Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

«To πραγματικό της πρόσωπο»!!! Αυτά είναι τα μέτρα ανακούφισης που δεν ψήφισε η ΝΔ!!!


Επειδή η πλύση εγκεφάλου από τα συστημικά Μέσα που έχασαν την κουτάλα του ΚΕΕΛΠΝΟ πάει σύννεφο και προσπαθούν να επιβάλλουν σε όλους μας “μνήμη” χρυσόψαρου … ένα σποτάκι τα λέει και τα δείχνει ΟΛΑ. 

Αυτό είναι «To πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ» και αυτά είναι τα μέτρα ανακούφισης που ΔΕΝ ψήφισε…
-Δεν ψήφισαν την πρόσβαση 2,5 εκ. ανασφάλιστων στα δημόσια νοσοκομεία (02/2016)
-Δεν ψήφισαν την παροχή εφάπαξ ύψους 617 εκ. σε 1,6 εκ. συνταξιούχους (12/2016)
-Δεν ψήφισαν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που δίνει ανάσα σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και διασφαλίζει θέσεις εργασίας (04/2017)


“Απασφάλισε” ο Πολάκης: Πρώτο Θέμα, Ευαγγελάτος, Τατιάνα, Χατζής, Ant1 και Βρυώνης “βλέπουν μόνο καταστροφή γιατί τους κόψαμε τη μάσα”!!!


Με ονόματα και ποσά μίλησε ο Παύλος Πολάκης στην “Αίθουσα Σύνταξης” περιγράφοντας το πάρτι που γινόταν με τις απευθείας αναθέσεις για διαφημιστική προβολή. Συγκεκριμένα λοιπόν, σύμφωνα με τα όσα είπε ο αν.Υπουργός Υγείας πήραν:
  • newsit.gr, tlife.gr και γενικά τα sites που ανήκουν-χειρίζονται ο Νίκος Ευαγγελάτος και η Τατιάνα Στεφανίδου πήραν 75.000 ευρώ για διαφημιστική προβολή του ΚΕΕΛΠΝΟ για 2 μήνες
  • Βρυώνης (κανάλι E) πήρε 112.000 ευρώ
  • Πρώτο Θέμα (“που κοντεύει να πνιγεί στη χολή του”, όπως είπε ο Παύλος Πολάκης) πήρε σε 2 μήνες 89.000 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ
  • Καραμανλής Νίκος, που έχει το Παρασκήνιο, την Καρφίτσα, κλπ πήρε επί Άδωνι 408.000 ευρώ
  • Τάκης Χατζής-newpost.gr πήρε για λίγους μήνες από το τέλος του 2013-αρχές του 2014 144.700 ευρώ
  • Ant1 πήρε 1 εκατομμύριο ευρώ για το θεσμό “Αριστεία Ζωής”
«Πόσα από τα ΜΜΕ αναφέρθηκαν στα στοιχεία που έχω καταθέσει στη Βουλή για το πάρτι στην υγεία και το μαύρο χρήμα» αναρωτήθηκε ο κ. Πολάκης λέγοντας χαρακτηριστικά, «πόσα δίλεπτα ή πεντάλεπτα αφιέρωσαν τα μεγάλα συστημικά μέσα σε αυτή την πληροφορία;»Όπως τόνισε ο υφυπουργός υγείας «το ¼ του δημοσίου χρέους είναι από το μαύρο χρήμα στην υγεία. Τα ΜΜΕ δεν το λένε γιατί ταϊζονταν» και εξήγησε αναλυτικά πως δούλευε το τρίγωνο της διαπλοκής.
«Κάποια μέσα ταΐζονταν κανονικά με μηνιάτικο» «γι’ αυτό σήμερα τα παρουσιάζουν όλα μαύρα στην υγεία λες και όλα καταστράφηκαν τα δύο χρόνια που είναι στην εξουσία, αυτή η κυβέρνηση» πρόσθεσε.
Ο κ. Πολάκης κατήγγειλε συγκεκριμένα σάιτ και κανάλια που «ταΐζονταν» ενώ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα δημοσιογραφικά ονόματα. «Ο λόγος που βλέπουν την καταστροφή είναι ότι τους κόψαμε τη μάσα» είπε χαρακτηριστικά ενώ  όπως τόνισε μιλάει με συγκεκριμένα στοιχεία και όχι «με αέρα κοπανιστό».
Όπως είπε ο αν.Υπουργός Υγείας είναι η πρώτη φορά που έγινε και πέτυχε ανάταξη του συστήματος μετά την καταστροφή που έγινε επί Λοβέρδου, Άδωνι, Βορίδη, δεν βλέπουν τίποτα από ότι έχει γίνει σε Ζάκυνθο, Σαντορίνη, που προσπαθούμε να διώξουμε εργολάβους, “βλέπουν μόνο κατασροφή γιατί τους κόψαμε τη μάσα”.

Επεισόδιο Τσίπρα σε Γεωργιάδη!!! “Εδώ δεν είναι στούντιο τηλεπωλήσεων… κάτσε κατω”!!!


Έβαλε στη θέση του τον Άδωνι Γεωργιάδη ο Πρωθυπουργός όταν άρχισε να τσιρίζει, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας απαντούσε στο πρόεδρο της ΝΔ. 
Καθίστε κάτω, σας μιλάει ο Πρωθυπουργός εδώ δεν είναι στούντιο τηλεπωλήσεων υπάρχουν κανόνες … είπε ο Αλεξης Τσίπρας στον α/δρο της ΝΔ επιβάλλοντάς του να σεβαστεί την διαδικασία, αφού ο ίδιος ο πρόεδρος του και πρόεδρος της ΝΔ δεν μπορεί η δεν θέλει να το κάνει …

Καμμένος: ”Οι βουλευτές της ΝΔ παρακαλούσαν τον Σαββίδη και φιλούσαν κατουρημένες ποδιές…”!!!


«Εκπλήσσομαι από τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφερε σε παρέμβασή του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε: «Εγώ θα έλεγα, επειδή είναι μικρός ο κόσμος, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως να ρωτήσει τους βουλευτές της ΝΔ που εκλιπαρούσαν τον κ. Σαββίδη το 2013 να πάρει τη ΣΕΚΑΠ. Γιατί δε ρωτάτε τον κ. Κεδίκογλου, ο οποίος παρακαλούσε, γιατί δεν ρωτάτε τους βουλευτές της ΝΔ, της Μακεδονίας και της Θράκης, οι οποίοι παρακαλούσαν τον κ. Σαββίδη να κάνει επένδυση για να μην κλείσει η ΣΕΚΑΠ». 

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είχε υποσχεθεί τότε, όχι μόνο τη διαγραφή των χρεών της παλαιάς διοίκησης, αλλά είχε υποσχεθεί κιόλας ότι τα μηχανήματα του νέου εξοπλισμού, που ήταν μπλοκαρισμένα στα τελωνεία, θα βγαίνανε χωρίς καμία υποχρέωση καταβολής προστίμων και πρόσθεσε ότι η ΝΔ «φιλούσε κατουρημένες ποδιές του κ. Σαββίδη».

Συλλεκτικό: Ο Μητσοτάκης και τα ”προστίματα”!!! #Το_καλυτερο_βιογραφικο_της_χωρας!!!


“Γιατί αυτή τη στιγμή διαγράφονται … προστίματα, από λαθρεμπόριο” λέει στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Φαντάζομαι ότι σήμερα θα πάρει την ανάλογη έκταση που είχαν δώσει κάποτε τα κανάλια και τα ραδιόφωνα στην … Λέσβο – Μυτιλήνη… !!! 

Τι όχι; 

#Το_καλυτερο_βιογραφικο_της_χωρας …

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Παύλος Πολάκης: Ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ ήρθε να πουλήσει τις “υπηρεσίες” του και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑνΕλλ!!!



Το πόρισμα για το ραδιοφάρμακο που «χάθηκε», ο ορολογικός έλεγχος που κόστιζε 20,5 εκατ. περισσότερα, τα 5 εκατ. plus στα φίλτρα αιμοκάθαρσης το Ερρίκος Ντυνάν που πήγε “πανωπροίκι” στην Πειραιώς από τρεις υπουργούς, η Novartis και ο «μηχανισμός» του ΚΕΕΛΠΝΟ… Μια “εφ όλης της ύλης” συνέντευξη έδωσε ο αν Υπ Υγείας Παύλος Πολάκης στην Μαρίνα Μάνη για λογαριασμό της ιστοσελίδας euro2day.gr… Ολόκληρη η συνέντευξη του υπουργού ΕΔΩ
Ερωτηση: Το «δια ταύτα» στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ ποιο είναι; Τι πρέπει να αποδείξει η Εξεταστική επιτροπή της Βουλής; Και γιατί αποκαλέσατε «διαχρονικό διευθυντή του» τον κ.Παπαδημητρίου;
Χαρακτήρισα τον κο Παπαδημητρίου «διαχρονικό διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ» γιατί κατείχε τη θέση αυτή αδιαλείπτως από το 1994 έως και το 2016. Το δια ταύτα με το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ότι αποτέλεσε για μια σειρά ετών μια καλοστημένη μηχανή αποκατάστασης του κομματικού μηχανισμού της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά και ένα αγωγό διάχυσης μαύρου χρήματος προς τα ΜΜΕ και όχι μόνο, με σκοπό την εξαγορά της εύνοιάς τους. Ο κος Παπαδημητρίου αποτέλεσε έναν άριστο χειριστή της μηχανής αυτής, πρόθυμο να την βάλει σε λειτουργία για κάθε κυβέρνηση, ακόμα και αυτή των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η διαφορά είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είχε σκοπό να κάνει χρήση της μηχανής αυτή και αυτό ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή. Η Εξεταστική Επιτροπή θα φέρει στο φως τις ευθύνες, τόσο υπηρεσιακών, όσο και πολιτικών παραγόντων, για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και η Δικαιοσύνη θα κλιθεί να απονείμει δικαιοσύνη.
Για το Ερρίκος Ντυνάν;
Το Ερρίκος Ντυνάν αποτέλεσε από το 2000 και έπειτα επιτομή κακοδιαχείρισης και διαφθοράς. Με δόλιες ενέργειες και αδιαφανείς συμφωνίες και διαδικασίες, οδηγήθηκε στην υπερχρέωση. Στη συνέχεια, μετά από την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό του από την Τράπεζα Πειραιώς με τη συνεπικουρία σκανδαλωδών νομοθετικών ρυθμίσεων, τις οποίες επιμελήθηκαν 3 πρώην υπουργοί και υλοποίησαν διορισμένα διοικητικά συμβούλια, μετατράπηκε από κοινωφελές νοσοκομειακό ίδρυμα σε ιδιωτική κλινική, ιδιοκτησίας και εκμετάλλευσης της υπερθεματίστριας του πλειστηριασμού ανώνυμης εταιρείας «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.», συμφερόντων της Τράπεζας Πειραιώς.
Η υπόθεση της Novartis διερευνάται στην Αμερική. Μπορούν να παρουσιαστούν στοιχεία στην Εξεταστική;
Εχει ζητηθεί η συνδρομή των Αμερικανικών Δικαστικών Αρχών και σαφώς θα παρουσιαστούν στοιχεία στην Εξεταστική Επιτροπή.

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

“Οργισμένη” συνάντηση Καραμανλή – Κυριάκου: “Διώξε τους ακροδεξιούς από το κόμμα – Θα γίνεις … Φιγιόν!”


Πρωί-πρωί κλήθηκε στην πλατεία Μαβίλης ο Κυριάκος Μητσοτάκης (48 ώρες μετά την ιστορική συντριβή της φιλελεύθερης παράταξης στη Γαλλία που για πρώτη φορά μετά το 1958 δεν θα διεκδικήσει την προεδρία της χώρας) και σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έγινε μέσα σε πολύ βαρύ κλίμα, διαμορφωμένο από την “βίαιη” καρατόμηση της Κατ. Παπακώστα και μιας σειράς άλλων στελεχών από την Πειραιώς, αλλά και από τα ακροδεξιά παραληρήματα του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη τις τελευταίες ημέρες. 

Αυτό που διαμηνύθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, είναι ότι πλέον ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΚΤΗ, η βίαιη μετατόπιση της ΝΔ σε ακροδεξιές θέσεις, όπως τις εκφράζουν στελέχη όπως ο Α/δρος της ΝΔ Άδ. Γεωργιάδης (φιλοχουντικές αναρτήσεις) και ο Μάκης Βορίδης (“για μας στη ΝΔ το πρόγραμμα της Λεπέν … σοσιαλίζει!!!”) “Διώξε τους ακροδεξιούς από το κόμμα, διαφορετικά θα έχεις την τύχη του Φιγιόν…” ήταν το μήνυμα προς τον πρόεδρο της ΝΔ, καθώς η έκφραση της αγωνίας από την πλευρά του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ για τον προσεταιρισμό από την παράταξη ακραίων στοιχείων και ακροδεξιάς ατζέντας …

Ο Παύλος Πολάκης απαντά στη χυδαία ανάρτηση του Νίκου Δήμου για τον Αλ. Τσίπρα και τη σύζυγό του!!!


«Αν είχες ερωτευθεί πραγματικά τη φιλοσοφία θα είχες γίνει άνθρωπος. Παντρεύτηκες το νεοφιλελευθερισμό και έγινες χυδαίο παράσιτο δήθεν σκεπτόμενο» ήταν η άμεση απάντηση του Παύλου Πολάκη στο χυδαίο σχόλιο του Νίκου Δήμου στο twitter.

“Το πήρε πάνω του” ο Τσίπρας!!! ” Αν δεν τηρηθεί η συμφωνία για το χρέος, δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα”!!!


Ξεκάθαρος ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο δελτίο του ΑΝΤ1 (Ν. Χατζηνικολάου) ως προς το πλαίσιο της τήρησης ή μη, όσων συμφωνήθηκαν με τους δανειστές. “Αν δεν τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν για το χρέος δεν θα εφαρμόσουμε τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές να ισχύσουν μετά το 2019…”
Tόνισε πως «η διαπραγμάτευση έληξε θετικά» παραδέχθηκε όμως ότι «πράγματι κάτι χάσαμε, αλλά και κάτι κερδίσαμε. Κερδίσαμε τα αντίμετρα και τις εργασιακές σχέσεις». Σχολίασε ταυτόχρονα ότι «οι μόνοι που επέμεναν ότι για τις καθυστερήσεις φταίει η κυβέρνηση είναι η αντιπολίτευση και οι ευρωβουλευτές της».
«Μια κυβέρνηση δηλαδή δεν μπορεί να παίρνει πίσω κάτι που έχει ψηφίσει αν δεν τηρείται η συμφωνία;» σχολίασε με νόημα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν αν είμαστε εντός στόχων (3,5% πλεόνασμα) το ’19 και το ’20, πράγμα το οποίο χαρακτήρισε εφικτό. Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι υπήρχε σχέδιο: «ΔΝΤ και Σόιμπλε ήθελαν να ρίξουν την ευθύνη στην Ελλάδα»
Χαρακτήρισε τις προβλέψεις τους «επίτηδες δυσμενείς» γιατί ήθελαν, όπως είπε, να αποποιηθούν των ευθυνών τους. «Ήθελαν να τους πούμε ότι δεν δεχόμαστε τίποτα, δεν πάμε σε συμβιβασμό για να πουν μετά πως φταίει η Ελλάδα που δεν κάνει μεταρρυθμίσεις» πρόσθεσε. «Μας ζητούσαν 42 φορές περισσότερα μέτρα από όσα έπρεπε» σχολίασε περαιτέρω για το ΔΝΤ και τόνισε πως «σήμερα πιάσαμε τους στόχους των πλεονασμάτων του 2018 παρά τις προβλέψεις του ΔΝΤ για το αντίθετο». «Αν δεν είχαμε αυτό το πλεόνασμα θα είμασταν τώρα μπαλάκι του πινγκ πονγκ ανάμεσα στον κ. Σόιμπλε και στην κ. Λαγκάρντ» εκτίμησε.
«Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο για κάποιες πολιτικές. Είχαν ευθύνη οι ελληνικές κυβερνήσεις αλλά όχι οι έλληνες πολίτες που πλήρωσαν το μάρμαρο. Σήμερα το ΔΝΤ λέει mea culpa για τις προβλέψεις του και ο κ. Σόιμπλε αποδέχεται τα λάθη των προβλέψεων του Ταμείου. Δεν είναι καλό να δικαιώνεσαι εκ των υστέρων, όμως το κρίσιμο τώρα είναι να μπει ένα τέλος σ’ αυτή τη μεγάλη περιπέτεια που μπήκαμε από το 2010. Η Ελλάδα μπορεί να διαπραγματευτεί με άλλους όρους την επόμενη ημέρα, όταν θα είναι έξω από τα προγράμματα, όταν θα αρχίσει να στέκεται στα πόδια της η χώρα, όταν δεν έχουμε την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας» συνέχισε ο πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ των συμπράξεων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «αν η επιλογή ήταν δική μας δεν θα πουλούσαμε σήμερα που οι τιμές είναι χαμηλότερες. Αν δεν κυβερνούσαμε με το πιστόλι στον κρόταφο θα κάναμε ακόμη καλύτερες συμφωνίες. Παραλάβαμε μια χώρα χρεοκοπημένη. Πήραμε όμως σε πολύ υψηλά τιμήματα και σε επενδύσεις». Ειδικά για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είπε ότι πήραμε τίμημα πολύ πάνω από τη χρηματιστηριακή του αξία και ότι αναβαθμίζεται και η πόλη.
Για τη ΔΕΗ ο κ. Τσίπρας είπε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει για την πώληση της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ» ενώ η κυβέρνησή Συριζα-ΑνΕλλ απέτρεψε αυτήν την προοπτική και διασφάλισε το δημόσιο χαρακτήρα των δικτύων μεταφοράς της ενέργειας.

Σαν σήμερα ξεκίνησε στην Πορτογαλία η Επανάσταση των Γαρυφάλλων


Σαν σήμερα υπό τη μουσική υπόκρουση του τραγουδιού "Grândola, vila morena", που ήταν το συνθηματικό που ακούστηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Λισαβόνας, ξεκίνησε στις 12.20 το μεσημέρι, η λεγόμενη "Επανάσταση των γαρυφάλλων".

Πριν από 41 χρόνια ξεκινά στην Πορτογαλία η ονομαζόμενη "Επανάσταση των Γαρυφάλλων", μια εξέγερση με σκοπό την ανατροπή της χούντας του  Αντόνιο ντε Ολιβέιρα Σαλαζάρ και την επαναθέσπιση του δημοκρατικού καθεστώτος.

Στρατιωτικό κίνημα αριστερών αξιωματικών στην Πορτογαλία, που οδήγησε στην κατάλυση της δικτατορίας και την επαναφορά της Δημοκρατίας, μετά 48 χρόνια. Εκδηλώθηκε τις πρωινές ώρες της 25ης Απριλίου 1974 και ήταν σχεδόν αναίμακτο, με τέσσερις μόνο νεκρούς. Έμεινε στην ιστορία ως «Επανάσταση των Γαρυφάλλων» («Revolucao dos Cravos» στα πορτογαλικά), επειδή πολλοί κυβερνητικοί στρατιώτες είχαν τοποθετήσει στις κάννες των όπλων τους γαρύφαλλα, με την προτροπή των εξεγερμένων κατοίκων.


Η Πορτογαλία από τις 26 Μαΐου 1926 κυβερνιόταν δικτατορικά, από τους στρατιωτικούς, που είχαν ανατρέψει το εύθραυστο δημοκρατικό καθεστώς. Στους κόλπους της χούντας αναδείχθηκε η προσωπικότητα του καθηγητή οικονομικών Αντόνιο ντε Ολιβέιρα Σαλαζάρ, ο οποίος κυβέρνησε από το 1932 έως το 1968, όταν λόγω εγκεφαλικού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εξουσία. Ο Σαλαζάρ δημιούργησε το «Νέο Κράτος», ένα καθεστώς με πολλά στοιχεία φασισμού. Τον διαδέχθηκε ο καθηγητής Νομικής Μαρσέλο Καετάνο, ο οποίος κυβέρνησε ως το 1974, όταν ανετράπη από τους στρατιωτικούς.

Τα συνθηματικά της εξέγερσης θα ήταν δύο τραγούδια. Το πρώτο με τίτλο «Μετά το Αντίο» («E depois do adeus»), με ερμηνευτή τον Πάουλο ντε Καρβάλιο, εκπροσωπούσε τη χώρα στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, που γινόταν αργά το βράδυ της  24ης Απριλίου και αποτέλεσε το γενικό πρόσταγμα για τους πραξικοπηματίες. Το δεύτερο τραγούδι με τίτλο «Γκράντολα, μελαψή πόλη» («Grandola, Vila Morena») του αντιστασιακού τραγουδιστή Ζέκα Αφόνσο, ακούστηκε στις 12:20 τα ξημερώματα από το κρατικό ραδιόφωνο, δίνοντας το έναυσμα της εξέγερσης.

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ


Νέα επίθεση Αντώναρου κατά Άδωνι – Βορίδη!!! ” Δεν έχουν θέση στη ΝΔ …”


Ολομέτωπη Αντώναρου, κατά του Α/δρου της ΝΔ, με αφορμή την “μαύρη” επέτειο της Δικτατορίας (21η Απριλίου)!!! 

Ο πρώην υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, αφού επισημαίνει την … εκκωφαντική σιωπή τους, “σχεδόν 24 ώρες από τη χθεσινή 50η μαύρη επέτειο της χούντας των παραφρόνων συνταγματαρχών”… υπενθυμίζει ότι ”κάποιοι — συχνά οι ίδιοι — χωρίς να καταδικάζουν τη χούντα βρίσκουν έμμεσο τρόπο για να την εκθειάσουν τονίζοντας τα δήθεν οικονομικά επιτεύγματα των Παπαδόπουλου, Παττακού και Μακαρέζου…”!!! 

Και καταλήγει με … νόημα: ”αυτό είναι κάτι που το ξέρουμε καλά όσοι ανήκουμε στη Νέα Δημοκρατία που ίδρυσε μετά την ανατροπή της δικτατορίας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Και θα πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι επιδιώκουν να συμπορευθούν μαζί μας μετά τις ακροδεξιές περιπλανήσεις τους. Διαφορετικά δεν έχουν θέση ανάμεσα μας. Ούτε σήμερα. Ούτε αύριο. Όσα σταυρουλάκια κι αν μαζέψουν.”

Δίδακτρα στα δημόσια σχολεία και νοσήλεια στα δημόσια Νοσοκομεία, θέλει η ΝΔ!!!


Το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρο και έχει σκληρό αντικοινωνικό πρόσημο για το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών, εκείνων δηλαδή που δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα για να στέλνουν σε ιδιωτικά σχολεία τα παιδιά τους και σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια τον εαυτό τους και την οικογένειά τους, όταν αρρωστήσουν! Όπως αποκαλύπτει ο Μανώλης Κοττάκης στη Δημοκρατία, ζητά την επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία!
Πρόκειται δηλαδή για την πλήρη κατάργηση δηλαδή της συνταγματικά κατοχυρωμένης δημόσιας και δωρεάν Παιδείας για όλους τους πολίτες!!! Την επίμαχη πρότασή του διατυπώνει ο στενός σύμβουλος του Κυρ Μητσοτάκη, εξ’ απορρήτων του προέδρου της ΝΔ, Θεόδωρος Πελαγίδης, στο φιλελεύθερο μανιφέστο του υπό τον τίτλο «Μέση Γη» των εκδόσεων Παπαζήση.
Τα συμπεράσματα, πέραν από τις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές προτάσεις που διατυπώνει, είναι εξόχως ενδιαφέροντα, καθώς ενέχουν έντονο πολιτικό ενδιαφέρον. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πολιτικός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου επιχειρηματολογεί θαρραλέα υπέρ της ζεύξης της κεντροφιλελεύθερης ΝΔ με το κεντροφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ, όπως χαρακτηρίζει τα δύο κόμματα.
Ο ίδιος, αν και δεν έχει καμία απολύτως θεσμική θέση εντός της ΝΔ, ομιλεί ωσάν να είναι παλαιό μέλος του κόμματος – πιθανότατα λόγω της… λευκής επιταγής που του έχει παραχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο πρώτο πληθυντικό.
«Θέλουμε αυτούς τους ανθρώπους δίπλα στην αστική δημοκρατική παράταξη, τη νέα ΝΔ» σημειώνει χαρακτηριστικά, όπως τονίζει ο κ. Κοττάκης στο άρθρο του.
Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι τάσσεται ανοιχτά υπέρ της κατάργησης του δωρεάν χαρακτήρα του Συνταγματικά κατοχυρωμένου κοινωνικού κράτους, ζητώντας την τιμολόγηση των υπηρεσιών στους τομείς της Παιδείας της Υγείας κλπ σε συνδυασμό με κατάργηση σειράς φοροαπαλλαγών!!!
Συγκεκριμένα, τάσσεται υπέρ της επιβολής τελών εγγραφής και διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμια, διδάκτρων στα δημόσια σχολεία για όσους γονείς θέλουν την παραμονή των παιδιών τους στα σχολεία πέραν του ωραρίου, της καταβολής προστίμου στο ΕΚΑΒ για αναίτια κλήση, θέσπθισης ειδικού κατώτατου μισθού και τριμήνων προσλήψεων σε επιχειρήσεις, περικοπών σε συντάξεις που δεν αντιστοιχούν σε εισφορές κ.α., όπως αποκαλύπτει η «Δημοκρατία».

Αποθεωτικός … Μάκης Βορίδης: ”Η Λεπέν για μας στη ΝΔ, είναι … σοσιαλίστρια!!!”


Άφωνοι … με την ειλικρίνεια του αντρός!!! 

Ο Μάκης Βορίδης πρωί-πρωί την επαύριο του ορώτου γύρου των γαλλικών εκλογών, “επανατοποθετεί” τη ΝΔ, στον ιδεολογικό χάρτη, σε σχέση με την Μαρί Λεπέν, στα δεξιά της !!! 

“Για εμάς είναι … σοσιαλίστρια”, λέει ο … Μάκης Βορίδης!!!





Επιβεβαίωσε η Eurostat το πλεόνασμα 3.9%. Το 5ο μεγαλύτερο στην ΕΕ, φέτος, αλλά και μακράν το υψηλότερο χρέος!!!


Με ανακοίνωσή της η Eurostat επιβεβαιώνει τα δημοσιονομικά στοιχεία που παρουσίασε η ΕΛΣΤΑΤ την Παρασκευή και δείχνουν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 έφτασε το 3,9% του ΑΕΠ. Καλώς ή κακώς, εφόσον είμαστε ακόμα σε πρόγραμμα, το πλεόνασμα σε όρους Μνημονίου είναι αυτό που καθορίζει το αν θα ληφθούν ή όχι νέα μέτρα. Τα στοιχεία δείχνουν την τεράστια υπεραπόδοση κατά 6,5 δισ. ευρώ έναντι του μνημονιακού στόχου που πέτυχε το ΓΛΚ.
Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν πως η Ελλάδα έχει το πέμπτο μεγαλύτερο πλεόνασμα (μαζί με τόκους) ανά την ΕΕ στο μετά το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα, τη Σουηδία και την Γερμανία.
Έχει όμως και το υψηλότερο χρέος μακράν των υπολοίπων κρατών μελών, στο 179% του ΑΕΠ με δεύτερη την Ιταλία με 132% του ΑΕΠ. Το μικρότερο χρέος έχει η Εσθονία στο 9,5% του ΑΕΠ.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε πρωτογενές πλεόνασμα 3,9% του ΑΕΠ (6,937 δισ. ευρώ), δημοσιονομικό πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ και δημόσιο ακαθάριστο χρέος 179% του ΑΕΠ.

Έκτακτο Συνέδριο εξαγγέλλει η Φώφη για να “καθαρίσει” τους διαφωνούντες!!! Τι γίνεται με Λαλιώτη – Βενιζέλο…


Στην αυριανή προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σύμφωνα με πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά θα προχωρήσει (πιθανότατα) στην αναγγελία “έκτακτου Συνεδρίου” του Κινήματος το Φθινόπωρο, με σκοπό να αιφνιδιάσει τους διαφωνούντες (Ξεκαλάκη - Ανδρουλάκη) και να προχωρήσει στην αντικατάσταση του σημερινού γραμματέα του κόμματος Στέφανου Ξεκαλάκη, αλλά και στην εκλογή νέων οργάνων (κατά βάση από την Παπανδρεική πτέρυγα που επιστρέφει δυναμικά, με μαεστρικές ενέργειες του Κώστα Λαλιώτη, αλλά χωρίς να πρόκειται να ξαναηγηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, που θεωρείται ακόμα και από τους “υποστηρικτές του ως “κόκκινο πανί” για το εκλογικό σώμα…), ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί και φύγει ο έλεγχος του κόμματος από το Νίκο Ανδρουλάκη!!! 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος … “απουσιάζει” στο Στρασβούργο, ενώ από φιλικά του ΜΜΕ διαρρέεται έντονα τα τελευταία 24ωρα ότι “δεν θα είναι ξανά υποψήφιος με σταυρό”.

Κυριακή 16 Απριλίου 2017

«Καρφιά» Παπακώστα για Άδωνι ενόψει της εξεταστικής για την Υγεία!!!


Ο τέως υπουργός Υγείας, μεταξύ άλλων, δήλωσ ότι η κυβέρνηση στοχοποιεί μέσω του ιδίου την αξιωματική αντιπολίτευση και, παράλληλα «βλέπει» και προσωπικό χαρακτήρα σε όλη αυτή την εξέλιξη: «Φυσικά η ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΝΔ παίζει ρόλο στην επίθεση εναντίον μου από την κυβέρνηση. Όμως οφείλω να πω ότι έχει και ένα προσωπικό χαρακτήρα», ανέφερε με την πρέπουσα ψυχραιμία ο Αδ. Γεωργιάδης, για να λάβει την κατάλληλη απάντηση από το στέλεχος του κόμματός του, Κατ. Παπακώστα, μέσω facebook:

Καλή Ανάσταση και χρόνια πολλά!!!



Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Έσπασε το “μπότη” ο Τσίπρας!!! Η ατάκα για το Σόιμπλε!!!


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στην Κέρκυρα, τίμησε το πασίγνωστο έθιμο των «μπότηδων», δηλαδή τη ρίψη μεγάλων πήλινων κανατιών, γεμάτων νερό, με στενό στόμιο, από το μπαλκόνι. Την ώρα που κρατούσε τη στάμνα και ήταν έτοιμος να την αφήσει να πέσει, ο πρωθυπουργός, ελέγχοντας το πεδίο κάτω από το μπαλκόνι, έριξε μία… φαρμακερή ατάκα: «Κάτσε, μισό λεπτό, μην περνάει ο Σόιμπλε από κάτω!!!», είπε προκαλώντας το γέλιο των παρευρισκομένων.
Ο πρωθυπουργός, μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους, θα παραμείνουν στο νησί τουλάχιστον έως την Κυριακή του Πάσχα και το βράδυ θα παρακολουθήσουν την τελετή της Αναστάσεως στην πλατεία Σπιανάδας.

Κουρουμπλής: Θα διχοτομηθεί η ΝΔ από όσα θα αποκαλύψει η Εξεταστική στην Υγεια!!!



Σε συνέχεια της συζήτησης στη Βουλή για τη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής για τη Δημόσια Υγεία, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και τέως υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής προειδοποιεί, μέσω συνέντευξης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας πεπραγμένα από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που «θα συγκλονίσουν την ελληνική κοινωνία», όπως λέει. Στον αντίποδα, τα δύο αυτά χρόνια διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν προέκυψε κανένα ζήτημα για το οποίο πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας».
Σε ένα γενικότερο πολιτικό σχόλιο, ο Π. Κουρουμπλής υποστηρίζει ότι «ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να χρεώσει τα 30 χρόνια σκανδάλων και κακής διαχείρισης στα δύο χρόνια της νέας κυβέρνησης». Ενώ προβλέπει ότι μόλις κλείσει η αξιολόγηση, «το επιχείρημα των εκλογών που κρατούσε σε ισορροπία την τριχοτομημένη Νέα Δημοκρατία, φεύγει πλέον από τη μέση».
Και άρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να αναζητήσει ένα νέο μύθο, «αλλιώς τον βλέπω να ζήσει το δικό του Βατερλό», επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ.
Όλη η συνέντευξη του Παναγιώτη Κουρουμπλή
Κύριε υπουργέ, σας κατηγορεί η αντιπολίτευση ότι τελικά δεν δεχθήκατε να συμπεριλάβει η εξεταστική επιτροπή για την Υγεία και τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί θέλατε να κρύψετε τις δικές σας ευθύνες;
Είναι ένας εντελώς επιδερμικός αντιπερισπασμός για να μπορέσει η αξιωματική αντιπολίτευση και η Δημοκρατική Συμπαράταξη να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση για ζητήματα για τα οποία φέρουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι δύο χρόνια στην Υγεία δεν προέκυψε κανένα ζήτημα για το οποίο πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας, σε αντίθεση με την πορεία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, επί ημερών των οποίων πολύκροτες υποθέσεις θα διερευνηθούν στην εξεταστική επιτροπή. Θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας πράγματα τα οποία, σας λέω και σας προειδοποιώ θα συγκλονίσουν την ελληνική κοινωνία. Ας κατατεθεί π.χ. η έκθεση Λιαρόπουλου που απέκρυπταν συστηματικά για την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν» και εκεί θα καταλάβετε για τι πράγματα μιλάμε.
Άκουσα όμως τον κ. Λοβέρδο να λέει και στη Βουλή, κύριε υπουργέ, αλλά και σε κάποιο κανάλι, ότι δεν εκδώσατε το δελτίο τιμών για τα φάρμακα το 2015 ή ότι το υπογράψατε με καθυστέρηση, τον Αύγουστο αλλά δεν το εκδώσατε αφήνοντάς το στους επόμενους. Έκανε λόγο για κακούργημα σε σχέση με αυτό το θέμα.
Οι φαιδρότητες του κ. Λοβέρδου είναι γνωστές. Είναι μεγάλης ολκής Συνταγματολόγος που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει. Όπως και ο κ. Βενιζέλος που όλοι οι νόμοι που κάνανε κρίθηκαν αντισυνταγματικοί. Λοιπόν ο κ. Λοβέρδος θα απολογηθεί για τις δικές του θητείες και τις δικές του ευθύνες. Και τότε θα δούμε. Του θυμίζω μόνο τη δέσμευσή του ενώπιον της Βουλής για την κατάργηση του θεσμού της προώθησης, που ξέρουμε όλοι τι κρύβεται πίσω από τις προωθήσεις των εταιρειών, τι «καλλιεργείται» με τα χρήματα αυτά για τα οποία απαλλάσσονταν από τη φορολογία οι πολυεθνικές εταιρίες. Η διαχείριση των χρημάτων που ήταν περίπου 250 εκατομμύρια το χρόνο, υπέκρυπτε την παθητική δωροδοκία γιατρών και όχι μόνο. Ας απαντήσει σε αυτά, και στα υπόλοιπα ο κ. Λοβέρδος μπορεί να περιμένει.
Κύριε υπουργέ, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι τώρα θυμήθηκε θέματα σχετικά με το παρελθόν…
Ποιο είναι το παρελθόν; Παρελθόν είναι αυτά; Το 2006 ψηφίστηκε ο νόμος με τον οποίο υποχρεώνονταν οι φαρμακευτικές που πουλούσαν φάρμακα στα ταμεία -και μιλάμε για ποσά 2 -3 δισεκατομμυρίων το χρόνο- να επιστρέφουν το 4% στα ταμεία. Ο κ. Λοβέρδος που παινεύεται για τον ΕΟΠΥΥ να μας πει πόσα βάρη ο ΕΟΠΥΥ πήρε. Γιατί ο κ. Λοβέρδος στη θητεία του δεν κατήργησε το νόμο που κατήργησα εγώ. Υπολογίστε ότι αυτά είναι περίπου 25 εκατ. το χρόνο επί 15 χρόνια. Λοιπόν γιατί δεν το είχε καταργήσει στη θητεία του, ποιόν εξυπηρετούσε; Η δική μου κυβέρνηση και η δική μου θητεία κατήργησαν αυτόν τον νόμο. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς για όλη αυτή την πολιτεία τους; Για τα συνέδρια; Δεν ήξεραν ότι η Ελλάδα οργανώνει περισσότερα συνέδρια απ’ ότι οργάνωναν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες και αυτό κατεύθυνε όλη την ιστορία της παθητικής δωροδοκίας, της ελληνικής ελίτ των γιατρών; Δεν τα ήξεραν οι κύριοι αυτοί;
Κύριε υπουργέ κανείς δεν λέει ότι όλα στην υγεία ήταν ρόδινα, όμως τώρα θα τα μάθει;
Όχι, η υγεία ήταν ένα μέγα, συνολικό σκάνδαλο. Θα μάθει ο ελληνικός λαός, την αλήθεια. Μίλησε κανείς για το Ωνάσειο, κύριε Ψύλλια; Τι σκάνδαλα γινόνταν στο Ωνάσειο με τα στέντ;. Ποιος κύριος απ’ αυτούς τα έθιξε;
Κύριε υπουργέ, λένε όμως πολλοί ότι θυμηθήκατε τώρα το θέμα της κάθαρσης για να σκεπάσετε τα μέτρα που αναγκαστήκατε να φέρετε…
Ο καθένας μπορεί να εφευρίσκει ό,τι θέλει και για τα μέτρα αυτά εμείς είμαστε πολύ σαφείς στον ελληνικό λαό. Όλοι ξέρουν όμως κ. Ψύλλια ότι την ώρα της διαπραγμάτευσης με σκληρούς δανειστές κάποιοι απαιτούσαν περικοπή συντάξεων εδώ στην Ελλάδα. Ο κ. Λοβέρδος και όλοι αυτοί, η παρέα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία. Το πάθος τους για εξουσία. Δεν μπορούν να δεχθούν ότι πλέον ο ελληνικός λαός τους έστειλε στην ουσία σε συνταξιοδότηση. Τελείωσαν πολιτικά από το δημόσιο βίο.
Ο κ. Λοβέρδος είπε την Πέμπτη το πρωί σε κάποιο κανάλι ότι εκεί που δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους τώρα ο κόσμος τους παίρνει αγκαλιά και το μόνο που τους ρωτάει είναι πότε θα φύγετε εσείς…
Πότε θα φύγουμε εμείς για να έρθει ο κ. Λοβέρδος;
Έτσι είπε.
Υπομονή.
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η συμφωνία με τους δανειστές είναι ένα Βατερλό, ότι δεν πετύχατε τίποτα και μάλιστα δεχτήκατε μέτρα χωρίς να πάρετε τίποτα για το χρέος.
Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε μεγάλη δίνη διότι ξέρει ότι μόλις κλείσει η αξιολόγηση το επιχείρημα των εκλογών που κρατούσε σε μία ισορροπία την τριχοτομημένη Νέα Δημοκρατία πλέον φεύγει από τη μέση και πρέπει να αναζητήσει ένα νέο μύθο. Αλλιώς τον βλέπω να ζήσει το δικό του Βατερλό.
Δηλαδή κ. υπουργέ οι περικοπές που έρχονται στις συντάξεις και το αφορολόγητο δεν θα έχουν κανένα πολιτικό αντίκτυπο στην κυβέρνηση;
Ο ελληνικός λαός ξέρει ποιος έχει τις βαρύτατες ευθύνες. Ένα μέρος της κρίσης στην υγεία οφείλεται στις προκλητικές και σκανδαλώδεις σπατάλες. Θυμάστε κύριε Ψύλλια τα έξι δισεκατομμύρια που νομιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ, τις υπερτιμολογήσεις της Νέας Δημοκρατίας, την αγαστή συνεργασία; Λοιπόν ο ελληνικός λαός ξέρει, δεν μπορεί να χρεώσει τα 30 χρόνια σκανδάλων και κακής διαχείρισης στα δύο χρόνια της νέας κυβέρνησης και να το λέει ο καθένας είναι αστείο. Ξέρει ο ελληνικός λαός κάτω από ποιες συνθήκες η κυβέρνηση οδηγήθηκε εκεί που οδηγήθηκε. Και ξέρει ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Έκανε η κυβέρνηση ό,τι μπορούσε. Θα κριθεί από τον ελληνικό λαό .Θα κριθούμε και εμείς εκεί. Άλλη μία φορά.
Πότε θα κριθεί η κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό;
Στο τέλος της τετραετίας. Αυτό δεν λέει το Σύνταγμα;
Είπατε προ ημερών ότι το ΔΝΤ μετατρέπεται ουσιαστικά σε σύμμαχό μας;
Στο θέμα του χρέους, οι συγκυρίες στην διεθνή σκακιέρα αλλάζουν. Δεν είναι πάντα οι ίδιες. Αυτή τη στιγμή λοιπόν από τη στιγμή που η κυβέρνηση κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες προχώρησε σε αυτή τη συμφωνία, έρχεται λοιπόν το ΔΝΤ και λέει ότι πρέπει, αφού η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή τη συμφωνία, να υπάρξει ρύθμιση του χρέους. Αυτό είπα. Δεν είπα ότι ξαφνικά μας αγάπησε το ΔΝΤ.
Κύριε υπουργέ σας κατηγόρησαν ότι δίνοντας το όνομα του «Ανδρέα Παπανδρέου» στη σήραγγα της Παναγοπούλας ότι προσπαθείτε να καπηλευτείτε να κλέψετε κάτι από τη αίγλη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.
Ακούστε κύριε Ψύλλια για να αφήσουμε τα καλαμπούρια του καθενός, ένας από τους ανθρώπους που δικαιούται να αναφέρεται στον Ανδρέα Παπανδρέου είναι ο ομιλών. Αν ανατρέξετε στη Βουλή δεν υπήρχε ομιλία μου που δεν έβρισκα την ευκαιρία να αναφερθώ στον Ανδρέα Παπανδρέου. Το ίδιο έγινε και όταν έφυγα εγώ από το ΠΑΣΟΚ και βρέθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν λοιπόν συνέταιροι ήταν στην εξουσία ο κ. Λοβέρδος και οι υπόλοιποι, συν την ΝΔ, όταν καθύβριζαν το ΠΑΣΟΚ, τον Ανδρέα Παπανδρέου, ήμουν ο μόνος που τον υπερασπιζόμουν στη Βουλή. Και αναγκάστηκα μία φορά να πάρω τον κ. Καρύδη και να του κάνω παράπονα ότι δεν είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να μην μιλάει όταν βρίζουν από τη Νέα Δημοκρατία τον Ανδρέα. Και του είπα ότι, ‘αν βρίζατε εσείς τον Καραμανλή θα σήκωνε η ΝΔ και τις πέτρες’. Εκείνη την εποχή λοιπόν ο μόνος πολιτικός στη Βουλή -αυτά είναι γραμμένα στα πρακτικά- που μιλούσαν για τα πάρτι του 2008 και του 2009 ήμουν εγώ. Το ΠΑΣΟΚ δεν μιλούσε τότε. Δεν μιλούσε γιατί ακριβώς δεν ήθελε να στενοχωρεί τη Νέα Δημοκρατία. Και έρχονται τώρα και θυμήθηκαν ότι ξαφνικά αναφέρονται στην εποχή αυτή ή ενοχλήθηκαν γιατί δώσαμε το όνομα του Ανδρέα. Ίσα ίσα ήταν τιμητικό που το δώσαμε. Ας πάνε να δούνε τι είχαν κάνει επί ΝΔ στο Αττικό Νοσοκομείο που πήραν την προτομή του Ανδρέα και πού την πήγαν. Κοροϊδεύουν τον κόσμο.
Ποια είναι τα μεγάλα θέματα που προωθείτε στο Υπουργείο Ναυτιλίας;
Στο Υπουργείο αυτή τη στιγμή προωθούνται πολλά παράλληλα ζητήματα αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πολύ μεγάλο νομοσχέδιο που δημιουργεί νέο θεσμικό πλαίσιο. Είναι ένα νομοσχέδιο με περίπου 140 άρθρα, δημιουργεί το νέο θεσμικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα αναπτυχθεί η νέα πολιτική για τη ναυτιλία που ξεκινάει από την αναβάθμιση της εκπαίδευσης με πανελλήνιες εξετάσεις. Αφορά επίσης την ποντοπόρο ναυτιλία, τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, τα τουριστικά πλοία αναψυχής, την ακτοπλοϊα: είναι δηλαδή μία ολόκληρη συστάδα δραστηριοτήτων.

Τσίπρας από την Κέρκυρα: Αρκεί να κλείσουμε τα αυτιά στις Σειρήνες και θα φτάσουμε σύντομα στην Ιθάκη!!!


Με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί των Φαιάκων, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο δίδαγμα του Ομήρου ότι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να φτάσουμε στην Ιθάκη δεν χρειάζεται μόνο δύναμη αλλά χρειάζεται και μυαλό: «Ας διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες. Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη. Αρκεί να το πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε καλή ανάσταση, υγεία και ευτυχία σε όλους λέγοντας ότι είναι μια μέρα χαράς για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες. Είναι μια μέρα που το αναστάσιμο πνεύμα πρέπει να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας και να μας δώσει κουράγιο να προχωρήσουμε. Είμαι σε ένα πανέμορφο νησί. Εντυπωσιάστηκα από τα έθιμα της (πρώτης) Ανάστασης, είπε ο κ. Τσίπρας.
Πρόσθεσε, δε, τα εξής: Θέλω να πω ότι είμαι στο νησί των Φαιάκων και ο Όμηρος μας έχει δώσει το δίδαγμα ότι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να φτάσουμε στην Ιθάκη δεν χρειάζεται μόνο δύναμη αλλά χρειάζεται και μυαλό. Ας διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες. Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη. Αρκεί να το πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βγαίνοντας από το παλιό δημαρχείο της Κέρκυρας «Σαν Τζιάκομο» όπου παρακολούθησε το έθιμο των «μπότηδων» συμμετέχοντας μάλιστα και ο ίδιος ενεργά ρίχνοντας ένα μεγάλο πήλινο κανάτι (μπότη). Ο κ. Τσίπρας χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους οι οποίοι έσπευσαν να τον φωτογραφίσουν και να τον χαιρετήσουν.

Το αφεντικό τρελάθηκε!!! Ο Άδωνις πουλάει παραλίες, νησιά, λιμάνια, τα πάντα!!!


Το αφεντικό τρελάθηκε και ξεπουλάει ό,τι τραβάει η ψυχή σας: Παραλίες, νησιά, λιμάνια, τρένα, τα πάντα!!! Σπεύσατε!!!
Στον ρόλο του «αφεντικού» ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παρευρισκόμενος στον τηλεοπτικό σταθμό «KONTRA», έδωσε ένα παράδειγμα για το πώς αντιλαμβάνονται στην Πειραιώς τις ιδιωτικοποιήσεις: Με λίγα λόγια, όλα στο «σφυρί».
«Τι άλλο να πουλήσουμε;», ρώτησε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής,  Αιμίλιος Λιάτσος, με τον Άδωνη Γεωργιάδη να απαντά ως «σωστός τηλεπωλητής» και με αφοπλιστικό τρόπο:
«Μα είστε με τα καλά σας; Παραλίες, νησιά, λιμάνια, τρένα, τα πάντα!!! Όταν έχεις ιδιωτική οικονομία προχωράει το χρήμα», σημείωσε χαρακτηριστικά, δείχνοντας παράλληλα τις άγριες διαθέσεις της κόμματος του σε περίπτωση ανάληψης της εξουσίας.

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Σκληρή απάντηση ΥΠΟΙΚ στα “Νέα”: Τα πρωτοσέλιδα περί “διαζυγίου” Τσίπρα-Τσακαλώτου κρύβουν σκοπιμότητα και ανεπάρκεια!!!


Απάντηση στα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Τα Νέα» για δήθεν κρίση στις σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο δίνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.
Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας, που στο πρωτοσέλιδο της βλέπει «σύμφωνο διαζυγίου», μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, οι πηγές του υπουργείου σχολιάζουν ότι «η καθ’ εκάστην και αργία επανάληψη του ίδιου ‘τροπαρίου’, υποδηλώνει είτε σκοπιμότητα είτε ανεπάρκεια. Στην χειρότερη περίπτωση και τα δύο».
Όπως αναφέρουν συγκεκριμένα:
Οι παραλλαγές ​σε ένα θέμα έχουν αξία μόνο στην τέχνη. Ειδικά στην μουσική με χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνες στο μουσικό θέμα του 16ου αιώνος, La Folia (Η παραφροσύνη).
Στην δημοσιογραφία πάλι, η καθ’ εκάστην και αργία επανάληψη του ίδιου ‘τροπαρίου’, υποδηλώνει είτε σκοπιμότητα είτε ανεπάρκεια. Στην χειρότερη περίπτωση και τα δύο.
Πρόσφατα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας Τα Νέα
23 Φεβρουαρίου ​Η εκκωφαντική σιωπή του Ε. Τσακαλώτου/ Αναταράξεις σε κυβέρνηση και κόμμα
24 Φεβρουαρίου Τσακαλώτος: « ​Εγώ δεν θα γίνω Βαρουφάκης»
9 Μαρτίου ​”Ρωτήστε τον κύριο Τσακαλώτο” ​Η διφορούμενη απάντηση του κ. εκπροσώπου αποκάλυψε την κρίση στις σχέσεις Μαξίμου με τον ΥΠΟΙΚ
17 Μαρτίου Ο ΥΠΟΙΚ θεωρεί τόσο πιθανό το να κλείσει η αξιολόγηση όσο ένα ραντεβού με τη Σκάρλετ
31 Μαρτίου Νυχτερινή εμπλοκή… Μαλτα γιοκ/  Διαφωνία Τσίπρα -Τσακαλώτου  και επιστολή στους δανειστές
14 Απριλίου Σύμφωνο διαζυγίου/ ​Η δοκιμασία διαρκείας Μαξίμου -υπουργού Οικονομικών
Το σημερινό πρωτοσέλιδο των Νέων:

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...