκή κοινωνική αμφισβήτηση αλλά και με πρωτοφανή μιντιακή στήριξη.

Τα σημάδια ανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι εμφανή, έχουμε κάνει σημαντικά βήματα και οργανωτικά και προγραμματικά. Θα νικήσουμε στις εκλογές, αλλά χρειάζεται δουλειά και σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι αναγκαία γιατί έχουμε εισέλθει σε μία κοινωνική κρίση διαρκείας που οφείλεται σε αποφάσεις και πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στον παραλογισμό αποφάσεων της ΕΕ, στον πόλεμο στην Ουκρανία που μετατρέπεται σε συνολική κρίση της Ευρώπης μέσα από τον κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού. Ο συνδυασμός αυτός μαζί με τις πολιτικές διαρκούς όξυνσης των ανισοτήτων και τις εγκληματικές επιλογές στην ενέργεια από τον κ. Μητσοτάκη εντείνουν την κοινωνική κρίση στη χώρα μας.

Οι επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με τριπλή πίεση από τους εξωπραγματικούς λογαριασμούς ρεύματος (αρνητικά ρεκόρ σε όλη την Ευρώπη), τη δραματική μείωση του τζίρου λόγω της συρρίκνωσης της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων (18% σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΕ), και την συσσώρευση νέων χρεών που προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα της πανδημίας.

Την ίδια ώρα τα λαϊκά νοικοκυριά είναι παντελώς αδύναμα πλέον να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις βασικές ανάγκες, αφού το οικογενειακό εισόδημα δεν φθάνει πλέον ούτε μέχρι την τρίτη εβδομάδα του μήνα.

Αλλά και η μεσαία τάξη, τα λεγόμενα μεσοστρώματα για τα οποία δήθεν κοπτόταν προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης, βρίσκεται σε καθεστώς ασφυκτικής πίεσης.

Μέσα σε αυτά τα αδιέξοδα, να είστε σίγουροι ότι ένας είναι ο δρόμος για τη νίκη μας από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, όποτε και αν κάνει εκλογές ο κ. Μητσοτάκης: Να δώσουμε ρεαλιστική ελπίδα στους πολίτες, σε όλους αυτούς που βλέπουν τη ζωή τους, την καθημερινότητά τους να γίνεται κάθε μέρα και πιο δύσκολη με την κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς.

Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι η οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα. Ακόμα τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει, ούτε εμείς ούτε οι πολίτες. Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι επιταχυντής της κρίσης.

Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη, όσο και αν προσπαθεί να πείσει πως θα εξαντλήσει την θητεία του, είναι να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο, ακόμα και νωρίς το Σεπτέμβρη για να προλάβει την απόλυτη κατάρρευση από την ακρίβεια. Και για αυτόν τον λόγο ο κ. Μητσοτάκης για να αλλάξει ατζέντα από την σαρωτική ακρίβεια που καθιστά αβίωτη τη ζωή των πολιτών, επενδύει σε τεχνητή ένταση και ψευδεπίγραφα λαϊκιστικά διλήμματα. Καλλιεργεί την ένταση στα πανεπιστήμια και ακολουθεί γενικευμένη στρατηγική όξυνσης για να κρύψει ότι ο κόσμος δεν μπορεί να βγάλει το μήνα.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε εμείς; Ποιες είναι οι δικές μας προτεραιότητες;

  1.  Πρώτα από όλα, άμεση προτεραιότητά μας είναι η οργανωτική ανασυγκρότηση. Πώς δηλαδή θα ενταχθούν στις γραμμές μας τα 110.000 νέα μέλη που ήρθαν στις κάλπες μας, πώς θα έχουμε μία διαρκή και αμφίδρομη σχέση και επαφή μαζί τους, πώς θα γίνουν οι πολλαπλασιαστές του μηνύματός μας στην κοινωνία και τους χώρους τους. Και για αυτό το λόγο ένα από τα στοιχήματά μας πρέπει να είναι η ψηφιοποίηση της οργανωτικής δουλειάς.
  2. Δεύτερη προτεραιότητα είναι η συγκρότηση ισχυρών και ανταγωνιστικών ψηφοδελτίων. Οφείλουμε μέχρι τα τέλη Ιούλη να έχουμε ανακοινώσει τον βασικό κορμό των ψηφοδελτίων μας.

Και τρίτο, η ανάδειξη του κυβερνητικού μας προγράμματος για τα μέτρα άμεσης εφαρμογής και υλοποίησης από μία προοδευτική κυβέρνηση μετά τις εθνικές εκλογές, στη βάση των 5+1 προγραμματικών μας δεσμεύσεων.

Στη ΔΕΘ, αρχές Σεπτέμβρη, θα πρέπει να ανακοινώσουμε ένα δομημένο, ρεαλιστικό και ριζοσπαστικό κυβερνητικό πρόγραμμα, ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί να κατανοήσει τι θα σημαίνει στη ζωή και στη καθημερινότητά του η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και η προοδευτική κυβέρνηση.
Παράλληλα με αυτές τις άμεσες προτεραιότητες πρέπει να ενισχύσουμε τη δουλειά που γίνεται σε τρία κομβικά πεδία: Στη νεολαία, στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπου θα πρέπει έγκαιρα να αναδείξουμε υποψήφιους και συνδυασμούς.

Για κάθε ένα από τα παραπάνω θέματα προτείνω να γίνει ξεχωριστή συνεδρίαση της Πολιτικής μας Γραμματείας το επόμενο διάστημα. Και παράλληλα, να οργανωθούν δύο μεγάλες εκδηλώσεις της νεολαίας μας στα τέλη Αυγούστου τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάζει σε σταθερή βάση μία φορά το μήνα, εκτός φυσικά από έκτακτες συνεδριάσεις ανάλογα και με τις εξελίξεις.

Η νέα Γραμματεάς μας, η Ράνια Σβίγκου, θα έχει το επόμενο διάστημα ατομικές συνεργασίες με όλα τα μέλη της ΠΓ, προκειμένου να αναλάβουν όλοι χρεώσεις και καθήκοντα.

Στόχος μας πρέπει να είναι να δοθούν χρεώσεις και σε όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Σε ό,τι αφορά στην καθημερινή λειτουργία παρακολούθησης της πολιτικής του κόμματος, όπως ορίζει το νέο μας Καταστατικό, προβλέπεται και η λειτουργία ενός ολιγομελούς Εκτελεστικού Γραφείου. Ενός οργάνου παρακολούθησης της πολιτικής του κόμματος. Προτείνω τρία μέλη (μέχρι τρία μέλη της ΠΓ προβλέπει το Καταστατικό), τα οποία θα συμπληρώσουν τους δύο γραμματείς, τον εκπρόσωπο Τύπου και την Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Προτείνω τις συντρόφισσες Αχτσιόγλου, Δούρου και Ξενογιαννακοπούλου.

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Επίσημη πρώτη της νέας Κεντρικής Επιτροπής

 

Την πρώτη συνεδρίασή της πραγματοποιεί σήμερα η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που αναμένεται να ανοίξει με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Στον απόηχο της πρωτόγνωρης διαδικασίας και της μαζικής συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανασυγκροτείται και αναδιοργανώνεται με ορίζοντα την τελική και κρίσιμη μάχη των εθνικών εκλογών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναμένεται να επαναλάβει το κάλεσμα για ενότητα, σύμπνοια και αγώνα σε όλα τα πεδία, μπροστά στον μεγάλο στόχο της πολιτικής αλλαγής και της προοδευτικής διακυβέρνησης.

Οι διαδικασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα ολοκληρωθούν με την εκλογή του γραμματέα και της Πολιτικής Γραμματείας. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά θεσπίζεται η θέση της αναπληρώτριας ή του αναπληρωτή γραμματέα, καθώς θα εφαρμοστεί η ποσόστωση φύλου 50-50 όπως εγκρίθηκε από το συνέδριο του κόμματος. Εξάλλου, όπως σημειώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., πολύ μεγάλος αριθμός γυναικών εκλέχτηκε στην Κ.Ε. χωρίς να χρειαστεί η ποσόστωση, οι δυο μάλιστα στις δύο πρώτες θέσεις. Παράλληλα, θα διαμορφωθεί η Εκτελεστική Γραμματεία, εν είδει «πρωινού καφέ», ένα όργανο που θα συνέρχεται καθημερινά με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών και συνεργατών του προέδρου.

Το Τσεσμέ στο Αιγαίο κι ο Μητσοτάκης ακόμα με jet lag από τα πήγαινε-έλα στις ΗΠΑ

 

Μετά το «Γιουνούς», η Άγκυρα δεσμεύει περιοχές και στέλνει και το «Τσεσμέ» για έρευνες μεταξύ Σκύρου, Άη Στράτη και Λέσβου

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις, αφού, μαζί με το μπαράζ υπερπτήσεων και παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, δεσμεύει και περιοχές του Αιγαίου. Ούτε λίγα 24ωρα δεν πέρασαν από την παράνομη Navtex με το σκάφος «Γιουνούς» στο Αιγαίο νοτίως της Λέσβου, και η Τουρκία εξέδωσε νέα Navtex για υδρογραφικές έρευνες στο κέντρο του Αιγαίου, την ώρα που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις περνούν νέα κρίση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, μετά την αποστολή του Yunus, εκδόθηκε νέα παράνομη NAVTEX από τον Σταθμό της Σμύρνης για υδρογραφικές έρευνες του ερευνητικού σκάφους TSG Cesme σε δυο περιοχές στο κέντρο του Αιγαίου δυτικά του 25ου μεσημβρινού μεταξύ Σκύρου – Άη Στράτη και Λέσβου.

Οι έρευνες θα διεξαχθούν από σήμερα Σάββατο μέχρι τις 14 Ιουνίου.

Βάζει τα «γυαλιά» στην κυβέρνηση και προσπαθεί να σώσει την κατάσταση με το Ιράν ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Με μια ανακοίνωση που βάζει τα «γυαλιά» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά την κρίση που έχει ξεσπάσει από την κατάληψη των ελληνόκτητων πλοίων στο Ιράν, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αφού καταδικάζει την ενέργεια και τη χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτη», στη συνέχεια παραθέτει τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση ώστε «κατ’ απόλυτη προτεραιότητα να εξασφαλίσει την ασφάλεια των Ελλήνων ναυτικών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Η κατάληψη των ελληνόκτητων πλοίων στο Ιράν αποτελεί απαράδεκτη και καταδικαστέα ενέργεια. Το διεθνές δίκαιο δεν νομιμοποιεί παρόμοια “αντίποινα” που κείνται εκτός διεθνούς νομιμότητας, όποιες και να είναι οι αιτιάσεις της ιρανικής κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση θα πρέπει κατ’ απόλυτη προτεραιότητα να εξασφαλίσει την ασφάλεια των Ελλήνων ναυτικών, κινητοποιώντας και τα ευρωπαϊκά όργανα προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στο Ιράν για απελευθέρωση των πλοίων.

Επειδή ο πλήρης σεβασμός του διεθνούς δικαίου πρέπει απαράβατα να αποτελεί τη βάση και τα όρια της εξωτερικής μας πολιτικής, οφείλει περαιτέρω να παράσχει αναλυτικές εξηγήσεις για το νομικό πλαίσιο της παρακράτησης του ρωσικού πλοίου και τη μεταφόρτωση του φορτίου του σε πλοία αμερικανικών συμφερόντων.

Ειδικότερα:

1. Να ενημερώσει για τη νομική βάση του αιτήματος δικαστικής συνδρομής εκ μέρους των ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι οι κυρώσεις που επέβαλαν οι τελευταίες στο Ιράν μετά την αποχώρηση τους από την διεθνή συμφωνία αποπυρηνικοποίησης δεν θεωρούνται νόμιμες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα.

2. Να διευκρινίσει με ποια νομική βάση παρέμεινε δεσμευμένο το πλοίο κατά το χρόνο μεταξύ της άρσης της αρχικής απόφασης κατάσχεσης του από την Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας για την ικανοποίηση του αμερικανικού αιτήματος.

3. Να ενημερώσει για τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που δημιουργούνται από την μετάγγιση πετρελαίου σε άλλα πλοία στην περιοχή της Καρύστου και ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Σε κάθε περίπτωση, η χώρα μας υπήρξε παραδοσιακά, δύναμη ήπιας ισχύος, συνομιλητής και έντιμος μεσολαβητής μεταξύ όλων των χωρών της Μέσης Ανατολής. Η διπλωματία μας θα πρέπει να ανακτήσει τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της, μακράν της λογικής του “πιστού και δεδομένου” και του προκεχωρημένου φυλακίου.

Θα γίνει η έκπληξη με Θεοχαρόπουλο;

 

Αύριο, Κυριακή αναμένεται να ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας το όνομα του νέου Γραμματέα του κόμματος, καθώς όλες οι πληροφορίες συντείνουν ότι όλοι αναγνωρίζουν τη σπουδαία δουλειά, την οποία επιτέλεσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναλαμβάνοντας μάλιστα το κόμμα σε μια δύσκολη περίοδο και κάτω από δύσκολες συνθήκες, αλλά ένα νέο πρόσωπο στη θέση του Γραμματέα, θα συμβαδίζει με το μήνυμα της μεγάλης διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που πλέον με 172.000 ενεργά μέλη είναι με διαφορά το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα και μέσα στην πρώτη τετράδα των κομμάτων του προοδευτικού χώρου στην Ευρώπη.

Μαζί με το νέο όργανο της εκτελεστικής γραμματείας που θα αντικαταστήσει κατά πάσα πιθανότητα το πολιτικό συμβούλιο, και το οποίο θα είναι αυτό που θα χαράσσει από εδώ και εμπρός την πολιτική γραμμή της παράταξης και τα νέα όργανα που θα προκύψουν από τη νέα Κεντρική Επιτροπή που εκλέχθηκε με ανοιχτές διαδικασίες την 15η Μάη, ο νέος Γραμματέας του κόμματος θα συμβολίζει αυτή ακριβώς τη νέα εποχή που ξεκίνησε για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την περασμένη Κυριακή.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το πρόσωπο, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας κρατάει επτασφράγιστα τα χαρτιά του και δεν φανερώνει σε κανέναν τις προθέσεις του. Παρόλα αυτά, εκτιμήσεις που υπάρχουν τις τελευταίες ώρες, φέρουν ως μια ισχυρή υποψηφιότητα ανάμεσα στα 2-3 πιθανότερα πρόσωπα να αναλάβουν τον ρόλο του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο.
Ίδωμεν…

Ξανά στο νοσοκομείο ο φοιτητής που χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ

 

Υποτροπή στην κατάσταση της υγείας του παρουσίασε ο 21χρονος Γιάννης, ο φοιτητής των ΤΕΦΑΑ που χτυπήθηκε εν ψυχρώ στο πρόσωπο με ευθεία βολή χειροβομβίδας κρότου – λάμψης από άνδρα των ΜΑΤ εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια διαμαρτυρίας για την αστυνομική παρουσία στο ίδρυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματίας φοιτητής εισήχθη και διανυκτέρευσε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» με έντονους πόνους. Διαπιστώθηκε πως έχει σπάσει η άνω γνάθος. Οι γιατροί έβαλαν σίδερα σε όλα τα δόντια και για 6-8 βδομάδες δε θα μπορεί να μασήσει. Δυστυχώς δεν έχει κριθεί αν θα αποφύγει το χειρουργείο και αν θα σωθούν τα δόντια του.

Η εξέλιξη αυτή πέρα από την κατάσταση του παιδιού προκαλεί εύλογα ερωτήματα για το αρχικό ανακοινωθέν του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης όπου αρχικά διακομίσθηκε και η οποία ανέφερε επακριβώς: «Την Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρα 13:00μμ, 20χρονος πολίτης διεκομίσθη μέσω του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, έπειτα από αναφερόμενα επεισόδια στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ. Έφερε θλαστικό τραύμα πώγωνος και αιτιώμενος άλγος στο δεξιό αυτί, εμβοές και ζάλη.

Μητσοτάκης – Κεραμέως κατάφεραν να ξαναβγάλουν χιλιάδες φοιτητές στους δρομους

 

Χιλιάδες φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας στέλνουν ηχηρό μήνυμα απέναντι στις κυβερνητικές επιδιώξεις και το όργιο αστυνομικής καταστολής.
Στην αντεπίθεση περνά το φοιτητικό κίνημα διατρανώνοντας την αντίθεσή του στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την πανεπιστημιακή αστυνομία και στο όργιο αστυνομικής καταστολής μέσα στα πανεπιστήμια, το οποίο κορυφώθηκε για ακόμη μια φορά στο ΑΠΘ με την ωμή βία από τα ΜΑΤ κατά φοιτητών.

Σήμερα το απόγευμα, στο κέντρο της Αθήνας περισσότεροι από 3.000 φοιτητές φωνάζουν δυνατά και αντιδρούν στην έκρηξη βίας εντός του Αριστοτελείου, την οποία στηρίζει και προμοτάρει η κυβέρνηση τόσο με δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού όσο και της αρμόδιας υπουργού, Νίκης Κεραμέως.


Οι φοιτητές πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας φωνάζοντας συνθήματα γεμάτα νόημα και με συγκεκριμένους αποδέκτες:
  • Αυτή η κρότου λάμψης δεν έπεσε τυχαία, κάτω τα χέρια από τη νεολαία
  • Φυσάει κόντρα σε όλα τα ΑΕΙ, ο νόμος Κεραμέως θα ανατραπεί
  • Ο ψηφισμένος νόμος για σας θα είναι ήττα, έξω οι μπάτσοι από το ΑΠΘ
  • Θέλουν να δούνε φοιτητή νεκρό, κάτω τα χέρια από το άσυλο

Η πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και παραμένει μπροστά από την ελληνική βουλή, είναι δυναμική, αλλά ειρηνική, παρά την κυβερνητική προσπάθεια να επενδύσει στην ένταση, στέλνοντας διμοιρίες με ΜΑΤ να ακολουθούν την κινητοποίηση των φοιτητών. Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος της οδού Σέκερη, καθώς και στην οδό Σταδίου, έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ.

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία

 

«Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα βγάζεις, οι πολίτες πρέπει να δούνε τη ζωή τους πιο ολιστικά», είπε ο πρωθυπουργός μας. Πιο «ολιστικά». Δηλαδή, αντιμετωπίζουμε τη φτώχεια με αισιοδοξία, ένα πράγμα. Σαν να αντιμετωπίζεις τον καρκίνο με ομοιοπαθητική: μπρίκια. Πώς να είσαι και φτωχός και χαρούμενος; Οι λύσεις είναι στους Βίους των Αγίων. Ο Ονούφριος, ας πούμε, που έκανε νηστεία όλη του τη ζωή, τι κακό έπαθε; Πέθανε και ανέβλυσε μύρο. Ή ο άλλος που αυτοεξορίστηκε στην έρημο και κοιμόταν πάνω σε έναν πάσσαλο; Γλίτωσε τα ενοίκια.

Θα μου πεις, αγαπητέ αναγνώστη, αγαπητότερη αναγνώστρια, μπρίκια και πάλι. Από τους αγίους του χριστιανισμού οι πιο δημοφιλείς και διάσημοι είναι οι πλούσιοι, ας πούμε ο Άγιος Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη που πέρασαν και πιο εύκολη ζωή με ρωμαϊκά όργια και δολοφονίες, μετά βαφτίστηκαν χριστιανοί, κατέκτησαν ένα κομμάτι της Ασίας και αγιοποιήθηκαν. Αλλά έτσι είστε εσείς οι αριστεροί, μίζεροι. Και υπεραναλυτικοί.

Πρέπει να τα δούμε ολιστικά τα πράγματα. Για παράδειγμα, αν είσαι 30 χρονών και ζεις ακόμη με τους γονείς σου, υπάρχει θετική πλευρά: Δεν αναγκάζεσαι να βρεις σπίτι τώρα που έχουμε στεγαστική κρίση. Επίσης, με την επισιτιστική και την ενεργειακή κρίση, μοιράζεστε τα έξοδα. Άσε το καλύτερο. Με την υγειονομική κρίση, αν κολλήσει ένας θα κολλήσουν όλοι και είτε θα το περάσεις με παρέα, είτε θα πεθάνετε όλοι μαζί. Αγαπημένοι. Οικογένεια. Θεσμός. Ολιστική προσέγγιση της φτώχειας. Να, αν η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι 900 ευρώ κι εσύ βγάζεις 700 ευρώ τον μήνα και δεν έχεις να πληρώσεις και σε κυνηγούν νομικά οι εταιρείες ηλεκτρισμού δεν θα αγχωθείς. Θα το σκεφτείς ολιστικά. Είχαν ηλεκτρισμό οι πρόγονοί μας; Όχι. Έπαθαν κάτι; Ναι, γιατί παράλληλα δεν είχαν ούτε πενικιλίνη και πέθαιναν σωρηδόν πριν τα 60 τους χρόνια - όσοι κατάφεραν να ξεπεράσουν τις παιδικές ασθένειες (αυτό είναι υπογείως πολιτικό σχόλιο επίσης). Αλλά όσο ζούσαν, ζούσαν κοντά στη φύση.

Θα μου πείτε, ποια φύση; Θα σας πω, αυτήν τη φύση που έχουμε. Μετά την οικολογική λεηλασία που άφησαν οι πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού, το Μαρούσι έχει γεμίσει αλεπούδες. Μπορεί να τρώνε τα μωρά γατάκια, αλλά είχε ποτέ πριν ο Αθηναίος βρεθεί τόσο κοντά σε άγριο ζώο; Όχι. Τώρα βρέθηκε, μπορεί το άγριο ζώο να είναι εκδιωγμένο από την Πάρνηθα και να λιμοκτονεί, αλλά επίσης μπορεί η δική μας γενιά να είναι αυτή που θα εξημερώσει την αλεπού, μετά από 20.000 χρόνια, οπότε και εξημερώθηκαν τα οικόσιτα ζώα. Είναι κι αυτή μια διάκριση.

Ορίστε μια ολιστική προσέγγιση της φτώχειας: ζούμε όλοι μαζί χωρίς ρεύμα, πεθαίνουμε πριν τα εξήντα και έχουμε για κατοικίδια αλεπούδες. Βέβαια, ολιστική προσέγγιση θα ήταν και να μην πληρώνουμε απολύτως τίποτα, αλλά, δυστυχώς, ο καπιταλισμός διατηρεί μερικά αδιέξοδα ακόμη, όπως την ανάγκη να τρώμε, για παράδειγμα.

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...