Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Ο Πολάκης απαντά στα περί μετακινήσεων διασωστών του ΕΚΑΒ: Συκοφαντίες οι «πληροφορίες των συνδικαλιστών»


Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη απαντά στις συκοφαντίες εναντίον των εργαζομένων του ΕΚΑΒ για δήθεν μετακινήσεις 47 διασωστών του ΕΚΑΒ σε γραφεία.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες μια φρασεολογία γεμάτη συκοφαντίες εναντίον των εργαζομένων του ΕΚΑΒ και της Διοίκησης από το Σωματείο εργαζομένων της Αθήνας: Δημοσιογραφικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημερώνουν –έπειτα από πληροφορίες του Σωματείου- ότι «μετακινούνται 47 διασώστες του ΕΚΑΒ από τα πληρώματα ασθενοφόρων στα γραφεία».
Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, όπως κάθε σχετικός γνωρίζει, από τη στιγμή που δεν μπορεί ούτε να προσλάβει διοικητικούς υπαλλήλους, αλλά ούτε να μετατάξει μέσω κινητικότητας, είναι αναγκασμένη να βρει εκ των ενόντων λύση για να αντιμετωπίσει την υποστελέχωση των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ. Είναι επίσης γνωστό ότι αν αυτές οι υπηρεσίες υπολειτουργούν, δημιουργείται πρόβλημα στο ίδιο το φυσικό αντικείμενο του φορέα, την άμεση δηλαδή παροχή πρώτων βοηθειών και την επείγουσα διακομιδή ασθενών και τραυματιών. Άλλωστε, από 1-1-2019 που παύει η εμπλοκή του Επιτρόπου, οι ίδιες οι διοικητικές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για την λειτουργία του, επιλύοντας κάθε εκκρεμότητα και εξασφαλίζοντας ασφάλεια στα πληρώματα των ασθενοφόρων και στους πολίτες.
Οι ανακρίβειες, τα ψέματα και ο «ψευτο-κουτσαβακισμός» των εξώδικων προς τη Διοίκηση, για δήθεν ρουσφέτια και «χρωματισμένες» αρχαιρεσίες, αποτελεί εκείνη την παλιά γνωστή μέθοδο συνδικαλισμού, που στόχευε σε στενές κλαδικές ιδιοτέλειες και στην εμπέδωση του ιδεολογήματος -στάχτη στα μάτια της κοινωνίας- «κάνουμε κάτι για να υπάρχουμε». Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ δέχτηκε από την πρώτη μέρα το διάλογο με το Σωματείο γιατί απλά δεν τον φοβάται. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. αλλά ίσως κάποιοι να λογοδοτούν σε άλλα κέντρα και όχι στην κοινωνία.
Η αλήθεια λοιπόν για όλα αυτά, μετά από ενδελεχή έλεγχο που διενήργησε η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, είναι η εξής: από τους 47 εργαζόμενους «πληρώματα Ασθενοφόρων» που αναφέρουν οι «πληροφορίες των συνδικαλιστών», οι 36 εργάζονται εδώ και χρόνια σε διοικητικές υπηρεσίες, ενώ μόνο 11 από όλη την Ελλάδα τοποθετούνται πράγματι τώρα σε διοικητικές θέσεις για την κάλυψη αναγκών. Να σημειωθεί εδώ ότι με τη ρύθμιση αυτή παύει ταυτόχρονα και η εργασιακή ομηρεία αυτών των 36 που υπηρετούν ήδη σε διοικητικές θέσεις, αφού όλα αυτά τα χρόνια υποχρεώνονταν σε διαδοχικές αποσπάσεις και μετακινήσεις, για να υπόκεινται σε πελατειακό έλεγχο. Αυτή είναι η πραγματικότητα, ενώ επίσης η γενναιότητα ξεκινάει από το θάρρος να ζητάμε συγνώμη».

Σκελετοί στα ντουλάπια του ΚΙΝΑΛ! Όταν Βενιζέλος, Λοβέρδος και ΠΑΣΟΚ έβγαζαν λάδι Τσοχατζόπουλο Παπαντωνίου! Η απίστευτη στιχομυθία Πολύδωρα-Βενιζέλου στη Βουλή


Οι υπογραφές φαρδιές πλατιές στο αθωωτικό πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής, το 2005 για τους Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου. Και υπογραφές γνωστές: Βενιζέλος, Λοβέρδος, Κουλούρης και άλλοι.
Με αφορμή αυτή τη φωτογραφία ας θυμηθούμε λίγο πώς το τότε ΠΑΣΟΚ έβγαζε “λάδι” τους δύο υπουργούς του Κώστα Σημίτη.

Έτος 2005. Εφτά χρόνια πριν συλληφθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οχτώ χρόνια πριν ξεκινήσει η δίκη του, πολύ πριν δηλαδή κύκλοι του κόμματος Βενιζέλου ή του (πρώην) ΠΑΣΟΚ αρχίσουν να διακινούν δεξιά κι αριστερά ότι ο πρώην υπουργός και άλλοτε πανίσχυρος υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ είναι «ντροπή για την παράταξη» υποστηρίζοντας ότι βλέπουν τη δίκη του σαν κάθαρση και αναγκάζοντας τον να ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίζεται ως εξιλαστήριο θύμα, ακόμη και από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, ο σημερινός πρόεδρος του κόμματος που συμμετέχει στην τρικομματική συγκυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά υποστήριζε με πάθος τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννο Παπαντωνίου στην προανακριτική επιτροπή της βουλής για τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Ήταν η περίοδος που βρισκόταν βρισκόταν σε εξέλιξη η εξεταστική επιτροπή για τα ΤΟΡ Μ1. Υπερασπιστές του Ακη Τσοχατζόπουλου, αλλά και του Γιάννου Παπαντωνίου ήταν οι τότε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και συνταγματολόγοι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο σημερινός* (2013) πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τότε απλός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μάλιστα, μετά από πίεση που είχε δεθεί, είχε παραδεχθεί ότι είχε συντάξει ο ίδιος το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση. Ιδού τι ανέφερε το σχετικό πόρισμα «Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους κυρίους Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου (…), που επί μήνες προσεβλήθησαν και διασύρθηκαν αδίκως». Το κείμενο έχει τις υπογραφές των Ευ. Βενιζέλου, Αλ. Ακριβάκη, Αν. Λοβέρδου, Μ. Καρχιμάκη, Κ. Κουλούρη, Γ. Νιώτη, Σ. Κοσμίδη, Γ. Παπαγεωργίου και Ηλ. Παπαηλία…
Στις 25 Φεβρουαρίου του 2005 στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν εισήχθη προς συζήτηση το πόρισμα της εξεταστικής στη βουλή ο Βενιζέλος έλεγε με πάθος «Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε ως ένα τεράστιο πολιτικό και ενδεχομένως ποινικό σκάνδαλο και σήμερα (25/2/2005) η υπόθεση αυτή έχει εξατμιστεί (…) Μας λέει Ν.Δ. ότι υπάρχει ύποπτη διακίνηση χρημάτων με δήθεν παραλήπτες, οποίοι μπορεί να είναι και πολιτικά πρόσωπα. Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως!».
Όπως εξελίσσεται σήμερα η υπόθεση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαψεύδεται, αλλά και δείχνει ανακόλουθος σε ότι αφορά στη στάση του απέναντι στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Διότι τότε υποστήριζε με πάθος ότι οι κατηγορίες που εκτοξεύονταν σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου και κατ’ επέκταση του ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν πλεκτάνη, ενώ σήμερα ο ίδιος φροντίζει να καθιστά γνωστό ότι “Έχουμε αποβάλλει τον Άκη Τσοχατζόπουλο από το σώμα του ΠΑΣΟΚ”. Μάλιστα ενώ εκφωνήθηκε στη δίκη που διεξάγεται σήμερα, ως μάρτυρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισε να μην παραστεί.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει να δει κανείς τους διαλόγους στη συζήτηση στο πλαίσιο εκείνης της εξεταστικής επιτροπής της βουλής για τις εταιρείες «DRUMILAN OFFSET» και «DRUMILAN INTERNATIONAL», με τις οποίες φέρεται να συνδέεται ο άλλοτε πανίσχυρος Άκης Τσοχατζόπουλος.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Εχουμε την «DRUMILAN OFFSET» και την «DRUMILAN INTERNATIONAL», η οποία κατοικοεδρεύει στον φορολογικό παράδεισο των Παρθένων Νήσων.
ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Τι τα θέλετε τώρα αυτά;
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Αυτές οι εταιρίες είναι κάτοχοι λογαριασμού…
ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ουδέν πολιτικό πρόσωπο είναι αναμεμειγμένο. Θα το δείξει και το μέλλον.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Οταν πρωτοανακαλύφθηκε ο λογαριασμός, ο κ. Βενιζέλος -γνωστός χιουμορίστας- έσπευσε να πει ότι είναι αριθμός τηλεφώνου. Ε, δεν είναι. Είναι λογαριασμός που ακολουθεί υπόγειες διαδρομές…
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Πήρα τηλέφωνο και βγήκε ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος!
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: …από Μόσχα, Νέα Υόρκη, Κύπρο και Ελβετία. Είκοσι ένα εκατομμύρια δολάρια. Φθήνιες. Φυσικά ο παραλήπτης αγνοείται.
ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ποιους αφορούν αυτά; Πάλι υπόνοιες;
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Ρε, πού πήγαν τα λεφτά είναι το θέμα. Αφήστε τις σοφιστείες.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Πάμε τώρα στο κείμενο και όχι στο μελάνι που ρίχνει ο κ. Βενιζέλος ως άλλη σουπιά στην αοριστία και τη σύγχυση.
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Εχω ρίξει και μελάνι για το κείμενο. Παραγωγική.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Οταν μιλάμε για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, η ζημία τού να βρεθούν οι αποθήκες του Στρατού χωρίς σφαίρες και χωρίς φυσίγγια δεν λέγεται δωροδοκία ή απιστία. Αλλιώς λέγεται.
ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Πώς λέγεται, δηλαδή;
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Δεν τολμώ να το πω. Ομως εσείς καταλαβαίνετε τι διαπράττετε.
ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αίσχος (θόρυβος από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ).
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Λέμε δηλαδή στον λαό ότι οι καλοί οικονομικοί διαχειριστές υπουργοί Αμυνας του ΠΑΣΟΚ πέταξαν 400 δισ. δραχμές στον βρόντο. Ή ηλίθιοι ήσαν ή ιδιοτελείς.
ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αυτό είναι απαράδεκτο.

Ποιος Παπαντωνίου; Πού να δείτε αυτά που έρχονται από βδομάδα που καταθέτουμε το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ!


Η συνεχής αποκάλυψη υποθέσεων διαφθοράς, όπως με τις εξεταστικές για την Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ (το πόρισμα για το οποίο κατατίθεται την άλλη εβδομάδα) είναι αυτή που προκαλεί εκνευρισμό και αμηχανία σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Λάππας μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Βαγγέλη Καραγεώργο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη.
Τα υπονοούμενα από στελέχη της αντιπολίτευσης για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης προς όφελος της κυβέρνησης αποτελούν «βαρύτατη προσβολή προς τους δικαστικούς λειτουργούς, στα όρια της διαβολής», είπε ο κ. Λάππας. «Για το θέμα του Παπαντωνίου που “έσκασε”, εμείς που ασχολούμαστε με τα θέματα της διαφθοράς από το 2015 (ο κ. Λάππας είναι εισηγητής σε όλες τις εξεταστικές, σε δάνεια ΜΜΕ και κόμματα, σκάνδαλα στην Υγεία), γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει και ποια θα ήταν η εξέλιξη. Το θέμα ήταν η τεράστια, με πολλά ερωτήματα, καθυστέρηση από το 2006, στην υπόθεση του κ. Παπαντωνίου. Επί 11 χρόνια είναι στα συρτάρια, μόνο το 2017 κινήθηκε πλέον η διαδικασία και φτάσαμε σε αυτή την αποκάλυψη».
Για τις τοποθετήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «εγώ διακρίνω μία τεράστια αμηχανία … επειδή ξέρουν ότι έρχονται και άλλες υποθέσεις, πολλές που αφορούν τα θέματα διαφθοράς. Μάλλον αρχίζουν να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους … Αν δεν θέλουν οι φίλοι μας των άλλων κομμάτων, ο κ. Μητσοτάκης, η κ. Γεννηματά που ακολουθεί από κοντά ως κολαούζος τις δηλώσεις του, να πιστέψουν εμάς, ας ανατρέξουν στα κείμενα του κ. Ρακιντζή και του κ. Σούρλα, που από το 2011, το 2012, το 2013, το 2014, έλεγαν ότι η διαφθορά στην Ελλάδα κοστίζει ετησίως 15-20 δισ. ευρώ».
Στο χώρο της Υγείας τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα, τόνισε ο κ. Λάππας, θυμίζοντας την τοποθέτηση Νικολούδη στη Βουλή ότι «στα εξοπλιστικά η διαφθορά μπορεί να είναι γύρω στο 3%, αλλά στην Υγεία φτάνει το 2%-24% … τότε μείναμε άναυδοι. Τώρα, μετά από 3 χρόνια στην Εξεταστική της Υγείας, επιβεβαιώνεται πλήρως αυτό που είπε. Είναι ασύλληπτα τα μεγέθη. Είναι βασικό αίτιο της χρεοκοπίας της χώρας».
Ο κ. Σούρλας, κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ και πρώην υπουργός της, ως Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Δικαιωμάτων είχε το 2013 συντάξει έκθεση όπου υπογράμμιζε τα τεράστια πρόστιμα 350 εκατ. δολαρίων του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης κατά φαρμακευτικών εταιρειών, επειδή «συστηματικά δωροδοκούσαν κρατικούς αξιωματούχους … αυτή η έκθεση του κ. Σούρλα δεν αξιοποιήθηκε ποτέ, μέχρι σήμερα», τόνισε ο κ. Λάππας, ενώ το ίδιο επανέλαβε ο κ. Ρακιντζής, Γενικός Επιθεωτητής Δημόσιας Διοίκησης επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. «Για ποια παρέμβαση πολιτικών προσώπων και κυβέρνησης μιλούν;».
Επανέλαβε ότι «αυτή η αμήχανη και εκνευρισμένη αντίδραση δεν είναι τόσο για το θέμα Παπαντωνίου, γι’ αυτό ήταν σίγουροι όλοι. Το θέμα είναι αυτά που έρχονται … για την Novartis, για το ΚΕΕΛΠΝΟ που την άλλη εβδομάδα καταθέτουμε το πόρισμά μας… Για το ΚΙΝΑΛ ας μην συζητάμε καλύτερα, ας διαβάσουν την δήλωση Ραγκούση. Λέει στη Γεννηματά, “τι περιμένει, να της πει ο Μητσοτάκης τι δήλωση θα κάνει μετά από αυτόν;”», είπε χαρακτηριστικά.
Τόνισε επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να μην αναλαμβάνει το παλιό πολιτικό σύστημα τουλάχιστον τις πολιτικές ευθύνες, «να μην μιλάει π.χ. ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σημίτης, που το μισό του υπουργικό συμβούλιο ελέγχεται …. Τι ακούει ο πολίτης που ελέγχεται για 100 και 300 ευρώ που οφείλει στο Ταμείο του;».
«Η χαμένη τιμή και αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος οφείλεται αποκλειστικά στην συμπεριφορά των δύο κομμάτων του πάλαι ποτέ δικομματισμού. Δεν είναι δυνατόν η γκρίζα κηλίδα που ξεκίνησε από τα δικά τους κόμματα να απλώνεται στην κοινωνία, που ούτε το δικαιούται ούτε είναι σωστό και δίκαιο να το χρεώνεται. Ας αναλάβουν επιτέλους την πολιτική ευθύνη και να μας πουν τι θα κάνουν με τα δάνειά τους. Μισό δισ. ευρώ οφείλουν», κατέληξε ο κ. Λάππας.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Η ΝΔ, “σκανδαλίστηκε” επειδή ο Πολάκης είπε ότι “οι ένοχοι πρέπει να μπαίνουν φυλακή”


Τα καλά της διεπιστευτήρια στη ΝΔ έπσευσε για μια ακόμα φορά να καταθέσει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Από όλο τον ορυμαγδό των καθημερινών δηλώσεων και θέσεων που προσβάλλουν λεκτικά ακόμα και τις πλέον θεμελιώδεις αρχές της Πολιτείας, στάθηκε – και μάλιστα με υποδειγματική ταχύτητα – στις δηλώσεις του Αν Υπουργού Υγείας της κυβέρνησης, την προηγούμενη Κυριακή στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ…
Γιατί; Για να στηλιτεύσει τις δηλώσεις Πολάκη αναφορικά με τα σκάνδαλα που πρέπει να διερευνηθούν υιοθετώντας την ερμηνεία της ΝΔ ότι δήθεν ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας παρενέβη στη Δικαιοσύνη ζητώντας να βάλει στη φυλακή τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ… Μιλάμε βέβαια για το ίδιο όργανο που ΔΕΝ ενοχλήθηκε ποτέ, παρομοίως, από τις 7 (επτά ) φορες που ο α/δρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης απειλούσε δημοσίως τον Πρωθυπουργό, τον ιδιο τον αν Υπ Υγείας, αλλά και άλλους υπουργούς της κυβέρνησης με δίκες… Ούτε όταν απειλούνταν δημοσιογραφοι που τους θεωρούν φιλικούς προς την κυβέρνηση, με επαγγελματική εξόντωση, αλλά και με δικογραφίες… Αλλά και μια Ένωση που δεν ανησυχησε ούτε από τις απειλές κατα του μέλους της Ειρήνης Τζήβα, για την υπoθεση του ναρκόπλοιου Noor 1…
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΕΕ :
«Με αφορμή πρόσφατες αναφορές Υπουργού της Κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει, για μια ακόμη φορά, τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η απονομή της Δικαιοσύνης στη χώρα μας αποτελεί, διαχρονικά και υποκριτικά για το πολιτικό σύστημα, πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης.
Καλεί τους εκπροσώπους της Kυβέρνησης:
– Να παύσουν εφεξής να στέκονται με παρεμβατική διάθεση απέναντι στη Δικαιοσύνη και τους ανεπηρέαστους από πολιτικές σκοπιμότητες λειτουργούς της για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους και
– Να σεβαστούν και να θωρακίσουν έμπρακτα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της που αποτελεί δικλείδα ασφαλείας του πολιτεύματος».

“Ποταμός” ο Παύλος Πολάκης στην ΕΡΤ! “Κόψαμε τη μίζα και τη μάσα για αυτό μας βρίζουν από το πρωί ως το βράδυ και περιμένουν τους άλλους να γυρίσουν – 20.000 πήρε εφημερίδα του Κουρτάκη για να βάλει άρθρο για την “Πολυομυελίτιδα στη Συρία”


Βρίσκουν ένα ασθενοφόρο χαλασμένο σε ένα νησί και το παίζουν 3 ημέρες. Το ότι πήγαν 90 ασθενοφόρα από διαγωνισμό που τελείωσαμε εμείς σε 3 μήνες γιατί τον είχαν και τον ανακατώνανε από το 2007 γιατί δεν τα βρίσκανε στις μίζες δεν το λένεΤο ότι γίνεται διαγωνισμός για 60 ασθενοφόρα από την Περιφέρεια Αττικής και για άλλα 35 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ή ότι γίνονται διαγωνισμοί και τελειώνουνε από λεφτά του ΕΚΑΒ που έγινε πρώτη φορά στην ιστορία έχετε δει να το παίζουν, ο Σκαι και οι υπόλοιποι που είναι συνειδητά εναντίον;
Τα είπε όλα ο Παύλος Πολάκης στην “Άλλη Διάσταση” στην ΕΡΤ, ξεκαθαρίζοντας ότι κόψαμε τη μίζα και τη μάσα στην κορυφή του συστήματος αλλά υπάρχει και ακόμα παρακάτω, τονίζοντας ότι χρειάζεται δουλειά ακόμα στο κομμάτι αυτό.
“Δώσαμε 1 δις παραπάνω δαπάνη για τη δημόσια υγεία”, παραλάβαμε τον ΕΟΠΥΥ με 260 εκ. έλλειμμα κάτι που δεν υπάρχει σήμερα.  “Αυξήσαμε τις δαπάνες για την υγεία και μειώσαμε τη σπατάλη” τόνισε.
Στόχος της κυβέρνησης είναι το 6.5% του ΑΕΠ να πηγαίνει στην υγεία υπογράμμισε ο κ. Πολάκης.
Από το 2015 ως σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει ενισχυθεί πάνω από 17.000 ανθρώπους που ανέλαβαν υπηρεσία και μένει να ενισχυθεί με 20.500 ακόμα” τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης σε συνέντευξή του αυτή την ώρα στην ΕΡΤ.
Όπως εξήγησε αυτή ήταν η πολιτική στόχευση της κυβέρνησης για να ενισχυθεί το Σύστημα Υγείας το οποίο παρέλαβε σε άσχημη κατάσταση. Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας αναφέρθηκε αναλυτικά στις προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό καθώς και με άλλες συμβάσεις.
“Θα υπάρξει ισχυρή μοριοδότηση για τους συμβασιούχους στην προκήρυξη για 1.700 προσλήψεις. Οι όποιες λύσεις θα είναι υπέρ των εργαζομένων” δήλωσε ο κ. Πολάκης.
Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα της γραφειοκρατίας στα οποία κολλάνε διάφορες αλλαγές. Δήλωσε “περήφανος για τα ΤΟΜΥ”, πρόκειται για ένα άλλο μοντέλο πρωτοβάθμιας υγείας.

Σάιτ κανάλια έπαιρναν λεφτά για τη διαφημιστική δαπάνη του ΚΕΕΛΠΝΟ, εμείς δεν τα κάνουμε αυτά

“Θα δώσουμε τα αναδρομικά στους νοσοκομειακούς γιατρούς” δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός προσθέτοντας ότι “αν θες τα βρίσκεις”. Ανακαλύψαμε χρήματα. Βγαίνει μια εικόνα καταστροφής διάλυσης από συγκεκριμένα κανάλια όπως ο ΣΚΑΙ χαλάει ασθενοφόρο και το παίζουν πέντε μέρες το ότι πήγαν 90 ασθενοφόρα στα νησιά, κανείς δεν το λέει.
Τα 9 στα 10 σάιτ χρηματοδούνται από τις ίδιες πηγές και επειδή εμείς δεν τα χρηματοδοτούμε μας βρίζουν από το πρωί ως το βράδυ και περιμένουν τους άλλους να γυρίσουν. Εμείς δεν πρόκειται να δώσουμε 6.5 εκ διαφημιστική δαπάνη όπως στο ΚΕΕΛΠΝΟ που είχε δώσει σε σάιτ και ΜΜΕ ανά την Ελλάδα.
Εξηγώντας τις προεκτάσεις του φαινομένου σημείωσε πως sites που «δεν τα ξέρει η μάνα τους» μπορεί να έπαιρναν 10.000 ευρώ το μήνα για να προβάλλουν το banner του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ως παράδειγμα έφερε τον ιστότοπο velonakaiklwsti.gr, που σήμερα εμφανίζεται ανενεργός. «Γαϊτανάκι παίζαν τα λεφτά του Ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά.

Θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να γυρίσει το Ερρίκος Ντυνάν στο Δημόσιο τομέα

Κατατέθηκαν οι προσφορές για το Ερρίκος Ντυνάν. Η προσφορά του ιδρύματος Ωνάση είναι πάρα πολύ καλή και όταν με το καλό το αποκτήσει θα τεθεί υπό το καθεστώς του Ωνάσειου Ιδρύματος που είναι ειδικού καθεστώτος. Θα ξαναμπεί με τον τρόπο αυτό στην αγκαλιά του Δημόσιου για να ξαναπροσφέρει τις υπηρεσίες του. Θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να γυρίσει το Ερρίκος Ντυνάν στο Δημόσιο τομέα δήλωσε ο αν. υπουργός.
“Ευσεβείς πόθοι συγκεκριμένων στελεχων, παραγοντών και συμφερόντων ότι θα θεωρηθούν άγονοι οι διαγωνισμοί”.

“Ο κ. Καμμένος έχει τιμήσει την υπογραφή του σε δύσκολες στιγμές”

“Με τους ΑΝΕΛ κάναμε μια συμφωνία να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, να καταπολεμηθεί η διαφθορά και να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση της χώρας. Δεν κάναμε συμφωνία ότι είμαστε ιδεολογικά αδέρφια. Ο κ. Καμμένος έχει τιμήσει την υπογραφή του σε δύσκολες στιγμές. Ακατανόητη η παραίτηση του κ. Κοτζιά από τη στιγμή που είναι εκφρασμένη η στήριξη της κυβέρνησης στην Συμφωνία των Πρεσπών. Σοβαρό θέμα, δεν το υποτιμώ, αλλά η κρίση θα ξεπεραστεί” υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης.

Το μεγάλο πρόβλημα της γραφειοκρατίας

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της γραφειοκρατίας και το πόσο ανασταλτικά λειτουργεί στο δημόσιο σύστημα ο κ. Πολάκης εξήγησε ότι:
“Το κεντρικό κράτος είναι να βγάζει το σχέδιο, να βάζει τα λεφτά, να θέτει τους κανόνες και να έλεγχο των εποπτευόμενων δομών κάθε χρόνο. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αυτό το κράτος που το βασικό του πρόβλημα είναι να μην αποκεντρώνει μια σειρά από αρμοδιότητες. Ο κ. Πολάκης εξήγησε το πρόβλημα της γραφειοκρατίας. Σήμερα χρειάζονται δεκάδες υπογραφές για να μπορέσει να ο διοικητής του νοσοκομείου να πάει τον ένα κωδικό σε άλλο για να μπορέσει για παράδειγμα να πάρει ποτήρια.  Βάζοντας πάρα πολλά σκαλιά όμως πριν ξεκινήσεις κάτι, αυξάνεις την πιθανότητα πολλοί, να ζητούν το κατιτίς τους”.
Την βεβαιότητά του τέλος ότι η κυβέρνηση θα κερδίσει τη μάχη των εκλογών εξέφρασε ο Παύλος Πολάκης.
“Φυσικά και θα το κερδίσουμε το στοίχημα. Γιατί του χρόνου τέτοια εποχή που θα γίνουν οι εκλογές ο ελληνικός λαός θα έχει να συγκρίνει τι παραλάβαμε και τι καταφέραμε. Θα έχει να συγκρίνει ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης υπέρ των εργαζομένων με ένα νεοφιλελεύθερο σχέδιο”.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Και έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν


Το σύνθημα της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι τόσο "νέο" και "φρέσκο"... όσο ήταν του ΠΑΣΟΚ το 2005! Ούτε μια αλλαγή έτσι για τα μάτια του κόσμου. Όπως έχετε καταλάβει, έχουμε περάσει πλέον στη φάση που δεν έχει μείνει κάτι που να μην έχουν κλέψει και κλέβουν ο ένας τον άλλον! Η ΝΔ συνθήματα, το ΠΑΣΟΚ εθνικισμό... και έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν.

Οκτώβριος 2018: Η Αθήνα ελεύθερη – Η Αθήνα γιορτάζει


Για τέταρτη χρονιά φέτος, για ένα μήνα, με 32 μεγάλες εκδηλώσεις, η Αθήνα γιορτάζει την επέτειο της απελευθέρωσής της από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής τον Οκτώβριο του 1944 ως μιας πάνδημης γιορτής της πόλης.
Τις εκδηλώσεις αυτές «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα ελεύθερη», συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και η ΕΡΤ. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εκθέσεις, εκδηλώσεις λόγου, ιστορικούς περιπάτους, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια που αποτελούν διαύλους διάχυσης της επιστημονικής έρευνας στο ευρύ κοινό.
Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 6μμ, θα γίνουν τα εγκαίνια της κεντρικής έκθεσης των εκδηλώσεων «14 Ιστορίες Αντίστασης» στο Κτίριο 6, πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας Κέντρο Τεχνών του δήμου Αθηναίων. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή ως αργά το βράδυ, καθώς συμμετέχει στη Νύχτα Πολιτισμού που διοργανώνουν το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων και η Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018 του δήμου Αθηναίων.

Ποιον “δείχνουν” ως υπεύθυνο για το νέο σήμα της ΝΔ


Διαρροή, μετά το σάλο που ξεσηκώθηκε από την παρουσίαση του νέου “τριγωνικού” σήματος της ΝΔ, όπως η οργισμένη ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου που ζητά να μάθει ποιος ενέκρινε το συγκεκριμένο γραφικό και πόσο κόστισε, αφήνει να εννοηθεί ότι πρόκειται για “εσωτερική παραγωγή της ΝΔ”…
Συγκεκριμένα, το reader.gr αναφέρει ότι το νέο σήμα δεν είναι δημιούργημα κάποιας εταιρείας επικοινωνίας, αλλά ενός συνεργάτη της ΝΔ.
Εμπνευστής φέρεται να είναι ο Φανούρης Μωραΐτης, αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα, ο οποίος συνεργάζεται με την ψηφιακή ομάδα της ΝΔ ως γραφίστας, ενώ είναι και εικαστικός, προερχόμενος από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
Η λογική πίσω από τη δημιουργία του είναι να είναι διαφορετικό από τα τετριμμένα, χωρίς, όμως, να αφήσει εκτός βασικά κομμάτια του γαλάζιου συμβόλου, όπως ο πυρσός, ο οποίος διατηρείται με μια… μεταμοντέρνα πινελιά.
Συνεπώς, η γραφιστική ανανέωση είναι… “εσωτερικό προϊόν” και αφορά και στο site του κόμματος όπου αμέσως μετά την εκδήλωση για την επέτειο των 44 ετών από την ίδρυση της ΝΔ άλλαξε και το layout της σελίδας του.

«Πάτε καλά;»



Ενδεικτικό της γκρίνιας που επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία είναι και το πρωτοσέλιδο σχόλιο της εφημερίδας «Δημοκρατία».
Η εφημερίδα που κινείται στον χώρο της Δεξιάς, κάτω από τον τίτλο «Πάτε καλά;» γράφει χαρακτηριστικά: «Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα στο νέο έμβλημα της ΝΔ».
Και στον υπότιτλο, προσθέτει: «για γέλια και για κλάματα οι καινοτομίες της ηγετικής ομάδας του κόμματος».
Στις εσωτερικές σελίδες η εφημερίδα κάνει λόγο για ένα σήμα «ακαταλαβίστικο», δίχως νόημα για τον μέσο ψηφοφόρο και ότι προκαλεί αρνητικές εντυπώσεις το ότι «χάνεται» ο παραδοσιακός πυρσός.

Τυχαία” κανονίστηκε μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια η συνάντηση της Σπυράκη με τον Ζάεφ!


Ενοχη σιωπή τήρησε χθες η Ν.Δ. αποφεύγοντας οποιονδήποτε σχολιασμό στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της “Εφημερίδας των Συντακτών” – το οποίο στηριζόταν σε πληροφορίες από υψηλόβαθμες πηγές των Σκοπίων- για το ακριβές περιεχόμενο της συνάντησης της Μαρίας Σπυράκη με τον Ζόραν Ζάεφ στις Βρυξέλλες τον περασμένο Δεκέμβριο.
Με νέο ρεπορτάζ σήμερα του Γιώργου Πετρόπουλου, η εφημερίδα έρχεται να συμπληρώσει ότι η συνάντηση Σπυράκη – Ζάεφ έγινε στο ξενοδοχείο «Courtyard by Mariott Brussels» όπου διέμενε η αποστολή της ΠΓΔΜ, η οποία βρέθηκε στις Βρυξέλλες το διήμερο 5-7 Δεκεμβρίου για συνομιλίες Ζάεφ με Γιούνκερ, Ταγιάνι και Χαν.
Λίγες ημέρες πριν άνθρωπος από το διπλωματικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε επικοινωνήσει με τα Σκόπια και είχε ζητήσει να δεχτεί ο Σλαβομακεδόνας πρωθυπουργός τον απεσταλμένο του αρχηγού της Ν.Δ., δηλαδή την Μαρία Σπυράκη.
Η συνάντηση συμφωνήθηκε να γίνει στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, από τα μάτια περίεργων κι από τυχαίες ανεπιθύμητες συναντήσεις. Με λίγα λόγια το ραντεβού ήταν καθορισμένο και με όλες τις λεπτομέρειες.

Τελειωμό δεν έχουν οι γκάφες της ΝΔ με το καινούριο σύνθημα


Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη της Νίνας Κασιμάτη ότι το σύνθημα της ΝΔ είναι κλεμμένο από το ΠΑΣΟΚ το 2005, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι πέτυχε ένα ακόμη αυτογκόλ, καθώς, όπως σημειώνει το κίνημα κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές, σε διαφημιστικό σποτ της χρησιμοποιεί ως φωτογραφία μία ειδυλλιακή παραλία της Ιερισσού.
Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του antigold στο Twitter το οποίο τρολάρει με νόημα την αξιωματική αντιπολίτευση.
«Δηλαδή, αλήθεια; Η @neademokratia που έπνιξε την Ιερισσό στα χημικά, που έστειλε τους μισούς κατοίκους της υπόδικους επειδή αντιδρούν στα σχέδια της Eldorado, διάλεξε για τη διαφήμισή της μια παραλία της Ιερισσού;;; Πόσα αυτογκόλ πια; #skouries… »



Δηλαδή, αλήθεια;
Η @neademokratia που έπνιξε την Ιερισσό στα χημικά, που έστειλε τους μισούς κατοίκους της υπόδικους επειδή αντιδρούν στα σχέδια της Eldorado,
διάλεξε για τη διαφήμισή της μια παραλία της Ιερισσού;;;
Πόσα αυτογκόλ πια; ...

Εσείς το ξέρατε ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει πάρει Νόμπελ Ειρήνης;


Εσείς μπορεί να μην το ξέρατε, αλλά ο Γιώργος Μουρούτης που φροντίζει για την έγκυρη (πάνω από όλα…) ενημέρωσή μας, μας πληροφορεί μέσω social media ότι η Ελλάδα έχει την ευτυχία, εκτός από κάτι ψωρο-Νόμπελ που πήραν ο Σεφέρης (1963) και ο Ελύτης(1979), να έχει κερδίσει άλλο ένα Νόμπελ, χάρη στον “τεράστιο” Αντώνη Σαμαρά!




Τώρα αν εσείς είστε τίποτα άσχετοι που δεν ξέρετε ότι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που έχει κερδίσει Νόμπελ είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ο Γιώργος Μουρούτης φροντίζει επίσης να ενημερώσει ότι το κέρδισε από κοινού με τους συναδέλφους του για λογαριασμό της ΕΕ το 2012.
Και για να εξηγήσουμε τη συλλογιστική του Γιώργου Μουρούτη:
1ον: η επική δήλωση για το Νόμπελ Σαμαρά ήρθε ως “απάντηση” στις πληροφορίες που ήθελαν τον Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ να κερδίζουν το Νόμπελ Ειρήνης (πώς λένε τα παιδιά στο νηπιαγωγείο “εμένα το παιχνίδι μου είναι καλύτερο”; αυτό…)
2ον: η ΕΕ πήρε το 2012 το Νόμπελ Ειρήνης για το ρόλο της στην προώθηση της ειρήνης, της συμφιλίωσης, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη. Ποιος ήταν πρωθυπουργός το 2012; ο Αντώνης Σαμαράς. Άρα; ποιος πήρε βραβείο Νόμπελ; (ελπίζω μετά από τόσες γραμμές να ξέρετε πλέον την απάντηση…)

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...