Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Σαν σήμερα, Γλέζος και Σάντας κατεβάζουν τη σβάστικα από την Ακρόπολη!!!



Οι φοιτητές τότε Μανώλης Γλέζος και Απόστολος Σάντας, με μία παράτολμη ενέργειά τους, κατεβάζουν από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία στις 30 Μαΐου 1941.
Ξημερώματα της 30ής Μαΐου 1941 και δύο 19χρονοι νέοι σκαρφαλώνουν στον Ιερό Βράχο και κατευθύνονται προς τον Παρθενώνα με στόχο να κατεβάσουν τη γερμανική σημαία του Γ' Ράιχ.
Είχε συμπληρωθεί ένας μήνας από την παράδοση της Αθήνας στους Γερμανούς, που ολοκλήρωναν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα με την κατάληψη της Κρήτης.
Ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας συλλαμβάνουν το παράτολμο σχέδιο ένα ανοιξιάτικο σούρουπο, όταν από το Ζάππειο αντίκρισαν  την Ακρόπολη. Αποφασίζουν να το υλοποιήσουν, φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, αφού τυχόν αποτυχία σήμαινε θάνατο.
Οι δύο φοιτητές πηγαίνουν στην Εθνική Βιβλιοθήκη και διαβάζουν ό,τι σχετικό υπάρχει με τον Ιερό Βράχο: τις σπηλιές, τις τρύπες και κάθε λογής χάρτες της Ακρόπολης.  Γρήγορα, αντιλαμβάνονται ότι η μόνη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουν για να μην γίνουν αντιληπτοί από τους Γερμανούς φρουρούς ήταν μέσω του Πανδρόσειου Άντρου.
Το πρωί της 30ής Μαΐου 1941, ο Γλέζος και ο Σάντας πληροφορήθηκαν από το ραδιόφωνο ότι η Κρήτη είχε πέσει. Οι Γερμανοί με προκηρύξεις κόμπαζαν για το κατόρθωμά τους. Ήταν η κατάλληλη στιγμή να δώσουν ένα αποφασιστικό χτύπημα στο γόητρο του κατακτητή. Θα δρούσαν το ίδιο βράδυ. Μόνα τους όπλα ένα φανάρι και ένα μαχαίρι.
Ώρα 9:30 το βράδυ. Η μικρή φρουρά της Ακρόπολης βρίσκεται στα Προπύλαια. Ο Γλέζος και ο Σάντας πηδούν τα σύρματα, σέρνονται ως τη σπηλιά του Πανδρόσειου Άντρου και χρησιμοποιούν τις σκαλωσιές των αρχαιολόγων προκειμένου να ανεβούν.
Προχωρούν προς τον ιστό της σημαίας και για καλή τους τύχη εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας φρουρός που θα μπορούσε να τους ανακαλύψει. Με γρήγορες κινήσεις κατεβάζουν το σύμβολο του Γ' Ράιχ το οποίο μάλιστα ήταν τεραστίων διαστάσεων.
Διπλώνουν τη σημαία και ακολουθούν την ίδια διαδρομή προκειμένου να κατέβουν καταφέρνοντας να μη γίνουν αντιληπτοί για ακόμη μια φορά.
Νωρίς το πρωί της επομένης η γερμανική φρουρά μένει εμβρόντητη μπροστά στο θέαμα του κενού ιστού. Οι γερμανικές αρχές διατάζουν ανακρίσεις, εκτελούν τους άνδρες της φρουράς και απαλλάσσουν τους Έλληνες διοικητές των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής από τα καθήκοντά τους.
Η σβάστικα θα αντικατασταθεί μόλις στις 11 το πρωί, ωστόσο αυτές οι ώρες που ο ιστός παρέμεινες κενός αποτέλεσαν το πιο ισχυρό τονωτικό για το ηθικό των Ελλήνων. Στην ουσία η υποστολή του ναζιστικού συμβόλου αποτέλεσε την πρώτη αντιστασιακή πράξη στην κατεχόμενη Αθήνα και αποτέλεσε την απαρχή της οργάνωσης του αντιστασιακού κινήματος.
Το περιστατικό έγινε γνωστό μέσα από δύο ταυτόχρονες δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου στον "Ριζοσπάστη"  και του Λάκη Σάντα στην "Ελευθερία" στις 5 Μαρτίου του 1945.
Εξιστορώντας το εγχείρημα υποστολής της χιτλερικής σημαίας από τον βράχο της Ακρόπολης στον Ηλία Πετρόπουλο, ο Λάκης Σάντας είχε πει: "Κι έξαφνα ένα δειλινό που ήμαστε στο Ζάππειο και ο ήλιος έγερνε λούζοντας τον ορίζοντα με εκείνα τα χρώματα που μόνο ο αττικός ουρανός έχει, τα μάτια μας γύρισαν στον βράχο της Ακροπόλεως. Μέσα στο υπέροχο φόντο της δύσης σταθήκαμε και κοιτούσαμε. Και τότε... το βλέμμα μας έπεσε πάνω στη σημαία τους που υπερήφανα κυμάτιζε ψηλά-ψηλά και η βαριά σκιά της πλάκωνε καταθλιπτικά όλη την Αθήνα, όλη την αττική γη. Να τι πρέπει να τους κάνομε! Ήρθε η σκέψη σαν σπίθα. Να τους την πάρουμε. Να την γκρεμίσουμε και να την ξεσχίσουμε και να πλύνουμε έτσι τη βρωμιά από τον Ιερό Βράχο. Την είχαν στήσει αυτήν την ίδια την πολεμική τους σημαία οι Ναζί θριαμβευτικά ως τότε στη Βαρσοβία, στη Βιέννη, στην Αμβέρσα, στη Νορβηγία, στο Παρίσι και στο Βελιγράδι και απειλούσαν να τη στήσουν σε όλο τον κόσμο τότε. Μα εδώ είναι Ελλάδα. Είναι η μικρή χώρα που απ' αυτή ξεπετάχτηκε η φλόγα του Πολιτισμού. Είναι η χώρα που δίνει το παράδειγμα πάντα στις κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας".

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

“Γίνατε ουρά λασπολόγων ΜΜΕ” απαντά το Υπ. Υγείας σε Δένδια και Κικίλια για την επίθεση στον Πολάκη!!!


Θα περίμενε κανείς τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος στο οποίο η σύζυγος του αρχηγού του έχει αγοράσει το σπίτι του Βολταίρου, να γνωρίζουν τη διάσημη φράση «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες», την οποία απέδωσε η βιογράφος του, στο μεγάλο Γάλλο φιλόσοφο, θέλοντας να περιγράψει τη στάση του απέναντι στις διώξεις που υπέστη ο φιλόσοφος Ελβέτιος, από το βασιλιά και την εκκλησία, για το βιβλίο του «Περί Πνεύματος».
Δυστυχώς όμως, όπως φαίνεται ο κος Δένδιας και ο κος Κικίλιας, είτε δεν γνωρίζουν τη διάσημη αυτή φράση, είτε πάνω στην πρεμούρα τους να αποδομήσουν στελέχη της κυβέρνησης, παραφράζοντας ή ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τα λεγόμενά τους ή τα γραφόμενά τους, την ξεχνούν.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με χθεσινή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το μόνο που υπερασπίστηκε είναι η Ελευθερία του Λόγου και σε κανένα σημείο της εν λόγω ανάρτησης δεν υποστήριξε και δεν συνταυτίστηκε με τα όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος κος Φιλιππάκης, επίσης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κου Λουκά Παπαδήμου, εμπλέκοντας και το διοικητή της ΤτΕ κο Γιάννη Στουρνάρα.
Τα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, βρισκόμενα σε αδυναμία να αποδομήσουν τα πεπραγμένα των υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μετατρέπονται σε ουρά γνωστών ΜΜΕ και ακολουθούν πιστά τη στρατηγική της δολοφονίας χαρακτήρων. Ο λαός ακούει, βλέπει, διαβάζει και κρίνει.

Ένας δεξιός παραδέχεται: ”Πρέπει να έχουμε το θάρρος να το λέμε. Η ελληνική διαπλοκή ηττήθηκε από την Αριστερά!!!”



O δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης (πάντα δεξιός και πάντα στενός φίλος συνομιλητής και βιογράφος του Κώστα Καραμανλή ) τρελαίνει κόσμο εξηγώντας πως η ελληνική διαπλοκή ηττήθηκε από την Αριστερά!!!
«Πρέπει να έχουμε το θάρρος να το λέμε αυτό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μ. Κοττάκης λέγοντας ότι η Αριστερά “έστυψε” σαν λεμονόκουπα αυτό που ορίζεται ως ηγετική αστική τάξη. Ο διευθυντης της εφημερίδας «Εστία» και αρθρογράφος της «Δημοκρατίας», από όπου και το άρθρο, επισημαίνει:
(…) Το 2017 βρίσκει τον Σταύρο Ψυχάρη εκτός ΔΟΛ, τον Φώτη Μπόμπολα να πουλά το 20% των μετοχών του στον Πήγασο, τον Σωκράτη Κόκκαλη να απειλεί την κυβέρνηση με μεταφορά της έδρας του στο εξωτερικό και τη Γιάννα Αγγελοπούλου να έχει ρίξει..
μαύρη πέτρα πίσω της (κάποιος την είχε ρωτήσει κάποτε:«Είστε σίγουρη που ποντάρετε στον Αλέξη και στη Χίλαρι;»). Και βεβαίως η λίστα συμπληρώνεται από τους Χρήστο Λαμπράκη και Αριστείδη Αλαφούζο, οι οποίοι αποχαιρέτισαν τον μάταιο τούτο κόσμο.
Στην πραγματικότητα, αγαπητοί αναγνώστες, οδηγούμαστε σε αλλαγή φρουράς.Μια ολόκληρη εποχή τελειώνει. Η Αριστερά -πρέπει να έχουμε το θάρρος να το λέμε αυτό- «έστυψε» σαν λεμονόκουπα αυτό που ορίζεται ως ηγετική αστική τάξη. Της έκανε πρώτα τα γλυκά μάτια στην πορεία της για την εξουσία, τη χρησιμοποίησε έως ότου καταφέρει να σταθεί και τώρα την πετά μεγαλοπρεπώς και θριαμβευτικώς στα σκουπίδια.
Και το καταφέρνει αυτό, διότι επέτυχε να της αφαιρέσει το οξυγόνο: τη διαπλοκή με τις τράπεζες και το κρατικό χρήμα. Θα με ρωτήσετε: «Επιχαίρεις γι’ αυτή την εξέλιξη;» Όχι, δεν επιχαίρω. Κύριος οίδε ποια θα είναι η ποιότης της νέας φρουράς. Ωστόσο, αδυνατώ να συμμετέχω στην οιμωγή για τον ενταφιασμό του παλαιού. Δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω τις αγιογραφίες των ημερών. Η δουλειά αυτή μου έδωσε, δυστυχώς, το «προνόμιο» να συναναστραφώ με ανθρώπους που ξέρουν άριστα τη νεότερη πολιτική Ιστορία της χώρας και καμιά φορά τη λένε ιδιωτικώς, ασχέτως αν επισήμως δεν πρόκειται να πουν τίποτε και θα τα πάρουν όλα μαζί τους.
Πείτε μου, λοιπόν, ειλικρινά: Για ποιον να κλάψουμε; Για εκείνον που προ τριετίας έλεγε σε επισκέπτη του γραφείου του ότι «στην καρέκλα που κάθεστε καθόταν ο δείνα πολιτικός, στον οποίο δώσαμε “κίνητρο” να ρίξει τον τάδε πρωθυπουργό»; Για εκείνον που μέχρι και το 2011 είχε βαρύνοντα λόγο σε θέματα λειτουργίας του πολιτεύματος και υποχρέωσε εκβιαστικά, μέσω των “λαγών” του, τα κόμματα να αποδεχθούν τη λύση Παπαδήμου για την πρωθυπουργία; Ή για εκείνον που έβαφε τις πρώτες σελίδες του κόκκινες για να του διαγραφούν τα δάνεια και, μόλις το παιχνίδι άλλαξε, βγήκε στο αντάρτικο; Για ποιον; Η αγιοποίηση έχει και τα όριά της.”

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

25/5/2011: Όταν τα όνειρα πήραν εκδίκηση …


Σαν σήμερα ήταν η δεύτερη μέρα που βγήκαν οι Αγανακτισμένοι να βροντοφωνάξουν κατά του συστήματος της διαπλοκής, της διαφθοράς, του ξεζουμίσματος του λαού.
Βγήκαν τα πρώτα πλακάτ για τα φακελάκια στην Υγεία, τις μίζες στα εξοπλιστικά, τις προμήθειες στα δημόσια έργα!!! 
Τη ρεμούλα και τη λαμογιά των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και των δοτών πρωθυπουργών των στρεβλών σχημάτων συνεργασίας. 
Στην πραγματικότητα άλλωστε αυτή η συνεργασία σιωπηλά υπήρχε σε όλα τα επίπεδα όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης. 
Ένα καθεστωτικό συστημικό παιχνίδι δεκαετιών μεταξύ κομμάτων, πολιτικών, τραπεζιτών και ΜΜΕ. 
Μέχρι, μέχρι που ο λαός πήρε την κατάσταση στα χέρια του, βγήκε στους δρόμους τις πλατείες τα πεζοδρόμια και τα όνειρα … πήραν εκδίκηση. 
Η καταστολή δεν κατέστειλε, όπως περίμεναν, αλλά αντίθετα ανάστησε την αντίδραση του κόσμου. 
Οι θάλασσες πλημμύρισαν το Σύνταγμα, το Μετρό, την Μητροπόλεως, την Αμαλίας την Βασ. Σοφίας. 
”Οι θάλασσες αυτές κάποτε θα πάρουν εκδίκηση”, όπως είπε και ο ποιητής.

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Έκρηξη Μαρτίνη από τις φυλακές κατά Άδωνι, Βορίδη, Λοβέρδου, Χατζηδάκη αλλά και Μηταράκη!!! “Θα τα πούμε στην Επιτροπή”!!!


Με μια πολύ σκληρή δήλωση μέσα από τις φυλακές, αφού είναι προφυλακισμένος, ο πρώην Διοικητής του Ερρίκο​ς Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης επιτίθεται στον Άδωνι Γεωργιάδη αφήνει δε υπονοούμενα για τους Μηταράκη, Βορίδη, Λοβέρδο και Χατζηδάκη.
Την αντίδραση του κ. Μαρτίνη προκάλεσε ο χαρακτηρισμός “κλέφτης” που χρησιμοποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος σε αυτόν, ενώ ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού καταφέρεται επίσης με υπονοούμενα κατά των βουλευτών της ΝΔ Νότη Μηταράκη, Μάκη Βορίδη και Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου.
Η δήλωση του Ανδρέα Μαρτίνη έχει ως εξής:
“Πληροφορήθηκα οτι στο βραδινό δελτίο του ΑΡΤ ο κ.Γεωργιάδης οργίλος με αποκάλεσε “κλέφτη”.
Δεν με θίγει και ως γιατρός κατανοώ υποσυνείδητους συνειρμούς.
Με αυτή τη λογική δεν θα με εξέπληττε αν ο κ.Μηταράκης με χαρακτηρίσει “μηχανορράφο” ,ο κ.Βορίδης “υπηρέτη συμφερόντων”,ο κ.Λοβέρδο”ψεύτη”η ο κ.Χατζηδάκης “γκεϊ” κ.α.

Η αλήθεια στην επιτροπή.

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Σκάνε βόμβες, από Δευτέρα στη ΝΔ!!! Στέλεχος δίπλα στον Κυριάκο “αποκαλύπτεται”!!!


Τα μεγάλα μαχαίρια έχουν αρχίσει να βγαίνουν από τα θηκάρια, στην Πειραιώς, ήδη από την επομένη της υπερψήφισης του ν/σ με τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας, καθώς το “αφήγημα” της αριστερής παρένθεσης και του “εκλογές – εκλογές” μπήκε οριστικά στον “πάγο”, μέχρι το 2019!!! 

Ακόμα πιο δύσκολα όμως, θα γίνουν τα πράγματα για τον Κυριάκο, από τις “αποκαλύψεις”, που έρχονται από Δευτέρα, για κορυφαίο στέλεχος της Πειραιώς, δίπλα (κυριολεκτικά) στον Κυριάκο Μητσοτάκη!!! 

Το στέλεχος που έχει βρεθεί στο στόχαστρο έρευνας για τα έργα και τις ήμερες του, ανήκει στον σκληρό πυρήνα του αρχηγού της ΝΔ και οι αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν, δεν θα προκαλέσουν μόνον το δικαστικό ενδιαφέρον, αλλά και το δημοσιογραφικό και πολιτικό, αφού θα … “τρίξει” για τα καλά το ηγετικό οικοδόμημα στην Πειραιώς!!!

Να γιατί ο Κυριάκος ανέφερε την Πολωνία, Ρουμανία και Βουλγαρία ως μοντέλα ανάπτυξης!!! Έχουν το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής συνταξιούχων!!!


Μπορεί όλοι προχθές να νομίσαμε ότι ήταν άλλη μια … γκάφα, του Κυριάκου και του λογογράφου του, η αναφορά στην Βουλή σε χώρες με ανάπτυξη, οι οποίες όμως δεν ανήκουν στην ζώνη του ευρώ, όπως “νόμιζε” ο πρόεδρος της ΝΔ, αλλά … Αλλά ίσως τελικά και να μην ήταν γκάφα, ή ίσως και … τόσο γκάφα!!! 

Γιατί εκτός λοιπόν του ότι η Πολωνία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία ΔΕΝ είναι μέλη της ευρωζώνης, είναι και απ’ τις χώρες με το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής στην ΕΕ!!!

Και αυτό βέβαια ταιριάζει απόλυτα με το είδος της … “μεταρρύθμισης” που έχει στο μυαλό τς η ΝΔ και η ηγετική ομάδα της Πειραιώς (Κυριάκος – Άδωνις – Βρούτσης), για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις που μετά τις 14 περικοπές που επέβαλε, περιλαμβάνει και ακόμα πιο … “ριζικές” λύσεις!!! 

Όπως αυτές έχουν εκφραστεί στο παρελθόν από τον Γ. Βρούτση και τον Άδωνι Γεωργιάδη (οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα … ζούνε πολύ), μέχρι τον … συνεργαζόμενο Αντρέα Λοβέρδο (“δεν πεθαίνουν γρήγορα”)!!!



Να γιατί το ΕΣΡ δεν θα κάνει ΠΟΤΕ τον διαγωνισμό αν δεν βγει ο Μητσοτάκης!!!


Τα δάνεια των καναλαρχών από πίσω που περιμένουν αν ανεβεί ο Μητσοτάκης να τα διαγράψουν … 

Νικος Νικολόπουλος: Γιατί το ΕΣΡ δεν θα κάνει ΠΟΤΕ τον διαγωνισμό αν δεν βγει ο Μητσοτάκης!!!

20 Μαΐου 1941: Η μάχη της Κρήτης!!!

Με την ονομασία αυτή έμεινε στην ιστορία η αεραποβατική επιχείρηση, που επιχείρησε η Ναζιστική Γερμανία κατά της Κρήτης στις 20 Μαΐου 1941 και η οποία έληξε δώδεκα μέρες μετά, την 1η Ιουνίου, με την κατάληψη της Μεγαλονήσου. Ήταν μία από τις σημαντικότερες μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με πολλές πρωτιές σε επιχειρησιακό επίπεδο.




Η απόφαση για την επίθεση στην Κρήτη ελήφθη από το Χίτλερ στις 25 Απριλίου 1941, λίγες μέρες μετά την παράδοση της ηπειρωτικής Ελλάδας στις δυνάμεις του Άξονα, και έλαβε την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Ερμής» («Unternehmen Merkur»). Ήταν αμυντική και όχι επιθετική επιχείρηση, όπως αποδείχθηκε αργότερα. Οι Γερμανοί είχαν ως στόχο να εξασφαλίσουν τα νοτιοανατολικά τους νώτα, ενόψει της Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα (Εκστρατεία στη Ρωσία) και να εξορμήσουν στη Βόρεια Αφρική, με εφαλτήριο την Κρήτη, όπως πίστευαν οι Σύμμαχοι.
Τις παραμονές της επίθεσης, οι Σύμμαχοι είχαν τακτικό πλεονέκτημα σε ξηρά και θάλασσα, ενώ οι Γερμανοί στον αέρα. Έτσι, το γερμανικό επιτελείο αποφάσισε να διεξαγάγει την επιχείρηση από αέρος με τη χρησιμοποίηση δυνάμεων αλεξιπτωτιστών σε ευρεία κλίμακα, για πρώτη φορά στην παγκόσμια στρατιωτική ιστορία. Επικεφαλής των γερμανικών δυνάμεων τέθηκε ο πτέραρχος Κουρτ Στούντεντ, 51 ετών, βετεράνος πιλότος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Είχε στη διάθεσή του 1190 αεροπλάνα (πολεμικά και μεταγωγικά) και 29.000 άνδρες (αλεξιπτωτιστές και πεζικάριους), ενώ οι Ιταλοί θα συνεισέφεραν 3.000 στρατιώτες.
Την Κρήτη υπερασπίζονταν όσοι έλληνες στρατιώτες είχαν παραμείνει στο νησί και δυνάμεις της Βρετανικής Κοινοπολιτείας (Βρετανοί, Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί στρατιωτικοί), που είχαν διεκπεραιωθεί από την κατεχόμενη Ελλάδα. Το γενικό πρόσταγμα είχε ο νεοζηλανδός στρατηγός Μπέρναρντ Φράιμπεργκ, 52 ετών, βετεράνος και αυτός του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι υπερασπιστές της Μεγαλονήσου ανήρχοντο σε περίπου 40.000, αλλά είχαν ανεπαρκή και απαρχαιωμένο οπλισμό, ιδίως οι Έλληνες.
Στην περιοχή των Χανίων είχε εγκατασταθεί ο Βασιλιάς Γεώργιος Β' και η εξόριστη Ελληνική Κυβέρνηση υπό τον Εμμανουήλ Τσουδερό. Οι Σύμμαχοι γνώριζαν με μεγάλες λεπτομέρειες το γερμανικό σχέδιο επίθεσης, αφού είχαν κατορθώσει για πρώτη φορά να σπάσουν του γερμανικό κώδικα επικοινωνιών («Επιχείρηση Αίνιγμα»). Όμως, το πλεονέκτημα αυτό δεν το εκμεταλλεύτηκαν, εξαιτίας των διαφωνιών του Φράιμπεργκ με τους ανωτέρους του στο Λονδίνο. Οι Αμερικανοί δεν είχαν εισέλθει ακόμη στον Πόλεμο.
Η γερμανική επίθεση εκδηλώθηκε στις 8 το πρωί της 20ης Μαΐου 1941, με τη ρίψη αλεξιπτωτιστών σε δύο μέτωπα: στο αεροδρόμιο του Μάλεμε και στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων. Τα πρώτα κύματα των αλεξιπτωτιστών ήταν εύκολη λεία για τους Νεοζηλανδούς και τους Έλληνες που υπεράσπιζαν το Μάλεμε. Στις μάχες έλαβε μέρος και μεγάλος αριθμός αμάχων με ό,τι όπλο είχε στη διάθεσή του, από μαχαίρια ως όπλα από την εποχή της Κρητικής Επανάστασης.
Οι Γερμανοί δεν υπολόγισαν τη συμμετοχή αμάχων στις επιχειρήσειςΗ συμμετοχή χιλιάδων αμάχων στις επιχειρήσεις ήταν ένας παράγων που δεν είχαν υπολογίσει οι γερμανοί σχεδιαστές της επιχείρησης. Πίστευαν ότι οι Κρητικοί, γνωστοί για τα αντιμοναρχικά τους αισθήματα, θα υποδέχονταν τους Γερμανούς ως ελευθερωτές. Μία ακόμη λανθασμένη εκτίμηση της γερμανικής αντικατασκοπείας υπό τον ναύαρχο Βίλχελμ φον Κανάρις ήταν ο αριθμός των μαχητών στην Κρήτη, τους οποίους υπολόγιζαν σε μόνο 5.000 άνδρες.
Στις 4 το απόγευμα της 20ης Μαΐου ένα νέο κύμα αλεξιπτωτιστών έπεσε στο Ρέθυμνο και μία ώρα αργότερα στο Ηράκλειο. Τώρα, οι μάχες διεξάγονταν σε τέσσερα μέτωπα: Χανιά, Μάλεμε, Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Η πρώτη μέρα της Μάχης της Κρήτης έληξε με μεγάλες απώλειες για τους Γερμανούς και αβέβαια έκβαση. Ο διοικητής των γερμανικών δυνάμεων, πτέραρχος Κουρτ Στούτεντ, απογοητευμένος από την εξέλιξη των επιχειρήσεων, σκέφθηκε ακόμη και την αυτοκτονία, αναλογιζόμενος την υπόσχεση που είχε δώσει στον Φύρερ για μια εύκολη νίκη. Το βράδυ της ίδιας μέρας, μετά από μεγάλες περιπέτειες, ο βασιλιάς Γεώργιος Β' και η εξόριστη ελληνική κυβέρνηση μεταφέρθηκαν με βρετανικό πολεμικό στην Αίγυπτο.
Από τα ξημερώματα της 21ης Μαΐου οι μάχες συνεχίσθηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και στα τέσσερα μέτωπα. Οι Γερμανοί επικεντρώθηκαν στην κατάληψη του αεροδρομίου του Μάλεμε, όπως ήταν ο πρωταρχικός τους στόχος και τα κατάφεραν προς το τέλος της ημέρας. Επωφελήθηκαν από την ασυνεννοησία στις τάξεις των Συμμάχων, αλλά υπέστησαν και πάλι μεγάλες απώλειες. Ανάμεσα στους γερμανούς αλεξιπτωτιστές που κατέλαβαν το Μέλεμε ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα του αθλητισμού και της πυγμαχίας, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών Μαξ Σμέλινγκ, 36 ετών, που έφερε το βαθμό του δεκανέα.
Η κατάληψη του αεροδρομίου ήταν στρατηγικής σημασίας για την εξέλιξη των επιχειρήσεων. Οι Γερμανοί άρχισαν να μεταφέρουν μεγάλες δυνάμεις από την Ελλάδα και με τον σύγχρονο οπλισμό που διέθεταν ήταν θέμα χρόνου η κυριαρχία τους στη Μεγαλόνησο. Στις 28 Μαΐου οι Γερμανοί είχαν απωθήσει τις συμμαχικές δυνάμεις προς τα νότια, καθιστώντας τον αγώνα τους μάταιο. Έτσι, το Λονδίνο αποφάσισε την απόσυρση των δυνάμεων της Κοινοπολιτείας από την Κρήτη και τη μεταφορά τους στην Αίγυπτο. Όσες μονάδες δεν τα κατάφεραν, παραδόθηκαν στους Γερμανούς. Πολλοί Έλληνες μαχητές και μαζί τους 500 Βρετανοί ανέβηκαν στα απρόσιτα βουνά της Κρήτης για να συνεχίσουν τον αγώνα. Την 1η Ιουνίου, με την παράδοση 5.000 μαχητών στα Σφακιά, έπεσε η αυλαία της Μάχης της Κρήτης.
Οι απώλειες για τους Συμμάχους ήταν: 3.500 νεκροί, 1.900 τραυματίες και 17.500 αιχμάλωτοι. Οι Γερμανοί, σύμφωνα με δικά τους στοιχεία, είχαν 3.986 νεκρούς και αγνοούμενους, 2.594 τραυματίες, ενώ έχασαν 370 αεροπλάνα. Σύμφωνα, όμως, με συμμαχικούς υπολογισμούς, οι γερμανικές απώλειες ξεπέρασαν τις 16.000.
Η Μάχη στην Κρήτη ονομάστηκε και «Νεκροταφείο των γερμανών αλεξιπτωτιστών», εξαιτίας των μεγάλων απωλειών τους, γεγονός που ανάγκασε τον Χίτλερ να διατάξει τον τερματισμό κάθε αεραποβατικής επιχείρησης στο μέλλον. Από την πλευρά τους, οι Σύμμαχοι εντυπωσιάστηκαν από τις μεγάλες δυνατότητες των αλεξιπτωτιστών στη μάχη και δημιούργησαν τις δικές τους αεραποβατικές δυνάμεις.

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ!!! Κατ. Παπακώστα: Ποιο 4ο Μνημόνιο; “Ο Πρωθυπουργός υλοποιεί τα συμφωνημένα”!!!


Σε νέο περίοδο έντονης εσωστρέφειας και αμφισβήτησης επιστρέφει η ΝΔ με την οριστική εγκατάλειψη της επιχείρησης “εκλογές τώρα”, καθώς η περίοδος της εκλογικής γυμναστικής που κρατούσε σε εγρήγορση τα στελέχη της, αφήνοντας στην άκρη τα εσωτερικά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, τελείωσε οριστικά με την υπερψήφιση των μέτρων στην Βουλή και πλέον οι “ανοιχτές πληγές” επανέρχονται σε πρώτο πλάνο!!! 
Μια μόλις ημέρα μετά το “συντάσσομαι με τη ΝΔ” και όχι … “Όχι σε όλα”, όπως ήταν η γραμμή του κόμματος στην ψηφοφορία για τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας, στη Βουλή, η Κατερίνα Παπακώστα που έχει έλθει σε ανοιχτή ρήξη με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, “ξαναχτύπησε”!!! 
Με άρθρο της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαφοροποιείται απόλυτα με την επιχειρηματολογία της ΝΔ για 4ο Μνημόνιο Τσίπρα και τονίζει ότι ”ο Πρωθυπουργός υλοποιεί τα συμφωνημένα (Ιούλιος 2015)” ενώ αφήνει σαφή αιχμή προς την ηγεσία της ΝΔ για ασυνέπεια θυμίζοντας πως “τα συμφωνημένα πρέπει να τηρούνται…”
«Τη “μέση οδό” πρέπει να βρούμε, αλλιώς θα μας καταπιεί ο αμοραλισμός, ο διχασμός και τα άκρα. Πρέπει να βρούμε και πάλι το όραμά μας και να αναχαιτίσουμε την παρακμή των αρχών και των αξιών μας, συνέπεια της οποίας είναι η οικονομική κρίση», τονίζει σε άρθρο της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα.

Σημειώνει πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση υλοποιούν τα συμφωνημένα, διότι τα συμφωνημένα πρέπει να τηρούνται, και υπογραμμίζει πως «είμαστε λοιπόν όλοι προ των ευθυνών μας να σχεδιάσουμε μια πολιτική και μία στρατηγική για τη μεταμνημονιακή εποχή της χώρας, αναχαιτίζοντας τον πειρασμό του διχασμού και των ακροτήτων που τον συνοδεύουν»
.

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

19 Μαΐου: Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων!!!

Στις 19 Μαΐου, 1919 με την αποβίβαση του Κεμάλ Ατατούρκ στη Σαμψούντα, άρχισε η δεύτερη και σκληρότερη φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας.




«Την πατρίδαμ’ έχασα, έκλαψα και πόνεσα. Λύουμαι κι αροθυμώ, ν’ ανασπάλω κι επορώ» (ποντιακό τραγούδι)
(Την πατρίδα μου έχασα, έκλαψα και πόνεσα. Κλαίω και νοσταλγώ, να ξεχάσω δεν μπορώ).
Περίπου 353.000 Έλληνες από τον μικρασιατικό Πόντο εξοντώθηκαν την περίοδο 1916-1923. Οι Τούρκοι με τη γενοκτονία των Ποντίων, τις λεηλασίες, τις πυρπολήσεις των χωριών, τους απαγχονισμούς και τους εκτοπισμούς που ακολούθησαν, κατάφεραν να αλλοιώσουν τον εθνολογικό χαρακτήρα των ελληνικών περιοχών.
Περισσότεροι από 400.000 ξεριζωμένοι έφθασαν με καραβάνια στα μεγάλα αστικά της Ελλάδος αφήνοντας πίσω τους έναν πολιτισμό 3 χιλιετιών, προγονικά εδάφη, εκκλησίες, τάφους και σχολεία. Άρχισαν έναν αγώνα επιβίωσης προσπαθώντας παράλληλα να διατηρήσουν τον ποντιακό πολιτισμό, την μουσική, τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμά τους .
Επί δεκαετίες οι Πόντιοι αγωνίζονται για την αποκατάσταση της μνήμης των θυμάτων, με την αναγνώριση της γενοκτονίας από την Τουρκία . Η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε τη γενοκτονία το 1994 και ψήφισε την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο».
********
Το 1865 οι Έλληνες του Πόντου ανέρχονταν σε 265.000 ψυχές, το 1880 σε 330.000 και στις αρχές του 20ου αιώνα άγγιζαν τις 700.000. Το 1860 υπήρχαν 100 σχολεία στον Πόντο, ενώ το 1919 υπολογίζονται σε 1401, ανάμεσά τους και το περίφημο Φροντιστήριο της Τραπεζούντας. Εκτός από σχολεία διέθεταν τυπογραφεία, περιοδικά, εφημερίδες, λέσχες και θέατρα, που τόνιζαν το υψηλό τους πνευματικό επίπεδο.
Το 1908 ήταν μια χρονιά - ορόσημο για τους λαούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τη χρονιά αυτή εκδηλώθηκε και επικράτησε το κίνημα των Νεότουρκων, που έθεσε στον περιθώριο τον Σουλτάνο. Πολλές ήταν οι ελπίδες που επενδύθηκαν στους νεαρούς στρατιωτικούς για μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της θνήσκουσας Αυτοκρατορίας.
Σύντομα, όμως, οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν. Οι Νεότουρκοι έδειξαν το σκληρό εθνικιστικό τους πρόσωπο, εκπονώντας ένα σχέδιο διωγμού των χριστιανικών πληθυσμών και εκτουρκισμού της περιοχής, επωφελούμενοι της εμπλοκής των ευρωπαϊκών κρατών στο Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ελληνικό κράτος, απασχολημένο με το «Κρητικό Ζήτημα», δεν είχε τη διάθεση να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο με την Τουρκία.

Οι Τούρκοι με πρόσχημα την «ασφάλεια του κράτους» εκτοπίζουν ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού στην αφιλόξενη μικρασιατική ενδοχώρα, μέσω των λεγόμενων «ταγμάτων εργασίας» («Αμελέ Ταμπουρού»). Στα «Τάγματα Εργασίας» αναγκάζονταν να υπηρετούν οι άνδρες που δεν κατατάσσονταν στο στρατό. Δούλευαν σε λατομεία, ορυχεία και στη διάνοιξη δρόμων, κάτω από εξοντωτικές συνθήκες. Οι περισσότεροι πέθαιναν από πείνα, κακουχίες και αρρώστιες.
Αντιδρώντας στην καταπίεση των Τούρκων, τις δολοφονίες, τις εξορίες και τις πυρπολήσεις των χωριών τους, οι Ελληνοπόντιοι, όπως και οι Αρμένιοι, ανέβηκαν αντάρτες στα βουνά για να περισώσουν ό,τι ήταν δυνατόν. Μετά τη Γενοκτονία των Αρμενίων το 1916, οι τούρκοι εθνικιστές υπό τον Μουσταφά Κεμάλ είχαν πλέον όλο το πεδίο ανοιχτό μπροστά τους για να εξολοθρεύσουν τους Ελληνοπόντιους. Ό,τι δεν κατάφερε ο Σουλτάνος σε 5 αιώνες το πέτυχε ο Κεμάλ σε 5 χρόνια!
Το 1919 οι Έλληνες μαζί με τους Αρμένιους και την πρόσκαιρη υποστήριξη της κυβέρνησης Βενιζέλου προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα αυτόνομο ελληνοαρμενικό κράτος. Το σχέδιο αυτό ματαιώθηκε από τους Τούρκους, οι οποίοι εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός για να προχωρήσουν στην «τελική λύση».
Στις 19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας, υπό την καθοδήγηση των γερμανών και σοβιετικών συμβούλων του. Μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 οι Ελληνοπόντιοι που έχασαν τη ζωή τους ξεπέρασαν τους 200.000, ενώ κάποιοι ιστορικοί ανεβάζουν τον αριθμό τους στις 350.000.
Όσοι γλίτωσαν από το τουρκικό σπαθί κατέφυγαν ως πρόσφυγες στη Νότια Ρωσία, ενώ γύρω στις 400.000 ήλθαν στην Ελλάδα. Με τις γνώσεις και το έργο τους συνεισέφεραν τα μέγιστα στην ανόρθωση του καθημαγμένου εκείνη την εποχή ελληνικού κράτους και άλλαξαν τις πληθυσμιακές ισορροπίες στη Βόρειο Ελλάδα.
Με αρκετή, ομολογουμένως, καθυστέρηση, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα στις 24 Φεβρουαρίου 1994 την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Όταν η πραγματικότητα διαψεύδει την καταστροφολογία!!!


Επί Παπανδρέου(Οκτ 09 - Οκτ 11)χάθηκαν 543.000 θέσεις εργασίας, επί Παπαδήμου (Νοε 11 - Μάιος 12) 93.000 θέσεις, επί Σαμαρά (Ιουλ 12 - Δεκ 14) 259.000 θέσεις. 
Επί Τσίπρα (Φεβ 15 - Μαρτ 17) η απασχόληση αυξήθηκε κατά 221.000 θέσεις σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
Ας λέμε τα πράγματα με το όνομα τους!!! 
Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και (καμιά φορά … παραπλανώντας), φέρνουν και την φτώχεια!!!



Όταν η πραγματικότητα διαψεύδει την καταστροφολογία..

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Δεν έχουμε την ίδια διαδρομή!!! Να ποια οικογένεια δίνει μάχη για την καρέκλα!!!


Ο κ. Τσίπρας ανέφερε «με τον κ. Μητσοτάκη δεν έχουμε την ίδια διαδρομή. Τι σχέση έχουν αυτοί που έδιναν μάχη για καρέκλες με εμάς που δίνουμε μάχη για τη χώρα
Ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι: «Με κατηγορείτε ότι σας λέω πορφυρογέννητο, αλλά δεν έχουμε την ίδια διαδρομή, ούτε πολιτική ούτε προσωπική. Δεν μεγάλωσα με στόχο να γίνω πρωθυπουργός, ούτε να έχω καρέκλες».
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως ο κ. Μητσοτάκης «αισθάνεται μεγάλη την απώλεια της καρέκλας και της κουτάλας».
ΥΓ: 
Πατηρ Κυριάκου:
1961-1963 πολιτευτής
1965 αποστασία
1991-1993
Πρωθυπουργός
Ντόρα: Δήμαρχος
Υπουργός Εξωτερικών 2017
Κυριάκος: Αρχηγός ΝΔ

Περίπου 60 χρόνια πολιτευτές και συντράπεζοι …………
Κι όμως φωνάζει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ξεκολλάνε από την καρέκλα ………..

Τσίπρας στη Βουλή: Η ιστορία σας είναι γεμάτη με ρεμούλες, μίζες και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος!!! Κατάπιατε αμάσητα μέτρα 65 δις και φτύνετε τα αντίμετρα!!!


Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρωθυπουργός, παίρνοντας το λόγο αμέσως μετά την τοποθέτηση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας ανέδειξε τις αντικρουόμενες απόψεις και την αναντίστοιχη ρητορική του κ. Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σηκώνω τα χέρια ψηλά, δεν μπορώ να παρακολουθήσω τον κ. Μητσοτάκη». Στη δευτερολογία του, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ είπε με δηκτικό ύφος: «Κατάπιατε αμάσητα 65 δις μέτρα και τώρα φτύνετε τα αντίμετρα».
Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως με μεγάλη κατανόηση παρακολούθησε «την καταστροφολογία που παρέθεσε ο κ. Μητσοτάκης», ενώ συμπλήρωσε σκωπτικά πως του δόθηκε η εντύπωση πως «το 2015 παραλάβαμε τον παράδεισο και πως εμείς οδηγήσαμε τη χώρα στην κόλαση».
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας στηλίτευσε την υπεροπλία της προπαγάνδας των συστημικών ΜΜΕ, τα οποία αναπαρήγαγαν τυφλά την ίδια ρητορική.
«Τελικά, δεν αρκεί στην πολιτική αυτή η υπεροπλία μέσω των ΜΜΕ, των εκδοτών, των καναλαρχών και των πληρωμένων τρολ στα social media. Και δεν αρκεί γιατί η πολιτική θέλει στρατηγική, μυαλό και ψυχή και πάνω απ’ όλα όσο καλός κι αν είναι κάποιος, η πολιτική έχει να κάνει και με την πραγματικότητα και τα προβλήματα των ανθρώπων» είπε για να συνεχίσει σε ίδιο ύφος:
«Δεν τα καταφέρνετε να πείσετε κ. Μητσοτάκη. Κάποιοι θα πουν, και δεν συμφωνώ μ’ αυτό, γιατί δεν το έχετε. Όχι, απλά είστε αυτοεγκλωβισμένος στην στρατηγική του ψευδοπροφήτη που διαρκώς διαψεύδεται. Γιατί όταν δεν έρχεται η καταστροφή γραφικοποιείται αυτός που την προφητεύει».
«Φανταστείτε τον εαυτό σας το Μάιο του 2019, όταν θα βρισκόμαστε πριν τις ευρωεκλογές, γιατί εκεί αναμετρώνται οι πολιτικοί. Φανταστείτε λοιπόν, το Μάη του 2019, ότι θα έχετε κλείσει 3,5 χρόνια αρχηγός ενός κόμματος που θα ζητά αδιάλειπτα εκλογές κι αυτές δεν θα έρχονται. Επίσης, που θα προβλέπει κόφτες, καταστροφές και αποτυχίες που δεν θα επαληθεύονται. Πώς το σκέφτεστε αυτό; Είναι σοβαρή στρατηγική;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ και πρόσθεσε:
«Είχατε μία ευκαιρία να αλλάξετε αφήγημα. Και την πετάτε γιατί λέτε μονίμως δύο πράγματα: Ότι η κυβέρνηση φέρνει 4ο μνημόνιο και ότι τα αντίμετρα είναι αέρας κοπανιστός. Θα ζητήσω από τους συνεργάτες μου να ετοιμάσουν τα σποτ από τώρα με αυτές τις δηλώσεις γιατί σε δυο χρόνια θα διανύουμε ήδη ένα χρόνο εκτός μνημονίων. Και εκείνη την περίοδο θα ενεργοποιηθούν τα αντίμετρα, αυτά που ετοιμάζεστε να καταψηφίσετε. Τότε που θα ανακουφίζουν τους συμπολίτες μας και εκείνοι δεν θα έχουν ξεχάσει ότι τα καταψηφίσατε. Ποιος θα σας πιστεύει τότε;».
Ο κ. Τσίπρας λοιδώρησε, μάλιστα, το γεγονός πως ο οργανωτικός επεκτατισμός του ακραίου αντιπροέδρου, Άδωνη Γεωργιάδη κινδυνεύει να εκτοπίσει τον κ. Μητσοτάκη από τη θέση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Πολύ φοβάμαι πως υιοθετώντας διαρκώς τις απόψεις του Γεωργιάδη πολύ δύσκολα θα αλλάξετε ρητορική. Φοβάμαι, δε, παραχωρώντας εξουσία (στον Γεωργιάδη) μη βρεθείτε προ εκπλήξεως. Δηλαδή, παραχωρώντας τα κλειδιά (του κόμματος), μη βρεθείτε έξω από το σπίτι…».
«Πλέον, περνάμε σε θετική ατζέντα, όσο κι αν κάποιοι επιμένουν σε μια καταστροφική καραμέλα. Κι όταν αυτό καταστεί αντιληπτό στην πλειοψηφία και την κοινή γνώμη θα έχετε χάσει το σύμμαχό σας, δηλαδή την καταστροφολογία» ανέφερε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι κανένας πολίτης δεν θα θυμάται τότε ούτε μία θετική πρόταση από την πλευρά της ΝΔ.
«Όταν η πραγματικότητα δεν συνάδει μαζί σας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα» υπογράμμισε, εξηγώντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση επέκρινε ακόμα και τις διπλωματικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως τη Σύνοδο των Χωρών του Νότου, ονομάζοντάς τες ιδεοληψίες.
Παρακάτω, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο χρέος και στον οδικό χάρτη που θα φτάσει τη χώρα να σταθεί στα πόδια της. Ταυτόχρονα, στηλίτευσε τη μεταβολή της ρητορικής της ΝΔ, σε συνάρτηση με τα κραταιά ΜΜΕ, σχολιάζοντας πως «τότε τα ΜΜΕ και η ΝΔ άλλαξαν τροπάριο, καθώς δεν λένε ότι καταστρέφουμε τη χώρα επειδή δεν συμφωνούμε, αλλά την καταστρέφουμε γιατί συμφωνήσαμε.
"Κι όταν ακούω αυτή τη συζήτηση, μου έρχεται στο μυαλό ένα κουίζ που μας έβαζαν όταν ήμασταν μικροί. Αν 1 κιλό σίδερο ή 1 κιλό βαμβάκι έχουν το ίδιο βάρος. Έχω την εντύπωση κ. Μητσοτάκη πως δεν θα απαντούσατε σωστά".
Ο πρωθυπουργός επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση γιατί ξαφνικά, όπως είπε, έγινε αντιμνημονιακή και νοιάζεται για τις κινητοποιήσεις, ανακαλύπτοντας και τον Μίκη Θεοδωράκη, ενώ κατά την διαπραγμάτευση, είπε, σιγόνταρε τους δανειστές. Σε αυτό το σημείο, επέκρινε το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο, λέγοντας πως ταξίδεψε όχι με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, αλλά με τη φανέλα του ΔΝΤ. «Βάλατε τους ευρωβουλευτές σας να κριτικάρουν την Κομισιόν επειδή παίρνει θέση υπέρ της Ελλάδας», ήταν το επόμενο σχόλιό του.
«Διότι πριν 5 μήνες φέραμε το εφάπαξ επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους και μας λέγατε ότι προκαλούμε δημοσιονομικό εκτροχιασμό επειδή δεν συνεννοηθήκαμε με τους δανειστές και τι μας λέτε τώρα: Αφού δώσατε αυτό και το καταψηφίσαμε, δώστε κι άλλα τόσα τώρα και χωρίς συνεννόηση με τους δανειστές» τόνισε.
«Ταυτόχρονα, δεν ψηφίζετε τα αντίμετρα που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές, ενώ παράλληλα καταθέτετε κι άλλα αντίμετρα που δεν έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές. Σηκώνω τα χέρια ψηλά, δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω» είπε με περιπαικτικό ύφος προς τον κ. Μητσοτάκη, συνεχίζοντας όμως σε ανάλογη διάθεση:
«Τώρα που τελειώνει το παραμύθι της παρένθεσης, φοβάστε γιατί δεν ξέρετε τι σας ξημερώνει γιατί η ιστορία σας είναι γεμάτη με ρεμούλες, μίζες και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος. Γι’ αυτό φέρεστε σαν ξεπουπουλιασμένα κοτόπουλα».
Αναφορικά με τα μέτρα, ο πρωθυπουργός στάθηκε στα δύο κυριότερα σημεία της «καταστροφολογίας», επισημαίνοντας ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψεύδεται συνειδητά αναφορικά με τον στόχο που πρέπει να πιαστεί για να εφαρμοστούν τα αντίμετρα. Συγκεκριμένα, είπε πως ψευδώς ισχυρίζεται η ΝΔ ότι πρέπει να επιτευχθεί πλεόνασμα 5,5% κι όχι 3,5%, που αναγράφεται και στο πολυνομοσχέδιο. «Και στο γιο μου αν βάλω την άσκηση 3,5 + 1 – 1, θα απαντήσει πως το αποτέλεσμα μας κάνει 3,5. Γιατί παραπλανείτε τον ελληνικό λαό; Κάνετε ότι δεν το καταλαβαίνετε…» υπογράμμισε.
Το δεύτερο σημείο που κατέκρινε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο χαρακτηρισμός του μεσοπρόθεσμου από τη ΝΔ ως 4ο μνημόνιο, λέγοντας προς τον κ. Μητσοτάκη «σπεύσατε να παραπλανήσετε την κοινή γνώμη μέσω των ΜΜΕ που σας στηρίζουν». Παράλληλα, ξεκίνησε να καταθέτει στα πρακτικά τίτλους τίτλους «έγκυρων εφημερίδων», που όπως είπε: «Ενώ οι ίδιες έβλεπαν κατά τη θητεία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ success story, τώρα βλέπουν την καταστροφή».
Μετέπειτα, χαρακτήρισε ισορροπημένη τη συμφωνία που θα οδηγήσει σε οριστική λύση της βιωσιμότητας του χρέους μέσω της ένταξης της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. «Αν δεν συμμετάσχει το ΔΝΤ, δεν υπάρχει για εμάς η δέσμευση για μέτρα το 2019 και το 2020» ανέφερε και συμπλήρωσε ξεκαθαρίζοντας πως τα μέτρα μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος θα εφαρμοστούν μόνο αν υλοποιηθούν τα μέτρα για το χρέος. «Εσείς βγαίνατε και λέγατε ότι το χρέος είναι βιώσιμο και ζητάγατε πιστοποιητικά βιωσιμότητας» τόνισε με δηκτικό τρόπο προς τον κ. Μητσοτάκη, προσθέτοντας: «Εσείς, πάντα λέγατε θα εφαρμοστούν και θα εφαρμοστούν και δεν διεκδικήσατε ποτέ τη λύση του χρέους».
Τέλος, ο πρωθυπουργός παίρνοντας εκ νέου το λόγο για να απαντήσει στον κ. Μητσοτάκη μετά τη δευτερολογία του τελευταίου, σχολίασε τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις του προέδρου της ΝΔ για το πολυνομοσχέδιο, λέγοντας: «Κατάπιατε αμάσητα 65 δις μέτρα και τώρα φτύνετε τα αντίμετρα».

Μονομερής γκάφα Μητσοτάκη!!! Διεύρυνε την Ευρωζώνη με 3 νέα μέλη!!! Έξαλλος ο Σόιμπλε!!!


«Όλη η Ευρωζώνη έχει ανάπτυξη»(!!!) επιχειρηματολόγησε το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθώντας να τρολάρει τα επιτεύγματα της κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα και … το έκανε!!! 

Συμπεριέλαβε στην αναφορά του χώρες που δεν… συμμετέχουν στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, όπως Ρουμανία, της Πολωνία, Βουλγαρία και Κύπρο, εκθειάζοντας τις επιδόσεις τους!!! 

Το καλό για την Κύπρο είναι ότι όντως ανήκει στην Ευρωζώνη και ευτυχώς βρίσκεται σε ανάπτυξη!!! 

Το κακό για τον πρόεδρο της ΝΔ είναι ότι μόνον η Κύπρος από όσες ανέφερε περιλαμβάνονται στις χώρες της ζώνης του ευρώ!!! 

Οι υπόλοιπες … όχι, καθώς είναι μόνον χώρες της ΕΕ και όχι χώρες της Ευρωζώνης!!!

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Οι hard-core σκηνές που κόπηκαν στο μοντάζ!!!


Βίντεο - «απάντηση στη μονταζιέρα της ΝΔ», το οποίο παρουσιάζει «τι δεν λέει το βίντεο της ΝΔ για τους ελεύθερους επαγγελματίες», δημοσιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Το ότι η ΝΔ έχει αλλεργία με την αλήθεια είναι γνωστό εδώ και καιρό. Τα τελευταία της προπαγανδιστικά βίντεο επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα ως προς το τι δεν λέει το βίντεο της ΝΔ για τους ελεύθερους επαγγελματίες, στην ανακοίνωση και το σχετικό βίντεο αναφέρονται τα εξής:
«Ο ίδιος ελεύθερος επαγγελματίας με 12.000 ευρώ το 2014 με κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πλήρωσε ασφαλιστικές εισφορές 3.779 ευρώ, 500 ευρώ περισσότερα από αυτά που θα πληρώσει το 2020.
Ο ίδιος ελεύθερος επαγγελματίας με 12.000 ευρώ το 2014 με κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πλήρωσε φορολογία 3.313 ευρώ, ενώ το 2020 θα πληρώσει 1.471 ευρώ.
Δηλαδή 3.313 ευρώ το 2014 και 1.471 ευρώ το 2020.
Ο ίδιος ελεύθερος επαγγελματίας με 12.000 ευρώ το 2014, πληρώνοντας ασφαλιστικές εισφορές και φόρο τού έμειναν 4.257 ευρώ, ενώ το 2020 θα του μένουν 6.644 ευρώ.
Δηλαδή 4.257 ευρώ το 2014 και 6.644 ευρώ το 2020. Άρα, θα του μένουν 2.387 ευρώ περισσότερα».
«Ιδού, λοιπόν, το πραγματικό βίντεο της ΝΔ που χάθηκε στη μονταζιέρα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...