Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Πολάκης προς Άδωνη: Ήταν σκληρός και τον φώναζαν Βιτάμ…


Αγαπημένο θέμα των αναρτήσεων των τελευταίων ημερών του Παύλου Πολάκη είναι ο λαλίστατος Άδωνις Γεωργιάδης. Ο αντιπρόεδρος-προσωπική επιλογή Μητσοτάκη, το όνομα του οποίου αναφέρεται στη δικογραφία για τη Novartis, δεν έχει αφήσει εκπομπή για εκπομπή που να μην εμφανιστεί για να δηλώσει την αθωότητά του, εκτοξεύοντας ποικίλες απειλές ότι “θα λιώσει”, “θα γδάρει” κλπ όσους τον “έμπλεξαν σε αυτή τη σκευωρία”.
Τον Άδωνι Γεωργιάδη λοιπόν “φωτογράφισε και στην τελευταία του ανάρτηση ο Παύλος Πολάκης γράφοντας:
«Είπε πως θα μας γδάρει το ακροδεξιό γκρουπουσκουλο… “Ήταν σκληρός και τον φώναζαν Βιτάμ”… τικ-τακ,τικ-τακ,τικ-τακ…»

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Πρόεδρος μεν, αλλά Νο 4 στην κατάταξη της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης



Υπάρχουν νεότερα από την αξιολόγηση των κορυφαίων της ΝΔ στην κομματική και παραταξιακή κατάταξη. Πριν το Μακεδονικό και τη Novartis τα πράγματα έδειχναν παγιωμένα. Φυσικός ηγέτης της Δεξιάς και της ευρύτερης συντηρητικής παράταξης ήταν ο Κ. Καραμανλής με διεισδύσεις και στους όμορους χώρους, καθώς οι συνομιλητές του υπερβαίνουν τα κομματικά όρια.
Πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την προοπτική του να φτάνει ως τις επόμενες εκλογές, παρότι πολλοί στη ΝΔ θα ήθελαν να αντικατασταθεί νωρίτερα γιατί «δεν τραβάει  και με αυτόν δεν κερδίζουμε». Τρίτος και φουριόζος ο Άδωνις Γεωργιάδης που εμφανιζόταν ως «πραγματικός πρόεδρος» της ΝΔ και έσπαγε ταμεία, αλλά και τα νεύρα  του Κυριάκου.
Ο Σαμαράς παρέμεινε για καιρό εξαφανισμένος στα παρασκήνια- ήτοι στο φυσικό περιβάλλον του. Οι δυο τελευταίες αγωνιστικές -τα συλλαλητήρια και η συζήτηση στη Βουλή για το σκάνδαλο -αλλάξαν τη… βαθμολογία. Στην κορυφή και εκτός συναγωνισμού ως παραταξιάρχης παραμένει ο Καραμανλής.
Αλλά στη δεύτερη θέση έχει πλασαριστεί ο Αντώνης Σαμαράς, ως επικεφαλής του «κόμματος των συλλαλητηρίων». Στη Βουλή εμφανίσθηκε ως το «μεγάλο  αφεντικό» της ΝΔ κι έβγαλε τη γραμμή για τη…σωτηρία του αστικού καθεστώτος από τους κομμουνιστές.
Όρισε τους τόνους της αντιπολίτευσης – αλλά δεκαετία του ’50- και  αποφάσισε και για τα Ειδικά Δικαστήρια. Σε ένα παραλήρημα απρέπειας, νταηλικιού και ακροδεξιάς ρητορικής ταυτόχρονα. Ο Κυριάκος  αντέδρασε με έναν ψίθυρο: «Υπάρχει σκάνδαλο». Τα υπόλοιπα τα κατάπιε.
Λόγω της εμφάνισης του «αγαπημένου προέδρου που έδωσε το μάτι του για να σωθεί η  χώρα» ο Άδωνις Γεωργιάδης έπεσε στην τρίτη θέση, αλλά δεν φαίνεται να τον στεναχωρεί  ιδιαίτερα. Για τον άνθρωπο που τον έφερε στην ΝΔ θα έδινε τα πάντα.  Άλλωστε τον ίδιο στόχο έχουν: να πάρουν το μαγαζί και τα τελειώσουν και τον τρίτο της οικογένειας Μητσοτάκη.
Μοιραία ο πρόεδρος της ΝΔ έπεσε στην τέταρτη θέση. Απλώς παρίσταται και  μετέχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις,  επειδή έχει τη σφραγίδα και θα ήταν άκομψο να καλέσουν τον Σαμαρά.  Η θέση του στο κόμμα του είναι πιο δύσκολη από ποτέ. Για  δυο χρόνια προσπαθούσε να δημιουργήσει ένα προφίλ, ένα πρόγραμμα και μια γραμμή. Και σε ένα μήνα μπήκε στο μαγαζί του ο Σαμαράς και το σμπαράλιασε με ύφος πάτρωνα και καθοδηγητή του.
Στο Μακεδονικό σύρθηκε πίσω του εγκαταλείπονται τις παλιές θέσεις του, αλλά και την επίσημη γραμμή που διαμόρφωσε ο Καραμανλής και η Ντόρα το 2008.  Τώρα είναι κι αυτός ένας από αυτούς που προτείνουν μη λύση, όπως ανακοίνωσε ο Σαμαράς στη Βουλή που «κάλυψε τα συλλαλητήρια» που αξίωναν «ούτε Μακεδονία, ούτε παράγωγο». Ένα πράγμα σαν τη Χρυσή Αυγή, τον Λεβέντη και τον Καμμένο.  Πάει το εκσυγχρονιστικό προσωπείο και τον πήραν πρέφα και στην Ευρώπη.
Στο θέμα της Novartis ο Κυριάκος προσπάθησε να κρατήσει κάποια απόσταση αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει σκάνδαλο και ρίχνοντας τη μπάλα στο γήπεδο των Σαμαρά  -Γεωργιάδη που είχαν ευθύνη για το υπουργείο Υγείας, αλλά και των Καραμανλή – Αβραμόπουλου, που αύξησαν τη φαρμακευτική δαπάνη. Με ένα σμπάρο τέσσερα τρυγόνια.
Αλλά το όνειρο κράτησε δυο μέρες.  Ο Σαμαράς - και πίσω του ο  Γεωργιάδης- τον έσυραν στο άρμα τους. Τον υποχρέωσαν να υπογράψει τη θεωρία της σκευωρίας και έτσι να μετατραπεί στο εξής σε συνήγορό τους. Να ανεχθεί τις ελεεινές εμφανίσεις Γεωργιάδη και τις αντιδημοκρατικές απειλές - σε ύφος γηπέδου - του Σαμαρά για…κρεμάλες.
Το χειρότερο-που μάλλον δεν κατάλαβε ακόμη- είναι ότι με τη στάση του πέταξε στο καλάθι των αχρήστων την πολιτική που προσπαθούσε να διαμορφώσει ως τώρα και στο εξής παγιδεύτηκε σε μονοθεματική αντιπολίτευση. Ο Σαμαράς θα μετατρέψει τη ΝΔ σε υπερασπιστικό του βραχίονα και τίποτε άλλο. Και ο Κυριάκος θα είναι υποχρεωμένος να ασχολείται με το σκάνδαλο  και τίποτε άλλο -και από λάθος σκοπιά.  Βάζοντας στο λαιμό  του θήλεια για οτιδήποτε προκύψει. Και αν μεν προκύψει θα μπορεί να ησυχάσει. Αν όχι, θα έχει παραδώσει τα κλειδιά.
Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της πολιτικής αρχηγός κόμματος που επιδιώκει την κυβέρνηση δεν έκλεισε μόνος του τόσο ερασιτεχνικά τους δρόμους που τον οδηγούν στους στόχους του. Σήμερα είναι ο τέταρτος κατά σειρά ισχύος και επιρροής στο χώρο και κομπάρσος σε ένα έργο το σενάριο του οποίου γράφουν άλλοι. Δεν του φτάνουν οι άλλες αδυναμίες του, χάνει και πόντους στο μαγαζί του.
«Αν μας αντέξει το σκοινί θα φανεί στο χειροκρότημα» τραγουδούσε παλιότερα η Πρωτοψάλτη. Για τον Κυριάκο φάνηκε στο χειροκρότημα αυτών των ημερών- ακόμη και τη Βουλή, ενώπιον του. Οπότε : Καληνύχτα  και καλή τύχη.

Άμεση αντίδραση του Ευ. Αντώναρου για το “θα τους γδάρω” του Γεωργιάδη! “Οι εκδοροσφαγείς δεν έχουν θέση στη ΝΔ …” !



Άμεσα αντέδρασε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, στο νέο παραλήρημα του Άδωνι Γεωργιάδη, σε σημερινή εκπομπή στην τηλεόραση του Alpha, όπου επιτέθηκε με ακατάσχετες ύβρεις και συκοφαντίες κατά του Αλέξη Τσίπρα ενώ σε έξαλλη κατάσταση μπροστά στην κάμερα ούρλιαζε … “θα τους γδάρω … δεν ξέρουν με ποιον έμπλεξαν” …
Οι “εκδοροσφαγείς” δεν έχουν θέση στην παράταξη, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος ενώ αναρωτήθηκε: “Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τις αρχές και αξίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή; Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον πολιτικό πολιτισμό που εφάρμοσε στη πράξη ο Κώστας Καραμανλής; Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την παράταξη της ευθύνης και της εθνικής συμφιλίωσης; Αρκετά πια!!” …
Ολόκληρη η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:

Να τι είδους εξέλιξη θα είχε το σκάνδαλο Novartis αν κυβερνούσε ακόμα η ΝΔ! Μητσοτάκης στον Αυτιά: “Δεν βλέπω πολιτικές ευθύνες …πρακτικές μιας εταιρείας που διακινούσε μαύρο χρήμα στο σύστημα των γιατρών!!!”



Έτσι για να μην έχουμε καμιά αμφιβολία ποια κατάληξη θα είχε και το σκάνδαλο Νοβαρτις αν κυβέρνηση ήταν οι “Άριστοι” και η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη! Ούτε πολιτικές ευθύνες (το λιγότερο …) δεν βλέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο θέμα Novartis! Αντίθετα το υποβιβάζει σε … συνήθεις πρακτικές του ανταγωνισμού σε μια ελεύθερη οικονομία όπου μια πολυεθνική διακινεί μαύρο χρήμα σε ένα σύστημα στελεχών και γιατρών!!! Τόσο απλά και … φυσιολογικά!!!
Αντί λοιπόν να μιλήσει για την ουσία του σκανδάλου της Novartis , ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι, επανέλαβε την επίθεση στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι με την υπόθεση επιχείρησε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, δίνει έμφαση στον διχασμό και ρίχνει λάσπη στους πολιτικούς του αντιπάλους, αναπαράγοντας τα περί «σκευωρίας» και «κουκουλοφόρων» και κάνοντας λόγο για «πρακτικές μιας εταιρείας που διακινούσε μαύρο χρήμα στο σύστημα των γιατρών»..
«Θα αμυνθούμε απέναντι σε κάθε επίθεση», είπε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Σκάι και τον Γ. Αυτιά, και προσέθεσε: «Υπάρχει πραγματικό σκάνδαλο αλλά στόχος του κ. Τσίπρα ήταν να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Από την στιγμή που συστήνεται οι προκαταρκτική επιτροπή πρέπει να διερευνήσει την υπόθεση… Πρέπει να καταθέσουν οι μάρτυρες με ή χωρίς κουκούλα και να καταθέσουν κατ΄ αντιπαράσταση με εκείνους που κατηγορούν. Εκείνοι που κατηγορούνται να έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον εαυτό τους». Προειδοποίησε δε, «να μην σπεύσει ο κ. Τσίπρας να κλείσει την προκαταρκτική επιτροπή και να επιστρέψει την υπόθεση στην τακτική δικαιοσύνη, αυτό θα ισοδυναμεί με συγκάλυψη».
«Αυτό που είναι σκάνδαλο είναι οι πρακτικές μιας εταιρείας που διακινούσε μαύρο χρήμα στο σύστημα των γιατρών για να υπάρχει υπερσυνταγογράφηση» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει το διεθνές σκάνδαλο στο επίπεδο των επίορκων γιατρών…
Επανέλαβε μονότονα ότι ο κ. Τσίπρας θα επενδύσει στον διχασμό και με άλλα σκάνδαλα και υποστήριξε ότι «αν ο κ. Τσίπρας είχε εμπιστοσύνη στο αφήγημά του για την επιστροφή στην κανονικότητα τότε δεν θα δίχαζε την κοινωνία».
Ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε ότι αν αποδειχθεί ότι κάποιος άγγιξε δημόσιο χρήμα τότε είναι αυτονόητο ότι θα φύγει από τη ΝΔ.
Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό είπε ότι «ο κ. Τσίπρας μίλησε για πολιτική ευθύνη. Η προανακριτική επιτροπή όμως συστήνεται για να αποδώσει ποινικές ευθύνες», ενώ αναφέρθηκε στην ουσία της υπόθεσης λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας τι έκανε για την υπερσυνταγογράφηση, τι έκανε για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης; Εμείς θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τη συμμετοχή των συνταξιούχων στα φάρμακα. Αυτό που απασχολεί τον πολίτη είναι ότι στήνεται στις ουρές και ότι βάζει από την τσέπη του για να καλύψει την φαρμακευτική δαπάνη».
Είπε ακόμη ότι στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, «το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών θα αλλάξει και δεν θα έχουν την σκανδαλωδώς ευνοϊκή μεταχείριση που έχουν σήμερα».
Ολοκληρώνοντας την κριτική για την υπόθεση Novartis είπε ότι «τα δικά μας στελέχη είπαν ότι θέλουν να δικαστούν, η κυβέρνηση όμως άφησε εκτός της προανακριτικής τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, παρότι το όνομά του υπάρχει με αρχικά στην έρευνα του FBI και παρέλειψε να εκδώσει δελτίο τιμών το πρώτο εξάμηνο του 2015».

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Σκληρή απάντηση Πολάκη στον Παύλο Τσίμα



Σκληρή απάντηση στον Παύλο Τσίμα, ο οποίος τον αποκάλεσε «τσόγλανο» έδωσε ο Παύλος Πολάκης μέσα από ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Ο αν.Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι στη διάρκεια της συζήτησης για την σύσταση προανακριτικής για τη Novartis χαμογέλασε την ώρα που ο Παναγιώτης Πικραμμένος αναφερόταν στις δραματικές ελλείψεις βασικών υλικών στα νοσοκομεία επί ημερών του, διότι, όπως είπε, θυμήθηκε «τις δηλώσεις στελεχών της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης πως τότε όλα ήταν άριστα και τα κατέστρεψε ο ερχομός του ΣΥΡΙΖΑ».
«Σήμερα όλος ο εσμός των νοβαρτιζομενων παπαγαλακίων των ΜΜΕ μιλάει για ασέβεια και απρέπεια δικιά μου προς τον ηλικιωμένο πρωθυπουργό!!!» σημείωσε, και κατέληξε απευθυνόμενος στον Παύλο Τσίμα, με μια φωτογραφία με νόημα: « υγ πρώην αρθρογράφε του Ριζοσπάστη και νυν πληρωμένο μικρόφωνο του ΣΚΑΙ Παύλο Τσίμα τελικώς η τέχνη -ακόμα και του δρόμου -αποτυπώνει καλύτερα την πραγματικότητα από τα λόγια…»
Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:
«Χθες -οπως ειπα ΚΑΙ στην ομιλια μου -ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΑ κοιταζοντας προς τα εδρανα των βουλευτων της Νεας Δημοκρατιας ,την ωρα που ο κυριος Πικραμενος ελεγε για τη δραματικη κατασταση ελλειψεων βασικων υλικων στα νοσοκομεια που ειχε να αντιμετωπισει η κυβερνηση του ,ενθυμουμενος τις δηλωσεις στελεχων της σημερινης αξιωματικης αντιπολιτευσης πως τοτε ολα ηταν αριστα και τα κατεστρεψε ο ερχομος του ΣΥΡΙΖΑ .
Σημερα ολος ο εσμος των νοβαρτιζομενων παπαγαλακιων των ΜΜΕ μιλαει για ασεβεια και απρεπεια δικια μου προς τον ηλικιωμενο πρωθυπουργο!!!
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ !!!!ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥς ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΤΕΣ ΣΑΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ 2012-14 και κανετε τετοια διαστρεβλωση?????
υγ πρωην αρθρογραφε του Ριζοσπαστη και νυν πληρωμενο μικροφωνο του ΣΚΑΙ παυλο τσιμα τελικως η τεχνη -ακομα και του δρομου -αποτυπωνει καλυτερα την πραγματικοτητα απο τα λογια……»

ΣΥΡΙΖΑ καλεί Σαμαρά! “Δυστυχώς για αυτόν η εποχή του χουντικού Κόλλια έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί”


Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το επεισόδιο κατά βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ από συνεργάτες του κ. Σαμαρά αναφέρει:

Οι απειλές και οι ύβρεις που εξαπέλυσαν οι τραμπούκοι κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Γάκη και Άννας Βαγενά στο εντευκτήριο της Βουλής συνιστούν πρωτοφανή αθλιότητα για την κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα, οι συγκεκριμένοι υπήρξαν υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, κατά την περίοδο της προεδρίας του Αντώνη Σαμαρά.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού, οι συνεργάτες του τόλμησαν να απειλήσουν και να καθυβρίσουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας εμφυλιοπολεμική ρητορική, ως εάν να τελούσαν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Η τραγική ειρωνεία του άθλιου περιστατικού αυτού είναι, πως, λίγο νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά είχε ισχυριστεί ότι η παρούσα κυβέρνηση επαναφέρει το φάντασμα του χουντικού Κωνσταντίνου Κόλλια…
Να γνωρίζει καλά ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του πως οι απειλές και οι ύβρεις δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και οποιονδήποτε άλλο. Δυστυχώς για αυτόν, η εποχή του Κ. Κόλλια έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

O … απόγονος της “αντρικής σχολής” αφού πρώτα δήλωσε ότι “κυνήγησε τους νεοναζί”, μετά μίλησε για …”λαθρομετανάστες”!


Αίσθηση -για να το θέσουμε κομψά- προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής μιλώντας για την υπόθεση Novartis (και στην πραγματικότητα εφ’ όλης της ύλης, καταθέτοντας το δικό του ας πούμε μανιφέστο) υποστήριξε ότι είναι αδιανόητο να τον βάζουν κάποιοι μαζί με τους νεοναζί τους οποίους ο ίδιος κυνήγησε. Μετά τη δολοφονία Φύσσα φυσικά, που δεν έγινε για το ποδόσφαιρο και που χάλασε σχέδια περί.. σοβαροτητας. Στη συνέχεια ωστόσο άρχισε να κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι άνοιξε τα σύνορα σε 1,5 εκατομμύριο “λαθρομετανάστες” χρησιμοποιώντας την ορολογία που χρησιμοποιεί και η ακροδεξιά. Ε, μετά δεν του αρέσει να του τα λένε όμως…

Το Μαξίμου απαντά στην Μαρία Σπυράκη: Το μόνο Βατερλώ χθες ήταν της ΝΔ και αυτό που απομένει είναι εάν ο Μητσοτάκης είναι Ναπολέοντας ή μόνο κομπάρσος του Σαμαρά …


Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν την πρωινή βιασύνη της Μαρίας Σπυράκη να επιχειρήσει να “ανασκευάσει” επικοινωνιακά τα πολιτικά δεδομένα που προέκυψαν από την χθεσινή Μαραθωνια ψηφοφορία στη Βουλή για το σκάνδαλο της Νοβάρτις (ολοκληρώθηκε στις 5.45′ τα ξημερώματα …)!
Η αγωνία της κυρίας Σπυράκη να κάνει ενημέρωση των πολιτικών συντακτών λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής, αποδεικνύει ποιος είναι ο πραγματικά χαμένος.
Το μόνο Βατερλώ χθες ήταν η στάση της ΝΔ που ενώ έλεγε «όλα στο φως» για το σκάνδαλο Novartis, τελικά δεν τόλμησε να ψηφίσει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, επιβεβαιώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης φοβάται ακόμα και τους βουλευτές του.
Πλέον, το μόνο που μένει να διευκρινιστεί μετά το Βατερλώ της ΝΔ, είναι αν στο ρόλο του Ναπολέοντα παραμένει ο κ. Μητσοτάκης ή είναι απλά ο κομπάρσος του κ. Σαμαρά.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΑΒ: Η απόφαση για προανακριτική εκπληρώνει την απαίτηση του λαού για διαφάνεια στην υπόθεση Novartis, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όμως έκαναν πίσω…


H απόφαση του Κοινοβουλίου για συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης εκπληρώνει την απαίτηση του ελληνικού λαού για δικαιοσύνη, διαφάνεια και πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου Novartis.

Στη χτεσινή κοινοβουλευτική συζήτηση αναδείχτηκαν οι εγκληματικές ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και το πάρτι στο χώρο του φαρμάκου που ζημίωσε με δισεκατομμύρια ευρώ τους πολίτες αλλά και υπονόμευσε ποικιλοτρόπως τη δημόσια υγεία. Η εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, με την περικοπή των δημόσιων δαπανών και την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την εύνοια συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Το σκάνδαλο της Νovartis ήταν η κορυφή του παγόβουνου μιας εγκληματικής πολιτικής σε βάρος της κοινωνίας.
Όχι μόνο δεν έπεισαν κανέναν οι κραυγές από την πλευρά της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ περί πολιτικής δίωξης, αλλά αποκαλύφθηκε η πολιτική ομηρία των τωρινών τους αρχηγών από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο. Η παραδοχή από την πλευρά των δύο κομμάτων για την ύπαρξη σκανδάλου στην υπόθεση Novartis δεν συνοδεύτηκε από την αναγκαία ειλικρίνεια και την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης. Βέβαια, το συγκεκριμένο σκάνδαλο δεν ήρθε από το πουθενά. Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν και ποιοι μας οδήγησαν σε αυτό αλλά και τις αναγκαίες πολιτικές και θεσμικές πρωτοβουλίες που πήρε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη θωράκιση, τη στήριξη και την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Τι απαντούν Σαμαράς, Στουρνάρας, Πικραμμένος και Αβραμόπουλος για τη Novartis


Η διαρροή των ονομάτων προκάλεσε και τις πρώτες αντιδράσεις, με τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Novartis:
Αντ. Σαμαράς: Νέα συκοφαντία του κ. Τσίπρα 
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ αναφέρει τα εξής: «Πληροφορήθηκα τη νέα συκοφαντία του κ. Τσίπρα κατά του προσώπου μου. Και μάλιστα από κατασκευασμένες μαρτυρίες ανωνύμων. Επειδή η συκοφαντία είναι το όπλο των δειλών, τους λέω πως εμένα δεν με αγγίζουν!
Να είναι βέβαιοι ότι οι συκοφάντες και όσοι είναι από πίσω θα λογοδοτήσουν οι ίδιοι στη δικαιοσύνη».
Στουρνάρας: Ουδέποτε υπέγραψα απόφαση που να σχετίζεται με τη Novartis
«Ουδέποτε κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Υπουργός Οικονομικών είχα υπογράψει οποιαδήποτε απόφαση που να σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με την εταιρία Novartis. Παρεμπιπτόντως, ουδεμία από το νόμο σχετική αρμοδιότητα έχει ο Υπουργός Οικονομικών.
Η πολιτική στοχοποίηση και το bullying που υφίσταμαι εγώ και η οικογένεια μου τρία χρόνια τώρα έχει τα όρια της».
Πικραμμένος: Δεν έχω σχέση με το σκάνδαλο Novartis
«Ουδεμία σχέση έχω με το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η υπηρεσιακή κυβέρνηση της χρονικής περιόδου Μαΐου -Ιουνίου 2012», δήλωσε σήμερα ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.
Αβραμόπουλος: Η πολιτική και η τιμολόγησή του φαρμάκου δεν ανήκε στην αρμοδιότητα μου
H πολιτική του φαρμάκου και η τιμολόγησή του δεν ανήκε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας, κατά το διάστημα της υπουργίας μου (2006-2009) και συνεπώς ουδεμία σχέση είχα ούτε και θα μπορούσα να έχω με το ζήτημα Novartis, τονίζει σε δήλωσή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος.
«Με έκπληξη πληροφορήθηκα αναφορά του ονόματός μου στην δικογραφία για τη Novartis που απεστάλη στη Βουλή μαζί με άλλα ονόματα Πρωθυπουργών και Υπουργών της περιόδου 2006-2015», ανέφερε στη δήλωσή του ο ο κ. Αβραμόπουλος. Σημείωσε, δε, ότι «την περίοδο που ήμουν Υπουργός Υγείας, από το 2006 ως το 2009 η πολιτική του φαρμάκου και η τιμολόγησή του δεν ανήκε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας και συνεπώς ουδεμία σχέση είχα ούτε και θα μπορούσα να έχω με αυτό το ζήτημα». Πρόσθεσε μάλιστα ότι « η αρμοδιότητα για το φάρμακο περιήλθε στο Υπουργείο Υγείας δυο χρόνια μετά την αποχώρησή μου. Απλά και ξεκάθαρα. Συνεπώς δεν υφίσταται ζήτημα» κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

Σαμαράς, Βενιζέλος, Λοβέρδος, Στουρνάρας και Άδωνις στη δικογραφία για τη Novartis! Όλα τα ονόματα


Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός των δύο πρώην Πρωθυπουργών, Αντώνη Σαμαρά και Παν. Πικραμμένου (“ουδεμία σχέση”,δήλωσε ήδη ο Παν. Πικραμμένος) οι πρώην υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τη Novartis είναι οι Γιάννης Στουρνάρας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Γιώργος Κουτρουμάνης, Άδωνις Γεωργιάδης, Σταύρος Σαλμάς και Ανδρέας Λοβέρδος.
Τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα κατείχαν υπουργικό θώκο από το 2006 έως τις αρχές του 2015.

“Ξεσπαθώνει” ο Πολάκης για τη Novartis: Το απόστημα επιτέλους έσπασε – Να δω τώρα που θα βρουν λαγούμι να κρυφτούν


Δικαιωμένος φαίνεται να αισθάνεται ο Παύλος Πολάκης με τις αποκαλύψεις για τα ονόματα πρώην Πρωθυπουργών και Υπουργών που εμπλέκονται στην υπόθεση της Novartis και τη σχετική δικογραφία που όπως όλα δείχνουν παίρνει το δρόμο της για τη Βουλή.
Να δω που θα βρουν λαγούμι να κρυφτούν τώρα οι πρώην Υπουργοί Υγείας και πρώην Πρωθυπουργοί που όπως φαίνεται με καταθέσεις και αποδείξεις χρηματίστηκαν με ποσά εκατομμυρίων ευρώ για τις υπηρεσίες που προσέφεραν με τις αποφάσεις και τις ενέργειές τους για τα υπερκέρδη της εταιρείας και την κλοπή δημόσιου χρήματος έγραψε ο αν.Υπουργός Υγείας στη σελίδα του στο facebook.
Το γλέντι τώρα αρχίζει, η συνέχεια επί της οθόνης, η νέμεσις έφτασε τόνισε ο Παύλος Πολάκης.
Ολόκληρη η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:
“ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΚΕ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS …..
Να δω που θα βρουν λαγούμι να κρυφτούν τώρα οι πρώην υπουργοί υγείας και πρώην πρωθυπουργοί ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ για τα υπερκέρδη της εταιρείας και την κλοπή δημόσιου χρήματος!!!!!!
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ!!!!!
Δυο χρόνια τώρα έχουμε δεχθεί, ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ένα ανελέητο πόλεμο ,λάσπης συκοφαντίας, υποτίμησης, δολοφονίας χαρακτήρα, προσωπικές απειλές, εκφοβισμούς, από τα πολιτικά ανθρωπάκια αυτά, από τα ΜΜΕ ,τα σαιτ και τα τρολ που τάιζαν με κρατικό χρήμα, πιστεύοντας ότι θα φοβηθούμε, ότι θα κάνουμε πίσω, ότι θα τα σκεπάσουμε, ότι θα γίνουμε σαν αυτούς.
ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΕΣΠΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΠΑΡΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,
ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ….Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΕΦΤΑΣΕ!!!
ΥΓ. Τώρα, πιστεύω, θα καταλάβουν όλοι το παιχνίδι της πατριδοκαπηλειας που πήγε να στηθεί με το θέμα των Σκοπίων, ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ 27 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ !!!!

Στον Άρειο Πάγο τώρα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για τη Novartis


Το κατώφλι του Αρείου Πάγου πέρασε πριν από λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα κομμάτι της έρευνας για την υπόθεση της Novartisέχει ολοκληρωθεί.
Λίγο μετά τον Δ. Τζανακόπουλο, στον Άρειο Πάγο έφτασε και η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροί της Χρήστος Ντζούρας και Γιάννης Μανώλης.
Παράλληλα, πριν από λίγο ο Νίκος Νικολόπουλος, με νέο σχόλιό του (εδώ το προηγούμενο) στην ανάρτηση του thefaq στο twitter  ενημέρωσε ότι στην επόμενη συνεδρίασης της εξεταστικής για την υγεία θα αναφερθούν και τα ονόματα των εμπλεκόμενων στην υπόθεση της Novartis.



Στην Εξεταστική θα ακουστούν
μαζί με τα δημόσια έγραφα
και στοιχεία απο την δικαστική έρευνα ...

10 πρώην υπουργοί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ (Υγείας-Οικονομίας-Ανάπτυξης) της περιόδου 2006 -2015 για μίζες και δωροδοκία στη δικογραφία που πάει στη Βουλή για τη Novartis!


Δέκα πρώην υπουργοί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ της περιόδου 2006-2015 φαίνεται να μπλέκονται στο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis. 
Η δικογραφία πλέον περνάει στην Βουλή, με το θέμα να παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις και ανακατατάξεις στην ηγεσία της ΝΔ, καθώς σύμφωνα με τις καταθέσεις 4 προστατευόμενων μαρτύρων, υπάρχει και μιά “βαλίτσα” με 1 εκατ. ευρώ που φέρεται να έχει παραδοθεί από στέλεχος της Νοβάρτις σε αξιωματούχους του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος (Μαξίμου) εκείνη την συγκεκριμένη περίοδο… 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα κατέληξε σε ενδεχόμενες δωροδοκίες και απιστία δέκα πρώην υπουργών, μεταξύ των οποίων υπουργοί Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Η εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρ. Ντζούρας και Στ. Μανώλης, παρέδωσαν μέρος της δικογραφίας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να διαβιβαστεί, μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στη Βουλή με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Βαλίτσες “πέντε αστέρων” για τη σύζυγο κορυφαίου υπουργού από τη Novartis και “τούβλα” του 1 εκ. “αλά Κοσκωτά” στο Μαξίμου! Τρίζει ένα ολόκληρο κόμμα, σε πανικό 5 υπουργοί που έχουν πληροφορηθεί τη δικογραφία


Εκτός από τους υπουργούς οι προστατευμένοι μάρτυρες κατονόμασαν και την σύζυγο υπουργού, η οποία εισέπραττε από τη Novartis αντί του υπουργού ως διοργανώτρια συνεδρίων. Τα συνέδρια είχαν ως φορείς διοργάνωσης διάφορα πρόσωπα τα οποία σχετίζονταν με τη Novartis και εμφανίζονταν ως επιστημονικοί φορείς. Οι φορείς αυτοί αναλάμβαναν να θέσουν υπό την αιγίδα τους ένα φαινομενικά ιατρικό επιστημονικό συνέδριο στο οποίο χορηγός ήταν η Novartis και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες. Τα έσοδα από τις χορηγίες πήγαιναν στη διοργανώτρια σύζυγο υπουργού, η οποία εμφάνιζε ως νόμιμα τα έσοδα. Ηταν τόση η βεβαιότητα και η απροσεξία του υπουργικού ζεύγους, που ο κ. υπουργός κατά καιρούς εμφανιζόταν στα συγκεκριμένα συνέδρια ως παράγοντας με επιστημονική κατάρτιση επί του αντικειμένου του συνεδρίου.
Ενας από τους ανθρώπους που σχετίστηκαν με την έρευνα από πολύ νωρίς επιμένει ότι «τα πάμπερς της εποχής Κοσκωτά» ωχριούν μπροστά σε αυτά που έχουν καταθέσει οι μάρτυρες για τη σχέση Novartis και πολιτικών προσώπων της περιόδου που εξετάζεται στη δικογραφία η οποία αναμένεται να σταλεί στη Βουλή. Δύο μάρτυρες έχουν καταθέσει πως στέλεχος της Novartis, το οποίο μάλιστα πριν από ένα χρόνο μπήκε υπό τον εσωτερικό έλεγχο και της ίδιας της εταιρείας, μοίραζε εκατομμύρια σε βαλίτσες που παρέδιδε με μετρητά. Τα ποσά δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητα. Υπάρχουν υπουργοί που, σύμφωνα με τις καταθέσεις, πήραν 2 εκατ. ευρώ σε δόσεις αλλά υπήρξε και δόση του 1 εκατομμυρίου. Το στέλεχος της Novartis είχε ενημερώσει τη μαμά εταιρεία, και συγκεκριμένα Ιταλό στέλεχός της, ότι παρέδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου βαλίτσα με 1 εκατομμύριο ευρώ. Αυτής της παράδοσης προηγήθηκε συνάντηση συμβούλου του τότε Πρωθυπουργού με το στέλεχος της Novartis. Οι πληροφορίες του The FaQ αναφέρουν ότι στη “δουλειά” συμμετείχαν τακτικοί θαμώνες του Μαξίμου επί εποχής του συγκεκριμένου Πρωθυπουργού που και σήμερα ακόμα βρισκονται δίπλα του και τον στηρίζουν πολλές φορές και δημόσια …
Πέντε υπουργοί οι οποίοι είχαν εμπλοκή με το φάρμακο χρηματίστηκαν με τον ίδιο τρόπο από το ίδιο πρόσωπο της Novartis, το οποίο μάλιστα ήταν αρκετά ομιλητικό στο εσωτερικό της εταιρείας, περιγράφοντας ως αδηφάγους τους υπουργούς.
Οι μάρτυρες έχουν κατονομάσει επίσης υπουργό οικονομικού υπουργείου ως χρηματιζόμενο από τη Novartis προκειμένου να προωθεί την εκταμίευση των ποσών που απαιτούσε η Novartis, όταν οι αντίπαλες εταιρείες έμεναν χωρίς πληρωμή «λόγω κρίσης».
Οι λεπτομέρειες των καταθέσεων είναι συγκλονιστικές. Περιγράφονται πρόσωπα, τρόποι πληρωμής και επακριβώς οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τους υπουργούς προς τη Novartis.

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Πλάνα του συλλαλητηρίου από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.


Για τη διαδήλωση έφτασαν στην Αττική 283 λεωφορεία, εκ των οποίων 189 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών και 94 από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας.
Η αστυνομία με ανακοίνωσή της εκτιμά ότι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο έφτασαν τις 140.000.
Η αστυνομία δημοσίευσε πριν από λίγη ώρα εναέρια πλάνα από το ελικόπτερο που διαθέτει και πετούσε σε όλη τη διάρκεια του συλλαλητηρίου:

“Τρολάρει” τους “διοργανωτές” του συλλαλητηρίου ο Πολάκης: Η λαοθάλασσα δεν ήρθε – Τί είπε για Μίκη


Δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο το σημερινό συλλαλητήριο ο Παύλος Πολάκης. Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας σχολίασε τόσο τις δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη όσο και την προσέλευση του κόσμου σημειώνοντας με νόημα ότι ότι “ο κόσμος κατάλαβε”…
Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης έγραψε:
«Για τον Μίκη δεν θα πω κουβέντα……ο καθένας είναι οι πράξεις του σε ΚΑΘΕ περίοδο της ζωής του…
Θα πω όμως: Η λαοθάλασσα που περίμεναν οι “διοργανωτές ” ΔΕΝ ΗΡΘΕ !!! Γιατί ο κόσμος κατάλαβε …..και δε θέλει ο πατριωτισμός του να γίνει το εφαλτήριο κάποιων για να ξαναγυρίσουν στο φαγοπότι…».

Έντονη αντίδραση της κόρης του Γιάννη Ρίτσου για τη χρήση της “Ρωμιοσύνης” στο συλλαλητήριο: Τα πάσης φύσεως παλληκάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια



Γιατί σύμβολο δεν είναι μόνο ο Μίκης αλλά και ο Ρίτσος…
Έντονη αποδοκιμασία (μέσω τρολαρίσματος) από την κόρη του μεγάλου Γιάννη Ρίτσου για το θράσος των διοργανωτών να χρησιμοποιήσουν το οικουμενικό έργο του τεράστιου Έλληνα ποιητή σε μία διοργάνωση με έντονο εθνικιστικό και επιθετικό κατά άλλων λαών περιεχόμενο.
Η Έρη Ρίτσου, με αφορμή το άκουσμα του μελοποιημένου ποιήματος του πατέρα της στο συλλαλητήριο, παρενέβη με ανάρτησή στο facebook, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων ότι όταν ο πατέρας της έγραφε τους στίχους αυτούς «δεν είχε υπ’ όψιν του τη συγκεκριμένη σημερινή χρήση από τα πάσης φύσεως παλληκάρια που γίνανε μαλλιά κουβάρια…».
Ολόκληρη η ανάρτηση της Έρης Ρίτσου:
“Μαθαίνω πως στο συλλαλητήριο ακούστηκε η Ρωμιοσύνη: “Τούτο το χώμα είναι δικό τους και δικό μας”.
Βέβαια ο Ρίτσος όταν έγραφε τους στίχους αυτούς δεν είχε υπ’ όψιν του τη συγκεκριμένη σημερινή χρήση από τα πάσης φύσεως παλληκάρια που γίνανε μαλλιά κουβάρια…
(Εκτός και αν η χρήση από πλευράς διοργανωτών είναι μια συμβολική χειρονομία συμφιλίωσης με τη γείτονα χώρα. Επί μακεδονικού εδάφους όλοι μαζί, το χώμα της Μακεδονίας είναι δικό τους και δικό μας! Οπότε, πάσο!)”


Λίγο μετά έκανε ακόμα μία σχετική ανάρτηση:


Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Όταν η Ντόρα έσταξε δηλητήριο για Άδωνι ενώπιον Τζανακόπουλου! ” Τον διόρισε ο αδελφός μου …”


«Εντάξει, ο Κυριάκος τον διόρισε, δεν εξελέγη»… Στην εκπομπή της ΕΡΤ Focus του Πάνου Χαρίτου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κάνοντας λόγο για τον Άδ. Γεωργιάδη υπενθυμίζει στη βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό, Ντόρα Μπακογιάννη, ότι είναι ο αντιπρόεδρος του κόμματός της.
Η Ντόρα Μπακογιάννη, όμως, δεν φαίνεται να υποστηρίζει το ορθό της «προσωπικής επιλογής» του προέδρου της ΝΔ και αδελφού της και τονίζει ότι «ο Κυριάκος τον επέλεξε, δεν εξελέγη…».
«Άρα… διορισμένος αντιπρόεδρος…»
Και “μουσαφίρης” λένε κάποιοι άλλοι από το καραμανλικό στρατόπεδο.

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...