Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Σαπουνόπερα: Η Ντόρα «ωριμάζει» τον Κυριάκο λόγω… Μπακογιάννη

Φαίνεται ότι αγρίεψαν πάλι τα πράγματα στο Μητσοτακέικο – το λένε οι «κακές γλώσσες». Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι μπορεί να παραμένουν «φαμίλια», αλλά κατά καιρούς σφάζονται, χωρίς έλεος ο ένας για τον άλλο. Να δούμε το ιστορικό.

Όταν το 2004 ο γέρο-Μητσοτάκης ζήτησε από τον Κώστα Καραμανλή να βάλει τον γιo του υποψήφιο στη Β' Αθήνας για να πάρει την έδρα του, η Ντόρα το κοπάνησε: «Εγώ πήγα στη μονοεδρική της Ευρυτανίας και έφερα την έδρα, με την οποία γίναμε κυβέρνηση».

Το 2010, ο Σαμαράς πέταξε από τη Ν.Δ. την Ντόρα, αλλά ο μικρός αδελφός της την εγκατέλειψε – για να μην πούμε ότι το γλέντησε κιόλας.

Το 2015, που ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα της πάρει αυτό για το οποίο η οικογένεια την προετοίμαζε επί 20 χρόνια – την ηγεσία της Ν.Δ. – τον εγκατέλειψε και η ίδια μειδιώντας: «Σιγά μην φοβηθούμε!» και στήριξε τον …Μεϊμαράκη.

Το σοκ ήλθε ότι όταν διαπίστωσε ότι ο πατήρ Μητσοτάκης κίνησε γη και ουρανό για τον γιο του, στερώντας της το δικαίωμα στη δεύτερη ευκαιρία. Σαν να της έλεγε ότι μετά την ήττα της από τον Σαμαρά το 2009, την ξεγράφει.

Θα ακολουθούσε άλλο σοκ, μετά τον θάνατό του, το 2017. Στη διαθήκη του την «άφησε στο δρόμο», τουλάχιστον ως προς τους συμβολισμούς: Το εμβληματικό σπίτι της οικογένειας στα Χανιά με πιάτο τη Σούδα – και με το πολιτικό ιστορικό του – δεν πήγε στην ίδια ως πρωτότοκη, αλλά στον Κυριάκο.

Μόνο ευτυχής δεν ήταν όταν βρέθηκε ως επισκέπτρια στο - πρώην - σπίτι της, καλεσμένη από το ζεύγος Μητσοτάκη - Γκραμπόφσκι ως… βουλευτής Χανίων. Τελικά έκτισε ακριβώς δίπλα, για να μη χάσει τη …θέα.

Εν τω μεταξύ, όταν είχε έλθει εν τη βασιλεία του ο Κυριάκος, η Ντόρα επιχείρησε να τον χειραγωγήσει. Κανείς δεν ξεχνάει την κοινή επίσκεψή τους στη Μέρκελ, όταν συζητούσαν οι δυο κυρίες και ο «πρόεδρος» ήταν απλώς θεατής.

Αλλά ο πρόεδρος κατέφυγε στο μοντέλο «Κάιν και Άβελ» και άρχισε να εκκαθαρίζει οικογενειακές διάφορες δια του αξιώματός του.

Πρώτα την έκοψε από την Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής, που ήταν η ειδικότητά της, για να μην ξαναβρεθεί δίπλα του.

Μετά, οι άνθρωποί του της υπέδειξαν «να μην κάθεται πίσω του στη Βουλή» και μπαίνει στο τηλεοπτικό κάδρο, γιατί «την ηγεσία δεν την πήραν μαζί».

Μετακόμισε στα «ορεινά» και επέστρεψε μόνο όταν ο Μητσοτάκης μετακινήθηκε στα απέναντι έδρανα.

Το χειρότερο ήταν ότι ο Κυριάκος της «έκοψε τα πόδια» στην πολιτική: Ανακοίνωσε, τρία χρόνια πριν από τις εκλογές, ότι αν γίνει Πρωθυπουργός, η αδελφή του δεν θα είναι υπουργός.

Υποψήφια στην Α' Αθηνών, κατ' εξοχήν περιφέρεια υπουργήσιμων, η Ντόρα κινδύνευε να μην εκλεγεί ούτε βουλευτής.

Θα έκανε το μαγαζί καλοκαιρινό, αλλά είχε έναν καημό: Το πολιτικό μέλλον του γιου της, με τον οποίο ο Κυριάκος μόνο φίλοι δεν ήταν, στο παρελθόν περνούσε από τις βουλές του «προέδρου».

Μετά από πολλά, υπήρξε «ντηλ». Να μετακομίσει η ίδια στα Χανιά – και να καθίσει ήσυχη – με αντάλλαγμα ο Μητσοτάκης να μην κατεβάσει κομματικό υποψήφιο δήμαρχο στην Αθήνα. Όπως και έγινε, χωρίς όμως να δώσει χρίσμα στον ανεψιό του.

Σε αυτό το σημείο έχουν επιστρέψει τα πράγματα το τελευταίο διάστημα. Αλλά το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης αυτή τη φορά είναι κάπως περίεργο.

Το θέμα είναι να μην κόψει ο Μητσοτάκης από υποψήφιο περιφερειάρχη τον …Πατούλη – όπως προτίθεται – καθώς δεν θέλει ούτε να τον βλέπει.

Αν όμως ο νυν περιφερειάρχης δεν πάρει χρίσμα και κατεβάσουν άλλον ως Ν.Δ., απειλεί ότι θα κατεβεί υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας. Σε αυτή την περίπτωση, μάλλον θα πάει για βρούβες ο Μπακογιάννης .

Λέγεται, λοιπόν, ότι σε αυτό το πλαίσιο η Ντόρα άρχισε να δείχνει τα δόντια της, να ραίνει τον αδελφό της με βιτριόλι.

Κατά τα πρώτα δείγματα των προθέσεών της, ο Κυριάκος «ωρίμασε» και «έδειξε ηγετικές ικανότητες τις οποίες κανένας δεν ήξερε πως είχε». Και «δεν είχε, ούτε έχει» προφανώς εννοούσε, σε σύγκριση με την ίδια.

Τον βρίσκει «καλύτερο από ό,τι περίμενε», αλλά στις «επιλογές προσώπων» άστα να πάνε…. .

Τι κάνει μια μάνα για το παιδί της… και η σαπουνόπερα συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...