Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Κλιμακώνει κατά Μητσοτάκη - «Θα τα πούμε όταν βρεθεί ένας έντιμος πολιτικός»

 

Επιμένει στις εμπρηστικές δηλώσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι είναι οριστική η απόφασή του να μην υπάρξουν από εδώ και πέρα συναντήσεις με την Ελλάδα.

«Όσον αφορά την Ελλάδα, έχω εκφράσει τις αντιδράσεις μου, για τη διαδικασία συγκεκριμένα. Και είπαμε ότι δεν θα ξανασυναντηθώ μαζί τους, ειδικά αν δεν είναι μπροστά μου ένας έντιμος πολιτικός, ότι έχουμε τελειώσει τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Στρατηγικής Υψηλού Επιπέδου και ότι δεν θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο Στρατηγικής Υψηλού Επιπέδου με την Ελλάδα. Και δεν θα έχουμε αυτή τη συνάντηση φέτος», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος, συμπληρώνοντας:

«Τι σημαίνει αυτό; Πιθανότατα δεν θα μπορούσε να υπάρχει πιο ξεκάθαρο ποντάρισμα από αυτό (σ.σ. ‘ρέστα’ σε χαρτοπαίγνιο). Και έτσι, η Ελλάδα θα φροντίσει τον εαυτό της από εδώ και πέρα».

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Αναστασιάδη είχε στείλει μήνυμα στην Τουρκία χωρίς να την κατονομάσει. «Θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σύντομα σε πιο ήρεμα νερά, κρατώντας πάντα ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας οι οποίοι, και στις πιο δύσκολες συγκυρίες- άποψή μου ήταν και είναι- δεν πρέπει ποτέ να κλείνουν» είχε σημειώσει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...