Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτάκτως στο «Ενώπιος Ενωπίω» του Χατζηνικολάου


 Ενάμιση μήνα μετά τη συνέντευξη-παρωδία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου, που κάθε άλλο παρά πολιτική ήταν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας θα δώσει μια εφ’ όλης της ύλης πολιτική συνέντευξη στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω».

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 3 Μαρτίου, στις 23:45, ο Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει στον Νίκο Χατζηνικολάου με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις και τις συνέπειες του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.

Η Ρωσία «κλείνει» τον εναέριο χώρο της για 36 χώρες, αναμεσά τους Ελλάδα και Κύπρος

 

Σε αντίμετρα στην απαγόρευση ρωσικών πτήσεων από τη Δύση και τις χώρες της ΕΕ προχώρησε η ρωσική κυβέρνηση.

Η Μόσχα απαγόρευσε σήμερα σε αεροπορικές εταιρείες από 36 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και του Καναδά, αλλά και της Ελλάδας και της Κύπρου (που νωρίς το πρωί της Δευτέρας είχαν ανακοινώσει την απαγόρευση πτήσεων ρωσικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο τους) να χρησιμοποιούν τον ρωσικό εναέριο χώρο σε αντίποινα μετά τις σαρωτικές κυρώσεις που στόχευαν τον αεροπορικό της κλάδο, ύστερα από την στρατιωτική εισβολή που εξαπέλυσε η Μόσχα στην Ουκρανία.

«Σε απάντηση στην απαγόρευση ευρωπαϊκών κρατών σε πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών που εκτελούνται από ρωσικούς αερομεταφορείς ή από εταιρείες που είναι καταγεγραμμένες στη Ρωσία, επιβλήθηκαν περιορισμοί σε πτήσεις από αερομεταφορείς από 36 κράτη», ανέφερε η ρωσική αεροπορική υπηρεσία Rosaviatsia σε ανακοίνωσή της.

“Κόντυμα” Δένδια από Μητσοτάκη και αυλή

 

Πριν αλέκτορα φωνήσαι … “Έντονη φημολογία για σοβαρή κρίση Δένδια – Μαξίμου – Κίνηση “στήριξης” το τηλεφώνημα από Μπλίνκεν;”

Σε ανάρτησή του ο πρώην πλέον ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, αναφέρεται με καυστικό τρόπο στο “κλίμα” που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει πόσο “απελευθερωμένος” αισθάνεται μετά τη διαγραφή του ενώ αφήνει και ένα γρίφο: ”Η λύση με την υπογραφή μου”, σημειώνει…

Η ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου:

“Ωραία ατμόσφαιρα στη ΝΔ.
Δικτατορία Μητσοτάκη,αυλής.
Κόντυμα Δένδια.
Μουρμούρα από καραμανλικούς.
Δυσαρέσκεια σαμαρικών.
Η Ντόρα με Κυριάκο για το μέλλον του υιού Κώστα.
Ο Αδωνις «κομματικός» περιμένει ηγεσία η διάσπαση.
Είμαι έξω με κύρος&απήχηση.
Η λύση με την υπογραφή μου.”

“Η απουσία του υπουργού Εξωτερικών από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στο Μαξίμου και κατά την οποία αποφασίστηκε η αποστολή από την Ελλάδα των 20.000 κατασχεμένων από τους Ουκρανούς Καλάσνικοφ το 2013, προκάλεσε θύελλα ψιθύρων στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του Δένδια ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών εμφανίζεται χολωμένος από το Μαξίμου. Τη θύελλα ψιθύρων ενέτεινε και δημοσίευμα στο Βήμα της Κυριακής υπό τον τίτλο «Έργα και ημέρες του Νίκου Δένδια» με σκληρή κριτική προς τον Νίκο Δένδια και αναφορά σε πληροφορίες από το Μαξίμου για διαμόρφωση κλίματος «δυσθυμίας για τη γενικότερη στάση του υπουργού Εξωτερικών».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα υπάρχουν «υπάρχουν φωνές κριτικής για ορισμένες επιλογές του Νίκου Δένδια» με μια εκ των επιλογών που φέρονται να επικρίνονται να είναι η απόφασή του να μεταβεί στην Αφρική εν μέσω κρίσης.

Στο δημοσίευμα υπάρχει πληροφορία ότι ο Νίκος Δένδιας τελευταία συμβουλεύεται στενά «καθηγητή που ανήκει στο καραμανλικό στρατόπεδο και έχει θητεύσει στο υπουργείο και το τελευταίο διάστημα ξιφουλκεί κατά των κυβερνητικών επιλογών στην εξωτερική πολιτική». Όλα αυτά δεν διαφεύγουν προφανώς την προσοχή του Μεγάρου, αναφέρεται στο δημοσίευμα, το οποίο υποστηρίζει ότι «πλέον ο κ. Δένδιας κινείται αποκλειστικά με κριτήριο την προσωπική του εικόνα και αποφεύγει επιμελώς διάφορες “καυτές πατάτες” που θα την τσαλάκωναν».

Η απουσία του υπουργού Εξωτερικών από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στο Μαξίμου και κατά την οποία αποφασίστηκε η αποστολή από την Ελλάδα των 20.000 κατασχεμένων από τους Ουκρανούς Καλάσνικοφ το 2013, προκάλεσε θύελλα ψιθύρων στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του Δένδια ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών εμφανίζεται χολωμένος από το Μαξίμου. Τη θύελλα ψιθύρων ενέτεινε και δημοσίευμα στο Βήμα της Κυριακής υπό τον τίτλο «Έργα και ημέρες του Νίκου Δένδια» με σκληρή κριτική προς τον Νίκο Δένδια και αναφορά σε πληροφορίες από το Μαξίμου για διαμόρφωση κλίματος «δυσθυμίας για τη γενικότερη στάση του υπουργού Εξωτερικών».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα υπάρχουν «υπάρχουν φωνές κριτικής για ορισμένες επιλογές του Νίκου Δένδια» με μια εκ των επιλογών που φέρονται να επικρίνονται να είναι η απόφασή του να μεταβεί στην Αφρική εν μέσω κρίσης.

Στο δημοσίευμα υπάρχει πληροφορία ότι ο Νίκος Δένδιας τελευταία συμβουλεύεται στενά «καθηγητή που ανήκει στο καραμανλικό στρατόπεδο και έχει θητεύσει στο υπουργείο και το τελευταίο διάστημα ξιφουλκεί κατά των κυβερνητικών επιλογών στην εξωτερική πολιτική». Όλα αυτά δεν διαφεύγουν προφανώς την προσοχή του Μεγάρου, αναφέρεται στο δημοσίευμα, το οποίο υποστηρίζει ότι «πλέον ο κ. Δένδιας κινείται αποκλειστικά με κριτήριο την προσωπική του εικόνα και αποφεύγει επιμελώς διάφορες “καυτές πατάτες” που θα την τσαλάκωναν».

Με NOTAM η ελληνική κυβέρνηση απαγόρευσε τις πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο.

 

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) με αεροπορική οδηγία γνωστοποιεί την απαγόρευση χρήσης του Εθνικού Εναέριου Χώρου Ελλάδος από αερομεταφορείς Ρωσίας η οποία εφαρμόζεται μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κλείσει τον εναέριο χώρο της για την Ρωσική Ομοσπονδία, με ισχύ από σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 και με τρίμηνη διάρκεια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΥΠΑ, η notam προβλέπει τα ακόλουθα:

-Αεροσκάφη ρωσικής ιδιοκτησίας, ρωσικών αεροπορικών εταιρειών (AOC) ή ρωσικού ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών τζετ, απαγορεύεται να προσγειωθούν, να απογειωθούν, να εισέρχονται και να πραγματοποιούν διελεύσεις στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας.
-Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι πτήσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, νοσοκομειακές πτήσεις και πτήσεις για σκοπούς έρευνας και διάσωσης κατόπιν έγκρισης της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και όλες οι πτήσεις αεροσκαφών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
-Η notam θα έχει τρίμηνη διάρκεια και ισχύει ήδη από σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.

Notam απαγόρευσης ρωσικών πτήσεων στον εναέριο χώρο της εξέδωσε και η Κύπρος

Ο Νάσος Ηλιόπουλος “βουλώνει” την χυδαιότητα του Μπάμπη Παπαδημητρίου

 

Μαζική διαρροή λάσπης … είχαμε πρωί πρωί στον ΣΚΑΙ από έναν από τους – όχι λίγους είναι η αλήθεια –  συνήθεις υπόπτους  “βρώμικου πολέμου” της ΝΔ! Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, με την ανοχή – αν όχι δημοσιογραφική συνενοχή – του γνωστού πρωινού διδύμου, επιχειρούσε να διαρρεύσει απίστευτα υπονοούμενα για άτυπη “υποστήριξη” του ΣΥΡΙΖΑ στις ενέργειες Πούτιν καθώς όπως έλεγε σε παραλήρημα προπαγάνδας και fake news, δεν έχει ακούσει τον Αλέξη Τσίπρα να καταδικάζει τον Πούτιν. Μάλιστα η χυδαία πολιτική λάσπη που αποχέτευσε έφτασε στο σημείο να υπονοήσει ότι μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Κασιδιάρης της ΧΑ είναι με το πλευρό της Ρωσίας. Ο Νάσος Ηλιόπουλος όμως δεν τον άφησε να ολοκληρώσει το κρεσέντο ψεύδους, λάσπης και γκαιμπελικής προπαγάνδας, σε αντίθεση με το δίδυμο των παρουσιαστών τον αποστόμωσε θυμίζοντάς του ποιος είναι και συστήνοντάς τον εκ νέου σε όσους δεν γνωρίζουν το παρελθόν του: «Από άνθρωπο που αναζητούσε τη σοβαρή Χρυσή Αυγή δεν θα δεχθούμε υπονοούμενα», απάντησε αφήνοντάς τον κόκκαλο! Θυμίζουμε ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και ενώ η κυβερνητική συμμαχία παρέπαιε, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου ως αναλυτής τότε του ΣΚΑΙ είχε πει ότι “θα μπορούσε η κυβερνητική συμμαχία να συνομιλήσει με ένα κομμάτι της …”σοβαρής Χρυσής Αυγής” …”

Υπενθυμίζουμε ότι και χθές με νέα δημόσια ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ενώ ζήτησε “Τα Ρωσικά στρατεύματα να σταματήσουν ΤΩΡΑ την εισβολή και να αποχωρήσουν από την Ουκρανία και να επιστρέψουμε στον δρόμο της διπλωματίας”

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

«Όχι στον πόλεμο, ναι στην ειρήνη» - Κάλεσμα στην ρωσική πρεσβεία

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει απερίφραστα τις πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας από χθες στην Ουκρανία, που παραβιάζουν την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της χώρας. Καλεί δε σήμερα Παρασκευή στις 6 το απόγευμα, μαζί με τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, σε συγκέντρωση υπέρ της ειρήνης έξω από την ρωσική πρεσβεία με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον πόλεμο, ναι στην ειρήνη, καμιά εμπλοκή της χώρας σε επιχειρήσεις».

Όπως τονίζει στο κάλεσμά του, «η ΕΕ πρέπει να αξιοποιήσει κάθε διπλωματικό μέσο για να εξασφαλιστεί η ειρήνη και να επανέλθουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». Σημειώνει παράλληλα ότι «πρέπει κάθε μέριμνα να ληφθεί για στήριξη της Ελληνικής Κοινότητας και των Ελλήνων πολιτών που διαμένουν στην Ουκρανία».

Η ρωσική πρεσβεία βρίσκεται στην οδό Νικηφόρου Λύτρα 28, στο Ψυχικό. Για την διευκόλυνση της μετακίνησης θα υπάρχουν 2 πούλμαν που θα ξεκινήσουν στις 17:00 από την πλατεία Κουμουνδούρου.

Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπέρ της ειρήνης στην ρωσική πρεσβεία

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει απερίφραστα τις πολεμικές επιχειρήσεις που από το πρωί της Πέμπτης διεξάγει η Ρωσική Ομοσπονδία στην Ουκρανία, που παραβιάζουν την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της χώρας.

Η ΕΕ πρέπει να αξιοποιήσει κάθε διπλωματικό μέσο για να εξασφαλιστεί η ειρήνη και να επανέλθουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα, πρέπει κάθε μέριμνα να ληφθεί για στήριξη της Ελληνικής Κοινότητας και των Ελλήνων πολιτών που διαμένουν στην Ουκρανία.

Όχι στον Πόλεμο, ΝΑΙ στην ειρήνη ,
καμιά εμπλοκή της χώρας σε επιχειρήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλούν σε συγκέντρωση υπέρ της ειρήνης έξω από την Ρώσικη πρεσβεία την Παρασκευή 25/2/2022 στις 18:00 (Νικηφόρου Λύτρα 28, Ψυχικό)

(Για την διευκόλυνση της μετακίνησης Θα υπάρχουν 2 πούλμαν που θα ξεκινήσουν στις 17:00 από την Κουμουνδούρου)».

Πέθανε ο πρώην υπουργός και μαχητικός δικηγόρος

 

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Τσοβόλας, ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. 

Ο Δημήτρης Τσοβόλας γεννήθηκε στους Μελισσουργούς της Άρτας. Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Άρτας με το ΠΑΣΟΚ το 1977, και επανεκλέχθηκε το 1981 και το 1985. Στην συνέχεια εξελέγη Βουλευτής στην Β’ Περιφέρεια της Αθήνας.

Παρέμεινε σταθερά στο υπουργείο Οικονομικών κατά την πρώτη οκταετία της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, ως υφυπουργός (1981-1983), αναπληρωτής υπουργός (1983-1985) και υπουργός την περίοδο 1985-1989. 

Το Μάιο του 1991 παραπέμφθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Κοσκωτά - Καλκάνη και τον Ιανουάριο του 1992 καταδικάστηκε σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση με αναστολή και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων χάνοντας έτσι τη βουλευτική του έδρα. Ιδιαίτερα μαχητικός στη διάρκεια της δίκης, αρνήθηκε να εξαγοράσει την ποινή του και για το ποσό έγινε έρανος μεταξύ των μελών του ΠΑΣΟΚ. Μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Οκτωβρίου του 1993 η Βουλή των Ελλήνων του απένειμε χάρη.

Τον Οκτώβριο του 1995 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ γιατί διαφώνησε ιδεολογικά και πολιτικά και στις 20 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου ίδρυσε το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ).

Το ΔΗΚΚΙ μπήκε στη Βουλή το 1996 καθώς και στην Ευρωβουλή, ενώ το 2004 πρότεινε την διάλυση του κόμματος, η οποία και αποφασίστηκε στο Συνέδριο της 30-10-2004. Από τότε επέστρεψε στη δικηγορία, ενώ βρισκόταν πάντοτε στο προοδευτικό στρατόπεδο.

Από τις τελευταίες υποθέσεις που ανέλαβε ήταν αυτή της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, της οποίας ήταν συνήγορος στη δίωξή της για το σκάνδαλο Novartis

Με το σκάνδαλο Novartis είχε ασχοληθεί άλλωστε και ως συνήγορος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Τι είχε πει για το περιβόητο «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα»

Ο Δημήτρης Τσοβόλας είχε συνδεθεί έντονα με την περιβόητη φράση «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα» που είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου, σε προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Περιστέρι, τον Απρίλιο του 1989. Ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει ότι «δεν τα έδωσε όλα» και πως επρόκειτο για ψεύτικο σύνθημα που δεν είχε σχέση με την οικονομία.

«Τριάντα χρόνια ζητούσα να γίνει μια ανοιχτή συζήτηση, για αυτό το ψεύτικο σύνθημα που δεν είχε καμία σχέση με την οικονομία» είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο One TV το 2019.

«Είχα πει με όποιον συντονιστή θέλει η ΝΔ, με όποιον δημοσιογράφο, σε όποιο κανάλι, εγώ να έρθω με στοιχεία, όχι με κουβέντες. Και ποτέ δεν πήρα απάντηση, ούτε θέλουν ποτέ. Γιατί πρέπει να ξέρετε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχω, όχι μόνο δεν έδωσα μια δραχμή σε όλο το προεκλογικό εξάμηνο του 1989, αλλά αντίθετα συγκράτησα κατά 4 μονάδες τις δαπάνες» είχε τονίσει ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Υπενθύμισε δε ότι και ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε διευκρινίσει πως επρόκειτο για ένα ευφυολόγημα. «Γιατί εγώ δεν ήμουν εκεί, στη συγκέντρωση. Ο κόσμος με αγαπούσε, παρ' ότι ήμουν οκτώ χρόνια Υπουργός Οικονομικών και φώναζε το όνομα μου από κάτω. Ο Παπανδρέου που συνήθιζε από πάνω να ανοίγει διάλογο με το πλήθος, είπε αυτή τη φράση, χωρίς να έχει σχέση με τα οικονομικά. Τον θεωρούμε τόσο βλάκα το μακαρίτη να πει προεκλογικά, από το μπαλκόνι στον Υπουργό Οικονομικών του να δώσει χρήματα;» είχε αναφέρει.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Η ΝΔ αρνείται να ελέγξει τη δημοσκοπική εταιρεία Abacus. Τι κρύβει;

 

Την απόφαση να μη συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έλαβε ο «γαλάζιος» πρόεδρος, Θανάσης Μπούρας, αναφορικά με τη δημοσκόπηση της Abacus Research που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha στο τέλος Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω αίτημα είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς από την ταυτότητα της δημοσκόπησης φαίνεται ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές έρευνες, σε αντίθεση με τον τρόπο που προβλήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι. Επίσης πάλι στην ταυτότητα της έρευνας σχετικά με την κακοκαιρία που έγινε στις 25 Ιανουαρίου εμφανίζεται μέγεθος μόλις 303 νοικοκυριών ενώ στην ταυτότητα για πανδημία – πολιτική επικαιρότητα μέγεθος 1.012 ατόμων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόρριψη του σχετικού αιτήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι «δεν είναι δυνατόν η επιτροπή να αναζητά εξηγήσεις, κάθε φορά που μια δημοσκόπηση δεν ικανοποιεί ένα κόμμα».

Ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε την εξέταση της έρευνας σημείωνε ότι «από τη δημοσίευση της νεοεμφανιζόμενης στον χώρο των πολιτικών ερευνών, εταιρίας εγείρονται ερωτήματα ως προς την αξιοπιστία της όταν, αφενός στη μία έρευνα υπάρχει δείγμα «303 νοικοκυριών» που δεν ανταποκρίνεται στους κανόνες αντιπροσωπευτικότητας και διεξάγεται σε μέρα αναγκαστικής αργίας (25η Ιανουαρίου), με κλειστούς μάλιστα τους δρόμους στην Αθήνα που είναι η έδρα της εταιρίας, αφετέρου στην άλλη έρευνα (19-23 Ιανουαρίου) μεσολαβεί μια (1) μόλις εργάσιμη ημέρα (24η Ιανουαρίου) για την επεξεργασία και τη στάθμιση των δημοσκοπικών ευρημάτων που έχουν συλλεχθεί, πράγμα που δείχνει τουλάχιστον προχειρότητα στην επεξεργασία.

Αξίζει δε να υπενθυμίσουμε ότι η ABACUS RESEARCH SA σε δημόσια ανακοίνωσή της, μετά τις αντιδράσεις για τις εν λόγω έρευνες ανέφερε ότι «ως προς την εταιρία να σημειωθεί ότι λειτουργεί και ελέγχεται από το κλαδικό όργανο του ΣΕΔΕΑ/ΠΕΣΣ από το 2004». Ωστόσο από τα δημοσιευμένα στοιχεία της εταιρίας στο ΓΕΜΗ, προκύπτει ότι αυτή συστάθηκε, με τη σημερινή της μορφή και σύνθεση, στις 31/12/2008».

Μάριος Κάτσης: Πολιτική επιλογή της ΝΔ η άρνηση ελέγχου δημοσκοπήσεων
«Για μια ακόμα φορά, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κ. Μπούρας απέρριψε το αίτημα του βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να προσκομιστούν στοιχεία και δεδομένα συγκεκριμένης δημοσκόπησης ώστε να ελεγχθεί η αξιοπιστία της» τονίζει ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μάριος Κάτσης, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για τη δημοσκόπηση της εταιρείας Abacus Research, η οποία δημοσιεύθηκε εν μέσω της παράλυσης του κρατικού μηχανισμού από την κακοκαιρία «Ελπίδα» και αμφισβητήθηκε εντόνως ως προς τις πρακτικές της».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «η ΝΔ αρνείται το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. να εφαρμόσει τον νόμο Ρουσόπουλου (άρ.4, παρ.8 του ν.3603/2007) που ορίζει ρητά την εμπλοκή της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως έκανε και το περασμένο καλοκαίρι με την εξαιρετικά προβληματική δημοσκόπηση της Opinion Poll όπως φάνηκε από την πρόσφατη Εξεταστική Επιτροπή.

«Η ΝΔ, κρυπτόμενη πίσω από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αρνήθηκε τον έλεγχο της Abacus χωρίς καμία πειστική δικαιολογία, παρόλο που ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΔΕΑ κ. Μαύρος και ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων κ. Χατζηπαντελής, κατέθεσαν ως μάρτυρες στην Εξεταστική Επιτροπή ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχει αυτοτελώς το δικαίωμα να ζητήσει από εταιρείες δημοσκοπήσεων να προσκομίσουν τα στοιχεία. Η ΝΔ με τη στάση της απεμπολεί συνειδητά όλες τις θεσμικές δικλείδες που προβλέπει ο νόμος για ένα ζήτημα που άπτεται της ποιότητας της δημοκρατίας στη χώρα μας».

Καταλήγοντας, ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογραμμίζει ότι «το “δις εξαμαρτείν” από τη ΝΔ καθιστά πλέον σαφές ότι η άρνησή της αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή να μην υπάρχει διαφάνεια στον έλεγχο διενέργειας των δημοσκοπήσεων στη χώρα. Κρατά επτασφράγιστο μυστικό τα στοιχεία που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν κατά πόσο είναι αξιόπιστες οι διάφορες «περίεργες» δημοσκοπήσεις που εμφανίζονται ως εκ θαύματος κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Η ΝΔ εργαλειοποιεί τις δημοσκοπήσεις σε κάθε ευκαιρία, αλλά αρνείται τον οποιονδήποτε έλεγχο. Το ερώτημα που είναι στα χείλη κάθε πολίτη πλέον είναι «τι φοβάται και τι έχει να κρύψει η Νέα Δημοκρατία;»

Ο Μητσοτάκης δημιούργησε και πολλαπλασίασε την κρίση ακρίβειας με τις επιλογές του

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας περιόδευσε σήμερα Τετάρτη στον Βύρωνα. Κατά την περιοδεία του, συζήτησε με καταστηματάρχες, εργαζόμενους και καταναλωτές για την εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά από τα αρνητικά ρεκόρ ακρίβειας στην ενέργεια, τα καύσιμα, αλλά και για την δραματική μείωση του εισοδήματος και της κίνησης στην αγορά.


Μετά την περιοδεία του ο Αλ. Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου:

«Η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια σε κοινωνική έκρηξη.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι κλεισμένος σε ένα γυάλινο κλουβί. Δεν τολμά να περπατήσει σε καμιά συνοικία, σε καμιά αγορά, εκτός αν έχει ισχυρή αστυνομική δύναμη. Οφείλει όμως να κατανοήσει:

Δημιούργησε αυτήν την κρίση, την πολλαπλασίασε, πριν πυκνώσουν τα σύννεφα του πολέμου στη γειτονιά μας. Με καταστροφικές επιλογές που έκανε. Με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τη βίαιη απολιγνιτοποίηση, την αδυναμία να διαπραγματευθεί σε χαμηλότερη τιμή το φυσικό αέριο που αγοράζουμε 30% ακριβότερα από ό,τι η Βουλγαρία, με την απουσία ελέγχων στην αγορά και τη δημιουργία καρτέλ.


Σήμερα λοιπόν, εξαιτίας αυτών των επιλογών, έχει δημιουργηθεί μία κατάσταση απελπιστική. Τόσο στους λογαριασμούς του ρεύματος, όσο και στην τρομακτική ακρίβεια των ειδών βασικής κατανάλωσης για το κάθε νοικοκυριό.


Άλλη επιλογή δεν υπάρχει από τη στήριξη της κοινωνίας. Τον καλώ εφόσον δεν το κατανοεί αυτό, να συνειδητοποιήσει ότι είναι καλύτερο και για τον ίδιο, η άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Να φύγει αξιοπρεπώς και να δοθεί η δυνατότητα σε μία προοδευτική κυβέρνηση να στηρίξει την κοινωνία και να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ξαναβγάλουμε την οικονομία και την κοινωνία από αυτή τη βαθιά κρίση στην οποία την έβαλε 2,5 χρόνια τώρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έγινε δεκτός με θερμές εκδηλώσεις από τους κατοίκους του Βύρωνα. Πολλοί έσπευσαν να του μιλήσουν, να τον αγκαλιάσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Αλέξης Τσίπρας Βύρωνας
Αλέξης Τσίπρας Βύρωνας
Αλέξης Τσίπρας Βύρωνας
Αλέξης Τσίπρας Βύρωνας
Αλέξης Τσίπρας Βύρωνας


Πρόστιμο – “χάδι” στην Αττική Οδό για τον μαρτυρικό εγκλωβισμό και την ανείπωτη αγωνία και έκθεση σε κίνδυνο εκατοντάδων πολιτών

 

Συνολικό πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε στις εταιρείες Αττική Οδός Α.Ε. (Παραχωρησιούχος Εταιρεία) και ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. (εταιρεία Λειτουργίας και Συντήρησης της Αττικής Οδού) , μετά το φιάσκο με τον εγκλωβισμό και την ατελείωτη ταλαιπωρία των οδηγών κατά την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε πρόστιμο από 1 εκατομμύριο ευρώ σε κάθε εταιρεία, δηλαδή το μέγιστο, το οποίο προβλέπει η νομοθεσία. Η απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή βασίστηκε στο Πόρισμα που του παρέδωσε η Επιτροπή Διερεύνησης που είχε συγκροτήσει το Υπουργείο και στην εισήγηση των μελών της για την επιβολή του υψηλότερου προστίμου.

Τα μέλη της Επιτροπής οδηγήθηκαν σε αυτήν την εισήγηση λαμβάνοντας υπόψη τη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας, την έκταση, τις συνέπειες αυτής (μεγάλος αριθμός εγκλωβισμένων οχημάτων, παρατεταμένος χρόνος για τον απεγκλωβισμό τους καθώς και ταλαιπωρία των εποχούμενων και μάλιστα σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών) και το βαθμό υπαιτιότητας τόσο της Παραχωρησιούχου Εταιρείας, όσο και της εταιρείας ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε.

Τρία ήταν τα κρίσιμα λάθη, τα οποία σύμφωνα με το πόρισμα, οδήγησαν στην πρωτοφανή ταλαιπωρία χιλιάδων χρηστών του αυτοκινητοδρόμου και συγκεκριμένα: η Αττική Οδός δεν αιτήθηκε ούτε εισηγήθηκε στην Τροχαία τον αποκλεισμό των εισόδων της Αττικής Οδού, ενώ ο μερικός αποκλεισμός της εισόδου καθυστέρησε πολύ, κι αυτό την ώρα που στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας με το Τμήμα Τροχαίας Αττικής Οδού επικρατούσε από νωρίς προβληματισμός ως προς το εάν ο δρόμος μπορεί να παραμείνει ανοιχτός. Επιπλέον δε εφάρμοσε όσα προβλέπονται στα εγχειρίδια λειτουργίας και αποχιονισμού.

Αναλυτικά, όπως προκύπτει από το Πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης:

– Οι υπεύθυνοι της Εταιρείας ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. δεν εφάρμοσαν, ως όφειλαν, όσα προβλέπονται στο Εγχειρίδιο Λειτουργίας και στο Εγχειρίδιο Αποχιονισμού της Αττικής Οδού, όπου αποτυπώνονται επακριβώς οι διαδικασίες αποχιονισμού της Αττικής Οδού και οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων.

– Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξετάσθηκαν, οι υπεύθυνοι της Εταιρείας ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. δεν αιτήθηκαν, ούτε εισηγήθηκαν προς το Τμήμα Τροχαίας της Αττικής Οδού σε καμία χρονική στιγμή, τον αποκλεισμό των εισόδων στην Αττική Οδό. Και αυτό παρόλο που οι επιχειρησιακοί υπεύθυνοι της Εταιρείας ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν τον ενδεδειγμένο τρόπο διαχείρισης ενός συμβάντος τέτοιας κλίμακας, όπου προβλέπεται ο έγκαιρος μερικός αποκλεισμός εισόδων της Αττικής Οδού.

– Η εσφαλμένη εκτίμηση της κατάστασης και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων εκ μέρους της Εταιρείας ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. οδήγησε τελικά σε μη αναστρέψιμο αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, η απόφαση για μερικό αποκλεισμό των εισόδων της Αττικής Οδού έπρεπε να είχε ληφθεί νωρίτερα από τις 11:00 π.μ. Αν είχε γίνει αυτό, τότε όσα επακολούθησαν δεν θα είχαν συμβεί ή θα είχαν συμβεί σε πολύ μικρότερη κλίμακα.

«Η θέση αυτή της Επιτροπής ερείδεται στις εικόνες των καμερών κυκλοφορίας στην Ελεύθερη Λεωφόρο Ελευσίνας – Σταυρού – Αεροδρομίου Σπάτων, στο τμήμα από τον κόμβο Κηφισίας μέχρι τον Κόμβο Μαραθώνος και στην Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού. Στις κάμερες καταγράφονται επίσης σημαντικές παραλείψεις στη διαδικασία του αποχιονισμού», όπως σημειώνεται στο πόρισμα.

Επιπλέον αναφέρεται ότι στις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας με το Τμήμα Τροχαίας Αττικής Οδού, καταγράφεται ήδη από πολύ νωρίς, στις 10:33 π.μ., ο έντονος προβληματισμός για το κατά πόσον είναι δυνατόν να κρατηθεί ανοικτός ο δρόμος.

– Επίσης, υπεύθυνη είναι και η Παραχωρησιούχος Εταιρεία «Αττική Οδός Α.Ε.», η οποία σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης Παραχώρησης, είναι υποχρεωμένη να παίρνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή, εύρυθμη και σε υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης λειτουργία του Έργου, την ομαλή και ανεμπόδιστη διεξαγωγή της κυκλοφορίας του κοινού και την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση σε έκτακτες ή/και επείγουσες καταστάσεις, ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η ασφάλεια των χρηστών (ατόμων και οχημάτων).

«Με βάση τα παραπάνω η  «Αττική Οδός Α.Ε.», αν και έχει αναθέσει μέσω σύμβασης τη Λειτουργία και Συντήρηση του Αυτοκινητοδρόμου στην Εταιρεία ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., όφειλε να ασκεί, η ίδια, τον προσήκοντα έλεγχο στην εν λόγω εταιρεία, ώστε να διασφαλίζει ότι αυτή τηρεί το σύνολο των υποχρεώσεών της προς το Ελληνικό Δημόσιο. Συνεπώς η Παραχωρησιούχος Εταιρεία «Αττική Οδός Α.Ε.» έχει πλήρη ευθύνη έναντι του Δημοσίου για την παράλειψη ελέγχου της Εταιρείας ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε.

Από τα παραπάνω η Επιτροπή Διερεύνησης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπεύθυνοι για τη διακοπή της κυκλοφορίας στην Ελεύθερη Λεωφόρο Ελευσίνας – Σταυρού – Αεροδρομίου Σπάτων και τη Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού την 24η Ιανουαρίου 2022 και τα συνακόλουθα προβλήματα ήταν τόσο η Παραχωρησιούχος Εταιρεία «Αττική Οδός Α.Ε.», όσο και η Εταιρεία ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε.» τονίζεται στο πόρισμα.

Τον πετσόκοψε!!! Πολάκης σε Πλεύρη: “Τέτοιο “ρεκόρ” θανάτων επί υπουργίας σου, μόνο 3 χώρες το έχουν “πετύχει”: Η Γεωργια, η Λετονία και η Ελλάδα!”

 

Συμμάζεψε για τα καλά … ο πρώην αν Υπ. Υγείας τον σημερινό Υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη που επιδεικνύοντας άκρατη αλαζονεία αλλά και απίστευτο κυνισμό περιφέρεται σα να μην τρέχει τίποτα, στα κανάλια, σα να μην έχει περίπου 100 νεκρούς καθημερινά στους 6 μήνες της θητείας του ως υπουργός και περίπου τους μισούς νεκρούς της πανδημίας ( την πρώτη Σεπτεμβρίου του 2021 είχαμε 13.750 νεκρούς και μέσα σε έξι μήνες Πλεύρη φτάσαμε σχεδόν τις 25.500).

“ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !! ΦΥΓΕΤΕ  ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ !!” ολοκληρώνει την ανάρτηση – πετσόκομμα , ο Παύλος Πολάκης

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

Την πρώτη μερα (1/9/21)που ανέλαβε ο ΠΛΕΥΡΗΣ υπουργος Υγειας οι νεκροί,από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020, ήταν 13.750.
Σήμερα ούτε έξι μήνες μετά, οι νεκροί είναι σχεδόν 25.500 χιλιαδες!!
Τέτοιο ρεκόρ, δηλαδή οι μισοί θάνατοι από την αρχή της πανδημιας να έχουν συμβεί το τελευταίο εξάμηνο, ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ «ΠΕΤΥΧΕΙ»:
Η Γεωργια, η Λετονία και η Ελλάδα!!!!!
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !! ΦΥΓΕΤΕ  ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ !!

Υπουργοί εναντίον τεχνοκρατών για την ακρίβεια

 

Έντονες τριβές προκαλεί στο κυβερνητικό οικοδόμημα το εκρηκτικό κύμα της ακρίβειας με αιχμή το βαθύ ψαλίδι στις προσδοκίες για ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών-καταναλωτών. Οι φραγμοί που υψώνουν οι ένοικοι του Μαξίμου στην καταβολή του πασχαλινού βοηθήματος αναζωπυρώνουν τη διένεξη μεταξύ των τεχνοκρατών συμβούλων του Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπουργών που έχουν εκλεγεί βουλευτές.

Από τον στενό πυρήνα του περιβαλλοντικού περιβάλλοντος εκπέμπονται μηνύματα δημοσιονομικής σύνεσης μετά και το τείχος άρνησης που συνάντησε ο Κ. Μητσοτάκης σε Βρυξέλλες και Βερολίνο στο αίτημα για «δημοσιονομική ευελιξία». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει προειδοποιήσει το Μαξίμου να μην αναμένει αποκλιμάκωση των τιμών πριν από το τέλος του χρόνου, ενώ σε αντίστοιχη κατεύθυνση κινούνται και τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες και τις μεγάλες διεθνείς τράπεζες. Οι συνομιλητές του πρωθυπουργού, με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό της Ν.Δ. που βρίσκεται σε… σημείο βρασμού, επικαλούνται τις συστάσεις στην Ελλάδα για επιστροφή στην παραγωγή πρωτογενών πλεονασμάτων που απηύθυνε χθες ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινκ. Βασικός εκφραστής των «σκληρών» της επιτελικής δομής θεωρείται ο Αλ. Πατέλης. Ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού έχει διατυπώσει τη θέση ότι μια μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα δεν θα αποτυπωνόταν στις τιμές, προκαλώντας τη μήνη των βουλευτών της Ν.Δ. Ανάλογη αντίληψη διέπει και τον έμπιστο του Κ. Μητσοτάκη Θ. Σκυλακάκη. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέλαβε προχθές άλλωστε να βάλει «στο ψυγείο» τα πασχαλινά φιλοδωρήματα.

Στην αντίπερα όχθη του κυβερνητικού στρατοπέδου, οι Χρήστος Σταικούρας και  Άδωνις Γεωργιάδης -αμφότεροι εκλεγμένοι- είχαν μισανοίξει το παράθυρο της μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά. Οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης, έπειτα από τα μηνύματα που έλαβαν από το Μαξίμου, αναγκάστηκαν να αναπροσαρμόσουν τον δημόσιο λόγο τους. Θεωρούν ωστόσο -σύμφωνα με συνομιλητές τους- ότι υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για ουσιαστικές φοροελαφρύνσεις βασιζόμενοι σε πληροφορίες περί χρονικής επέκτασης της «ρήτρας διαφυγής» του Συμφώνου Σταθερότητας. Ούτως ή άλλως, οι κατευθύνσεις των μη εκλεγμένων που κατοικοεδρεύουν στο Μαξίμου προκαλούν έντονη δυσφορία στους επικεφαλής των παραγωγικών υπουργείων. «Οι Σταϊκούρας και Γεωργιάδης αντιμετωπίζουν την οργή των πολιτών λόγω της ακρίβειας και θα κληθούν ξανά να μπουν στη μάχη του σταυρού στις εκλογές» επισημαίνουν παράγοντες της Ν.Δ.

Το 76% θεωρεί ανεπαρκή τα μέτρα

Το αρνητικό κοινωνικό κλίμα έχει διαχυθεί και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Οι βουλευτές της Ν.Δ. μετέφεραν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου τις διαμαρτυρίες των πολιτών από τις περιφέρειές τους για την εκτόξευση των τιμολογίων του ρεύματος, με τον Χρήστο Κέλλα να χαρακτηρίζει «ακριβοθώρητο» τον υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα. Σημειώνεται δε ότι, σύμφωνα με τη προχθεσινή δημοσκόπηση της Alco, το 76% δηλώνει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών και η μείωση του ΕΝΦΙΑ βοήθησαν καθόλου ή βοήθησαν λίγο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Παραλήρημα Γεωργιάδη κατά της Αριστεράς

Σ’ αυτό το φόντο, ο  Άδωνις Γεωργιάδης επιχειρεί να στρέψει την οργή των πολιτών κατά της Αριστεράς προσφέροντας -παρά τις όποιες αντιρρήσεις του επί των δημοσιονομικών- πολύτιμες υπηρεσίες προς το Μαξίμου. Στο πλαίσιο ενός θεατρικού παραληρήματος ισχυρίστηκε πως για κάθε πρόβλημα της χώρας ευθύνεται η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς αλλά και «κάποιοι μουρλοί που τρέχουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εμποδίζουν τις άδειες και τα έργα ώστε να αποκτήσουμε φθηνότερο ρεύμα».

ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιό κρεσέντο από το γνήσιο τέκνο του Παττακού

Το «ακροδεξιό κρεσέντο» από το «γνήσιο τέκνο του Παττακού» στηλίτευσε η αξιωματική αντιπολίτευση. «Ο υπουργός της αδιευκρίνιστης ευθύνης κατηγορεί τους πάντες για τα αποτελέσματα της δικής του πολιτικής. Αντί να προστατεύσει την κοινωνία από την ακρίβεια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιδοθεί στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου» επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση. Η Κουμουνδούρου θυμίζει δε ότι ο  Άδ. Γεωργιάδης είναι ο δεύτερος υπουργός μετά τον Καραμανλή που κατηγορεί το ΣτΕ για τις δικές τους οικονομικές αποτυχίες. «Ο χαρακτηρισμός δε πολιτών που έχουν δικαιωθεί από το ΣτΕ ως ‘μουρλούς’ δείχνει το ακροδεξιό του μίσος απέναντι στη δημοκρατική λειτουργία της χώρας» επισημαίνει χαρακτηριστικά. «Καμία έκπληξη λοιπόν που η ελληνική κοινωνία αλλά και η υπόλοιπη Ευρώπη αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη σαν μια κακή αντιγραφή του  Όρμπαν» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην ανακοίνωσή του.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 23 Φλεβάρη 08:30 Πλατεία Μαβίλη

 

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αρχίζει να υλοποιεί με γοργούς ρυθμούς, το πρόγραμμα της για το «Νέο ΕΣΥ» όπως πλέον ανοικτά αποτυπώνεται σε δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, του κ. Πλεύρη και πρόθυμων αρθρογράφων των φιλικών ΜΜΕ και των γνωστών τεχνοκρατών που διαβιούν στις αυλές γνωστών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Με το Προϋπολογισμό να κινείται σε -820 εκατομμύρια, με το μόνιμο προσωπικό να είναι -4100 τέλος του 2021 και 5000 υγειονομικούς σε αναστολή και με τη Κυβέρνηση να τους απειλεί με απόλυση, η Κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για να υλοποιήσει τις αναγκαίες «αλλαγές» που χρειάζονται για να περπατήσει το «Νέο ΕΣΥ» τόσο πολιτικά όσο και θεσμικά.

Η νομοθέτηση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ως ΝΠΙΔ ανοίγει διάπλατα την πόρτα για τη μετατροπή των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, όπως δήλωσε «ότι είναι τα επόμενα αναγκαία βήματα» στη Βουλή ο κ. Πλεύρης για να προχωρήσουν οι συμπράξεις με τους ιδιώτες.

Η απόφαση, με πρόσχημα τον εμβολιασμό, να τεθεί σε αμφισβήτηση η μονιμότητα των υγειονομικών που είναι σε αναστολή, με τις δηλώσεις  Πλεύρη - Βορίδη, ότι «μετά τις 31/3 δεν θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ» ανοίγει διάπλατα τη πόρτα για ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

Η ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος με μόνιμο προσωπικό αποτελεί ζητούμενο, μια και μετά από 30 μήνες Κυβέρνησης της Ν.Δ. δεν έχει ανακοινωθεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ δική της προκήρυξη, παραμένοντας στις υποσχέσεις από το Σεπτέμβρη του 2020, οι διαφημιζόμενες 4000 θέσεις (+910) κρατώντας σε «εργασιακή ομηρεία» χιλιάδες συμβασιούχους.

Προχωρά σε ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 6000 εργαζομένων με ατομικές συμβάσεις για να έρθουν «οι καλοί εργολάβοι» που όχι μόνο είναι ακριβότεροι, αλλά είναι γνωστές σε όλους οι συνθήκες «γαλέρας» που ζούσαν οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια.

Με το πόρισμα της Επιτροπής για το Ανθυγιεινό, χιλιάδες υγειονομικοί θα έχουν μειώσεις από 840€ έως 600€ ετησίως μια ή μειώνεται ή χάνουν τελείως το επίδομα. Ενώ οι μικρές αυξήσεις (εάν δοθούν…) είναι ανακατανομή της φτώχειας (κόβει από κάποιους για να δώσει σε άλλους…) και είναι πολύ απλά κατώτερες των περιστάσεων και των υποσχέσεων της Κυβέρνησης για τους «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες». Χαρακτηριστικό των προθέσεων της Κυβέρνησης είναι και η προκλητική επίθεση που δέχθηκαν οι υγειονομικοί από τα ΜΑΤ, στη κινητοποίηση τους την Παρασκευή 18/2. 

Ενώ, παρά το ότι έχουν περάσει 18 μήνες από το πόρισμα για τα ΒΑΕ, η Κυβέρνηση πλέον έχει ξεχάσει όσα υποσχόταν με δηλώσεις του ίδιου του κ. Μητσοτάκη και τα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα των πρόθυμων ΜΜΕ, για ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, από το Μάιο του 2020(!!).

Απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης για συγχωνεύσεις - καταργήσεις Νοσοκομείων, απολύσεις υγειονομικών, τις περικοπές στο Ανθυγιεινό, το πάγωμα των προσλήψεων, την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση των Δημόσιων Δομών και τον εμπαιγμό με τα ΒΑΕ, οι εργαζόμενοι έχουν μόνο ένα δρόμο να βαδίσουν. 

Προχωρούν σε απεργιακή Πανελλαδική κινητοποίηση  ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ την Τετάρτη 23/2 08:30 Πλατεία Μαβίλη και πορεία στο Υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας:

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΣΕ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ- ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ- ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΕ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ.

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ-ΣΔΙΤ

ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ- ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ-ΕΠΕΚΤΑΣΗ.

ΕΝΤΑΞΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΒΑΕ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ου- 14ου ΜΙΣΘΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 

23 Φλεβάρη 08:30 Πλατεία Μαβίλη

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...