Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Ο Κικίλιας λέει τώρα ότι φτάνει να εμβολιαστούν 2 εκ. από τα 11 για να έχουμε ανοσία!!!

 

Απρίλιος Μάιος και Ιούνιος είναι οι μήνες που θα μπουν στο φουλ οι μηχανές για τον εμβολιασμό, τόνισε μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα του ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας.

Ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε πως διαθέτουμε πλέον τρία εμβόλια στη διάθεση μας και τόνισε ότι το εμβόλιο της Astrazeneca θα έχει έρθει ως τις 10 Φεβρουάριου.

Ανέφερε πως μέχρι σήμερα έχουν γίνει περίπου 270 χιλιάδες εμβολιασμοί και τόνισε ότι τον Φεβρουάριο ο αριθμός θα είναι τριπλάσιος και τον Μάρτιο ακόμα μεγαλύτερος.

Σχετικά με την ανοσία του πληθυσμού εξήγησε πως αν εμβολιαστούν περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι πρώτα που αφορά ηλικιωμένους, ευπαθείς ομάδες και από εκεί και πέρα το σύνολο του πληθυσμού μπορούμε να φτάσουμε στην ανοσία.
Παράλληλα, επισήμανε ότι θα είναι δύσκολος μήνας ο Φεβρουάριος καθώς είναι ο μήνας των λοιμώξεων και των ιών.

«Εάν συνεχίσει χωρίς διακοπές η προμήθεια των κρατών μελών και έρθουν τα εμβόλια είναι προφανές ότι μέχρι αρχές καλοκαιριού θα έχουμε εμβολιάσει τις ευπαθείς ομάδες, τους υγειονομικούς, τους μεγάλους σε ηλικία έτσι ώστε να μπορούμε να πούμε ότι ατενίζουμε με αισιοδοξία το καλοκαίρι» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης ομολογεί!!! Βλέποντας και κάνοντας (μέτρα “ακορντεόν”) για όσο υπάρχει η πανδημία (δηλαδή Φθινόπωρο και βλέπουμε …)!!!

 

Το είπε ξεκάθαρα. “Βλέποντας και κάνοντας” για πολλούς – πολλούς μήνες ακόμα και ο σώζων εαυτόν σωθήτω … σε οικονομία, υγεία, εργασία κλπ.

Τα μέτρα που λαμβάνονται θα είναι τύπου ακορντεόν, δηλαδή αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα το πρωί μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Είπε ότι «η απόφαση να ανοίξει το λιανεμπόριο ήταν απολύτως σωστή», σημειώνοντας πως «σε όλη την Aττική είχαμε αύξηση που ξεπερνά το 57% σε σχέση με το περασμένο έτος μέσα σε 12 μέρες». «Είναι μια πολύ σημαντική ανάσα, προλαβαίνουν να ξεστοκάρουν και τα καταστήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα» προσέθεσε και επισήμανε:

«Μόνο ακορντεόν θα είναι τα μέτρα που λαμβάνονται, όποιος δεν το έχει καταλάβει ακόμη δεν έχει καταλάβει τι είναι η πανδημία. Σταθερότητα δεν μπορεί να υπάρχει. Κάποτε θα έχουμε αυστηρότερα και κάποτε χαλαρότερα μέτρα. Αυτό θα πάει για όσο χρειαστεί, όσο υπάρχει κίνδυνος θανάτων θα πηγαίνουμε ακορντεόν. Υπάρχει χώρα που δεν έχει ακορντεόν αποφάσεις; Oι νέοι κανόνες έχουν ως στόχο να υπάρχει λιγότερος συνωστισμός στους δρόμους. Δεν μας ενδιαφέρει η κίνηση στους δρόμους με τα αυτοκίνητα, μας ενδιαφέρουν οι πεζοί στους δρόμους».

Αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, σχολίασε ότι «παρόμοιες εικόνες με την Ερμού είχαμε και στην Τσιμισκή, αλλά στη Θεσσαλονίκη δεν είχαμε άνοδο των κρουσμάτων» και προσέθεσε: «Η αύξηση στην Αττική οφείλεται και στον χειμώνα, στη μετάλλαξη του κορονοϊού από τη Μ. Βρετανία και θέλαμε να λειτουργήσουμε προληπτικά και όχι αποτρεπτικά, αντί να περιμένουμε να πάμε στα 2.000 κρούσματα και να πάμε σε lockdown».

Όσον αφορά το γιατί το lockdown στην Αττική δεν ξεκινά από τις 6 το απόγευμα, αν και είναι στις κόκκινες περιοχές είπε: «Tα μέτρα που λαμβάνουμε είναι για να προλάβουμε την εξέλιξη της πανδημίας. Έχει απορριφθεί το lockdown στην Αττική από τις 6 το απόγευμα, γιατί θα δημιουργούνταν συνωστισμός λόγω του μεγέθους πληθυσμού της Αττικής. Δεν είμαι τύραννος, προσπαθώ να κάνω το σωστό, και αν κάνω λάθος το διορθώνω. Επιτρέψαμε την παράδοση εντός, στα καταστήματα που δεν μπόρεσαν να δουλέψουν επαρκώς με το click away. Αφήστε τις συγκρίσεις, το μέγεθος της στήριξης που έχει λάβει η μικρομεσαία επιχείρηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πρωτοφανές και αυτές οι 12 μέρες έδωσαν μεγάλη ανάσα στις επιχειρήσεις. Με τα νέα μέτρα δεν είναι 100% κλειστή η αγορά, πήγε στο 50%. Η κυβέρνηση υπό αυτές τις συνθήκες έχει κάνει ό,τι μπορεί περισσότερο».

Για την εστίαση, o υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι «έχει δρόμο για να ανοίξει, πάμε για τον Μάρτιο ή και αργότερα», τονίζοντας παράλληλα «Αλλά θα βρούμε τρόπο να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις».

Ούτε ένα λεπτό δεν είχε ο Πρωθυπουργός για τους αγρότες στην Καρδίτσα!!!

 

Προσεχτικά φτιαγμένο και οργανωμένο ήταν το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, μετά από τόσους μήνες στην άγρια πληγείσα από τις πλημμύρες περιοχή. Οι επιτελείς του Μαξίμου φρόντισαν ώστε ο Κυρ Μητσοτάκης να “εκτεθεί” όσο το δυνατόν λιγότερο στο σε μη ελεγχόμενες επαφές με τους πολίτες ώστε να μην γίνει δέκτης δυσαρέσκειας και διαμαρτυριών. Συνοδευόμενος μονίμως από μια κουστωδία κυβερνητικών παραγόντων και κομματικών στελεχών ο Πρωθυπουργός περιορίστηκε σε μια προεκλογικού τύπου συγκέντρωση στα εγκαίνια του Ε 65 του δρόμου Τρικάλων ενώ και στην Καρδίτσα επισκέφτηκε την αγορά την ώρα που έκλεινε αποφεύγοντας έτσι τον πολύ κόσμο. Κι ενώ βρήκε τον χρόνο να δώσει “αποκλειστικά” πλάνα στα δελτία των 8 ενώ χάζευε επί 2 ολόκληρα λεπτά μια γάτα προτού σκύψει να την ακουμπήσει ρωτώντας την μάλιστα αν θα τον γρατσουνίσει, δεν “υπήρχε χώρος” στο πρόγραμμά του για τους πληγέντες αγρότες της περιοχής Καρδίτσας – Τρικάλων.

Χαρακτηριστική μάλιστα ήταν όμως και η προσπάθεια του κυβερνητικού επτελείου να προφυλάξει τον Πρωθυπουργό από την επαφή με τους αγρότες της Καρδίτσας. Αρνήθηκε να τους συναντήσει, αλλά παρόλα αυτά εκείνοι του την … έστησαν κυριολεκτικά παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον ανάγκασαν να … “απολογηθεί” για τις ανεκπλήρωτες από περυσι υποσχέσεις και τα ψέματα της πολιτείας

Δείτε τον έντονο διάλογο:

“Δηλητηριώδης” απάντηση Σαμαρά μέσω Λαζαρίδη σε Ντόρα-Γεραπετρίτη!!! Καλύτερα να μη μιλάει αν δεν έχει να πει τίποτα!!! Όσοι πονάνε από αυτά που είπε ο Αντώνης να πάρουν παυσίπονο…!!!

 

Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις που έκαναν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιώργος Γεραπετρίτης απαντώντας στην συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά την προηγούμενη εβδομάδα στην “Καθημερινή” έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ μέσω του στενού του συνεργάτη Χρύσανθου Λαζαρίδη.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “δημοκρατία” του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης απαντά στην Ντόρα Μπακογιάννη ότι καλύτερα να μην μιλάει, αφού δεν έχει να πει τίποτα. Δεν πήρε χαμπάρι τις προκλήσεις των Τούρκων; Της τα λένε και οι δικοί της…Ντροπή“.

Υπενθυμίζεται ότι η Ντόρα Μπακογιάννη είχε σχολιάσει την συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας “ο κ. Σαμαράς έχει παγίως αυτές τις απόψεις με ένα μικρό διάλειμμα, της δικής του πρωθυπουργίας”.

Ο υπουργός Επικρατείας μάλλον αλλιώς έμαθε στο Ποτάμι. Εδώ είναι ΝΔ! Σήμερα έχουμε κεντροδεξιά χωρίς δεξιά είναι η απάντηση που δίνει, σύμφωνα με τη “δημοκρατία” ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά στον Γ.Γεραπετρίτη, ο οποίος υπενθυμίζουμε είχε δηλώσει με αφορμή τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης “ούτε φοβάται, ούτε εκβιάζεται”.

Όσοι πονάνε από αυτά που είπε ο Αντώνης να πάρουν παυσίπονο. Άμα θέλουμε μπορούμε να γίνουμε και…του λιμανιού σημειώνει ακόμα ο Χρύσανθος Λαζαρίδης σύμφωνα με την εφημερίδα…

Μία ωραία ατμόσφαιρα εκεί στην Πειραιώς…

“Άδειασε” τις ειρωνείες Μητσοτάκη στην πρόταση Τσίπρα για “κρατικοποίηση φαρμακευτικών” ο “κόκκινος Μίλτος”!!! Ανοίγει ο δρόμος για κρατικοποίηση των εταιρειών υπέρ της ΕΕ!!!

 

Απο κει που δεν το περίμενε του ήρθε του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Στις 15 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός ειρωνευόταν τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση που είχε κάνει όταν συναντήθηκε με την πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει δηλαδή η Ελλάδα πρωτοβουλία και να ζητήσει από την ΕΕ να εξασφαλίσει τις πατέντες των εμβολίων, ώστε να μπορεί η κάθε χώρα να τις διαχειριστεί ώστε με τις εγχώριες δυνάμεις φαρμακοβιομηχανίας της να παράγει τις απαραίτητες δόσεις για τον άμεσο εμβολιασμό των πολιτών της, λέγοντας “πάλι καλά που δεν ζητήσατε να κρατικοποιηθούν Pfizer και AstraZeneca με ένα νόμο και ένα άρθρο” μιλώντας στη Βουλή (πηγή).

Δύο βδομάδες περίπου μετά ήρθε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης να “αδειάσει” μεγαλοπρεπώς” τις ειρωνείες του Κυρ.Μητσοτάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας όντας καλεσμένος σε εκπομπή του Blue Sky όπου ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι η ΕΕ ετοιμάζεται να προχωρήσει στην κρατικοποίηση φαρμακευτικών εταιρειών προκειμένου να παράξουν για λογαριασμό της τις αΠπαιτούμενες δόσεις εμβολίων για τους πολίτες των κρατών-μελών.

Η απάντηση που έστειλε ο Σαρλ Μισέλ στην επιστολή του πρωθυπουργού και άλλων πρωθυπουργών της 19ης Ιανουοαρίου ανοίγει το παράθυρο της ουσιαστικής κατάσχεσης των ποσοστήτων και της κατάσχεσης της δραστηριότητας. Αυτό σημαίνει την άμεση ευρωπαϊκοποίηση για να μην πω κρατικοποίηση της εταιρείας και την παροχή της λειτουργίας της μόνο και μόνο για λογαριασμό της ΕΕ. Όπως γίνεται και στα κράτη που μπορεί να πει μία κρατική οντότητα κάποια στιγμή “κρατικοποιώ μια επιχείρηση, την εθνικοποιώ σήμερα και από αύρι οτο πρωί δουλεύει για μένα”” είπε συγκεκριμένα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης περιγράφοντας ουσιαστικά την κρατικοποίηση φαρμακευτικών εταιρειών για λογαριασμό της ΕΕ.

“Μπουρλότο” στο ν/σ Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη από τους αστυνομικούς!!! Δεν θέλουμε να εμπλακούμε στα Πανεπιστήμια!!! Πουθενά δεν φυλάει η Αστυνομία Πανεπιστήμια στην Ευρώπη!!!

 

“Μπουρλότο” στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση μέσω του νομοσχεδίου Κεραμέως και Χρυσοχοΐδη που κατατέθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα την Παρασκευή βάζουν οι ίδιοι οι Αστυνομικοί που με βάση τις ρυθμίσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο θα στελεχώσουν αστυνομία εντός ορισμένων Πανεπιστημίων, τα οποία η υπουργός Παιδείας παρουσιάζει με κάθε ευκαιρία ως άντρα ανομίας.

“Η ΠΟΑΣΥ δεν συμφωνεί με το να εμπλακεί η αστυνομία με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. τα 27 μέλη του ΔΣ με ομοφωνη απόφαση λέμε ότι δεν πρέπει να εμπλακεί η αστυνομία σε αυτά τα ιδρύματα που έχουν πολλές ιδιαιτερότητες, όπως το αυτοδιοίκητο και το ευαίσθητο του χώρου, γιατί μιλάμε για φοιτητές, δηλαδή για μαθητές. Δε συμφωνούμε να εμπλακεί η αστυνομία: ούτε οι αστυνομικοί, ούτε οι ειδικοί φρουροί” δήλωσε συγκεκριμένα καλεσμένος στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη στο Kontra ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος.

“Δεν προσκληθήκαμε ποτέ για διάλογο σε αυτό το θέμα, ό,τι μάθαμε το μάθαμε από τα μέσα επικοινωνίας” είπε ακόμα και πρόσθεσε:

“Η Αστυνομία με βάση το Σύνταγμα και τους εφαρμοστικούς νόμους αυτού, η Αστυνομία έχει 2 διακριτούς ρόλους: η πρόληψη και η καταστολή του εγκλήματος και η επιβολή της νομιμότητας και η διασφάλιση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ότι η Ομοσπονδία ανήκει στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό συνδικάτο, το οποίο απαρτίζει όλες τις χώρες τις Ευρώπης, στο οποίο στείλαμε απευθείας έγγραφα και μας έρχονται συνεχώς απαντήσεις ότι μέσα στην ευρωπαϊκή κοινότητα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Δηλαδή η Αστυνομία δεν φυλάει Πανεπιστήμια. Μάλιστα θέλω να ενημερώσω ότι πάρα πολλές χώρες για να μπει οποιοσδήποτε, είτε ιδιώτης είτε κρατικός υπάλληλος που δεν ανήκει στην πανεπιστημιακή κοινότητα, παίρνει άδεια από τον πρύτανη. Σουηδία, Φινλανδία, Δανία, Ισπανία, Ιταλία και πάρα πολλές άλλες χώρες. Άρα μιλάμε για κάτι που δεν είναι νέο αλλά για πάγια θέση των ευρωπαϊκών χωρών”.

ολόκληρο το βίντεο:

“Καρφιά” στην κυβέρνηση από τους εμπόρους του Πειραιά!!! Απορούμε πως σε λιγότερο από 14 μέρες που απαιτούνται για την αξιολόγηση, στοχοποιείται και πάλι το λιανεμπόριο!!!

 

Τη διαφωνία του για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που αφορούν τη λειτουργία του λιανεμπορίου εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά (ΕΣΠ).

Σημειώνει ότι, παρά την απόλυτη συμμόρφωση της αγοράς με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και ενώ οι εικόνες συνωστισμού αφορούσαν μόνο συγκεκριμένα σημεία και συγκεκριμένες ξένες αλυσίδες, προκρίνεται και πάλι η περιστολή δραστηριότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

«Απορούμε πως σε λιγότερο από 14 μέρες που απαιτούνται για την αξιολόγηση του επιδημιολογικού αποτυπώματός του, στοχοποιείται και πάλι το λιανεμπόριο» αναφέρει και σχολιάζει πως είναι φανερό ότι η προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας μέσω των εμβολιασμών απαιτεί χρόνο και αποτελεί απορίας άξιο αν πιστεύει κανείς ότι έως τότε οι επιχειρήσεις και η ελληνική οικονομία θα αντέξουν διασωληνωμένες.

Οι έμποροι του Πειραιά επισημαίνουν για ακόμη μία φορά ότι πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα λειτουργίας της αγοράς με κανόνες, καθώς είναι αδύνατο να πορευτεί τους επόμενους μήνες με λύσεις ακορντεόν ή ανακοινώσεις ανά εβδομάδα. «Ας βάλουν οι ειδικοί της υγείας το πλαίσιο, η αγορά τις προτάσεις και η κυβέρνηση τις αποφάσεις που θα αφήσουν χαραμάδα επιβίωσης σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες», συμπληρώνουν.

“Γειώνει” τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στην Καρδίτσα ο Ν. Παππάς!!! Έταξε όσα έπρεπε να έχουν ήδη ξεκινήσει!!! Πανηγυρίζει για τον άξονα Ε65 με “καπέλο” 38 εκ. και καθυστέρηση 20 μηνών!!!

 

Πανηγύρια για το γεγονός πως η κυβέρνηση κάνει κάτι λιγότερο από το ελάχιστο περιελάμβανε σήμερα το πρόγραμμα του πρωθυπουργού σε Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρόγραμμα αποκατάστασης υποδομών, και όσον αφορά στα έργα που έχει αφήσει στη μέση, δήλωσε πως θεωρεί “αδιανόητο το ελληνικό Δημόσιο να έχει δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε σημαντικά έργα υποδομής τα οποία παραμένουν αυτή τη στιγμή ημιτελή. Έχω δώσει την κατεύθυνση στο υπουργείο, στον Κώστα Σκρέκα, ο οποίος ηγείται του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η ΔΕΗ να επικαιροποιηθεί αμέσως η Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το φράγμα της Μεσοχώρας, έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε νέα έγκριση περιβαλλοντικών όρων και το φράγμα της Μεσοχώρας επιτέλους να λειτουργήσει ως μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο”.

Όσον αφορά τώρα στον νέο οδικό άξονα Ε65, ο πρωθυπουργός από τα Τρίκαλα, το χαρακτήρισε ένα «εμβληματικό έργο». Ωστόσο παρέλειψε να αναφέρει πως το ήδη δρομολογημένο από τον ΣΥΡΙΖΑ έργο, εγκρίθηκε με καθυστερήσεις και αυξημένο κόστος κατά 38 εκ. ευρώ για το δημόσιο.

Βέβαια, τα δικά του νούμερα έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ο οποίος δήλωσε για το έργο: «Μέσα σε ενάμιση χρόνο, έχουμε φτάσει την πρόοδο του έργου από το 13% που παραλάβαμε, στο 63%. Έχουμε ολοκληρώσει δηλαδή το μισό έργο, επιταχύνοντας τους ρυθμούς κατά 50%. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να επιθεωρήσουμε, με τον κ. Πρωθυπουργό, αυτό το εργοτάξιο. Ευχαριστώ ειλικρινά όσους δουλεύουν σκληρά για να υπάρχει αυτή η πρόοδος στο έργο. Και όλοι μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχίσουμε το ίδιο αποτελεσματικά».

Ν. Παππάς: Βαρύτατες ευθύνες της ΝΔ για την υλοποίηση του Ε65 – Όχι άλλες στιγμές «ανεμελιάς» για τους πληγέντες της Καρδίτσας
Σε δήλωση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκου Παππά, για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρεται:

«Ο κ. Μητσοτάκης έταξε στην Καρδίτσα όσα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει, πανηγυρίζει στον Ε65 για το “καπέλo” των 38 εκατ. ευρώ και την καθυστέρηση 20 μηνών»

Ο κ. Μητσοτάκης, πέντε μήνες μετά τις καταστροφές που προκάλεσε ο Ιανός, φέρεται να ανακοίνωσε σε φορείς της Καρδίτσας ένα πρόγραμμα αποκατάστασης υποδομών.

Θα ζητήσουμε ενημέρωση για τον επίσημο σχεδιασμό και θα παρακολουθούμε την πορεία υλοποίησής του.

Οι πολίτες της Καρδίτσας έχουν χορτάσει από λόγια. Δεν θέλουν άλλες στιγμές «ανεμελιάς».

Η Ν.Δ. πρέπει να σκεφτεί και να στηρίξει ουσιαστικά όσους επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές.

Σε ό,τι αφορά το βόρειο τμήμα του Ε65, για το οποίο επαίρεται ο κ. Μητσοτάκης, να θυμίσουμε ότι:

·         Η έγκριση ήρθε με καθυστέρηση 20 μηνών, για την οποία ευθύνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε καταθέσει ολοκληρωμένο φάκελο του έργου στην Ε.Ε. ήδη από τον Μάιο του 2019.

·         Το κόστος του έργου αυξάνεται κατά 38 εκατ. ευρώ για δαπάνες λειτουργίας. Η δική μας κυβέρνηση είχε πετύχει την παραίτηση των κατασκευαστών από ανάλογη απαίτηση για το νότιο τμήμα, το οποίο υλοποιείται από τον Ιανουάριο του 2019.

·         Η Ν.Δ. φέρει βαρύτατες ευθύνες για την υλοποίηση του Ε65 συνολικά. Είναι γνωστές και οι καθυστερήσεις της, ήδη από το 2007, και οι μετέπειτα επιλογές της.

Χοντρό “κράξιμο” σε Μητσοτάκη-Αυγενάκη-Χαρδαλιά από τους ποδοσφαιριστές Γ’Εθνικής!!! Η διακυβέρνηση σας θυμίζει χάρτινο τσίρκο που το παίρνει ο άνεμος ανάλογα με την κατεύθυνση του αέρα που σας βολεύει να φυσάει!!!

 

Σκληρή ανακοίνωση σε βάρος του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και του υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, εξέδωσαν σήμερα (30/1) οι ποδοσφαιριστές της Γ’ Εθνικής για την απόφασή τους να μην ασχοληθούν με την επανέναρξη του πρωταθλήματος τους τη στιγμή που οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Υφυπουργέ Αθλητισμού Κύριε Αυγενάκη, ο κορονοϊός κολλάει μόνο τους “αδύναμους” του αθλητισμού;

Ο κορονοϊός κολλάει μόνο εκεί που το πολιτικό σας κόστος είναι μικρό;

Σταματήστε επιτέλους τον διαχωρισμό, τον ρατσισμό και την αδικία που έχετε προκαλέσει ανάμεσα σε αθλητές και αθλήματα και βγείτε μπροστά χωρίς να κρύβεστε πίσω από τους λοιμωξιολόγους.

Πρωθυπουργέ της χώρας κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη, η διακυβέρνηση που ασκείτε θυμίζει χάρτινο τσίρκο που συνεχώς το παίρνει ο άνεμος ανάλογα με την κατεύθυνση του αέρα που σας βολεύει να φυσάει.

Προσπαθείτε να σκεπάσετε την πολιτική σας “ανικανότητα” συνεχίζοντας τον δρόμο των αθωράκιστων νοσοκομείων, των στοιβαγμένων μαθητών στις σχολικές αίθουσες, των σαρδελοποιημένων επιβατών στα ΜΜΜ, των περίεργων ανοιγμάτων χωρίς πραγματικά μέτρα πρόληψης και προστασίας, ρίχνοντας όλη σας την λάσπη στον αθλητισμό.

Μήπως είναι ξεκάθαρο πλέον ότι σας ενδιαφέρει περισσότερο ο τζόγος του αθλητισμού από τον ίδιο τον αθλητισμό;

Ε, λοιπόν δεν θα σας περάσει, τον τελευταίο λόγο θα τον έχουμε εμείς και αν δεν είναι σήμερα, θα είναι αύριο στην κάλπη. Ολοι οι αθλητές θα σταθούμε απέναντι σας, απέναντι σε εσάς που δολοφονείτε ό,τι πιο ωραίο και αγνό υπάρχει για να προσφέρει στον κόσμο, τον αθλητισμό.

ΥΓ.1 Κύριε Αυγενάκη λύστε μας μια απορία. Αναδιάρθρωση χωρίς να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα πώς μπορεί να γίνει;

ΥΓ.2 Κύριε Χαρδαλιά σας βλέπει όλη η Ελλάδα, σταματήστε να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο σας. Αυτό που φταίει για την μετάδοση του ιού δεν είναι ο αθλητισμός όπως λέτε, αλλά οι πολιτικές αποφάσεις σας που χορεύουν τον χορό του σκανδάλου”.

Καμπαγιάννης για την αγωγή Τσίπρα σε Κουρτάκη-Παπαχρήστο!!! Η δημοσιογραφία τύπου “Μακελειό” δεν προστατεύεται!!! Να μπει πάτος στο βαρέλι της σπίλωσης και συκοφάντησης!!!

 

«Η δημοσιογραφία τύπου «Μακελειό» δεν προστατεύεται» ξεκαθάρισε, μιλώντας Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη, ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, ο οποίος έχει αναλάβει μαζί με τον Γιάννη Μαντζουράνη την αγωγή του Αλέξη Τσίπρα σε βάρος των Κουρτάκη και Παπαχρήστου.

Μάλιστα τόνισε ότι «Πρέπει να μπει ένας πάτος στο βαρέλι της σπίλωσης και συκοφάντησης στο όνομα της ελευθερίας του λόγου».

Όσο για τις απαγορεύσεις των συναθροίσεων που έσπασαν στην πράξη χθες με το ογκώδες πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο είπε με νόημα: «Απορώ ειλικρινά πώς δέχεται ο αρχηγός της ΕΛΑΣ στρατηγός Καραμαλάκης να σκουπίζουν τα γαλόνια του τα παπούτσια του Χρυσοχοΐδη».

«Η άσκηση αγωγής είναι η απολύτως έσχατη λύση για ένα πολιτικό πρόσωπο» είπε, προσθέτοντας ότι δόθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα η ευκαιρία – μέσω του εξωδίκου – όπως προβλέπει ο νόμος να ανασκευάσουν τις συκοφαντίες σχετικά με το σπίτι στο Σούνιο και δεν το έπραξαν.

«Υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν τους σκληρούς χαρακτηρισμούς, ιδιαίτερα σε βάρος πολιτικών προσώπων. Το ψέμα όμως δεν το προστατεύει κανένας νόμος» διευκρίνισε.

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή μαζικότατη κινητοποίηση φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών είπε χαρακτηριστικά πως «ένα ποτάμι περήφανης νεολαίας σάρωσε για άλλη μια φορά τον νόμο του κ. Χρυσοχοϊδη. Την ίδια τύχη θα έχει και ο νόμος για τα πανεπιστήμια».

Θέλουν να ψηφίσει ο Τραμπ αντί για σένα!!!

 

ΤΑ ΝΕΑ χθές, άθελά τους, αποκαλύπτουν πώς το παρακράτος Μητσοτάκη σκοπεύει να κινητοποιήσει, μεταξύ των ομογενών, όλους αυτούς τους ακροδεξιούς που έβγαιναν σε ημιάγρια κατάσταση στους δρόμους υπέρ του Τραμπ, ώστε να ψηφίσουν και α και ου και ΝουΔου και να ανατρέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα! Πως, με άλλα λόγια, θα ψηφίσει ο Τραμπ αντί για σένα!

του Νίκου Μωραΐτη

Το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ είναι σοκαριστικό: «Το κρυφό χαρτί για τις κάλπες». Και υπέρτιτλος: «Έτοιμη δεξαμενή 800.000 ψηφοφόρων». Και ο υπότιτλος να εξηγεί γιατί στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι η ψήφος των ομογενών «θα αλλάξει τις ισορροπίες στο εκλογικό σώμα» και «θα ανατρέψει τα δεδομένα»!

Δεν ξέρω πώς μία εφημερίδα αποφασίζει να εκτεθεί τόσο ανοιχτά. Ίσως το χαστούκι από την αγωγή Τσίπρα πόνεσε τόσο πολύ που οι επιτελείς του φύλλου είναι ακόμη ζαλισμένοι ή εκτός εαυτού. Διότι κάποιος… εντός εαυτού δε θα έβγαζε ποτέ ένα τέτοιο πρωτοσέλιδο.

Καταλαβαίνουν τι κάνουν; Αποκαλύπτουν το μυστικό σχέδιο – κρυφό χαρτί με το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να νοθεύσει το επόμενο εκλογικό αποτέλεσμα μέσω της ψήφου των ομογενών!

Πώς θα αξιοποιήσουν τη «δεξαμενή 800.000 ψηφοφόρων» για να διατηρηθούν στην εξουσία! Πώς θα κινητοποιήσουν, μεταξύ των μελών της ομογένειας, όλους αυτούς τους ακροδεξιούς, συνωμοσιολόγους, φοβικούς, υπερεθνικιστές, θρησκόληπτους που έβγαιναν σε ημιάγρια κατάσταση στους δρόμους υπέρ του Τραμπ, ώστε να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες ψηφίζοντας και α και ου και ΝουΔου! Πως, με άλλα λόγια, θα ψηφίσει ο Τραμπ αντί για σένα!

Μέσα στη μέθη της διαπλοκής, μέσα στην παραζάλη της εξουσιομανίας, μέσα στο χρήμα της λίστας Πέτσα, μέσα στον φανατισμό της αντι-Σύριζα μανίας τους, μέσα στην αλαζονεία της προσωρινής παντοκρατορίας τους, οι «δημοσιογράφοι» της παρακμής χάνουν το μέτρο και αποκαλύπτουν άθελά τους το σχέδιο Μητσοτάκη για νόθευση της λαϊκής βούλησης.

Η απάντηση σε όλη αυτή την πολιτικο – δημοσιογραφική χωματερή που με σημαδεμένη τράπουλα θα επιχειρήσει να διατηρηθεί στην εξουσία είναι μόνο μία: Δε θα τους αφήσουν οι δημοκρατικοί πολίτες αυτής της χώρας.

Υ.Γ.: Τώρα, γιατί το παρακράτος Μητσοτάκη επιχειρεί να κινητοποιήσει 800.000 ψηφοφόρους για να «ανατραπεί» το αποτέλεσμα, ενώ στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ προηγείται κατά 16-17 μονάδες, δε χρειάζεται ιδιαίτερη σοφία. Εδώ σκέφτονται να «πειράξουν» τις εκλογές, λέτε να αφήνουν τις δημοσκοπήσεις απείραχτες;

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Ανάρτηση με “Παραπολιτικά” μηνύματα από τον Παύλο Πολάκη!!! “Με το Νίκο Παππά βέβαια”!!!

 

Τα δικά του μηνύματα για τον “ασύμμετρο” πόλεμο που συνεχίζει να δέχεται ο πρώην Υπουργός Επικρατείας και ΥΠΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς έστειλε με ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης. Ο πρώην αν υπ. Υγείας, αναφερόμενος στις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας οτι παιρνει το δρόμο της διαβίβασης στη Βουλή, δικογραφία που βασίζεται σε καταγγελίες Καλογρίτσα - (Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας έχει χάσει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Γενεύης την υπόθεση με τα €3 εκατ. και υποχρεώνεται να τα επιστρέψει στην CCC)- επισημαίνει με νόημα στην ανάρτησή του :
“ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ ΒΕΒΑΙΑ !!
Γιατί μετά από 25 χρόνια έβαλε τους καναλάρχες να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!!
…και τώρα νομίζουν πως θα εκδικηθούν…
ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ «αριστοαχρηστοι»!!”

Τα ΝΕΑ αποκαλύπτουν το “κρυφό χαρτί” Μητσοτάκη για τις κάλπες!!! Οι 800.000 ομογενείς που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και θα διαμορφώσουν το αποτέλεσμα για τα 10 εκ. που μένουν στην Ελλάδα!!!

 

Όσο κι αν το αρνείται η κυβέρνηση … μυρίζουν πρόωρες! Και οπως φαινεται από το πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής ναυαρχίδας του πάλαι ποτέ ΔΟΛ και νυν Ομίλου Μαρινάκη, το … “κρυφό χαρτί” που θα κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα είναι οι ψήφος – για πρώτη φορά – 800.000 ομογενών!

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι «ξεκινά τον Φεβρουάριο η πλατφόρμα για την εγγραφή των ομογενών που θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους». Κατά τους συντάκτες του ρεπορτάζ, στην κυβέρνηση «εκτιμούν ότι θα αλλάξουν οι ισορροπίες στο εκλογικό σώμα», κάνοντας λόγο για «κρίσιμους αριθμούς που ανατρέπουν τα δεδομένα».

Εύλογα βέβαια κανείς μπορεί να αναρωτηθεί, γιατί διαφημίζουν την επιτυχημένη έκβαση μιας επιχείρησης ουσιαστικά νόθευσης της λαϊκής βούλησης και αλλοίωσης του εκλογικού σώματος…

Νέο “ξέσπασμα” από δεξιό ιστότοπο!!! “Θα αντέξει (ο Μητσοτάκης) μέχρι το Φθινόπωρο;”

 

Επιμένει με νέο άρθρο καταιγιστικής – από δεξιά – κριτικής στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο γνωστός δεξιός ιστότοπος, οτι τα … “ψωμια” αυτής της κυβερνητικής θητείας είναι λίγα και πως το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι εάν “θα αντέξει μέχρι το Φθινόπωρο”!

Σε μια εφόλης της ύλης σκληρή επίθεση ο αρθρογραφος απαριθμεί ολα τα λάθη στη διαχείριση των τριών κρισιμω ζητημάτων, πανδημίας – οικονομίας – εθνικών θεμάτων, ενώ επισημαίνει οτι :” η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ανάσχεσης του αόρατου εχθρού (ενίσχυση ΕΣΥ, ΜΜΜ, σχολείων, πραγματοποίηση μαζικών τεστ, πάταξη ασυδοσίας στους χώρους εργασίας), εξ ου και η αντιγραφή πρακτικών… αποφασίζομεν και διατάσσομεν προς δικαιολόγηση των αδικαιολόγητων.”, αναφερόμενη στα διαρκώς και αυξανόμενα αστυνομικά μέτρα Χρυσοχοίδη κατα των ελευθεριών με πρόσχημα την πανδημία.

Αφού επισημαίνει οτι ο Κυρ. Μητσοτάκης συνειδητά καταστρέφει τη μεσαία τάξη “με στόχο να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι”, καταλήγει οτι “Θα πρόκειται περί θαύματος αν αντέξει μέχρι το φθινόπωρο.”

Το άρθρο όπως δημοσιεύεται στο antinews.gr

“Κατόπιν των νέων δυσάρεστων εξελίξεων στο μέτωπο του κορονοϊού, το ερώτημα πλέον δεν είναι αν ο πρωθυπουργός θα καταφέρει να πατήσει πρόωρα το κουμπί των εκλογών μπας και του δοθεί η πολυπόθητη σανίδα σωτηρίας όπως διαρρέουν έμμεσα οι κυβερνητικοί παπαγάλοι, αλλά αν θα αντέξει μέχρι το φθινόπωρο.

Κυριολεκτικά η κατάσταση είναι χαώδης. Ή στο πιο λαϊκό… έχει χαθεί η μπάλα!!! Εντελώς όμως!!!

Με τον πρωθυπουργό να επιστρατευτεί εκ νέου τη λατρευτή του προπαγάνδα για να αιτιολογήσει το ενδεχόμενο επιβολής μέτρων που δεν είχαν επιβληθεί ούτε στην κατοχή.

Βλέπετε αρνείται πεισματικά να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ανάσχεσης του αόρατου εχθρού (ενίσχυση ΕΣΥ, ΜΜΜ, σχολείων, πραγματοποίηση μαζικών τεστ, πάταξη ασυδοσίας στους χώρους εργασίας), εξ ου και η αντιγραφή πρακτικών… αποφασίζομεν και διατάσσομεν προς δικαιολόγηση των αδικαιολόγητων.

Έτσι με αυτά τα… πρωθυπουργικά μυαλά, εν μέσω απανωτών lockdowns, οδεύουμε ολοταχώς σε νέα οικονομική εξαθλίωση και σε ένα δυστοπικό σκηνικό όπου δεν θα έχουν στον ήλιο μοίρα ούτε οι ευπαθείς που υποτίθεται πως προστατεύει ο Κυριάκος, ούτε φυσικά οι ανθεκτικοί.

Πολλοί υποστηρίζουν πως ο πρωθυπουργός καταστρέφει την οικονομία συνειδητά ακολουθώντας πιστά το προσφάτως ανακαλυφθέν νεοταξικό δόγμα που τάχα θα κάνει τις ζωές μας καλύτερες στη μετα-κορονοϊό εποχή. To περίφημο Great Reset.

Ωστόσο όσοι έχετε διαβάσει έστω και λίγο πίσω από τις γραμμές, θα έχετε αντιληφθεί ότι πρόκειται για ένα αμείλικτο τερατούργημα που θα τσακίσει τη μεσαία τάξη με στόχο να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Το όλο εγχείρημα βέβαια είχε αρχίσει να υλοποιείται πριν την έλευση του κορονοϊού με όχημα την 4η βιομηχανική επανάσταση και τις ορδές ανέργων που θα προκαλέσει να κρύβονται περίτεχνα πίσω από τα φτιασίδια επικοινωνιακού εντυπωσιασμού από τους κραταιούς τεχνολογικούς κολοσσούς για ευνόητους λόγους.

Αυτονόητη λοιπόν η εκμετάλλευση του κορονοϊού από τα νεοταξικά κοράκια που ήρθε ως μάννα εξ ουρανού για να πραγματώσουν τις νοσηρές τους ονειρώξεις.

Αυτονόητη και η υιοθέτησή των πρακτικών τους από τον κύριο Μητσοτάκη;

Από τα συμφραζόμενα, μάλλον ναι.

Άλλωστε αποδεικνύεται περίτρανα κι από πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΕΕ Γιώργου Καρανίκα, ο οποίος επί της ουσίας κατήγγειλε εργαλειοποίηση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει τα εξής: «Η απαξίωση των εμπορευμάτων και των ίδιων των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, η πλήρης απορρύθμιση της αγοραστικής κίνησης και των καταναλωτικών συνηθειών και η συσσώρευση τεράστιων οφειλών, οδηγούν σε εργαλειοποίηση της πανδημίας και σε βίαιη αναδιάρθρωση της αγοράς προς όφελος των ισχυρών πολυεθνικών και των εγχώριων αλυσίδων. Για να μείνουν όρθιες, οι μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις μπορούν και πρέπει άμεσα να λειτουργήσουν, προασπίζοντας ταυτόχρονα το ύψιστο αγαθό της δημόσιας υγείας, όπως πράττουν απαρέγκλιτα από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης».

Στο μεταξύ οι προσπάθειες επίσπευσης των ταπεινωτικών Πρεσπών του Αιγαίου δια της εκκίνησης των διερευνητικών με τα μεμέτια προκάλεσαν σφοδρές εσωκομματικές αντιδράσεις.

Με τον Σαμαρά αλλά και κορυφαίους καραμανλικούς να εξαπολύουν μύδρους κατά του… πρωθυπουργικού εθνομηδενισμού.

Που σημαίνει ότι ουσιαστικά η εξωτερική πολιτική του Κυριακού ακυρώνεται, με μοναδική λύση που του απομένει να αποτελεί η διαγραφή των διαφωνούντων ώστε να μπορέσει να προχωρήσει τη νέα εθνική προδοσία.

Κομματάκι δύσκολο καθώς είναι αυτονόητο ότι δεν δύναται να υφαρπάξει εκ νέου την ψήφο του λαού που ορέγεται δίχως την υποστήριξη τόσο της δεξιάς όσο και της κεντροδεξιάς.

Εμείς πάντως θεωρούμε δεδομένη τη διαγραφή Σαμαρά. Διότι παρά τα λάθη του έχει αποδείξει ότι πάνω από όλα βάζει την πατρίδα.

Αυτή η επιμονή του εξάλλου έφερε και την πτώση της κυβέρνησής του μετα από το γερμανικό άδειασμα εξαιτίας της άρνησής του να ξεπουλήσει τη Μακεδονία για να κλείσει η τότε βασανιστική αξιολόγηση.

Συνεπώς από τη στιγμή που απασφάλισε θα το πάει… μέχρι τέλους.

Άρα είναι προφανές ότι Σαμαράς-Μητσοτάκης δεν γίνεται να συνυπάρξουν στο ίδιο κόμμα.

Το ίδιο φαίνεται εντούτοις ότι θα πράξει και η καραμανλική συνιστώσα.

Κι εκεί αρχίζουν τα δύσκολα για τον Κυριάκο.

Ίσως να έφερνε πάραυτα προς ψήφιση τα σκοπιανά μνημόνια για να καθαρίσει η ήρα από το σιτάρι και να δούμε τελικά κατά πόσο μπορεί να κυβερνήσει αυτό τον τόπο που βάλθηκε να τον κάνει πλήρως ελεγχόμενη αποικία «εταίρων» και «συμμάχων».

Τολμάει;

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα που θα έλεγε κι ο έτερος εθνικός ολετήρας, τον οποίο πρέπει να κάνει εικόνισμα ο Μητσοτάκης καθώς ο μόνος λόγος που έχει αποτρέψει την κατάρρευση της κυβέρνησής του είναι η απύθμενη ανικανότητά του να ορθώσει σοβαρό αντιπολιτευτικό λόγο.

Στην εξίσωση βάλτε και πιθανή εξέγερση των μπολιαστών ένεκα της επερχόμενης ανέχειας.

Εν κατακλείδι, τα σύννεφα πυκνώνουν απειλητικά και ο πρωθυπουργός καλείται να αποδείξει εν τοις πράγμασι αν όντως διαθέτει τα ηγετικά χαρακτηριστικά που επανειλημμένα επικαλείται για να τα διώξει.

Εμείς παρ’ όλ’ αυτά επιμένουμε… Θα πρόκειται περί θαύματος αν αντέξει μέχρι το φθινόπωρο.”

Πικρό καφέ σερβίρει η εστίαση στο Μαξίμου!!! Την Τετάρτη στις 10 το πρωί θα παραδώσουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους οι εστιάτορες!!!

 

Τα κλειδιά των καταστημάτων τους δηλώνουν ότι θέλουν να παραδώσουν στο Μαξίμου οι εστιάτορες.

Την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 στις 10 πμ θα πραγματοποιηθεί συλλογή κλειδιών των καταστημάτων μαζικής εστίασης απ’ όλη την Ελλάδα, με σκοπό την παράδοσή τους στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και αντιπροσώπων της εστίασης απ’ όλη την Ελλάδα.

Σκοπός της δράσης, όπως σημειώνει η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων, είναι «η μη παροχή ουσιαστικών μέτρων στήριξης στην κρισιμότερη φάση της ιστορίας του κλάδου».

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

“Βόμβα”!!! Δεν σηκώνει το τηλέφωνο στον Μητσοτάκη ο Τζο Μπάιντεν!!! Συναγερμός στο Μαξίμου που ψάχνει εναγωνίως για προνομιακό συνομιλητή στο περιβάλλον του νέου Προέδρου!!!

 

Πολύ κακά τα πρώτα δείγματα από την νέα ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου πλέον η ομάδα Μπάιντεν χαράσσει την εξωτερική πολιτική της υπερδύναμης. Οι εξελίξεις μάλιστα ανησυχούν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που βλέπει τον ρόλο του προνομιακού εταίρου τον ΗΠΑ να εξανεμίζεται και τις θερμές επισκέψεις και δηλώσεις του Μάικ Πομπέο να χάνονται στο βάθος του χρόνου.

Παρά το ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δώσει γη και ύδωρ στις ΗΠΑ, ενώ φαίνεται να συζητά ακόμα και την δημιουργία δεκάδων καινούριων βάσεων στην χώρα, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να εκλιπαρεί για ένα… τηλέφωνο!

Για την ακρίβεια, η πρεσβεία μας στην Ουάσινγκτον (και το υπουργείο εξωτερικών) έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα άνευ προηγουμένου ώστε ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, να πειστεί ώστε να έχει μία ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Ενέργεια που θα έπρεπε να είναι αυτονόητη, καθώς οι σχέσεις των δύο χωρών την τελευταία πενταετία βρίσκονται στο ανώτατο δυνατό επίπεδο. Η φημολογία μάλιστα που επικρατούσε στους κύκλους της κυβέρνησης, ότι η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ήταν πολύ πιο φιλική προς την Ελλάδα, καθώς ο τέως πρόεδρος Τραμπ θεωρείτο ότι μεροληπτούσε υπέρ του Ερντογάν, καταρρέει με πάταγο.

Δεν είναι μόνο το ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν σηκώνει το τηλέφωνο στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Υπάρχουν κάποια πολύ πιο ανησυχητικά δείγματα για το τι μέλλει γενέσθαι. Κυρίως, η απόφαση – σοκ της νέας διοίκησης, να παγώσει τις αμυντικές συμφωνίες με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Σαουδική Αραβία! Συμφωνίες οι οποίες ήταν ο μεγαλύτερος εφιάλτης της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια, καθώς διαμορφώνουν μία νεα Στρατηγική συμμαχία που ισοδυναμεί με κοσμογονία στην περιοχή.

Κοσμογονία διότι η μοναδική μουσουλμανική χωρά που διατηρούσε σχέσεις με το Ισραήλ, ήταν η Τουρκία. Αυτό είχε ήδη αλλάξει, αλλά η προσέγγιση Ισραήλ με Εμιράτα και Σαουδική Αραβία, αποτελούσε την οριστική ταφόπλακα της θέσης ισχύος που είχε διαμορφώσει Τουρκία απέναντι στο Ισραήλ και τον αραβικό κόσμο.

Η στρατηγική συνεργασία της Ελλάδος με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν μία τεράστια επιτυχία που όμως βασιζόταν στο άνοιγμα των Ηνωμένων Πολιτειών και την άδεια να πουληθούν μαχητικά αεροσκάφη τελευταίας γενιάς στην αραβική χώρα. Το ίδιο συνέβαινε και με την συμφωνία πώλησης στρατηγικών πυραύλων αμερικανικής κατασκευής στην Σαουδική Αραβία.

Οι συμφωνίες λοιπόν που είχαν υπογραφεί επί διοίκησης Τραμπ και ισχυροποιούσαν έστω και έμμεσα την παρουσία της Ελλάδας στην νότιο ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, τώρα μπήκαν στο ψυγείο. Με αποτέλεσμα στην Τουρκία να επικρατεί ένα κλίμα ευφορίας και στην Ελλάδα μεγάλη ανησυχία.

Αντί για τηλέφωνο λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έπρεπε να πάρει το αεροπλάνο και να συναντήσει τον νέο αμερικανό πρόεδρο ώστε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Αυτό όμως φαίνεται ότι αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός, οπότε σύσσωμη η ελληνική κυβέρνηση και η πρεσβεία μας στις ΗΠΑ, προσπαθούν να διασφαλίσουν έστω και μία ολιγόλεπτη συνομιλία Μητσοτάκη – Μπάιντεν. Όσο αυτό δεν πραγματοποιείται, τόσο μεγαλώνει η ανησυχία της Ελληνικής πλευράς απέναντι στις προθέσεις της νέας διοίκησης.

Πρόβα από τα προσεχώς!!! “Αρπάχτηκαν” Άδωνης - Βορίδης στη Βουλή!!!

 

Έγιναν «μύλος» μπροστά στον Μητσοτάκη με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την διευκόλυνση της εξαγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Οι δυο άνδρες, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του φιλοκυβερνητικού  site του Θανάση Μαυρίδη,πλακώθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο κατά την παρουσίαση του σχεδίου νόμου για την περαιτέρω ανάπτυξη της φαρμακευτικής κάνναβης. Γράφει χαρακτηριστικά το liberal.gr:

«Η αντιπαράθεση ανέβασε το θερμόμετρο στο υπουργικό, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο πρωθυπουργός και να δηλώσει ότι συντάσσεται με τον Άδωνι.
Μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιχομυθίες ήταν η ακόλουθη:

-Βορίδης: Δεν έχουμε κλινικές μελέτες που να αποδεικνύουν ότι η κάνναβη έχει τις ιδιότητες που της αποδίδονται.

-Γεωργιάδης: Ο κ. Βορίδης δίνει μία χαμένη μάχη. Αν μπει στο internet θα διαπιστώσει ότι μπορεί να παραγγείλει από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου ένα σκεύασμα από φαρμακευτική κάνναβη. Γιατί να χάσει την ευκαιρία η ελληνική οικονομία;».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να απάντησε συγκαταβατικά στον Μάκη Βορίδη, λέγοντας πως κατανοεί τη στάση του καθώς απευθύνεται σε συγκεκριμένο εκλογικό ακροατήριο και τον διαβεβαίωσε, σύμφωνα με δημοσίευμα του news247 «πως στη δική του εκλογική περιφέρεια δεν θα γίνουν τέτοιες επενδύσεις».

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι εκείνο που ενόχλησε περισσότερο τον Μάκη Βορίδη ήταν η αναφορά του Άδωνη Γεωργιάδη κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου, τον πρώην σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Καρανίκα, που ήταν ο εμπνευστής του φιλόδοξου σχεδίου προσέλκυσης επενδύσεων στον τομέα της βιομηχανικής κάνναβης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Χοντρό “παιχνίδι” Μηταράκη στην πλάτη των συμπατριωτών του!!! Ανακοίνωσε την δημιουργία νέας δομής ενώ υποτίθεται συζητούσε με φορείς του νησιού για να συναποφασίσουν που θα γίνει η “νέα ΒΙΑΛ”!!!

 

Ενώ συζητούσε με φορείς της Χίου, την εκλογική του περιφέρεια, με τους οποίους είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα συναποφάσιζαν τη θέση όπου θα δημιουργηθεί νέα δομή, σε αντικατάσταση της ΒΙΑΛ, ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, λίγο μετά τη δημοσίευση διαγωνισμού ύψους 15 εκ.ευρώ για την τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση των δομών φιλοξενίας όλης της Ελλάδας όπου αναφέρεται σαφώς δομή στη θέση “Άκρα Παχύ” του Θόλους, έβγαλε ανακοίνωση συνοδευόμενη από δήλωση on camera όπου επιχειρεί να παρουσιάσει την επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας ως πρόθεση!

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η τοπική ιστοσελίδα politischios.gr, “λίγα 24ωρα μετά τις συσκέψεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στη Χίο και πριν καν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι, το Υπουργείο Μετανάστευσης, αιφνιδιαστικά το μεσημέρι της Πέμπτης, ανακοίνωσε τη δημιουργία νέας δομής στη θέση «Παχύ» του Θόλους, πολύ κοντά σε Παντουκειός και Συκιάδα. Η συγκεκριμένη εξέλιξη συνοδεύεται όχι απλά με μία εξαγγελία του Νότη Μηταράκη αλλά από ολόκληρο διαγωνισμό ύψους 15 εκ. ευρώ για τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση όλων των δομών της χώρας μεταξύ τους, αφού δημοσιοποιήθηκε μέσα σε λίγες ώρες στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, μετά τις συζητήσεις με φορείς της Χίου, που υποτίθεται ότι θα συναποφάσιζαν στο πλαίσιο διαλόγου τη νέα θέση. Μάλιστα η συγκεκριμένη τοποθεσία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις μέχρι σήμερα διαβεβαιώσεις για περιοχή που δεν θα είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Παγούδη για την “Εφημερίδα των Συντακτών”, “παρά τη μυστικότητα, η πρόθεσή του [κ.Μηταράκη] αυτή, αποκαλύφθηκε μέσα από έναν ακόμη διαγωνισμό ύψους 16.000.000 ευρώ για τη δημιουργία τηλεπικοινωνιακών υποδομών στις προσφυγικές δομές, όπου για τη Χίο που αποτελεί και το μεγαλύτερο αγκάθι αναφέρεται ρητά η παραπάνω θέση. Όταν όμως ο διαγωνισμός έγινε γνωστός μέσω της «Διαύγειας», ο ίδιος ο υπουργός έσπευσε να το ανακοινώσει και επισήμως.

Μάλιστα το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η συγκεκριμένη θέση που επέλεξε η κυβέρνηση και το υπουργείο Μετανάστευσης στο ακρωτήρι “Ακρα Παχύ” και στα όρια της δημοτικής ενότητας Ομηρούπολης, λίγο έξω από τον Βροντάδο και λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα χωριά της Συκιάδας, της Λαγκάδας και του οικισμού του Παντουκιούς, θυμίζει την περιοχή όπου στήθηκε το καμπ στη Λέσβο, στο Καρά Τεπέ, αφού η περιοχή είναι εκτεθειμένη πλήρως στο βοριά “σε βραχώδες σημείο, γυμνό από κάθε βλάστηση, πάνω στη θάλασσα, χωρίς κατοικίες και με ελάχιστες επαγγελματικές δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή που αφορούν κυρίως ιχθυοκαλλιέργειες, ένα χώρο αποθήκευσης οικοδομικών υλικών και ένα παραδοσιακό ναυπηγείο. Η μόνη υποδομή που διαθέτει η περιοχή είναι μιά μικρή προβλήτα για τις ανάγκες των ιχθυοκαλλιεργειών, καθώς και ένας δρόμος που σταματά σε κάποιο σημείο”.

Εξάλλου, η τοπική ιστοσελίδα astraparis.gr επισημαίνει ότι στη μακροσκελή του δήλωση ο Νότης Μηταράκης επιχειρεί να παρουσιάσει ως πρόθεση την επιλογή της θέσης Άκρα Παχύ, ενώ πρόκειται ουσιαστικά για τετελεσμένο, αφού η συγκεκριμένη θέση περιέχεται σε εν εξελίξει διαγωνισμό του υπουργείου. Στο μήνυμά του που συνοδεύεται και από βίντεο, απευθύνεται στους πολίτες της Χίου, λέγοντας μάλιστα μεταξύ άλλων Ας αφήσουμε, επιτέλους, το Μεταναστευτικό πίσω μας” (!), και επιχειρεί να δικαιολογήσει την συγκεκριμένη επιλογή.

“Ουσιαστικά, επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια και αναφέρει ότι «πρόθεση μας η δημιουργία της δομής στη θέση Άκρα Παχύ, έκταση που ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο. Θα συζητήσουμε και πάλι με τις τοπικές αρχές, για να εξασφαλίσουμε τον βέλτιστο σχεδιασμό, τα αναγκαία αντισταθμιστικά μέτρα». Δηλαδή, η συζήτηση με την τοπική κοινωνία δεν θα αφορά την δημιουργία ή όχι της νέας δομής, έτσι όπως την έχει σχεδιάσει, ούτε και την επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας, αλλά τα αντισταθμιστικά οφέλη, δηλαδή πώς θα εξαγοράσει την συναίνεση της τοπικής κοινωνίας στις επιδιώξεις του”.

Αναλυτικά η δήλωση Μηταράκη:

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Περάσαμε διάφορες φάσεις στο μεταναστευτικό. Από τα ήσυχα χρόνια, μετά στην  μεταναστευτική κρίση ΣΥΡΙΖΑ του 2015-2019, σήμερα στην ύφεση του 2020. Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες πέρασαν από το νησί μας. Τους υποδεχθήκαμε και τους φερθήκαμε με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια. Αλλά εμφανώς τα νησιά δεν μπορούν να σηκώσουν όλο το βάρος της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης. Και για αυτό το λόγο φυλάμε αποτελεσματικά τα σύνορα, ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό με τους συνοριοφύλακες.

Και όσοι έρθουν, δεν μπορούν να μείνουν εδώ. Η Χίος είναι σύνορα, είναι ακριτική Ελλάδα. Χρειαζόμαστε λοιπόν μια ασφαλή δομή, κλειστή / ελεγχόμενη, εκτός αστικού ιστού. Για να κλείσει και η ΒΙΑΛ και τα δεκάδες διαμερίσματα που λειτουργούν στην πόλη και τον Άγιο Μηνά. Να προσφέρουμε ασφάλεια σε όλους, και αιτούντες άσυλο, και εργαζόμενους, και στην τοπική κοινωνία. Σε μια περιοχή που δεν επηρεάζει την ζωή του νησιού μας.

Και όπου η διαμονή θα περιορίζεται σε λίγους μήνες, όχι σε μακροχρόνια παραμονή στην ακριτική Ελλάδα. Και φυσικά όχι σε υπερδομές, δεν τις χρειαζόμαστε πλέον, χάρη στις επιτυχίες της Κυβέρνησης και στην φύλαξη των συνόρων και στην επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου. Το κυριότερο, με κλειστό προαναχωρησιακό κέντρο, για την επιστροφή στην Τουρκία όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Το τονίζω, οι επιστροφές είναι το κλειδί στην μείωση των ροών. Και για τη χώρα συνολικά, αλλά το κυριότερο τις πύλες εισόδου, όπως η Χίος μας.

Η δομή θα έχει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, θα κλείνει τα βράδια για όλους, θα είναι υποχρεωτική η παραμονή εντός και μόνο εντός για όλους τους αιτούντες άσυλο. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας θα είναι εμφανής η διαφορά στο νησί μας. Τέλος, όπως ήδη έχω ανακοινώσει, η έναρξη κατασκευής της νέας δομής θα πραγματοποιηθεί μετά την ακόμα περαιτέρω αποσυμφόρηση της ΒΙΑΛ, όπως έχουμε δεσμευθεί.

Πρόθεση μας η δημιουργία της δομής στη θέση Άκρα Παχύ, έκταση που ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο. Θα συζητήσουμε και πάλι με τις τοπικές αρχές, για να εξασφαλίσουμε τον βέλτιστο σχεδιασμό, τα αναγκαία αντισταθμιστικά μέτρα.

Φίλες & Φίλοι,

Ας αφήσουμε, επιτέλους, το Μεταναστευτικό πίσω μας.

Ας εξασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων. Εφαρμόζοντας μια συνολική πολιτική μείωσης των ροών και αποσυμφόρησης της Χίου, όπως είδατε, ο καθένας και η καθεμία από εσάς μέσα στο 2020. Ας κινηθούμε με νηφαλιότητα, με διάλογο, χωρίς ακραίες φωνές.

Η κάθε κρίση απαιτεί δύσκολες αποφάσεις. Αποφάσεις, από το αποτέλεσμα των οποίων θα κριθούμε. Θέλουμε να παραδώσουμε μια Χίο καλύτερη, μια Χίο με οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία. Μακριά από το Μεταναστευτικό.

Προχωράμε!

Προχωράμε μαζί!

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...