Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Εβίβα, παιδιά, ο Μοσκοβισί να σας κόβει συντάξεις και να μου δίνει ψήφους!


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Λασιθίου, παρ' ότι εξακολουθεί να κατάγεται από τα Χανιά. Κατά τα άλλα, ιθαγένεια και εθνικότητα είναι το ίδιο πράγμα.


Από τριήρη έπεσε η Ευγενία Μανωλίδου. Αυτό.
Σιγά το θέμα. Το έχουνε πάθει και άλλοι στους Αιγός Ποταμούς.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι μόνο η σύζυγος του Άδωνι Γεωργιάδη θα μπορούσε να πέσει από τριήρη.
Ενώ αν ήταν σύζυγος του Κικίλια, θα είχε πέσει από μπασκέτα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Λασιθίου, παρ' ότι εξακολουθεί να κατάγεται από τα Χανιά. Κατά τα άλλα, ιθαγένεια και εθνικότητα είναι το ίδιο πράγμα.
Άφησε και τριών ημερών μούσι που του πήγαινε, αλλά το έκοψε γιατί όπου εμφανίστηκε έλεγαν, α, παιδιά, ο Χριστοφοράκος.
Σε άλλα νέα, ο Κυριάκος κάλεσε τους εθνικόφρονες της Βορείου Ελλάδος σε δυναμικές κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ, ενώ στις γερμανικές εφημερίδες είπε ότι την προδοτική και κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών θα την εφαρμόσει κατά γράμμα.
Μια χαρά συμφωνία είναι, αλλά θα κάνω πως δεν την ψηφίζω, γιατί πάνω από όλα είμαι πολιτικός με αρχές, δήλωσε συγκεκριμένα.
Προφανώς ελπίζει ότι οι εθνικόφρονες της Βορείου Ελλάδος δεν ξέρουν γερμανικά.
Επί Φον Γιοσμά, πάντως, και επί Τσαούς Αντόν, μια χαρά ήξεραν.
Αν συνεχίσει λίγο ακόμα η σύγκρουση του Κοτζιά με τη Ρωσία θα βραχυκυκλώσει εντελώς η ΟΑΚΚΕ.
Διότι από την ανάλυσή της προκύπτει ότι ο Πούτιν, που ελέγχει πλήρως τον Τραμπ, τη Μέρκελ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ζάεφ και τον Θανάση Καρτερό, για κάποιον λόγο δεν ελέγχει τον Κοτζιά.
Εκτός αν ο Κοτζιάς χάλασε και πρέπει να τον επαναφέρουμε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.
Λογικό είναι. Ο Τενγκ Χσιαοπίνγκ το είχε πάθει τουλάχιστον τρεις φορές κατά τη διάρκεια της πολιτιστικής επανάστασης.
Η τελευταία φορά, πάντως, που υπήρξε ένταση μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας πρέπει να ήταν το 1919, με την εκστρατεία της Κριμαίας.
Υπήρξε άλλη μία στο Ευρωμπάσκετ το '87, αλλά κρατήθηκε σε καθαρά αγωνιστικό πλαίσιο.
Απεναντίας, τους είχαμε υποστηρίξει στον αγώνα Ορλόφ - Τουρκία, ενώ είχαμε κάνει μετεγγραφή τον Αλέξανδρο Υψηλάντη και τον Καποδίστρια.
Και οι δύο ήταν βεβαίως ρωσικής ιθαγένειας, αλλά ξέρετε πλέον ότι πάει αυτό με την εθνικότητα.
Παρεμπιπτόντως, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Σεφέρης, που είχαν γεννηθεί στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, τι εθνικότητας να ήταν άραγε;
Ο Μακάριος πάντως ήταν Άγγλος.
Ελπίζουμε μόνο η κρίση με τη Ρωσία να μην επεκταθεί και στις σχέσεις με το Ιράν, γιατί θα ξεκινήσει κανένας περσικός πόλεμος και την τριήρη την απασχολεί η Μανωλίδου.
Την ανοίξατε την σαρκοφάγο, ε, μπράβο. Ακριβώς έτσι ξεκινάει η “Κατάρα της Μούμιας” νούμερο τέσσερα.
Ετοιμαστείτε τώρα να βρέξει ακρίδες.
Η θάλασσα θα γεμίσει πλαστικό και οι πάγοι της Ανταρκτικής θα λιώσουν.
Θα βρέχει τον Ιούνιο και θα έχει 28 βαθμούς τα Χριστούγεννα.
Άσε που μπορεί να βγουν αληθινοί και οι φόβοι της Ν.Δ. και να μην κοπούν και οι συντάξεις.

“Κόπηκε η μίζα, τελειώνουν τα έργα”! Ο Παύλος Πολάκης “καρφώνει” ‘ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και σία’ για το μετρό της Θεσσαλονίκης


Την είδηση ότι ο πρώτος σταθμός του μετρό Θεσσαλονίκης είναι έτοιμος σχολίασε μέσα από τη σελίδα του στο facebook ο Παύλος Πολάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά “κόπηκε η μίζα, τελειώνουν τα έργα”!
Ο αν.Υπουργός Υγείας επιτέθηκε σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που “τα παίρνανε και δεν τελείωναν” τα έργα του μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ “κόψαν τα μάυρα και τελειώνουν”.
Μάλιστα κλείνει την ανάρτησή του με μία προτροπή: “βάλτε κι άλλο καναβούρι στα παπαγαλάκια των βοθροκάναλων. Πεινάνε κι αυτά γιατί στέρεψε η βρύση του ΚΕΕΛΠΝΟ”.
Ολόκληρη η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:
“Ουρλιάξτε ελεύθερα.
Κοπηκε η μίζα ,τελειώνουν τα έργα !!!
Ποιοι τα παίρνανε και δεν τελείωναν:ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και Σια …
Ποιοι κόψαν τα μαύρα και τελειώνουν :Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
ΥΓ βάλτε κι άλλο κανναβούρι στα παπαγαλάκια των βοθροκαναλων .Πεινανε κι αυτά γιατι στέρεψε η βρύση του ΚΕΕΛΠΝΟ …”

Γιώργο Παπαχρήστο, δεν σε πιστεύει κανείς


Φαίνεται ότι κάποια μύγα “εξ Ανατολίας”, απ αυτές τις “εισαγόμενες” εκεί στο Π Φάληρο, τσίμπησε εν μέσω καύσωνα, τον γνωστό ρεπόρτερ του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπαχρήστο, και προσελήφθη ξαφνικά από “οξεία Αλαφουζίτιδα” … Διαφορετικά δεν εξηγείται ο “οίστρος” να επιτεθεί στο Νίκο Παππά, για όσα είπε – απερίφραστα – για τον “αλά Τούρκα” ΣΚΑΙ! Και μάλιστα, δεν το έκανε, απευθείας, αλλά ως “καλός συνάδελφος”, επέλεξε τον εύκολο και συνήθη στόχο των καναλαρχών, την Δημόσια Τηλεόραση (ΕΡΤ) και τους εργαζόμενούς της …
Κάτι λοιπόν το καλοκαίρι, κάτι η απελπισία του αρθρογράφου που έχει περιοριστεί στο να αναμασά ευφυολογήματα, κάτι οι σχέσεις του αφεντικού (Μαρινάκης) με τον ΣΚΑΪ (Αλαφούζος) και η γενικευμένη κατακραυγή -και από τον Νίκο Παππά - κατά του σταθμού του Φαλήρου που «παίζει» ολημερίς ύμνους για τον Ερντογάν, ο Γιώργος Παπαχρήστος τα έβαλε σήμερα, από τη στήλη του στα Νέα, με την ΕΡΤ. Δεν του αρέσει, λέει, η τηλεθέασή της. Λες και η ΕΡΤ είναι εκεί για να «ταΐζει» τον κόσμο Survivor, Game of love και «Σκάσε και κολύμπα».
Να πουλάει «διάσημους και αγωνιστές», «ανταλλαγές συντρόφων» και άλλα ωραία, όπως αυτά που φαίνεται πως προτιμά ο γνωστός δημοσιογράφος.
Όταν μιλάς για την ΕΡΤ, δεν μπορείς να μπεις στη συζήτηση για νούμερα. Το θέμα δεν είναι οι δυο μονάδες πάνω, οι δυο μονάδες κάτω. Σε άλλα θα σταθείς.
Πρώτον, στο πάθος των «αυλικών» του Κυριάκου να στρώσουν το δρόμο για την υλοποίηση της βούλησης του αρχηγού (τους) για νέο «μαύρο» στην ΕΡΤ. Ενοχλεί, βλέπετε, μια δημόσια Τηλεόραση που δεν κρύβει αποκαλύψεις για «σπίτια σε Παρίσια» και οφσόρ. Που επενδύει στα μεγάλα πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα, όταν οι ιδιώτες δεν αγοράζουν (καν!) μισό πλάνο από το Μουντιάλ, για παράδειγμα, μπουκώνοντας επί ένα μήνα τους τηλεθεατές (ακόμα και σε ειδικές, υποτίθεται, εκπομπές) με φωτογραφίες φάσεων από αγώνες και πλάνα με πανηγυρισμούς φιλάθλων από κάθε πλατεία και… σοκάκι των χωρών που προκρίνονταν.
Δεύτερονθα σταθείς στη στρεβλή λογική που λέει, όπως την καταθέτει και ο Γιώργος Παπαχρήστος, ότι «τζάμπα πάνε τα λεφτά μας που μας παίρνουν με το έτσι θέλω» για την ΕΡΤ. Ρώτα, ρε Γιώργο, εκεί στην Ήπειρο, από όπου κατάγεσαι και συχνά μας «πουλάς» ως… περήφανος Ηπειρώτης, τι σημαίνει ΕΡΤ για την ελληνική περιφέρεια. Ρώτα για το… μαύρο που επέβαλλε στις οθόνες των Τζουμερκιωτών η Digea των καναλαρχών.
Ρώτα, ρε Γιώργο, τους απόδημους Έλληνες αν βλέπουν ΕΡΤ World. Ρώτα έναν φίλο στην επαρχία αν ακούει για ενημέρωση κανέναν από τους 19 περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ. Ρώτα κανέναν σοβαρό τι σημαίνει το οπτικοακουστικό Αρχείο της ΕΡΤ. Ρώτα και κανέναν «μοντέρνο» για το τι είναι η υβριδική υπηρεσία, ρώτα για τη χορωδία, τις δύο ορχήστρες…
Ρώτα και τους φίλους σου τους καναλάρχες τι σημαίνει (σε χρήμα) να αρκούνται σε κλεμμένα πλάνα της ΕΡΤ για να καλύψουν γεγονότα.
Ρώτα. Και αν δεν πειστείς, τσοντάρουμε εμείς και οι φίλοι από την τιμημένη Ήπειρο για να εξαιρεθείς από το τρίευρο που καταβάλλεις το μήνα.
ΥΓ: Για την ιστορία, ο Γ. Παπαχρήστος γράφει σήμερα στα Νέα: «Σύμφωνα με τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν και αφορούν στην τηλεοπτική περίοδο 2 Οκτωβρίου 2017 – 1 Ιουλίου 2018, η κρατική τηλεόραση κατετάγη τελευταία στον σχετικό πίνακα. Η ΕΡΤ1 με 3,8% και η ΕΡΤ2 με 1,3% – τηλεθεάσεις που θυμίζουν πολικές θερμοκρασίες. Η δε τηλεθέαση της ΕΡΤ1, αν δεν είχε και το μισό Μουντιάλ μέσα, θα ήταν ασφαλώς πιο κάτω. Για να αποδειχθεί ότι τζάμπα πάνε τα λεφτά που μας παίρνουν με το έτσι θέλω. Δεν τους βλέπει κανείς. Αλλη μια επιτυχία ΣΥΡΙΖΑ την οποία εξ ολοκλήρου… πιστώνεται ξεκάθαρα ο Παππάς υπουργός. Δεν μπορώ να μην του το αναγνωρίσω…

44 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας της 21ης Απριλίου


Στις 23 Ιουλίου 1974 η επτάχρονη δικτατορία της 21ης Απριλίου, υπό το βάρος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, κατέρρευσε. Οι στρατιωτικοί παρέδωσαν την εξουσία στους πολιτικούς και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ορκίστηκε πρωθυπουργός της χώρας, επικεφαλής της κυβέρνησης «Εθνικής Ενότητας» τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Ιουλίου.


Από την ημέρα αυτή αρχίζει η εποχή της «Μεταπολίτευσης», η λαμπρότερη, ίσως, περίοδος της πολιτικής ιστορίας του ελληνικού κράτους.
Η γενική επιστράτευση που κηρύχτηκε στις 21 Ιουλίου, μία ημέρα μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ήταν χαώδης και ανοργάνωτη και κατέδειξε την τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο Ελληνικός Στρατός, μετά από επτά χρόνια δικτατορίας. Η κυβέρνηση Ανδρουτσόπουλου, που ήταν υποχείριο του «αόρατου δικτάτορα» Δημητρίου Ιωαννίδη, ήταν ανίκανη να πάρει σοβαρές αποφάσεις. Έτσι, η προσφυγή στους πολιτικούς ήταν μονόδρομος για τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας.
Το πρωί της 23ης Ιουλίου, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Γρηγόριος Μπονάνος και οι αρχηγοί του Στρατού, αντιστράτηγος Ανδρέας Γαλατσάνος, Ναυτικού, αντιναύαρχος Πέτρος Αραπάκης και Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Αλέξανδρος Παπανικολάου, σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στρατηγό Φαίδωνα Γκιζίκη διατύπωσαν την άποψη ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ανάθεση της διακυβέρνησης της χώρας στους πολιτικούς. Στη συνέχεια, ο Γκιζίκης κάλεσε τον Ιωαννίδη και του ανακοίνωσε την απόφαση της ηγεσίας του στρατεύματος, χωρίς αυτός να αντιδράσει.

Στις 2 μετά το μεσημέρι κλήθηκαν σε σύσκεψη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σημαίνουσες πολιτικές προσωπικότητες της προδικτατορικής περιόδου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αρχηγοί των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων Παναγιώτης Κανελλόπουλος της ΕΡΕ και Γεώργιος Μαύρος της «Ενώσεως Κέντρου», καθώς και οι Ευάγγελος Αβέρωφ, Σπύρος Μαρκεζίνης, Γεώργιος Αθανασιάδης-Νόβας, Στέφανος Στεφανόπουλος, Πέτρος Γαρουφαλλιάς και Ξενοφών Ζολώτας. Η δικτατορία της 21ης Απριλίου είχε ήδη καταρρεύσει.

Η άφιξη Καραμανλή στο αεροδρόμιο του Ελληνικού
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ο σχηματισμός πολιτικής κυβέρνησης υπό τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, ο οποίος έλαβε προθεσμία έως τις 8 το βράδυ να ανακοινώσει τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου. Εν τω μεταξύ, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, που προέκρινε τη λύση Καραμανλή, ήλθε σε επαφή με τον πρώην πρωθυπουργό, που ζούσε αυτοεξόριστος στο Παρίσι από το 1963, και του ζήτησε να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό στην Ελλάδα. Στις 6:30 το απόγευμα, ο Αβέρωφ, με υπόδειξη του Γκιζίκη, τηλεφώνησε στον Κανελλόπουλο και του ανακοίνωσε την άρση της εντολής που του είχε ανατεθεί.
Στις 8 το βράδυ επαναλήφθηκε η σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς και επικυρώθηκε η απόφαση για την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Βαλερί Ντ’ Εστέν διέθεσε πάραυτα το προσωπικό του αεροπλάνο για την άμεση επιστροφή του Καραμανλή, ο οποίος αφίχθη στο αεροδρόμιο του Ελληνικού στις 2 το πρωί της 24ης Ιουλίου κι έγινε δεκτός από ένα τεράστιο πλήθος πολιτών, που τον χαιρετούσε κυριολεκτικά ως ελευθερωτή. Στις 4 το πρωί, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ορκίστηκε πρωθυπουργός από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, στρατηγού Φαίδωνα Γκιζίκη.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ορκίστηκε το πρώτο κλιμάκιο της κυβέρνησής του, αποτελούμενο από πολιτικά πρόσωπα της δεξιάς και του κέντρου. Ο Καραμανλής δίσταζε να συμπεριλάβει στην κυβέρνηση «Εθνικής Ενότητας» πολιτικούς της Αριστεράς, για να μην προκαλέσει τους σκληροπυρηνικούς χουντικούς, που κατείχαν ακόμα καίρια πόστα στον κρατικό μηχανισμό. Στις 26 Ιουλίου συμπληρώθηκε η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου, με την ορκωμοσία του δευτέρου κλιμακίου της κυβέρνησης.
Αμέσως μετά ανακοινώθηκαν τα πρώτα μέτρα για την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος: κατάργηση του στρατοπέδου της Γυάρου, απόλυση όλων των κρατουμένων, αμνήστευση όλων των πολιτικών αδικημάτων και απόδοση της ιθαγένειας στους πολίτες από τους οποίους την είχε στερήσει η δικτατορία του 1967. Στις άμεσες επιδιώξεις της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας συμπεριλαμβάνονταν η αποκατάσταση της δημοκρατικής ομαλότητας και η διαμόρφωση κλίματος εθνικής ενότητας, η αποδιοργάνωση του πλέγματος εξουσίας της δικτατορίας και η αποκατάσταση του πολιτικού ελέγχου στο στράτευμα, η προετοιμασία για τη διενέργεια εκλογών και η αντιμετώπιση της κρίσης στην Κύπρο.

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Στου ΚΕΕΛΠΝΟ το μαγαζί, θα την βρούμε όλοι μαζί


Το θυμάστε το “πάρτι”… αριστείας, που είχαν στήσει στο ΚΕΕΛΠΝΟ οι φίλοι του Άδωνη, όταν ο ακροδεξιός νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ ήταν απλά ένας ταπεινός υπουργός Υγείας που δεν ήθελε να του κλέβει ο Τόμσεν τη δόξα των απολύσεων;
Έξι υπάλληλοι απολύθηκαν λοιπόν χθες, μετά από διώξεις για κακουργήματα που ασκήθηκαν από τον Εισαγγελέα, με αφορμή την έρευνα για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento. Ανάμεσά τους και το αξιότιμο ζεύγος Σταμάτη Πουλή και Ανδρονίκης Θεοφιλάτου.
Ας φρεσκάρουμε όμως, λίγο στα γρήγορα, τη μνήμη μας και ας θυμηθούμε αυτό το αριστούργημα (δια)πλοκής.
Θα προσπαθήσω να το περιγράψω όσο πιο γρήγορα και περιεκτικά μπορώ. Πιστέψτε με δεν είναι εύκολο:
Η Ανδρονίκη Θεοφιλάτου είναι αδελφή της Κωνσταντίνας Θεοφιλάτου, η οποία ήταν σύμβουλος του πρώην Υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη (και του Μάκη Βορίδη) και υπεύθυνη του «χρυσοφόρου» τμήματος ανάθεσης συμβάσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύζυγος της Ανδρονίκης Θεοφιλάτου είναι ο Σταμάτης Πουλής, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής προμηθειών και το 2013, με εισήγηση του, η εταιρεία ΤΕΧΝΟΔΡΟΚΑΤ ΕΠΕ υπογράφει σύμβαση με το ΚΕΕΛΠΝΟ για συντήρηση του Κτιρίου Προστατευόμενων Διαμερισμάτων. Το αριστούργημα όμως δε σταματάει εδώ. Βλέπετε, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ΤΕΧΝΟΔΡΟΚΑΤ είναι ο Γεώργιος Δρόσης. Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά ο σύζυγος της συμβούλου του Αδωνη Γεωργιάδη, Κωνσταντίνας Θεοφιλάτου, μπατζανάκης του Σταμάτη Πουλή, συζύγου της Ανδρονίκης Θεοφιλάτου υπεύθυνης του τμήματος συμβάσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Αξέχαστη έχει μείνει, για παράδειγμα, η υπόθεση με τις φακές, κατά την οποία με εισήγηση του Στ. Πουλή, ο Γ. Δρόσης της ΤΕΧΝΟΔΡΟΚΑΤ, εκτός από συντήρηση εγκαταστάσεων είχε αναλάβει, μέσω άλλης εταιρείας (Δρόσης Γεώργιος και Σία ΕΕ) και την… τροφοδοσία. Η εταιρεία του παραδίδει κάθε μέρα, 50 μερίδες φαγητού ημερησίως με κόστος ανά μερίδα 12,5 ευρώ. Οποιαδήποτε μερίδα. Από γαρίδες, μέχρι φακές. Όλα 12,5 ευρώ το κομμάτι.
Υπέρ αυτών των "μπουμπουκιών" η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν πάθει σήμερα υστερία και μιλούν για άδικες απολύσεις του Πολάκη. Λογικό.

Φυσικά τα τιμολόγια με τις γκουρμέ φακές και η συντήρηση των κτηρίων, είναι μόνο μια μικρή χιονονιφάδα στην κορυφή του τεράστιου παγόβουνου που λέγεται ΚΕΕΛΠΝΟ.
Εν μέσω μνημονιακής λαίλαπας, ο πρώην υπουργός υγείας και νυν αντιπρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, μοίραζε σε ιστοσελίδες (πολλές από τις οποίες δεν υπάρχουν καν πια), εφημερίδες και δημοσιογράφους, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ για μια λεζάντα ή μια αμφιβόλου ποιότητας διαφήμιση.
Ο ίδιος κύριος υπουργός, έκλεινε και συγχώνευε νοσοκομεία, ωθούσε κόσμο προς την ανεργία, καθιέρωνε 5ευρα εισιτήρια, υπονόμευε διαρκώς το σύστημα υγείας ώστε να επωφελούνται τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα... και πουλούσε νανοβιονικά γιλέκα - απάτη από την εκπομπή του.
(Να φανταστείτε, ότι μόνο ο εκδότης του Μέσου που «αποκάλυψε» το ανύπαρκτο σκάνδαλο με τα αδέρφια του Τσίπραείχε λάβει επιχορήγηση το 2014 από το ΚΕΕΛΠΝΟ, της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ.)
Το πρόβλημα στη ΝΔ, φυσικά και δεν είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, μην τρελαθούμε. Ο Άδωνις στο κάτω κάτω δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως άνθρωπος, αλλά ως σύμπτωμα.
Το ότι -πλέον- και όλοι οι υπόλοιποι στη ΝΔ συμπεριφέρονται σαν τον Άδωνη Γεωργιάδη, είναι το πρόβλημα.

Αλ. Τσίπρας: Δεν ξεχνάμε την εισβολή στην Κύπρο


«Δεν ξεχνάμε την εισβολή στην Κύπρο που άφησε νεκρούς και αγνοούμενους και οδήγησε στην παράνομη κατοχή του 37% της Νήσου» αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τη συμπλήρωση 44 χρόνων από την τουρκική εισβολή.
«44 χρόνια μετά εξακολουθούμε να διεκδικούμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών» τονίζει ο Αλ. Τσίπρας σε μήνυμά του στα social media.
Δεν ξεχνάμε την εισβολή στην Κύπρο που άφησε νεκρούς και αγνοούμενους και οδήγησε στην παράνομη κατοχή του 37% της Νήσου. 44 χρόνια μετά εξακολουθούμε να διεκδικούμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Έπαθε αμνησία η Εύη Χριστοφιλοπούλου! Δεν έχει καταλάβει προφανώς η κυρία οτι ο λαός τους έστειλε οριστικά στο περιθώριο


Η κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, βουλευτής ενός απροσδιορίστου ιδεολογικά και πολιτικά κόμματος, εμφανίστηκε στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.
Η συζήτηση αφορούσε τις συντάξεις και την κατάσταση της χώρας. Η κ. Εύη προσπάθησε να δικαιολογήσει την ευθύνη του κόμματός της για την ένταξη στο ΔΝΤ. Η καημένη μιλούσε λες και είχε πάθει αμνησία. Αφού κατηγόρησε όλες τις κυβερνήσεις, «ξέχασε» τις ρεμούλες της κυβέρνησης Σημίτη. Ξέχασε το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου.
Παρίστανε την… αγία όταν της θύμισαν τις μίζες του Άκη και τα ρεζιλίκια του Παπαντωνίου. Φυσικά δεν κατάφερε να θυμηθεί τον Σμπώκο και τους άλλους αστέρες της ρεμούλας. Δεν πέρασε καθόλου από το μυαλό της η περίοδος κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τότε που ο Σημίτης και τα εξαπτέρυγα της διαπλοκής κρατούσαν τις πάνες της κυρίας Αγγελοπούλου.
Ξέχασε τις διώξεις πολιτών επί των ημερών της όταν οι πρασινοφρουροί έλυναν και έδεναν. Επιχείρησε με ένα ρητορικό εφέ να αποφύγει να μιλήσει για την απόλυτη διαπλοκή, η οποία επί των ημερών του Σημίτη ήταν… υποχρεωτική.
Δεν έχει καταλάβει προφανώς η κυρία οτι ο λαός τους έστειλε οριστικά στο περιθώριοΚαι προφανώς με όλα αυτά που λέει γελάνε και οι πέτρες και φυσικά δεν πρόκειται να πάρει το κόμμα της ούτε 5% στις επόμενες εκλογές.

Πολάκης: “Πάρτι” στο ΚΕΕΛΠΝΟ και πριν το Γεωργιάδη! Έρχεται νέο πόρισμα για 70 προσλήψεις ημετέρων


Και πριν τον κ. Γεωργιάδη είχαν κάνει την ίδια δουλειά προκάτοχοί του, θα βγει και δεύτερο πόρισμα που θα αφορά περίπου 70 άτομα, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο. Μιλάνε για μίσος, gulag, πολιτικές διώξεις αυτοί που είχαν το ΚΕΕΛΠΝΟ σαν περιβόλι του μπαμπά τους για να βάζουν χρήματα στην τσέπη, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δεν είναι οι μόνες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται.
«Ο κ. Γεωργιάδης χρησιμοποιούσε τον μηχανισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ που λειτουργούσε ως γραφείο πελατειακών σχέσεων, πέραν του χαρακτήρα off-shore που είχε πάρει όλο αυτόν τον καιρό. Διόρισε 24 άτομα στο γραφείο του ως συνεργάτες, ενώ φαίνονταν ότι δούλευαν σε δομές του ΚΕΕΛΠΝΟ για να προσφέρουν υπηρεσίες σε ασθενείς», είπε ο κ. Πολάκης.
Μάλιστα, αποκάλυψε ότι «το μαγαζί εκεί ήταν παλιότερο, θα βγει και δεύτερο πόρισμα για περίπου 70 άτομα ακόμη. Και πριν τον κ. Γεωργιάδη είχαν κάνει την ίδια δουλειά άλλοι προκάτοχοι».
Επανερχόμενος στην τελευταία περίοδο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι «είχαν στήσει ένα μαγαζί που, λέγοντας “θα προσλάβουμε κόσμο να πάει στις δομές να προσφέρει” σε οροθετικούς, πάσχοντες από HIV, λοιμώξεις κτλ., πρακτικά τους είχε συνεργάτες στο γραφείο του, την γυναίκα του διευθυντή του γραφείου του, την εκπρόσωπο Τύπου του γραφείου του, την αδερφή συνεταίρου του και συγγενείς. Όλα αυτά, αποδείχθηκαν με τον πιο μη αμφισβητήσιμο τρόπο».
Αποδείχθηκε επίσης «όλη η ιστορία που έστησαν τα υπόλοιπα παιδάκια, ο Πουλής, η Θεοφιλάτου, η Πολύζου, που προσπάθησαν και πλαστογράφησαν έγγραφα -όχι μία φορά αλλά πολλές- προκειμένου να καλύψουν αυτούς τους διορισμούς. Έλεγαν ότι έγιναν με χορηγίες ενώ αποδείχθηκε ότι ήταν με δημόσιο χρήμα, όπως προέκυψε από την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ανέκτησε τα αρχεία από τους server».
«Φαντάζεστε να διόριζα εγώ 23 άτομα και να τα έπαιρνα στο γραφείο μου, τι θα γινόταν;», αναρωτήθηκε ο ίδιος. «Αυτή τη στιγμή προσπαθούν να πουν ότι εκδικούμαστε, μιλούν για gulag κτλ. Απλά, τους έχει πιάσει πανικός. έχουν τρομοκραθεί, γιατί αυτή είναι η πρώτη και μικρότερη υπόθεση διασπάθισης δημόσιου χρήματος από αυτές που έρχονται».
Ο κ. Πολάκης συνέχισε λέγοντας ότι «οι συγκεκριμένοι άνθρωποι (σ.τ.σ. που αποπέμφθηκαν) εμπόδιζαν το έργο των Ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης. Ο κ. Πουλής είναι και πρόεδρος του σωματείου και η κ. Θεοφιλάτου είναι σύζυγός του και προϊσταμένη του διοικητικού συντονισμού, ενώ η αδερφή της ήταν στο υπουργικό γραφείο του κ. Γεωργιάδη. Ο κ. Πουλής ξέρουμε -είναι και τα επόμενα πορίσματα που θα βγουν- ότι εκεί που ήταν υπεύθυνος, στην δομή των οροθετικών του ΚΕΕΛΠΝΟ, ανέθετε την συντήρηση του κτιρίου και την σίτιση των ασθενών στον ίδιο άνθρωπο, τον μπατζανάκη του, στην τεχνική εταιρεία, ΤΕΧΝΟΔΡΟΚΑΤ του Γ. Δρόση, συζύγου της αδερφής της συζύγου του κ. Πουλή. Έδινε 150.000 ευρώ τον χρόνο για να συντηρεί το κτίριο, 12,5 ευρώ τη μερίδα τις φακές, τα μπιζέλια, το κοτόπουλο».
«Τολμάνε να μιλάνε για μίσος, gulag, πολιτικές διώξεις, αυτοί που χρησιμοποίησαν το ΚΕΕΛΠΝΟ σαν να ήταν περιβόλι του μπαμπά τους για να βάλουν στην τσέπη τους χρήματα. Και δεν είναι οι μόνες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται οι συγκεκριμένοι», όπως τόνισε.

“Αφού έβγαλε ψεύτες τη μισή Κομισιόν, παραδέχτηκε πως “στις 20/8 λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα”! Το Μαξίμου καλωσορίζει το “συμβιβασμό” του Κυριάκου με την πραγματικότητα!


«Καλωσορίζουμε τον επώδυνο συμβιβασμό του κ. Μητσοτάκη με την πραγματικότητα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται διεθνώς. Αφού έβγαλε ψεύτες τη μισή Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το σύνολο των θεσμών, επιμένοντας πως η χώρα δήθεν εισέρχεται σε τέταρτο μνημόνιο, μιλώντας σήμερα στην Suddeutsche Zeitung άφησε κατά μέρος τις ασυναρτησίες και δήλωσε πως “στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα”Καλωσορίζουμε τον επώδυνο συμβιβασμό του κ. Μητσοτάκη με την πραγματικότητα».

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Προτείνουμε στον κ. Μητσοτάκη να μην εκτίθεται στον ήλιο, υπάρχει κίνδυνος θερμοπληξίας


Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε το Μέγαρο Μαξίμου το νέο αίτημα του προέδρου της ΝΔ για εκλογές:
Προτείνουμε στον κ. Μητσοτάκη που ζήτησε εκλογές τον Αύγουστο να μην εκτίθεται στον ήλιο, διότι αυτό εγκυμονεί κίνδυνο θερμοπληξίας.
Επειδή όμως πριν τις εκλογές που θα χάσει στο τέλος της τετραετίας, θα μεσολαβήσουν η καθαρή έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια που η ΝΔ την καταδίκασε, η αύξηση του κατώτατου μισθού που αρνείται μόνο η ΝΔ και ο ΣΕΒ , η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ο κ. Μητσοτάκης καταψήφισε ως «ιδεολογική εμμονή της Αριστεράς», η περαιτέρω ενίσχυση του Δημοσίου που θέλει μανιωδώς να διαλύσει και πολλά ακόμη που δε συνάδουν με τα 12ωρα, τις απολύσεις και τις περικοπές που ονειρεύεται, ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να βαυκαλίζεται πως θα εφαρμόσει το αντικοινωνικό του πρόγραμμα από το 2023 και βλέπουμε...
 «Η χώρα έχει μπει για τα καλά σε εκλογικό κύκλο», επισήμανε νωρίτερα ο Κυρ. Μητσοτάκης
«Θερινή ραστώνη δεν υπάρχει για τη ΝΔ, καθώς η χώρα έχει μπει για τα καλά σε εκλογικό κύκλο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, την Τετάρτη 18/7.
Δύο είναι τα στοιχεία της επικαιρότητας, συνέχισε, το αδιέξοδο που οδηγεί τη χώρα η ανεπάρκεια της κυβέρνησης και η δημαγωγία για να την καλύψει. Η δημαγωγία θα ενταθεί, προέβλεψε, καθώς αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι που είναι στην εξουσία, έχουμε μπει για τα καλά σε εκλογικό κύκλο.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην «οδυνηρή συμφωνία των Πρεσπών και το τέταρτο μνημόνιο και τη λαίλαπα φόρων που θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2022». Απευθυνόμενος προς τα στελέχη του είπε: «Πρέπει να αποκαλύψουμε το παραμύθι του δήθεν τέλους των μνημονίων και τον τρόπο που η κυβέρνηση ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας. Όσο περισσότερο μένει στην εξουσία, τόσο περισσότερο βλάπτει τη χώρα... Η κυβέρνηση που είναι έτοιμη να εκχωρήσει τα πάντα, μπορεί να κάνει εκλογές ανά πάσα στιγμή. Εμείς όμως είμαστε έτοιμοι, όποτε κι αν γίνουν εμείς θα νικήσουμε. Θα του πρότεινα να προκηρύξει τις εκλογές πριν την ΔΕΘ. Έτσι θα βρει ένα καλό άλλοθι να αποφύγει την επίσκεψή του στην βόρεια Ελλάδα. Ο δρόμος για την κάλπη δεν προβλέπεται ομαλός, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πολιτεύονται με όρους επικίνδυνου τυχοδιωκτισμού».
Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση κάνει κωλοτούμπες και στο εσωτερικό παραπέμποντας στο «άδειασμα» του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, που άλλαξε τον νόμο για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση μετά από τροπολογία 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Ελλάδα βιώνει τις συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην εκδήλωση που φημολογείται ότι θα κάνει η κυβέρνηση για το τέλος των μνημονίων, τον Αύγουστο στο Καστελόριζο, λέγοντας ότι οι πολίτες εξοργίζονται όταν βλέπουν φιέστες ενός πρωθυπουργού αποκομμένου από τη πραγματικότητα. «Ας κάνει όσες φιέστες θέλει ο κ. Τσίπρας, οι πολίτες δεν τον ακούν, δεν τον πιστεύουν και δεν θα του δώσουν άλλη ευκαιρία, τα ψέματα τελείωσαν» σημείωσε.
Για το θέμα της πΓΔΜ τόνισε: «Η Ελλάδα βιώνει ήδη τα αρνητικά τετελεσμένα της συμφωνίας των Πρεσπών, για τα οποία είχαμε προειδοποιήσει. Κάθε μέρα οι Σκοπιανοί επικαλούνται τη μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, αλλά και την ένταξη στο ΝΑΤΟ που τους έδωσαν οι Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς, εγκαταλείποντας το πιο αποτελεσματικό όπλο που είχαμε στη διάθεσή μας και που χρησιμοποίησε ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε την εθνική γραμμή μέσα σε μερικές εβδομάδες και απευθύνθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι δεν μπορεί να κατηγορεί για ακροδεξιούς τους οκτώ στους δέκα πολίτες που είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η οικονομία προσπαθεί να πάρει μερικές ανάσσες από τον τουρισμό, αλλά ο δρόμος των μνημονίων και της επιτήρησης μέχρι το 2060 είναι μακρύς. Η κυβέρνηση έχει υπογράψει μόνη της το τέταρτο μνημόνιο. Όσο κι αν θέλουν να αποφύγουν τις συνέπειες της ενοχής τους θα πληρώσουν τον λογαριασμό εις ολόκληρον στην κάλπη.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε και για τη νέα γενιά των 360 ευρώ και στους εκατοντάδες χιλιάδες νέους που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα, στους οποίους, όπως είπε, η κυβέρνηση δεν δίνει την δυνατότητα να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους. Περιέγραψε με μελανά χρώματα την πραγματικότητα των πολιτών, επισημαίνοντας τις 135.000 αποποιήσεις κληρονομιάς και τα 2.000.000 κατασχέσεις, που αποδεικνύνουν, σύμφωνα με τον ίδιο, την ασυνέπεια λόγων και έργων της κυβέρνησης και τη διάψευση των προσδοκιών της τριετίας.
Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για τη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικλών εισφορών, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ 30%, μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις και στα μερίσματα. Υπογράμμισε την επιστροφή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, όπως όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ, με στόχο ο ΦΠΑ στον τουρισμό να κατέβει στο 11%, την άμεση κατάργηση του παράλογου φόρου, αλλά και την κατάργηση του φόρου αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος.
Μίλησε για την κοινωνική ατζέντα της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας ότι οι πόροι για το ελάσιχτο εγγυημένο εισόδημα θα αυξηθούν στο ένα δισ. ευρώ, με στόχο να καλύψουν ένα εκατομμύριο πολίτες και κάθε παιδί θα έχει θέση σε παιδικό σταθμό.
Η ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε αλυσίδα υποχωρήσεων και παραπλανητικούς ελιγμούς, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και προέβλεψε ότι έτσι θα πάμε σε εκλογές: «Η ατμόσφαιρα θα είναι γεμάτη παγίδες και δηλητήριο. Ήδη μιλούν για το φθινόπωρο του 2018 ή για τον Μάιο του 2019, ενώ άλλοι μιλούν για τετραπλές κάλπες. Μάταιος κόπος, θα υποστούν συντριβή σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κατασκευάζει εχθρούς, θα επινοήσει σκάνδαλα, θα κάνει καθημερινότητα τα βρώμικα χτυπήματα, ο καθεστωτισμός θα φθάσει στα άκρα. Μάταιος ο κόπος της, εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε για το μέλλον και δεν πρόκειται να βουλιάξουμε στη λάσπη τους. Αν, όμως, συνεχίσουν, τους προειδοποιώ ότι θα βγουν ζημιωμένοι, θα απαντάμε με στιβαρότητα και με στοιχεία σε κάθε επίθεση. Αυτοί που επικαλέστηκαν ηθικά πλεονεκτήματα βρέθηκαν από κατηγορούμενοι απολογούμενοι» 

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

To κλειστό Νοσοκομείο «Πατησίων» ξανανοίγει τις πόρτες του ως σύγχρονο Κέντρο Υγείας


Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, τα τελευταία τρία χρόνια καταβάλλεται συντονισμένη προσπάθεια από την 1η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης και της βελτίωσης του επιπέδου υγείας των πολιτών. Ανακαινίστηκαν, στελεχώθηκαν, εξοπλίστηκαν και επαναλειτούργησαν ως δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πολλά κλειστά ή μερικώς αξιοποιημένα δημόσια κτήρια, που είχαν εκκενωθεί όταν η ανάγκη για μείωση δαπανών τα προηγούμενα έτη οδήγησε σε συγκέντρωση υπηρεσιών.  
Ένα από αυτά είναι το πρώην Γενικό Νοσοκομείο ΠΑΤΗΣΙΩΝ που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, πλησίον του Σταθμού Άνω Πατησίων, μια περιοχή που χρήζει μεγάλης υγειονομικής φροντίδας, ως επί το πλείστον προ-νοσοκομειακής, αφού σε ακτίνα λίγων χιλιομέτρων βρίσκονται αρκετά Γενικά Νοσοκομεία. Είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες συνοικίες της πρωτεύουσας, με ποικίλα κοινωνικά χαρακτηριστικά – μεγάλο αριθμό διερχόμενων πολιτών καθώς βρίσκεται κοντά σε συγκοινωνιακούς κόμβους, έδρα επιχειρήσεων, εμπορικών καταστημάτων και γραφείων, αλλά τόπος παραμονής ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων.      
Από το 2013, που οι κλινικές του Νοσοκομείου ΠΑΤΗΣΙΩΝ μεταφέρθηκαν και εγκαταστάθηκαν σε άλλα Νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, μόνο τα Εξωτερικά Ιατρεία του Οφθαλμολογικού Τμήματος παρέμειναν στο πενταόροφο συγκρότημα, αποκομμένα από τις λοιπές υποστηρικτικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου. Το 2017-18, με καλή συνεργασία όλων των ενδιαφερόμενων μερών – Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Οικονομικών και 1η ΥΠΕ – παραχωρήθηκε για στέγαση δομής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας  το σύνολο του κτηριακού συγκροτήματος. Παράλληλα, ανεβρέθηκε κατάλληλος χώρος στο Νοσοκομείο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ για την μετεγκατάσταση των Εξωτερικών Ιατρείων του Οφθαλμολογικού Τμήματος και την επανασύνδεσή τους με τις λοιπές νοσοκομειακές υπηρεσίες. Ο ξενοδοχειακός και ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που παρέμεινε στο κτήριο παραχωρήθηκε με αποφάσεις της 1ης ΥΠΕ σε λοιπά Νοσοκομεία. Το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε την αλλαγή χρήσης και η 1η ΥΠΕ σύστησε επιτροπή για την εκπόνηση μελέτης εργασιών διαμόρφωσης και σύνταξης προϋπολογισμού. Η μελέτη κατατέθηκε και εγκρίθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας τον Ιούνιο 2018 και 1η ΥΠΕ προκήρυξε το κατασκευαστικό έργο σε ανοιχτό διαγωνισμό, προϋπολογισμού 381.229,67 ευρώ. Ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης προσφορών ορίστηκε η  25η Ιουλίου 2018.
Στο ανακαινισμένο κτηριακό συγκρότημα της οδού Χαλκίδος 15-17 θα μεταφερθεί το Κέντρο Υγείας Πατησίων, που τώρα στεγάζεται σε παλαιό και μισθωμένο ακίνητο επί της οδού Δροσοπούλου. Η εξαιρετική προσβασιμότητα και οι δυνατότητες του κτηρίου της οδού Χαλκίδος θα επιτρέψουν την ανάπτυξη των απαραίτητων υπηρεσιών για μια δομή υγείας αυτού του μεγέθους και προορισμού. Το επιτυχές αποτέλεσμα της διετούς προσπάθειας, που θα ωφελήσει άμεσα ή έμμεσα όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, αποδεικνύει την ικανότητα των φορέων δημοσίου συμφέροντος να συνεργάζονται αποτελεσματικά ξεπερνώντας γραφειοκρατικά εμπόδια, όταν προσανατολίζονται στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος των πολιτών.

Οι εργαζόμενοι του “Ερρίκος Ντυνάν” στο πλευρό του Παύλου Πολάκη για να επιστρέψει το Νοσοκομείο στο δημόσιο


Απόλυτα σύμφωνοι είναι οι εργαζόμενοι του “Ερρίκος Ντυνάν” με την πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης να πάρουν πίσω το Νοσοκομείο που κάποιοι “ξεπούλησαν” στην Τράπεζα Πειραιώς και να ενταχθεί και πάλι στην εποπτεία του Δημοσίου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μία τέτοια κίνηση θα αποτελεί «προσφορά προς την ελληνική κοινωνία, παρέχοντας προς όλους τους πολίτες ένα νοσοκομείο με υψηλού επίπεδου υπηρεσίες υγείας και άρτιο εξοπλισμό, ενώ συγχρόνως βάζει φραγμό στο μονοπωλιακό καθεστώς που επιχειρείται να εφαρμοστεί στον κλάδο, που ενδεχομένως θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες τόσο προς τους πολίτες και τα ασφαλιστικά ταμεία, όσο και στα εργασιακά».
Ενόψει της επικείμενης περαιτέρω μεταβίβασης του «Ερρίκος Ντυνάν», το σωματείο των εργαζομένων δηλώνει ότι πάγια και κυρίαρχη θέση του αποτελούσε πάντα η υπεράσπιση του κοινωφελούς χαρακτήρα του νοσοκομείου υπό τον έλεγχο και εποπτεία του Δημοσίου και του υπουργείου Υγείας.
Επίσης, «διαμηνύει πως αυτό που αξιώνει σε κάθε τυχόν και με οποιοδήποτε τρόπο τελεσθείσα μεταβίβαση είναι να εφαρμοστεί το κοινοτικό και εθνικό πλαίσιο που προβλέπει αυτοδίκαιη μεταβίβαση των εργασιακών σχέσεων με τους ισχύοντες όρους αμοιβής και εργασίας και να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος».

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...