Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Παύλος Πολάκης για την αποκάλυψη της off shore του Άδωνι Γεωργιάδη: “Προσέξτε πότε την κλείνει! Όταν πρωτοβγαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ στην φόρα…”


«Σιγά μην δεν είχε ο αντιπρόεδρος» σχολίασε στο Facebook o Αν. Υπ. Υγείας Παύλος Πολάκης, τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento για την off shore εταιρεία στην Κύπρο του α/δρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, συμπληρώνοντας πως «κοντεύουμε να χάσουμε το μέτρημα».
Το πιο σημαντικό όμως ο υπουργός το φυλούσε για το …υστερόγραφο:
«Προσέξτε πότε κλείνει την offshore!!! Όταν πρωτοβγαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα, το Γενάρη του 2016»
Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:
“Σιγά μην δεν είχε ο αντιπρόεδρος!!!
ΝΔ το κόμμα των οφσορ ,κοντεύουμε να χάσουμε το μέτρημα !!!
Ουστ ανθρωπάκια της αραχτής και της λαμογιάς που θέλετε και να ξανακυβερνήσετε …
ΥΓ Προσέξτε πότε κλείνει την οφσορ!!!
Όταν πρωτοβγαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα, το Γενάρη του 16 ……”

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Π. Πολάκης: Το σύστημα που κατάκλεψε τη χώρα 40 χρόνια, πρώτη φορά φοβάται…και φαίνεται


Δεν άφησε ασχολίαστο, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebookο Παύλος Πολάκης το απειλητικό τηλεφώνημα που κατήγγειλε ότι δέχτηκε το βράδυ του Σαββάτου ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, από κάποιον, όπως είπε, που του συστήθηκε ως Βαγγέλης Μαρινάκης.
Συγκεκριμένα, αφού αναδημοσίευσε τη χθεσινοβαδυνή ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, έγραψε:
«Μπράβο Δημήτρη, νομίζουν οι νονοί, τα λαμόγια, οι διεφθαρμένοι Εσκομπάρ πως θα ψαρώσουμε με τα μπραβιλίκια. Ένα είναι σίγουρο: Το σύστημα που κατέκλεψε τη χώρα 40 χρόνια, πρώτη φορά φοβάται… και φαίνεται»

Offshore στην Κύπρο διέθετε ο Γεωργιάδης και “ξεχνούσε” να τη δηλώσει στο πόθεν έσχες – “Καρφί” ΣΥΡΙΖΑ: Τελικά στη ΝΔ τους ενώνει η ακαταμάχητη αδυναμία σε αδήλωτες offshore


«Τελικά αυτό που ενώνει τη Ν.Δ. είναι η ακαταμάχητη αδυναμία τους σε αδήλωτες οφσόρ» επισημαίνει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Documento”, ο Α. Γεωργιάδης φέρεται να ήταν ιδιοκτήτης επί 10 χρόνια εξωχώριας εταιρίας, παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία που το απαγορεύει σε πολιτικά πρόσωπα, ενώ ταυτόχρονα «ξεχνούσε» να δηλώνει την εταιρεία, ως όφειλε, στο πόθεν έσχες του.
Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να ζητήσουμε από τον λαλίστατο κ. Γεωργιάδη να δώσει πειστικές εξηγήσεις για την αδήλωτη εξωχώρια.
Όταν όμως έχουμε χάσει το μέτρημα από τις αδήλωτες οφσόρ της ηγεσίας της Ν.Δ. και έχει περάσει μια βδομάδα εκκωφαντικής σιωπής του αρχηγού της για τον χρηματοδότη της οφσόρ της συζύγου του, τι να περιμένουμε από τον αντιπρόεδρο…
Τουλάχιστον βρήκαμε αυτό που ενώνει την ηγεσία της ΝΔ: Όχι δεν είναι οι κοινές ιδέες, αλλά οι κοινές συνήθειες στη φοροαποφυγή. Η ακαταμάχητη αδυναμία τους σε αδήλωτες οφσόρ.
Η αδήλωτη εταιρεία που κρύβει ο Άδωνης
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», o αντιπρόεδρος της ΝΔ “είναι μέτοχος και διευθυντής στην κυπριακή εταιρεία Α. Γεωργιάδης – Ν. Νικολάου Βιβλιοπωλείον Λίμπεδ”.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η οποία μάλιστα παραθέτει και τα σχετικά έγγραφα, η συγκεκριμένη εταιρεία εισήχθη στα μητρώα των κυπριακών εταιρειών στις 18 Φεβρουαρίου 2006 και διαγράφτηκε από αυτά στις 11 Ιανουαρίου 2016. Ωστόσο, σύμφωνα με τον νόμο της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου για τις εξωχώριες εταιρείες που είχε ψηφιστεί το 2010, απαγορεύεται ρητά η άσκηση τέτοιου είδους άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε πολιτικά πρόσωπα.
Επιπλέον, όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ, τα πόθεν έσχες που έχει καταθέσει ο κ. Γεωργιάδης δεν αναφέρουν την εν λόγω εταιρεία, αφού στα πόθεν έσχες του εμφανίζονται εταιρείες που έχουν έδρα αποκλειστικά την Ελλάδα.

Ποιος στενός συγγενής του Μητσοτάκη χειρίζεται τη “μαύρη” λίστα της ΝΔ για τις επόμενες εκλογές – Πόσοι κόβονται


Σε μια νέα αποκάλυψη, αυτή τη φορά για τη “σφαγή” που είναι σε φάση επεξεργασίας για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος.
Ο πρώην εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή κάνει λόγο για “εν ενεργεία βουλευτές τους οποίους σχεδιάζει να αποσύρει ο πρόεδρος του κόμματος” αλλά και για ύπαρξη ειδικού καταλόγου με άλλα ονόματα που ενδέχεται να έχουν νομικές εμπλοκές μέχρι την ημέρα της κάλπης. Και δεν είναι ούτε λίγα, ούτε άγνωστα“.
Ενώ πετάει και τη “ρουκέτα” ότι για να εξασφαλιστεί η μυστικότητα όλου του εγχειρήματος των συγκεκριμένων λιστών η ευθύνη έχει ανατεθεί σε στενό συγγενή του Μητσοτάκη“!
Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο αναφέρει:
«Οι πληροφορίες μου δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση.
Τουλάχιστον 12 — σύμφωνα με άλλους υπολογισμούς 15 — είναι οι σημερινοί εν ενεργεία βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τους οποίους σχεδιάζει να αποσύρει “από ενεργές εκλόγιμες θέσεις στα ψηφοδέλτια” ο πρόεδρος του κόμματος. Είτε με καρατόμηση, είτε με μετάθεση στο Επικρατείας, είτε με υποσχέσεις για άλλες θέσεις.
Σ αυτό το στάδιο δεν θα αποκαλύψω ονόματα. Θα προσθέσω μόνο ότι στον κατάλογο αυτό περιλαμβάνονται όχι μόνο κορυφαία ονόματα αλλά και λιγότερο γνωστοί στο πανελλήνιο βουλευτές. Υπάρχει δε και ειδικός κατάλογος που περιλαμβάνει άλλα ονόματα που ενδέχεται να έχουν νομικές εμπλοκές μέχρι την ημέρα της κάλπης. Και δεν είναι ούτε λίγα, ούτε άγνωστα.
Τα κριτήρια που προσπαθούν να εφαρμόσουν οι εμπνευστές της λίστας αποκλεισμών είναι πολλά. Αλλά στην λίστα περιλαμβάνονται κι ονόματα “αναπάντεχα” — πέρα από αυτά που αναφέρονται σε κυριακάτικα δημοσιεύματα. Άλλωστε τις δικές μου πληροφορίες τις έχω στη διάθεση μου εδώ και δέκα μέρες περίπου — ήθελα απλά να τις τσεκάρω. “Κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους”, μου επιβεβαίωσε παλιό κομματικό στέλεχος.
Σφαγή θα γίνει και στους πρώτους επιλαχόντες. Το δε τρικ που θα εφαρμοσθεί είναι παλιό: σε όλους θα δίνεται μέχρι την τελευταία στιγμή η διαβεβαίωση ότι θα είναι στη λίστα ώστε να μην προλάβουν να πάνε αλλού. Και την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων θα κατατεθούν τα ονόματα που θα έχει επιλέξει η κομματική ηγεσία.
Για να εξασφαλισθεί δε η μυστικότητα της σύνταξης των καταλόγων υποψηφίων η ευθύνη έχει ανατεθεί σε στενό συγγενή του Μητσοτάκη».
Μάλιστα με νεότερη ανάρτησή του, ο Ευάγγελος Αντώναρος ενημερώνει ότι μετά την αποκάλυψή του για το “μακελειό” που ετοιμάζεται στα “γαλάζια” ψηφοδέλτια, ήδη 5 βουλευτές και καμιά δεκαριά επιλαχόντες “που ανησυχούν, άρχισαν να μου τηλεφωνούν”…

“Τουλάχιστον ο Άδωνις απάντησε, ακόμα κι αν δεν έδωσε καμία απολύτως εξήγηση – Ο Μητσοτάκης πόσο ακόμα θα κρύβεται;”


Απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ζητά εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ για την οffshore που χρηματοδότησε την εταιρία της συζύγου του.
Σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται ότι «τουλάχιστον ο κ. Γεωργιάδης έσπασε τη σιωπή του και μίλησε για την εξωχώρια εταιρία του, ακόμα κι αν δεν έδωσε καμία απολύτως εξήγηση για τις αποκαλύψεις» (αναφέρεται σε tweet του αντιπροέδρου της ΝΔ σχετικά με το δημοσίευμα του Documento).
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει καταλήγοντας στην ανακοίνωση του «ο κ. Μητσοτάκης πόσο ακόμα θα συνεχίσει να κρύβεται; Θα βρει επιτέλους το σθένος να αντικρύσει τον ελληνικό λαό και να πει την αλήθεια για την offshore που χρηματοδότησε την εταιρία της συζύγου του;».

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

«Οι Πρωτομαγιές αλλάζουν τον κόσμο»: Γιορτή εργατικής Πρωτομαγιάς στην πλατεία Κουμουνδούρου


Το κάλεσμα αναφέρει:
Γιορτάζουμε την εργατική Πρωτομαγιά με τραγούδια από όλο τον κόσμο, την Τρίτη 1η Μάη, στην πλατεία Κουμουνδούρου
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας και τα Τμήματα Εργατικής Πολιτικής και Δικαιωμάτων, σας καλούμε όλες και όλους, την Τρίτη 1η Μάη, μετά το τέλος της πορείας, να συνεχίσουμε τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς στην πλατεία Κουμουνδούρου, μέχρι αργά το βράδυ.
Μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και τον κόσμο, τραπέζι συζητήσεων για εργασιακά θέματα, παρουσία εκπροσώπων εργατικών σωματείων, μεταναστευτικές κουζίνες και έκθεση φωτογραφίας από εργατικούς αγώνες θα συνθέσουν το πολύχρωμο πλαίσιο του εορτασμού των κοινών εργατικών αγώνων Ελλήνων και μεταναστών.
Με τραγούδια και χορούς απ' όλες τις γωνιές της γης απαντάμε στις ακροδεξιές σειρήνες της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού.
Στέλνουμε το δικό μας μήνυμα ενότητας του κόσμου της εργασίας απέναντι στους νεοφιλελεύθερους σχεδιασμούς, που οδηγούν σε εργασιακή επισφάλεια, φτώχεια, εκμετάλλευση και ανεργία.
Οι Πρωτομαγιές αλλάζουν τον κόσμο.

Ανοίγει ο δρόμος για διώξεις από τα πορίσματα των επιθεωρητών για το ΚΕΕΛΠΝΟ


Ο κ. Μπαλωμενάκης ενημέρωσε ότι το κύριο πόρισμα των επιθεωρητών για το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ήδη αποσταλεί στον εισαγγελέα διαφθοράς και απομένει ένα συμπληρωματικό πόρισμα να κατατεθεί έως την άλλη Πέμπτη 3 Μαΐου.
Σύμφωνα με την επιθεωρήτρια, όπως ενημέρωσε ο κ. Μπαλωμενάκης, στο πόρισμα γίνεται αναφορά σε οικονομικές συναλλαγές, σε επίμαχες τραπεζικές εντολές, όπως και σε αποδεικτικά στοιχεία τα οποία συλλέχθηκαν από διαφορετικές δικογραφίες, ικανά έτσι ώστε να ασκηθούν διώξεις, όπως εκτίμησε.

Επίσης, ανέφερε ότι το πόρισμα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πολλά από τα τιμολόγια του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι εικονικά, ενώ μετέφερε και καταγγελίες της κ. Παπασπύρου ότι κάποιοι παρακολουθούσαν τα γραφεία του ΣΕΕΔΔ, καλώντας σε καταδίκη αυτών των πρακτικών από όλα τα κόμματα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής, και με συντηρητικές εκτιμήσεις, μέχρι τις 15 Μαΐου θα έχει παραδοθεί στα μέλη της το πόρισμα που συνέταξαν οι 12 επιθεωρητές που διερεύνησαν την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ.

Επίσης στη χθεσινή συνεδρίαση ολοκληρώθηκε η διερεύνηση της υπόθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ από την επιτροπή με την τελευταία συμπληρωματική κατάθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Ο κ. Πολάκης κατά την κατάθεσή του ζήτησε να διασφαλιστεί η δυνατότητα ανοίγματος των λογαριασμών όλων των εμπλεκόμενων στις υποθέσεις του νοσοκομείου Ε. Ντυνάν και του ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να βρεθεί η πορεία του χρήματος και να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση όλων των υποθέσεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός κατέθεσε συμπληρωματικά στοιχεία σχετικά με εικονικά τιμολόγια στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως κι ότι χάθηκαν 3,5 εκατομμύρια ευρώ από χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί από αντικαρκινικό έρανο, προκειμένου να αξιοποιηθούν από την επιτροπή για το πόρισμα της.

Επανέλαβε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ λειτουργούσε ως ένα ισχυρό πελατειακό εργαλείο και ως offshore του υπουργείου Υγείας τονίζοντας ιδιαίτερα ότι από το 2007 και μετά είχε μετατραπεί σε μοχλός ελέγχου των ΜΜΕ μέσω των εκστρατειών ενημέρωσης.  Σε όλα αυτά αλλά και για τα δάνεια και για τις φωτογραφικές αγορές και για τις προμήθειες έχουν βάλει τις υπογραφές τους πολιτικοί προϊστάμενοι, ανέφερε χαρακτηριστικά, ζητώντας να μην περιοριστούν οι ευθύνες μόνο σε υπηρεσιακούς παράγοντες.

Αναφερόμενος στη μήνυση που κατέθεσε την Τετάρτη 25 Απριλίου εναντίον του η Λίνα Νικολοπούλου - Στουρνάρα κατηγορώντας τον για απιστία, σχετικά με την απένταξη του έργου «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», μέσω του οποίου είχε αναλάβει το υποέργο της επικοινωνιακής εκστρατείας για τον καρκίνο, έκανε λόγο για στημένη διαδικασία ανάθεσης από τη γνωστή συμμορία του γενικού διευθυντή του κέντρου Παπαδημητρίου και ΣΙΑ όπως είπε, εξηγώντας ότι επρόκειτο για ένα πακέτο χρηματοδότησης ύψους 1,6 εκατ. ευρώ που προήλθαν από τον αντικαρκινικό έρανο που έγινε το 2009.

«Δεν φτάνει που έβαλε το δάκτυλο στο μέλι, που έστησε την ιστορία με τον καρκίνο για να γλεντήσει 1.600.000 ευρώ, έχουν το θράσος και κάνουν και μηνύσεις», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κάνοντας λόγο για πυρήνες που πίστευαν στην «αριστερή παρένθεση».

Ο κ. Πολάκης επέκρινε επίσης και τη στάση της Δικαιοσύνης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι από το Γενάρη του 2016 μέχρι τον Ιούνιο του 2017 δεν είχε ψαχτεί τίποτα σε σχέση με κα Στουρνάρα, καθώς εξαιρέθηκε από την έρευνα, όπως είπε, με δικαιολογία ότι δεν υπήρχε καταγεγραμμένη στο πόρισμα η ακριβής σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου που κατοχύρωσε την απόφαση. Επίσης ανέφερε κι άλλες έρευνες σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ οι οποίες χάθηκαν στην πορεία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτή τη φορά θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

Μια τρύπα να κρυφτούν


Πέρσι, τέτοιον καιρό, η Νέα Δημοκρατία και η συμμαχία των προθύμων ΜΜΕ είχαν ποντάρει τα ρέστα τους στον περίφημο κόφτη: Μία μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα βγάλει καταιγισμό δημοσιευμάτων που προέβλεπαν ότι τον Απρίλιο του 2018, με τα αποτελέσματα της Eurostat, ένα τσουνάμι περικοπών θα σαρώσει τις συντάξεις και τους μισθούς του Δημοσίου.
Ο Απρίλιος του 2018 ήρθε και η χώρα έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 4,2% του ΑΕΠ, αντί για 1,75% που προέβλεπε η συμφωνία με τους δανειστές. Η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει, γιατί έχει απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Το πλεόνασμα όμως ισχυροποιεί τη διαπραγματευτική της θέση.
Η Νέα Δημοκρατία όμως και οι βαθυστόχαστοι αναλυτές των ΔΟΛ και των Λίμπεραλ πρέπει να κρυφτούν. Διότι αποδείχτηκε ότι δεν είχαν καμία επαφή με την πορεία και την απόδοση της οικονομίας. Ενώ υποτίθεται ότι στα οικονομικά οι αριστεροί είναι οι σκράπες. Εκτός, βέβαια, αν έγραψαν συνειδητά ψέματα.
Το δεύτερο γαϊτανάκι ήταν η «πιστοληπτική γραμμή».
Και εκεί η Ν.Δ. και οι πρόθυμοι έπαιξαν τα ρέστα τους. Για να πουλήσουν το σενάριο ότι τα Μνημόνια δεν θα τελειώσουν ποτέ, ο Τσίπρας μας κοροϊδεύει, μας περιμένει «τέταρτο Μνημόνιο χωρίς λεφτά..». Και ας έλεγαν οι Ευρωπαίοι ότι δεν υπάρχει κανείς εκεί πέρα που να θέλει πιστοληπτική γραμμή. Εδώ συνέχιζαν. Χρειάζονταν απεγνωσμένα την πιστοληπτική γραμμή για να υπονομεύσουν κάθε συζήτηση περί καθαρής εξόδου.
Προχθές ο Γιούνκερ τους είπε κατάμουτρα ότι πιστοληπτική γραμμή δεν υπάρχει. Και ότι η έξοδος θα είναι καθαρή, καθαρότατη.
Σε αυτή την περίπτωση δεν έψαξαν τρύπα να κρυφτούν. Έψαξαν τρύπα να χώσουν τον Γιούνκερ. Αν και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν έκλεισαν οι κάμερες, ο Κ. Μητσοτάκης είπε στον επικεφαλής της Κομισόν ότι έχει αρχίσει να συμβιβάζεται με την πραγματικότητα της καθαρής εξόδου...
Και στην πιστοληπτική γραμμή τζίφος.
Αυτά για να καταλαβαίνουμε τι είδους πολιτική κάνουν η Νέα Δημοκρατία, κάποιοι εκδότες και κάποια κουτσάβια της δημοσιογραφίας που προσπαθούν να βγουν βουλευτές.
Και αυτή είναι μόνο η ορατή πλευρά. Γιατί όλα αυτά που έχουν κάνει υπογείως για να υπονομεύσουν τη διαπραγμάτευση και την έξοδο από τα Μνημόνια είναι μια πιο μεγάλη και πιο βρόμικη ιστορία.

Έντονο “παρασκήνιο” Μητσοτάκη για “θερμή υποδοχή” Τσίπρα στη Μυτιλήνη 2 και 3 Μαΐου, από φορείς!


Μετά τη “Νύχτα των Κρυστάλλων” τη σφραγίδα της Ν.Δ. έχει η απόφαση των λεγόμενων «επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων» για «κινητοποιήσεις» κατά την διάρκεια του διήμερου συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, που θα γίνει στην Μυτιλήνη στις 2 και 3 Μαΐου.
Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση πάρθηκε εχτές το απόγευμα, μόλις μία μέρα μετά την εσπευσμένη επίσκεψη του κλιμακίου των βουλευτών της Ν.Δ στο νησί μας, κατά την οποία είχαν συναντήσεις και με βασικούς εκπροσώπους των λεγόμενων «φορέων», που στην μεγάλη τους πλειοψηφία πρόσκεινται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Είναι γνωστό άλλωστε, ότι η Ν.Δ. από την πρώτη στιγμή της οργάνωσης των περιφερειακών συνεδρίων, προσπάθησε να τα σαμποτάρει, «εκ των έσω», πιέζοντας τους περιφερειάρχες που αυτή επηρεάζει να απόσχουν από τις σχετικές διαδικασίες, από την στιγμή που είναι γνωστό ότι τα συνέδρια συνδιοργανώνεται από την κυβέρνηση και τις Περιφέρειες.
Αυτή της η προσπάθεια προσέκρουσε σε σφοδρές αντιδράσεις (είναι χαρακτηριστική η στάση του κ. Μπακογιάννη, περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος όχι μόνο …παράκουσε τις εντολές Μητσοτάκη, αλλά συμμετείχε ενεργά στο συνέδριο που έγινε στην περιφέρειά του.
Σε τοπικό επίπεδο, η Ν.Δ. εκμεταλευόμενη τη συγκυρία της όξυνσης του «προσφυγικού» αλλά και των αλλαγών που ενδέχεται να υπάρξουν σχετικά με το μειωμένο καθεστώς του ΦΠΑ και έχοντας σημαντικά ερείσματα στους λεγόμενους «παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς», μόλις ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, αλλά και μία μέρα μετά τα σοβαρά γεγονότα με τις επιθέσεις των ακροδεξιών στους πρόσφυγες της πλ. Σαπφούς, έστειλε κλιμάκιο βουλευτών της, προκειμένου να πιέσουν στην κατεύθυνση κινητοποιήσεων.
Αν και το κλιμάκιο, το οποίο συναντήθηκε τόσο με την περιφερειάρχη, όσο και με βασικούς εκπροσώπους των φορέων, στο ένα από τα δύο βασικά επίδικα της περιόδου, δηλαδή το ΦΠΑ, δεν ικανοποίησε τους συνομιλητές του, από την στιγμή που η επίσημη θέση της Ν.Δ για το θέμα, έτσι όπως παρουσιάστηκε στην συνέντευξη τύπου, ουσιαστικά τεκμηριώνει την κυβερνητική στάση, απαίτησε από τους συνομιλητές του να «στηρίξουν στην γραμμή του κόμματος».
Αν και από ότι όλα δείχνουν, η περιφερειάρχης Χ. Καλογήρου, φαίνεται να διαφοροποιείται από αυτή τη γραμμή, τελικά βρήκαν «ανοιχτές πόρτες» στους λεγόμενους ¨»φορείς». Ετσι, ενώ μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, οι βασικοί εξ” αυτών, προετοιμαζόντουσαν ενεργά για την συμμετοχή τους στο συνέδριο, φαίνεται ότι τελικά κάνοντας «δεύτερες σκέψεις» συντάχθηκαν τελικά «με την γραμμή του κόμματος» και εχτές το μεσημέρι σε συνάντησή τους, αποφάσισαν να απόσχουν από το συνέδριο και «κινητοποιήσεις» την ημέρα που θα βρίσκεται εδώ ο Αλ. Τσίπρας.

Να τι περιείχε το “σχέδιο ανάπτυξης” που παρέδωσε ο Τσακαλώτος στο Eurogroup! Αυξηση κατώτατου μισθού, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων και νέα Τράπεζα


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αμερικανική οικονομική επιθεώρηση, το αναπτυξιακό σχέδιο για «ολιστική ανάπτυξη» για το μέλλον προβλέπει την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων στην αγορά εργασίας, τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού και τη δημιουργία «Ελληνικής Τράπεζας Ανάπτυξης».
Επίσης, στο σχέδιο ανάπτυξής της, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα υπόσχεται να υλοποιήσει μια σειρά δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις που έχουν «παγώσει» εδώ και χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας πλήρους κτηματολογίου και της επιτάχυνσης των δικαστικών διαδικασιών.
Τα υπόλοιπα σημεία της παρουσίασης είναι αναφορές και δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένης της «περαιτέρω μείωσης του διοικητικού φόρτου» και «ενθάρρυνση των επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα στην έρευνα και την ανάπτυξη», επισημαίνει το δημοσίευμα.

Ταινία η ζωή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και … μαντέψτε ποιος την γυρίζει !!!


Την δημιουργία ταινίας-ντοκιμαντέρ για την ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ανακοίνωσε (ποιος άλλος;…) η κόρη του εκλιπόντος πολιτικού Αλεξάνδρα, η οποία είναι και … η αντιπρόεδρος του Ιδρύματος που φέρει το όνομα του κρητικού πολιτικού. ( Έτσι το έχουν εκεί στην Κρήτη. Οι δουλειές και τα πόστα μοιραζονται στα μέλη της οικογένειας…)
Όπως είπε η κ. Μητσοτάκη στο πλαίσιο συνάντησής της με τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βαμβούκα, το ντοκιμαντέρ θα εστιάζει στην αγάπη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την φύση και το περιβάλλον, ενώ εξέφρασε και την ελπίδα της η ταινία να είναι έτοιμη ώστε να προβληθεί στις 18 Οκτωβρίου 2018, στην επέτειο, δηλαδή, των 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου πολιτικού άνδρα.
Ο δήμαρχος Χανίων από τη μεριά του, είπε ότι οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου που αποτελεί το όραμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στα Λευκά Όρη είναι σε καλό δρόμο, ενώ έκανε λόγο και για την ονοματοδοσία στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε δρόμο των Χανίων, λέγοντας ότι γίνονται προσπάθειες να βρεθεί ένα τμήμα που θα πάρει το όνομα του μεγάλου πολιτικού.
Στη συνάντηση συμμετείχε και το μέλος του Ιδρύματος, Κυριάκος Βιρβιδάκης ( σιγά μην έλειπε…) που είπε πως είχε συζητήσει με τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για τις περιβαλλοντικές σκέψεις του και έτσι οι σκέψεις αυτές πρέπει να γίνουν πράξη.

Παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα της Προανακριτικής για τη Novartis – Βούτσης: Έχει έρθει η ώρα για αλλαγή του άρθρου 86


Παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης σχετικά με την υπόθεση NOVARTIS από τον πρόεδρο της, Θοδωρή Δρίτσα.
Παραδίδοντας το πόρισμα ο κ. Δρίτσας υπογράμμισε:
«Ολοκληρώσαμε τις εργασίες σε δέκα συνεδριάσεις. Το τελικό μας πόρισμα οδηγεί στην άποψη ότι η Βουλή είναι αναρμόδια για να προχωρήσει στη δικαστική διερεύνηση των αδικημάτων της δωροληψίας και της δωροδοκίας για τα αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα όπως και για το αδίκημα που ονομάζουμε ‘‘ξέπλυμα βρώμικου χρήματος’’. Εκτιμώ ότι θα αποτελέσει μια τομή στην ερμηνεία του άρθρου 86 του Συντάγματος η απόφαση αυτή. Υπάρχουν και οι απόψεις της μειοψηφίας και θεωρώ ότι στην Ολομέλεια της Βουλής θα γίνει μια σοβαρή συζήτηση για όλα αυτά τα κρίσιμα και σοβαρά ζητήματα. Πιστεύουμε ότι κάναμε σοβαρό έργο. Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζομένους των ειδικών μόνιμων επιτροπών και όλων των διευθύνσεων της Βουλής που βοήθησαν με αξιέπαινο επαγγελματισμό».
Ο κ. Βούτσης παραλαμβάνοντας το Πόρισμα, συνεχάρη τους βουλευτές της Επιτροπής για το έργο τους καθώς και τις υπηρεσίες της Βουλής που τους συνέδραμαν και τόνισε:
«Κατά τον Κανονισμό, εγκαίρως θα τεθούν αυτά στη διάθεση των βουλευτών για να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση στη Ολομέλεια, έτσι ώστε στη συνέχεια όλο το σώμα αυτής της δουλειάς να είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης που συνεχίζει το έργο της πάνω σε αυτό το ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα που έχει απασχολήσει και συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη.
Θα ήθελα να επισημάνω ότι σωστά έχει ωριμάσει πλέον σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής η ανάγκη ριζικής αλλαγής και τροποποίησης του άρθρου 86 του Συντάγματος, διότι μέσω αυτής της διαδικασίας που ακολουθήσατε στην Επιτροπή αποφεύχθηκε τουλάχιστον η σαφής παραγραφή των ενδεχόμενων αδικημάτων, τα οποία, ενδεχομένως επαναλαμβάνω, έχουν τελεστεί και υπάρχει μια ενθάρρυνση της Δικαιοσύνης να συνεχίσει κατ’ αποκλειστικότητα πλέον επί αυτού του ζητήματος.
Η Βουλή κινείται στο πλαίσιο του Συντάγματος και έτσι πρέπει. Με αυτήν την έννοια, στην Ολομέλεια της Βουλής θα εξελιχθεί ένας ουσιαστικός διάλογος πάνω σε αυτό το ζήτημα και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις κατά την εισήγησή σας».
Σύμφωνα με το άρθρο 157 του Κανονισμού της Βουλής, «μέσα σε πέντε μέρες από τη διανομή του πορίσματος της επιτροπής στους Βουλευτές, καταρτίζεται ειδική ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής. Η συζήτηση αρχίζει το αργότερο σε δεκαπέντε μέρες από την κοινοποίηση της ειδικής ημερήσιας διάταξης».

“Καρφώνει” Μητσοτάκη ο Δραγασάκης! ” Στον ΣΕΒ είπε στους μεγαλοκαταθέτες να μην επιστρέψουν τα λεφτά τους στην πατρίδα …”


Απαντώντας σε επίκαιρη Ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, ο Γιάννης Δραγασάκης υποστήριξε πως ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στο ΣΕΒ, αποθάρρυνε όσους διατηρούν εταιρικές καταθέσεις στο εξωτερικό να επιστρέψουν τα χρήματά τους στο τραπεζικό σύστημα της χώρας έως ότου να αποκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα.
«Δεν μπορώ να κρύψω την έκπληξη μου» είπε εισαγωγικά και συνέχισε τονίζοντας πως θυμάται πέρυσι τον κ. Μητσοτάκη να συμφωνεί ότι είναι παράλογο, ανήθικο και άδικο να ζητούν κάποιοι ρυθμίσεις από το τραπεζικό σύστημα της χώρας και την ίδια στιγμή να έχουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.
«Νόμιζα ότι και ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπέρ της επιστροφής των καταθέσεων στην Ελλάδα. Αν είναι ακριβές αυτό που μου μεταφέρθηκε από την ομιλία του στο ΣΕΒ, φέρεται να δηλώνει ότι εταιρικές καταθέσεις, οι οποίες ακόμη είναι στο εξωτερικό, πρέπει να γυρίσουν στην πατρίδα μας όταν θα υπάρχει κατάλληλη πολιτική σταθερότητα» αποκάλυψε και διερωτήθηκε: «Δηλαδή, ο αρχηγός της ΝΔ λέει στους έλληνες επιχειρηματίες να αφήσουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό;». Αναρωτήθηκε, επίσης, αν ο αρχηγός της ΝΔ λέει στους έλληνες επιχειρηματίες να αφήσουν κι άλλο τα λεφτά τους στο εξωτερικό. «Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για λάθος. Θέλω να πιστεύω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις είναι αντίθετες με αυτές τις πρακτικές» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Παίρνοντας το λόγο για να απαντήσει, η κ. Μπακογιάννη ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είπε κάτι τέτοιο και υπενθύμισε πως θέση της ΝΔ αποτελεί η επιστροφή των καταθέσεων του εξωτερικού. «Εάν η δήλωση είναι ακριβής είναι λάθος και ανεύθυνο. Αν είναι ανακριβής και ισχύουν αυτά που λέτε εσείς δεν έχω λόγο να μην τη χαιρετήσω» ανταπάντησε ο κ. Δραγασάκης.

Τελικά ποιος είναι ο ψεύτης; Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Κομισιόν ή ο κ. Μητσοτάκης; Εκλογές σε 1+4 … χρόνια!


Το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού σχολίασε τα όσα είπε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση των Τομεραχών της ΝΔ:
Ο κ. Μητσοτάκης είτε είναι αδιόρθωτος ψεύτης είτε πολύ απελπισμένος ή και τα δύο. Την ίδια ημέρα που ο Πρόεδρος της Κομισιόν επιβεβαίωνε πως η Ελλάδα τον Αύγουστο βγαίνει με την “πιο καθαρή έξοδο” από τα μνημόνια, ο ίδιος σε ομιλία του το βράδυ ισχυριζόταν πως “το τελευταίο μεγάλο ψέμα του Πρωθυπουργού είναι η δήθεν καθαρή έξοδος”.
Σήμερα ισχυρίστηκε πως “χρειάζεται οριστική και αμετάκλητη ρύθμιση του χρέους”, ενώ, όταν εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση έδινε μάχη για το ελληνικό χρέος ο ίδιος έλεγε ότι αυτό “δεν είναι το πιο θεμελιώδες πρόβλημα” και για να έρθει ανάπτυξη χρειάζονται μόνο “δραστικές μεταρρυθμίσεις”, κυρίως στο Δημόσιο.
Τελικά ποιος είναι ο ψεύτης; Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Κομισιόν ή ο κ. Μητσοτάκης;
Υ.Γ. Καιρό είχε να ζητήσει εκλογές ο κ. Μητσοτάκης, αλλά θα αναγκαστεί να περιμένει ακόμα έναν χρόνο. Και μετά άλλα τέσσερα.

Το Eurogroup ξεκαθάρισε ότι δε θα υπάρχει επιπλέον εποπτεία – Περαστικά κ.Μητσοτάκη!


Με νέα ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου απαντά στην Νέα Δημοκρατία σχετικά με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.
Συγκεκριμένα, το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει:
«Κάθε μέρα που περνάει σβήνουν και οι τελευταίες ελπίδες του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ να αποτύχει η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, που οι δικές της κυβερνήσεις την οδήγησαν.
Μετά την ξεκάθαρη και εκκωφαντική τοποθέτηση Γιούνκερ για καθαρή έξοδο τον Αύγουστο, ήρθε και η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, που διευκρίνισε ότι κανένα επιπλέον προαπαιτούμενο, καμία περαιτέρω αξιολόγηση και καμία παραπάνω αποστολή των θεσμών, πέραν των δύο το χρόνο, που προβλέπονται για κάθε χώρα που βγαίνει από πρόγραμμα, δεν θα ισχύει για την Ελλάδα.
Δικαιολογημένα, λοιπόν, τα νεύρα του κ. Μητσοτάκη. Περαστικά!»
Η ανακοίνωση της ΝΔ που απάντά το Μαξίμου:
«Το ποιος πολιτικός αρχηγός έχει ταυτιστεί με το ψέμα και την πολιτική εξαπάτηση το ξέρουν πια και τα μικρά παιδιά.
Όσο για τη δήθεν καθαρή έξοδο, στην οποία επιμένει ο πρωθυπουργός, η Νέα Δημοκρατία τον παραπέμπει στις δηλώσεις που έγιναν σήμερα από τον επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο περί “ενισχυμένης εποπτείας” της Ελλάδας μετά τον Αύγουστο.
Αν και πάλι ο κ. Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται ότι όλοι έχουν καταλάβει το νέο παραμύθι του, ας ξαναδιαβάσει όσα δήλωσε χθες ο κ. Τσακαλώτος».

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Η σιωπή είναι... offshore


“Έγραψε” ο Αλέξης με την απάντηση στον Ζ. Κ. Γιούνγκερ όταν του είπε: “Αλλάξατε διακόσμηση στο Μαξίμου;”


Ο πρόεδρος της Κομισιόν παρατήρησε ότι έχουν γίνει αλλαγές στη διακόσμηση στο Μαξίμου κατά το σύντομο διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.
Γιούνκερ: “Αλλάξατε διακόσμηση στο Μαξίμου;”. Τσίπρας: “Αλλάξαμε τη χώρα”
Ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι έχουν γίνει αλλαγές, σημειώσε όμως με νόημα: “Δεν είναι οι μόνες αλλαγές που έχουμε κάνει στη χώρα”. Ο πρωθυπουργός σχολίασε στο Γιούνκερ ότι οι δημοσιογράφοι αναμένουν τώρα δηλώσεις, αλλά πως εκείνος προτιμά να γίνουν μετά. “Υπάρχουν τόσα πράγματα που έχουμε να πούμε και όλοι γνωρίζουν ότι η συνεργασία μας είναι πάντα εξαιρετική”, είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της Κομισιόν.

“Ε ρε κάτι μηνύσεις…”! Η αφιέρωση – απάντηση του Παύλου Πολάκη στην μήνυση της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα: Το παίζει αδικημένη βαρυπενθούσα Μαγδαληνή ενώ ήθελε να φάει και άλλο αέρα κοπανιστό


Με ένα χιουμοριστικό βίντεο από τη δημοφιλή σειρά “Παρά πέντε” αλλά και νέες καταγγελίες απάντησε ο Παύλος Πολάκης στη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα, η οποία σήμερα κατέθεσε εναντίον του ίδιου αλλά και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού μήνυση.
Ο αν.Υπουργός Υγείας αφιερώνει το βίντεο στη Λίνα Νικολοπούλου, αποκαλύπτοντας τους λόγους για τους οποίους του έκανε μήνυση, γιατί απεντάξαμε το έργο ‘’ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ’’ από το οποίο είχε πάρει με στημένη διαδικασία το υποέργο της επικοινωνιακής εκστρατείας για τον καρκίνο!!!“.
Ήθελε να φάει κι άλλο αέρα κοπανιστό και υπερτιμολογημένο η κυρία του αρχιτραπεζιτη!!! καταγγέλλει ο Παύλος Πολάκης υπογραμμίζοντας ότι τελειώνει η διερεύνηση των καταγγελιών για τα “έργα” ΚΕΕΛΠΝΟ και Υπουργείου Υγείας και πλησιάζει η ώρα που θα ασκηθούν διώξεις, για αυτό “προσπαθεί να το παίξει αδικημένη βαρυπενθούσα Μαγδαληνή που επιτίθεται με μηνύσεις για το “δίκιο” της“.
Ολόκληρη η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:
«Αφιερωμένο εξαιρετικά στη κυρία ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ και στη μήνυση που κατέθεσε σήμερα εναντίον εμένα του Αντρέα, του Ροζενμπεργκ, γιατί απεντάξαμε το έργο ‘’ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ’’ από το οποίο είχε πάρει με στημένη διαδικασία το υποέργο της επικοινωνιακής εκστρατείας για τον καρκίνο!!!
Ήθελε να φάει κι άλλο αέρα κοπανιστό και υπερτιμολογημένο η κυρία του αρχιτραπεζιτη!!!
Ξέρει πως (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) πάρα το ότι κάποιοι είχαν βάλει για καιρό στην άκρη τα πορίσματα των Ελεγκτών του ΣΕΥΥΠ και τις καταγγελίες μας που αφορούσαν την ίδια σε σχέση με ‘’έργα’’ του Κεελπνο και του Υπ. υγείας, ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΩΞΕΩΝ και προσπαθεί να το παίξει αδικημένη βαρυπενθούσα Μαγδαληνή που επιτίθεται με μηνύσεις για το ‘’δίκιο’’ της .
ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΥΡΙΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ… Ούτε φοβόμαστε, ούτε κάνουμε πίσω!!!!!»

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Καταγγελίες για “ομπρέλα προστασίας” από τον Γιάννη Στουρνάρα στην οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στην ΤτΕ που διώκει συνδικαλιστές επειδή υπερασπίστηκαν εργαζόμενη συναδελφό τους


Καλοστημένο σχέδιο τιμωρίας της από την πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος (ΣΥΤΕ) καταγγέλλει η συνδικαλιστική παράταξη «Ενωτική Συνδικαλιστική Συνεργασία».
Μάλιστα, το ζήτημα αποκτά σοβαρές διαστάσεις, δεδομένου ότι, αφορμή για την τιμωρία των δύο εκ των τριών μελών της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Συνεργασίας στο Δ.Σ. του Συλλόγου, αποτέλεσε η στήριξή τους, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, συναδέλφου της η οποία βρήκε το θάρρος να καταγγείλει αποχωρήσαντα, πλέον, εργαζόμενο της ΤτΕ για σεξουαλική παρενόχληση.
Με νομικίστικο πρόσχημα, η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΣΥΤΕ αποφάσισε την Πέμπτη 19 Απριλίου, σε μία θυελλώδη συνεδρίαση, να ζητήσει την επιβολή ποινής, εν προκειμένω την αφαίρεση τριών ημερομισθίων, στους δύο συνδικαλιστικούς εκπροσώπους της «Ενωτικής Συνδικαλιστικής Συνεργασίας».
Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι της ΤτΕ, είχαν στηρίξει στο Σ.ΕΠ.Ε. την προαναφερθείσα εργαζόμενη (το πόρισμα δεν έχει εκδοθεί ακόμα) και επειδή, εκ παραδρομής γράφτηκε στο σχετικό δελτίο του Σ.ΕΠ.Ε. ότι εκπροσωπούν συνολικά τον ΣΥΤΕ και όχι την Ενωτική Συνδικαλιστική Συνεργασία, κατηγορήθηκαν για «αντιδεοντολογική συμπεριφορά»!
Αντί, δηλαδή, η πλειοψηφία του Δ.Σ. του σωματείου τους να σταθεί στην ουσία, ότι δηλαδή οι δύο εργαζόμενοι και συνδικαλιστές στάθηκαν αρωγοί σε εργαζόμενη που ζήτησε τη βοήθεια τους, επιχειρεί με πρωτοφανή τρόπο να τους φιμώσει με νομικίστικα προσχήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως καταγγέλλει η «Ενωτική Συνδικαλιστική Συνεργασία», η εν λόγω εργαζόμενη, η οποία «τόλμησε» να καταγγείλει τη σεξουαλική παρενόχληση εναντίον της, «διώκεται» διαρκώς από την διοίκηση της ΤτΕ, με διαρκείς μεταθέσεις και υποβαθμίσεις της θέσης της.
Παράλληλα, σύμφωνα με την παράταξη, εντύπωση προκαλεί η στάση του ίδιου του Διοικητή της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρα, ο οποίος τηρεί σιγήν ιχθύος για το σοβαρότατο αυτό ζήτημα.

Κραυγάζει ενοχή η εντυπωσιακή αφωνία Μητσοτάκη στις αποκαλύψεις της Documento για την κοινή off shore – χρηματοδότη της Μαρέβα και της εφημερίδας Πρώτο Θέμα


Για μια ακόμα φορά, ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε το δρόμο της σιωπής για τις προχτεσινές αποκαλύψεις (Documento) σχετικά με τον κρυφό και κοινό χρηματοδότη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα και της κ. Μαρέβας Γκραμπόσφκι Μητσοτάκη. Σιωπή η οποία επεκτάθηκε και στην πλειοψηφία των ΜΜΕ, η οποία, στηρίζοντάς τον, προσπάθησε να θάψει το θέμα, επισημαίνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
 Για μια ακόμα φορά, ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε το δρόμο της σιωπής για τις προχτεσινές αποκαλύψεις σχετικά με τον κρυφό και κοινό χρηματοδότη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα και της κ. Μαρέβας Γκραμπόσφκι Μητσοτάκη. Σιωπή η οποία επεκτάθηκε και στην πλειοψηφία των ΜΜΕ, η οποία, στηρίζοντάς τον, προσπάθησε να θάψει το θέμα.
Πόσο όμως θα συνεχίζει να σιωπά ο κ. Μητσοτάκης για τη σημερινή, αλλά και για τη σωρεία σκοτεινών υποθέσεων που τον αγγίζουν άμεσα, και που διαρκώς βγαίνουν στη δημοσιότητα; Δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι η σιωπή δεν είναι χρυσός, αλλά ότι η αφωνία του κραυγάζει ενοχή;”
Οι σχετικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χθες το μεσημέρι:
«Όσους δήθεν δημοσιογράφους και αν κινητοποιήσουν, όσες offshore κι αν αξιοποιήσουν για να χρηματοδοτεί ταυτόχρονα τις επιχειρήσεις τους και τα εφημερίδες της παραδημοσιογραφίας» σημείωσε ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με όσα έφερε στην επιφάνεια η εφημερίδα «Documento», για την ύπαρξη offshore εταιρείας που φέρεται να χρηματοδοτεί τόσο τις επιχειρήσεις της Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, όσο και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Ο Αλ. Τσίπρας έκλεισε το λόγο του τονίζοντας: «Όσα ψέματα και αν πουν, όσα δικονομικά τερτίπια και αν σκαρφιστούν, η μάχη αυτή έχει ξεκινήσει και τη μάχη αυτοί θα τη κερδίσουμε. Και είμαστε υποχρεωμένοι και αποφασισμένοι να την πάμε μέχρι το τέλος».

Ούτε ματιά δεν αντάλλαξαν Παυλόπουλος-Σαμαράς στο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή


Θερμοκρασίες…Νευροκοπίου επικρατούν στις σχέσεις ανάμεσα στον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αντώνη Σαμαρά (που για άλλη μία φορά χθες έσπευσε να προλάβει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να απαντήσει πρώτος στην ομιλία Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με το γνωστό του στυλ, απειλώντας ότι “θα τελειώσει” τον Πρωθυπουργό…)
Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πολιτικό μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που έγινε τη Δευτέρα στη Φιλοθέη όπου έδωσαν και οι δύο το παρών Παυλόπουλος και Σαμαράς δεν ανάλλαξαν όχι χειραψία αλλά ούτε ματιά, κάτι που φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο.
Το σίγουρο είναι ότι Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι αυτοί που κινούν τα νήματα και μεθοδεύουν όλο το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και τον προσωπικό ανένδοτο κατά του Αλέξη Τσίπρα με σκοπό προφανώς όχι να γίνει ο Κυριάκος Πρωθυπουργός αλλά να επιστρέψουν αυτοί οι δύο στην κεντρική πολιτική σκηνή και να μοιραστούν ξανά τους θώκους της εξουσίας.
Έχουμε ξαναγράψει για τα σενάρια να προταθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι και ο Αντώνης Σαμαράς “καλοβλέπει” την Προεδρία της Δημοκρατίας (κατά άλλους προσβλέπει σε μία θέση Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα στην αντιπροεδρία της Κομισιόν).

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ-ΔΗΣΥ για Novartis: Αυτοί που το έβαλαν στα πόδια ας μην “αγωνιούν”, το πόρισμα ερχεται χωρίς … παραγραφές!”


«Όσοι ήθελαν να οδηγήσουν την υπόθεση Novartis σε κουκούλωμα και παραγραφή, μιλώντας για σκευωρία, απέτυχαν» απαντά το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ και την ΔΗΣΥ, αναφορικά με την υπόθεση.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «οι ίδιοι κατηγορούν τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν δεν μπορεί να συγκροτήσει πόρισμα, αγνοώντας υποκριτικά τη σοβαρότητα και την ενδελεχή προσέγγιση όλου του φάσματος των ζητημάτων που γνωρίζουν ότι κάνουν τα μέλη της πλειοψηφίας της Επιτροπής. Αυτό που φοβούνται δηλαδή».
«Ας μην αγωνιούν και ας μη βιάζονται» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, καθώς «η Βουλή θα διαβιβάσει αρμοδίως το σύνολο του υλικού και το Πόρισμα στη Δικαιοσύνη, μετά την έγκρισή του».
«Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για την πλήρη και ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Και μάλιστα, χωρίς προνομιακούς χρόνους παραγραφής!» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξέχασε ο Μητσοτάκης πως σε μια νύχτα έβαλε τους «δικούς» του στο δημόσιο;


Με αναδρομή στη θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απάντησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη σε σχόλιό της στο twitter, στην ομιλία του προέδρου της ΝΔ στον ΣΕΒ.
«Ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για ακομμάτιστη δημόσια διοίκηση. Προφανώς δεν θέλει να θυμάται ότι ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τοποθέτησε σε μια νύχτα με ανάθεση και χωρίς κρίσεις τους “δικούς” του προϊσταμένους σε όλο το δημόσιο. Κατά τον κ. Μητσοτάκη η επιλογή των “αρίστων” δεν προκύπτει μέσα από αντικειμενικές διαδικασίες. Αρκεί ο διάλογος κάποιου με τον εαυτό του…».
Ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για ακομμάτιστη δημόσια διοίκηση. Προφανώς δεν θέλει να θυμάται ότι ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τοποθέτησε σε μια νύχτα με ανάθεση και χωρίς κρίσεις τους «δικούς» του Προϊσταμένους σε όλο το .


Ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για ακομμάτιστη δημόσια διοίκηση. Προφανώς δεν θέλει να θυμάται ότι ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τοποθέτησε σε μια νύχτα με ανάθεση και χωρίς κρίσεις τους «δικούς» του Προϊσταμένους σε όλο το .
Κατά τον κ. Μητσοτάκη η επιλογή των «αρίστων» δεν προκύπτει μέσα από αντικειμενικές διαδικασίες. Αρκεί ο διάλογος κάποιου με τον εαυτό του…

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...