Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Πλεύρης περιγράφει τη δυστοπία που ετοιμάζει η κυβέρνηση για το ΕΣΥ

 

Δεν είναι νέο πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και εμφανίζεται αμετανόητη ως προς κινήσεις ιδιωτικοποίησης, παρά τα δύο χρόνια πανδημίας κατά την οποία στηρίχθηκε σχεδόν αποκλειστικά στον δημόσιο τομέα και τους εργαζόμενους στους συγκεκριμένους κλάδους.

Πέρα, όμως από την εμμονή στα ΣΔΙΤ, πέρα από τις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις νοσοκομείων, πέρα ακόμη και από τις πρόσφατες δηλώσεις για κλείσιμο εμβολιαστικών κέντρων, ο υπουργός, Θάνος Πλεύρης, έδωσε μια ακόμη ζοφερή περιγραφή του κυβερνητικού οράματος για την Υγεία.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι ο ΕΟΠΠΥ πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί ως ασφαλιστική εταιρεία, ανοίγοντας, παράλληλα, παραθυράκι για... ξεσκαρτάρισμα σε γιατρούς, προσωπικό και υπηρεσίες.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, συνολικά, δεν είναι αναγκαστικά κρατικό σύστημα υγείας. Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας. Είναι τα χρήματα όλων των Ελλήνων ασφαλισμένων, αφορούν κυρίως το κομμάτι και της ιδιωτικής υγείας και θα πρέπει να μπει τάξη ώστε ο πολίτης που πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές και να παίρνει την ποιοτική παροχή που του αναλογεί» υποστήριξε και πρόσθεσε «είναι λοιπόν μέσα στις προθέσεις μας να υπάρξουν ποιοτικοί δείκτες ώστε ο ασφαλισμένος να έχει την καλύτερη ποιοτική υπηρεσία.  Γιατί πολλές φορές οι συμβαλλόμενοι με τον ΕΟΠΥΥ πληρούν ή μπορεί και να μην πληρούν τις προϋποθέσεις. Όχι, θα έχουμε ποιοτικούς δείκτες, θα λειτουργεί ως κανονική ασφαλιστική εταιρία».

Παράλληλα, ο Θάνος Πλεύρης επανέλαβε τα περί αξιολόγησης των νοσοκομείων της χώρας, με τον ισχυρισμό ότι «θέλουμε να έχουμε ισχυρά νοσοκομεία που θα κάνουν τη δουλειά τους και όχι να έχουμε μια φιλοσοφία σώνει και καλά ότι πρέπει τύποις να λειτουργούν νοσοκομεία».

Έσπευσε, πάντως, να σημειώσει ότι «κανείς δεν μιλάει για κλείσιμο. Αλλά μπορείς να έχεις βάσεις. Η βάση σου ποια είναι;  Η αναβάθμιση όπου χρειάζεται και να ξέρεις ότι δεν θα είναι η Αθήνα πάντα ο πρώτος σταθμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...