Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

“Καραμανλική” φάπα στον Κυριάκο!!! “Θετική εξέλιξη η έξοδος στις αγορές” δηλώνει ο Γιωργος Βλάχος!!!


Μόλις χθες ο εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Βασ. Κικίλιας, σε συνέντευξη σε “φιλικό” … φύλλο, δήλωνε ότι ”η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές έγινε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας του Τσίπρα και της κυβέρνησης”!!! 
Η απάντηση εν είδει “σφαλιάρας” (τι σφαλιάρας, κατακέφαλου…) ήρθε από τον γνωστό “καραμανλικό” βουλευτή Γιώργο Βλάχο: «Δεν θα κάνω μίζερη κριτική: η έξοδος στις αγορές είναι θετικό βήμα». Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στο Ραδιόφωνο 24/7 “διαγράφοντας” με μονοκοντυλιά την πολιτική γραμμή που έχουν δώσει ο Κυριάκος και ο Άδωνις!!!
Σημείωσε επίσης ότι η έξοδος για να έχει ουσία θα πρέπει να ενταχθεί σε ένα συνολικότερο πλαίσιο αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία.

Ξανά στην Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία την Τετάρτη ο Άδωνις Γεωργιάδης!!!


Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τα σκάνδαλα στην Υγεία θα παραβρεθεί την Τετάρτη 2/8 στις 1 το μεσημέρι, για δεύτερη φορά, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Την επίσημη πρόσκληση έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος από τον επίσημο λογαριασμό του, στο twitter.



Η στιγμή που ο Μητσοτάκης δίνει το “σκονάκι” με τις ερωτήσεις στον Πορτοσάλτε!!!



Όσκαρ στημένης ερώτησης (ή στημένων ερωτήσεων;): Όταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκης έδειχνε την ερώτηση που ήθελε να του κάνει ο Πορτοσάλτε κατά τη διάρκεια συνέντευξης.
Η αλήθεια να λέγεται.

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Πολάκης στον Άδωνι: Σε έπιασε ο καημός για τους εργαζόμενους στο Ντυνάν, αλλά οχι για τους 3000 γιατρούς που απέλυσες σε μια βδομάδα!!!


Χοντρό τρολάρισμα σε οσα ισχυριστηκε στην Εξεταστικη επιτροπή για το Ντυνάν, ο Αδωνις Γεωργιάδης, από τον αν Υπ. Υγείας Παύλο Πολάκη:

“Βρε δεν πα να φιλας οσα ευαγγελια θες…

- Λειτουργησες ως μαριονεττα του Σαλλα για να παραιτησεις το Δς του ντυναν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ


- Υπεγραψες εμπιστευτικο μνημονιο που σημερα δημοσιοποιηθηκε για να εξασφαλισεις οτι θα πουληθει το νοσοκομειο .


- Αν ηταν ιδιωτικη κλινικη το ντυναν ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ με τη ΓΑΙΑ του Αποστολοπουλου του Ιατρικου κεντρου ;;;;; Επειδη τσινισε ο Βγενοπουλος που θα εκοβε πελατεια απο το μητερα και το λητω που ανηκαν στο υγεια που τα ειχε η MIG;;;;


- Ποιον δουλευεις οτι σε επιασε καυμος για τους εργαζομενους του ντυναν;;;; Οταν εδιωχνες σε μια βδομαδα 3000. Γιατρους απο τα ιατρεια του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, καταστρεφοντας την πρωτοβαθμια, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ;;;;;;


- Μιλας για 300 εκατομμυρια που θα επαιρνε πανω του το δημοσιο αν επαιρνε τοΝτυναν και αυτο θα ηταν προδοσια. Εσυ βρε “προστατη της δημοσιας περιουσιας” γιατι δεν αναζητησες τα 4 εκατομμυρια που χρωσταγε το ντυναν στην εφορια ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ;;;;;;


Και εσυ και ο ψευτης ο Λοβερδος που εκανε τροπολογια αυτα που του εστειλε ο Βγενοπουλος για να μπορεσει να πουληθει το ντυναν ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.”

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Θα είναι ο Παύλος Γερουλάνος ο Πέδρο Σάντσεθ του ΠΑΣΟΚ; Άνω – κάτω η Χαρ. Τρικούπη από την ξαφνική υποψηφιότητα - μπλοκάρουν τα σχέδια Φώφης - Σημίτη και επιχειρηματικών ομίλων!!!


«Πρώτη φορά από την ίδρυση του, η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με τρόπο που δεν αξίζει στην ιστορία μας υιοθέτησε σημαία που δεν σημαίνει τίποτα σε κανέναν. Μια σημαία άχρωμη και άοσμη, που δεν εμπνέει», είχε γράψει ο πρώην υπουργός επί Γιώργου Παπανδρέου.
Το γάντι σήκωσε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
«Ένα απόγευμα δικό μας στη Χαριλάου Τρικούπη, είναι όλη του η παρουσία στο κόμμα», ήταν το πικρόχολο σχόλιό του για τον Γερουλάνο.
Όπως γράφει στο anoixtoparathyro.gr ο γνωστός δημοσιογραφος και έμπειρος στα της Χαρ Τρικούπη, Γ Λακόπουλος, “Πάρα την μιντιακή υποστήριξη της διαπλοκής, το τερατούργημα που προωθεί η Φώφη Γεννηματά -διάλυση του ΠΑΣΟΚ και ίδρυση νέου κόμματος στη θέση του- τρίζει προτού ξεκινήσει.”
Η εμφανής καθοδήγηση του εγχειρήματος από παράγοντες εκτός πολιτικής – με την επιστράτευση του Κ. Σημίτη, όπως παλαιότερα- και η μοιραία, αν όχι ένοχη, σιωπή των ιστορικών στελεχών του Κινήματος, προκαλούν οργή στην κομματική βάση- ή τουλάχιστον σε όσους οπαδούς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν έχασαν τη μνήμη και την αξιοπρέπειά τους.
Όσοι κράτησαν στην κάλπη ζωντανό το Κίνημα τα τελευταία χρόνια, όταν το ανατίναξαν ηγεσίες κατώτερες της ιστορίας του και ενάντιες στην ιδεολογία του, αρνούνται να προσυπογράψουν τον δόλιο θάνατο του κόμματος που έδωσε υπόσταση εξουσίας στη Δημοκρατική Παράταξη.
Ήδη αναδεικνύονται δυο προβλήματα, που θα κλιμακωθούν μετα τη θερινή ραστώνη. Το ένα είναι η δυσκολία να αποσπαστεί από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Σεπτέμβριο απόφαση διάλυσης. Ήδη ο Παύλος Γερουλάνος κατήγγειλε αυτή τη μεθόδευση και οργανώνεται για να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ- ως ΠΑΣΟΚ.
Το άλλο είναι το αναμενόμενο «ξεκατίνιασμα» μεταξύ όσων θα διεκδικήσουν την ηγεσία του «νέου κόμματος»- το οποίο προωθείται με τον πιο ανορθόδοξο τρόπο: πρώτα βγαίνει αρχηγός και μετά ιδρύεται το κόμμα. Οι επιφυλάξεις που διατυπωθηκαν στο προσφατο <συνέδριο> παραμένουν και θα εκδηλωθούν κατά τη διαμόρφωση των οργανωτικών όρων.
Το σημάδεμα των χαρτιών που αποδίδεται στη Γεννηματά και την ομάδα της- αρχής γενομένης από την πραξικοπηματική κατάργηση της εκλεγμένης Κεντρικής Επιτροπής και του γραμματέα της Στ. Ξεκαλάκη– και η κωμικοτραγική απόπειρα να εμφανιστεί η ίδια ως …ιδρύτρια κόμματος- σαν τον Ανδρέα Παπανδρεου- απειλείται.
Εσωτερικά στο ΠΑΣΟΚ πληθαίνουν όσοι δεν προτίθενται να δεχθούν την εξαφάνιση του ονόματος και των συμβόλων του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ούτε να εμφανισθεί ως… συνιστώσα δίπλα στους υβριστές του με τους οποίους συμπράττει η Φώφη και ο αποσυνάγωγος γιός του. <Αν διαλυθει το ΠΑΣΟΚ να μην με υπολογίζουν> έλεγε σε πηγαδάκι στο Προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα πρωην υπουργός.
Ιδιαίτερα ενοχλεί ότι επιστρατεύονται διάφοροι καιροσκόποι που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ όταν αποδοκιμάσθηκαν από την εκλογική βάση του ή το διέσπασαν, αλλά τώρα θέλουν να μπουν εκ νέου στη Βουλή. Ορισμένοι ακόμη και τώρα ενώ «έφαγαν ψωμί» από το ΠΑΣΟΚ διακηρύσσουν ότι «τελείωσε».
Είναι κοινό μυστικό ότι την ίδια στιγμή, ανάμεσα σε όσους έχουν προσχωρήσει στην ιδέα διάλυσής του ΠΑΣΟΚ -υπό την επίβλεψη εξωπολιτικών παραγόντων που σπονσάρουν το εγχείρημα – αρχίζουν διεργασίες απομάκρυνσης της Γεννηματά. Θεωρείται «λίγη» για να σηκώσει το βάρος των φιλοδοξιών του «νέου κόμματος» – με βάση το προσωπικό και πολιτικό βιογραφικό της.
Π.χ. φίλοι του Γιάννη Ραγκούση, που εγκατέλειψε άκομψα την αταίριαστη σύμπραξή του με την «Ώρα των Αποφάσεων», θεωρούν ότι είναι το φαβορί σ’ αυτή την κούρσα και προβάλλουν τα συγκριτικά που πλεονεκτήματα του στο δημόσιο χώρο έναντι της Φώφης, όπως το σύντομο πλην περιεκτικό κυβερνητικό παρελθόν του, σε σχέση με τη δική της ανούσια συμμετοχή σε κυβερνήσεις που δεν άφησε τίποτε…
Από την πλευρά του ο δυναμικός ευρωβουλευτής ο Νίκος Ανδρουλάκης ζυγίζει τα δεδομένα προτού καταθέσει την υποψηφιότητά του, ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος- ως πραγματικά νέο πρόσωπο στην πραγματική Κεντροαριστερά- έχει κάθε λόγο να καταγραφεί.
Υπάρχουν και άλλοι που αναμένουν τον κατάλληλο χρόνο για να εκδηλώσουν τις προθέσεις τους, μεταξύ των οποίων και κάποιοι που θα προκαλέσουν απλώς ειρωνικά μειδιάματα ως επίδοξοι αρχηγοί. Όπως υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να εμφανιστούν ως επικεφαλής κομμάτων ο Βαγγέλης Βενιζέλος και η Άννα Διαμαντοπούλου με τον Γ. Φλωρίδη, ενώ κινείται ήδη για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων, η «Δημοκρατική Ευθύνη» που ίδρυσε ο Αλέκος Παπαδόπουλος με νέα πρόσωπα.
Από αυτή την άποψη η διαφημιζομένη ‘ενοποίηση του χώρου», θα απολήξει σε πολυδιάσπασή του. Η κρίσιμη παράμετρος είναι η στάση του Σταύρου Θεοδωράκη που ως επικεφαλής υπαρκτού κόμματος μόνο αν σιγουρευτεί ότι θα κερδίσει αυτός την κούρσα θα πάρει μέρος.
Σε κάθε περίπτωση πολλά δείχνουν ότι «Φώφη τέλος». Θα την καταπιεί το σχέδιό της. Εΐναι χαρακτηριστικό ότι και άλλοι διεκδικητές της ηγεσίας επιζητούν από τους μιντιάρχες που τη στήριζαν ως τώρα το.. .χρίσμα. Τη Γεννηματά φέρεται να έχει προγράψει και ο 80χρονος πλέον Κ. Σημίτης, που αναζητά τη ρεβάνς του Πεντελικού από τον απόντα Ανδρέα Παπανδρέου με εξ αντικειμένου στρατηγικό σύμμαχο πάλι τον …Κ. Λαλιώτη.
Το 1990 είχε στρατευθεί δίπλα του για την ακύρωσή του Ανδρέα Παπανδρέου – ενώ διακήρυσσε ταυτόχρονα ότι «δεν θα γίνει πατροκτόνος». Σήμερα συμπράττει στη διάλυση του ΠΑΣΟΚ με τη σιωπή του. Δεν είναι ο μόνος -αφού ως τώρα μόνο ο Μιλτ. Παπαϊωάννου κατέθεσε την αντίθεση του στη διάλυση του ΠΑΣΟΚ.
Παραδόξως ακόμη και ο σεμνός Κ. Σκανδαλίδης ανακάλυψε ότι «το ΠΑΣΟΚ τέλειωσε». Το ΠΑΣΟΚ, όχι ο ίδιος, ο Πρωτόπαππας, ο Πετσάλνικος και ο Γ. Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ φεύγει, ο -κατά λοιπά συμπαθής- Νίκος Μπίστης και ο Πόντας – που θέλει αρχηγό την «κυρία Γεννηματά»- έρχονται…
Σε ό,τι αφορά ειδικά τον πρώην Πρωθυπουργό- στον οποίο παλαιά ο Ανδρέας Παπανδρεόυ χρέωνε τα διαβόητα «κεντροδεξιά σενάρια»- πολλά δείχνουν ότι βρίσκεται -επιτέλους- κοντα στον απωθημένο στόχο του. Να διαγράψει από το χάρτη το ΠΑΣΟΚ και να ικανοποιήσει τον ρεβανσισμό του απέναντι τον Ανδρέα Παπανδρέου με «ιστορικούς» όρους: να αναδείξει ένα σχήμα του τύπου Χαρ. Τρικούπης – Θ. Δηλιγιάννης, κρατώντας για τον εαυτό του το ρόλο του πρώτου.

Στα όρια της ανοχής και του νόμου η επιστολή Λοβέρδου στην Εξεταστική που καταγγέλλει τους βουλευτές της πλειοψηφίας ως στημένους!!!


Μη αποδεκτά υπονοούμενα για την κοινοβουλευτική ομαλότητα και τους κοινοβουλέυτικούς θεσμούς, που κινούνται στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης συναδέλφων του, αλλά και της δεοντολογικής συμπεριφοράς μελών της Ελληνικής Βουλής που καλύπτονται από την βουλευτική ασυλία, περιλαμβανονται στην επιστολή που έστειλε στην εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία σήμερα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνεχεία όσων δήλωσε για προκατασκευασμένο πόρισμα από την πλειοψηφία της επιτροπής.
«Τους είπα αλήθειες και δεν τους άρεσε. Τα μέλη στημένων Εξεταστικών Επιτροπών με κατασκευασμένους μάρτυρες και προαποφασισμένα πορίσματα έχουν χάσει το δικαίωμά τους να μιλούν. Αναφέρθηκα από την πρώτη στιγμή σε ύστατη πολιτική εξαχρείωση και σήμερα δικαιώθηκα απολύτως», είχε αναφέρει ο κ. Λοβερδος.



Μνημειώδης δήλωση Άδωνι Γεωργιάδη στην Εξεταστική για τον Σάλλα!!!


Δεν περιγράφω άλλο. Μια δήλωση σταθμός που θα μπορούσε να τον συνοδευει σε όλη την υπόλοιπη ζωή του, αν … δεν υπήρχε η ιδιόχειρη αφιέρωση του Παττακου!!!

”Χάρη μας έκανε ο Σάλλας, που μετείχε στον διαγωνισμό και πήρε το Ντυνάν. Διαφορετικά θα έκλεινε…”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης και … ένα δάκρυ κύλισε στα μάτια του Αντωνη Σαμαρά, από συγκινηση…

“Παίρνω τηλέφωνο και του λέω: Βρε κύριε Σάλλα μου … “!!!


“Έψαχνα να βρω κάποιους στην Κύπρο στην πρώην Μαρφιν να συνεννοηθω τι θα γίνει με το δάνειο του Ντυναν, και δεν μου επέστρεφαν καν το τηλεφώνημα. (Υπουργός γαρ, δεν μπορούσε να βρει άνθρωπο να μιλήσει στη Λαϊκή Κύπρου …Τον Αναστασιάδη βρε τι τον τραπεζώνατε κάθε τρεις και λίγο στο Μαξίμου;;;)!!! 

Παίρνω λοιπόν τηλέφωνο τον κ. Σάλλα και του λέω: Βρε κύριε Σάλλα μου … (!!!) μαζί με τα άλλα δάνεια της Μαρφιν (;;;), δεν παίρνεις και αυτό του Ερρίκος Ντυναν;;;” 

Τα είπε όλα!!! 

Και ο κύριος Σάλλας … έκανε το “ψυχικό” και το αγόρασε!!!

ΥΓ: Αν όντως είναι έτσι όπως τα είπε ο Γεωργιάδης, τίθεται ένα σοβαρό θέμα για τον επιβλέποντα Γιάννη Στουρναρα και τους ελεγκτές της Πειραιώς για την απόφαση εξαγοράς του δανείου του Ντυναν στη Μαρφιν, καθότι σήμερα όπως ο ίδιος κατέθεσε, το πουλάει η Πειραιώς μόλις 60 δις και δεν βρίσκει αγοραστή … 
Άρα η ζημιά που προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης Σαλλα στους μετόχους, και το ελληνικό κράτος με την ανακεφαλαιοποιηση που στοίχισε η Πειραιώς, από ποιoυς θα ελεγχθεί;;; 

Όταν ο ίδιος ο Γεωργιαδης καταθέτει ότι το νοσοκομείο την εποχή που αποφάσισε η Ημιθεα να το αγοράσει ήταν ήδη ένα “κουφάρι” που δεν λειτουργούσε τίποτα, ποια τραπεζική και επιχειρηματική λογική οδήγησε στην “αγορά” του από έναν τραπεζικό όμιλο και μάλιστα σε περίοδο κρίσης όπου η ίδια η τράπεζα αντιμετώπισε δυο φορές οξύ πρόβλημα κάλυψης της ανακεφαλαιοποιησής της;;; 
Ένα νοσοκομείο που ο ίδιος ο Γεωργιάδης χαρακτήρισε ως μη βιώσιμο τότε που πουλήθηκε; 
Ποιος ήταν τελικά ο ΕΣ; 
Το Ντυναν η ο Σάλλας και η Τράπεζα Πειραιώς;;;

Η ώρα του Άδωνι Γεωργιάδη να καταθέσει στην Εξεταστική για την Υγεία!!!


Στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση των σκανδάλων στην Υγεία καταθέτει σήμερα, Τετάρτη, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ θα εξεταστεί για τα πεπραγμένα του ως υπουργός Υγείας κατά την περίοδο Ιούνιος 2013 – Ιούνιος 2014, στην οποία έβαλε το λιθαράκι του για τον εκπλειστηριασμό του «Ερρίκος Ντυνάν».

Όταν ο Πολάκης έχει κέφια για την έξοδο στις αγορές και “θυμάται” Πρετεντέρη και Στουρνάρα!!!


Σε μεγάλα κέφια και ο αν Υπ. Υγείας Παύλος Πολάκης από την σούπερ επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, για πρώτη φορά μετά το 2014, αλλά με πολλή μεγαλύτερη επιτυχία, δεν παρέλειψε να θυμηθεί και να θυμίσει τι έλεγαν δυο ακραιφνείς “υποστηρικτές” της εθνικής προσπάθειας!!! 
Ο παλαίμαχος αρθρογράφος του ΔΟΜ Γιάννης Πρετεντέρης και ο διοικητής (!!!) της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας!!!

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Οι δύο όψεις του δημοσιογραφικού αίσχους!!! Τα Νέα επί Σαμαρα-Βενιζέλου και τα Νέα επί Τσίπρα!!!


Διθυραμβικό ήταν το πρωτοσέλιδο των «Νέων» της 10ης Απριλίου του 2014, όταν η χώρα έβγαινε στο… πέλαγο των αγορών με καπετάνιο τον Σαμαρά.
Σήμερα, 25 Ιουλίου του 2016, είναι απλώς… Τρίτη.
Ο καπετάνιος άλλαξε, η χώρα βγαίνει στις αγορές με την «επάρατο» κυβέρνηση και η ναυαρχίδα του ΔΟΛ δεν θέλει να ακολουθήσει τα διεθνή ΜΜΕ που ασχολούνται με το θέμα.
Τι ξέρουν αυτοί…
Η εφημερίδα αρκείται σε ένα «χτύπημα» (κι αυτό αλμυρό…) στο επάνω μέρος του πρωτοσέλιδου και ασχολείται -υπό τον τίτο «Αντισταθείτε»- με τη δικαιοσύνη και τον πρόεδρο του ΣτΕ, Νίκο Σακελλαρίου, που κάνει επίθεση στην κυβέρνηση, ταυτιζόμενος πλήρως με την πρωτοφανή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Βραβείο λάσπης στα συστημικά ΜΜΕ!!!


Σύμφωνα με το δημοσίευμα από το «Βατράχι», «σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη να συμπεριλάβει επίδομα χειρισμού σφραγίδας για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, σε νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή».
Το χιουμοριστικό σάιτ επικαλείται πηγές του υπουργείου και αναφέρει ότι «το μέτρο αποσκοπεί στην ανακούφιση των υπαλλήλων, ειδικά των Εφοριών, που κάνουν χρόνια χρήση σφραγίδας, ενώ προβλέπει μάλιστα και ειδικό κονδύλι για την παροχή ιατροφαρμκευτικής περίθαλψης και φυσικοθεραπείας για όσους πάσχουν από προβλήματα από τη χρήση της, όπως τενοντίτιδα και το Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα»… Τα έγκυρα μέσα, η στήλη «ΒΗΜΑτοδότης», το protothema.gr, το eleftherostypos.gr, η Athens Voice Online, το iefimerida.gr και πλείστα άλλα έσπευσαν να αναπαραγάγουν την «είδηση», αναζητώντας για ακόμα μία φορά την ευκαιρία να κάνουν αντιπολίτευση με κάθε μέσο… Γιατί όχι και με λάσπη!!!




H “μεγάλη” απάντηση Τσίπρα στον Σακελλαρίου ( ΣτΕ ) όταν τον πλησίασε στο Προεδρικό!!!


Τον πρωθυπουργό πλησίασε ο κ. Σακελλαρίου την ώρα που οι πολιτικοί αρχηγοί αποχωρούσαν από το κιόσκι των κήπων, όπου είχαν παρακαθήσει για περίπου μία ώρα και ακολούθησε ο εξής διάλογος:
-Κύριε πρωθυπουργέ καλησπέρα. Να σας ευχηθώ.
-Ευχαριστώ κύριε πρόεδρε
-Θέλω να σας πω πως η σημερινή μου δήλωση ήταν καθαρά θεσμική
-Κύριε πρόεδρε δεν έχω πρόβλημα
-Ήταν θεσμική
-Κοιτάξτε κύριε πρόεδρε, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Πρόβλημα δημιουργείται όταν η Δικαιοσύνη παρεμβαίνει στα της πολιτικής

Μεγάλη επίδοση – διαβατήριο, για την ελληνική οικονομία, η έξοδος στις αγορές με ποσό ρεκορ!!! 60 μονάδες κάτω από το ομόλογο Σαμαρά το επιτόκιο δανεισμού!!!


Έκλεισε το βιβλίο προσφορών. Σημαντική υπερκάλυψη εξασφαλίζει η έκδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 6,5 δισ. σύμφωνα με τους ανάδοχους. Στο 4,625% η απόδοση του τίτλου για τις τράπεζες που θα προχωρήσουν σε ανταλλαγή με τα παλιά…
Η Αθήνα θα αντλήσει κεφάλαια ύψους 3 δισ. ευρώ από την ομολογιακή έκδοση, σύμφωνα με πηγές μεταξύ των αναδόχων, και αναμένεται να υπάρχει ίση κατανομή μεταξύ φρέσκου χρήματος και «ρολαρίσματος» της προηγούμενης έκδοσης.
Το κουπόνι της έκδοσης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4,375% (είχε ξεκινήσει με ενδεικτικό επιτόκιο στο 4,875%) με τη συνολική απόδοση του 5ετούς τίτλου να κινείται στο 4,625%.
Το βιβλίο προσφορών έκλεισε στις 16:00 με τις προσφορές να ξεπερνούν τελικά τα 6,5 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι το ετήσιο κουπόνι της έκδοσης του 5ετούς ομολόγου τον Απρίλιο του 2014 είχε διαμορφωθεί στο 4,75% και η απόδοση στο 4,95%.
Στην ανταλλαγή των ομολόγων που λήγουν το 2019 συμμετείχαν σύμφωνα με πληροφορίες και οι ελληνικές τράπεζες, πλην της Πειραιώς, η οποία δεν διαθέτει ομόλογα της σειράς.

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

43 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας της 21ης Απριλίου!!!


Στις 23 Ιουλίου 1974 η επτάχρονη δικτατορία της 21ης Απριλίου, υπό το βάρος της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, κατέρρευσε. Οι στρατιωτικοί παρέδωσαν την εξουσία στους πολιτικούς και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ορκίστηκε πρωθυπουργός της χώρας, επικεφαλής της κυβέρνησης «Εθνικής Ενότητας» τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Ιουλίου.


Από την ημέρα αυτή αρχίζει η εποχή της «Μεταπολίτευσης», η λαμπρότερη, ίσως, περίοδος της πολιτικής ιστορίας του ελληνικού κράτους.
Η γενική επιστράτευση που κηρύχτηκε στις 21 Ιουλίου, μία ημέρα μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ήταν χαώδης και ανοργάνωτη και κατέδειξε την τραγική κατάσταση που βρισκόταν ο Ελληνικός Στρατός, μετά από επτά χρόνια δικτατορίας. Η κυβέρνηση Ανδρουτσόπουλου, που ήταν υποχείριο του «αόρατου δικτάτορα» Δημητρίου Ιωαννίδη, ήταν ανίκανη να πάρει σοβαρές αποφάσεις. Έτσι, η προσφυγή στους πολιτικούς ήταν μονόδρομος για τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας.
Το πρωί της 23ης Ιουλίου, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Γρηγόριος Μπονάνος και οι αρχηγοί του Στρατού, αντιστράτηγος Ανδρέας Γαλατσάνος, Ναυτικού, αντιναύαρχος Πέτρος Αραπάκης και Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Αλέξανδρος Παπανικολάου, σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στρατηγό Φαίδωνα Γκιζίκη διατύπωσαν την άποψη ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ανάθεση της διακυβέρνησης της χώρας στους πολιτικούς. Στη συνέχεια, ο Γκιζίκης κάλεσε τον Ιωαννίδη και του ανακοίνωσε την απόφαση της ηγεσίας του στρατεύματος, χωρίς αυτός να αντιδράσει.
Στις 2 μετά το μεσημέρι κλήθηκαν σε σύσκεψη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σημαίνουσες πολιτικές προσωπικότητες της προδικτατορικής περιόδου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αρχηγοί των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων Παναγιώτης Κανελλόπουλος της ΕΡΕ και Γεώργιος Μαύρος της «Ενώσεως Κέντρου», καθώς και οι Ευάγγελος Αβέρωφ, Σπύρος Μαρκεζίνης, Γεώργιος Αθανασιάδης-Νόβας, Στέφανος Στεφανόπουλος, Πέτρος Γαρουφαλλιάς και Ξενοφών Ζολώτας. Η δικτατορία της 21ης Απριλίου είχε ήδη καταρρεύσει.
Η άφιξη Καραμανλή στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ο σχηματισμός πολιτικής κυβέρνησης υπό τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, ο οποίος έλαβε προθεσμία έως τις 8 το βράδυ να ανακοινώσει τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου. Εν τω μεταξύ, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, που προέκρινε τη λύση Καραμανλή, ήλθε σε επαφή με τον πρώην πρωθυπουργό, που ζούσε αυτοεξόριστος στο Παρίσι από το 1963, και του ζήτησε να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό στην Ελλάδα. Στις 6:30 το απόγευμα, ο Αβέρωφ, με υπόδειξη του Γκιζίκη, τηλεφώνησε στον Κανελλόπουλο και του ανακοίνωσε την άρση της εντολής που του είχε ανατεθεί.
Στις 8 το βράδυ επαναλήφθηκε η σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς και επικυρώθηκε η απόφαση για την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Βαλερί Ντ’ Εστέν διέθεσε πάραυτα το προσωπικό του αεροπλάνο για την άμεση επιστροφή του Καραμανλή, ο οποίος αφίχθη στο αεροδρόμιο του Ελληνικού στις 2 το πρωί της 24ης Ιουλίου κι έγινε δεκτός από ένα τεράστιο πλήθος πολιτών, που τον χαιρετούσε κυριολεκτικά ως ελευθερωτή. Στις 4 το πρωί, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ορκίστηκε πρωθυπουργός από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, στρατηγού Φαίδωνα Γκιζίκη.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ορκίστηκε το πρώτο κλιμάκιο της κυβέρνησής του, αποτελούμενο από πολιτικά πρόσωπα της δεξιάς και του κέντρου. Ο Καραμανλής δίσταζε να συμπεριλάβει στην κυβέρνηση «Εθνικής Ενότητας» πολιτικούς της Αριστεράς, για να μην προκαλέσει τους σκληροπυρηνικούς χουντικούς, που κατείχαν ακόμα καίρια πόστα στον κρατικό μηχανισμό. Στις 26 Ιουλίου συμπληρώθηκε η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου, με την ορκωμοσία του δευτέρου κλιμακίου της κυβέρνησης.
Αμέσως μετά ανακοινώθηκαν τα πρώτα μέτρα για την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος: κατάργηση του στρατοπέδου της Γυάρου, απόλυση όλων των κρατουμένων, αμνήστευση όλων των πολιτικών αδικημάτων και απόδοση της ιθαγένειας στους πολίτες από τους οποίους την είχε στερήσει η δικτατορία του 1967. Στις άμεσες επιδιώξεις της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας συμπεριλαμβάνονταν η αποκατάσταση της δημοκρατικής ομαλότητας και η διαμόρφωση κλίματος εθνικής ενότητας, η αποδιοργάνωση του πλέγματος εξουσίας της δικτατορίας και η αποκατάσταση του πολιτικού ελέγχου στο στράτευμα, η προετοιμασία για τη διενέργεια εκλογών και η αντιμετώπιση της κρίσης στην Κύπρο.

Πως έπεσε η Χούντα του Στίβεν Β. Ρόμπερτς

Ήταν Κυριακή βράδυ, στις 21 Ιουλίου 1974 και ο υφυπουργός εξωτερικών Τζόζεφ Τζ. Σίσκο (JosephJ. Sisco), βρισκόταν στην Αθήνα προσπαθώντας να διαπραγματευθεί με την Ελλάδα και την Τουρκία μια κατάπαυση πυρός στην Κύπρο.
Τρεις φορές προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Αδαμάντιο Ανδρουτσόπουλο· τρεις φορές απέτυχε. Μετά δοκίμασε την τύχη του με τον εκτελούντα χρέη υπουργού εξωτερικών Κωνσταντίνο Κυπραίο και πάλι τίποτα.
Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα δεν είχε πια κυβέρνηση. Τελικά ο κ. Σίσκο παράτησε τους πολιτικούς και κάλεσε απ' ευθείας το επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων. Κατόρθωσε να βρει τον ναύαρχο Πέτρο Αραπάκη, τον αρχηγό του Ναυτικού -και του ανέγνωσε την πρόταση κατάπαυσης του πυρός της 'Αγκυρας. Ο ναύαρχος συμφώνησε με τους τουρκικούς όρους.
«Τώρα, ναύαρχε», ρώτησε ο κ. Σίσκο, «συγχωρείστε με που σας ρωτάω κάτι τέτοιο, αλλά είστε εξουσιοδοτημένος να μιλάτε εξ ονόματος του ταξίαρχου Ιωαννίδη;».
Ο ναύαρχος Αραπάκης τον διαβεβαίωσε πως ναι, ήταν. Κι αυτή η διαβεβαίωση σήμαινε πως, η στρατιωτική δικτατορία που κυβερνούσε την Ελλάδα την προηγούμενη επταετία είχε τελειώσει.
Οι ακριβείς λεπτομέρειες αυτής της ξαφνικής και ραγδαίας κατάρρευσης εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστες. Αλλά μετά από συνομιλίες μου με δεκάδες καλά πληροφορημένες πηγές στην Ελλάδα,διαμορφώθηκε μια αφήγηση: φαίνεται πλέον να είναι επιβεβαιωμένο ότι ουσιαστικά ο ταξίαρχος Δημήτριος Ιωαννίδης αυτοκαταστράφηκε.  Δεν μπορούσε να γίνει κι αλλιώς. Κανείς άλλος άνθρωπος στην Ελλάδα δεν είχε τη δύναμη να κάνει κάτι τέτοιο.

Εξουσία και χαφιέδες
Για περισσότερα από έξι χρόνια, ηγέτης της δικτατορίας ήταν ο συνταγματάρχης, και αργότερα πρόεδρος της δημοκρατίας, Γεώργιος Παπαδόπουλος. Αλλά τον περασμένο Νοέμβριο αυτός ανετράπη από ένα πραξικόπημα που οργάνωσε ο ταξίαρχος Ιωαννίδης, αρχηγός της στρατιωτικής αστυνομίας. Και δύο μέρες μετά το περί ου ο λόγος τηλεφώνημα του κ. Σίσκο, η εξουσία επεστράφη σε μια κυβέρνηση πολιτικών υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Την περασμένη Παρασκευή (2/8/1974) δόθηκε στον ταξίαρχο Ιωαννίδη υποχρεωτική εξάμηνη άδεια απουσίας από την υπηρεσία του.
Ο ταξίαρχος αντλούσε την ισχύ του από δύο βασικά πηγές: η στρατιωτική αστυνομία διέθετε σχεδόν απεριόριστη δικαιοδοσία να διώκει και να πατάσσει κάθε διαφωνία. Αλλά ακόμα σημαντικότερο ήταν πως κατά τη διάρκεια των ετών ο ταξίαρχος είχε αναπτύξει ένα σύστημα από «χαφιέδες» νεαρούς αξιωματικούς, που τους είχε τοποθετήσει σε στρατηγικά πόστα παντού το στράτευμα. Αυτοί οι νεαροί αξιωματικοί, απολύτως υπάκουοι και φανατικά εθνικιστές, βασικά ήλεγχαν τα πάντα, τρομοκρατώντας ακόμα και τους στρατηγούς.
Οι στρατιωτικοί ουδέποτε κατόρθωσαν να προσελκύσουν στις κυβερνήσεις τους πολιτικούς με κάποια αξιοπιστία ή ταλέντο. Όταν προσπάθησαν να κυβερνήσουν μόνοι τους, κακοδιαχειρίστηκαν την οικονομία και ενέπλεξαν τη χώρα σε μια οξεία ένταση με την Τουρκία σχετικά με τα δικαιώματα αναζήτησης κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο.
Κι ύστερα ήρθε η σύγκρουση στην Κύπρο, της οποίας ο πρόεδρος προσπαθούσε να αντιμετωπίσει μια τρομοκρατική οργάνωση που αποσκοπούσε στην «ένωση» - ή την προσάρτηση του νησιού στην Ελλάδα. Ως φλογερός αντικομουνιστής, ο ταξίαρχος Ιωαννίδης υποπτευόταν τον αρχιεπίσκοπο Μακάριο για τους δεσμούς του με το κυπριακό κομμουνιστικό κόμμα. Ως ένθερμος εθνικιστής, ο «ισχυρός ανήρ» της Αθήνας ενστερνιζόταν το ιδεώδες της «ένωσης» -και τη δημιουργία μιας νέας ελληνικής αυτοκρατορίας, με πρωτεύουσα την Αθήνα.
Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος σήκωσε το γάντι που του έριξε η Αθήνα: ζήτησε την αποχώρηση 650 Ελλήνων αξιωματικών που διοικούσαν την κυπριακή εθνοφρουρά. Ο Ιωαννίδης ανταπάντησε, διευκολύνοντας -ορισμένοι λένε οργανώνοντας- το πραξικόπημα που ανέτρεψε τον Μακάριο, στις 15 Ιουλίου. Αλλά αυτό αποδείχθηκε πως ήταν το μοιραίο του σφάλμα.  
«Στην πραγματικότητα ήταν χαζοί και αλαζόνες», μου λέει ένας ξένος διπλωμάτης στην Αθήνα. Έδειξαν «παντελή απουσία αίσθησης της πραγματικότητας και ανάλυσης των προοπτικών τους. Οποιοσδήποτε με στοιχειώδες πολιτικό αισθητήριο θα έβγαζε από το μυαλό του κάθε ιδέα σύγκρουσης με τονΜακάριο, αλλά αυτοί οι τύποι ήταν τόσο "κολλημένοι" με τη στρατιωτική τους τιμή που τους ήταν απολύτως αδύνατο να λάβουν πολιτικές αποφάσεις».
Ως και τη 19η Ιουλίου ακόμα, ο εκτελών χρέη υπουργού εξωτερικών κ. Κυπραίος επέμενε πως οι Τούρκοι ουδέποτε θα εισέβαλαν στην Κύπρο, πως είχαν απειλήσει και στο παρελθόν πως θα έκαναν κάτι τέτοιο χωρίς τελικά να το τολμήσουν, πως θα αποδέχονταν την προπαγανδιστική γραμμή της Αθήνας πως επρόκειτο για έναν καυγά μεταξύ Ελλήνων που δεν θα επηρέαζε σε τίποτα την τουρκική κοινότητα του νησιού. Αλλά η 'Αγκυρα εξέλαβε το πραξικόπημα ως άμεση απειλή κατά των εθνικών της συμφερόντων, και την αυγή του Σαββάτου 20 Ιουλίου, η εισβολή ξεκίνησε.

Προσπάθεια να αποτραπεί η σύγκρουση
Το ίδιο πρωί, Αμερικανοί διπλωμάτες συναντήθηκαν με μέλη της ελληνικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένου του ταξιάρχου Ιωαννίδη. Κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η Αθήνα ήταν έτοιμη να κηρύξει πόλεμο στην Τουρκία και να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ. Ο Αμερικανός πρεσβευτής Χένρι Τζ. Τάσκα (Henry J. Tasca) είχε ξανασυναντήσει τον Ιωαννίδη μόλις την προηγουμένη. Όλες οι συναντήσεις μεταξύ τους είχαν οργανωθεί από τον σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα.
Το επόμενο διήμερο, οι Αμερικάνοι πάσχιζαν απεγνωσμένα να αποτρέψουν τον πόλεμο μεταξύ δύο κρατών-συμμάχων του ΝΑΤΟ. «Είμαστε οι μόνοι σας φίλοι», προειδοποίησαν το ελληνικό καθεστώς, «και θα σας εγκαταλείψουμε». Ορισμένες πηγές μας διαβεβαίωσαν πως μεταξύ των απειλών τους ήταν η διακοπή κάθε αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ελλάδα, σε περίπτωση που η Αθήνα ανταπέδιδε τα πυρά. Η κατάσταση θεωρούνταν τόσο σοβαρή, επιμένουν οι ίδιες πηγές, ώστε συντάχθηκε ένα σχέδιο επιστολής του προέδρου Νίξον (Nixon) προς τον πρωθυπουργό Ανδρουτσόπουλο, στην οποία προειδοποιούσε για την πλήρη αναθεώρηση όλων των αμερικανικών δεσμεύσεων στην ανατολική Μεσόγειο. Πριν όμως σταλεί η επιστολή, η κατάσταση αποσυμπιέστηκε.
Εν τω μεταξύ, οι ισορροπίες δύναμης εντός της ελληνικής κυβέρνησης άρχισαν να αλλάζουν. Το Σάββατο (20/7) ανακοινώθηκε γενική επιστράτευση, γεγονός που αυτομάτως αποκατέστησε την ιεραρχία στο στράτευμα. Με αφορμή τις «επιχειρησιακές ανάγκες», μου λέει ένας ξένος διπλωμάτης, οι επικεφαλής των τριών όπλων, συμπεριλαμβανομένου του ναυάρχου Αραπάκη, ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και αξιοποίησαν την ευκαιρία να παραμερίσουν τους «ιωαννιδικούς» λοχαγούς και ταγματάρχες.

Η ευκαιρία των στρατηγών
Επιπλέον, ο Ιωαννίδης σταδιακά έφτασε να εκπροσωπεί μόνο την πολεμοχαρή μερίδα του καθεστώτος, που αποζητούσε την ένοπλη σύρραξη με την Τουρκία. Αλλά οι ανώτατοι αξιωματικοί αντιμετώπιζαν με μεγάλη ψυχρότητα αυτό το ενδεχόμενο, καθώς συνειδητοποιούσαν τις καταστροφές που θα μπορούσε να επιφέρει. Στην Ελλάδα το ηθικό ήταν χαμηλό, η επιστράτευση αποδείχθηκε χαοτική και αναποτελεσματική, κι οι Τούρκοι διέθεταν προφανώς πελώριο στρατηγικό πλεονέκτημα.Επιπλέον, οι στρατηγοί, που δεν είχε ζητηθεί η γνώμη τους για την κυπριακή περιπέτεια, δεν ένιωθαν καμία υποχρέωση να την υποστηρίξουν εκ των υστέρων.
Για πολλούς στρατηγούς, αυτή η κατάσταση εκπροσωπούσε την ευκαιρία που ανέμεναν πολύ καιρό. Είχαν συνεργαστεί στο πραξικόπημα του περασμένου Νοεμβρίου μόνο και μόνο διότι αντιπαθούσαν τον Γεώργιο Παπαδόπουλο: λόγω ιδιοσυγκρασίας και εκπαίδευσης ήταν άνθρωποι συντηρητικοί, που θεωρούσαν πως οι ένοπλες δυνάμεις έπρεπε να πάψουν να ανακατεύονται με την πολιτική. Αλλά μετά τον Νοέμβριο, ανακάλυψαν πως είχαν μπλέξει ακόμα χειρότερα, χωρίς πάντως να μπορούν να συμφωνήσουν σε μια εναλλακτική λύση. Τώρα, ευρισκόμενοι αντιμέτωποι με μια ακόμα χειρότερη καταστροφή που κινδύνευε να διασύρει και τη χώρα και τις ένοπλες δυνάμεις, κατάφεραν να συνεργαστούν. Ό,τι ακολούθησε ήταν εν πολλοίς ένα «πραξικόπημα των στρατηγών».
Από το μεσημέρι της Κυριακής (21/7/1974) ο Ιωαννίδης έπαψε να παρευρίσκεται στις ελληνοαμερικανικές συναντήσεις. Αν και η CIA συνέχιζε να τον ενημερώνει, ο κ. Σίσκο λέγεται πως το μεσημέρι της Κυριακής δήλωσε πως «στοιχηματίζω πως το χαμογελάκι του Ιωαννίδη έχει πια κοπεί». Από το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το τηλέφωνο του γενικού επιτελείου το σήκωνε πια ο ναύαρχοςΑραπάκης. Την επομένη στην Ουάσινγκτον ο υπουργός εξωτερικών κ. Κίσινγκερ (Kissinger) δήλωνε σε δημοσιογράφους πως η Αθήνα βρισκόταν στα πρόθυρα μειζόνων καθεστωτικών αλλαγών.
Με την κατάρρευση της χούντας, εξαφανίστηκε και η κυβέρνηση των πολιτικών ανδρεικέλων της. Σύμφωνα με την περιγραφή ενός ξένου διπλωμάτη «ως την Κυριακή το βράδυ τα μέλη του γενικού επιτελείου κυκλοφορούσαν τριγύρω σαν κοτόπουλα με κομμένο το κεφάλι».
Τη Δευτέρα (22/7/1974) άρχισαν να εμφανίζονται και νέες ρωγμές: σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ο στρατηγός Ιωάννης Ντάβος, επικεφαλής της τρίτης στρατιάς της βορείου Ελλάδας, εμφανίστηκε με ένα κείμενο υπογεγραμμένο από 40 αξιωματικούς που ζητούσαν την επιστροφή της εξουσίας σε πολιτική κυβέρνηση. Ορισμένοι εκτιμούν πως οι δηλώσεις του κ. Κίσινγκερ στην Ουάσινγκτον λειτούργησαν ως «καταλύτης», πείθοντας τους στρατηγούς πως οι ΗΠΑ επιθυμούσαν κι εκείνες αλλαγή ηγεσίας στην Ελλάδα.
Την Τρίτη (23/7/1974) είχε πια ληφθεί η απόφαση να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας από πολιτικούς, και οκτώ πρώην πολιτικοί προσκλήθηκαν σε συνάντηση υπό τον στρατηγό Φαίδωνα Γκιζίκη, που ασκούσε τα καθήκοντα του προέδρου της δημοκρατίας. Σύμφωνα με μια πηγή, πριν τη συνάντηση ο Φαίδων Γκιζίκης ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Ιωαννίδη για τις εξελίξεις. Μια άλλη πηγή μου ανέφερε πως ο «αόρατος δικτάτωρ» κατάλαβε τι συνέβαινε όταν έμαθε πως οι πολιτικοί πήγαιναν σε κάποια συνάντηση στο κτίριο του κοινοβουλίου, από τους... μυστικούς αστυνομικούς που τους παρακολουθούσαν!!!
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Τρίτης, πολλοί πολιτικοί υποστήριξαν να ανατεθεί η διακυβέρνηση της χώρας στον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, τον πρωθυπουργό που είχαν ανατρέψει οι πραξικοπηματίες το 1967. Σύμφωνα με μια πηγή, όταν η συνάντηση διεκόπη, την Τρίτη στις 5 το απόγευμα, ο κ. Κανελλόπουλος πίστευε πως θα ήταν ο επόμενος πρωθυπουργός, και είχε μάλιστα αρχίσει να συντάσσει τον κατάλογο των υπουργών του.
Αλλά την ίδια περίπου ώρα, ο κ. Γκιζίκης τηλεφωνούσε στον κ. Καραμανλή στο Παρίσι, και του ανήγγειλε πως το έθνος βρισκόταν σε «απελπιστική κατάσταση» και χρειαζόταν την ηγεσία του. Στις 2 π.μ. της Τετάρτης (24/7) ο Καραμανλής προσγειωνόταν στην Αθήνα και τρεις ώρες αργότερα ορκιζόταν πρωθυπουργός.

Αλλά πώς έπεσε τόσο εύκολα η χούντα και γιατί αυτό δε συνέβη νωρίτερα;
«Σκέφτομαι πως όλα αυτά τα χρόνια η Ελλάδα κυβερνιόταν από φαντάσματα», μου λέει ένας διπλωμάτης. «Πολλοί έτρεμαν την ΕΣΑ, έτρεμαν τα τανκς, αλλά αναρωτιέμαι κατά πόσο αυτός ο φόβος τους ήταν δικαιολογημένος από την πραγματικότητα».
Ο ταξίαρχος Ιωαννίδης ήταν πανίσχυρος εν πολλοίς επειδή ο κόσμος πίστευε πως ήταν πανίσχυρος.«Μόλις ένας τέτοιος άνθρωπος χάσει το μύθο του, όλο το "ιππικό" και όλοι οι "ιππότες" του δεν μπορούν να τον ξαναστήσουν στο βάθρο του», κατέληξε ένας διπλωμάτης.

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

LIVE SHOW Λοβέρδου στην Εξεταστική, «όλα καλώς καμωμένα» με την τροπολογία για το Ντυνάν!!!


Στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία εξετάζεται ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, εν μέσω κατηγοριών (τις οποίες έχει εξαπολύσει εναντίον του και ο Ανδ. Μαρτίνης) ότι επί των ημερών του «έσκαψε το λάκκο» του «Ερρίκος Ντυνάν», προωθώντας τροπολογίες που είχαν ως στόχο το ξεπούλημά του εν λόγω κοινωφελούς ιδρύματος.


Με την κατάθεση του πρώην υπουργού Υγείας και κοινoβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται σήμερα, Πέμπη, οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τα σκάνδαλα στην Υγεία.
Δείτε ζωντανά τη συζήτηση:
Στο γνωστό μήκος κύματος ο πρώην υπουργός Υγείας και κοινoβουλευτικός εκπροσώπος του ΠΑΣΟΚ κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στην Υγεία.
Μετά από τον θρησκευτικό όρκο, ο Ανδ Λοβέρδος ζήτησε από τον πρόεδρο να διευκρινίσει πότε θα γίνει το διάλειμμα γιατί θέλει να μιλήσει και στην Ολομέλεια. Στη συνέχεια όμως, ο μάρτυρας προέβη σε μία κίνηση εντυπωσιασμού, από αυτές που συνηθίζει, με στόχο να καθυστερήσει τη διαδικασία
«Μου είχε προξενήσει εντύπωση πως όταν έγινε κατάθεση του πρώτου μάρτυρα, υπήρχε η σχετική μπάρα στο site της Βουλής, αλλά τώρα δεν υπάρχει» είπε, ζητώντας ίση μεταχείριση. Ο πρώην υπουργός ζήτησε ουσιαστικά για να μιλήσει να υπάρχει στο site της Βουλής κάτω από το πρόσωπό του, μπάρα που να αναφέρει ότι εξετάζεται ο ίδιος!
«Καλά θα ήταν να γινόταν και στα υπόλοιπα κανάλια αυτό…» γιατί «δεν θέλει ο ΣΚΑΙ, δεν θέλει ο ΑΝΤ1…» σχολίασε ο βουλευτής και μέλος της Επιτροπής, Ν. Νικολόπουλος, με τον μάρτυρα να συνεχίζει στο πλαίσιο παραλογισμού, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα μιλήσει μέχρι να βγει η μπάρα... «Εμείς παίζουμε κάνα ρόλο ή είμαστε βουβά πρόσωπα;» διερωτήθηκε ο Νίκος Νικολόπουλος, λέγοντας μάλιστα πως ο Λοβέρδος διατελεί χρέη προέδρου.
Αφού... μπήκε η μπάρα, ο Ανδ. Λοβέρδος απάντησε στις ερωτήσεις του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Λάππα σχετικά με την τροπολογία για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν». Το επιχείρημα του πρώην υπουργού Υγείας, απέναντι στην κατηγορία ότι η τροπολογία του εξοβέλιζε τον κοινωφελή χαρακτήρα του «Ντυνάν», ήταν ότι είχε γνωμοδότηση ενός νομικού συμβούλου και, άλλωστε, ήταν αίτημα του Ανδ. Μαρτίνη, τότε προέδρου του «Ντυνάν», η εν λόγω τροπόγία.
Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων , Ανδ. Λοβέρδος: «Υπήρχε μεγάλος ο επιχειρηματικός ανταγωνισμός για το Ντυνάν, έκανα πραξικοπήματα για να μπορώ να ασχοληθώ. Μετά από αίτημα του κ. Μαρτίνη, προχώρησα στη ρύθμιση η οποία δεν λέει μόνο για πώληση αλλά και αξιοποίηση. Προσπαθούσα να το βοηθήσω και στο τέλος έκανα αναγκαστικά την τροπολογία για πώληση, μετά το αίτημα του ίδιου του Μαρτίνη. Ο μακαρίτης Ανδ. Βγενόπουλος είχε πει στην Επιτροπή ότι ο Μαρτίνης του είχε δηλώσει ότι θέλει να το πουλήσει, και τον είχε ρωτήσει αν ενδιαφέρεται».
«Πώς θα διατηρούταν ο κοινωφελής χαρακτήρας του Ντυάν, εάν πωλούταν στον Βγενόπουλο;»,  το εύλογο ερώτημα του Σπ. Λάππα. «Αυτό μου ζητούσε το Ντυνάν», το μονότονο επιχείρημα Λοβέρδου. 
Μέχρι και το 2014 υπήρχαν προκλητικές αργομισθίες, όπως αυτή του κ. Τσούνη, σημείωσε ο Σπ. Λάππας ρωτώντας αν ήταν σε γνώση του υπουργείου.  «Δεν είχα για κανένα από τα πρόσωπα που ανέφερε ο κ. Λιαρόπουλος κάποια ειδική καταγγελία. Απέστειλα τον φάκελο στον εισαγγελέα και αυτός προέβη στις προβλεπόμενες διαδικασίες και όλα ήρθαν στο φως», απάντησε ο Ανδ. Λοβέρδος. 
Ο Σπ. Λάππας, επανέλαβε ότι όλες οι μεθοδεύσεις εκείνης της περιόδου αποτελούσαν μέρος του κυβερνητικού σχεδίου προκειμένου να περάσει το «Ντυνάν» σε ιδιωτικά χέρια. Αυτό αποδεικνύεται από την μεταστροφή της άποψης του Ανδ. Λοβέρδου για το σχέδιο διάσωσης του κοινωφελούς ιδρύματος, μεταστροφή που μπορεί να εξηγηθεί μόνο ως προσπάθεια εξυπηρέτησης του επιχειρηματία Ανδ. Βγενόπουλου. 
«Ο Λιαρόπουλος με έχει χτυπήσει περισσότερο από οποιονδήποτε», ισχυρίστηκε ο Ανδ. Λοβέρδος επιχειρώντας να απαντήσει στο ζήτημα της τοποθέτησης Λιαρόπουλου (που σύμφωνα με τις καταθέσεις Μαρτίνη είναι ένας από τους ανθρώπους του Λοβέρδου κατά τη διάρκεια της θητείας του τελευταίου στο υπουργείο Υγείας) στο Ερρίκος Ντυνάν έναντι 60.000 ευρώ για τρεις μήνες εργασίας, με την έκθεσή του να χαρακτηρίζεται ως επισφαλής.

Ο Μαρτίνης για την εμπλοκή Λοβέρδου στο Ντυνάν

Στην κατάθεση του στην Εξεταστική Επιτροπή που διευρευνά τα σκάνδαλα στην Υγεία ο προφυλακισμένος τ. πρόεδρος του ν/σ Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης, είχε πει χαρακτηριστικά σχετικά με την υπόθεση ότι «όλα συνοψίζονται σε δύο λέξεις: Ο Αβραμόπουλος έκανε το σύστημα άλωσης, ο Λοβέρδος έσκαψε το λάκκο του Ντυνάν και ο Γεωργιάδης μας έριξε στο λάκκο και τον σφράγισε. Όλα έγιναν για να τα πάρει ο Βγενόπουλος».
«Πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες με συνεχάρησαν γιατί έσυρα τον Βγενόπουλο στα δικαστήρια. Έγιναν πολλές Επιτροπές στη Βουλή, δεν θα το πω εκβιασμό, αλλά επιπολαιότητα και ιδιοτέλεια. Ο κ. Λοβέρδος ήθελε να αποσύρουμε τα ένδικα μέσα κατά του Βγενόπουλου. Μα εξυπηρετείται το δάνειο; Όλες οι εισπράξεις του Ντυνάν είχαν εκχωρηθεί στον Βγενόπουλο και αφού κρατούσε τα δικά του, τότε μας έδινε με το σταγονόμετρο ό,τι ήθελε. Το "μπουμ" έγινε όταν συνεργαστήκαμε – συμπράξαμε για να αναπτύξουμε μια κλινική μαιευτική με το Ιατρικό Κέντρο. "Ή τους διώχνεις ή θα σε λιώσω" είχε πει ο Ανδρέας Βγενόπουλος"», είχε υποστηρίξει ο Ανδρέας Μαρτίνης.
«Ο Λοβέρδος παραπλάνησε ακόμα και τη Βουλή, παραδέχτηκε ότι είναι βέβαιος πως θα μας σώσει ο Βγενόπουλος και στο φινάλε μας έφτυσε ο Βγενόπουλος και αξίωσε να παραιτηθούμε στο Συμβούλιο Εφετών», είχε πει. 
Ιδιαίτερη ήταν η περιγραφή της συνάντησή που είχε με τον κ. Λοβέρδο, στην οποία ξαφνικά παρευρέθη και ο Βγενόπουλος. «Ένα πούρο συνοδευόμενο με τον Βγενόπουλο μπήκε στην αίθουσα, κατά τη συνάντηση με Λοβέρδο Εκεί τα... έπαιξα» αφηγήθηκε και συνέχισε λέγοντας πως ο Λοβέρδος Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή του έλεγε ότι θα κρατήσει το ΚΙΕΝ, ενώ Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο του έλεγε πως δεν θα το κρατήσει.

Για να μην τρελαινόμαστε, άλλο είναι ένα “δικαστικό σωματείο” και άλλο ο η ενσάρκωση αυτοπροσώπως της Δικαιοσύνης επί γης!!!


Για να μην τρελαινόμαστε αδέλφια.
Η “Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων” δεν είναι η ενσάρκωση αυτοπροσώπως της Δικαιοσύνης! Είναι ένα “δικαστικό σωματείο” όπως γράφεται στην ιστορική αναδρομή στην ιστοσελίδα της. Τίποτε λιγότερο τίποτε περισσότερο, πέραν ενός συνδικαλιστικού οργάνου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Ναι, διώχθηκε ο Α. Φλώρος πρόεδρός της επί Χούντας. Αλλά αυτό μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για να οργιάζουν οι σημερινοί διάδοχοι και οι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποταμίσιοι υποστηρικτές τους, που πιστεύουν ότι ζούμε σε χώρα Λωτοφάγων;;; Και που εξακολουθούν να θεωρούν τσιφλίκι τους την εξουσία;
Γιατί δεν έχουν αποδεχθεί την πολιτική αλλαγή του 2015; Το γεγονός ότι οι πολίτες ψήφισαν 2 φορές Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ…Όοοοοχι. Ουδείς είναι στο απυρόβλητο. Και ουδείς και καμία Ένωση έχει χρισθεί εκ Θεού εκπρόσωπος του Δικαίου επί της Γης. Εντάξει;;;;

Μέρκελ στους Γερμανούς Βιομήχανους: “Ο Τσίπρας θα κερδίσει τις εκλογές στην Ελλάδα όποτε γίνουν!!! Αιχμή του δόρατος η εξυγίανση στη Δικαιοσύνη”!!!


O Tσίπρας θα κερδίσει τις εκλογές στην Ελλάδα, όποτε κι αν γίνουν!!!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στον ιστότοπο harryklynn.blogspot.gr, σε συνάντηση που είχε πριν από λίγες ήμερες η Γερμανίδα καγκελάριος με στελέχη του γερμανικού ΣΕΒ (στο πλαίσιο των προεκλογικών της επαφών) προέβη σε μια δήλωση που θα σοκάρει την ελληνική αντιπολίτευση, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα Μίντια, επιχειρηματικούς αλλά και πολιτικούς κύκλους. 
Ιδιαίτερη σημασία όμως έχει και η αναφορά της στα εμπόδια που φαίνεται να δημιουργεί η στάση της Δικαιοσύνης στον τιτάνιο αγώνα της ελληνικής κυβέρνησης να ξηλώσει το απόστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής του παλιού οικονομικού - πολιτικού συστήματος …
Εκτίμηση - σοκ της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μerkel σε στελέχη της Ένωσης Γερμανών Βιομηχάνων (BDI) με τους οποίους είχε ένα χαλαρό γεύμα. Η Γερμανίδα εξέφρασε την εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα για την αποφασιστικότητά του να πολεμήσει την εγχώρια διαπλοκή και τους Ελληνες Ολιγάρχες.
“Επί σειρά δεκαετιών οι κοινοτικές ενισχύσεις προς την Ελλάδα κατέληγε περιουσιακό στοιχείο μια μερίδας ολιγαρχών…”, ήταν η διαπίστωση της Γερμανίδας η οποία εκτιμά ότι ο Τσίπρας θα καταφέρει να ανατρέψει τα προγνωστικά των δημοσκοπήσεων εάν αντιμετωπίσει την διαπλοκή στην Ελλάδα με αιχμή του δόρατος την εξυγίανση της Δικαιοσύνης.
Παρακολουθώ καθημερινά τις εξελίξεις στην Ελλάδα… διαβεβαίωσε η Μέρκελ τους συνομιλητές της.

Η Δικαιοσύνη, η Θάνου, ο Τσίπρας και οι Φαρισαίοι!!!


Γ. Λακόπουλος


Υπάρχει μια κατηγορία ΜΜΕ και ειδικά μια κατηγορία αρθρογράφων που σπεύδουν καθημερινά να κατακεραυνώσουν οτιδήποτε συμβαίνει στο κυβερνητικό στρατόπεδο, εφόσον εντάσσεται στην αντιπολιτευτική στρατηγική της ΝΔ.
Ουσιαστικά βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία αποδόμησης του Τσίπρα και υποστύλωσης του Κυριακού Μητσοτάκη - και τώρα τελευταία και της Φώφης. Χάριν της ενημέρωσης βεβαίως-βεβαίως.
Απλώς ξεχνούν να εντάξουν στον ενημερωτικό ζήλο τους και την αξιωματική αντιπολίτευση ή το ΠΑΣΟΚ - που έχουν και παρόν με φάλτσα, αλλά και παρελθόν με όργια.
Τα τελευταία 24ωρα η ΝΔ και από κοντά, ως κολαούζος της πάντα, το κόμμα της Φώφης, μη έχοντας πραγματική πολιτική ατζέντα αντιπολίτευσης, δίπλα στις -πραγματικές – ταρζανιές του Καμμένου, και στις -περσινά ξινά σταφύλια -ανοησίες του Βαρουφάκη κοτσάρισαν και τη Θάνου.
Η Βασιλική Θάνου συνταξιοδοτήθηκε και η θητείας της αποτελεί παρελθόν και βρίσκεται στην κρίση της ιστορίας πλέον. Από όλα ξέρουμε, ούτε ζέστη, ούτε κρύο.
Για κάποιο λόγο ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι θα είναι χρήσιμη στο Νομικό Γραφείο του, αμισθί. Μάλλον βιαστικό, αλλά νόμιμο. Περισσότερο επικοινωνιακό λάθος είναι παρά λάθος ουσίας. Δικαίωμά του ομως σε τελευταία ανάλυση. Αν είναι καλή σ’ αυτό το ρόλο, θα κριθεί από τις υπηρεσίες που θα προσφέρει. Και είναι προτιμότερο να τις προσφέρει επισήμως και όχι σαν άλλους που έμπαιναν από την πίσω πόρτα…
Η ΝΔ και οι … αρθρογράφοι της σε κάποια ΜΜΕ -κακόμοιροι αναγνώστες- ξέφυγαν από το πλαίσιο της κριτικής και επιδόθηκαν σε ρητορική παράλογου, ανακαλύπτονται… συναλλαγή κυβέρνησης και δικαστικής εξουσίας, λόγω της τοποθέτησης της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Σαν να πρόκειται για έγκλημα καθοσιώσεως…
Η Βασιλική Θάνου ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου μάλλον δεν θα καταγραφεί στις μεγάλες φορές υπηρετών της Θέμιδας. Υπήρξε μια αδιάφορη προσωπικότητα που πήρε κάποιες αμφιλεγόμενες αποφάσεις, χωρίς όμως να κάνει κάτι έκνομο ή πέρα από το ρόλο της.
Απλώς είχε τις απόψεις της σε κάποια θέματα, όπως είναι π.χ. η κριτική στο πρόσωπο της και τις εξέφρασε μάλλον άκομψα και μεγαλομανιακά. Δεν έκανε τίποτε κακό. Απλώς θα μπορούσε να μην το κάνει.
Στη σταδιοδρομία της ως δικαστής δεν έδωσε αφορμές, γι’ αυτό άλλωστε και έφτασε επικεφαλής της Δικαιοσύνης, όπου άσκησε μέτρα διοίκηση με εκφάνσεις που μεγαλοποιήθηκαν από την αντιπολίτευση, προφανώς γιατί δεν ήταν και οι ευφυέστερες συλλήψεις. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.
Αν οι προσωπικές πολιτικές πεποιθήσεις την φέρνουν προς την κυβερνητική πλευρά δικαίωμα της. Μονο ο Σαμαράς θα θεωρούσε… έγκλημα κατά του έθνους ένας δικαστής να ψηφίζει οτιδήποτε άλλο εκτός από ΝΔ και ολίγον ακροδεξιά.
Αν τα καταφέρνουν καλά ή όχι είναι άλλη υπόθεση. Το ποιηματάκι ότι υπηρεσίες στην πατρίδα προσφέρουν μόνο οι κυβερνήσεις της Δεξιάς, ενώ οι αριστερές φέρνουν την καταστροφή είναι για Λωτοφάγους.
Σε μια οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης πάντως θα συνιστούσε αμοιβαία τιμή μια τέτοια τοποθέτηση. Και για την κυβέρνηση που θα έχει την εμπειρία ενός κορυφαίου δικαστικού στην διάθεσή της. Και για τον δικαστικό που θα υπηρετούσε τη πατρίδα του του από μια τέτοια θέση- καθόσον οι κυβερνήσεις υπηρεσίες στη χώρα προσφέρουν και γι αυτό εκλέγονται.
Πάντως, αν συνέβαινε το αντίθετο και από τη διαδρομή από τον Άρειο Πάγο το μέγαρο Μαξίμου δεν συνιστά πράξη επηρεασμού της Δικαιοσύνη, αλλά από το πρωθυπουργικό γραφείο βρίσκονταν κάποιος στην κορυφή της Δικαιοσύνης – όπως συνέβη επί ΝΔ – θα υπήρχε θέμα.
Στα ημέτερα πολιτικά ήθη όμως αυτά δεν ισχύουν. Αυτό βρέθηκε για αντιπολίτευση του σωρού, αυτό προβάλλεται. Προς επικουρία επιστρατεύθηκαν και οι συνδικαλιστές του χώρου που βρισκόταν έτσι κι αλλιώς σε αντιδικία με τη Θάνου στον Άρειο Πάγο. Αλλά και κάποια άλλα άνθη, όπως ο πρώην δικαστικός που ανακάλυψε «στυγνή δικτατορία» στη σημερινή Ελλάδα, ξεχνώντας να σημειώσει ότι ο ίδιος ήταν υποψήφιος με το ατυχήσαν κόμμα της …Ντόρας Μπακογιάννη!
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βρήκαν «θεσμική εκτροπή». Κοίτα, ποιος μιλάει. Ο Αθανασίου, ο Πικραμένος και ο Μενουδάκος - που ανέφερε η κυβερνητική απάντηση - αλλά και αναρίθμητοι δικαστές που μεταπήδησαν από την έδρα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ή - για να μην πούμε γι’ αυτούς που έκαναν καριέρα ως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - ξεχάστηκαν.
Αν υπήρξε συναλλαγή της Θάνου με τον Τσίπρα ή τους υπουργούς Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κάποιος πρέπει να το αποδείξει, για μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Με λογική ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει, δεν βγαίνει
Δεν είναι ό,τι καλύτερο η μέθοδος των συμψηφισμών, ούτε αθώα η σημερινή κυβέρνηση ως προς την πολιτική διοίκηση της Δικαιοσύνης, αλλά ειδικά σ’ αυτόν το χώρο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να σιωπούν.
Από πού να ξεκινήσουμε. Από τους παλιούς υπουργούς Δικαιοσύνης της μεταπολιτευτικής ΝΔ σαν τον Καλλία -που διόριζαν μέχρι και κλητήρες της αρέσκειας τους στα δικαστήρια, τον Μένιο Κουτσόγιωργα και τον Βαγγέλη Γιαννόπουλο. Μέχρι το Κώστα Μητσοτάκη που προανήγγειλε αποφάσεις και τον κύριο Μπάμπη Αθανασίου που ακύρωνε αποφάσεις.
Τόμοι ολόκληροι έχουν γραφεί γι’ αυτά. Είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού οι υπουργοί Δικαιοσύνης της Μεταπολίτευσης που άσκησαν με ευπρέπεια και σεβασμό στο δικαστικό λειτούργημα το ρολό τους. Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο Μιλτ. Παπαϊωάννου, ο Γ. Α. Μαγκάκης…
Από εκεί και πέρα, ας μην το συζητήσουμε καλύτερα. Μπάζει… Ο Κόκκινος ή ο Σανιδάς και άλλοι δεν κατέβηκαν από τον ουρανό. Είναι διάσπαρτη η δικαστική ιστορία των τελευταίων δεκαετιών με τα έργα και τις ημέρες των δυο κομμάτων που κυβερνούσαν: από τα «παραδικαστικά» κυκλώματα μέχρι την καταστρατήγηση της επετηρίδας και από την καθ’ υπαγόρευσιν αποφάσεων, ειδικά στην εργατική νομοθεσία, μέχρι το «ξέπλυμα» υποθέσεων και προσώπων.
Συνεχίζουν όμως και από την αντιπολίτευση. Η Θάνου μπορεί να κριθεί ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου ανάλογα με τα κριτήρια που έχει ο καθένας, αλλά υπηρεσιακά παραπτώματα δεν την βαρύνουν, ούτε σε μεγάλες υποθέσεις έπαιξε κανέναν αξιοπερίεργο ρόλο.
Οι απόψεις της και οι παραξενιές της είναι άλλη υπόθεση. Όπως άλλη υπόθεση είναι ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε τις υπηρεσίες ενός δικαστή σε ένα τομέα του γραφείου του που έχει αποδεδειγμένα προβλήματα.
Μόνο άσχετοι , μπορούν να ισχυρίζονται ότι ο Τσίπρας πήρε τη Θάνου γιατί έχει «σχέδιο ελέγχου της Δικαιοσύνης». Προφανώς σαν το «σχέδιο ελέγχου του Τύπου» -που ισοδυναμούσε με άρνηση να δώσει, παρανόμως, εντολές στις τράπεζες να χορηγήσουν κι άλλα θαλασσοδάνεια σε φαλιρισμένους μιντιάρχες….

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...