Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Δεν είναι μόνο γραφικοί, είναι και επικίνδυνοι


Ο αναπτυξιακός νόμος ψηφίστηκε την Πέμπτη από τη Βουλή με τις ψήφους, μόνο, του κυβερνητικού κόμματος. Στο επίκεντρό του είναι η επίθεση στις κλαδικές συμβάσεις και η ουσιαστική κατάργηση της διαιτησίας.
Με τον τρόπο αυτό καταργούνται βασικές δικλείδες προστασίας της εργασίας με στόχο να πιεστούν οι χαμηλοί μισθοί στο όριο του κατώτατου.
Ο αναπτυξιακός νόμος περιλαμβάνει επίσης μια ατελείωτη σειρά χαριστικών ρυθμίσεων σε επιχειρηματίες και συμφέροντα. Η παράθεσή τους θα υπερέβαινε την έκταση αυτού του άρθρου.
Ας αρκεστούμε μόνο στην κατάργηση των ονομαστικών μετοχών για τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ, την πρόβλεψη να επιδοτούνται τα πρακτορεία διανομής Τύπου (το εξής ένα), την αναίρεση της υποχρέωσης των καναλιών να εκπέμψουν σε υψηλή ανάλυση.
Προβλέπεται επίσης η επιδότηση των επιχειρήσεων εξόρυξης χρυσού, η απελευθέρωση της εγκατάστασης βιομηχανιών περίπου όπου τους αρέσει, η ανάθεση των ελέγχων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες θα πληρώνονται από αυτούς που ελέγχουν.
Δεν πρόκειται για συνεκτική αναπτυξιακή στρατηγική. Πρόκειται για ένα άθροισμα από εξυπηρετήσεις κάθε είδους εργοδοτικών και επιχειρηματικών επιδιώξεων εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και του κόσμου της εργασίας.
Η συζήτηση για τον αναπτυξιακό νόμο του Μητσοτάκη επισκιάστηκε από το κυβερνητικό κάζο με την προβολή του «Τζόκερ», καθώς και με την επίδειξη πολιτικής αλητείας του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, αν και αρμόδιος υπουργός για το εν λόγω νομοσχέδιο, φαίνεται να ασχολείται μονοθεματικά με την προσπάθεια να μπλοκάρει τη δικαστική διερεύνηση της Novartis. Αλλά η κοινωνία πρέπει να καταλάβει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι μόνο γραφική. Είναι και εξαιρετικά μεροληπτική υπέρ των ισχυρών και επικίνδυνη για όλους τους υπόλοιπους.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Επικό τρολάρισμα Τσίπρα σε… “μπαγάσα” Μητσοτάκη! “Πώς δεν είχα σκεφτεί το «Makedonia»; Τα έξυπνα τα κρατάει για τον εαυτό του!”


Τρολάρει τον Κυριάκο για ακόμη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας! «Όλα τα έξυπνα τα κρατάει γι’ αυτόν ο μπαγάσας», σχολίασε μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω ανάρτησής του στο facebook!
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έστρεψε τα πυρά του κατά των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι απείχαν από σημαντικές ψηφοφορίες στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Στη συνέχεια, όπως τόνισε, οι απόντες βρήκαν τη… λύση για το εμπορικό σήμα της Βόρειας Μακεδονίας, κάνοντας χιούμορ για τις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έλυσε το θέμα με ένα γκουγκλάρισμα. «Κι αυτός ο Κυριάκος, τόσες φορές ήρθε στο Μαξίμου για το ονοματολογικό, κουβέντα δε μου είπε. Όλα τα έξυπνα τα κρατάει για τον εαυτό του ο μπαγάσας», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας.
Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα
Αποχή από τη ψηφοφορία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων οι βουλευτές της ΝΔ. Αποχή και του Πρωθυπουργού από τη κρίσιμη συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής, όπου αποδείχθηκε ότι η Δανία και η Ολλανδία έχουν σημαντικότερο ρόλο και λόγο για τα Βαλκάνια από ότι η Ελλάδα.
Αλλά ας μη γκρινιάζουμε…Οι απόντες βρήκαν λύση στο πρόβλημα των εμπορικών σημάτων. Θα αφήσουμε το Macedonia στους Βορειομακεδόνες και θα κρατήσουμε εμείς το Makedonia.
Πώς δε το σκέφτηκα τόσο καιρό ότι αλλάζοντας το «c» με το «k» θα έλυνα το πρόβλημα…Και αυτός ο Κυριάκος, τόσες φορές ήρθε στο Μαξίμου για το ονοματολογικό, κουβέντα δε μου είπε.
Όλα τα έξυπνα τα κρατάει για τον εαυτό του ο μπαγάσας…

“Κόβει” τη δωρεάν διανομή του Documento στις φυλακές Κορυδαλλού ο Χρυσοχοΐδης! “Στα κομμάτια” ο σωφρονισμός.


Ο κ. Χρυσοχοΐδης μάλλον δεν θέλει να σωφρονίζει… του αρκεί να δέρνει! Μετά από πρόταση που είχε γίνει αποδεκτή από τις Φυλακές Κορυδαλλού, η εφημερίδα Documento, διένειμε 200 φύλλα της εβδομαδιαίας έκδοσής της στους κρατουμένους του σωφρονιστικού ιδρύματος, όπως ήδη έκανε και η «Καθημερινή».
Στην πορεία, η εφημερίδα ενημερωθήκε από τον διευθυντή των Φυλακών Κορυδαλλού ότι μετά από παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σταματά η διανομή της εφημερίδας καθώς όπως είπε… δεν το κάνουν όλες οι εφημερίδες.
Αφού λοιπόν η εφημερίδα διανεμήθηκε κανονικά 2-3 Κυριακές ήρθε ο κ. Χρυχοχοΐδης -που στην αρμοδιότητα του υπουργείου του πέρασαν οι Φυλακές μετά από απόφαση του πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη – και απαγόρευσε την διανομή.
Την ίδια ώρα στην άλλη άκρη της γης, ο Ντόναλντ Τραμπ διέκοψε τη συνδρομή του Λευκού Οίκου στις εφημερίδες The New York Times και The Washington Post. Σε δύο εφημερίδες που έχει πολλάκις κατηγορήσει για «Fake News» και τις έχει χαρακτηρίσει αλλεπάλληλα «εχθρούς του λαού». Μάλιστα ο ίδιος επικαλέστηκε και… εξοικονόμηση πόρων.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν έκοψε βέβαια τη συνδρομή του υπουργείου του στο Documento αλλά τη… δωρεάν διανομή στους έγκλειστους σε σωφρονιστικό ίδρυμα.
Φανταζόμαστε πως, το γήπεδο μπάσκετ που έφτιαξε ως δωρεά ο Νίκος Παππάς, παίκτης του Παναθηναϊκού στις ίδιες φυλακές, με τη λογική του κ. Χρυσοχοΐδη, θα πρέπει να σταματήσει τη λειτουργία του γιατί… δεν έχουν κάνει το ίδιο όλοι οι μπασκετμπολίστες της χώρας.

Τσίπρας στον Γεωργιάδη: Είστε ο Τζόκερ της πολιτικής ζωής! Δεν ντραπήκατε με αυτά που είπατε και μετά τα μαζέψατε; (vid)


Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Άδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύεων για το σκάνδαλο Novartis.
Απευθυνόμενος προς τον Άδωνι Γεωργιάδη είπε: «Δεν ντρέπεστε να γίνεστε εδώ και χρόνια ο Τζόκερ της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Δεν ντραπήκατε να πείτε σε ελβετικό τηλεοπτικό σταθμό ότι η εταιρεία δωροδοκούσε πολιτικούς αλλά έσωζε και ζωές; Δεν ντραπήκατε να βγείτε μετά και να πείτε ότι τελικά εμένα εννοούσατε και τον Πολάκη; Και μετά σε λιγότερο από μία ώρα τα μαζέψατε άρον- άρον… Δεν ντραπήκατε να κάνετε όλα αυτά θα ντραπείτε τώρα να κάνετε εξυπηρετήσεις συμφερόντων;».
Κλείνοντας, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Κάθε φορά που απαντάτε βάζετε αυτογκόλ στην κυβέρνηση σας. Είστε η ντροπή της παράταξης σας και του πολιτικού συστήματος».

Αυτό δεν ήταν φάπα του @atsipras στον Άδωνι.
Ήταν όπως εκείνη η σκηνή με το Βέγγο και τις σφαλιαρες στον Παπατρέχα
Το ευχαριστήθηκα λίγο παραπάνω απ' όσο έπρεπε😂
356 people are talking about this

Χωρίς καμία αναφορά στη νίκη κατά του φασισμού το μήνυμα της Κεραμέως για την 28η Οκτωβρίου


Χωρίς καμία αναφορά στη νίκη κατά του φασισμού είναι το μήνυμα της Κεραμέως για την 28η Οκτωβρίου, καθώς η λέξη «φασισμός» φαίνεται να προκαλεί «αλλεργία» στην κυβέρνηση της ΝΔ και στην υπουργό Παιδείας.
Ειδικότερα, στο μήνυμα που έστειλε προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου αναφέρονται λέξεις όπως ο «λαϊκισμός», η «αυταπάρνηση», η «αποξένωση», αλλά λησμονείται η πιο σοβαρή επισήμανση. Το ότι ο ελληνικός λαός πολέμησε εναντίον των φασιστικών δυνάμεων του άξονα, αποκρούοντας την ιταλική επίθεση και δίνοντας στη συνέχεια θαρραλέο αγώνα κόντρα στους Γερμανούς.
Προκαλεί λοιπόν, πολλά ερωτηματικά ο τρόπος με τον οποίον η υπουργός συνέταξε ένα μήνυμα, στο οποίο μάλιστα κάνει αναφορά για την «αναζήτηση της ιστορικής αλήθειας», αλλά δεν σημειώνει πουθενά τη λέξη «φασισμός».
Αναλυτικά το μήνυμα της Νίκης Κεραμέως
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,
Αγαπητοί κύριοι και κυρίες Εκπαιδευτικοί,
Γιορτάζουμε μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της μακράς και ένδοξης ιστορίας της χώρας μας. Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι μία ημέρα που φέρει ιδιαίτερο βάρος για τη συλλογική μας ταυτότητα, για τρεις ιδιαίτερους λόγους, ανάμεσα σε άλλους πολλούς:
Μας υπενθυμίζει τα επιτεύγματα του Ελληνισμού. Στις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, της πιο μελανής ίσως σελίδας της παγκόσμιας ιστορίας, οι αντίξοες συνθήκες και η δυσανάλογη ισχύς προς τον κατακτητή δεν πτόησαν τον ελληνικό λαό. Αψηφώντας κάθε δυσκολία, οι Έλληνες αποφάσισαν να υψώσουν το ανάστημά τους και να αντιταχθούν στις δυνάμεις του μίσους και της βίας, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία μας.
Αποτελεί διδαχή και αναδεικνύει τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες μας. Η έμφυτη τάση του λαού μας να αντιμετωπίζει θαρραλέα τις δυνάμεις, που τον απειλούν, συνιστά επαναλαμβανόμενο μοτίβο στην μακραίωνη ιστορία μας. Η ισχύς αυτή πηγάζει από την ικανότητά μας να συσπειρωνόμαστε γύρω από έναν κοινό στόχο, όταν οι θεμελιώδεις αξίες μας κινδυνεύουν.
Στις μέρες μας, που οι ακραίες φωνές του λαϊκισμού επιδιώκουν να δυναμώσουν, που ο ατομικισμός και η αποξένωση μαστίζουν την ανθρωπότητα, είναι πιο κρίσιμο από ποτέ να αναβιώσουμε αξίες, όπως η αυταπάρνηση, ο αλτρουισμός και η αλληλεγγύη, που μας επιτρέπουν, σήμερα, να ζούμε σε μία ελεύθερη, δημοκρατική χώρα.
Αναδεικνύει τη σημασία της εκπαίδευσης στην προσπάθεια να διατηρήσουμε την εθνική μας μνήμη, καθώς και να καλλιεργήσουμε μια πιο διαδραστική σχέση με το παρελθόν μας. Η αναζήτηση της ιστορικής αλήθειας και η γνωριμία με την ιστορική μας ταυτότητα, η δυνατότητα εντοπισμού και αξιολόγησης αξιόπιστων ιστορικών πηγών, αποτελούν γνώσεις και δεξιότητες που οφείλει να αναπτύξει στους μαθητές ένα σύγχρονο σχολείο. Αγαπητά μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, Αξιοποιώντας το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό της ιστορικής κληρονομιάς μας, μπορούμε να διδάξουμε και να διδαχτούμε από το παρελθόν και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το παρόν και το μέλλον.
Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

Ο Άδωνις, η Novartis και η Ν.Δ.


Δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευτυχείς στη Νέα Δημοκρατία με τον Άδωνη Γεωργιάδη. Κάθε μέρα ξεφεύγει και λίγο παραπάνω.
Και μέσα στην αγωνία του να τα βγάλει πέρα με τις εισαγγελικές έρευνες, βυθίζεται όλο και περισσότερο στον βούρκο της πολιτικής λάσπης παρασύροντας μαζί και το κόμμα του.
Στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης, ο Άδ. Γεωργιάδης εμφανίζεται να παραδέχεται ότι οι πολιτικοί τα παίρνανε από τη Novartis. Ομολόγησε λοιπόν ότι δεν υπάρχει καμία σκευωρία. Και όταν, εύλογα, κλήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει σε ποιους πολιτικούς αναφέρεται, ο Γεωργιάδης απάντησε «στον Τσίπρα και τον Πολάκη». Για να ομολογήσει λίγη ώρα μετά ότι δεν έχει κανένα στοιχείο και ότι επρόκειτο απλώς για πυροτέχνημα αντιπερισπασμού και πολιτικής αλητείας.
Ο Κ. Μητσοτάκης θα διαπιστώσει πολύ γρήγορα ότι το σχέδιο να τραβήξει την ουρά του έξω από το θέμα Novartis και να αφήσει στον Άδ. Γεωργιάδη τους χειρισμούς μόνο προβλήματα μπορεί να του δημιουργήσει.
Ο Άδωνις και τα παλικάρια του θα επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν την Προανακριτική για να μετατρέψουν τους κατηγορούμενους της Novartis σε κατήγορους και να μπλοκάρουν τη δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου. Μεθοδεύουν την αποβολή του Πολάκη και του Τζανακόπουλου για να μην υποβάλουν ερωτήσεις στους μάρτυρες. Και ο ίδιος παίρνει σβάρνα τα κανάλια, απειλεί τους εισαγγελείς και δίνει ονόματα προστατευόμενων μαρτύρων.
Έτσι, ο Κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να την κοπανήσει από τη συζήτηση του εμβληματικού, υποτίθεται, για την κυβέρνηση αναπτυξιακού νομοσχεδίου προκειμένου να μην αναγκαστεί να αναφερθεί στο θέμα. Ολόκληρη η Ν.Δ. εκτίθεται από τον Άδ. Γεωργιάδη ως συναυτουργός σε μια κραυγαλέα προσπάθεια συγκάλυψης.
Ας πρόσεχαν.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Η πολιτική αθλιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη


Στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για την υπόθεση Novartis o Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίζεται να λέει: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι εταιρείες σαν τη Novartis μπορεί να δίνουν χρήματα σε γιατρούς, πολιτικούς και δεν ξέρω σε ποιους άλλους, όμως σώζουν και ζωές...».

Που σημαίνει: Μπορεί οι πολιτικοί να λαδώθηκαν και να υπερτιμολόγησαν τα φάρμακα, αλλά κάτι ωφελήθηκε και ο κόσμος.
Όταν προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ, ο Άδωνις Γεωργιάδης συνειδητοποίησε την τερατώδη ανοησία που είχε κάνει, να εμφανιστεί απολογούμενος -και μάλιστα σε μέσον του εξωτερικού- και άρχισε να περιφέρεται στα ΜΜΕ προσπαθώντας να την μαζέψει. Δεν εννοούσε αυτό, εννοούσε κάτι άλλο.
Και εχθές είχε το γκεμπελίστικο θράσος να ισχυριστεί ότι, όταν αναφερόταν σε πολιτικούς που τα παίρνανε, εννοούσε τον Τσίπρα και τον Πολάκη. Για να παραδεχτεί ο θρασύδειλος, αργότερα, ότι δεν έχει κανένα στοιχείο. Έτσι το είπε, για να κατέβει λίγο στο επίπεδο των αντιπάλων του.
Μόνο που το πρόβλημα του Άδ. Γεωργιάδη δεν είναι το επίπεδο των αντιπάλων του. Είναι η εισαγγελική έρευνα για το σκάνδαλο Novartis. Aυτό είναι που τον καθιστά πανικόβλητο. Από την ώρα που προέκυψε η υπόθεση Νovartis o Γεωργιάδης έχει απειλήσει δικαστές, προστατευόμενους μάρτυρες και πολιτικούς του αντιπάλους, έχει μιλήσει για έσχατες προδοσίες για να καταλήξει στη χθεσινή αθλιότητα.
Εκτίθεται κατά τον χειρότερο τρόπο την ώρα που στη Βουλή ψηφίζεται νομοσχέδιο της αρμοδιότητάς του. Και εκθέτει και το κόμμα του, που σύρεται σε κατάπτυστες αντικοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις στην Προανακριτική.
Αν νομίζει ότι η πολιτική αθλιότητα θα τον προστατεύσει, πρέπει να είναι σε εξαιρετικά απελπιστική κατάσταση.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Η πανικόβλητη αντεπίθεση των Νοβαρτίστας


Η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής έχει συσταθεί για να διερευνήσει τις υποτιθέμενες παρεμβάσεις του Δ. Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη με στόχο τη χειραγώγηση της υπόθεσης Novartis.

Σε αυτή την επιτροπή λοιπόν τα κόμματα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝ.ΑΛΛ., καλούν ως μάρτυρες τον άνθρωπο που ήταν επικεφαλής της Νovartis στην Ελλάδα την εποχή του μεγάλου πάρτι, καθώς και έναν πρώην προστατευόμενο μάρτυρα που άλλαξε στάση και στρατόπεδο.
Δεν ξέρουμε τι θα τους ρωτήσουν εκεί και τι θα απαντήσουν. Αυτό όμως που καταλαβαίνει ο κόσμος είναι ότι όλο το μπλοκ που χόρευε γύρω από τη Novartis, λεηλατώντας το δημόσιο συμφέρον, προτίθεται να χρησιμοποιήσει την Προανακριτική της Βουλής ως μοχλό πίεσης, για να επηρεάσει τη διερεύνηση του σκανδάλου που είναι σε εξέλιξη.
Ακριβώς όμως επειδή η διερεύνηση της υπόθεσης είναι σε εξέλιξη και όλοι αυτοί, πολιτικοί, «σύμβουλοι» και γιάπηδες, είναι κάπως ευάλωτοι, υπάρχει ο άμεσος κίνδυνος κάτι να πάει πολύ στραβά σε αυτή την ιστορία. Γι' αυτό η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. επινόησαν άλλη μια στρατηγική κίνηση: μεθοδεύουν την εξαίρεση του Πολάκη και του Τζανακόπουλου από την προανακριτική, ώστε να μην μπορέσουν να υποβάλουν ερωτήσεις στους μάρτυρες. Κραυγαλέα αντικοινοβουλευτική στάση. Έως και πραξικόπημα.
Το γεγονός ότι κάνουν τέτοια αίσχη ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει. Ότι είναι τόσο πανικόβλητοι με την τροπή της υπόθεσης ώστε δεν τους ενδιαφέρει τι λέει η κοινή γνώμη. Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να ξελασπώσουν και δεν πά' να λέει η κοινωνία ό,τι θέλει.
Αλλά δεν θα τους είναι τόσο εύκολο. Εδώ θα είμαστε.

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Τα “παίζει” όλα ο Κυριάκος προκειμένου να ακυρώσει άμεσα την “καταραμένη” απλή αναλογική. Στις διαπραγματεύσεις με τη Φώφη και η πρόταση Αλιβιζάτου για 180.


Το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι η Νέα Δημοκρατία θέλουν όπως και δήποτε την κατάργηση της απλής αναλογικής, το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα γίνουν οι επόμενες εκλογές, είναι γνωστό και έχει εκφραστεί ποικιλοτρόπως, ακόμη και με ακραίους τρόπους όπως το “να κάνουμε αλλαγές για να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά”…
Σε αυτό το πλαίσιο όπως, έχουμε ξαναγράψει, παίζει” και το σενάριο των διπλών εκλογών: των πρώτων με απλή αναλογική, από όπου (σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα) δεν προκύπτει κυβέρνηση χωρίς τη ΝΔ και άμεσα τη διεξαγωγή δεύτερης κάλπης με το εκλογικό σύστημα που θέλει να θεσπίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, το οποίο επίσης θα δίνει, όπως και το μέχρι τώρα σύστημα, μπόνους στο πρώτο κόμμα.
Τα ρίσκα όμως που ενέχει το συγκεκριμένο σενάριο φαίνεται, σύμφωνα με το Βασίλη Σκουρή στο news247.gr, ότι οδηγούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μία διαπραγμάτευση χωρίς “ταμπού” με τη Φώφη Γεννηματά, όπου αναμένεται να πέσει στο τραπέζι ακόμα και η πρόταση Αλιβιζάτου που είχε απορρίψει μόλις ένα μήνα πριν από τη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η πρόταση Αλιβιζάτου για αναθεώρηση του άρθρου 54 παρ. 1 του Συντάγματος, (που προβλέπει ότι ο νέος εκλογικός νόμος ισχύει από τις μεθεπόμενες εκλογές, εκτός και αν προβλέπεται η ισχύς του αμέσως από τις επόμενες εκλογές με ρητή διάταξη που ψηφίζεται με την πλειοψηφία τουλάχιστον 200 βουλευτών) είναι ότι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ διαθέτουν τις απαραίτητες 180 ψήφους να τροποποιήσουν το άρθρο 54 παρ. 1, ώστε αυτό να προβλέπει ότι το νέο εκλογικό σύστημα να ισχύει από τις αμέσως επόμενες εκλογές αν ψηφιστεί από 180 βουλευτές, αντί από 200 που απαιτείται σήμερα.
Σύμφωνα με τον Βασ.Σκουρή, υπάρχουν εισηγήσεις προς τον Κ.Μητσοτάκη να επαναφέρει την συγκεκριμένη πρόταση στις διαπραγματεύσεις με τη Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να αποφύγει τις διπλές κάλπες. “Και αυτό, καθώς, μεταξύ άλλων, υπονομεύει και το ενδεχόμενο, προοπτικά, συγκρότησης ενός “αντικυβερνητικού μετώπου”, ενώ αποφεύγει και τις διπλές εκλογές, καθώς με μια τέτοια συμφωνία το ΚΙΝΑΛ θα αποτελεί- σύμφωνα με τις εισηγήσεις- έναν εν δυνάμει κυβερνητικό σύμμαχο. Το ΚΙΝΑΛ, ωστόσο, ζητά πρώτα να δει τον νέο εκλογικό νόμο που προτείνει το Μέγαρο Μαξίμου και μετά να γίνει τυχόν συζήτηση για το άρθρο 54 παρ. 1 του Συντάγματος.
Το πιθανότερο σενάριο, πάντως, φέρεται να είναι ο πρωθυπουργός να επιμείνει σε έναν εκλογικό νόμο, με μεγαλύτερο μπόνους από αυτό που δίνει η πρόταση του ΚΙΝΑΛ, αποκλείοντας την συζήτηση για την αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου. Και εστιάζοντας την προσπάθεια της συναίνεσης με το ΚΙΝΑΛ στην ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού, όπου η Χαριλάου Τρικούπη άλλαξε πλήρως την πάγια της θέση και στο πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας“.

“Αμνησία” έπαθε και ο Κυρανάκης. “Κανείς στην ΝΔ δεν είπε θα πάω τον Τσίπρα φυλακή”. Και ο Άδωνις τι έλεγε; (βίντεο)


Να ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε προσπαθούν στη ΝΔ… Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης ήταν για ακόμη μία φορά άκρως προκλητικός, ενώ θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του αν δεν τον βοηθάει η μνήμη του.
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης βρέθηκε σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΙ καλεσμένος μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα. Συζητώντας για την υπόθεση Novartis ο κ. Μπάρκας του θύμισε τότε που έλεγαν εκεί στην Πειραιώς πως θα πάνε τον Αλέξη Τσίπρα φυλακή και θα το πάνε μέχρι τέλους.
Ωστόσο, περιέργως ο κ. Κυρανάκης δε θυμόταν τίποτα και δείχνοντας απόλυτα σίγουρος πως τα όσα λέει ο ίδιος είναι αληθή και πως άλλοι δεν λένε την αλήθεια, κατηγορούσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα αποκαλώντας τον «ψεύτη».
«Κανείς δεν έλεγε θα πάμε τον Τσίπρα φυλακή. Κανείς δεν το είπε.  Άλλο θα πάμε μέχρι τέλους. Θα πάμε μέχρι τέλους. Κανείς στην ΝΔ δεν είπε θα πάω τον Τσίπρα και τον κάθε πολιτικό αντίπαλο φυλακή. Κανείς» τόνισε.
Θυμηθείτε όμως τι έλεγε ο Άδωνης Γεωργιάδης λίγους μήνες πριν για το σκάνδαλο Novartis και τον Αλέξη Τσίπρα.
«Όλα αυτά το έχει οργανώσει ο Τσίπρας. Ο σκοπός της ζωής μου θα είναι να το αποδείξω. Δεν θα ασχοληθώ με τίποτα άλλο. Αν δεν τους κλείσω φυλακή δεν θα ησυχάσω».
Πηγή: documentonews.gr

Κατακεραυνώνει τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ για Μπογδάνο: Δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να σιωπά μπροστά σε αυτή την εξαγωγή ακροδεξιού μίσους στην Κύπρο.


Στην ανακοίνωσή του Τομέα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Ομογενειακών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται:
«Δεν προκαλεί έκπληξη, το ακροδεξιό παραλήρημα του Κ. Μπογδάνου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο. Οι αντικομουνιστικές, εθνικιστικές, ανιστόρητες δηλώσεις του, είναι γνωστές στο πανελλήνιο.
Ούτε οι ύβρεις του εναντίον του ΑΚΕΛ μας κάνουν εντύπωση. Η ιστορία και οι διαχρονικοί αγώνες του ΑΚΕΛ υπέρ των συμφερόντων του κυπριακού λαού, των εργαζομένων, για ελευθερία, Δημοκρατία, για μια δίκαιη επίλυση του Κυπριακού είναι γνωστοί και δεν μπορούν να κηλιδωθούν από κανέναν Μπογδάνο.
Ο Κ. Μπογδάνος, όμως, δεν είναι πια ένας παρουσιαστής ειδήσεων, ούτε ένας απλός σχολιαστής. Είναι βουλευτής της Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι ένας σύγχρονος, φιλελεύθερος πολιτικός. Δεν είναι δυνατόν η Ν.Δ., μπροστά σε αυτή την εξαγωγή ακροδεξιού μίσους στην Κύπρο, και μάλιστα σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο, να σιωπά. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να καταδικάσει τις ακροδεξιές ύβρεις του βουλευτή του».

Στέλνει “πελατάκια” στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια ο Κυριάκος! Μειώνονται οι εισακτέοι στα ΑΕΙ από την ερχόμενη χρονιά.


Πελάτες στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια φαίνεται ότι επιχειρεί πάση θυσία να στείλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού πάντα άλλωστε βρισκόταν στο πλευρό των… αρίστων. Όπως γράφει το ethnos.gr, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη μείωση του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια , και μάλιστα από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021. Το γεγονός αυτό θα επηρεάσει άμεσα τους μαθητές που φοιτούν αυτήν τη στιγμή στη Γ’ Λυκείου και θα δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις τον Ιούνιο, αφού θα βρεθούν μπροστά σε περιορισμένο αριθμό θέσεων στα τμήματα όπου θα θελήσουν να εισαχθούν.
Αυτό σημαίνει ότι οι περίπου 100.000 απόφοιτοι των λυκείων θα χρειαστεί να εντείνουν την προσπάθειά τους, καθώς ο ανταγωνισμός για την κατάκτηση μιας θέσης θα είναι ιδιαίτερα σκληρός.
Η σχετική ανακοίνωση έγινε σήμερα Τρίτη στη Βουλή από τον υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη, ο οποίος, επί της ουσίας, είπε ότι το υπουργείο θα λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις των πανεπιστημίων σχετικά με τον αριθμό των εισακτέων. Οπως είναι γνωστό, τα πανεπιστήμια κάθε χρόνο ζητούν όλο και λιγότερους φοιτητές, αλλά το υπουργείο πάντα ανακοινώνει μεγαλύτερο αριθμό θέσεων.
«Πρέπει να μπει ένα τέλος στη μικροπολιτική διαχείριση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου χωρίς να εξασφαλίζονται οι ανάλογοι πόροι υπήρχε συνεχής αύξηση του αριθμού εισακτέων» τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας και υπογράμμισε: «Εμείς ως νέα πολιτική ηγεσία έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα λάβουμε υπ’ όψιν τον αριθμό των εισακτέων που θα μας δώσει κάθε πανεπιστήμιο, τμήμα και σχολή. Επειδή υπηρετώ είκοσι πέντε χρόνια στο πανεπιστήμιο, επιτρέψτε μου να φέρω το εξής αρνητικό παράδειγμα: Τα πανεπιστήμια διαχρονικά υποβάλλουν τις προτάσεις τους, τις εισηγήσεις για τον αριθμό εισακτέων, τις οποίες οι ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας δεν ακούν. Τα ιδρύματα γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ποιον αριθμό φοιτητών μπορούν να εκπαιδεύσουν και μέσω του στρατηγικού σχεδιασμού μπορούμε να εξασφαλίσουμε επαγγελματική προοπτική στους αποφοίτους των πανεπιστημίων».
Ο υφυπουργός από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε και σφοδρή επίθεση κατά του πρώην υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, τον οποίο κατηγόρησε ότι δημιούργησε τετελεσμένα παραμονές εθνικών εκλογών, εγκλωβίζοντας φοιτητές και τις οικογένειές τους.
«Ήμασταν πλήρως αντίθετοι με τον τρόπο με τον οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση και ο προηγούμενος υπουργός Παιδείας άλλαξαν τον ακαδημαϊκό χάρτη της ανωτάτης εκπαίδευσης» είπε ο υφ. Παιδείας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλου, σχετικά με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, και συνέχισε: «Έγινε βιαστικά ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης, χωρίς καμία εμπλοκή της Ανεξάρτητης Αρχής, της ΑΔΙΠ, δημιουργήθηκαν τετελεσμένα ακόμα και λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές. Ο σκοπός ήταν να ασκήσουν μικροπολιτική και να προσπαθήσουν να εγκλωβίσουν την Κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς αυτό που έγινε ήταν σε πολλές περιπτώσεις να εγκλωβίσουν τους νέους και τις οικογένειές τους».
Ο Β. Διγαλάκης μίλησε επίσης για:
Μετεγγραφές: Όσον αφορά τις μετεγγραφές, θα ήθελα να πω δυο πράγματα. Τόσο στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όσο και σε όλα τα πανεπιστήμια, στα οποία εντάχθηκαν σχολές των πρώην ΤΕΙ, σύμφωνα με τους νόμους και την αντιμεταρρύθμιση του κ. Γαβρόγλου, δεν επιτρέπονται μετεγγραφές όσων είναι πέρα από το δεύτερο έτος. Για τους πρωτοετείς, και συγκεκριμένα στις σχολές μηχανικών, θα γνωρίζετε ότι μέσα σε όλες τις προχειρότητες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας αποφασίστηκε τα τρία τμήματα της σχολής να μην έχουν καμία αντιστοίχιση. Άρα δεν γίνεται να γίνουν μετεγγραφές σε άλλα πανεπιστημιακά τμήματα.
Πενταετή τμήματα: Στο θέμα της διάρκειας του πρώτου κύκλου σπουδών, το οποίο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο -και σωστά το αναφέρατε- και αφορά τους νεοεισερχόμενους φοιτητές, έχει έρθει στο υπουργείο το αίτημα της Συγκλήτου και τα ενδεικτικά προγράμματα σπουδών των τμημάτων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Είναι τρία τμήματα, βρίσκονται σε επεξεργασία από τις υπηρεσίες και μπορώ να προαναγγείλω ότι θα έχουν την αντίστοιχη κατάληξη με τα αντίστοιχα τμήματα των άλλων πανεπιστημίων και θα γίνουν και αυτά πενταετή. Για να μην πάρω άλλο χρόνο, θα κρατήσω τα θέματα των επαγγελματικών δικαιωμάτων και της στέγασης για τη δευτερολογία μου.
Επαγγελματικά δικαιώματα: Τα Τμήματα ΤΕ Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων και Πληροφορικής διαθέτουν συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα για τα οποία υπάρχει μια σειρά προεδρικών διαταγμάτων τα οποία αναφέρονται σε αυτά.
Τώρα για τμήματα που δεν τα έχουν, αλλά επειδή αυτό είναι και ένα γενικότερο θέμα για τους αποφοίτους των πρώην ΤΕΙ, προβλέπεται στη νομοθεσία η έκδοση προεδρικών διαταγμάτων και κοινών υπουργικών αποφάσεων Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών, Ανάπτυξης και Παιδείας και θα προχωρήσουν αυτές οι διαδικασίες.
Στρατηγικό σχεδιασμό, βασισμένο σε αποτελέσματα αξιολόγησης: Θα αναβαθμίσουμε τους θεσμούς, όπως την ΑΔΙΠ, την Ανεξάρτητη Αρχή Αξιολόγησης και Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Θα προχωρήσουμε σε στρατηγικό σχεδιασμό, βασισμένοι σε διαδικασίες που θα λαμβάνουν υπ’ όψιν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί κανείς να πετύχει μακρόχρονη και βιώσιμη πολιτική στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που τόσο το έχει ανάγκη.

Απίστευτες εξελίξεις!!! Όχι απλά η ΕΛΑΣ καλύπτει το “δώσιμο” του Μπογδάνου αλλά… πρώην γαλάζια στελέχη επικήρυξαν μέλη του ΠΑΜΕ με 2000€ τον καθένα!!!


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις ήδη από το πρωί της Δευτέρας σε σχέση με τη φωτογραφία της κλωτσιάς που φαίνεται να δίνει διαδηλωτής του ΠΑΜΕ σε αστυνομικό των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο. Όπως όλα δείχνουν, όχι απλά η ΕΛΑΣ καλύπτει το “δώσιμο” του Μπογδάνου αλλά… πρώην γαλάζια στελέχη επικήρυξαν μέλη του ΠΑΜΕ με €2000 τον καθένα, όπως μεταδίδει το koutipandoras.gr.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοφανές και απαράδεκτο δημόσιο «δώσιμο» των στοιχείων του διαδηλωτή από τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Περισσού που έκανε λόγο για «χαφιεδικές πρακτικές», ενώ πολλές ήταν οι ανακοινώσεις φορέων εναντίον της ενέργειας του βουλευτή να πει δημόσια το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και πολιτικά στοιχεία του διαδηλωτή.
Ωστόσο, ενώ η κοινή γνώμη καταφέρονταν εναντίον της κίνησης του Μπογδάνου, η ελληνική αστυνομία με ανακοίνωσή της, έσπευσε εμμέσως πλην σαφώς να παρέχει «κάλυψη» στον βουλευτή, καθώς τα στοιχεία που έδωσε φαίνεται πως… έπιασαν τόπο.
Στην ανακοίνωση η ΕΛΑΣ φαίνεται πως αποδέχεται τον ρόλο του φύλακα αγαλμάτων, ενώ υποστηρίζει ότι οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με σφοδρότητα και αδικαιολόγητη βία κατά αστυνομικών.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «για τα γεγονότα σχηματίσθηκε δικογραφία και οι έρευνες αναγνώρισης συνεχίζονται. Έχει ήδη γίνει αναγνώριση ενός ατόμου, το οποίο επιτέθηκε με ιδιάζουσα βία κατά αστυνομικού».

Χρήσιμες οι… υπηρεσίες του κ. Μπογδάνου λοιπόν.
Παράλληλα με όλα αυτά όμως, «έτρεχε» και μια διαδικτυακή επικήρυξη 2.000 ευρώ / κεφάλι για τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ από την πρώην πολιτεύτρια της ΝΔ και διαβόητης διαδικτυακής ακροδεξιάς περσόνας, Χριστίνας Σιδέρη και την οργάνωση Εθνική Αλληλεγγύη.
«Λοιπόν βρήκαμε τον ένα. Πάμε τώρα όλοι μαζί και γι’ αυτούς. Η Εθνική Αλληλεγγύη δίνει ως επιβράβευση 2.000 ευρώ σε όποιον μας φέρει αποδεδειγμένες πληροφορίες για το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση των μελών του ΠΑΜΕ που κλωτσάνε τον αστυνομικό», αναφέρει σε ανάρτησή της η Χριστίνα Σιδέρη.
Θα μπορούσε κανείς στο σημείο αυτό να πει και τη γνωστή φράση «άξιος ο μισθός του», όμως στην περίπτωση του Κ. Μπογδάνου είναι εξαιρετικά πιθανό οι υπηρεσίες να προσφέρθηκαν «δωρεάν», απλά και μόνο για την ηδονή που μάλλον τού προσέφερε το «δώσιμο».

Επική κωλοτούμπα! Από το κράξιμο περί… “συριζομαδούρων” στο να ποζάρει κάτω από τα πορτρέτα του Μαδούρο και του Τσάβες έφτασε η ΝΔ.


Περίεργα μας τα λέει η κυβέρνηση περί Βενεζουέλας… Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι για ακόμη μία φορά προχώρησε σε μία επική κωλοτούμπα…
Ειδικότερα, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έσπευσε να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό τις πρώτες μέρες μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, χωρίς να υπολογίσει τις όποιες συνέπειες θα αντιμετώπιζε, οι οποίες αν κρίνουμε από την χθεσινή επίσκεψη του σύμβουλου του πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής, Ι. Πιπίνη, στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, μάλλον ήταν πολλές…
Η φωτογραφία δείχνει τον Ι. Πιπίνη να πραγματοποιεί επίσκεψη στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, ποζάροντας με φόντο τα πορτρέτα του Μαδούρο και του Τσάβες. «Σήμερα δεχθήκαμε τη φιλική επίσκεψη του Συμβούλου του πρωθυπουργού σε θέματα Λατινικής Αμερικής, Ιάσωνα Πιπίνη» γράφει η σχετική ανάρτηση της πρεσβείας στο facebook.
Το λες και διεθνές «τρολάρισμα»…
Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο οποίος δεν αναγνωρίζει τον Νικολάς Μαδούρο, ως ηγέτη της Βενεζουέλας, επισκέφθηκε και φωτογραφήθηκε με εκπρόσωπο του Νικολάς Μαδούρο στη χώρα μας, με φόντο κάδρο του Νικολάς Μαδούρο…
Την ώρα μάλιστα που ο ίδιος ο Ι. Πιπίνης, με σχετικό tweet του μας… συστήνει τον πρέσβη της Βενεζουέλας του Γκουάϊδό στην Ελλάδα, στον οποίο είχε κάνει και συνέντευξη ο ίδιος στον ΣΚΑΪ.
Σήμερα δεχθήκαμε τη φιλική επίσκεψη του Συμβούλου του πρωθυπουργού σε θέματα Λατινικής Αμερικής, Ιάσωνα Πιπίνη.
View image on Twitter
149 people are talking about this
Τελικά ο σύμβουλος του πρωθυπουργού – ο οποίος και τον εκπροσωπεί – αναγνωρίζει τον… «πρέσβη» του Γκουαϊδό ή τον πρέσβη που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη;
Ο Εδουάρδο Μεσιέ είναι σύμφωνα με απόφαση της Εθνοσυνέλευσης της , ο πρέσβης στην Ελλάδα του μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας, Χουάν . Η κυβέρνηση του Κυριάκου τον Ιούλιο είχε αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της χώρας.
View image on Twitter
19 people are talking about this
Κάπως μπερδεμένα μας τα λέει η κυβέρνηση, τελικά τι στηρίζει και ποιον αναγνωρίζει ως ηγέτη της Βενεζουέλας; Τον Γκουαϊδό ή τον Μαδούρο;
Γιατί αν ξαφνικά αναγνωρίζει τον Μαδούρο να μας το πει να το ξέρουμε. Το γέλιο δίνει ζωή μη μας το στερήσει.

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...