Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Δεν αφήνει σε ησυχία το Στουρνάρα ο Πολάκης και του αφιερώνει μαντινάδα: Ακου το καλα και βαλτο στο μυαλο σου, η χωρα δε θα ξαναρθει στα νυχια των δικων σου!


Έμπνευση ομολογεί ότι είχε σήμερα ο Παύλος Πολάκης, ποστάροντας μία από τις χαρακτηριστικές μαντινάδες του, αυτή τη φορά αφιερωμένη εξαιρετικά στον Γιάννη Στουρνάρα:
“Παντα τη μερα τση Λαμπρης ψηνουν τον οβελια
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ζεις ,εποθανες η ψαχνεις τα βιβλια?
Μιαν εβδομηνταρε μαθαινω τραπεζιτες
ξεκοκαλισαν δανεια σα νατανε τερμιτες
Κανενα δεν τιμωρησες απο τους τζερεμεδες
που αφησανε στις τραπεζες μονο τους μεντεσεδες
Ετρωγατε και πινατε με δανεια αερα
και το λαο μαστιγωνες να βγαλει τα σπασμενα
Απ του κεελπνο τη μουσταρε ετρωγε κι η κυρα σου
και στη Νοβαρτις συμβουλος ηταν η αφεντια σου
Ο σαμαρας σε εβαλε για αρχιτραπεζιτη
για να βοηθας το Σοιμπλε μιας κι ησουν του Σημιτη
Τιποτα δε σου βγηκενε απο τσι προφητειες
που ηθελες μνημονια για τρεις δεκαετιες
Ο ΣΥΡΙΖΑ με υπομονη και του λαου τη πλατη
την εβγαλε τη χωρα μας απο το μαυρο χαρτη
Και μολις εσφιξε ο κλοιος απ τη δικαιοσυνη
το δανειο μου ελεγξες μιας κι εχεις την ευθυνη
Μπραβο καλα το εκαμες χωρις αμφιβολια
απ το δικο μου δανειο ηρθε η χρεωκοπια
Προχωρα δα τον ελεγχο στο δανειο του ΠΑΣΧΑ
και πες αν ειναι νομιμο η ταφαγε η μαρμαγκα
Στουρναρα ακου το καλα και βαλτο στο μυαλο σου
η χωρα δε θα ξαναρθει στα νυχια των δικων σου
Ετοιμασε παραιτηση και στειλε τη του Ντραγκι
η Ελλαδα που θα φτιαξουμε ΔΕΝ σ εχει πια αναγκη !!!!”

Τους “τά ’ψαλλε” ο Τίμερμανς σε Φώφη και ΓΑΠ στην “φιέστα” για τα 100 χρόνια του Αντρέα: ” Ο πραγματικός τρόπος να τιμήσεις έναν άνθρωπο που θαυμάζεις είναι να παραμένεις πιστός στο πνεύμα του…”


Τους “το ’φτυσε…” κατάμουτρα ο Τίμερμανς στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ότι έχουν εκτροχιαστεί εντελώς από τον δρόμο της σοσιαλδημοκρατίας και ότι δεν έχουν πλέον καμια σχέση και συνάφεια με τις αρχές του ευρωπαικού σοσιαλιστικού κόμματος, όπως τις πρεσβεύουν οι αξίες που ακολούθησαν προσωπικότητες – σύμβολα, του χώρου, όπως ο Φρανσουά Μιττεράν, ο Ούλαφ Πάλμε αλλά και ο ιδρυτής και ιστορικός ηγετης του ΠΑΣΟΚ Αντρέας Παπανδρέου...
Ο Φ. Τίμερμανς (υπ)έδειξε ξεκάθαρα τόσο στην Φώφη Γεννηματά που έχει συνειδητά επιλέξει για το ΚΙΝΑΛ τον ρόλο του μικρού κυβερνητικού εταίρου σε ενδεχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και στον όψιμο ισαποστασίτη αναμεσα στην Δεξιά και την Αριστερά Γιώργο Παπανδρέου, ότι ο μόνος αντίπαλος των Ευρωσοσιαλιστών είναι ο νεοφιλελευθερισμός (ΝΔ) και πως σε αυτό το μέτωο οφειλουν να ενωθούν με τις προοδευτικές δυνάμεις που αντοστεκονται στο νεοφιλευθερισμό…
Πιο συγκεκριμένα ο υποψήφιος των Ευρωσοσιαλιστών για την προεδρια της Κομισιόν, Φρανς Τιμερμανς, πήρε τον λόγο μετά την Φώφη Γεννηματά και αναφερόμενος στην παρουσία του στην εκδήλωση είπε: “Έχω έρθει να τιμήσω έναν πολύ σημαντικό άνδρα. Ο πραγματικός τρόπος να τιμήσεις έναν άνθρωπο που θαυμάζεις είναι να παραμένεις πιστός στο πνεύμα του. Ο Ανδρέας δεν είναι πια μαζί μας. Είναι στον Όλυμπο και κάθεται δίπλα στον Ούλοφ Πάλμε και τον Φρανσουά Μιτεράν. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που διαμόρφωσαν την Ευρώπη στην οποία πιστεύουμε. Της κοινωνικής δικαιοσύνης. Να είστε ενωμένοι για να θάψουμε μια και καλή τον νεοφιλελευθερισμό. Θα νικήσουμε”.
Ο κ. Τίμμερμανς αναφέρθηκε και στο δίδαγμα του Θουκυδίδη από τον Πελοποννησιακό Πόλεμο με την ισχυρή Σπάρτη να φοβάται την ισχυρή δημοκρατική ιδεολογία της Αθήνας.
«Βλέπω τον ελληνικό λαό ταλαιπωρημένο και βασανισμένο από τη κρίση αλλά να στέκεται όρθιος . Αν θέλουμε την Ελλάδα κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τρέξουν στο μέλλον πρέπει να μπει ένα τέλος στη λιτότητα», τόνισε ο Φρανς Τίμμερμανς εκφράζοντας παράλληλα τη πεποίθησή του ότι μπορεί να αλλάξει η Ευρώπη.
Υπογράμμισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενότητα. «Όποιες διαφορές υπάρχουν είναι τίποτα και δεν συγκρίνεται με τις συνέπειες που θα φέρει η επικράτηση της Δεξιάς. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη με κοινωνικές αρχές και συνοχή, μια Ευρώπη με κράτος Δικαίου. Τότε θα νικήσουμε», κατέληξε ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τη προεδρία της Κομισιόν.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Νέες φωτιές αναβει ο Κρεμαστινός στο ΚΙΝΑΛ: “Οι όμοροι πολιτικοί χώροι πρέπει να συγκυβερνούν – Καλύτερο το Βόρεια Μακεδονία από το Μακεδονία…”


Μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε ότι τάσσεται πάντοτε υπέρ των συγκλίσεων και υπενθύμισε ότι αυτή την άποψη εξέφραζε και το 2015, τονίζοντας ότι «αν είχε γίνει κυβέρνηση συνασπισμού του ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα και όχι με τους ΑΝΕΛ, θα είχε αποφευχθεί το εξάμηνο Βαρουφάκη».
«Είμαι οπαδός της σύγκλισης», δήλωσε ο πρώην υπουργός, σπεύδοντας ωστόσο να σημειώσει ότι «με όσα συνέβησαν, με μετακινήσεις στελεχών και υπουργοποιήσεις, είναι πολύ δύσκολο, για να μην πω αδύνατον, να συμβεί κάτι προεκλογικά». Πρόσθεσε, πάντως, ότι «είναι ιστορικά βέβαιο ότι οι όμοροι χώροι θα αναγκαστούν κάποια στιγμή μετά τις εκλογές να συγκλίνουν», ενώ επανέλαβε την άποψή του ότι «οι χώροι αυτοί πρέπει να συγκυβερνούν».
Ερωτηθείς εάν υπάρχει πιθανότητα κυβερνητικής συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής με τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Κρεμαστινός υπογράμμισε ότι «το ΚΙΝΑΛ δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ, γιατί θα ήταν μέγα λάθος και δεν συντρέχουν οι λόγοι για να συμβεί κάτι τέτοιο».
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι «εάν η Βόρεια Μακεδονία δεν εφαρμόσει τη Συμφωνία, όπως δεν εφάρμοσε και την ενδιάμεση, τότε οι συντηρητικές φωνές θα επικρατήσουν».
«Καλύτερο το Βόρεια Μακεδονία από το Μακεδονία» είπε, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν όλα όσα προβλέπονται από τη γειτονική χώρα.

Παρά την απαγόρευση της διοίκησης προς το σωματείο: Στο «Ερρίκος Ντυνάν» την Τετάρτη ο Π. Πολάκης


Με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν (ΣΕΝΕΝ), τη Τετάρτη 06/03/2019 και ώρα 13:00, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης θα παραβρεθεί σε εκδήλωση του Σωματείου Εργαζομένων προκειμένου να τους ενημερώσει για τη θέση και στάση της πολιτείας πάνω στο θέμα της μεταβίβασης του νοσοκομείου στο Ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης» και τις εξελίξεις του διαγωνισμού πώλησης από την Τράπεζα Πειραιώς.
Υπενθυμίζουμε ότι σε συνάντηση στο υπουργείο Υγείας μεταξύ του ΣΕΝΕΝ και Παύλου Πολάκη, την Τετάρτη 13/2, σχετικά με το ίδιο ζήτημα, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης είναι ακόμα σε εξέλιξη, παραμένει ενεργή και ισχυρή η βούληση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου να εντάξει το νοσοκομείο στο πλαίσιο της δημόσιας περίθαλψης υπό την εποπτεία του Υπουργείου διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας μέσα από την μοναδική και πλέον αξιόπιστη πλειοδοτική προσφορά του Ιδρύματος “Αλέξανδρος Ωνάσης. Τέλος, όπως τόνιζε τότε το ΣΕΝΕΝ, «έγινε σαφές από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας πως την τελική απόφαση για την πορεία του νοσοκομείου δεν την έχει η διορισμένη διοίκηση της “Ημιθέα Α.Ε.”».
«Επίδειξη αυταρχισμού» από τη διοίκηση καταγγέλλει το σωματείο
Την ίδια στιγμή, το ΣΕΝΕΝ καταγγέλλει με ανακοίνωσή του (5/3) ότι η διοίκηση του «Ντυνάν» αρνήθηκε την παραχώρηση του αμφιθεάτρου του νοσοκομείου, ακόμα και μετά την ενημέρωση ότι έχει προσκληθεί ο Π. Πολάκης. Μάλιστα, σύμφωνα με το σωματείο, η διοίκηση (θυγατρική της τράπεζας Πειραιώς) «δεν δίστασε να απειλήσει ακόμη και το σύνολο των μελών του ΔΣ του Σωματείου με προσωπικές κυρώσεις σε περίπτωση που θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης».
Το σωματείο δηλώνει ότι, παρά τις απειλές και το κλίμα τρομοκρατίας που επιβάλει η εργοδοσία, θα προχωρήσει σε 2ωρη παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 06/03/2019 και ώρα 13:00 -15:00 μ.μ και καλεί τους εργαζόμενους στην είσοδο του Νοσοκομείου να υποδεχθοούν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΝΕΝ:
Επίδειξη αυταρχισμού επέδειξε για ακόμη μία φορά η εργοδοσία προς τους εργαζόμενους του Ερρίκος Ντυνάν. Αυτή τη φορά στο αίτημα του ΣΕΝΕΝ να του παραχωρηθεί το αμφιθέατρο του Νοσοκομείου για προγραμματισμένη εκδήλωση των μελών η διοίκηση αρνήθηκε για λόγους που αδυνατούμε να ερμηνεύσουμε.
Η μισαλλοδοξία τους δεν τους επέτρεψε να αναιρέσουν την απόφαση ακόμη και όταν ενημερώθηκαν πως στην εκδήλωση έχει προσκληθεί και θα παραβρεθεί ο Αν/της Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, προκειμένου να εκφράσει την επίσημη θέση της πολιτείας σχετικά με την εξέλιξη πώλησης του Νοσοκομείου. Στην συνέχεια τις αρχικής τησ στάσης η διοίκηση δεν δίστασε και προχώρησε ακόμη παρά πέρα οδηγούμενη από πανικό και αντικατέστησε την κλειδαριά της κεντρικής εισόδου του αμφιθεάτρου.
Στην προσπάθειά τους να παρατείνουν την αντεργατική περίοδο την οποία έχουν επιβάλει στο Ερρίκος Ντυνάν, προς όφελος της διατήρησης των θέσεων τους εξουσίας και των προσωπικών τους φιλοδοξιών, δεν δίστασαν να απειλήσουν ακόμη και το σύνολο των μελών του ΔΣ του Σωματείου με προσωπικές κυρώσεις σε περίπτωση που θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
΄Ολα αυτά ενορχηστρωμένα από τον δοτό της Τράπεζας Πειραιώς Διευθύνοντα Σύμβουλο του Νοσοκομείου, συνεπικουρούμενος από τον Δ/ντη Ανθρωπίνων Πόρων και υπό την ανοχή της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς και του Προέδρου του ΔΣ της Ημιθέας ο οποίος μάλιστα αποτελούσε διορισμένος εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στο ΔΣ της Τράπεζα Πειραιώς.
Ενώ την σκυτάλη για την διαμόρφωση κλίματος τρομοκρατίας και εκφοβισμού ενόψει της αυριανής συγκέντρωσης του Σωματείου την έχει ήδη παραλάβει η Νοσηλευτική Δ/νση του Νοσοκομείου και αρκετοί Διευθυντές Τμημάτων.
Το ΣΕΝΕΝ ενημερώνει πως παρά τις απειλές και το κλίμα τρομοκρατίας που επιβάλει η εργοδοσία θα προχωρήσει σε 2ωρη παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 06/03/2019 και ώρα 13:00 -15:00 μ.μ και καλούμε τους εργαζόμενους στην είσοδο του Νοσοκομείου να υποδεχθούμε τον Αν/τη Υπουργό Υγείας .
Το Σωματείο δηλώνει πως δεν θα επιτρέψει για άλλη μία φορά να επιβληθούν οι γνωστές τακτικές του παρελθόντος και να επικρατήσουν μικρά ή μεγάλα συμφέροντα εις βάρος του Νοσοκομείου και των εργαζομένων.

Τρολάρει ανελέητα τον Κ. Μητσοτάκη ο Αλ. Τσίπρας: Θέλω να σας συγχαρώ προσωπικά, διότι σε άλλη μια πρόβλεψή σας (ότι δεν θα βγούμε στις αγορές) πέσατε μέσα…


Σε ένα επικό τρολάρισμα προς τον πρόεδρο της ΝΔ προχώρησε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντάς του ότι είχε προβλέψει ότι δεν θα καταφέρει να βγει η Ελλάδα στις αγορές και τονίζοντας πως αυτή η πρόβλεψη ήταν ακόμη μία «παταγώδης αποτυχία του».
Ολόκληρη η αποστροφή του πρωθυπουργού έχει ως εξής: «Θέλω να σας συγχαρώ προσωπικά κύριε Μητσοτάκη, διότι σε άλλη μια πρόβλεψή σας πέσατε μέσα. Όπως είπατε ότι δεν θα ολοκληρώσουμε τις αξιολογήσεις, όπως είπατε ότι θα μειώσουμε τις συντάξεις και δεν θα βγούμε από τα μνημόνια, έτσι προβλέψατε και ότι δεν θα βγούμε και στις αγορές.
«Σήμερα, λοιπόν, έχω να σας πω ότι άλλη μια πρόβλεψή σας απεδείχθη ότι ήταν μια πρόβλεψη παταγώδους αποτυχίας. Η χώρα βγαίνει στις αγορές με δεκαετές ομόλογο, με πολύ καλύτερους όρους από τους όρους που είχε βγει την τελευταία φορά πριν από την κρίση. Οι προσφορές είναι σε ένα αξιοθαύμαστο επίπεδο, ήδη, σήμερα και αυτό σηματοδοτεί μια ελπίδα και μια προοπτική. Ένα σημάδι καθοριστικό ότι γυρίζουμε σελίδα, ότι βγαίνουμε από την περίοδο της κρίσης, αλλά και ένα σημάδι ελπίδας και προοπτικής ότι κάτι μπορεί να αλλάξει και ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Σας συμβουλεύω να συνεχίσετε τις πετυχημένες προβλέψεις σας και κυρίως να συνεχίσετε να λέτε ότι θα κερδίσει η ΝΔ τις επόμενες εκλογές. Μάλλον καλό μας κάνετε».

Εύστοχο “τρίποντο” Τσακαλώτου στη ΝΔ για το 10ετές ομόλογο: “Ευχαριστώ για τη συνεισφορά… Επιτυχημένο το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση-ΝΔ αντιπολίτευση, πρέπει να διατηρηθεί και μετά τις εκλογές”


Τι είπε ο … “θεούλης”;…
Εύστοχο «τρολάρισμα» του Ευ. Τσακαλώτου στην αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή την επιτυχή έκδοση του 10ετούς ομολόγου, που αποτελεί συνέχεια της ειρωνικής του απάντησης στη Μ. Σπυράκη, η οποία ισχυρίστηκε χθες ότι «οι αγορές προεξοφλούν την ομαλότητα και το ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον στο οποίο στοχεύει η επόμενη Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη»
“Ευχαριστούμε τη ΝΔ για τη σημαντική συνεισφορά της στην επιτυχή έκδοση του 10ετούς ομολόγου. Αφού η οικονομία βελτιώνεται και έχουμε πρόσβαση στις αγορές με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αντιπολίτευση ΝΔ, έχουμε ένα επιτυχημένο σχήμα που πρέπει να διατηρηθεί και μετά τις εκλογές.” σχολίασε με βρετανικό χιούμορ αλλά … ελληνική “ευστοχία” οτο “τρίποντο” ο ΥΠΟΙΚ…

Ευχαριστούμε τη ΝΔ για τη σημαντική συνεισφορά της στην επιτυχή έκδοση του 10ετούς ομολόγου. Αφού η οικονομία βελτιώνεται και έχουμε πρόσβαση στις αγορές με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αντιπολίτευση ΝΔ, έχουμε ένα επιτυχημένο σχήμα που πρέπει να διατηρηθεί και μετά τις εκλογές.

327 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Άνθρακες και ο “θησαυρός” της “μυστηριώδους” πτήσης απ’ τη Βενεζουέλα! ΥΠΑ: Με σχέδιο πτήσης στην Αθήνα το αεροσκάφος – Καμία συνάντηση του ΥΠΕΞ με Έλληνες


Απαντήσεις σχετικά με αεροσκάφος τύπου Falcon της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA το οποίο προσγειώθηκε στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο, δίνει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Πιο συγκεκριμένα επίσημο κατατεθειμένο Σχέδιο Πτήσης είχε το αεροσκάφος με νηολόγιο Βενεζουέλας (YV2486) που προσγειώθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Jorge Arreaza ο οποίος «δεν είχε άλλες επισκέψεις» πλην των επιτετραμμένων της πρεσβείας της Βενεζουέλας, όσο παρέμεινε στην Αίθουσα VIP του αεροδρομίου.
Τις διευκρινίσεις αυτές έδωσε με επίσημη ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σημειώνοντας ότι το αεροσκάφος έφτασε στον Ελευθέριος Βενιζέλος από το Άμπου Ντάμπι στις 13:59 του Σαββάτου για ανεφοδιασμό καυσίμων και αναχώρησε στις 17:47 για τον τελικό προορισμό του. Το άνοιγμα της αίθουσας VIP ζήτησε η πρεσβεία της Βενεζουέλας για να φιλοξενηθεί ο υπουργός Εξωτερικών.
Ολόκληρη η Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έχει ως εξής:
«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με το αεροσκάφος νηολογίου Βενεζουέλας (YV2486) το οποίο προσγειώθηκε το προηγούμενο Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενημερώνει ότι:
Πρόκειται για μια συνήθη πτήση που διακινήθηκε εντός του Ελληνικού εναερίου χώρου σύμφωνα με κατατεθειμένο και εγκεκριμένο flight plan.
Το αεροπλάνο σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης είχε προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης από το Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις 07:30 (ώρα Ελλάδας) και διαδρομή μέσω του εναερίου χώρου των Μπαχρέιν, Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου, με προορισμό την Ελλάδα και συγκεκριμένα το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Ο συνολικός υπολογιζόμενος χρόνος πτήσης του αεροσκάφους ήταν περίπου 6 ώρες και 5 λεπτά.
Το αεροσκάφος είχε πραγματική ώρα άφιξης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 13:59 (ώρα Ελλάδας) για ανεφοδιασμό καυσίμων (technical landing).
Η πρεσβεία της Βενεζουέλας μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών αιτήθηκε διάθεση της VIP αίθουσας του αερολιμένα, προκειμένου να φιλοξενηθεί ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας τους κ. Jorge Arreaza.
Η αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου φιλοξένησε τον υπουργό της Βενεζουέλας όπως προβλέπεται από την εθιμοτυπία, μέχρι την ώρα ολοκλήρωσης του ανεφοδιασμού. Να σημειωθεί ότι πλην των επιτετραμμένων στην αίθουσα VIP δεν υπήρχαν άλλες επισκέψεις στον χρόνο παραμονής του ξένου αξιωματούχου.
Το αεροσκάφος αναχώρησε στις 17:47 (ώρα Ελλάδας) από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Διεθνές αεροδρόμιο στο Πράσινο Ακρωτήρι. Η αναχώρηση του αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με νέο επίσημο κατατεθειμένο και εγκεκριμένο σχέδιο πτήσης και αναγραφόμενη ώρα απογείωσης 17:30 τοπική.
Το αεροσκάφος σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης θα κατευθυνόταν στον τελικό του προορισμό μέσω των εναερίων χώρων της Ιταλίας, Τυνησίας, Αλγερίας, Μαρόκου και Καναρίων Νήσων.
Ο υπολογιζόμενος χρόνος της πτήσης είχε διάρκεια 7 ώρες και 17 λεπτά»

Το Reuters μοιράζει πόνο για την επιτυχημένη έκδοση του 10ετούς! “Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα ανακάμπτει οικονομικά”


Η Ελλάδα προσέλκυσε ισχυρή ζήτηση σήμερα για την πρώτη έκδοση 10ετούς ομολόγου της από τότε που εισήλθε σε κρίση, πριν από εννιά χρόνια, σε μία ξεκάθαρη επιδοκιμασία από τις αγορές της οικονομικής της ανάκαμψης, λίγες ημέρες μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της κατά δύο βαθμίδες, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.
Η Ελλάδα άντλησε 2,5 δισ. ευρώ από την πώληση, η οποία συγκέντρωσε προσφορές ύψους 11,8 δισ. ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,90%, λίγο υψηλότερα σε σχέση με τις αποδόσεις στη δευτερογενή αγορά και χαμηλότερα σε σχέση με την αρχική καθοδήγηση για απόδοση 4,125%. Το τοκομερίδιο διαμορφώθηκε στο 3,875%.
«Η έκδοση αποτελεί μία απόδειξη του πόσο μακριά έχουν φθάσει», δήλωσε υψηλόβαθμος διαχειριστής κεφαλαίων στο Λονδίνο και την Capital, καλώντας την Ελλάδα να παραμείνει στην πορεία των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής σύνεσης.
Η Ελλάδα στοχεύει να αντλήσει συνολικά 7 δισ. ευρώ από τις αγορές ομολόγων φέτος. Έχει αντλήσει ήδη 2,5 δισ. ευρώ από την έκδοση πενταετούς ομολόγου τον Ιανουάριο και ενθαρρύνθηκε να προσφύγει πάλι στην αγορά με μεγαλύτερη διάρκεια ομολόγου μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της κατά δύο βαθμίδες από τον οίκο Moody΄s την περασμένη εβδομάδα, ωθώντας τις αποδόσεις των υφιστάμενων ομολόγων σε χαμηλό επίπεδο 12 ετών. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς του ελληνικού δημοσίου, που λήγει τον Ιανουάριο του 2028, ανερχόταν στο 3,688% σήμερα το απόγευμα.
Η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χωρίς προσφυγή στις αγορές έως το 2021, χάρη σε ένα ταμειακό «μαξιλάρι» 27 δισ. ευρώ, που έκτισε με δάνεια που δεν έχει χρησιμοποιήσει και χρήματα που άντλησε από τις αγορές. Χρειάζεται, όμως, να δείχνει ότι μπορεί να αναχρηματοδοτείται μόνη της από τις αγορές ομολόγων, χωρίς εξωτερική στήριξη.

Η Ρένα Δούρου απαντά στη Φώφη Γεννηματά: “Ξεχνά ότι ήταν Υπερνομάρχης και είχε την αρμοδιότητα της Πολεοδομίας όταν στήνονταν οι παγίδες θανάτου στο Μάτι”


Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη δήλωση περί παραιτήσεώς της που έκανε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φ. Γεννηματά, δήλωσε:
«Θέλω να πω ότι δεν ξεχνάμε όλοι ότι η κυρία Γεννηματά έχει υπάρξει Υπερνομάρχης όταν οι Νομαρχίες και η Υπερνομαρχία είχαν τις αρμοδιότητες της Πολεοδομίας. Δηλαδή όταν στήνονταν οι παγίδες θανάτου. Και, αν μου επιτρέψετε, ως γυναίκα προς γυναίκα, ως μια γυναίκα που βρίσκεται στον πολιτικό στίβο κόρη αστυνομικού και νοικοκυράς, ας σωπήσει μια γυναίκα που βρίσκεται στον πολιτικό στίβο λόγω του βαριού ονόματος του πατέρα της».
Νωρίτερα η Φώφη Γεννηματα που είχε επιλέξει συμπτωματικά;… - να επισκεφθεί σήμερα το Μάτι, ππυ βγήκε και η απόφαση των Εισαγγελέων για την τραγωδία του καλοκαιριού , είχε ζητήσει την παραίτηση της Ρένας Δούρου…
«Εμείς δεν καταδικάζουμε κανέναν, αλλά έχει πολύ σημαντικά καθήκοντα, στα οποία απέδειξε ότι δεν είναι ικανή να ανταποκριθεί. Και είναι στοιχειώδης ευθιξία απέναντι στη μνήμη των εκατό ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, να αναλάβει τις ευθύνες της επιτέλους. Ευθύνες, που τόσο η ίδια, όσο και ο κύριος Τσίπρας και η κυβέρνησή του, προσπάθησαν με τόση αναλγησία να αποποιηθούν», υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, λίγο πριν αρχίσει σύσκεψη με κατοίκους και φορείς της περιοχής.
Όπως είπε η κ. Γεννηματά, στο Μάτι βρέθηκε «προγραμματισμένα εδώ και πάρα πολύ καιρό, γιατί θέλουμε να σταθούμε στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν μείνει πίσω, προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους και να κλείσουν τις πληγές τους».
Πρόσθεσε ότι τα προβλήματα είναι πολλά και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση προχωρούν. «Όπως είχαμε δεσμευτεί δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί ο αγώνας των ανθρώπων αυτών. Έχουν δικαίωμα να έχουν την πολιτεία στο πλευρό τους», ανέφερε η κ.Γεννηματά.

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Η Φώφη χάρισε το ΚΙΝΑΛ στον Κυριάκο για το Μακεδονικό, αλλά ο Γ. Παπανδρέου ανέβασε στον λογαριασμό του τη θερμή χειραψία με τον Ντιμιτρόφ!


Σε μια ανάρτηση με ιδιαιτερη πολιτική βαρύτητα, προέβη ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρεου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών! Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς,ο οποιος έχε ήδη δηλωσει την διαφωνία του με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματα, απεναντι στην σταση που επέλεξε να κρατήσει στη Συμφωνία των Πρεσπών, ανεβασε ένα ιδιαίτερα “θερμο” ενσταντανε από την συναντηση του με τον ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας, Νικ.Ντιμιτρόφ, στους Δελφούς! Την θερμή χειραψία των δύο ανδρων συνόδευσε ο Γ. Παπανδρέου με ένα σχόλιο:
«Για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια αναφορικά με την ανάγκη εμπέδωσης της ειρήνης, της σταθερότητας και της καλής γειτονίας συζήτησαν στο περιθώριο του #DelphiEconomicForum, ο Πρόεδρος της Σοσ.Διεθνούς @GPapandreou και ο Υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, @Dimitrov_Nikola.»

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...