Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Νυστέρι στο “πάρτυ” 1997 – 2014 στο χώρο της Υγείας! Κατατέθηκε η πρόταση σύστασης Εξεταστικής για φάρμακα, ΚΕΕΛΠΝΟ, Ερρίκος Ντυνάν, δαπάνες με πρώτη την υπογραφή Τσίπρα!!!


Οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. κατέθεσαν την Παρασκευή 31/3 πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τη διενέργεια έρευνας για τη διαφθορά και την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος στον χώρο της υγείας, κατά τη χρονική περίοδο μεταξύ του 1997 και του 2014.
Οι υπογράφουσες και υπογράφοντες βουλευτές, με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα, προτείνουν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, «προκειμένου να διερευνηθεί το ειδικό ζήτημα δημόσιου ενδιαφέροντος για τη διαφθορά και την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος στο χώρο της υγείας κατά τα έτη 1997 έως και 2014» και ειδικά η σκανδαλώδης διαχείριση και λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ, η εκτίναξη της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης και των υπόλοιπων λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων αλλά και η περίπτωση του ΚΕΕΛΠΟΝΟ το οποίο αποτέλεσε «πρότυπο» κακοδιαχείρισης και διαφθοράς.
Συγκεκριμένα, η πρόταση που υπογράφουν οι βουελυτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, με πρώτο τον πρωθυπουργό, τονίζει ότι «σύμφωνα με πληθώρα καταγγελιών, δημοσιευμάτων αλλά και πορισμάτων ελέγχου από αρμόδια κρατικά όργανα, η κακοδιαχείριση των δημόσιων νοσοκομείων και των εποπτευόμενων από το Υπουργείο Υγείας φορέων, η ανορθολογική ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών και η συναλλαγή πολιτικών και υπηρεσιακών στελεχών με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα στον τομέα των προμηθειών και του φαρμάκου, οδήγησε σε κατασπατάληση και ιδιοποίηση δημόσιων πόρων, οι οποίοι αντί να επενδυθούν στο Σύστημα Υγείας και στην αναβαθμισμένη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των πολιτών, τροφοδότησαν ένα ολόκληρο σύστημα παραοικονομίας και διάχυτης ανομικής συμπεριφοράς».
Ως εκ τούτου, η εξεταστική θα κληθεί να διερευνήσει τη διαχείριση και την εν γένει λειτουργία του Κ.Ε.Ε.Λ.Π.Ν.Ο., του φορέα που για πρώτη φορά από τη σύστασή του ελέγχθηκε από τη ΓΔΔΕ του Υπουργείου Οικονομικών το έτος 2016, σαφώς προκύπτει διαχρονική διαφθορά και κατασπατάληση δημόσιου χρήματος. Επίσης, θα θέσει επί τάπητος την εκτίναξη της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, ειδικά την προηγούμενη δεκαετία, αλλά και των υπόλοιπων λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων, που ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.
Ακόμη, θα διερευνήσει την περίπτωση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ το οποίο, όπως υπογραμμίζεται, αποτέλεσε από το 2000 και έπειτα επιτομή κακοδιαχείρισης και διαφθοράς.
Σε πρόσφατη συνένετυξή του ο υπουργός Υγείας, Ανδ. Ξανθός υπεραμύνθηκε της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία ώστε, όπως είπε, να διερευνηθούν οι πολιτικές ή ποινικές ευθύνες για τις στρεβλώσεις και τις παθογένειες όσων «έκαναν πάρτι» ενώ και ο Π. Πολάκης είπε ότι η εξεταστική επιτροπή θα ξεκινήσει την έρευνα από το 1997 και τόνισε ότι σύντομα θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις για σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
ΣΥΡΙΖΑ: Διεκδικούμε σθεναρά την απονομή δικαιοσύνης και την αποκατάσταση της διαφάνειας.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, στον χώρο της υγείας, σημειώθηκαν δεκάδες περιπτώσεις σκανδάλων που προξένησαν όχι μόνο οικονομικές ζημιές μεγάλου μεγέθους, αλλά υπονόμευσαν την ίδια την έννοια της δημόσιας υγείας και του κράτους πρόνοιας. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τις περιπτώσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, για το οποίο τα δικαστήρια έχουν ήδη απονείμει βαριές κατηγορίες για στελέχη του που αφορούν την επίμαχη περίοδο, την εκτόξευση της δημόσιας δαπάνης για φάρμακα και για τα λειτουργικά έξοδα των μονάδων υγείας, όπου υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για συναλλαγές με μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες του κλάδου, αλλά και την περίπτωση της ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν”.
«Υλοποιώντας τη δέσμευση του για τη διαλεύκανση όλων των σκοτεινών υποθέσεων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία και υπονόμευσαν διαχρονικά το δημόσιο συμφέρον, ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει σθεναρά την απονομή δικαιοσύνης και την αποκατάσταση της διαφάνειας. Η δημόσια υγεία θα ξαναγίνει αντάξια των αναγκών όλων των πολιτών», προσθέτει η Κουμουνδούρου.
Αναλυτικά η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ:
Προς τη Βουλή των Ελλήνων
Πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014
(κατ’ αρθρ. 68 παρ.2 του Συντάγματος και 144 επ. του Κανονισμού της Βουλής)
Κατά την τελευταία εικοσαετία και ιδιαίτερα την περίοδο της οικονομικής κρίσης που η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα, στο χώρο της Υγείας διαμορφώθηκαν ευνοϊκές συνθήκες για να αποκτήσουν τα φαινόμενα της προκλητής ζήτησης , της σπατάλης και της διαφθοράς δομικά χαρακτηριστικά. Το καθεστώς ανυπαρξίας μηχανισμών ελέγχου, ασυδοσίας και αδιαφανούς διαχείρισης του δημόσιου χρήματος, οργανώθηκε και συντηρήθηκε με την πολιτική ανοχή και ασυλία που προσέφεραν τα κόμματα εξουσίας , τα στελέχη τους και το πελατειακό πολιτικό σύστημα.
Σύμφωνα με πληθώρα καταγγελιών, δημοσιευμάτων αλλά και πορισμάτων ελέγχου από αρμόδια κρατικά όργανα, η κακοδιαχείριση των δημόσιων νοσοκομείων και των εποπτευόμενων από το Υπουργείο Υγείας φορέων, η ανορθολογική ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών και η συναλλαγή πολιτικών και υπηρεσιακών στελεχών με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα στον τομέα των προμηθειών και του φαρμάκου, οδήγησε σε κατασπατάληση και ιδιοποίηση δημόσιων πόρων, οι οποίοι αντί να επενδυθούν στο Σύστημα Υγείας και στην αναβαθμισμένη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των πολιτών, τροφοδότησαν ένα ολόκληρο σύστημα παραοικονομίας και διάχυτης ανομικής συμπεριφοράς .
Από πολλές αναφορές, που αφορούν στη διαχείριση των Νομικών Προσώπων Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου, προκύπτει ότι αυτή ήταν αδιαφανής και ιδιοτελής, σύμφυτη με την υπερχρέωση υλικών, την ευνοϊκή μεταχείριση εταιρειών και προμηθευτών του ΕΣΥ και των Ασφαλιστικών Ταμείων-ΕΟΠΥΥ, την «ημετεροκρατία» στους διορισμούς του προσωπικού και στις συμβάσεις παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών (outsourcing) στις δημόσιες δομές.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη διαχείριση και την εν γένει λειτουργία του Κ.Ε.Ε.Λ.Π.Ν.Ο., του φορέα που για πρώτη φορά από τη σύστασή του ελέγχθηκε από τη ΓΔΔΕ του Υπουργείου Οικονομικών το έτος 2016, σαφώς προκύπτει διαχρονική διαφθορά και κατασπατάληση δημόσιου χρήματος. Ενδεικτικά περί αυτού τα πορίσματα των ελέγχων του ΣΕΕΔΔ έτους 2010 (έλεγχος νομιμότητας προσλήψεων προσωπικού) και ΣΕΥΥΠ (έλεγχος νομιμότητας προσλήψεων προσωπικού ετών 2011 και 2012, οικονομικός – διαχειριστικός έλεγχος ετών 2012, 2013, 2014, ο οποίος στη συνέχεια επεκτάθηκε μέχρι το 2004), η παραπομπή στο ακροατήριο του ποινικού δικαστηρίου στελεχών και υπαλλήλων του ΚΕ.ΕΛ.Π.Ν.Ο., με βαρύτατες κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις που διέπραξαν σε βάρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.Ν.Ο. και επί ζημία της περιουσίας του κατά τα έτη 2004-2006, το πόρισμα της έκθεσης ελέγχου-επεξεργασίας του Σ.Δ.Ο.Ε. για εικονικά τιμολόγια (φορολογική περίοδος 2003-2009).
Ακόμη μεγαλύτερο αρνητικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα είχε και η εκτίναξη της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, ειδικά την προηγούμενη δεκαετία, αλλά και των υπόλοιπων λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων, που ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Οι βασικοί λόγοι γι’ αυτή την «έκρηξη» των δημόσιων αλλά και των ιδιωτικών δαπανών υγείας ήταν η διαχρονική και συνειδητή υπερτιμολόγηση φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών υλικών, ιδιαίτερα σε σύγκριση με τους μέσους όρους των τιμών στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η έλλειψη μηχανισμών αξιολόγησης των καινοτόμων φαρμάκων και της τεχνολογίας υγείας, η ανυπαρξία οποιουδήποτε μηχανισμού διαπραγμάτευσης αποδεκτών τιμών αποζημίωσης των ακριβών φαρμάκων και των υπόλοιπων υλικών, η απουσία «εργαλείων» ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η μη συστηματική παρακολούθηση της δαπάνης καθώς και η ανυπαρξία ελέγχου του κόστους, με απόρροια την εκτόξευση στα ύψη τόσο των δαπανών των ασφαλιστικών ταμείων και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για φάρμακα, εξετάσεις, νοσήλεια και λοιπές υπηρεσίες όσο και του λειτουργικού κόστους των Νοσοκομείων, συμβάλλοντας έτσι στην υπερχρέωσή τους και στην αδυναμία τους να αποπληρώνουν, για μεγάλο χρονικό διάστημα, τις οφειλές τους.
Τέλος, χαρακτηριστικό αντιπαράδειγμα ορθής, υγιούς και προς όφελος του κοινωνικού συνόλου διαχείρισης και λειτουργίας, αποτελεί και η περίπτωση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος «ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ − Ε.Ε.Σ. ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ − Ν.Π.ΙΔ.», το οποίο αποτέλεσε από το 2000 και έπειτα επιτομή κακοδιαχείρισης και διαφθοράς. Με δόλιες ενέργειες και αδιαφανείς συμφωνίες και διαδικασίες, οδηγήθηκε στην υπερχρέωση και στη συνέχεια, μετά από την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό του από την Τράπεζα Πειραιώς, με τη συνεπικουρία σκανδαλωδών νομοθετικών ρυθμίσεων, μετατράπηκε από κοινωφελές νοσοκομείο ιδρύματος σε ιδιωτική κλινική, ιδιοκτησίας και εκμετάλλευσης της υπερθεματίστριας του πλειστηριασμού ανώνυμης εταιρείας «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.», συμφερόντων της Τράπεζας Πειραιώς.
  • Για τους λόγους αυτούς οι υπογράφουσες και υπογράφοντες βουλευτές προτείνουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σύμφωνα με τα άρθρα 68 παρ. 2 του Συντάγματος και 144 επ. του Κανονισμού της Βουλής προκειμένου να διερευνηθεί το ειδικό ζήτημα δημόσιου ενδιαφέροντος για τη διαφθορά και την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος στο χώρο της υγείας κατά τα έτη 1997 έως και 2014 και ειδικότερα:
  • Όσον αφορά στο ΚΕ.Ε.Λ.Π.Ν.Ο.: ο τραπεζικός δανεισμός αυτού, όπως ο δανεισμός του με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και την Τράπεζα Αττικής, και όλες οι δανειακές συμβάσεις που έχει συνάψει, με τις τροποποιήσεις τους, τα υπέρογκα ποσά που καταβλήθηκαν για διαφημιστική δαπάνη άνευ ουσίας και ανάγκης, οι συμβάσεις αγοράς, μίσθωσης ή χρήσης ακινήτων, τα εικονικά τιμολόγια, οι «διορισμοί» και η μισθοδοσία προσωπικού χωρίς συμβάσεις, ακόμα και απευθείας από Υπουργούς, οι μετατροπές συμβάσεων εργασίας, οι συμβάσεις παροχής υπηρεσιών ή/και έργου ή/και προμηθειών υλικών και αντιδραστηρίων, η διαχείριση ευρωπαϊκών πόρων και οι συνέπειες της εν γένει οικονομικής διαχείρισής του.
  • Όσον αφορά στην Τιμολόγηση, στην καταβολή Φαρμακευτικής δαπάνης και στις λοιπές προμήθειες: το περιεχόμενο των υπουργικών αποφάσεων καθορισμού τιμών και ύψους αποζημίωσης φαρμάκων, νοσοκομειακών και λοιπών υλικών, αλλά και το σύννομο ή μη των υπουργικών αποφάσεων, των συμβάσεων, των διοικητικών ενεργειών και των κανονιστικών πράξεων τόσο των αρμόδιων υπουργών όσο και των εμπλεκόμενων φορέων εποπτείας τους .
  • Όσον αφορά στο «ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ − Ε.Ε.Σ. ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ − Ν.Π.Ι.Δ.»: η διοίκηση, διαχείριση και συμφωνίες που οδήγησαν στην υπερχρέωση και στη μη εξυπηρέτηση των οφειλών του, τα πάσης φύσεως δάνειά του, οι διαδικασίες και συμφωνίες που οδήγησαν στην με πλειστηριασμό εκποίηση του νοσηλευτικού ιδρύματος και όλης της περιουσίας του, ο προσδιορισμός της αξίας των πλειστηριασθέντων πραγμάτων και δικαιωμάτων, οι σχετικές συμβάσεις και τα σύμφωνα εμπιστευτικότητας, το σύννομο ή μη του περιεχομένου τους, το εάν εκπλειστηριάστηκαν και πράγματα κυριότητας του Ε.Ε.Σ. που είχαν παραχωρηθεί σ’ αυτό λόγω του ιδρυματικού του χαρακτήρα, το εάν από όλες τις παραπάνω ενέργειες εξυπηρετήθηκε ή αντίθετα ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο, το εάν ωφελήθηκαν παρανόμως τρίτα πρόσωπα –φυσικά ή/και νομικά- καθώς και το ύψος του οφέλους τους. Επιπροσθέτως, να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του Υπουργού Υγείας και του τότε Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και τυχόν ευθύνες -για συγκάλυψη- από τους αρμόδιους και μετά τον πλειστηριασμό του υπουργούς.

ΑΙΣΧΟΣ Πάγκαλου σε ζωντανή μετάδοση: «Στ' αρχίδια του κόσμου ο Μπελογιάννης. Ο Ιησούς Χριστός είναι;»!!!



«Στ' αρχίδια του κόσμου ο Μπελογιάννης. Ο Ιησούς Χριστός είναι;». Τάδε έφη ο ανεκδιήγητος Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος κατέφυγε για πολλοστή φορά σε αντικομμουνιστική υστερία από τη συχνότητα του ΒΗΜΑΤΟΣ αυτή τη φορά. Ο Θεόδωρος Πάγαγκαλος, ο οποίος ξέχασε την εποχή που ήταν στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, είπε φοβερά και τρομερά πράγματα.
Χωρίς περισσότερα σχόλια ακούστε τον Θεόδωρο Πάγκαλο, που έχει ξεχάσει το παρελθόν του και έχει βρει στέγη στη Δεξιά, στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί. Το επόμενο βήμα θα είναι να κατηγορήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου που αναγνώρισε την εθνική αντίσταση και να καθαγιάσει τα εγκλήματα των γερμανοτσολιάδων. 
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

«Συμφωνία» Μητσοτάκη - Γεννηματά: «Να φύγει η αποτυχημένη κυβέρνηση»!!!


Σύμπλευση απόψεων μεταξύ της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του προέδρου της ΝΔ διαπιστώθηκε κατά τη συνάντησή τους το μεσημέρι της Παρασκευής 31/3 στη Βουλή: Νυν υπέρ πάντων αγών για να φύγει η κυβέρνηση της Αριστεράς.


Όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση της ΝΔ, οι δύο αρχηγοί ταυτίστηκαν απόλυτα με την άποψη των ακράιων κύκλων των δανειστών ότι «για την μεγάλη καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ευθύνεται η κυβέρνησης», η οποία, όπως προστάζουν τα μεγάλα συμφέροντα (και αναμασούν Μητσοτάκης Γεννηματά), «πρέπει να φύγει το ταχύτερο δυνατό» ώστε «να υπάρξει προοπτική βιώσιμης λύσης και έξοδος της χώρας από την κρίση» (βλέπε επάνοδος των γνωστών και άξιων στη διαχείριση της κυβερνητικής εξουσίας.
Παρά την απόλυτη συμφωνία (που θυμίζει το πρόσφατο παρελθόν), η ΝΔ έσπευσε να σημειώσει στην ανακοίνωσή της ότι «τα δύο Κόμματα, πέραν των κοινών εκτιμήσεων για τα παραπάνω, διατηρούν το καθένα τις δικές του γνωστές και διατυπωμένες θέσεις τους, για την υπέρβαση αυτής της δύσκολης για τη χώρα και την κοινωνία κατάστασης». Μην παρεξηγούμαστε κιόλας.. 
Στο πλαίσιο του (κάτι σαν) ανένδοτου κατά της κυβέρνησης που έχει εξαπολύσει ο Κυρ. Μητσοτάκης, θα συναντηθεί την Τρίτη, 4 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Θυμίζουμε ότι οι συναντήσεις γίνονται με φόντο τις έντονες διεργασίες στον χώρο του νεφιλελεύθερου Κέντρου (επανεμφάνιση Σημίτη, ανακοίνωση σχηματισμού κόμματος από τους πολιτικούς του επιγόνους) και την έντονη αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον Γ. Στουρνάρα.
«Αγκαζέ στη διάλυση των εργασιακών και στο PSI, αγκαζέ και στα "δώρα" από τη SIEMENS. Στο να φύγει ο Τσίπρας θα διαφωνούσαν;», σχολίασε μέσω twitter η Ράνια Σβίγκου


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για συναντήσεις με τους πολιτικούς Αρχηγούς, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 31 Μαρτίου, με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κυρία Φώφη Γεννηματά.
Στη  συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την κυρία Γεννηματά, συζητήθηκαν:
  • Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και η οικονομία.
  • Οι αρνητικές συνέπειες από την μεγάλη καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης με ευθύνη της Κυβέρνησης.
  • Το κλίμα αβεβαιότητας που κυριαρχεί στην πραγματική οικονομία που επιτείνει τις δυσμενείς επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο όλων των πολιτών. 
  • Κοινή διαπίστωση, με την οποία εξάλλου συμφωνεί και η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων, αποτελεί ότι προϋπόθεση για να υπάρξει προοπτική βιώσιμης λύσης και έξοδος της χώρας από την κρίση είναι να φύγει το ταχύτερο δυνατό η σημερινή αποτυχημένη Κυβέρνηση.

Προφανώς, τα δύο Κόμματα, πέραν των κοινών εκτιμήσεων για τα παραπάνω, διατηρούν το καθένα τις δικές του γνωστές και διατυπωμένες θέσεις τους, για την υπέρβαση αυτής της δύσκολης για τη χώρα και την κοινωνία κατάστασης.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί την Τρίτη, 4 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, με τον Επικεφαλής του Κινήματος Το Ποτάμι κ. Σταύρο Θεοδωράκη.
Την Τετάρτη, 5 Απριλίου, στις 17:00, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη, ενώ εκκρεμεί και η συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.
Όλες οι συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με τους πολιτικούς Αρχηγούς θα πραγματοποιηθούν στη Βουλή.

Ο Πολάκης ζήτησε από τον Στουρνάρα να παραιτηθεί!!!


Μετά και τη νέα προκλητική εξωθεσμική (του ρόλου του ως τραπεζίτη) πολιτική παρέμβαση του Γιάννη Στουρνάρα, που υιοθέτησε πλήρως την γραμμή Σόιμπλε και ΔΝΤ, για δήθεν γενναιόδωρο Ασφαλιστικό σύστημα των Ελλήνων, ο αν Υπ Υγείας, με μεταμεσονύχτια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο facebook, έγινε το πρώτο στέλεχος αυτής της κυβέρνησης που ζητάει ανοιχτά από τον Διοικητή της ΤτΕ να παριατηθεί, γιατί η πολιτική που προωθεί ειναι εντελώς αντίθετη με την πολιτική που εφαρμόζει η εκλεγμενη από τον λαό κυβέρνηση της χώρας. Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Γιαννη Στουρνάρα κατηγορώντας ανοιχτά για υπονόμευση της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς τον ως “πέμπτη φάλαγγα του Σόιμπλε και του ΔΝΤ … ”


Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Το φαινόμενο... ΣΗΜΙΤΗΣ!!!


Η επική στιγμή του Κώστα Σημίτη!!! ” «Είναι μακέτο τούτο το έργο;»!!!


Κάπου στο μακρινό 2004, ο Κώστας Καραμανλής κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ και τον Κώστα Σημίτη για «έργα – μακέτες». Δηλαδή για έργα που έμεναν στα σκαριά. Οι υπουργοί της ΝΔ που είχαν μόλις αναλάβει τα καθήκοντά τους, εγκαινιάζουν το ένα έργο μετά το άλλο. Έργα τα οποία είχαν «τρέξει» οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ήταν άλλωστε η μεγάλη χρονιά των ολυμπιακών αγώνων.
Ο Κώστας Σημίτης φάνταζε τότε ως ο μεγάλος «εκσυγχρονιστής» της χώρας μέσα από τα έργα αυτά (στα οποία σε επικοινωνιακό ρόλο είχαν προσληφθεί με χρυσές αμοιβές όλοι οι εκδότες, διευθυντές, πολιτικοί συντάκτες και αρχισυντάκτες, των μήντια της εποχής. Οι ιδιοκτήτες, έτσι κι αλλιώς, είχαν αναλάβει τις … εργολαβίες των έργων!!!) . Σε μια ομιλία του λοιπόν, ο πρώην πρωθυπουργός έκανε το εξής επικό σαρδάμ: «Μας έλεγαν για χρόνια για μακέτες. Όλα τα έργα είναι μακέτες. Είναι μακέτο τούτο το έργο;»

ΚΡΥΦΤΗΚΕ Ο Γεωργιάδης από την Ψηφοφορία για τον Παπαντωνίου!!!


Όπως είχε γραφτεί πριν από μια εβδομάδα και τελικά επιβεβαιώθηκε ο Τομεάρχης Άμυνας και Αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνης Γεωργιάδης δεν παρουσιάστηκε στην ψηφοφορία για την εξεταστική του Παπαντωνιου. Υπενθυμίζεται οτι ο Άδωνις Γεωργιάδης με τουιτάρισμά του, ειχε υιοθετήσει τις δηλώσεις Παπαντωνίου περί δήθεν πολιτικών σκοπιμοτήτων πίσω από τη δίωξη εις βάρος του , και είχε ταχθεί κατά της σύστασης της Προανακριτικής για το θέμα, προκαλώντας μάλιστα σφοδρή αντίδραση τότε στο εσωτερικό της ΝΔ και κυρίως στον κύκλο των “καραμανλογενών” στελεχών.


Όταν ο Βενιζέλος προσπαθούσε να πείσει ότι οι λογαριασμοί του Άκη στις Παρθένες Νήσους ήταν αριθμοί τηλεφώνου!!!


«Οι Εξεταστικές γεννούν εχθρότητα» είπε κατά την επανεμφάνισή του ο Κώστας Σημίτης, θεωρώντας μάλλον πως επειδή τα φερόμενα εγκλήματα κατά του Δημοσίου στην περίπτωση του Παπαντωνίου έχουν παραγραφεί, τότε γιατί να κλάψει κάποιος για το θύμα!!! Άλλωστε σε αυτό το πλαίσιο πολιτικού φενακισμού, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, άλλοτε πολιτικός συνδαιτυμόνας του κ. Σημίτη, έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του από την υπόθεση του Τσοχατζόπουλου.
Στις 25 Φεβρουαρίου του 2005, κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τους πυραύλους TOR-M1, ο τότε Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν για άλλη μια φορά αδικαιολόγητος, όπως λέει και η διαφήμιση. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαρρήγνυε τα ιμάτιά του για το δίκιο του Άκη Τσοχατζόπουλου, φτάνοντας στο σημείο να απαιτεί από τη Νέα Δημοκρατία να ζητήσει συγγνώμη για τους Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου γιατί τους “ταλαιπώρησε αδίκως”.
Για να φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα ο έγκριτος συνταγματολόγος, είχε προηγηθεί ένας σουρεαλιστικός διάλογος με τον Βύρωνα Πολύδωρα, κατά τη διάρκεια του οποίου ο κ. Βενιζέλος αποκάλεσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους - που επί της ουσίας ήταν οι οδοί για τη διακίνηση του μαύρου χρήματος των μιζών - ως τηλεφωνικούς αριθμούς.
Διαβάστε το διάλογο:
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Έχουμε την «DRUMILAN OFFSET» και την «DRUMILAN INTERNATIONAL», η οποία κατοικοεδρεύει στον φορολογικό παράδεισο των Παρθένων Νήσων.
ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Τι τα θέλετε τώρα αυτά;
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Αυτές οι εταιρίες είναι κάτοχοι λογαριασμού…
ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ουδέν πολιτικό πρόσωπο είναι αναμεμειγμένο. Θα το δείξει και το μέλλον.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Οταν πρωτοανακαλύφθηκε ο λογαριασμός ο κ. Βενιζέλος -γνωστός χιουμορίστας- έσπευσε να πει ότι είναι αριθμός τηλεφώνου. Ε, δεν είναι. Είναι λογαριασμός που ακολουθεί υπόγειες διαδρομές…
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δοκιμάσατε να πάρετε τηλέφωνο; Εγώ πήρα τηλέφωνο και βγήκε ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος!!!
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: …από Μόσχα, Νέα Υόρκη, Κύπρο και Ελβετία. 21.000.000 δολάρια. Φθήνιες. Φυσικά ο παραλήπτης αγνοείται.
ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ποιους αφορούν αυτά; Πάλι υπόνοιες;
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Ρε πού πήγαν τα λεφτά είναι το θέμα. Αφήστε τις σοφιστείες.
Μετά από αυτόν τον επικό διάλογο, σύμφωνα με τον οποίο ο Βενιζέλος καλούσε στο τηλέφωνο αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και απαντούσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ο κ. Πολύδωρας απασφάλισε, χαρακτηρίζοντας τον τότε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, πολιτικό πυροβολητή!!!

“Βαποράκι” φημών το Reuters για την συμφωνία!!! Διαψεύδουν Μαξίμου και Κομισιον το “ρεπορταζ” που παίζουν τα κανάλια!!!


Μπορεί ο ΣΚΑΙ και τα άλλα συστημικά ΜΜΕ να έσπευσαν αν υιοθετήσουν το νέο “ρεπορταζ” ανώνυμων πηγών, στο Reuters περί καταρχάς συμφωνίας (και όχι … καταρχήν, ρε συνάδελφοι), μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά το Μαξίμου και η Κομισιόν, το διέψευσαν άμεσα (για μια ακόμα φορά).
Όταν θα έχουμε συμφωνία θα το μάθετε επισήμως σχολίαζε κυβερνητική πηγή, με αφορμή δημοσίευμα του Ρόιτερς, σύμφωνα με το οποίο “οι δανειστές και η Αθήνα κατέληξαν σε συμφωνία για σημαντικές εργασιακές μεταρρυθμίσεις και μειώσεις συντάξεων στις συνομιλίες για την αξιολόγηση του προγράμματος στήριξης”.
Συγκεκριμένα, η ίδια πηγή σημείωνε: ”Ουδέν σχόλιον. Όταν κλείσει η συμφωνία, θα το μάθετε επισήμως και όχι από τη διαρροή“.
Το δημοσίευμα του Ρόιτερ δεν επιβεβαίωνε ούτε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ανίκα Μπράιτχαρτ, ερωτηθείσα σχετικώς κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.


Σύμφωνα με το Ρόιτερ “Η Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία με τους δανειστές της σχετικά με σημαντικές εργασιακές μεταρρυθμίσεις, περικοπές δαπανών και ενεργειακά ζητήματα και πλησιάζει στην επίτευξη μιας προκαταρκτικής συμφωνίας πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 7 Απριλίου, έκαναν σήμερα γνωστό πηγές κοντά στις συνομιλίες.
Η Ελλάδα θα μειώσει τη συνταξιοδοτική δαπάνη μέχρι 1% του ΑΕΠ το 2019, δήλωσαν στο Reuters δύο αξιωματούχοι που ζήτησαν να μην κατονομασθούν. Συμφωνήθηκε επίσης η μείωση του αφορολόγητου στα περίπου 6.000 ευρώ ώστε να εξοικονομηθεί άλλο 1% του ΑΕΠ, δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ.
Όσον αφορά τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα δεν θα εξαναγκασθεί να απελευθερώσει περαιτέρω τις μαζικές απολύσεις, όπως ζητούσε αρχικά το ΔΝΤ, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες εξασθένησαν στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων για το πακέτο στήριξης το 2012, αναμένεται να επανέλθουν μετά την εκπνοή του τρέχοντος προγράμματος στήριξης της χώρας το 2018”.

Τζανακόπουλος για το χθεσινό αφιέρωμα του ΣΚΑΙ στον Σημίτη: “Μαίνεται ο πόλεμος του συστήματος κατά του ΣΥΡΙΖΑ”!!!


«Είναι σύμπτωμα ενός πολέμου του μαίνεται μεταξύ του παλιού πολιτικού συστήματος και του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει χτυπήσει κάποιο νεύρο και σχετίζεται με μεγάλο βαθμό με την προσπάθειά μας να ρίξουμε άπλετο φως υποθέσεις που για 10-15 χρόνια έμεναν στη σκιά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.
Ο κ. Σημίτης ήταν ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες να περνούν
Αναφερόμενος στην πρωθυπουργία Σημίτη και τις μίζες, είπε: «Εδώ υπάρχουν δυο ενδεχόμενα. Είτε ο κ. Σημίτης δεν γνώριζε. Επομένως είναι πλήρως ανίκανος. Μάλλον θα έπρεπε να διατηρεί μια συνεσταλμένη σιωπή. Ή ο κ. Σημίτης γνώριζε. Πράγμα που είναι πολύ χειρότερο για τον ίδιον».
Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε και την περιβόητη πλέον δήλωση Σημίτη που αναστάτωσε ολόκληρο το twitter, πως η διαφθορά είναι κοινωνικό φαινόμενο.
«Δεν υπήρξαν πολιτικές ευθύνες για τη διαφθορά;», διερωτήθηκε ο κ. Τζανακόπουλος ο οποίος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη, είχε χαρακτηρίσει τον Κώστα Σημίτη ως τον «αρχιτέκτονα της καταστροφής της ελληνικής οικονομίας».

Τους χάλασε την μανέστρα ο Πάνος!!! “Κάποιοι από την τρόικα είναι βαποράκια συμφερόντων!!! Ο διαγωνισμός για τη ΔΕΗ ήταν στημένος!!!”


”Η απόφαση για τη ΔΕΗ, θα είναι συλλογική και θα δεσμεύει όλους μας” ξεκαθάρισε ο Πάνος Σκουρλέτης στον ΣΚΑΙ, βάζοντας ταφόπλακα στους ευσεβείς πόθους, του συστήματος που … προσπάθησε να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ και επιμένει και τώρα να λειτουργεί ως βαποράκι συγκεριμένων και πολύ γνωστών επιχειρηματικών συμφερόντων!!! Παράλληλα ο υπ. Εσωτερικών και πρώην υπ. Ενέργειας, κατήγγειλε ανοιχτά τμήμα της τρόικα (ΔΝΤ - Βερολίνο), ότι στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση λειτουργούν ως βαποράκια συμφερόντων και ετοιμάζονται για ρεσάλτο στη Δημόσια περιουσία.
Ο Πάνος Σκουρλέτης διαψεύδοντας όσους περίμεναν σήμερα το πρωί “μπαιράκια” και “αντάρτικα” κατά της κυβέρνησης, επέμεινε στην θέση που διατύπωσε χθες και η Ράνια Σβίγκου, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ”η ΔΕΗ δεν θα πουληθεί”, δε δίστασε μάλιστα να χαρακτηρίσει “στημένο” τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ, σχολιάζοντας: “Είναι σαν να παίζεις χαρτιά, και να σου έχουν πει εξαρχής ότι το πρωί θα έχεις χάσει τα μισά σου λεφτά”.
Κατήγγειλε ακόμα ότι στελέχη των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών λειτουργούν σαν “βαποράκια συμφερόντων”διευκρινίζοντας ότι αυτή είναι μία πολιτική εκτίμηση και ότι δεν έχει στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο.
“Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος είπε χθες ότι αγωνιζόμαστε για ισχυρή Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Με καλύπτει αυτό εμένα, το τι θα γίνει θα το δούμε”, ανέφερε εξάλλου, ξεκαθαρίζοντας πως με τα σημερινά δεδομένα η ΔΕΗ δεν μπορεί σήμερα να σταθεί ως μονοπώλιο, όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει μία “βίαιη έφοδος” εναντίον της επιχείρησης και πως το βασικό δίκτυο της ΔΕΗ θα πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο. “Να αφήσουμε κάθε πράγμα να εξελίχθη με φυσιολογικό τρόπο – κάθε χώρα έχει τις ιδιαιτερότητές της”, σημείωσε.


«Έχω γαλουχηθεί να σέβομαι τον δημοκρατικό διάλογο και τις συλλογικές αποφάσεις. Προηγείται η τελική συλλογική απόφαση -και πως αυτή θα διαμορφωθεί- για τη συμφωνία και τη ΔΕΗ» υπογράμμισε τέλος ο Πάνος Σκουρλέτης, ξεκαθαρίζοντας την στάση που θα τηρήσει στη Βουλή.

Με 252 η Εξεταστική για Παπαντωνίου, αλλά χωρίς Σαμαρα - Καραμανλή!!!


Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή από την ψηφοφορία. Επίσης το γεγονός ότι η Φώφη Γεννήματα εμφανίστηκε και ψήφισε, παρά το γεγονός ότι ενώ είχε ζητήσει να αλλάξει η ημερομηνία της συνεδρίασης, δεν ζήτησε τον λόγο.
Με 252 υπέρ, 3 κατά, 4 παρών, και 8 άκυραυπερψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης από την ολομέλεια της Βουλής η σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου για τις υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων της περιόδου 2001-2004.

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Κόλαφος Τσίπρα κατά Φώφης – Κυριάκου στην Προανακριτική για Παπαντωνίου: Είναι πολιτική επιλογή η “απουσία” τους σήμερα!!!


Το μεγαλύτερο όμως έγκλημα, δεν ήταν οι μίζες, τα εξοπλιστικά, οι δρόμοι που στοίχιζαν πέντε φορές, τα δομημένα ομόλογα και οι φούσκες!!! Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι η ανοσία που προκάλεσαν, ότι “έλα μωρέ, έτσι γίνεται”!!! Η τοξικότητα που διαπότισε τον ελληνικό λαό, από τις πράξεις σας… “!!! Ομιλία – σταθμός, του Πρωθυπουργού στη Βουλη. Μια ομιλία που περιγράφει όλη την αιτία της δυστυχίας του λαού, όλη την “μήτρα του κακού” του πολιτικού συστήματος!!!
«Μπορεί κανείς να βάζει στην ίδια ζυγαριά τις μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα ή τις μίζες του ΚΕΕΛΠΝΟ, με αυτούς που προσπαθούν να βγάλουν στο φως όλα όσα εσείς κάνατε;». Το, ρητορικό, αυτό ερώτημα έθεσε εισαγωγικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στη ΝΔ. Αφορμή είχε σταθεί η επίθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκου Δένδια, που είχε εξαπολύσει νωρίτερα αιχμές κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.
«Αυτή η συζήτηση (για τον Γιάννο Παπαντωνίου) δεν θα γινόταν ποτέ, αν δεν είχε υπάρξει ποτέ η πολιτική αλλαγή τον Ιανουάριο του 2015», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Αλλά, «αν ο λαός περιμένει από κάποιον καθαρή απάντηση, είναι από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», τα κόμματα δηλαδή που, όπως ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, όμως παρόλ’ αυτά ζητούν τώρα και τα ρέστα.
Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός στάθηκε στην απουσία των προέδρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά. «Οι αρχηγοί τους επέλεξαν να φυγομαχήσουν», σύμφωνα με την πρωθυπουργική αναφορά.
Ξεκινώντας από την απουσία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής είχε ζητήσει αναβολή της συζήτησης την προηγούμενη φορά που είχε οριστεί, αλλά τελικώς δεν παρέστη ούτε και σήμερα. Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον «αντικαταστάτη» της, Ανδρέα Λοβέρδο ότι μίλησε σαν συνήγορος του Γιάννου Παπαντωνίου.
«Ομοίως τη σιωπή επέλεξε και ο κ. Μητσοτάκης
»
, κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός. Ενώ στις αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ ότι εκείνος βρίσκεται στη Μάλτα για τις ανάγκες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ειρωνευόμενος, «ναι, δεν είχε άλλη πτήση για τη Μάλτα», κάνοντας έτσι λόγο για πολιτική επιλογή εκ μέρους της ηγεσίας της ΝΔ.
Ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε ακόμα πως «όσο έχουμε την πλειοψηφία στη Βουλή, όλες οι υποθέσεις διαφθοράς θα φτάσουν μέχρι τέλους … Και όλες οι υποθέσεις που αφορούν το “πάρτι” της Υγείας θα διερευνηθούν σύντομα σε βάθος».
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε συγκεκριμένα και στην υπόθεση της Novartis, ενώ προέβλεψε ότι όταν γίνει η συζήτηση στη Βουλή για την ενδεχόμενη ανάμιξη πρώην υπουργών της ΝΔ σε αυτήν, «δεν θα είστε τόσο ανέμελοι όσο είστε σήμερα, ούτε τόσο τζάμπα υπερασπιστές της διαφάνειας».
Εξάλλου ο Αλ. Τσίπρας έκανε γνωστό ότι, με βάση την αίσθηση που έχει, δεν θα αργήσει η συζήτηση για την Novartis, ότι «θα γίνει την επόμενη εβδομάδα», όπως είπε.
Ακολούθως, στη σύντομη παρέμβαση -απάντηση προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Νίκο Δένδια, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και θα τις κερδίσει η σημερινή κυβερνώσα παράταξη -«και μέχρι τότε δεν θα πέσει τίποτε κάτω».

“Τσουνάμι” αποκαλύψεων προανήγγειλε ο Πολάκης!!! “Μας έκαναν μήνυση γιατί αγγίξαμε το “άγιο δισκοπότηρο” του ΚΕΕΛΠΝΟ”!!!


«Τσουνάμι» αποκαλύψεων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας απόψε στην Βουλή.
Ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στον διαγωνισμό για προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και την δικαστική εξέλιξη, μετά από μήνυση των βουλευτών της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη και Κώστα Τζαβάρα.
«Προκηρύξαμε το διαγωνισμό για την κάλυψη των κενών κρεβατιών εντατικής, πέρυσι τον Μάιο, με χρηματοδότηση από το ΚΕΕΛΠΝΟ, για 100 γιατρούς και 400 νοσηλεύτριες. Κατατέθηκαν 200 αιτήσεις γιατρών. Μάθαμε ότι κατά την διάρκεια της επεξεργασίας των αιτήσεων ακολουθείτο το παλαιό σύστημα από τον παραμηχανισμό που συνέχιζε να εμφιλοχωρεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ, δηλαδή, να κάνει μοριοδότηση με βάση τα μπιλιετάκια που είχε μάθει αυτός ο μηχανισμός να του στέλνουν στο παρελθόν», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «είχαμε ηθική, νομική και πολιτική υποχρέωση να ελέγξουμε αν ισχύουν αυτές οι κατηγορίες. Ζητήσαμε λοιπόν εμείς, και είναι τιμή μας και καμάρι μας που το κάναμε, από τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ να μας αποστείλει τους φακέλους και την κατάταξη που είχαν κάνει, για να δούμε αν όντως ισχύει. Και ω του θαύματος τι αποκαλύφθηκε; Ότι σε 205 αιτήσεις είχαν υπάρξει 88 «λάθος» μοριοδοτήσεις. Δηλαδή, άνθρωποι που δεν είχαν μεταπτυχιακό φαίνονταν να έχουν μεταπτυχιακό, άνθρωποι που είχαν μεταπτυχιακό, δεν είχαν μοριοδοτηθεί και λάθος χρόνοι προϋπηρεσίας και λάθος σειρά κατάταξης. Οι άνθρωποι που έκαναν τον έλεγχο λοιπόν, υπέδειξαν τις 88 περιπτώσεις και ζήτησαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ να τα διορθώσει. Και αυτό έγινε. Και η επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ αυτό έβγαλε, διότι για πρώτη φορά εφαρμόστηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ κριτήρια του ΑΣΕΠ και μοριοδότηση».
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στην εξέλιξη μετά τη μήνυση που είχαν καταθέσει κατά του Παύλου Πολάκη οι Άδωνης Γεωργιάδης και Κώστας Τζαβάρας. Και ανέφερε ότι αυτή υποβλήθηκε, επειδή η κυβέρνηση άγγιξε το… άγιο δισκοπότηρο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Παράλληλα, επισήμανε ότι ενώ αρχικά ο εισαγγελέας πρωτοδικών είπε ότι πρέπει να τεθεί στο αρχείο, η υπόθεση πήγε στον εισαγγελέα εφετών που ασκεί δίωξη για τρία κακουργήματα και ένα πλημμέλημα στους υπαλλήλους που έκαναν τον έλεγχο. «Αυτό έχει γίνει. Είναι ο ίδιος εισαγγελέας που αρχειοθέτησε την υπόθεση Siemens, ΟΣΕ και αυτός που χειρίστηκε το διεθνές ένταλμα του Χριστοφοράκου», είπε ο Παύλος Πολάκης.

Αφόπλισε ο Πολάκης με δημοσίευμα της “Ελευθερίας του Τύπου”!!! “Ελπίζω να δούμε, πως Γεωργιάδης - Βορίδης πλήρωσαν το 2014 … 2,4 εκ. ευρώ σε εταιρεία security με ανάθεση”!!!


Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, αναφέρεται στην ανακοίνωση, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει εγκάρδια και δημοσίως την εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου και προσωπικά τον συντάκτη του σημερινού άρθρου, το οποίο αναφέρεται στο πρόσωπό του και θεωρεί ότι το δημοσίευμα αυτό θα αποτελέσει έναυσμα για τους αρμόδιους εισαγγελείς να επισπεύσουν την έρευνα σχετικά με τα πορίσματα των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών που αφορούν το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα οποία συμπεριλαμβάνουν και την σύμβαση με την εταιρεία Τριπλ Ες.
Πορίσματα που αφορούν το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν κατατεθεί στους αρμόδιους εισαγγελείς τόσο το Νοέμβριο του 2015, σχεδόν 2 μήνες μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη και την ανάθεση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στον Ανδρέα Ξανθό και τον Παύλο Πολάκη, όσο και το Μάιο του 2016.
Η ανάθεση της φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ στη συγκεκριμένη εταιρεία έγινε με απόφαση της 6ης Συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, στις 05/04/2011 και η υπογραφείσα σύμβαση είχε διάρκεια έως τις 30/06/2012. Αντικείμενο έρευνας αποτελεί ο τρόπος που ανανεωνόταν κάθε χρόνο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, η συγκεκριμένη εταιρεία, το 2014, επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη και Μαυρουδή Βορίδη, εισέπραξε από τον Οργανισμό το ποσό του 1.270.540,23 €. Από τα ίδια στοιχεία, προκύπτει πως το ίδιο έτος η εταιρεία Κοσμάς Ε. & ΣΙΑ Ε.Ε. εισέπραξε από το ΚΕΕΛΠΝΟ το ποσό του 1.133.632,95 €, επίσης για υπηρεσίες φύλαξης.
Καθίσταται σαφές πως το Υπουργείο Υγείας δεν έχει συνάψει καμία σύμβαση, είτε με τις παραπάνω, είτε με άλλες εταιρείες υπηρεσιών φύλαξης. Η διάθεση υπαλλήλων από τις εταιρείες φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ, για τη φύλαξη τριών κτιρίων του Υπουργείου Υγείας και όχι των γραφείων των Υπουργών, όπως αναφέρεται στο άρθρο, είχε ζητηθεί και ξεκίνησε πριν από το 2010.
Το περασμένο καλοκαίρι η βούληση του Υπουργείου Υγείας να συνάψει ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου απ’ ευθείας με τους υπαλλήλους της εταιρείας, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων, αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων, προσέκρουσε στην απόφαση του ΣτΕ να κρίνει τη συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη ως αντισυνταγματική.
Μέχρι τις 30/06/2017, οπότε και λήγει η τελευταία παράταση της εν λόγω σύμβασης, τόσο το Υπουργείο Υγείας, όσο και το ΚΕΕΛΠΝΟ, θα έχουν συνάψει ατομικές συμβάσεις εργασίας για τη φύλαξη των κτιρίων τους, μέσω διαγωνισμών που θα προκηρυχθούν στο επόμενο διάστημα.
Αναμένεται λοιπόν με ενδιαφέρον η κατάληξη των εισαγγελικών ερευνών, ώστε να διαπιστωθεί ποιοί γνωμοδότησαν πως η προσφορά της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν η πιο συμφέρουσα, ποιος έχει υπογράψει την αρχική σύμβαση και ποιος ήταν ο τρόπος ανανέωσής της.

Στα χνάρια της ΧΑ βουλευτής της ΝΔ!!! “Ήταν κομμουνιστής, δεν μπορεί να τιμάται"!!!


«Ο Μπελογιάννης δεν αγωνίστηκε για τη δημοκρατία» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Τασούλας, κατά τη συζήτηση για τη σύσταση πρανακριτικής επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου, σε ένα κρεσέντο αντικομμουνισμού.
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας ανέφερε ότι ναι μεν η εκτέλεσή του Ν.Μπελογιάννη ήταν μία σκληρή πράξη, όμως πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί εν ονοματι μιας σκληρότατης πράξης» να τιμάται αφού «η επιβολή κομμουνιστικής δικτατορίας δεν συνιστά πράξη υπέρ της δημοκρατίας». Τον χειροκρότησαν Φωτήλας - Βορίδης από το … μέτωπο της λογικής!!!

Έβγαλαν την “μαυρίλα” που κρύβουν μέσα τους!!! «Κατάπτυστη» η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ για τον Μπελογιάννη!!!


«Κατάπτυστο σχόλιο» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τη χθεσινή ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ για τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης για τον Νίκο Μπελογιάννη, απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Λιονάκη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και προσέθεσε: ότι «ο Νίκος Μπελογιάννης το μόνο που αξίζει είναι μόνο τιμή».
Στην ανακοίνωση της, μεταξύ άλλων, η ΟΝΝΕΔ αναφέρει: «Εν μέσω της όχι μόνο οικονομικής, αλλά και θεσμικής, σφοδρής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, χρειάζεται μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός που θα ενώσει τους Έλληνες. Αντ’ αυτού, ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει σήμερα, ως γνήσιος εκφραστής μετεμφυλιακών συμπλεγμάτων, να υμνήσει έναν πρωταγωνιστή των ετών του διχασμού, πιστός στην επαίσχυντη και εκδικητική συνθηματολογία του ακροατηρίου του “ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, Μελιγαλάς”».

Στη Βουλή οι δικογραφίες για Αντ. Σαμαρά και Γ. Στουρνάρα!!!


Δικογραφίες για άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρωην Πρωθυπουργού Αντ Σαμαρά και του πρώην ΥπΟικ και νυν ΔτΕ Γιάννη Στουρνάρα, διαβιβάστηκαν σήμερα από την Εισαγγελία. Ειδικότερα, η πρώτη δικογραφία, που αφορά τον Αντώνη Σαμαρά, σχετίζεται με τη φερόμενη καταγραφή συνομιλίας του, η οποία αναρτήθηκε στις 10-12-14 στο διαδίκτυο.
Πρόκειται για ηχητικό απόσπασμα 5 λεπτών, κατά την αναπαραγωγή του οποίου, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να λέει σε δικαστικό λειτουργό: «Πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια, οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γ…». Η εν λόγω προτροπή φέρεται να αφορούσε κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής, λίγο πριν την απολογία τους.
Η δεύτερη δικογραφία στρέφεται κατά του Γιάννη Στουρνάρα και αφορά μήνυση εταιρείας πετρελαιοειδών εναντίον του, ως υπουργού Οικονομικών την περίοδο 2013-’14, κατά του πρώην γενικού γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, του Ιωάννη Κωστόπουλου, πρώην διευθύνοντα συμβούλου των ΕΛΠΕ και κατά του Βαρδή Βαρδινογιάννη, επικεφαλής της Motor Oil.
Στη μήνυση γίνεται αναφορά για μεγάλη ζημία του Δημοσίου από τροπολογία που κατέθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η διαγραφή βεβαιωμένων προστίμων και εισπρακτέων φορολογικών εσόδων που είχαν επιβληθεί στην Motor Oil.
Η τελευταία δικογραφία αφορά μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη κατά του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Αθανάσιου Παπαχριστόπουλου, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου, που κατά τον μηνυτή τελέστηκε στις 29-4-16, όταν στη διάρκεια εκπομπής της κρατικής τηλεόρασης, καταφέρθηκε εναντίον της ΝΔ σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...