Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Πρωτοβουλία για να ακυρωθεί το Μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης από τον Αλέξη Τσίπρα! Πάει στον Αραβικό Σύνδεσμο στην Τυνησία


Πρωτοβουλία προκειμένου να πιεστεί η Λιβύη να επανεξετάσει το προσύμφωνο που έχει υπογράψει με την Τουρκία για τις θαλάσσιες ζώνες θα αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας.
Την ερχόμενη Πέμπτη θα μεταβεί στην Τυνησία όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση του Αραβικού Συνδέσμου.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει σε επαφή με τους ηγέτες των Αραβικών χωρών και θα επιχειρήσει να εξαντλήσει όλα τα διπλωματικά επιχειρήματα προκειμένου να τους πείσει ότι είναι για το καλό όλων η Λιβύη να αποχωρήσει από την διαφαινόμενη συμφωνία με την Τουρκία.
Εκτιμάται ότι ότι μόνο κάτω από την πίεση των άλλων αραβικών χωρών η κυβέρνηση της Λιβύης μπορεί να υπαναχωρήσει.

Συνεχίζει τα “απίθανα” ο Μανιαδάκης στην Προανακριτική: Οι Αμερικανοί πλήρωσαν κι από την τσέπη τους για να στηθεί η εδώ σκευωρία!


Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές χθες Τρίτη, ο Νίκος Μανιαδάκης μιλώντας στην Προανακριτική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι στη “σκευωρία” της υπόθεσης Novartis είναι και οι Αμερικανοί, υποστηρίζοντας ότι στη δεύτερη συνάντηση μαζί τους στο Νιου Τζέρσεϊ τον πίεσαν πολύ.
Σημερινές πληροφορίες δείχνουν ότι τα “απίθανα” συνεχίστηκαν και σήμερα, με αφορμή ερώτηση που έκανε στον πρώην προστατευόμεενο μάρτυρα ο βουλευτής Γιάννης Ραγκούσης:
ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Ποιος πλήρωσε τα έξοδα του ταξιδιού;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ (Μάρτυς): Εγώ και μου τα δικαιολόγησε το αμερικάνικο Δημόσιο και έχω κρατήσει -γιατί δεν την κατέθεσα ποτέ- την επιταγή, την έχω στα χέρια μου. Δεν την κατέθεσα γιατί πού να καταθέσεις επιταγή στην Ελλάδα από το αμερικάνικο Υπουργείο Δικαιοσύνης όταν σου λένε ότι είσαι μάρτυρας, όλο το σύστημα; Δεν την κατέθεσα ποτέ. Την έχω ακόμα. Αυτό -επειδή θέλετε να ακριβολογώ- ήταν για το ξενοδοχείο. Τα εισιτήρια μου τα πλήρωσαν αυτοί οι ίδιοι. Μου έκλεισαν δηλαδή τα εισιτήρια αυτοί, εγώ πλήρωσα το ξενοδοχεία και μου έδωσαν με επιταγή τα υπόλοιπα, την οποία έχω και σήμερα και αν θέλετε μπορώ να την προσκομίσω.
Σύμφωνα με άλλες πηγές , ο κ. Μανιαδάκης έδωσε τη διεύθυνση του διαμερίσματος που τον ανέκρινε η Τουλουπακη: «Αλεξανδρουπόλεως 24-26 στη Μιχαλακοπούλου». Ο ίδιος φέρεται να κατέθεσε πως του έδειχναν υπουργικές αποφάσεις. «Έπαιρναν θέση λέγοντας πως αυτές ήταν προϊόν πολιτικής συναλλαγής», φέρεται να τόνισε και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές φέρεται να συνέχισε: «Μου έλεγαν ότι “θα εκλεγεί το κυβερνόν κόμμα, μη φοβάσαι”».
Η εν λόγω αποστροφή προκάλεσε ένταση μέσα στην αίθουσα και κατά της ίδιες πληροφορίες ακολούθησε ο εξής διάλογος:
Πλεύρης: «Μας θυμίζει αυτά που έλεγε κάποιος. “Να βάλουμε δυο στη φυλακή να κερδίσουμε τις εκλογές»
Μαρκόπουλος: «Που ξέρεις. Μπορεί ο Πολακης να έδινε τις ερωτήσεις»
Ραγκούσης: «Πρόσεχε μην έλθει εδώ»
Μαρκόπουλος: «Συνεχίστε έτσι και θα πάτε καλά. Ακόμα να τον μαζέψετε ».
«Έχουμε τόσες λεπτομέρειες για τον κ. Γεωργιάδη έως και ποιος πλήρωνε τις κουρτίνες του σπιτιού του», φέρεται να κατέθεσε στη συνέχεια ο κ. Μανιαδάκης, αναφερόμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, στα όσα του έλεγαν οι εισαγγελείς.
«Ποτέ δεν με απείλησε ο Στουρνάρας»
Απαντώντας σε ερώτηση εάν ο Γιάννης Στουρνάρας εκτόξευσε απειλές εναντίον του, ο κ. Μανιαδάκης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές απάντησε αρνητικά. «Με ρώτησε αν είμαι προστατευόμενος μάρτυρας και αρνήθηκα», φέρεται να επεσήμανε.
Στη συνέχεια κατά τις ίδιες πληροφορίες, διέψευσε την αναφορά των εισαγγελέων διαφθοράς ότι τους μετέφερε απειλές από πολιτικά πρόσωπα. «Με ρωτούσαν οι εισαγγελείς και μου έλεγαν πως “πρέπει να είσαι με το μέρος μας”. Ποτέ δεν τους είπα πως κανένα πολιτικό πρόσωπο θα τους κατέστρεφε. Ποτέ δεν μετέφερα τέτοια απειλή εκ μέρους του Γιάννη Στουρνάρα», φέρεται να ανέφερε και σύμφωνα με πληροφορίες, συνέχισε: «Ο Ντζούρας μου κανόνισε συνάντηση με πράκτορες FBI . Μου είπε πως μπορώ να βγάλω και λεφτά από αυτό το πρόγραμμα. Δεν έχω πρόβλημα να πω τα ίδια και κατά αντιπαράσταση με τον Δεσταμπασίδη και την Τουλουπάκη ή Μαραγγελη». 

“Φιασκο” και στο προσφυγικό με την επιστολή Χρυσοχοΐδη να διαψεύδει το σχεδιασμό που ανακοίνωσαν Πέτσας-Στεφανής-ΣΥΡΙΖΑ: Αποδεικνύεται το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει η ανευθυνότητα της κυβέρνησης


«Η σημερινή αποκάλυψη της επιστολής του κ. Χρυσοχοΐδη μαρτυρεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο προσφυγικό ζήτημα και το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει με την ανευθυνότητα της» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Ελάχιστες μέρες μετά τις πανηγυρικές εξαγγελίες του κυβερνητικού εκπροσώπου περί κλεισίματος της Μόριας και δημιουργίας κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, έρχεται στο φως της δημοσιότητας επιστολή του Μ. Χρυσοχοΐδη προς την αρμόδια Ευρωπαίο Επίτροπο η οποία διαψεύδει πλήρως τις κυβερνητικές εξαγγελίες».
Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη καθώς «ομολογεί ότι τα κλειστά κέντρα θα λειτουργούν παράλληλα με τις υπάρχουσες ανοιχτές δομές» αποδεικνύοντας το κυβερνητικό «μπάχαλο» στο προσφυγικό.
Οφθαλμοφανές και αναμενόμενο αποκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ το φιάσκο της κυβέρνησης για το προσφυγικό. Όπως αναφέρει,«το ψάρεμα στα θολά νερά της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού δεν μπορεί να συμβαδίζει με το δήθεν κεντρώο και προοδευτικό προφίλ που μάταια προσπαθεί να φιλοτεχνήσει ο πρωθυπουργός». «Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε το αδιανόητο: να πατά σε δύο βάρκες. Η πτώση και η καταβύθιση, όπως αναμενόταν, ήρθε πολύ γρήγορα», κατέληξε.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό που ανακοίνωσαν Πέτσας και Στεφανής, προβλέπεται κλείσιμο των δομών στη Μόρια, ΒΙΑΛ, ΚΥΤ Σάμου, Κω και Λέρου, ωστόσο, ο Μ. Χρυσοχοϊδης στην τέταρτη παράγραφο της επιστολής του προς την Κομισιόν αναφέρει ότι «η κυβέρνηση σκοπεύει να δημιουργήσει νέες δομές σε καθένα από τα πέντε νησιά, που θα λειτουργούν παράλληλα με τα υπάρχοντα κέντρα υποδοχής».
Τη στιγμή που ο Πέτσας και Στεφανής είχαν πει ότι κλείνουν τις υπάρχουσες δομές και όλοι θα διαμένουν σε κλειστά κέντρα κράτησης.
Η επιστολή Χρυσοχοϊδη

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...