Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Το νέο προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ! Δίκαιο ασφαλιστικό για όλους!


Το νέο του προεκλογικό σποτ, με μήνυμα “δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα για όλους” έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δείτε το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

Viral το βίντεο με τον Κυριάκο να ζητιανεύει ψήφους!


Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζουν οι πολιτικοί τις περιοδείες του μία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο κόσμος τους υποδέχεται όλους με ενθουσιασμό, όπως συνειδητοποίησε από πρώτο χέρι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητοστάκης.
Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέγγισε δύο κυρίους σε μία καφετέρια, αλλά δεν πήρε κάποια ανταπόκριση, καθώς ο ένας δεν του έδωσε σημασία, ενώ ο άλλος δεν έδειξε διάθεση να χαιρετήσει τον πρόεδρο της ΝΔ.



Νέα δημοσκόπηση: στο +12% η διαφορά.

125 people are talking about this

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Κυριάκος Μητσοτάκης: 4 χρόνια… “πάει κουβά”!


Ένα βίντεο για γέλια αλλά και για κλάματα ανήρτησε η σελίδα “Οι Έλληνες” στο facebook, στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα το μήκος και το πλάτος της καταστροφολογίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και η αφιέρωση της ΝΔ στα fake news!
Στο βίντεο κάνουν “παρέλαση” οι μαύρες προβλέψεις στις οποίες προέβη τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και η διάψευσή τους.
Σε κάθε περίπτωση οι προβλέψεις του πηγαίνουν πανηγυρικά στον… κουβά.
Απολαύστε… υπεύθυνα!

Πανικός στην Ν.Δ. με τον Άδωνι Γεωργιάδη

«Ασφαλώς και δεν εγγυόμαστε να δίνουμε αυτό το προεκλογικό επίδομα του κ. Τσίπρα» είπε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1.

Ο Μητσοτάκης το τερμάτισε! Θέλει την κατάργηση της Δημόσιας Υγείας!


«Ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε πως θέλει την κατάργηση της δημόσιας Υγείας» τιτλοφορείται το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου για όσα είπε την Τρίτη 14/5 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ!
Όπως αναφέρει το εν λόγω σχόλιο:
«- Μετά την πρόταση για περικοπή του δώρου Χριστουγέννων,
– Μετά το επταήμερο εργασίας και τον εργασιακό Μεσαίωνα,
– Μετά το μπάχαλο στη ΝΔ για το εάν εγγυάται ή όχι τη μόνιμη 13η σύνταξη που φέρνει η κυβέρνηση για 2,5 εκατ. συνταξιούχους, θεωρήσαμε ότι η ΝΔ το τερμάτισε.
Πέσαμε όμως έξω. Ο κ. Μητσοτάκης, ξεπερνώντας για ακόμη μία φορά τον εαυτό του ομολόγησε χωρίς περιστροφές πως θέλει την κατάργηση της δημόσιας Υγείας. Δεν δεσμεύθηκε απλώς για την παραχώρηση δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρίες!
Έφτασε στο σημείο να πει πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται για υπηρεσίες που θα παρέχονται από ιδιωτικές εταιρίες, προκειμένου να μην έχουν κόστος.
Δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε κρίση ειλικρίνειας, σε νεοφιλελεύθερο αμόκ ή σε εντεταλμένη υπηρεσία συμφερόντων. Μάλλον είναι και τα τρία μαζί…».
Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ:
«Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να δοκιμάσουμε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας να διοικηθεί σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Ξέρω ότι θα βγουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και θα πουν ότι ιδιωτικοποιώ την υγεία. Εμένα με ενδιαφέρει το παρεχόμενο αποτέλεσμα. Το δημόσιο δεν είναι κατ’ ανάγκην κρατικό. Εμένα με ενδιαφέρει η υγεία να είναι δημόσια», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ισχυρίστηκε πως η ιδιωτική εταιρεία θα μπορεί να δίνει μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους που θα εργάζονται εκεί, ανάλογα με την απόδοσή τους. Έφερε ως παράδειγμα ένα ακτινοδιαγνωστικό κέντρο και πρόσθεσε ότι «το κράτος δεν θα αγοράζει πλέον μηχανήματα αλλά υπηρεσίες, δηλαδή αριθμό εξετάσεων. Είναι κάτι που γίνεται στη Γαλλία, στη Σουηδία, τη Μεγάλη Βρετανία. Επειδή θα σπεύσουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ να πουν ότι αυτές είναι νεοφιλελεύθερες απόψεις θα τους πω ότι γίνονται παντού στον κόσμο και σε χώρες κατ’ εξοχήν σοσιαλδημοκρατικές, όπως οι σκανδιναβικές χώρες»…

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΑΒ: Λέμε όχι στο σχέδιό τους


Στα ύψη η τηλεθέαση της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στον Alpha


Yψηλή τηλεθέαση σημείωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha το βράδυ της Δευτέρας, όπου ο Αντώνης Σρόιτερ φιλοξένησε τον Αλέξη Τσίπρα.
Η συνέντευξη του Πρωθυπουργού κυριάρχησε και έδωσε μεγάλο προβάδισμα στον σταθμό στην τηλεθέαση, έναντι των υπολοίπων σημειώνοντας στον 24,6 δυναμικό κοινό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen το μερίδιο τηλεθέασης ήταν 29,3% και στο ενήλικο κοινό ήταν 29,7%.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στο Αιγάλεω


Δεν έχει τέλος η κατρακύλα Μητσοτάκη! Προτείνει να καταργηθεί η δωρεάν πρόσβαση στους τομογράφους


Οι ασθενείς που χρειάζονται μαγνητική ή αξονική τομογραφία θα είναι τα θύματα των σκανδάλων της ΝΔ στην υγεία όπως επιβεβαίωσε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, είπε ξεκάθαρα πως θα πρέπει οι τομογράφοι να συνδιαχειρίζονται με ιδιωτικές εταιρείες και ως εκ τούτου να μην υπάρχει δωρεάν πρόσβαση, αλλά κάποιο αντίτιμο.
ίσως να έχει κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό του. Τόσες “γνωριμίες” έχει άλλωστε.
Δείτε το βίντεο:



Βέβαια, δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον πολιτικό που τόλμησε προχθές να πει πως “πλεονάζουν γιατροί στα νοσοκομεία”

Εργαζόμενε, άκου τον Μητσοτάκη. Μη λες, μετά, «δεν ήξερα»…


Ο αρχηγός της ΝΔ δεν το κρύβει: θέλει 7ήμερο, δεν θέλει 8ωρο, δώρα, 13η σύνταξη, επιδόματα, αυξήμενο κατώτατο μισθό. Μας τα λέει ξεκάθαρα. Αν του δώσουμε την ευκαιρία, θα τα κάνει. Όλα.
Ηταν τόσο άμεση η διείσδυση του μηνύματος στην ελληνική κοινωνία, που φαίνεται σαν όλη η χθεσινή διακαναλική συνέντευξη του Προέδρου της ΝΔ να στήθηκε για να ακουστεί αποκλειστικά και μόνον αυτό το πράγμα: Η νέα ΣΟΚαριστική ομολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι είναι υπέρ της πρότασης για εργασία 7 μέρες την εβδομάδα. Το παραδέχθηκε ο ίδιος κυνικά το μεσημέρι της Κυριακής, σε ζωντανή μετάδοση. Εκτότε, οι  Ελληνες το λένε ο ένας στον άλλον: «Ακουσες τον Κυριάκο, που λέει να δουλεύουμε 7 μέρες την εβδομάδα»; Σπάνια μια είδηση αναπτύσσει τέτοια δυναμική διάδοσης.
Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι όποιος παρακολουθεί διαχρονικά τις απόψεις και τις δημόσιες τοποθετήσεις του Προέδρου της ΝΔ αναφορικά με τα εργασιακά ζητήματα, εντοπίζει μια συνέπεια. Για παράδειγμα, όλα αυτά τα περί κατάργησης του 8ώρου του εργαζομένου δεν είναι πρωτόγνωρα στους ακροατές του.
Στις 7 Μαΐου 2018, κατά την ομιλία του στο Digital Economy Forum 2018, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ), ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων μοιράστηκε με το κοινό και τη σκέψη του πως «το κλασικό δυτικό ωράριο, εννέα με πέντε, στην ίδια δουλειά, αυτό είναι μάλλον ξεπερασμένο». Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στο Ιντερνετ (υπάρχουν δεκάδες σχετικά βιντεάκια, αφού τρελαίνεται όποιος τον ακούει), αλλά φυσικά κανένα κανάλι δεν ανέδειξε ποτέ αυτή τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τι σημαίνουν αυτές οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη -και κυρίως από πού προέρχονται- μπορεί να καταλάβει κανείς, αν απλά μελετήσει τις απόψεις και τις προτάσεις του ΚΕΦίΜ, του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης», το οποίο πρόσφατα συνεχάρη ο Πρόεδρος της ΝΔ «για την ποιότητα της δουλειάς και την τόλμη με την οποία εκφράζει τις ιδέες του», χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα «ανάσα ορθού πολιτικού λόγου».
Αναφορικά με το ωράριο εργασίας, λοιπόν, το Κέντρο που εμπνέει τον κ. Μητσοτάκη, προτείνει τον καθορισμό «γενικού μέσου εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας 40 ωρών για περίοδο τεσσάρων μηνών με ημερήσια ανάπαυση τουλάχιστον 11 ωρών», με τη σημείωση ότι «αυτονόητο είναι ότι το ημερήσιο ωράριο των εργαζομένων θα μπορεί να αυξομειώνεται, όταν ειδικές περιστάσεις το επιβάλλουν». Κάνοντας τη στοιχειώδη αποκωδικοποίηση των όρων, εύκολα αντιλαμβανόμαστε ότι η φράση «όταν ειδικές περιστάσεις το επιβάλλουν» σημαίνει «όταν ο εργοδότης το απαιτήσει», που σημαίνει ότι η σωστή διατύπωση είναι η ακόλουθη: «Αυτονόητο είναι ότι το ημερήσιο ωράριο θα μπορεί να αυξομειώνεται, ανάλογα με τις απαιτήσεις του εργοδότη».
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι καταργείται η έννοια του ωραρίου εργασίας, όπως την ξέραμε, αφού ο εργοδότης θα μπορεί να μεταβάλλει το πρόγραμμα καθημερινά, ανάλογα με τις ανάγκες του. Καθιερώνεται το ελαστικό ωράριο και υιοθετείται ένας νέος κανόνας εργασίας, το «γενικό μέσο εβδομαδιαίο ωράριο», που σημαίνει ότι ο εργοδότης θα μπορεί να μοιράσει τις εργατοώρες όποτε θέλει κατά τη διάρκεια της ημέρας, αρκεί στο σύνολο της εβδομάδας να μην έχουμε υπέρβαση των 40 ωρών. Και, φυσικά, σε τι αποσκοπεί όλο αυτό; Μα, στο να ακυρωθεί και η υπερωρία! Για παράδειγμα, χωρίς κανένα δικαίωμα υπερωριακής αμοιβής, ένας εργαζόμενος θα μπορεί να εργάζεται ως ακολούθως:
  • Τη Δευτέρα, 3 ώρες το πρωί (8.00 – 11.00) και 4 ώρες το βράδυ (17.00 – 21.00)
  • Την Τρίτη, συνεχόμενες 13 ώρες (10.00 – 23.00)
  • Την Τετάρτη, 1 ώρα το πρωί (10.00 – 11.00) και άλλες 5 ώρες το βράδυ (20.00 – 01.00)
  • Την Πέμπτη, 10 ώρες συνεχόμενα (13.00 – 23.00)
  • Την Παρασκευή, 2 ώρες το πρωί (11.30 – 13.30) και άλλες 2 ώρες το βράδυ (21.30 – 23.30)
  • Σε περίπτωση, τώρα, που –κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη- οι εργαζόμενοι συμφωνήσουν (!), τότε ο εργοδότης θα μπορεί να μοιράζει αυτές τις 40 ώρες και στο Σαββατοκύριακο. Για να μην έχει ο εργαζόμενος καμία ελεύθερη μέρα για την προσωπική του ζωή. Αν «συμφωνήσει», βέβαια, και ο ίδιος…
    Εφιαλτική δεν είναι η σκέψη ότι το προαναφερθέν εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας είναι απολύτως συμβατό με τις προτάσεις του Κέντρου, που γοητεύει τον Πρόεδρο της ΝΔ και  δυνάμει πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη; Για τους λογικούς εργαζόμενους ανθρώπους, είναι όντως απολύτως εφιαλτικό.
    Όπως εφιαλτική είναι και η λογική που κρύβεται πίσω από την εργοδοτική απαίτηση, η οποία με τη ΝΔ στην εξουσία θα γίνει νόμος του κράτους. Μια λογική που δεν αντιλαμβάνεται την έννοια της χρονικής δέσμευσης του εργαζομένου ως παροχή υπηρεσίας και κάλυψη ανάγκης, παρά υιοθετεί ένα νέο κανόνα, που λέει «δουλεύεις σε μένα, μόνο για όσο και όταν σε χρειάζομαι». Χωρίς καμία άλλη δέσμευση από πλευράς του εργοδότη. Τέλος.
    Αν, τώρα, δεν θέλουμε να κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλό μας, θα πρέπει όλοι μας συμφωνήσουμε ότι αυτή η λογική οδηγεί αυτονόητα και στον επόμενο κανόνα: «Θα σε πληρώνω μόνο για όσο θα δουλεύεις». Αρα, αν συμφωνηθεί μια αμοιβή για τις 40 ώρες την εβδομάδα, αυτό σημαίνει (ή θα σημαίνει λίγο καιρό μετά) ότι σε περίπτωση που μια εβδομάδα απαιτηθεί εργασία 20 ωρών από τον εργαζόμενο, η αμοιβή θα κοπεί στη μέση. Αυτή είναι η λογική. Ελαστικό ωράριο, ελαστική αμοιβή. Πάει ο «μισθός». Οι έννοιες στο σύγχρονο κόσμο αλλάζουν και όποιος δεν το καταλαβαίνει, «δεν έχει ιδέα», όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΝΔ.
    Είναι η ίδια λογική, που θεωρεί τελείως αντι-παραγωγικό (και λάθος να δίνεται) και το επίδομα ανεργίας. Αφού δίνεται σε ανθρώπους που δεν δουλεύουν. Το ανέφερε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ερυωβουλευτής της ΝΔ, Κώστας Δέρβος, στο δελτίο ειδήσεων του ΚΟΝΤΡΑ: «Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι αυτή τη στιγμή παραμένουν άνεργοι, περιμένοντας ένα επίδομα ανεργίας», επιμένοντας μάλιστα -με αφορμή ερώτηση της δημοσιογράφου- ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι «προτιμούν να μην εργαστούν».
    Είναι, άλλωστε, η ίδια λογική που θεωρεί τελείως περιττό και το δώρο των Χριστουγέννων, το οποίο επίσης κατά τον αρχηγό της ΝΔ πρέπει να κοπεί (ή τουλάχιστον να περιοριστεί δραματικά), αφού αποτελεί μια δήθεν αμοιβή για εργασία που δεν προσφέρθηκε. Ετσι το περιγράφουν όσοι (εργοδότες) υποστηρίζουν την περικοπή του. Κόπηκε στο δημόσιο αλλά αυτό, ασφαλώς, δεν αρκεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ηταν, απλά, μια καλή αρχή, αλλά η ουσία είναι αλλού. Στον ιδιωτικό τομέα, να ελαφρυνθεί η μισθοδοσία των επιχειρηματιών. Επομένως, μόνο ως διασκεδαστική μπορεί να χαρακτηριστεί η μεταγενέστερη προσπάθειά του να πει ότι δεν είπε αυτά που είπε στο Οικονομικό Φόρουμ της Κύπρου, αναφορικά με το δώρο Χριστουγέννων. Όμως, τα είπε. Συγκεκριμένα… «Εάν χρειάζεται να κάνουμε κάποια εξισορρόπηση στην κοινωνική μας πολιτική, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, αντί για ένα δώρο το οποίο δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι διαθέσιμο για πάντα». Και εδώ, προκύπτουν δύο ερωτήσεις: 1) Κρίνοντας από όσα λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πιστεύετε ότι θα χρειαστεί να κάνει κάποια «εξισορρόπηση της κοινωνικής πολιτικής», αν γίνει πρωθυπουργός; 2) Αν ναι, τι ακριβώς λέτε ότι θα κάνει με το δώρο Χριστουγέννων; Με το επίδομα ανεργίας, που είναι αντιπαραγωγικό; Με το ωράριο, που δεν ανταποκρίνεται στο σύγχρονο κόσμο;
    Για τους δημοσίους υπαλλήλους, από την άλλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ξεκάθαρος: Θα επαναφέρει την αναλογία 1 προς 5 στο δημόσιο (1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις) αντί του 1 προς 1 που πέτυχε ο Τσίπρας στη διαπραγμάτευση. Αυτό είναι κάτι που δηλώνει καθαρά και ανοικτά, σε αντίθεση με τις απολύσεις, που επίσης θέλει διακαώς να συνεχίσει, αλλά επιλέγει να κρύβει πίσω από όρους, τύπου «αξιολόγηση» και «κινητικότητα». Πάντως, δεδομένα, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα είναι σε καλύτερη μοίρα από τους ιδιωτικούς, τους οποίους περιμένει ένας κανονικός εφιάλτης. Γιατί οι εργοδότες είναι «άριστοι» και οι εργαζόμενοι είναι κόστος. Μην ξεχνιόμαστε…

Σκληρή επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την 7ημερη εργασία


Σάλο έχει προκαλέσει στο πολιτικό σκηνικό αλλά και στην κοινή γνώμη η χθεσινή διακαναλική συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ Κυρικάκου Μητσοτάκη, στην οποία γνωστοποίησε θέσεις που αποτελούν πραγματικο εργασιακό και κοινωνικό Αρμαγεδώνα! Ανάμεσα στα άλλα ακραία νεοφιλελεύθερα που εξήγγειλε ο αρχηγός της ΝΔ ήταν και η δυνατότητα θέσπισης της 7ήμερης εργασίας από τους εργοδότες, όπως και η κατάργηση του “ξεπερασμένου μέτρου της 8ωρης εργασίας”… Φυσικά ο Παύλος Πολάκης δεν θα μπορούσε να αφήσει να περάσει ασχολίαστο αυτό το νεοφιλελεύθερο διακαναλικό κρεσέντο του Κυριάκου Μητσοτάκη που κάνει ακόμα και τους “Ταύρους” του Στέφανου Μάνου και τη Δράση του Σκυλακάκη να μοιάζουν με …”βόλτα στην λιακάδα” …
Έγραψε ο Παύλος Πολάκης στο facebook :
“Προς Ομάδα προπαγάνδας της ΝΔ :Άλλο πράγμα η 7ημερη λειτουργία μιας επιχείρησης (ιδιωτικής ή δημοσιάς) και ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η 7ΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ που είπε και υπεράσπισε σήμερα ο αρχηγός σας!!!!!Που να τρέχετε και σεις να “διορθώνετε” τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό που τον διακατέχει….Αμ το άλλο που είπε πάλι σήμερα;;(σε ουσιαστική μετάφραση):Εσείς παιδιά των δυτικών προαστίων μέχρι ψυκτικός και συντηρητής ασανσέρ. Εμείς των βορείων στο πανεπιστήμιο (του εξωτερικού κατά προτίμηση χωρίς πανελλαδικές πολλές φορές) θα γινόμαστε οι “άριστοι” που πατρογονικώς και κληρονομικώς (δηλαδή ΤΑΞΙΚΩΣ) θα κυβερνάμε αυτή τη χώρα…..Για όσους δεν κατάλαβαν: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ και μάλιστα σε φεουδαρχική εκδοχή…..”

Με το αεροπλάνο της… γραμμής ο Τσίπρας στα Γιάννενα


Καθυστερημένος δεκαπέντε λεπτά εμφανίστηκε στην πρωινή πτήση για Γιάννενα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο (11.5). Συνοδευόμενος από χαλαρά μέτρα ασφαλείας κάθισε ανάμεσα στους επιβάτες της πτήσης και γρήγορα ξεκίνησε κους-κους μαζί τους.

«Πώς και ταξιδεύετε με το αεροπλάνο της γραμμής; Χάλασε;», τον ρώτησε με απορία ένας επιβάτης με τον πρωθυπουργό να απαντά αμέσως: «Δεν συνηθίζω να παίρνω το κυβερνητικό αεροσκάφος για εσωτερικές πτήσεις. Κυρίως το χρησιμοποιώ σε συναντήσεις με αρχηγούς κρατών για λόγους πρεστίζ της χώρας. Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται τόσα έξοδα για ένα ταξίδι». 

Η… αναστάτωση Τσίπρα στην καμπίνα των επιβατών συνεχίστηκε και τα επόμενα λεπτά. Αρκετοί από τους συνταξιδιώτες ζήτησαν από το πρωθυπουργό ένα… ρουσφέτι, να βγουν μία σέλφι με τον τελευταίο να μην τους χαλά χατίρι, αναγκάζοντας τα μέλη του πληρώματος να κάνουν παρατηρήσεις, καλώντας τους επιβάτες να καθίσουν στις θέσεις τους.  

Και ενώ όλοι θα περίμεναν να κατέβει πρώτα ο Αλέξης Τσίπρας  μόλις προσγειώθηκε το αεροπλάνο στον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος» αυτός περίμενε να έρθει η σειρά του κατεβαίνοντας ανάμεσα  στον υπόλοιπο κόσμο. 

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απόψε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha


Σε μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται απόψε να αναφερθεί στις Ευρωεκλογές, στην οικονομία και τα εθνικά θέματα. Απόψε, στις 19:00, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. 

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Αλ. Τσίπρας: Διώξαμε από το ναό της υγείας τους ποντικούς που ροκάνιζαν τα κονδύλια


«Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία δεν είχαμε πάντα εμείς τη δυνατότητα να παίρνουμε τις αποφάσεις Παραλάβαμε μια χώρα χρεοκοπημένη και μια κοινωνία λεηλατημένη», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου της Λευκάδας. Και συνέχισε λέγοντας: «Από εδώ από τα Ιόνια νησιά δώσαμε τον Αύγουστο του 2018, το μήνυμα ότι η χώρα γυρίζει σελίδα και μπορούμε με ελεύθερα τα χέρια να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα».
«Έχουμε όραμα και σχέδιο να ανασυγκροτήσουμε το κοινωνικό κράτος, το σύστημα υγείας για τους πολλούς για τους οποίους έχουμε υποχρέωση να δουλεύουμε», τόνισε και πρόσθεσε: «Κάναμε δεκτό αίτημα των κοινωνικών φορέων του νησιού να ονομάσουμε το νέο νοσοκομείο «Ξενοφώντας Γρηγόρης». Ήταν ο γιατρός που υπηρέτησε τον τόπο με ανιδιοτέλεια και με αφοσίωση ήταν το στήριγμα όσων τον είχαν ανάγκη. Μετά την εισβολή των ναζί ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση από τη θέση του γραμματέα του ΕΑΜ Λευκάδας. Φυλακίστηκε από το κατοχικό κράτος και από το μετεμφυλιακό κράτος. Εκλέχτηκε βουλευτής με την ΕΔΑ το 1963 και το 1964 και στη διάρκεια της δικτατορίας εξορίστηκε.Αγάπησε τη Λευκάδα είτε αγωνιζόμενος κατά του κατακτητή είτε φορώντας τις χειροπέδες της μισαλλοδοξίας. Αφιέρωσε τη ζωή του για τους πολλούς».
«Δώσαμε σε αντίξοες συνθήκες μια μεγάλη μάχη για να αναστήσουμε το σύστημα της δημόσιας υγείας»
«Είμαι ευτυχής που μπορώ ως πρωθυπουργός να εγκαινιάσω ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο που αξίζει στους αγώνες του λαού της Λευκάδας, στολίδι για την ευρύτερη περιοχή. Δώσαμε σε αντίξοες συνθήκες μια μεγάλη μάχη για να αναστήσουμε το σύστημα της δημόσιας υγείας», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείο στην Λευκάδα.
«Υπήρχε μια αντίληψη ότι η αγορά θα αποφασίζει για το ποιος θα ζήσει και το ποιος θα πεθάνει», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς πιστεύουμε ότι το υπέρτατο αγαθό είναι η ζωή».
Είπε ακόμα ότι «ανοίξαμε τις πόρτες των νοσοκομείων σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας» και τόνισε: «Καταβάλαμε μια πολύ δύσκολη πρωτοπάθεια μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Τα έργα μας είναι όμορφα όχι οι φάτσες μας Ωραία είναι τα έργα μας και η προσπάθεια μας να δώσουμε ανάσα στους πολλούς».
«Η Λευκάδα είναι ένα νησί αγώνων για την ελευθερία που πολλές φορές κατακτήθηκε αλλά ποτέ δεν έχασε την ελληνικότητά του στην πρώτη γραμμή της αντίστασης και του δημοκρατικού αγώνα», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Διώξαμε από το ναό της Υγείας τους ποντικούς που ροκάνιζαν τα κονδύλια»
«Τα καταφέραμε σταματώντας το πάρτι στο χώρο της Υγείας και τη διαφθορά. Η δική μας ιδεολογία είναι πολύ πιο κοντά από αυτά που πρεσβεύουν και κάνουν όσοι κάνουν μεγάλους σταυρούς» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεόφιλο Μανωλάτο.
«Διώξαμε από το ναό της Υγείας τους ποντικούς που ροκάνιζαν τα κονδύλια ώστε να μην μπορεί ο λαός να έχει ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα Υγείας», τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνέχεια της ομιλίας του κατά τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου της Λευκάδας.
«Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε 2.000 προσλήψεις κάθε χρόνο στο χώρο της Υγείας», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας: «Σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμα τα νοσοκομεία Καρπάθου και Χαλκίδας».
«Θέλω να πω ένα δημόσιο μπράβο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη, γιατί κατάφεραν να κάνουν πράξη το όραμά μας για μια δημόσια Υγεία καλύτερη για τους πολλούς», είπε.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός εγκαινίασε την πέμπτη βάση Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο Ακτίου, η οποία είναι η τρίτη στη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι «Δεν υπάρχει πολυτιμότερο πράγμα από την ανθρώπινη ζωή και μέριμνα της Πολιτείας είναι να διασφαλίζει ίσους όρους και ίσες δυνατότητες πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξάρτητα από την οικονομική δυνατότητα και ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας των πολιτών σε αυτή τη χώρα».

Δημοσκόπηση στην «Documento»: Μικρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ισχνό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 2,5% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, καταδεικνύει η δημοσκόπηση της εταιρείας Vox Pop Analysis που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Documento.



Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Vox Pop Analysis που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Documento, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 30,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 28%. Στη 3η θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,5%, ενώ μια μονάδα χαμηλότερα μετρήθηκε το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 5,5%.

Την 5η θέση καταλαμβάνει το ΚΚΕ με 4,5% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 1,9%, η ΜέΡΑ25 με 1,5% και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,2%. Από 1% λαμβάνουν το Ποτάμι, η Δημιουργία Ξανά και η Λαϊκή Ενότητα, ενώ η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αγγίζουν του 0,6% και 0,4%, αντιστοίχως.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 11,8%, ενώ 4,6% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 54,3%, ενώ στο ίδιο ερώτημα το 30% πιστεύει ότι το ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Όσον αφορά τώρα τις συσπειρώσεις η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει ποσοστό 82,41% και ο ΣΥΡΙΖΑ 67,43%.




Σάββατο 11 Μαΐου 2019

“Πατρίδα είναι οι άνθρωποί της”. Δείτε το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία


Πριν από λίγο κυκλοφόρησε το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές, όπου ακούγεται ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στην μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Γαλάτσι, να λέει: Πατρίδα για εμάς είναι οι άνθρωποί της, για αυτήν την Πατρίδα θα δώσουμε την μάχη.
Η πατρίδα δεν είναι οι κραυγές των πατριδοκάπηλων, πατρίδα είναι οι άνθρωποι που ζουν σε αυτή την πατρίδα.
Πατρίδα είναι εκεί που οι πολλοί μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια.
Πατρίδα είναι εκεί που οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα, όχι εκεί που ξεζουμίζονται με δωδεκάωρα και 300 ευρώ.
Πατρίδα είναι εκεί που η Υγεία και η Παιδεία είναι καθολικό Δικαίωμα, όχι εκεί που είναι προνόμιο των λίγων, εκεί που η νέα γενιά έχει προοπτική μπορεί να ονειρεύεται μια καλύτερη ζωή.
Πατρίδα είναι εκεί όπου το μέλλον της μπορεί να το ορίζει ο ίδιος ο λαός, όχι εκεί που βασιλεύει το ψέμα, η προπαγάνδα, η οικογενειοκρατία.
Γι’ αυτήν την πατρίδα εμείς θα δώσουμε την μάχη.
Ήρθε η ώρα των Πολλών

“Είμαστε εδώ γιατί μας στηρίζει ο λαός, όχι κουμπάροι, παρακούμπαροι, συμφέροντα και ΜΜΕ”


«Με την ολοκλήρωση της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών και της Ιόνιας Οδού, που έγιναν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Άρτα ήρθε πιο κοντά στην πρωτεύουσα, αφού η απόσταση διανύεται σε περίπου τρεις ώρες, και ανοίγονται νέες προοπτικές για την περιοχή» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια του χαιρετισμού του σε συγκέντρωση κατοίκων της Άρτας.
Επί 40 χρόνια η Άρτα διεκδικούσε το αυτονόητο, μια Γεωπονική Σχολή και σήμερα έχει και τη Γεωπονική Σχολή με δύο Τμήματα και την ανωτατοποίηση του ΤΕΙ, με άλλα δύο Τμήματα, το οποίο έχει γίνει μέρος του Πανεπιστημίου Ηπείρου, είπε ο πρωθυπουργός. Έτσι η Άρτα με τέσσερα Τμήματα γίνεται μια φοιτητούπολη, όπως της αξίζει, προσέθεσε.
«Η κυβέρνηση βρήκε χρηματοδοτικά εργαλεία για να ανακαινίσει και να δώσει ξανά στους πολίτες της Άρτας το Ξενία στο μεσαιωνικό κάστρο που ήταν για χρόνια εγκαταλειμμένο. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της οριοθέτησης του Αράχθου και της κατασκευής ενός ουσιαστικού αντιπλημμυρικού έργου. Τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το Γεφύρι της Πλάκας. Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η δημιουργία χιονοδρομικού κέντρου στα Θεοδώριανα και ο δρόμος που θα περνάει από το χωριό του, το Αθαμάνιο», είπε ο κ. Τσίπρας, μπορεί να δώσει μια άλλη προοπτική στην περιοχή των Τζουμέρκων.
Όλα αυτά τα έργα σχεδιάστηκαν, έγιναν και υλοποιούνται σε μια δύσκολη για τον τόπο συγκυρία και αυτό δείχνει πως πέρα από τις οικονομικές δυσκολίες χρειάζεται και η πολιτική βούληση. Με σχεδιασμό και εντιμότητα στη στη διαχείριση των δημόσιων πόρων μπορούν να γίνουν έργα πνοής για τους πολλούς. «Για εμάς από τα Τζουμέρκα και την Ήπειρο πάνω από όλα είναι το κούτελο μας το καθαρό, πάνω από όλα είναι η εντιμότητα μας, η πίστη μας στις αξίες μας και στις ιδέες μας. Έτσι έχουμε μάθει να πηγαίνουμε μπροστά. Έχουμε τη δυνατότητα τώρα να δώσουμε πίσω όσα τους στέρησαν όλα αυτά τα χρόνιο κυβερνήσεις που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία», είπε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε:
«Ήρθε η ώρα των πολλών. Εμείς, αν βρισκόμαστε εδώ, δεν βρισκόμαστε επειδή μας στηρίζουν κάποιοι κουμπάροι και παρακούμπαροι, ούτε εκδοτικά συμφέροντα, ούτε κάποια ισχυρά συμφέροντα, ούτε εκδοτικά μέσα ούτε ΜΜΕ. Εμείς βρισκόμαστε εδώ μόνο γιατί μας στηρίζει ο ελληνικός λαός».
Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τα προεκλογικά κέντρα του υποψήφιου περιφερειάρχη Ηπείρου Γιώργου Ζάψα και της υποψήφιας δημάρχου Αρταίων Τζένης Ταπράντζη-Κοίλια και συνομίλησε μαζί τους για την πορεία προς τις εκλογές. Ο πρωθυπουργός κάθισε αρκετή ώρα σε καφέ στον κέντρο της Άρτας και μίλησε με πολίτες κάθε ηλικίας που έσπευσαν να τον χαιρετίσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του. Σε όλη τη διαδρομή στον κεντρικό πεζόδρομο πολίτες περπάτησαν μαζί του. Στο χωριό Κορωνησιά μια ηλικιωμένη σταμάτησε την αυτοκινητοπομπή για να του προσφέρει λουλούδια και να του ευχηθεί νίκη στις εκλογές.

“Κόπηκε” από το Πρωτοδικείο το ψηφοδέλτιο του υπόδικου χρυσαυγίτη Ματθαιόπουλου για το Δήμο Θεσσαλονίκης


Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι απορρίπτεται το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή» με επικεφαλής τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο για τις δημοτικές εκλογές, επικαλούμενο τυπικούς λόγους.
Η δημοτική παράταξη της Χρυσής Αυγής, που ήδη έχει κάνει μία θητεία στον δήμο Θεσσαλονίκης, ενημερώθηκε το πρωί του Σαββάτου ότι ο συνδυασμός της «δεν περνάει» από το Πρωτοδικείο και το ακριβές σκεπτικό της απόφασης θα δοθεί στη δημοσιότητα εντός της ημέρας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα ήταν η τελευταία ημέρα για την έγκριση των ψηφοδελτίων για τις δημοτικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη.
Η απόφαση του Πρωτοδικείου εδράζεται στην απουσία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή» στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας. Η Τριανδρία ήταν στο παρελθόν ανεξάρτητος δήμος, ο οποίος συνενώθηκε με τον δήμο Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Ελληνικής Αυγής» για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, είναι κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.
Σχολιάζοντας την απόφαση του Πρωοτοδικείου, ο Αρ. Ματθαιόπουλος έκανε λόγο για ξεκάθαρη μεθόδευση στην απόρριψη της «Ελληνικής Αυγής» από τη συμμετοχή στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Από τις δημοτικές εκλογές απορρίφθηκαν για τους ίδιους λόγους (απουσία υποψηφίων σε κάποια από τις δημοτικές ενότητες Θεσσαλονίκης) και τα ψηφοδέλτια των «Ενωμένων Μακεδόνων» με επικεφαλής τον Δημήτρη Ζιαμπάζη και «ΓΙΝΕΤΑΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ», με επικεφαλής τον Σάββα Χαλιαμπάλια, που έχει τη στήριξη της Ένωσης Κεντρώων.

Χαμός και στην υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα στην Πρέβεζα

Απρογραμμάτιστη συγκέντρωση στην Πρεβεζα

Απoθέωση Τσίπρα στην Άρτα


Στο περιθώριο της ιδιαιτερας θερμης υποδοχής του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και στην Αρτα, την ιδιαίτερη πατρίδα του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανηλθε στο ατόπημα του Κυριάκου Μητσοτακη στην Βουλή να υιοθετησει fake news και αθλιότητες για να πλήξει την τιμή του πεθαμένου πατέρα του!
Ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε παροιμία που λένε οι συγχωριανοί στο Αθαμάνιο Άρτας που λέει: «ο λύκος τρίχα αλλάζει, χούι δεν αλλάζει» και είπε προς τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να τον ακούσουν: «αφήστε τους να λυσσομανάνε κι εμείς ας προχωρήσουμε μπροστά».
Για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι προκάλεσε μία τριήμερη συζήτηση στη Βουλή «για να αποδείξει ότι είναι ο κύριος Πολάκης υβριστής και απέδειξε ότι είναι ο ίδιος υβριστής αμαυρώνοντας τη μνήμη της οικογένειας μου και του νεκρού πατέρα μου».
Για την εντυπωσιακή υποδοχή που του επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Άρτας, που είναι και συμπατριώτες του ο πρωθυπουργός είπε:
«Έχω συνειδητοποιήσει γιατί λυσσομανάνε, το γιατί φαίνεται στη σημερινή συγκέντρωσή σας, εδώ στην Άρτα, αλλά και σε όλες τις περιοχές που γίνονται συγκεντρώσεις γιατί αυτές είναι η πραγματική δημοσκόπηση», είπε ο πρωθυπουργός.
Και σημείωσε ότι σε δύο εβδομάδες θα πάρουν το μήνυμα τους στην κάλπη, όπως έγινε στις εκλογές του 2015 και στο δημοψήφισμα.






Νέα ανοίκεια επίθεση κατά της Δύναμης Ζωής και της Ρ. Δούρου από τον Πατούλη


Ο εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ της Περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου,Γιάννης Μοίρας κάνει την ακόλουθη γραπτή δήλωση:
«Από κάτοικο της Ανατολικής Αττικής λάβαμε καταγγελία σχετικά με το επισυναπτόμενο sms μήνυμα το οποίο φέρεται να έχει σταλεί από τον συγκεκριμένο υποψήφιο της Νέας Αρχής του Γιώργου Πατούλη (επισυνάπτεται σχετική πληροφορία της υποψηφιότητάς του από τον επίσημο ιστότοπο της παράταξης).
Ρωτάμε τον κ. Πατούλη: αν το μήνυμα είναι αληθινό και αν όντως εστάλη από τον συγκεκριμένο υποψήφιό του στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής.
Ο κ. Πατούλης είναι ο μόνος αρμόδιος να δώσει απάντηση.
Αν όντως το μήνυμα είναι αυθεντικό και ισχύει, το ερώτημα που αβίαστα τίθεται προς τον υποψήφιο της ΝΔ, η οποία κατά τα άλλα κόπτεται για το ήθος στην πολιτική, είναι:
πόση έκταση και πόσο βάθος έχει η πολιτική σας ανηθικότητα κ. Πατούλη;
Γιουρούσι ψηφοθηρίας πάνω στη μνήμη και τα μνήματα των νεκρών;
Ντροπή!».


Με Θοδ.Αγγελόπουλο, Καρ.Κουν, Οδ.Ελύτη, αλλά και Άρη, Αντρέα, Αλέκο Παναγούλη, Νομική, Πολυτεχνείο και Παύλο Φύσσα το πρώτο τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία


Με Άρη Βελουχιώτη, Θόδωρο Κολοκοτρώνη, Αντρέα Παπανδρέου. Αλέκο Παναγούλη αλλά και Γρηγόρη Λαμπράκη το πρώτο τηλεοπτικό προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Αλλά και με Θόδωρο Αγγελόπουλο, Οδ Ελύτη, Καρόλο Κουν, Νομικη και Πολυτεχνείο και Παύλο Φύσσα, προβάλλεται από σημερα το πρώτο τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για τις ευρωεκλογές : «Η δύναμη των Ελλήνων»

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...