Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Σε πανικό το Μαξίμου μπροστά στο νέο κύμα της πανδημίας

 

Αφού απέτυχε παταγωδώς να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν σε ικανοποιητικό ποσοστό και αφού άφησε στη μοίρα του το ΕΣΥ, βάζοντας στην Υγεία με απόφαση του Θάνου Πλεύρη, ιδιώτες με το «καλημέρα», η κυβέρνηση «περιμένει το νέο κύμα της πανδημίας» σαν απλός παρατηρητής, ενώ επιστρατεύει τον Σωτήρη Τσιόδρα για ένα ακόμα επικοινωνιακό πυροτέχνημα.

Με φόντο την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη έναντι του νέου κορονοϊού, το επικίνδυνα υψηλό έλλειμμα κάλυψης στους άνω των 60 ετών και στους άνω των 80 ετών, η κυβέρνηση, αντί ουσιαστικών παρεμβάσεων (όπως μια στοχευμένη εκστρατεία εμβολιασμού, την οποία απλά προανήγγειλε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός) και αντί σοβαρής θωράκισης του ΕΣΥ, έβγαλε από τα αζήτητα τον Σωτήρη Τσιόδρα, o οποίος κατά τη διάρκεια του τρίτου κύματος της πανδημίας έχει εκφράσει επανειλημμένα διαφωνίες με τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Παράλληλα, η κυβέρνηση, παρουσιάζεται σαν απλός παρατηρητής των εξελίξεων, με τον Θ. Πλεύρη να δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «περιμένουμε νέο κύμα της πανδημίας μέσα στον χειμώνα. Δεν είπε κανείς ότι ο κορονοϊός έχει τελειώσει», διαψεύδοντας έτσι και τους πανηγυρισμούς Μητσοτάκη όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας.

Μάλιστα, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δυο χρόνια και ενώ μέχρι σήμερα λοιδορούσαν τις εκκλήσεις των νοσοκομειακών γιατρών να μπουν στη μάχη του κορονοϊού και τα ιδιωτικά νοσοκομεία, η κυβέρνηση «εξετάζει το ενδεχόμενο να μπουν και ιδιωτικά νοσοκομεία, αν χρειαστεί, στη νοσηλεία covid περιστατικών», όπως είπε ο υπουργός Υγείας.

Ο Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε επίσης και νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό, η οποία «θα έχει θετικά στοιχεία για τη ζωή που ξανά κερδίζουμε» αλλά και τη σκληρή πραγματικότητα κάποιου που μπαίνει στη ΜΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας

  Ευθέως έθεσε θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την επιστολική ψήφο όσο και συνολικά για την Επικράτεια, μετά την εμπλοκή...