Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία ενοχής Μητσοτάκη - Πέντε ερωτήματα χωρίς απάντηση και… ραντεβού στην Εξεταστική

Ραντεβού στην Εξεταστική Επιτροπή και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, στις οποίες θα δοθεί η συνέχεια για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, δίνει η Κουμουνδούρου, με το επόμενο «επεισόδιο» να προβάλλεται την ερχόμενη Δευτέρα στη συζήτηση για την πρόταση για τη σύσταση της Εξεταστικής.

Από αύριο κιόλας στα επιτελεία της Κουμουνδούρου επεξεργάζονται τις παρεμβάσεις που θα γίνουν τη Δευτέρα, τους ομιλητές, αλλά και τους βουλευτές που θα αναλάβουν την ειδική αποστολή διερεύνησης της υπόθεσης με την Εξεταστική Επιτροπή.

Η χθεσινή πολύωρη κοινοβουλευτική μάχη για τις υποκλοπές, σύμφωνα με την ανάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, απλά επιβεβαίωσε την ενοχή Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Δεν ήταν τυχαία η επιλογή Αλέξη Τσίπρα να προσωποποιήσει τις ευθύνες στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Εσείς δώσατε την εντολή παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη για να ελέγξετε τις εξελίξεις στο τρίτο κόμμα και του κ. Κουκάκη επειδή ερευνούσε τα σκάνδαλά σας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για τον Αλέξη Τσίπρα, το μεγάλο αν μη τι άλλο κέρδος δεν είναι μόνο η πλήρης και ολοκληρωτική απομόνωση της ΝΔ – και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά ακόμα και εντός του κόμματός του παρά τα δύσθυμα χειροκροτήματα. Ειδικά στην πρωτολογία του κ. Μητσοτάκη, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα διαπίστωσαν πως «επιβεβαίωσε την αμηχανία και το φόβο του, κάνοντας μια ομιλία που απευθυνόταν περισσότερο στους βουλευτές και υπουργούς του που βρίσκονται σε λευκή απεργία, σε μια προσπάθεια να πείσει το εσωκομματικό ακροατήριο του να βγει να τον υπερασπιστεί».

Κύριο κέρδος, όμως, είναι η δημιουργία ενός μετώπου σύσσωμης της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Ενός μετώπου που έχει δρόμο μπροστά του κοινοβουλευτικά να ενισχυθεί, του οποίου εκ των πραγμάτων ηγείται ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και το οποίο κινείται στο ρυθμό που ο ίδιος ορίζει.

Ως προς την αποτίμηση που κάνουν οι επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στέκονται επί της αρχής στην παντελή αδυναμία του Κυρ. Μητσοτάκη να απαντήσει σε οποιοδήποτε από τα κρίσιμα ερωτήματα που έθεσε αρχικά ο Αλ. Τσίπρας και τα οποία επανέλαβε εν συνεχεία σύσσωμη η αντιπολίτευση.

1. Δεν είπε ποιοι ήταν οι δήθεν εθνικοί λόγοι για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

2. Δεν είπε κουβέντα για την παρακολούθηση του Θανάση Κουκάκη την περίοδο που ερευνούσε οικονομικά και τραπεζικά σκάνδαλα καθώς και το «ξέπλυμα» τους με νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας.

3. Όχι μόνο δεν διέψευσε τις πληροφορίες για παρακολουθήσεις και άλλων βουλευτών, ευρωβουλευτών και δημοσιογράφων (εμφανές ότι φοβάται νέες αποκαλύψεις), αλλά τις επιβεβαίωσε επαναλαμβάνοντας την αποστροφή του νέου διοικητή και υπεραμυνόμενος του δικαιώματος να παρακολουθεί κατά το δοκούν όποιον εκλεγμένο πολιτικό θέλει, με κριτήρια που ορίζει εκείνος και το παρακρατικό κύκλωμα που έχει στήσει.

4. Δεν είπε κουβέντα σε τρεις τοποθετήσεις του για την ΑΔΑΕ και την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα να καταργήσει την τροπολογία που έφερε αιφνιδιαστικά μετά το αίτημα Κουκάκη στην Ανεξάρτητη Αρχή το 2021, ώστε να μπορούν οι αιρετοί που θέλουν να μάθουν εάν έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση. Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για απόδειξη ενοχής και φόβου ότι εάν κάνει κάτι τέτοιο, αυτομάτως θα μάθουν βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης, ακόμα και υπουργοί του ενδεχομένως, ότι τους παρακολουθούσε.

5. Δεν έδωσε καμία εξήγηση για τις διαβολικές συμπτώσεις παρακολουθήσεων μέσω της ΕΥΠ αλλά και με το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Όπως αναμενόταν στον ΣΥΡΙΖΑ, η όλη απολογία Μητσοτάκη εξαντλήθηκε σε «μία γελοία προσπάθεια συμψηφισμών και διάχυσης ευθυνών, ότι δήθεν οι παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων είναι κανονικότητα και πάντα συνέβαιναν, για να εισπράξει άμεσες απαντήσεις στα χυδαία ψέματα του από τον κ. Τσίπρα» (κατηγορηματικές διαψεύσεις και πρόκληση εάν θέλει να κάνει ξεχωριστή εξεταστική μόνο για περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ)

Αντίστοιχα, εμφατικές ήταν οι διαψεύσεις των ισχυρισμών του στη λογική του συμψηφισμού και από τους ίδιους τους ανθρώπους που επικαλέστηκε (Πανούσης, Βαλαβάνη, Βαρουφάκης, Βενιζέλος για Χρυσή Αυγή).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...