Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Εμπαιγμός με το Ανθυγιεινό!!! Τρείς μήνες και ακόμα να εκδοθεί η ΚΥΑ!!!

 

Στις 13/2/2023, οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας ανακοίνωσαν με Δελτίο Τύπου την αναθεώρηση της υπάρχουσας ΚΥΑ για το Ανθυγιεινό. 

Με βάση τα όσα ανέφερε ο κ. Πλεύρης με δηλώσεις, θα υπήρξε σχετική αύξηση ποσού σε ειδικότητες, κάποιες δεν θα είχαν μεταβολές ενώ θα έμπαιναν νέες ειδικότητες στη χορήγηση του, αναδρομικά από 1/1/2023. 

Μάλιστα ήταν τέτοια η «χαρά τους» που δεν ντράπηκαν να μιλήσουν για αυξήσεις έως 2400€, ξεχνώντας ότι ήδη η Α' κατηγορία έπαιρνε ήδη 1800€

Μάλιστα, η αντίστοιχη ΚΥΑ για το Ανθυγιεινό, που αφορούσε τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες εκδόθηκε την επόμενη μέρα, στις 14/2/2023 και έχουν ήδη πληρωθεί.

Από τότε, οι μέχρι τότε λαλίστατοι υπουργοί Υγείας και Οικονομικών, έχουν εξαφανιστεί και αναζητείται η ΚΥΑ μεταξύ Υπουργείων και Εθνικού Τυπογραφείου.

Έφτασε μάλιστα, ο κ. Πλεύρης, χωρίς να ντρέπεται, να «διαφημίζει» στα social media ότι έχει ήδη δοθεί η «αύξηση» του Ανθυγιεινού, υλοποιώντας η Κυβέρνηση τα όσα είχε υποσχεθεί για τους Υγειονομικούς.

Από τη δύσκολη θέση που έχει βρεθεί η Κυβέρνηση με τις παλινωδίες και τις καθυστερήσεις σχετικά με την έκδοση της ΚΥΑ, ήρθε να τη βγάλει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και η πλειοψηφία της (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ).

Αντί να καταγγείλουν τις καθυστερήσεις και τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης που μια ΚΥΑ σέρνεται εδώ και 3 μήνες χωρίς να εκδίδεται και να διεκδικήσουν με κινητοποιήσεις την άμεση έκδοσή της, τι έκαναν οι «πρόθυμοι» βαστάζοι της πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ);

Ανέλαβαν να «καλύψουν» τη Κυβέρνηση της ΝΔ και λειτουργώντας σαν Γραφείο Τύπου του κ. Πλεύρη, με δηλώσεις τους ανακοίνωσαν οι ίδιοι (και όχι το Υπουργείο που μέχρι σήμερα σιωπά) την έκδοση της ΚΥΑ. 

Και μάλιστα, διακινούν το σχετικό ΚΑΔ για να παρακολουθούν «ζωντανά» οι Υγειονομικοί τη πορεία έκδοσης της (επηρεασμένοι προφανώς από τα πρωϊνάδικα που έχουν μόνιμο στασίδι).

Και ενώ έχουν περάσει 12 ημέρες από τη σχετική ανάρτηση, ακόμα η ΚΥΑ δεν έχει εκδοθεί.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς στο σχετικό site του Εθνικού Τυπογραφείου «Έγγραφο: Δ21101/07.04.2023 Αρ. πρωτ.: οικ. 2/35134/ΔΕΠ Θέμα: ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Τεύχος : B. Σε στάδιο επεξεργασίας Δοκιμίου»

Και προφανώς πάμε για Ιούνιο όποιας χορήγησης, μια και η μισθοδοσία του Μάιου ήδη έχει εκδοθεί.

Προφανώς και η μη έκδοση της μετά από 3 μήνες είναι μια πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης, με προφανείς μικροκομματικές σκοπιμότητες «ομηρείας» και με έντονο προεκλογικό χρώμα. 

Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) με τους «πρόθυμους» και τους βαστάζους για άλλη μια φορά, στάθηκε δίπλα στη Κυβέρνηση της ΝΔ, άξιος συνεργάτης της. 

Έκαστος εφ’ ω ετάχθη…

Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Κήρυξη πολέμου … από τον “Πυρήνα Υποστηρικτών του Κώστα Καραμανλή” στον Μητσοτάκη

Αφιερωμένο στους παντός αρχηγού ΝΔκράτες, ακόμα και του Παττακούλη.
Κάθε φορά που βγαίνουμε και καταγγέλλουμε μία εγκληματική ενέργεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν παίρνουμε απαντήσεις, δεν λαμβάνουμε αντεπιχειρήματα, αλλά κατηγορίες, πως επειδή τολμάμε να λένε την αλήθεια και απαιτούμε να γίνει το σύννομο, το σωστό και το δίκαιο, δεν ανήκουμε στην ευγενή οικογένεια της σημερινής Νέας Δημοκρατίας, που ο Μητσοτάκης έχει κάνει σαν τα μούτρα του, αλλά είμαστε ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και προπαγανδίζουμε υπέρ αυτών.
Δηλαδή, ο ΝΔκράτης, γι΄αυτούς τους κάφρους -διότι περί κάφρων πρόκειται- είναι αυτός που δεν θα νιώσει αηδιασμένος, από το κυβερνητικό έγκλημα, αλλά θα σπεύσει να υπερασπιστεί τους κυβερνητικούς εγκληματίες.
Και όποιος δεν λειτουργεί αναλόγως, αυτό αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο πως είναι ΣΥΡΙΖΑ.
Αλήθεια, μετά και τη αποκάλυψη, πως ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Γιώργος Γεραπετρίτης, ο κατά πολλούς σκιώδης πρωθυπουργός, ο σώγαμπρος του Γουρζή, αντιπροέδρου και εκτελεστικού μέλους της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, επιχείρησε να δωροδοκήσει τον Αρεοπαγίτη Χρήστο Τζανερίκο, με σκοπό την έκδοση συγκεκριμένης Δικαστικής απόφασης, επιμένετε να μας εγκαλείτε, επειδή στεκόμαστε απέναντι σ΄αυτή την εγκληματική οργάνωση;
Διότι εδώ πια, η κατάσταση παίρνει άλλες διαστάσεις.
Εδώ μιλάμε για καραμπινάτη απόδειξη, πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει υιοθετήσει τις τακτικές της Β. Κορέας.
Και μπορεί στο θέμα των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, να επικαλέστηκαν την γελοία δικαιολογία, πως λόγοι Εθνικής Ασφάλειας, οδήγησαν το Μαξίμου, στο να στήσει κοριούς σε όποιους θεωρούσε ο Μητσοτάκης ως πολιτικά επικίνδυνους για τον ίδιο, αλλά εδώ μιλάμε για τη Δικαιοσύνη.
Εδώ έχουμε την απόλυτη κατάλυση της Δημοκρατίας.
Δεν πιστεύουμε πως θα υπάρχει κάποιος που θα ισχυριστεί πως ο Γεραπετρίτης, λειτούργησε αυτοβούλως ή ότι το συμβάν με τον Αρεοπαγίτη Τζανερίκο, είναι το ένα και μοναδικό.
Την ώρα μάλιστα που κανείς δεν τολμά ν΄αγγίξει την υπόθεση του Noor 1, όπου είναι εμπλεκόμενος ο μεγάλος χορηγός της κυβέρνησης ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
Θα πρέπει να κάνουμε και ΄δω, δηλαδή, τα στραβά μάτια;
Να μή δούμε το ξεπούλημα της Μακεδονίας.
Να μή δούμε πως αντί το κρατικό χρήμα να πάει στη δημιουργία ΜΕΘ, αυτό κατέληγε στα Μ.Μ.Ε που βάφτιζαν τον ανίκανο, Μωυσή.
Να μή δούμε πως 35 χιλ. συνάνθρωποί μας, έχασαν άδικα τη ζωή τους.
Να μή δούμε πως αφήσαν να καούν περιουσίες, για να στηθούν αιολικά πάρκα από νταβατζήδες όπως της εταιρίας του πεθερού Γεραπετρίτη.
Να μή δούμε πως παρακολουθούσαν κόσμο και κοσμάκη με το predator.
Να μή δούμε πως χαρίστηκαν τα κόκκινα δάνεια σε εταιρίες που εμπλέκονταν κυβερνητικά πρόσωπα.
Να μή δούμε το έγκλημα στα Τέμπη.
Να μή δούμε την αποκάλυψη Αναστασιάδη πως ο Μητσοτάκης έχει συμφωνήσει με τον Ερντογάν τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.
Να μή δούμε τώρα και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.
Και όλα αυτά, για να δείξουμε πόσο καλοί και πιστοί ΝΔκράτες είμαστε;
Όχι, δεν μας ενδιαφέρει η άποψη που έχετε για μας.
Και γενικώς, δεν θα καθίσουμε να ασχοληθούμε, με το τί πιστεύει για μας ο κάθε ηλίθιος.
Ο κάθε τιποτένιος.
Το κάθε ρετάλι.
Και ευτυχώς, που εκδηλώνεστε, διότι έτσι, θα καταλάβει ακόμα και ο πλέον ανυποψίαστος, το τί θα πρέπει να κάνει στις 21 του Μάη.
Υ.Γ
«Παίρνουμε την Ελλάδα στα χέρια μας και να κάνουμε πάλι τη Νέα Δημοκρατία την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη»
Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές.
Μ΄αυτό λοιπόν το σύνθημα, θα του απαντήσουμε και ΄μεις, στις 21 του Μάη, ελαφρώς παραφρασμένο.
Παίρνουμε τη Νέας Δημοκρατία στα χέρια μας, κάνουμε και πάλι την Ελλάδα Δημοκρατική χώρα.

Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Συγκινητική στιγμή για τη Ρένα Δούρου σε Ίδρυμα παιδικής προστασίας στο Χαϊδάρι

 

Κοντά στα κορίτσια που φιλοξενούνται στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα στο Χαϊδάρι, βρέθηκε η Ρένα Δούρου υποψήφια βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας και επικεφαλής της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια Αττικής, με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα.

Κατά την επίσκεψη της στην οποία συνοδευόταν από την Περιφερειακή Σύμβουλο Χρυσάνθη Αυλωνίτου και το μέλος του συντονιστικού της Δύναμης Ζωής Φώτη Χρυσικό, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δ.Σ., Γιώργο Χριστοφοράκη, την διευθύντρια, Βασιλική Μανούση και την κοινωνική λειτουργό, Γεωργία Αϊβουζίδη.

Στην πολύ ζεστή και εποικοδομητική συζήτηση που είχαν, δόθηκε η δυνατότητα να αναδειχθεί η προσφορά του ιδρύματος που φέτος κλείνει 80 χρόνια λειτουργίας από την ίδρυση του το 1943, στα μαύρα χρόνια της γερμανικής κατοχής, από τον ιερέα Απόστολο Χριστοδούλου, προκειμένου να προστατέψει ορφανά παιδιά από την πείνα.

Σήμερα η δομή είναι πιστοποιημένη και ενταγμένη στο μητρώο φορέων κοινωνικής προστασίας, και φιλοξενεί 24 κορίτσια, από μαθήτριες δημοτικού έως φοιτήτριες, τα οποία για διάφορους λόγους έχουν απομακρυνθεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Παράλληλα υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης προγραμμάτων αναδοχής.

Η Διοίκηση του ιδρύματος επισήμανε τη σημαντική συμβολή που προσέφερε η Ρένα Δούρου στη διάρκεια της θητείας της ως Περιφερειάρχης Αττικής, αφού για πρώτη φορά εντάχθηκε το Ιδρυμα στην τακτική επιχορήγηση των φορέων παιδικής προστασίας, ενώ με τη χρηματοδότηση των 280.000 ευρώ που έλαβε από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, δόθηκε η δυνατότητα να υλοποιηθούν δράσεις κοινωνικοποίησης των κοριτσιών, να καλυφθούν λειτουργικές ανάγκες αλλά κυρίως να ανακαινισθούν σημαντικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν τα παιδιά που φιλοξενούνται.

Να σημειώσουμε ότι στη θητεία της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής, οι πιστοποιημένες δομές παιδικής προστασίας που πληρούσαν κάποια επιπλέον κριτήρια με βάση το καταστατικό τους, χρηματοδοτήθηκαν μετά από δημόσια πρόσκληση, επιπλέον της τακτικής επιχορήγησης με το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Οι “σκανδαλιστικές” λεπτομέρειες της βίλας Κυριάκου – Μαρέβας στην Τήνο

Βάσει όσων αποκάλυψε η εφημερίδα «Δημοκρατία», ο Κυρ. Μητσοτάκης «είχε πάρει άδεια το 2014 από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού για να ενοικιάζει την παραμυθένια βίλα που ανήκει στη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι στην Τήνο – με βραχυχρόνια μίσθωση». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «στον κ. Μητσοτάκη είχε δοθεί το ειδικό σήμα λειτουργίας με βάση τον νόμο 4179/2013 για την “τουριστική επιπλωμένη έπαυλη” η οποία εισήχθη σε ειδικό καθεστώς μίσθωσης». Στην άδεια, την οποία η εφημερίδα γνωστοποίησε ότι έχει στην κατοχή της, αναγράφεται ότι η έπαυλη έχει συνολική δυναμικότητα 16 κλινών, ενώ στις γενικές παρατηρήσεις του εγγράφου, που φέρει ημερομηνία 28 Απριλίου 2014, «σημειώνεται πως το “κατάλυμα διαθέτει πισίνα”» και πως πρέπει «να εκμισθώνεται σε φυσικά πρόσωπα, ενιαία κι όχι τμηματικά, για περίοδο τουλάχιστον μίας εβδομάδας και όχι πέραν των τριών μηνών συνολικά ανά έτος». Σύμφωνα με τη «Δημοκρατία», η βίλα «είχε αυθαίρετες κατασκευές και, μάλιστα, μεγέθους 55 τ.μ. (!), τις οποίες νομιμοποίησε χρησιμοποιώντας τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 4495/2017».

Προκαλούνται επομένως εύλογα και αμείλικτα ερωτήματα σχετικά με το εάν το πρωθυπουργικό ζεύγος ενοικίασε τελικά τη βίλα στην Τήνο, ποιο είναι το ποσό που έχει καρπωθεί από την ενδεχομένη εκμετάλλευσή της μέσω χρόνιας βραχυπρόθεσμης μίσθωσης και εάν αυτά τα εισοδήματα δηλώθηκαν στις φορολογικές δηλώσεις του πρωθυπουργικού ζεύγους. Τα ερωτήματα αυτά γίνεται ακόμη πιο επιβεβλημένο να απαντηθούν εφόσον συνυπολογιστεί ακόμη ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο μόλις 100 μέτρα από τη βίλα του πρωθυπουργικού ζεύγους υπάρχει ακόμη μία, η οποία «λανσάρεται σε πλατφόρμες ενοικίασης πολυτελών, παραθεριστικών κατοικιών με το όνομα “Villa Paulina”».

Τα δηλωμένα έσοδα

Η Villa Paulina είναι μικρότερης έκτασης από την αντίστοιχη του πρωθυπουργικού ζεύγους, καθώς, σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ, «αποτελείται από πέντε υπνοδωμάτια και τέσσερα μπάνια, όπως αναφέρεται στις πλατφόρμες, και μπορεί να φιλοξενήσει έως και οχτώ άτομα», ενώ «ενοικιάζεται στο αστρονομικό ποσό των 10.010 ευρώ έως 16.680 ευρώ την εβδομάδα». Επομένως, μπορεί κάποιος εύλογα να υποθέσει ότι το ποσό που μπορεί να καρπωθεί το πρωθυπουργικό ζεύγος από τη βραχυπρόθεσμη μίσθωση της βίλας είναι το ίδιο, αν όχι αρκετά μεγαλύτερο.

Παρ’ όλα αυτά, αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει, αφού η Μαρ. Γκραμπόφσκι καταγράφει στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υποβάλλει με τον Κυρ. Μητσοτάκη πως έχει τα εξής εισοδήματα από ακίνητα: 35.000 ευρώ για το φορολογικό έτος 2015, 14.000 ευρώ για το φορολογικό έτος 2016, 48.300 ευρώ για το φορολογικό έτος 2017, 30.500 ευρώ για το φορολογικό έτος 2018, 28.000 ευρώ για το φορολογικό έτος 2019 και 30.000 ευρώ για το φορολογικό έτος 2020. Είναι αυτονόητο ότι τα ποσά αυτά καλύπτουν πολύ μικρό χρονικό διάστημα ενοικίασης της έπαυλης του πρωθυπουργικού ζεύγους. Αρα για πόσες ημέρες τον χρόνο νοικιάζεται η βίλα; Το ερώτημα παραμένει ρητορικό, αφού το πρωθυπουργικό ζεύγος –κατά την προσφιλή πρακτική του– δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τα ποσά που έχει λάβει – εάν έχει λάβει– από την εκμίσθωση της βίλας του. Γιατί άραγε;

Tο σπίτι του Βολταίρου

Τα ερωτήματα γίνονται ακόμη μεγαλύτερα αν συνυπολογιστεί και το… περίφημο σπίτι του Βολταίρου. Στην έρευνα που είχαν κάνει οι ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ για το πρωθυπουργικό πόθεν έσχες κατέγραψαν για τη χρονιά 2012 ποσά 4.000 ευρώ, άλλα 4.000 ευρώ, 5.432 και 3.250 ευρώ στους προσωπικούς λογαριασμούς της Μαρ. Γκραμπόφσκι. Οι ελεγκτές σημείωναν πως «για τις πιστώσεις αυτές, η ελεγχόμενη υποστήριξε ότι αφορούν τη μίσθωση ακινήτου, το οποίο ανήκει στην εταιρεία SCI Personal Ventures η οποία εδρεύει στη Γαλλία όπου φορολογείται».

Οπως όμως έχει αποκαλύψει το Documento, η συγκεκριμένη γαλλική εταιρεία –ιδιοκτήτρια του σπιτιού του Βολταίρου– ήταν ο λόγος που το πρωθυπουργικό πόθεν έσχες ήταν παράνομο. Κι αυτό επειδή από το φορολογικό έτος 2016 κι έπειτα το πρωθυπουργικό ζεύγος δήλωνε ότι η Μαρ. Γκραμπόφσκι μεταβίβασε δωρεάν το 95% των μετοχών που κατείχε στη γαλλική εταιρεία, ενώ η πραγματικότητα είναι πως αυτή η μεταβίβαση έγινε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020 και μάλιστα σε ελληνική εταιρεία συμφερόντων της.

Κανείς δεν ξέρει αν όλα αυτά τα χρόνια η Μαρ. Γκραμπόφσκι λάμβανε μισθώματα από το σπίτι του Βολταίρου κι αν αυτά δηλώθηκαν στην εφορία και στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης. Γιατί αν αυτό όντως συνέβη, εγείρονται ακόμη μεγαλύτερα ερωτήματα για το ύψος των εισοδημάτων που η Μαρ. Γκραμπόφσκι δηλώνει ότι λαμβάνει τα τελευταία χρόνια από ακίνητα. Κι αυτά τα ερωτήματα παραμένουν δυστυχώς αναπάντητα, αφού καμία δικαστική αρχή δεν έχει ασχοληθεί να τα απαντήσει.

Η αγορά της βίλας

Το περιοδικό Hot Doc αποκάλυψε ήδη από τον Φεβρουάριο του 2016 το ιστορικό της βίλας του πρωθυπουργικού ζεύγος. Οπως είχε γραφτεί τότε στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, «στις 28 Μαΐου 2002 η Μαρέβα Γκραμπόφσκι κάνει μια συμφέρουσα αγορά στην περιοχή Χαλακιά στην Τήνο. Αγοράζει μια έκταση οκτώ στρεμμάτων, οικοδομήσιμη, πάνω από τη θάλασσα, αντί 62.486 ευρώ, όσο δηλαδή η αντικειμενική της αξία. Στο οικόπεδο, στη συνέχεια, χτίζει ένα παραδοσιακό σπίτι». Το συμβόλαιο αγοράς συντάχτηκε από τον συμβολαιογράφο Γεώργιο Στεφανάκο. Επτά ημέρες μετά τη σύνταξη του επίμαχου συμβολαίου αγοράς, στο ίδιο συμβολαιογραφικό γραφείο «υπογράφονται τρία ακόμη συμβόλαια αγοραπωλησίας οικοπέδων στη Χαλακιά Τήνου».

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε τότε το Hot Doc, «το ένα οικόπεδο, έκτασης 6.280 τετραγωνικών μέτρων, αγοράζουν ο Διονύσης και η Ελένη Δενδρινού. Ο Διονύσης Δενδρινός είναι στέλεχος της Siemens και συνεργός του Χριστοφοράκου στο σκάνδαλο που ταλαιπώρησε τη χώρα με μίζες και μαύρα κονδύλια. Η σύζυγός του, Ελένη, είναι στέλεχος της Deutsche Bank στην Ελλάδα, η οποία συνδέεται επαγγελματικά και φιλικά με τη Μαρέβα Μητσοτάκη. Την ίδια μέρα η εταιρεία Mystras Holding αγοράζει στη Χαλακιά 5.200 τετραγωνικά και η Ελένη Δενδρινού με τη Mystras αγοράζουν 5.050 τετραγωνικά με αναλογικά 5% και 95% αντίστοιχα. Η Mystras φαίνεται αρχικώς πως συνδέεται με την οικογένεια Δενδρινού, αφού με την αγορά του 5% του οικοπέδου από την Ελένη Δενδρινού ουσιαστικά εξυπηρετεί την κατάτμηση».

Ανήκουν στον Χριστοφοράκο

Το Hot Doc αποκάλυψε επίσης την απολογία που είχε δώσει ο Διονύσης Δενδρινός στις 10 Ιουνίου 2009 στον τότε 4ο ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό, στην οποία αναφέρθηκε εκτενώς στη Mystras Holding, η οποία αγόρασε οικόπεδα που γειτνιάζουν με αυτό που αγόρασε η Μαρ. Γκραμπόφσκι στη Χαλακιά της Τήνου. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Διον. Δενδρινός στην απολογία του, «η Mystras Holding φαίνεται ότι έχει στην κυριότητά της 10 στρέμματα στην Τήνο, που στην πραγματικότητα ανήκουν στον Χριστοφοράκο. Η πρόταση αγοράς του οικοπέδου τόσο σε μένα όσο και στον κ. Χριστοφοράκο και στους λοιπούς, όπως είναι η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι, έγινε από τον Κωνσταντίνο Βαφειάδη, ο οποίος είναι κατασκευαστής στην Τήνο. […] Στο ένα από τα συμβόλαια που υπάρχουν στη δικογραφία και στο οποίο αναφέρεται η σύζυγός μου ως αγοράστρια με τη Mystras Holding σε ποσοστό 5%, αυτό έγινε για τυπικούς λόγους για να επιτευχθεί η κατάτμηση του ενιαίου αγρού του Χριστοφοράκου σε δύο των 5 στρεμμάτων».

Η αγορά του οικοπέδου της Τήνου από την Ελένη Δενδρινού και κυριότερα η δράση της Mystras Holding απασχόλησαν αργότερα και τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος είχε αναλάβει τη σε πρώτο βαθμό διερεύνηση της υπόθεσης που αφορούσε τα «μαύρα ταμεία» της Siemens. Οπως είχε αποκαλύψει το Documento με δημοσίευμά του τον Νοέμβριο του 2018, στοιχεία της δικογραφίας είχαν υπαγορεύσει τότε την κλήτευση της Ελ. Δενδρινού. Η σύζυγος του Διον. Δενδρινού ρωτήθηκε τότε από τις εισαγγελικές αρχές αν έχει οποιαδήποτε σχέση με την υπεράκτια εταιρεία Mystras Holding Ltd. Κι αυτό επειδή η συγκεκριμένη offshore απασχολούσε τον εισαγγελέα, καθώς εμφανιζόταν να ήταν μια από τις εταιρείες μέσω των οποίων διακινήθηκε το «μαύρο» χρήμα της Siemens. Σύμφωνα με όσα έγραψε τότε το Documento, η Ελ. Δενδρινού απάντησε ότι δεν έχει καμία νομική ή άλλη σχέση με τη Mystras Holding Ltd και ότι το 5% του δεύτερου ακινήτου το αγόρασε για λόγους που αφορούν θέματα συντελεστή δόμησης.

Να σημειωθεί ότι λίγα χρόνια αργότερα το Documento αποκάλυψε ότι το σπίτι του πρωθυπουργικού ζεύγους στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς γειτνίαζε με το σπίτι του Μιχ. Χριστοφοράκου. Συμπτώσεις.

Μέσω στελεχών της Siemens

Το «Βήμα» είχε ασχοληθεί ήδη από το 2008 με την αγορά του επίμαχου οικοπέδου στην Τήνο από τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος φερόταν σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ να «αγόρασε τμήμα αγροτεμαχίου συνολικής έκτασης 24 στρεμμάτων στην Τήνο, στο οποίο και έχτισε πολυτελή εξοχική κατοικία», η οποία «λέγεται ότι έχει περάσει στην κυριότητα της πρώην συζύγου (σ.σ.: εκείνη την εποχή βρίσκονταν σε διάσταση) του βουλευτή της ΝΔ κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι, ενώ ακόμη και τώρα γίνονται κατασκευαστικά έργα».

Για την αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, «λέγεται ότι υπήρξε διαμεσολάβηση των υψηλόβαθμων στελεχών της Siemens κ. Μ. Χριστοφοράκου και Διον. Δενδρινού, οι οποίοι, μέσω offshore εταιρείας με έδρα τον Αγιο Βικέντιο, είχαν επιδοθεί σε μπαράζ επενδύσεων στην κτηματαγορά, με πολυάριθμες αγορές ακινήτων τόσο στην Αττική όσο και σε νησιά, όπως στην Αντίπαρο, στις Σπέτσες και στην Τήνο». Με την αγορά του οικοπέδου ο Κυρ. Μητσοτάκης έγινε θαμώνας του νησιού, ενώ «πολλές φορές τα καλοκαίρια εμφανιζόταν στο νησί παρέα με τους κ. Χριστοφοράκο και Δενδρινό».

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία», το οποίο επικαλείται δημοσιεύματα της εποχής, «ο Χριστοφοράκος αγόρασε το οικόπεδο με 810.000 ευρώ, ο Δενδρινός με 810.000 ευρώ, ενώ η κυρία Γκραμπόφσκι έδωσε μόλις 62.486 ευρώ».

Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Τάκης, ο φαιδρός προβοκάτορας

 

Την περασμένη Τετάρτη, νωρίς το μεσημέρι, ένας άνδρας της Αστυνομίας, αφού παραβίασε τις εντολές του Κέντρου, αποφάσισε να περάσει με το περιπολικό την κατάμεστη από οχήματα και πεζούς Πατησίων στο ύψος της ΑΣΟΕΕ, όπου ήταν σε εξέλιξη μικροεπεισόδια. 

Υπό τον φόβο του εγκλωβισμού και αφού οι τρείς συνάδελφοί του είχαν εγκαταλείψει το όχημα, έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο με το οποίο πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα. 

Σε ώρα αιχμής, με κίνηση στους δρόμους και εκατοντάδες διερχόμενους πολίτες, το γεγονός ότι δεν είχαμε νεκρό οφείλεται σε τύχη. 

Αντιστοίχως από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα πριν από μερικές εβδομάδες, όταν οδηγός γερανού της Αστυνομίας αποφάσισε να πατήσει γκάζι και να παρασύρει ό,τι βρισκόταν στο διάβα του πάνω στην Ακαδημίας. 

Την ίδια ώρα, η σκληρή εγκληματικότητα γνωρίζει εποχές δόξας, με εκτελέσεις και συμπλοκές σε γειτονιές και σε μαγαζιά γεμάτα κόσμο, η Greek Mafia λειτουργεί ως κράτος εν κράτει, το 12χρονο κορίτσι, θύμα του μαστροπού παιδεραστή κομματάρχη Μίχου, δέχεται επιθέσεις μέσα στο σπίτι του, κάθε δεύτερη μέρα χούλιγκανς ποδοσφαιρικών ομάδων στήνουν ενέδρες ακόμα και μέρα μεσημέρι σε καλά φυλασσόμενες περιοχές όπως τα δικαστήρια. 

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για την ασφάλεια των πολιτών όπως την εννοεί ο Κ. Μητσοτάκης. 

Η ακροδεξιά κατρακύλα προς άγραν ψήφου στα λασπόνερα της φασιστικής δεξαμενής σε συνδυασμό με τη στρατηγική τοξικότητας και έντασης διαμορφώνουν συνθήκες αστάθειας και ανωμαλίας. 

Ο πολιτικός ξεπεσμός του Θεοδωρικάκου θα μας περνούσε αδιάφορος αν δεν δρούσε ως κοινός προβοκάτορας και παράγοντας αποσταθεροποίησης ισχυριζόμενος ότι η αντιπολίτευση θέλει νεκρούς. 

Σύντομα ο Θεοδωρικάκος και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι θα αποτελούν παρελθόν. 

Έως τότε, όμως, ο Κ. Μητσοτάκης οφείλει να διασφαλίσει την ομαλή πορεία μέχρι τις εκλογές.

Ο Μητσοτάκης λέει τώρα πως μπορεί να χρησιμοποιήσει την εντολή της 21ης Μαΐου - Τι φοβάται και αλλάζει στάση

Ανοιχτό αφήνει πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ενδεχόμενο αλλαγής στάσης την επομένη της 21ης Μαΐου, στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Έως τώρα το Μαξίμου διέρρεε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακόμα και στην περίπτωση που η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, θα παραδώσει αμέσως την εντολή, καθώς το ζητούμενο είναι «να κάψει» την απλή αναλογική!

Τώρα, όμως, ο πρωθυπουργός... άλλαξε γνώμη - «ανάγκα και οι... Θεοί πείθονται»! «Το Σύνταγμα ορίζει ότι το πρώτο κόμμα παίρνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Δεν είμαι σε θέση να σου πω ακόμα τι θα κάνω με αυτή την εντολή γιατί δεν γνωρίζω ποιο θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα σεβαστώ απόλυτα τις συνταγματικές προβλέψεις», είπε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή στην youtuber Νεφέλη Μεγκ.

ADVERTISEMENT

Τι λέει, δηλαδή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πίσω από τις γραμμές;

Ότι τελικά μπορεί να αξιοποιήσει την πρώτη εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης από τις εκλογές με απλή αναλογική, αναλόγως του εκλογικού αποτελέσματος. Αν, δηλαδή, η ΝΔ (εφόσον είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες) δεν είναι κοντά στην αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές, αλλά και αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει σε δεύτερες εκλογές!

Πού οφείλεται η αλλαγή στάσης του Κυριάκου Μητσοτάκη -στην περίπτωση πάντα που είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες της 21ης Μαΐου η ΝΔ;

Πρώτα απ΄ όλα στην αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων που σημειώθηκε μετά το έγκλημα των Τεμπών. Ανεξαρτήτως της –φιλότιμης- προσπάθειας κάποιων να μας πείσουν ότι οι ψηφοφόροι επέστρεψαν ήδη στη ΝΔ και ετοιμάζονται και άλλοι οσονούπω, στο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά πως μόνο έτσι δεν είναι τα πράγματα. Και πως αυτοδυναμία δεν υπάρχει στη δεύτερη κάλπη, ενώ παίζεται πλέον ακόμα και η πρωτιά!

Δεύτερον, όπως σημειώνει στην έκδοση του Σαββάτου το συνδρομητικό K-Report των Κώστα Καλλίτση και Παύλου Τσίμα, «κατ’ ουσία, η ΝΔ κυρίως, που δημοσκοπικά φαίνεται ότι θα είναι το πρώτο κόμμα, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιλαμβάνονται ότι αν δεν σεβαστούν το Σύνταγμα και τα άλλα κόμματα στην πρώτη αναμέτρηση, θα το πληρώσουν στη δεύτερη, αν χρειαστεί να αναζητήσουν συμμάχους. Γιατί τρίτες εκλογές δεν θα υπάρξουν - θα έπρεπε να γίνουν τον Αύγουστο - καθώς τα χρονικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί».

Το πολιτικό τοπίο αλλάζει για τα καλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίζει να ελιχθεί, χωρίς ωστόσο να έχει πλέον σαφή στρατηγική!

Τσίπρας για Μητσοτάκη - Έχει τα κότσια για debate ή θα κρύβεται πίσω από τις προβοκάτσιες των υπουργών του;

 

Το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη για debate πέταξε για άλλη μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στον Πύργο της Ηλείας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κάλεσε τον πρωθυπουργό να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τη λάσπη και την προπαγάνδα και να αντιπαρατεθούν με επιχειρήματα.

«700.000 ακίνητα έχουν περάσει στα χέρια των funds με έδρα το εξωτερικό. 4,2 εκατ. πολίτες έχουν μη εξυπηρετούμενες οφειλές, Η μισή Ελλάδα χρωστά σε τράπεζες, σε funds, ΕΦΚΑ, εφορία. 1 εκατομμύριο τραπεζικοί λογαριασμοί είναι κατασχεμένοι. Θα μιλήσουμε για το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα; Είναι διατεθειμένος ο κύριος Μητσοτάκης, έχει τα κότσια να έρθει σε ένα δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο, σε ένα debate πριν τις εκλογές να αντιπαρατεθούμε με επιχειρήματα, με πρόγραμμα ή θα κρύβεται πίσω από τη λάσπη και την προπαγάνδα, πίσω από τις καθημερινές προβοκάτσιες που εξαπολύουν οι υπουργοί του; Τον προκαλούμε γιατί δεν είναι ανεκτό πλέον κοράκια, funds servicers, πάτσηδες, να λεηλατούν τα σπίτια όσων αδυνατούν να ανταποκριθούν» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Με αυτόν τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε και στην πρωτοφανή χυδαιότητα του Τάκη Θεοδωρικάκου που υποστήριξε ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ θέλει νεκρό». Μία χυδαιότητα που όπως φάνηκε στη συνέχεια είχε την έγκριση και τη σφραγίδα του Μαξίμου.

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Κεραυνοί … Ραγκούση για δημοσίευμα εφημερίδας κατά της οικογένειάς του

Με εκτενή ανάρτησή του, στην οποία παραθέτει και αναλυτικά έγγραφα, απαντά στο δημοσίευμα της Απογευματινής ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Ραγκούσης.

Όπως τονίζει για τη νέα επίθεση εναντίον του, «πρόκειται για μία από τις πιο βρώμικες και πλαστογραφημένες πολιτικές επιθέσεις από το σύστημα Μητσοτάκη σε πολιτικό του αντίπαλο, μέσα από τη σημερινή Απογευματινή.

Αφού εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα με τα ψέματα για το δάνειο του ΟΕΚ και τα δήθεν ανακριβή Πόθεν Έσχες, σήμερα αποτολμούν το αδιανόητο.

Δεν μπορούν να με κατηγορήσουν ότι ως βουλευτής διόρισα ρουσφετολογικά τα παιδιά μου στο δημόσιο. Διότι δεν τα διόρισα.

Δεν μπορούν να με κατηγορήσουν ότι σε έλεγχο κλιμακίου του ΕΦΚΑ ή του ΣΕΠΕ – από τους διαρκείς που γίνονται το καλοκαίρι – βρέθηκαν να εργάζονται τα παιδιά μου ανασφάλιστα στην επιχείρησή μου, με σκοπό την εισφοροκλοπή από εμένα σε βάρος του ΕΦΚΑ. Διότι δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο.

Αποτολμούν να με κατηγορήσουν για πλασματική, παράνομη πρόσληψη των παιδιών μου στην ατομική μου επιχείρηση. Αποκορύφωμα της δολιότητάς τους είναι ότι καταφεύγουν σε παραποίηση και πλαστογράφηση του νοήματος εγγράφων ως εξής:

Στην 1η και στην 12 σελίδα της εφημερίδας Απογευματινή, εμφανίζουν έγγραφο του ΟΑΕΔ (δεν είναι του ΕΦΚΑ) που έχει υπογραμμισμένο τον όρο «πλασματική αναγγελία», θέλοντας να δημιουργήσουν την ψευδή εντύπωση ότι αυτό παραπέμπει σε εμένα, σε πλαστή πρόσληψη των παιδιών μου, επομένως και σε δήθεν «απάτη» που ψευδώς ισχυρίζονται στον τίτλο τους, πως έχω διαπράξει.

Αντίθετα, όπως αποδεικνύεται από το επίσημο έγγραφο του ΟΑΕΔ στο gov.gr που επισυνάπτω, ο όρος «πλασματική αναγγελία σε περίπτωση πρώτης επιδότησης», σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πλαστή ή εικονική πρόσληψη. Έχει εντελώς άλλο νόημα και περιεχόμενο, δεν αφορά εμένα, είναι καθαρά υπηρεσιακός και αφορά τον τρόπο λειτουργίας των ίδιων των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ.

Επιπροσθέτως, για να καταλάβετε πόσο υποτιμούν τη νοημοσύνη των αναγνωστών τους, έχουν το θράσος να εμφανίζουν αποφάσεις του ίδιου του Υπουργείου Εργασίας, του έτους 2022, δηλαδή επί κυβέρνησης ΝΔ, που επικυρώνουν την απόφαση ένταξης των παιδιών μου στην επιδότηση του ΟΑΕΔ και δεν τις απορρίπτουν ως εικονικές.

Και αλήθεια, αν ήταν παράνομες οι προσλήψεις τους, γιατί ο ΟΑΕΔ συνεχίζει και τους παρέχει το επίδομα ανεργίας;

Σε κάθε περίπτωση μαζί με εμένα, το σύστημα Μητσοτάκη κατηγορεί και συκοφαντεί και τις χιλιάδες οικογενειακές τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, που απασχολούν τα παιδιά τους σε αυτές.

Τολμούν και με κατηγορούν ότι τα 2 παιδιά μουφοιτητές 25 και 23 ετών, αντί να εργαστούν σεζόν σε άλλες επιχειρήσεις, τα δύο τελευταία χρόνια εργάστηκαν με πλήρη ασφάλιση στην επιχείρησή μου, δίνοντάς μου τη δυνατότητα για πρώτη φορά από το 2014, να μην απασχοληθώ εγώ με τις πολλαπλές εργασίες που απαιτούνται ανά πάσα στιγμή, καθημερινά, κάθε σεζόν, ώστε να παρέχεται ένα ποιοτικό και υψηλού επιπέδου τουριστικό προϊόν.

Σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία και σωστά, τα παιδιά μου, επειδή είναι συγγενείς πρώτου βαθμού, δεν θα μπορούσαν να εγγραφούν ως μερικής απασχόλησης εργαζόμενοι, έτσι ώστε εγώ να καταβάλω μόνο το 50% των εργοδοτικών εισφορών, ενώ τα παιδιά μου να απολαμβάνουν τα πλήρη δικαιώματα του ΟΑΕΔ από το ταμείο ανεργίας.

Γι’ αυτό το λόγο, ως συγγενείς πρώτου βαθμού, υποχρεωτικά από την εργατική νομοθεσία ενεγγράφησαν στον ΕΦΚΑ ως πλήρους απασχόλησης εργαζόμενοι κι εγώ επιβαρύνθηκα με το 100% των εργοδοτικών εισφορών.

Μάλιστα, σύμφωνα με την κείμενη εργατική νομοθεσία και πάλι σωστά, για τη σεζόν 2021, επειδή εργάστηκαν για πρώτη φορά, μολονότι εγώ επιβαρύνθηκα με πλήρεις εργοδοτικές εισφορές, τα παιδιά μου δεν δικαιούνταν και δεν έλαβαν το επίδομα ανεργίας.

Ο δε μισθός τους, που καταχωρήθηκε στα έξοδα της επιχείρησης, ήταν ο ελάχιστος που επιτάσσει ο νόμος κι όχι κάποιος μισθός, σκόπιμα φουσκωμένος για να μειωθούν τεχνητά τα κέρδη, όπως συκοφαντικά αναφέρουν.

Τίποτε και κανείς δεν θα με εμπόδιζε αντί να καταχωρήσω τα παιδιά μου με το βασικό μισθό 713€ που τα καταχώρησα, να τα είχα καταχωρήσει με μισθό, για παράδειγμα, 2.000€ εάν είχα την πρόθεση που συκοφαντικά μου αποδίδουν να φουσκώσω τα έξοδα της ατομικής μου επιχείρησης.

Τους ενημερώνω δε προκαταβολικά ότι για την εφετινή σεζόν θα εργαστεί στην επιχείρησή μου για πρώτη φορά το μικρότερο μου παιδί κι όχι τα δύο μεγαλύτερα όπως τα προηγούμενα δύο χρόνια, επειδή αυτά έκλεισαν ήδη συμφωνία με άλλες εποχικές επιχειρήσεις, λόγω καλύτερων αμοιβών.

Ένα καταληκτικό σχόλιο. Δεν αισθάνομαι ούτε οργή, ούτε θυμό. Αηδία και αποτροπιασμό αισθάνομαι για την κατάντια του συστήματος Μητσοτάκη στην οποία οδηγεί την πολιτική ζωή του τόπου.

Εισαγγελέας της ΕΕ ερευνά το ελληνικό «Predatorgate»

 

“Μαύρα τα μαντάτα για τη … Σερενάτα” που τραγουδούσε κι η αξέχαστη Αρλέτα!

Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (ΕΡΡΟ) έχει μπει το σκάνδαλο υποκλοπών στη χώρα μας, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Euractiv.

Euractiv 4.4.2023

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αρκετές πηγές επιβεβαίωσαν στο διεθνές μέσο ότι κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά τη χρήση παράνομου spyware σε ολόκληρη την ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για διάφορες πτυχές του σκανδάλου.

Η έρευνα της Επιτροπής PEGA επικεντρώθηκε στην παράνομη εξαγωγή λογισμικού κατασκοπείας Predator από την Ελλάδα σε χώρες της Ασίας, της Αφρικής και αλλού, καθώς και σε ισχυρισμούς ότι οι εταιρείες που εμπλέκονται στο λεγόμενο Predatorgate εμπλέκονταν σε φοροδιαφυγή.

Σε επαφή με το Euractiv, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Κατά γενικό κανόνα, δεν σχολιάζουμε τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, ούτε επιβεβαιώνουμε δημόσια σε ποιες υποθέσεις εργαζόμαστε. Αυτό γίνεται για να μην τεθεί σε κίνδυνο οι συνεχιζόμενες διαδικασίες και το αποτέλεσμά τους», είπε ο εκπρόσωπος στο διεθνές μέσο.

«Όποτε μπορούμε να πούμε κάτι για οποιαδήποτε από τις έρευνές μας, θα το κάνουμε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Στο αποκλειστικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι δύο διαφορετικές πηγές ανέφεραν στο Euractiv ότι ο εισαγγελέας της ΕΕ έλαβε, τις τελευταίες εβδομάδες, συγκεκριμένες πληροφορίες από Έλληνες δημοσιογράφους που ερευνούσαν το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Τα άτομα που κατέθεσαν στους εισαγγελείς υπέβαλαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διευκόλυνε τη διάδοση του κακόβουλου λογισμικού Predator της Intellexa σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, το Σουδάν, η Μαδαγασκάρη και το Μπαγκλαντές, χορηγώντας άδειες εξαγωγής μέσω του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών», είπε μια πηγή κοντά στο θέμα.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι αρχικά η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη. Ωστόσο, λίγες εβδομάδες αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου παραδέχτηκε ότι το υπουργείο Εξωτερικών χορήγησε αυτές τις άδειες και είπε ότι ξεκίνησε έρευνα για το εάν τηρήθηκαν σωστά όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Όπως αναφέρει, το θέμα της χορήγησης αδειών εξαγωγής αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την ερευνητική ιστοσελίδα Inside Story και τους New York Times, ωθώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ζητήσει εξηγήσεις.

Όμως, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι οι ελληνικές αρχές δεν απάντησαν σε αίτημα για πληροφορίες που στάλθηκε στις 14 Φεβρουαρίου.

Επίσης το ρεπορτάζ σημειώνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει δώσει απαντήσεις στην Επιτροπή PEGA για το θέμα. Παρατηρεί δε ότι στο μεταξύ, ο Γιάννης Σμυρλής, ο πρώην γενικός γραμματέας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών που υπέγραψε τις παράνομες άδειες εξαγωγής spyware, παραιτήθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου και διορίστηκε γρήγορα αναπληρωτής διευθυντής του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας (ΕΛΚ) πριν από τις γενικές εκλογές του Μαΐου.

Σύμφωνα με το Euractiv, σε νομικό επίπεδο, ο εισαγγελέας της ΕΕ εξετάζει εάν η ελληνική κυβέρνηση παραβίασε τον κανονισμό (ΕΕ) 2021/821 για τα λεγόμενα προϊόντα «διπλής χρήσης» (δηλαδή προϊόντα που απαιτούν ειδική άδεια εξαγωγής επειδή μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να προκαλέσουν βλάβη) για να ευνοήσει την ελληνική εταιρεία Intellexa.

Παράλληλα το δημοσίευμα αναφέρει ότι σύμφωνα με το ελληνικό δίκτυο ερευνητών δημοσιογράφων Reporters United, οι μέτοχοι της Intellexa φέρονται να συνδέονται με τον ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος μέχρι τον Αύγουστο του 2022 ήταν και γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου.

Το διεθνές μέσο θυμίζει την παραίτηση τόσο του Δημητριάδη όσο και του τότε επικεφαλής της ΕΥΠ μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη. Αναφέρει ακόμη ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε δημόσια ότι δεν γνώριζε αυτή την παρακολούθηση, αλλά η αντιπολίτευση επεσήμανε ότι μία από τις πρώτες κινήσεις του πρωθυπουργού στην αρχή της θητείας του ήταν να πάρει την ΕΥΠ υπό την άμεση εποπτεία του.

Άλλη πηγή είπε στο Euractiv ότι οι πληροφορίες που έλαβε η ομάδα της εισαγγελέα της ΕΕ Laura Kövesi στην Αθήνα αποκαλύπτουν «τεράστια φοροδιαφυγή» από τις εταιρείες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο παρακολούθησης.

«Αδήλωτες πληρωμές, πλαστά τιμολόγια και τριγωνικές συναλλαγές είναι μερικά από τα σοβαρά φορολογικά εγκλήματα που φαίνεται να έχουν διαπράξει οι ελληνικές εταιρείες Intellexa και Krikel, η ιρλανδική Thalestris και οι κυπριακές εταιρείες που συνδέονται με αυτές», είπε η δεύτερη πηγή.

«Εκατοντάδες πλαστά τιμολόγια και φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί στον Ευρωπαϊκό Εισαγγελέα για να τεκμηριωθεί η απάτη και πώς θίγονται τα συμφέροντα της ΕΕ», πρόσθεσε η πηγή.

Τα στοιχεία οδηγούν στην Chadera Enterprises Limited, μια εταιρεία εγγεγραμμένη στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, σύμφωνα με ένα έγγραφο που είδε το Euractiv.

Η Chadera ανήκει στον Ταλ Ντίλιαν, πρώην αξιωματικό του ισραηλινού στρατού, ο οποίος κατέχει το 65% της ελληνικής εταιρείας Intellexa. Το υπόλοιπο 35% της Intellexa ανήκει στην κυπριακή εταιρεία Santinomo Limited.

Το δημοσίευμα περιγράφει τι συνέβη στην εξεταστική επιτροπή που συστήθηκε στη Βουλή για τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών, στην οποία οι βουλευτές της ΝΔ εμπόδισαν να έρθουν να καταθέσουν οι ιδιοκτήτες των Krikel και Intellexa. Προσθέτει ακόμη ότι οι μέτοχοι των δύο επίμαχων εταιρειών δεν παρέστησαν ούτε στις ακροάσεις που διοργανώθηκαν από την επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η δεύτερη πηγή είπε στο Euractiv ότι η υποψία φορολογικής απάτης πυροδοτεί αυτόματα την εμπλοκή του εισαγγελέα της ΕΕ στο πλαίσιο μιας πρόσφατης συμφωνίας αμοιβαίας συνεργασίας για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος που υπεγράφη μεταξύ των ελληνικών φορολογικών αρχών και της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Η ίδια πηγή ανέφερε στοιχεία που δείχνουν ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Intellexa και της Krikel δείχνουν «τεράστια διαφορά μεταξύ των εσόδων που δηλώθηκαν στις φορολογικές αρχές και των χρημάτων που εισπράχθηκαν».

Κρίσιμη δοκιμασία για την ΕΕ και την ελληνική δικαιοσύνη

Το Euractiv επικοινώνησε με τον Έλληνα ερευνητή δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη – το πρώτο επιβεβαιωμένο θύμα του Predator στην Ελλάδα – ο οποίος αποκάλυψε ότι ήδη από την άνοιξη του 2022 είχε έρθει σε επαφή με το γραφείο της Kövesi, επισημαίνοντας τη σημασία της υπόθεσης.

«Μέχρι τώρα, η δημοσιογραφική έρευνα έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που η εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ήταν επιβεβλημένη. Κυρίως λόγω των σχετικών αιτημάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», είπε ο Θ. Κουκάκης.

Πρόσθεσε ότι η «μόνη επιφύλαξη» του σχετίζεται με την προθυμία των ελληνικών δικαστικών και διωκτικών αρχών να συνεργαστούν καλή τη πίστει με την Kövesi.

«Ταυτόχρονα, αυτή η υπόθεση θα είναι μια πρώτη δύσκολη δοκιμασία για την ποιότητα και το βάθος της συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας με τις ελληνικές φορολογικές αρχές», σημείωσε ο Έλληνας δημοσιογράφος.

«Άσχημα μαντάτα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη!» τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης. «Μετά από προτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ευρωπαία Εισαγγελέας ξεκίνησε έρευνα για τις υποκλοπές στην Ελλάδα» σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάνοντας αναφορά στο δημοσίευμα του Euractiv.

Σφοδρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για το “σκύβαλο” του Ελληνικού - «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στήνει άλλη μία φιέστα – παρωδία»

 

«Τέσσερα χρόνια τώρα στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού δεν γίνεται τίποτα άλλο παρά κυβερνητικές φιέστες», σχολιάζουν, με κοινή δήλωσή τους, οι βουλευτές Νοτίου Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Μουζάλας, Γιάννης Μπαλάφας και Ραλλία Χρηστίδου.

«Τέσσερα χρόνια τώρα η επένδυση, όχι μόνο έμεινε στάσιμη, αλλά έκανε και βήματα προς τα πίσω. Παρά τις μεγαλόστομες προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ για «ξεμπλοκάρισμα» της επένδυσης δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές του 2019 και «μπουλντόζες άμεσα», τίποτα δεν κατασκευάστηκε, τίποτα δεν παραδόθηκε», αναφέρουν.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναλώθηκε σε εκδηλώσεις δημοσιότητας, κενές περιεχομένου, και τώρα, στο παρά πέντε των εκλογών, μας καλεί για να δούμε την «πρόοδο των εργασιών»», τονίζουν και διερωτώνται: «Ποια πρόοδο και ποιες εργασίες, αλήθεια;».

«Μια ακόμα φιέστα – παρωδία»

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτηρίζουν ως «επιτεύγματα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι «παρέβλεψε, προς όφελος του επενδυτή, την εμπροσθοβαρή υποχρέωση του δεύτερου για δημιουργία δημόσιου πάρκου και χώρων άθλησης», «εκδίωξε από το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά τόσο τους αθλητές – πρωταθλητές όσο και τους αθλούμενους», «άφησε τον νότιο τομέα της Αθήνας χωρίς πόλο αθλητισμού και αναψυχής, κάτι που διέθετε για πάνω από 60 χρόνια», «παρακολουθεί αμέτοχη την, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αποχώρηση ή προετοιμασία εξόδου βασικών κρίκων – συντελεστών της επένδυσης από το έργο» και ότι «συνέβαλε στην κατάρρευση της βιωσιμότητας, του χρονοδιαγράμματος και των όρων κοινωνικής ανταποδοτικότητας της επένδυσης».

«Η πρόσκληση του κ. Άδωνι Γεωργιάδη να παραστούμε σε ξενάγηση στα έργα εντός του Ελληνικού προκαλεί την κοινή λογική. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στήνει μια ακόμα φιέστα – παρωδία, στην οποία δεν συμμετέχουμε», καταλήγει η κοινή δήλωση των βουλευτών.

Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου για Πρωθυπουργοί; Να και τα αστεία!

Τελικά η θεωρία του Ανδρουλάκη ότι δεν αναγνωρίζει ως υποψήφιους Πρωθυπουργούς τους επικεφαλής των δυο κομμάτων που θα καταλάβουν τις δυο πρώτες θέσεις στις εκλογές, έχει και παράπλευρη μπαρουφολογία.

Σε κάποια ΜΜΕ διακινείται ότι από το ΠΑΣΟΚ θα προταθούν – σε ποιόν άραγε; - ως Πρωθυπουργοί ο Βενιζέλος ή η Διαμαντοπούλου.

Καλοί είναι οι ευσεβείς πόθοι, αλλά εδώ καταντάει γελοιότητα. Γιατί ο εφευρέτης της ιδέας έχει διευκρινίσει ότι αυτός που θα προταθεί θα είναι βουλευτής.

ADVERTISEMENT

Αν σκοπεύει να βάλει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ τον πρώην πρόεδρό του- και μακάρι να το έκανε εδώ που τα λέμε- καλό είναι να το πει από τώρα.

Αλλιώς άλλος τρόπος να μπει στη Βουλή δεν διαφαίνεται. Όσο για την πρωθυπουργία λίγο χλωμό να το δεχθούν οι άλλοι.

Οσο για την Διαμαντοπούλου σείονται από τα γέλια και τα ντουβάρια και στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη ΝΔ και μόνο με την ιδέα.

Προς τι άλλωστε; Όπως εγράφη, μια χαρά είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο της COCA COLA από το 2020, από όπου, λέει, τσεπώνει 110.000 ελβετικά φράγκα ετησίως - χωρίς να ξέρει κανείς τι ακριβώς επαγγέλλεται…

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...